Pensionarii asistati in mod gratuit de avocat. Consultatii Juridice Gratuite cat si sustinere Gratuita in fata instantei pentru PENSIONARI! Initiativa vine din partea domnului av. Cuculis Adrian – Cititi totul aici!

ASISTENTA PRO BONO PENSIONARI

Sursa foto: http://www.zi-de-zi.ro/?p=109266

In ultimii ani s-au inregistrat foarte multe abuzuri de tip, santaj, violente, abuzuri, excrocherii, inselaciuni si o paleta foarte larga atat de infractiuni cat si abuzuri din partea diversilor terti sau chiar organe ale statului indreptate  spre bunicii nostrii, in general oamenii fara aparare din punct de vedere legal. Fie ca au semnat actele cu copii lor si apoi au fost dati afara din casa sau fie ca au semnat un contract de credit cu banca in calitate de coplatitori si acum au aceeasi soarta de a fi evacuati, din casa  in care au stat o viata intreaga, abuzurile impotriva persoanelor in varsta sunt demne de ajutor in orice maniera.

Tinand cont de faptul ca informarea juridica asupra situatiilor prin care trec anumite persoane la un punct dat, este vitala, Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii, la initiativa membrului fondator, avocat Cuculis Adrian, a deschis poarta informarii juridice pentru pensionarii care se confrunta cu asemenea situatii.

Desi Legea 51/1995 nu prevede posibilitatea incheierii unui contract de asistenta juridica pentru o suma nula respectiv 0, se va gasi o modalitate de intrajutorare in mod benevol si nepecuniar a celor aflati in situatia aceasta.

Prin prezenta actiune, biroul nostru incurajeaza pe toti colegii din toate barourile membre ale U.N.B.R sa presteze in ajutorul celor ce nu au posibilitatea efectiva de aparare, servicii de natura PRO BONO.

De asemenea, am pregatit si un

FORMULAR INSCRIERI PROCESE PENSIONARI PAGUBITI

prin care oricine face parte din aceasta categorie si nu isi poate permite angajarea unui aparator, sa poata beneficia de sfaturi juridice si indrumari juridice de specialitate in mod GRATUIT.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

9 comments to “Pensionarii asistati in mod gratuit de avocat. Consultatii Juridice Gratuite cat si sustinere Gratuita in fata instantei pentru PENSIONARI! Initiativa vine din partea domnului av. Cuculis Adrian – Cititi totul aici!”
 1. vă rog să-mi comunicați cum să formulez o acțiune (atît articolele din Codul Civil și Codul de Procedură Civilă sau dacă au comis vre-o infracțiune și care sunt articolele și Legile speciale) pentru următoarele situații pe care le-am întîmpinat, și la ce autorități să mă adresez,

  1- în care o instituție și/sau o persoană fizică, să fie obligată să-mi comunice o copie, sau copii xerox, sau o adeverință, sau un certificat, sau un duplicat, de pe un document/documente care se află în deținerea lor și pe care refuză să mi le comunice, cum ar fi copii xerox de pe fișa medicală și actele din dosarul medical, sau copii din dosarul de pensie al mamei mele, sau copii de pe actele aflate într-un dosar care se află în deținerea lor și pe care refuză să mi le comunice, cît și prin copii certificate de pe aceste acte,

  2- în cazul în care mama mea, la o tombolă publică dintr-un magazin, i-a fost extras biletul de loterie al dînsei în care era completat numele, prenumele, adresa, telefonul mobil, semnătura, și toate datele de identificare dar mama nu a trecut la rubrica de telefon fix, numărul de telefon fix, deoarece nu are telefon fix, iar biletul de loterie a fost anulat abuziv deoarece deși trecuse un număr de telefon și chiar mai mult era prezentă în momentul efectuării extragerii de loterie, biletul i-a fost anulat abuziv pe motivul că nu a trecut telefonul fix, și cîștigul care era un autoturism, a fost atribuit altei persoane,

  3- în cazul în care mama mea, a încheiat un contract cu o firmă de telefonie mobilă în care avea minute și SMS-uri nelimitate în orice rețea națională, avea pe telefon funcția de apel în așteptare și funcția de apel în conferință cu 8 apeluri concomitent și consecutiv în același timp, această firmă i-a oprit telefonul și nu mai poate suna, i-a scos funcția de apel în așteptare și funcția de apel în conferință cu 8 apeluri concomitent și consecutiv în același timp, comunicîndu-i că a folosit peste limită telefonul deși avea încheiat un contract cu o firmă de telefonie mobilă în care avea minute și SMS-uri nelimitate în orice rețea națională, avea funcția de apel în așteptare și funcția de apel în conferință cu 8 apeluri concomitent și consecutiv în același timp, deși plătește în continuare, de 4 luni, abonamentul la telefon,

