Marja 3,99 P.P pentru clientii OTP BANK. Otp Banka Romania infranta in instanta din nou. Recalcularea dobanzii si obligarea OTP BANK ROMANIA la restituirea sumelor de bani platite abuziv. Vezi sentinta aici!

Otp Bank Romania infranta din nou in instanta. Se pare ca dupa intrarea in vigoare a legii 193/2000 modificata , instantele din Romania nu se mai sfiesc sa admita faptul ca toti clientii bancilor au fost furati.

Si asa OTP BANK in dosarul ce il prezentam are de platit clientului o suma importanta, dar asta nu este tot beneficiul pentru client.

Faptul ca dobanda ii va fi calculata in functie de indecele de referinta si 3,99 PP in conditiile in care dobanda actuala este de 9% iar indicele de referinta la LIBOR 0.3, atunci el va plati o dobanda de 4.02% in loc de 9% cat plateste acum.

Asa se comporta o clauza abuziva in contract, insa sentinta de mai jos, ne arata cum de fapt, trebuie sa fie realitatea in relatia comerciala cu banca.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii

0722.298.011

avocat@indrumari-juridice.eu

sentinta castigata otp bank

sentinta castigata otp bank

36 comments to “Marja 3,99 P.P pentru clientii OTP BANK. Otp Banka Romania infranta in instanta din nou. Recalcularea dobanzii si obligarea OTP BANK ROMANIA la restituirea sumelor de bani platite abuziv. Vezi sentinta aici!”
 1. am si eu un credit in CHF la Raiffeisen la care banca a crescut marja fixa la 8,96 p.p.dupa incheierea actului aditional prin care banca renunta conform contractului la comisionul de administrare pentru 1 an. Ma puteti ajuta si in ce conditii? Am ajuns de lao rata de 1300 lei la una de 2700 lei.

  • Buna ziua stimata doamna. Dvs. nu ati vazut ca actul aditional exact asta prevedea? O teapa de proportii? Puteti declara conform dispozitiilor priviitoare la contracte si cauza, nulitatea absoluta a contractului aditional pentri cauza ilicita. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Bună ziua
    Mi s-a înființat poprire pe salariu de la OTP,deși am achitat ratele,ceva mai mici,pentru că am avut probleme de sănătate. Împrumutul l-am contractat în anul 2013, in luna decembrie.Doi ani am platit integral rata de 700 Ron. In anul 2015 am avut probleme de sănătate (fracturi consecutive la femurul stâng),care m-au împiedicat să scot rata întreagă. A venit la mine un executor de la OTP ,care văzând situația a încheiat cu mine un acord de plata pentru o rata de 500 lei. Cu toate acestea, mi sa înființat poprirea pe salariu.. Mi-am schimbat locul de munca,din septembrie 2018, însă am continuat să achit ratele la bancă,însă în cuantum de 400 lei/luna. Aceasta,deoarece fiica mea a născut o fetiță . Menționez că în afară de problemele medicale ale mele,care m-au adus în cârje ( deci am cheltuieli suplimentare față de un om sănătos) locuiesc împreună cu fiica mea( suferindă de Maladia Lobstein) și cu nepoțică mea,în vârstă de 2 ani și 10 luni), ambele aflându-se în întreținerea mea. In concluzie,in urma instituirii pornirii pe o treime din salariu, situația financiară a familiei a fost afectată f.mult,in condițiile in care sunt unic întreținător de familie. In consecință va rog să mă ajutați să obțin reducerea cuantumului popririi lunare,dar și valoarea totală a sumei restante,care este aproape egală cu suma împrumutată.

  • Buna seara eu am avut un credit la brd in anul 2006 din mai multi factori nu am mai reusit sa il platesc dupa aceea creanta a fost vanduta catre firma Eos Ksi din 2013 a fost trimis dosarul meu catre un executor judecatoresc problema mea este ca in tot acest timp suma mea era de 5000 ron iar acum am de plata 10000ron am cerut explicati de ce sa ajuns la aceasta suma si nu mi sau dat nu aud decat PLATITI CA O SA VA PARA RAU SUMELE POT CRESTE eu ce pot face sa vad de unde este dif de 5000 ron si daca este legal sa mi se atribuie aceste sume executorul care se ocupa de dosarul meu nu este nici o data de gasit de fiecare data cand intreb de el fie telefonic fie personal la biroul dansului nu il gasesc dosarul meu are numarul 302/2013 si se afla la Copuzeanu Traian Tin sa mentionez telefoanele disperate de la eos ksi amenintarile frecvente ale acestora ca se pune sechestru pe casa poprire pe salariu am fost la biroul domnului Copuzeanu si am facut un angajament de plata de 200 ron dar nimeni nu a dorit sz imi dea o explicatie pe ce durata este angajamentul si de ce am suma de 5000 ron in plus Stiu am fost rau platnic dar am dreptul la explicatii sa stiu pentru ce si de ce platesc acea suma in plus

