Anulare Act Vanzre Cumparare Avocat

Problema dvs. juridica: Buna ziua

Am nevoie de un sfat pentru ca nu stiu cum sa procedez. Parintii mei (mama 83 ani, tata 86) au avut amandoi in primavara lui 2015 accidente vasculare cerebrale. Am stat cu ei in spital ,ne-am mutat la ei acasa si i-am ingrijit pana la sfarsitul lui octombrie cand mama mi-a spus sa ma duc la mine acasa ca ea si-a revenit si este in stare sa aiba grija de tata si sa-si faca cumparaturile necesare. Am vorbit cu asistenta care i-a ingrijit in spital iar apoi le-a facut tratamentul acasa si mi-a spus ca pot pleca ca daca raman impotriva vointei ei sa nu se enerveze si sa-i pocneasca iar vreun vas de sange . Mentionez ca mama in tinerete a fost de doua ori internata la spitalul 9 .Nu stiu exact diagnosticul pentru ca fiind copil, s-au ferit de mine ceea ce mi-a spus tata peste ani a fost ca ea se epuizeaza prin munca si ca nu e agresiva. In prezent tata e sanatos mintal dar mama a luat-o razna . Un fel de paranoia la modul ca toata lumea are ceva cu ea …toata lumea o dusmaneste si ca eu m-am unit cu vecinele care ii fac farmece. Azi am fost dimineata cu sotul si baiatul sa-i dam zapada din curte si i-a spus fiului meu ca si-a gasit doi potentiali clienti pentru casa ,ca ea o vinde cu clauza sa aibe grija de ei pana mor.

Eu ce pot face in situatia asta ? Doctora inainte sa le faca externarea mi-a spus ca daca nu-i pot supraveghea pana isi revin le face direct din spital dosar pentru azil. Am refuzat la gandul ca sunt parintii mei … Pot ataca un act de vanzare daca aduc de la medicul din spital act cu diagnosticul lor ? Va multumesc

18 comments to “Anulare Act Vanzre Cumparare Avocat”
 1. Bună ziua. Am vândut un autoturism unei persoane. Contract la birou copiat acte, apoi la primărie împreună. După o săptămână acea persoană mă sună și spune ca nu mai vrea mașina, să-i dau bani înapoi ca altfel ma da în judecata. Motivul, a fost la un service și i s-a spus ca in mașina mai trebuie băgat 2000 euro. La ce ma pot aștepta? Mulțumesc.

  • Fostul soti cu care ám 2 copii el are o mostenire de la parintii lui. El sa recasatorit in 2015 si inainte cu cinci zile sa faca Contract de vinzare cu uzufruct viager a divortat de el prin acordul amindorura pe 27 .11.2014.contractul de vinzare a fost incheiat pe 2 .12.2014. Banii nu a fost platit pentru ca ea nu avea loc de munka niciodata si au trait impreuna si dupa divort. El a decedat in 2020. Din cauza alcoolului a baut foarte múlt.Copii nu au fost anuntati de concubina lui de deces. Intrebarea mea este daca instanta poate anula contractul de vinzare in favoarea copiilor fiind copii mostenitori rezervatari? Va multumesc!

  • Fostul soti cu care ám 2 copii el are o mostenire de la parintii lui. El sa recasatorit in 2015 si inainte cu cinci zile sa faca Contract de vinzare cu uzufruct viager a divortat de el prin acordul amindorura pe 27 .11.2014.contractul de vinzare a fost incheiat pe 2 .12.2014. Banii nu a fost platit pentru ca ea nu avea loc de munka niciodata si au trait impreuna si dupa divort. El a decedat in 2020. Din cauza alcoolului a baut foarte múlt.Copii nu au fost anuntati de concubina lui de deces. Intrebarea mea este daca instanta poate anula contractul de vinzare in favoarea copiilor fiind copii mostenitori rezervatari? Va multumesc!

