Anulati Executarea Silita A Recuperatorilor-Judecatoria Sectorului 3 Ii Face Praf Pe Recuperatorii De La Intrum Debt Finance-Respinge Incuviintarea De Executare Limita Card

Recuperatori De Creanta – Judecatoria Sectorului 3 Respinge Incuviintarea De Executare Silita A Recuperatorului Intrum Debt Finance Pentru Lipsa Pretului Cesiunii Catre Recuperatorul De Creanta, Lipsa Graficelor De Rambursare Si A Notificarii Debitorului Cedat – Avocat Cuculis

Instanta: Instanta trebuie sa aiba posibilitatea sa verifice contractul de cesiune de creanta inclusiv sub aspectul legalitatii acestuia (pentru a putea retine o evetualitate calitate de creditor cesionar).

Pretul cesiunii, lipsa de pe contractele de cesiune dar si lipsa notificarii prin care debitorul executat silit este cesionat catre un recuperator de creanta plus impedimentul ca nu exista graficele de rambursare prin care debitorul sa fi folosit limita de card de credit, duc toate catre respingerea cererii de incuviintare a executarii.

  • Argumentul folosit de catre judecator pentru respingerea cererii de incuviintare a executarii silite poate fi folosit ca aparare in orice cerere formulata de catre recuperatori impotriva debitorilor.

Desi instanta de incuviintare a executarii silite , nu are dreptul sa analizeze pe fond daca debitorul trebuie sa nu sa plateasca o anumita suma de bani, totusi are obligatia sa verifice urmatoarele aspecte pentru a incuviinta executarea  –

  • creanta certa, lichida si exigibila verificandu-i astfel natura executionala a titlului pus in executare(contract de credit).

Rationamentul instantei pentru care a respins cererea de incuviintare a executarii silite este raportat la faptul ca prin nedepunerea actelor in dovedirea daca debitorul a folosit limita de credit sau nu dar si lipsa pretului cesiunii dar si lipsa de notificare a debitorului cedat, instanta nu poate verifica indelinirea conditiilor de mai sus.

Alte exemple de executari ilegale si recuperatori care executa ilegal.

Anulati Executarea Silita Abuziva Pornita De KRUK Romania Sau Alt Recuperator

Astfel codul de procedura civila  precizeaza fara echivoc faptul ca – (1) Executarea silită nu se poate face decât dacă creanţa este certă, lichidă şi exigibilă.

– Nu ati fost notificat ca banca sau ifn-ul v-a cesionat catre un recuperator de creante? Atunci executarea silita este nula, o puteti contesta si anula.

-Daca recuperatorul de creante nu depune contractul de cesiune de creanta in cadrul dosarului de executare silita, atunci cand solicita incuviintarea executarii, iarasi executarea silita este nula.

-Recuperatorii NU POT ADAUGA DOBANZI, daca aveti o creanta ce creste in loc sa scada atunci aveti o executare silita ilegala-

Vedeti mai jos, alte cazuri de anulare DEFINITIVA a executarii silite-

Definitiva Prosperocapital Prin Kruk-Anulat Intreaga Executare Silita Si Incheiere De Incuviintare A Executarii-Avocat Cuculis

Reguli simple cand primiti acte de executare silita!

Sunteti executat silit si ati primit acte in posta prin care sunteti anuntati ca aveti poprire pe conturi sau vi se scoate imobilul la vanzare?

Executare silita poate fi contestata daca nu este legala sau daca sumele pentru care sunteti executati sunt calculate gresit.

Chiar daca aveti dreptatea de partea dvs. si nu contestati executarea silita, sunteti buni de plata, chiar daca actele de executare sunt nule.

NULITATEA o poate constata DOAR instanta de judecata.

Contestatia la executare NU se face la executor ci la instanta din circumscriptia zonei de unde aveti domiciliul.

 

Ce a retinut instanta? Cum puteti sa va aparati in cadrul contestatiilor la executare cerand anularea incheierii de incuviintare a executarii silite?

Instanta :  In lipsa unui grafic contractual de ramburare a creditului, fata de imposibilitatea de a stabili scadenta, instanta nu poate retine exigibilitatea creantei pretinse.

De altfel, emiterea cardului atesta doar o prerogativa a debitorului de a beneficia de limita de credit aprobata, respectivul, in concret, putand intelege sa nu retraga nicio suma de bani din limita aprobata, caz in care nu ar datora nimic bancii.

