Incuviintarea executarii silite dosar instanta sau respingerea executarii silite? Recuperatorii de creante nu pot pune in executare contractele de credit daca nu au fost notificate cesiunile.

Respingerea incuviintarii executarii silite.
Sa fie luat de exemplu si de catre executorii judecatoresti care oricum isi incuviintaza singuri executarile silite fara sa tina seama de norma legala.
Atata vreme cat recuperatorul de creanta sau Banca ce v-a cedat catre recuperatorul de creante, NU fac dovada ca v-au notificat cesiunea de creante conform dispozitiilor legale aceasta cesiune este nula.
Cesiunea creantei presupune respectarea unor conditii in care se poate efectua si din care vor decurge anumite efecte.

Astfel instanta de judecata, intr-un dosar de executare silita, a constatat ca atata vreme cat creditorul initial, cedent sau creditorul ce a dobandit creanta, cesionarul nu au notificat opozabilitatea lor fata de creante a cerei executare se cerea, atunci instanta nu poate lua act de noul creditor si astfel dispune respingerea cererii de incuviintare a executarii silite

Mentin parerea ca ar trebui restrictionate prin lege, cesiunile de creanta catre creditori din afara tarii.

Cesiunea creantei –

Art. 1579 Cod Civil

Opozabilitatea cesiunii unei universalităţi de creanţe

Cesiunea unei universalităţi de creanţe, actuale sau viitoare, nu este opozabilă terţilor decât prin înscrierea cesiunii în arhivă. Cu toate acestea, cesiunea nu este opozabilă debitorilor decât din momentul comunicării ei.

Acelasi lucru ar trebui sa-l faca si executorii judecatoresti, insa se stie foarte bine ca acest lucru nu se intampla niciodata, atata vreme cat executorul isi incuviinteaza propria executare silita. av. Cuculis Adrian

Sentinta aici –

incuviintarea executarii silite

incuviintarea executarii silite

avocat Cuculis Adrian

0314124888

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.