Anulare Executare Silita Imobiliara BRD Si Secapital Verificarea Certitudinii Executarii Silite Si Clauzele Abuzive Din Contracte-Avocat Cuculis

Actele De Executare Anulate – Salvarea Imobilului Executat Prin Contestatia La Executare Prin Anularea Executarii Silite Si Intervenirea Prescriptiei-Avocat Cuculis

Atentie – facem precizarea ca dosarul executional anulat dateaza din 2012, deci anularea executarii silite, il arunca direct in prescriptie pe creditor, luandu-se in cosideratie, ca au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata, in esenta, toata perioada din 2012 si pana la zi, din moment ce instanta a anulat integral executarea silita, aceasta perioada se va adauga la termenul de prescriptie.

Se considera termen scurs in interesul debitorului, toata perioada din 2012 si pana in 2017 si mai departe pana la solutia definitiva, astfel dupa ramanerea definitiva a deciziei.

Subsidiar si important- daca executarea silita a fost inceputa pentru suma de 1000 de lei iar suma reala pe care trebuia sa o pretinda creditorul era de 999 de lei , atunci executarea silita TREBUIE anulata. 

Vedeti motivele instantei, mai jos – decizia de mai jos –

” Cu privire la restituirea prestatiilor , instanta retine ca principiul restabilirii situatiei anterioare este unul dintre principiile  care guverneaza efectele nulitatii actului juridic civil si presupune ca tot ceea ce s-a executat in baza unui act juridic anulat trebuie restituit, astfel incat partile raportului juridic sa ajunga in situatia in care  acel act juridic nu s-ar fi incheiat.”

[….] Potrivit dispozitiilor art. 379 c proc cv. 1865  executarea silita nu se poate face decat daca creanta este certa lichida si exigibila. Creanta este certa cand existenta ei neindoielnica rezulta din insusi titlul executoriu!!

  • In conditiile in care s-a constatat ca titlul executoriu analizat cuprinde clauze abuzive asupra carora instanta a dispus anularea lor, pe care de consecinta va dispune anularea in parte a CONTRACTULUI DE CREDIT emis de BRD ca urmare a constatarii caracterului abuziv privind clauzele referitoare la perceperea comisionului de intocmire dosar si a comisionului lunar de gestionare a creditului[…].

Avand in vedere ca executarea silita ara la baza un titlu executoriu ANULAT partial, instanta constata ca actele de executare silita emise in cadrul acestui dosar nu vizeaza o creata certa, lichida si exigibila!!!

Invocarea existentei acestor clauze se poate face dupa cum se arata foarte clar si peste termenul de 15 zile, fiindca vorbim despre o contestatie la titlu! Retineti aceste aparari pentru cand vi se va invoca tardivitatea-

Av. Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

Vrei sa primesti cele mai noi articole pe email? Inscrie-te mai jos!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.