Anularea Actului Aditional Al Bancii Cu Marja Crescuta – Dobanda Si Marja Bancii Majorata Ilegale – Piraeus Bank Obligata Sa Mentinta Marja Initiala Si Sa Restituie Dobanda Excedentara Plus Dobanda Legala – Avocat Cuculis

Actul Aditional Semnat De Catre Imprumutati, Lasat Fara Efecte Cu Privire La Marja -Dobanda Si Marja Bancii Majorata Ilegale – Piraeus Bank Obligata Sa Mentinta Marja Initiala Si Sa Restituie Dobanda Excedentara Plus Dobanda Legala – Avocat Cuculis

clauze abuzive piraeus

Reclamantul, semnatar al unui contract aditional prin care banca i-a crescut marja de calcul de la 4.9 la 6.9 a obtinut anlularea actului aditional prin decizia instantei si a obligat banca sa restituie excedentul de 2PP de marja de la data semnarii contractului si pana la zi.

Solutia instantei Judecatoriei Sectorului 2, mai jos!

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, cererea, în sensul că:Constată caracterul abuziv al clauzei stipulată la art. 5.1 din contractul de credit nr. 421700J1480032832/04.07.2008, referitoare la posibilitatea băncii de a modifica dobânda contractuală prin raportare la o marjă variabilă.Dispune restituirea de către pârâtă către reclamanţi a diferenţei de dobândă, percepută în plus în baza clauzei de mai sus, ca urmare a majorării marjei de la 4,9 la 6,9 puncte procentuale, începând cu data de 22.05.2009, până la data pronunţării prezentei hotărâri, precum şi a dobânzii legale aferente, calculată pentru aceeaşi perioadă, marja băncii, pentru viitor, urmând a fi cea stipulată iniţial în contract, la art. 1.2, de 4,90 puncte procentuale pe an, fixă.Respinge celelalte pretenţii, ca neîntemeiate.Ia act de poziţia reclamanţilor, în sensul că vor solicita cheltuielile de judecată pe cale separată.Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.

 

http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000408970&id_inst=300

avocat cuculis piraeus clauze abuzive

avocat cuculis piraeus clauze abuzive

Vedeti mai jos actele ce au stat la baza dosarului si cum banca a majorat dobanda prin majorarea marjei de calcul:

Actul aditional SEMNAT pe care instanta l-a inlaturat:

IMG_0003

 

 

 

 

 

Marja bancii din componenta dobanzii mentionata la punctul 1.2 va avea valoarea de 6.9 PP asta insemnand ca banca a CRESCUT cu 2 puncte proncentuale marja sa, pentru a genera profit si mai mare!

Alte Clauze Abuzive Depistate De Catre Instante vedeti aici!

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.