Anulare a executarii silite pentru 10000 chf, anularea actelor de executare in cadrul contestatiei la executare, av. Cuculis

Anularea executarii silite in raport de contestatia la executare. Exista practic doua posibilitati atunci cand se admite o contestatie la executare, fie sa urmeze o desfiintare integrala a executarii silite, fie sa urmeze o anulare partiala a executarii silite.

Avand in vedere, faptul ca discutam despre o anulare a executarii silite chiar si in parte, executorul va fi obligat sa modifice toate actele de procedura emise.

Prin urmare, instanta a constatat faptul ca o parte din contract contine clauze abuzive si astfel a dispus eliminarea lor din contract cu consecinta anularii-

Vedeti mai jos un material in acest sens cat si sentinta aferenta.

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40232/Invocarea-clauzelor-abuzive-din-contractele-de-credit-in-cadrul-contestatiei-la-executare-mijloc-de-aparare-impotriva-executarii-silite.html

sentinta avocat cuculis volksbank comisioane abuzive executare silita

ff sentinta avocat cuculis volksbank comisioane abuzive executare silita

Articolul 712 din Codul de procedura civila si anume alin. 2 din cadrul acestuia prevede ca, in cazul in care executarea silita se face in temeiul unui alt titlu executoriu decat o hotarare judecatoreasca, se pot invoca in contestatia la executare si motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins in titlul executoriu, numai daca legea nu prevede in legatura cu acel titlu executoriu o cale procesuala specifica pentru desfiintarea lui.

Astfel, acest articol se refera la o conditie esentiala pentru determinarea admisibilitatii cererii de chemare in judecata si astfel, prima conditie de indeplinit pentru a se analiza pe fondul cauzei nu doar o posibila anulare a actelor de executare silita, dar si o parte din titlul executoriu depus dezbaterii.

Prin urmare, intodeauna avocatii bancilor vor invoca exceptia inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata motivand ca ar exista o cale specifica de desfiintare a titlului executoriu si anume a contractului de credit, ar fi Legea speciala 193/2000.

Contraargumentul pe care il pot folosi cu success toti cei care se afla intr-o asemenea situatie este sa porneasca o contestatie la executare in care sa invoce in capat subsidiar si “lamurirea intinderii si aplicarii titlului executoriu”. Astfel ii veti deschide posibilitatea judecatorului de a efectua o analiza amanuntita prin prisma Legii 193/2000 asupra tuturor clauzelor pe care le considerati si sunt abuzive in cadrul contractelor de credit.

Inadmisibilitatea de care trebuie sa se apere debitorul poate fi combatuta cu un exemplu clar ca Legea 193/2000 nu este in esenta calea procesuala specifica pentru anularea clauzelor abuzive, dat fiind faptul ca efectul constatarii unei clauze ca fiind abuziva ii confera acesteia atributul de nula absoluta, astfel o clauza poate fi anulata si pe calea dreptului comun, respectiv constatarea nulitatii absolute.

Avocat Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.