 2. In contractul initial era prevazut ca dobanda este variabila in conformitate cu “politica bancii” si ca ea poate fi modificata “unilateral de banca, fara a exista consimtamantul clientului”
  Este vorba de OTP bank.
  Cum pot da banca in judecata?
  Am vazut cazuri castigate.
  Multumesc

  • Avem nu doar cateva, sunt cel putin 80 de dosare castigate dintre care 23 irevocabil prin care a fost stabilita o marja de 2,99 si prin recalculare la un credit de 100000 chf au reiesit diferente de 15000 chf. Un coleg urmeaza sa va contacteze. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua.
    Am un contract de credit din 2006 la OTP in franci elvetieni cu o dobanda de 5,52 (5,5 + LIBOR CHF 3 luni). Sigur ca la acordarea imprumutului am fost taxat cu un comision de ridicare.
    In ce conditii pot sa obtin comisionul ridicat la acea vreme si marja fixa a bancii de 5,5 nu inteleg ce reprezinta si ce comisioane ascunde. Mentionez ca nu am semnat actul aditional emis in urma OUG 50 din 2010.
    Cu respect.

    • Buna ziua stimate domn. Intradevar in 2006 contractele de credit cu OTP surprinzator contineau MARJA BANCII. Cum ulterior in 2009-2010 banca a inceput sa uite ca EXISTA marja bancii si se apara ca acestia nu foloseau o asemenea denumire, cu siguranta puteti recalcula dobanda. Despre comisionul de acordare, el fiind deja NUL absolut, puteti sa il recuperati in orice moment. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua,
  Am un credit la OTP, din iulie 2008. Clauza ref.la dobanda este aceea clasica din contractele OTP(dobanda = LIBOR 3M+marja bancii, cu posibilitatea modificarii unilaterale de catre banca). Dobanda initiala a fost 6.99%, in conditiile in care LIBOR era cca 2.79. Intre timp LIBOR a scazut vertiginos, dupa cum stiti, iar dobanda actuala este 6.77%(la un LIBOR = 0.02), ceea ce inseamna ca OTP si-a majorat marja. Ce sanse am sa mi se restituie diferenta de dobanda ilegal calculata in acesti ani?
  Va multumesc.

  • Buna ziua. Ma bucur ca intrebati acest lucru fiindca va pot confirma ca toate expertizele facute in cadrul instantei au relevat DIFERENTE grosolane incasate de banca ca excedent de dobanda. Logica dvs. este corecta si intradevar libor a scazut rata dvs. a crescut.Nu uitati si de comisionul de acordare care poate fi recuperat si daca nu cumva aveti si unul de administrare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. buna ziua as vrea sa dau banca in judecata pt necalcularea dobanzii respectiv in contract nu era scrisa valoarea marjii banci ulterior dupa ce am facut o plangere la ei imi spun ca marja bancii a fost fixa de la intrarea ord 50/2010 pana atunci nu este vreo cale sa pot castiga un proces cu ei in cazul in care ei au pus marja bancii 6,70 ffff mare la conditiile in care cand am luat creditul in 2008 era undeva pe la 4 % ce sfaturi imi puteti da ??

  • Buna ziua stimate doamna. Aceasta sentinta este doar un model din zecile de sentinte pe care le-am primit impotriva celor de la OTP. Sa nu uitam ca cea mai mica dobanda a fot de 2% raportat la indicele de referinta ori ceea ce notificati dvs. aici este clar un abuz si interpretare discretionara a oug 50/2010.
   Cu siguranta va incadrati pentru a va alatura unui grup in acest sens.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. buna ziua,am un credit de nevoi personale la otp din 2007 cu ipoteca ,cu siguranta sunteti la curent cu toate problemele ce s-au ivit intre timp.ce pot face si cu ce ma puteti ajuta?

  • Buna ziua stimate domn. In primul rand va indrum catre inscrierea in procesele colective –

   Ulterior va pun cu siguranta ca OTP 2007, comision acordare, LIPSA marja bancii = aveti de recuperat sume de bani. Evident, totul se poate face in cadrul colectivizat.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 6. Buna ziua,
  Am trimis deja documentele catre d-voastra insa cred ca am gresit domeniul. .ro in loc de .eu.in fine acum ar trebui sa fie ok insa ulterior mi-am dat seama ca am uitat sa va intreb ceva.
  Dupa verdictul curtii europene de justitie privitoare la denominare, poate fi dublat scopul unui proces (denuntare clauze abuzive +denominare) sau se fac separat?. Ce sfatuiti sa se faca in cazul tipic de credit in chf luat in 2008 de la otp cu acel contract tip. eu unul personal m-as multumi si cu un proces de denominare insa am inteles ca acea decizie istorica are doar rol consultativ si nu obligatoriu. Ce sanse sunt in Romania 2014 sa se castige un astfel de proces?Multumesc