  4- de asemenea în cazul în care mama mea beneficiază de prevederile Legii 189/2000, prin care este scutită de plata abonamentului telefonic și de televiziune, dar firma de telefonie și de televiziune refuză să-i scadă din plata abonamentului, plata abonamentului telefonic și de televiziune,

  5- de asemenea în cazul în care mama mea a cumpărat de la o firmă de telefonie mobilă o cartelă SIM PrePay (preplătită și cu plata în avans) în care avea minute și SMS-uri nelimitate în orice rețea națională (confirmată și prin SMS-urile de confirmare a extraopțiunii alese și plătite în avans), avea funcția de apel în așteptare și funcția de apel în conferință cu 8 apeluri concomitent și consecutiv în același timp, această firmă i-a oprit telefonul și nu mai poate suna, i-a scos funcția de apel în așteptare și funcția de apel în conferință cu 8 apeluri concomitent și consecutiv în același timp, comunicîndu-i că a folosit peste limită telefonul deși avea o cartelă SIM PrePay (cu plata în avans) cu o firmă de telefonie mobilă în care avea minute și SMS-uri nelimitate în orice rețea națională, avea funcția de apel în așteptare și funcția de apel în conferință cu 8 apeluri concomitent și consecutiv în același timp,

  cu respect și deosebită considerație nabosnyi,

 2. Buna ziua.Am iesit in pensie de limita de varsta la data de 01.04.2016 cu o pensie de 1070 lei.Am lucrat 45 ani si 6 ani am lucrat in grupa II de munca.Nu am avut niciodata salariul de baza ,ci salarii mult mai mari(aj maistru,maistru,muncitor categoria speciala si ultimii 8 ani Programator CNC cu salariu peste medie.Nu sunt multumit de cuantumul pensiei.Ce trebuie sa fac pentru recalcularea pensiei?Va multumesc.
  Am mai cerut rezolvare de mai multe ori la dumnevoastra dar nu am primit nici un raspuns.Va rog sa primesc un raspuns daca se poate face ceva sau nu .Sa ma adresez in alta parte.Va multumesc.

  • Sint un pensionar anticipat parțial cu penalizare , datorită fostului loc de muncă,nu vor să-mi acorde drepturile cuvenite.sint și cu probleme grave de sănătate, datorită conditiilor grele de muncă Vă mulțumesc anticipat.

 3. Buna ziua.Am iesit in pensie de limita de varsta la data de 01.04.2016 cu o pensie de 1070 lei.Am lucrat 45 ani si 6 ani am lucrat in grupa II de munca.Nu am avut niciodata salariul de baza ,ci salarii mult mai mari(aj maistru,maistru,muncitor categoria speciala si ultimii 8 ani Programator CNC cu salariu peste medie.Nu sunt multumit de cuantumul pensiei.Ce trebuie sa fac pentru recalcularea pensiei?Va multumesc.
  Am mai cerut rezolvare de mai multe ori la dumnevoastra dar nu am primit nici un raspuns.Va rog sa primesc un raspuns daca se poate face ceva sau nu .Sa ma adresez in alta parte.Va multumesc. Astept raspuns urgent.

 4. Am un proces de dare in plata pentru o casa. In cazul ca o sa pierd procesul banca are dreptul sa calculeze penalitati pentru neplata ratelor scadente pentru perioada procesului?Multumesc!

 5. Am depus la registratura Tribunalului Bucuresti sectia VIII Conflicte de munca si asigurari sociale CEREREA DE CHEMARE IN JUDECATA a Casei de Pensii sector 6 , dar din pacate am gresit adresa trecand Aleea Poiana Sibiului nr 1 unde se afla sediul social in locul adresei corecte str.Drumul Taberei nr 18 .Cum trebuie sa procedez ? Sa anulez cererea si sa retrag dosarul sau exista o posibilitate de modificare a adresei in cererea deja depusa.(Cererea a fost depusa pe 22 mai 2019) Unde pot afla modul in care trebuie sa procedez.Multumesc anticipat pentru ajutor.

 6. Sânt un pensionar vulnerabil.bonlav.pentru drepturile cre nu mi s-au acordat de la fostul loc de muncă(obstrucționat).am fost la instituțiile abilitate că nu este de competenta lor, m-au sfătuit să merg instanța.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.