 2. Bună ziua d nule avocat…
  In anul 2002 am fc.un act de vânzare fiicei mele care era căsătorită…Am fost nevoita sa închei acest act de vânzare ea fiind constrânsa de soțul ei cum ca va divorța de ea…Ac.vz.c pt.care eu nu am primit nici un ban.Intre timp.lucruerile s au deteriorat între cei doi…și în 2010 s au despărțit…divorțul fiind finalizat în 2014…Între timp fostul ginere a plecat în Anglia fără a mai contribui în vreun fel financiar cu ceva ținând cont ca aveau o fiica minora împreună.
  În acest contest fiica mea sa îmbolnăvit grav și în 2019 iunie a decedat.Astfel ca eu am rămas fără nici un ajutor pt ca nepoata mea are vârstă de 20 ani acum…manipulata de tatăl.ei…a fc.o succesiune pe 50% dreptul fiicei mele astfel ca eu nu mai pot întra în casa fiicei mele sa I fc.cele necesare …parastase etc.Am interzis.Va întreb dacă se poate anula acest act de vânzare deghizata în condițiile expuse mai.sus plus ca am un fel de clauza la act cum ca nu se poate ipoteca sau înseamnă sau alte sarcini fără acordul meu… Cu mulțumiri….

 3. Buna ziua
  Ma numesc boboaca florian
  Am cumparat o locuinta in anul 2018 eu find insurat cu forme legale
  Mentionez ca sotia a fost plecata (fugita de a casa parasind copilu ei din prima casnicie lasandul cu mine )
  Eu am strans bani muncind zi si noapte pt o casa suma 15000 euro
  Teren concesiune
  Apoi ea fugind iara si dand si pont sa fie casa sparta
  Numai rau a facut
  Eu vreau sami iau casa inapoi am trecuto pe ea pe contract sperand ca se linisteste si crestem copilu inpreuna

 4. Bună ziua!Sunt moștenitorul unui teren după decesul părinților mei.Alături de mine (stânga, dreapta)sunt verișorii mei,moștenitori și ei la rândul lor.Unul dintre ei si-a vândut bucata de teren,numai ca a falsificat actele (cadastru și nu numai) luând o bucâtă mai mult decât generoasa din terenul meu.Întrebarea mea este Cum pot anula vânzarea? Va multumesc!

  • Buna ziua. Incalcarea cotei succesorale rezervatare, duce evident la o anulare a actului perfectat cu incalcarea acelei cote mai ales ca a fost falsificat. De discutat oricum. Ne auzim la 0722298011 Cu bine, av. drd. Cuculis

 5. Buna ziua domnule avocat,

  Avem un imobil de stat care a fost ilegal retrocedat unei persoane private in anul 2003.
  Urmare a actiunilor in justitie, decizia de retrocedare a fost anulata de instanta Curtii de Apel prin decizie definitiva si irevocabila,in anul 2015.
  In intervalul dintre cele 2 momente, mai precis in anul 2014, imobilul a fost vandut sub clauza suspensiva, catre 2 persoane care aveau cunostinta ca imobilul era in litigiu.
  In anul 2016, vanzatorul a decedat.
  Cum se pot anula cele 2 contracte de vanzare cumparare incheiate asupra unui bun pe care vanzatorul nu-l mai avea in posesie prin Hotararea CA/2015.Nu este suficienta Hotararea CA de anulare a Deciziei de punere in posesie asupra imobilului si prin consecinta a tuturor actelor subsecvente, in speta a contracrelor de vanzare cumpare?
  Scopul actiunii de anulare a acestor contracte este radierea lor din cartea funciara si revenirea imobilului in proprietatea statului prin intabularea in cartea funciara.
  Va multumesc pentru orice indicatie.
  Cu respect, Liliana AlEXANDRESCU

 6. Bună seara. Ma numesc Florea Iuliana Denis și am o întrebare la dvs .
  Bunica mea în vârstă de 76 de ani în primăvara acestui an ia făcut act de vânzare cumpărare unei nepoate iar aceasta după 3 săptămâni ia sp sa iasă afara din casa sa își caute în alta parte ca ia vinde casa …
  Casa valorează undeva la 40000 euro iar în act sa trecut fictiv suma de 10000 de euro pe care ia nu ia primit.
  În contract nu este nicio clauza.
  Întrebarea mea este dacă o da în judecata poate câștiga casa înapoi și cere evacuarea lor…….Ca sa trăiască liniștită…..
  Va mulțumesc frumos pentru răspuns.

 7. Bună ziua,mă numesc Daniel Tiberiu Egyed,in anul 2018 am cumpărat un imobil împreună cu concubina mea,sintem coproprietari.As dori să-mi spuneți cum pot anula acest contract,specific că a fost plătit integral de către mine in urma vinzarii unei moșteniri,mulțumesc anticipat.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.