Avocati de TOP

Veniturile avocaţilor de afaceri au revenit pe creştere anul trecut. Litigiile au înlocuit tranzacţiile în portofolii.

Şapte dintre cele mai mari zece case de avocatură de pe piaţa locală au înregistrat creşteri ale veniturilor anul trecut ca urmare a unei uşoare îmbunătăţiri a condiţiilor din mediul de business, dar şi a încasărilor realizate din litigii, reiese dintro analiză a ZF asupra unei pieţe în care se învârt anual circa 200 de milioane de euro.

Ca în fiecare din ultimii cinci ani, Ziarul Financiar a solicitat celor mai mari 20 de firme din piaţă informaţii oficiale privind încasările şi să prezinte o copie după declaraţia de venit depusă la Administraţia Financiară pentru anul trecut.

Avocaţii au un statut special, astfel că informaţiile referitoare la cifra de afaceri nu sunt publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe, ca în cazul societăţilor comerciale.

Din datele obţinute de ZF până în prezent reiese că primele zece firme de pe piaţă au realizat anul trecut venituri de 79,6 milioane de euro, cu 30% mai mari decât în anul precedent. Avocaţii au, în mod obişnuit, marje de profitabilitate cuprinse între 40 şi 60%, astfel că profiturile cumulate s-ar putea situa în intervalul 32-48 mil. euro.

Peste 40% din veniturile declarate de cele zece firme au fost realizate de casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, condusă de avocatul Doru Boştină, care a prezentat o declaraţie conform căreia în 2011 a realizat încasări de 34,1 mil. euro, cele mai mari venituri raportate de către o firmă de avocatură locală în istorie. Boştină a înregistrat astfel pentru firma din Bucureşti o creştere de peste 250% a veniturilor, în condiţiile în care numărul avocaţilor din Baroul Bucureşti a scăzut de la 68 la 60 în ultimul an.

Sursa www.zf.ro

4 comments to “Avocati de TOP”
  1. Salut!am si eu permisul de conducere retinut de polita rutiera din alexandria jud teleorman din motivul conducerii cu numere provizorii expirate!am primit instiintarea le la parchet si am o amenda de 1000 de lei plus cheltuielile de judecata pe care nu am platito!acum sunt in spania si nu pot sa ma intorc in romania!CUM IMI POT RECUPERA PERMISUL SAU DACA POT??MULTUMESC

  2. buna ziua pe 20-12-2015 am fost oprit de un echipaj d politie conducând un autoturism de categoria B pe drumurile publice la testul cu alcool test sa inregistrat 0.70 mi sa retinut prmisu mau dus la un spital unde sau recoltat 2 probe de sange pana la aceasta data nu a venit rezultatul mai pot sa optin permisul inapoi depind de el mentionez ca ora in care am fost oprit era 24 si lucrez in MAPN imi afecteaza locul de munca? la locul de munca nu sunt pe o functie care sa afecteze din cauza permisului sunt bucatar

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.