Necesitatea analizarii altor inscrisuri pentru stabilirea creantei ( retragerea vreunei sume de bani) ar arata faptul ca nu este vorba de o creanta certa, in sensul art. 663 alin.(2) C. proc. Civ.

Avand in vedere considerentele anterioare, facand aplicarea art. 663 alin (5) pct. 4 C. proc. Civ., instanta va respinge ca neintemeiata cererea.

Instanta: Respingerea prezentei cereri nu aduce atingerea drepturilor pretense de creditoare, aceasta avand dechisa calea unei actiuni in pretentii, in care sa dovedeasca uitilizarea de catre debitor  a limitei de credit aporbate.

Astfel, recuperatorul este trimis pe calea dreptului comun sa se judece cu debitorul si nu sa-l execute ILEGAL!!!

Instanta ia apararea debitorului vorbind despre cesiunea de creanta si de ce cesiunile catre recuperatori pot fi ilegale –

In privinta cesiuniii dintre RAIFFEISEN BANK S.A.- Glasro Holdings Limited

Pretinsele contracte de cesiune de creanta invocate nu individualizeaza creantele cesionate, nici in cadrul lor, nici in vreo anexa atasata.

Instanta, fata de imposibilitatea de a identifica obiectul conventiei, nu poate retine ca a avut loc cesiunea creantei evidentiate de contractual de credit invocate de executorul judecatoresc.

Totodata, pretinsele contracte de cesiune de  creanta nu au nicio mentiune cu privire la pret.

Instanta trebuie sa aiba imposibilitatea sa analizeze integral clauzele unui contract, neputand sa aprecieze asupra naturii acestuia in lipsa constatarii pretului cesiunii si analizarii tuturor anexelor contractuale.

Neexistand prevazut un pret, respectivul pretins contract de cesiune ar fi trebuit incheiat in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute, conform art. 1567 alin (2), art. 1011 alin (1) C. civ.

Deci, reprezentantii interesati trebuiau sa se prezinte , de exemplu , in fata unui notar public, ce sa procedeze la stabilirea identitatii partilor, exprimarii consimtamantului cu privire la continut, semnatura acestora si data inscrisului, conform art. 269 alin. (1) C. prov. Civ.

Aspect ce nu s-a concretizat in cauza.

De altfe, nedepunerea integrala a pretinsului contract de cesiune face imposibila calificarea acestuia ca o cesiune de creanta, in conformitate cu art. 1566-1592 C. civ.

In plus, instant retine ca , potrivit art. 1578 C. Civ, pentru ca cesiunea de creanta sa fie opozabila debitorului cedat, este necesar ca aceasta sa fie comunicata sau acceptata de acea parte; numai  din momentul indeplinirii acestor formalitati cesiunea produce efecte fata de debitor, respectivul devenind debitorul cesionarului.

Instanta are in vedere ca un formular de notificare si o lista cu acte predate postei instituie dovada inaintarii notificarii de catre Posta Romana, in calitate de antreprenor al pretinsului creditor, catre debitor cu viza de primire sau viza de afisare sau de neridicare din motive neimputabile pretinsului creditor, precum expirare termen pastrare.

In cauza, nu s-a facut dovada comunicarii catre sau acceptarii cesiunii de catre debitor.

Inscrierea creantei in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare asigura doar publicitatea fata de terti, neputand fiind apreciata de Instanta ca suficienta pentru retinerea unei cesiuni de creanta valabile, in lipsa posibilitatii analizarii obiectului (si pretului) contractului, deci exclusiv a anexei (sau a extrasului acesteia ) in care sa fie individualizata pretinsa creanta.

In plus, nu a fost atasat contractul cadru dintre RAIFFAISEN BANK S. A.- Glasro Holdings Limited, instanta fiind in imposibiliatatea de a analiza toate clauzele conventionale dintre parti, neputand retine existenta unei cesuini de creanta incheiate de acestea.

Cert este ca instanta a dispus respingerea cererii de incuviintare a executarii.

Aveti probleme cu executarile silite?

Puteti face o programare direct in formularul de contact aici.

Puteti completa formularul de mai jos!

 

 

 

3 comments to “Anulati Executarea Silita A Recuperatorilor-Judecatoria Sectorului 3 Ii Face Praf Pe Recuperatorii De La Intrum Debt Finance-Respinge Incuviintarea De Executare Limita Card”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.