 7. Buna ziua,
  Am trimis deja documentele catre d-voastra insa cred ca am gresit domeniul. .ro in loc de .eu.in fine acum ar trebui sa fie ok insa ulterior mi-am dat seama ca am uitat sa va intreb ceva.
  Dupa verdictul curtii europene de justitie privitoare la denominare, poate fi dublat scopul unui proces (denuntare clauze abuzive +denominare) sau se fac separat?. Ce sfatuiti sa se faca in cazul tipic de credit in chf luat in 2008 de la otp cu acel contract tip. eu unul personal m-as multumi si cu un proces de denominare insa am inteles ca acea decizie istorica are doar rol consultativ si nu obligatoriu. Imi puteti spune cam ce sanse exista in Romania 2014 ca un astfel de proces de denominare sa fie castigat? Multumesc

 8. Buna ziua.Ma intereseaza daca aveti in vedere un proces colectiv cu Bancpost,creditul este in CHF luat in 2007 cu garantie imobiliara.In cazul in care deocamdata nu exista aceasta posbilitate,cui ma pot adresa si la ce cheltuieli se ridica un asemenea proces?Cu multumiri.

 9. Buna ziua,
  Am si eu un credit contractat in 2007 de 32000 CHF. Am contractat acest credit cu o rata de 470 lei acum platesc 840… Va rog frumos sa ma ajutat…cum sa procedez_’…Incepe sa devina insuportabila rata. mail: dhk_0301@yahoo.com Va multumesc mult.

  • Buna ziua. In legatura cu solicitarea dvs. colegii nostrii v-au emis pe adresa de email comunicata, o solicitare pentru a ne pune la dispozitie aceste acte. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 10. Buna ziua
  Domnul avocat, in luna iulie 2013 am incheiat un contract de asistenta juridica cu firma dumneavostra de avocatura ,mi s-a comunicat ulterior de catre o colega a dumneavoastra numarul dosarului 18748/3/2014 , doresc sa-mi comunica-ti daca acest dosar se afla pe rol in procesul pe care l-am solicitat cu Raiffeasen Bank si la ce data este prima infatisare .
  Va multumesc .

 11. Buna ziua,
  Sunt client al firmei d-voastra in procesul colectiv pt OTP 24645/299/2014. Stiu ca sunteti foarte ocupati odata cu incheierea vacantei judecatoresti insa cred ca avem nevoie de putina organizare. Ca si client al d-voastra care a platit un onorariu as aprecia daca as fi informat in legatura cu fiecare actiune intreprinsa. Cred ca cea mai potrivita metoda de comunicare cu D-na avocat care ne construieste cazul este un grup yahoo cu acces restrictionat unde sa putem fi informati imediat ce se intampla ceva. Intrebarea mea este, se va ocupa d-na avocat de acest aspect sau pot crea eu grupul urmand ca dansa sa trimita invitatiile si celorlalti membri? Va multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Aceeasi initiativa a fost preluata de mai multi clienti iar noi am aprecia un asemenea efort din partea dvs. Prin urmare, puteti creea grupul OTP – Procese Nationale OTP cu comunicarea informatiilor catre colega noastra insa in instanta pentru procesele mari se vor prezenta cel putin doi avocati si in mod obligatoriu si dn-ul av. Cuculis Pe email la avocat@indrumari-juridice.eu puteti face comunicarea datelor grupului. Cu bine.

   • Buna ziua,

    Grupul a fost creat iar detaliile trimise asa cum ati sugerat. Nu am primit inca nici un raspuns si nici nu am vazut vreo cerere de inscriere pe grup.
    Multumesc

 12. Buna ziua.
  Am un contract de credit din 2007 la OTP in franci elvetieni cu o dobanda initiala de 5,5, care a fost modificata de banca dupa circa un an la 6,5. La acordarea imprumutului am fost taxat cu un comision de analiza a dosarului.
  Exista posibilitatea sa obtin comisionul sau eventualele comisioane ascunse precum si conversia creditului la o valoare rezonabila? Mentionez ca nu am semnat actul aditional emis in urma OUG 50 din 2010.
  Cu respect.

 13. Buna ziua,
  Sunt Daniel Chirnogeanu
  am trimis si un email la avocat@indrumari- juridice.eu,as vrea sa va intreb insa : mai poti da banca in judecata ptr clauze abuzive si denominare chiar dc aceasta a cesionat creanta catre TOP FACTORING?(, Este vorba de RAIFFAISEN BANK, credit nevoi personale in euro, dobanda variabila de 9,5% fara formula de calcul, comision de administrare 0,45% , c alculat la valoarea initiala a creditului, comision de rambursare anticipata 3% ) si daca da ce se intampla intre timp cu firma de recuperare, isi continua actiunile impotriva ta ?

  multumesc mult .

  • Buna ziua stimate domn, va confirmam inregistrarea cererii de dvs si repartizarea ei, cu siguranta cele explicate de catre dvs. fac obiectul clauzelor abuzive si pot fi reglementate pe rolul instantei de judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 14. Buna seara,
  Am contractat un credit de nevoi personale in CHF in februarie 2008 cu o dobanda de 5.7 % care dupa 4 luni s-a transformat i 6.99% fiind ulterior cesionat la Budapesta si Amsterdam.
  In contract este prevazuta acea clauza abuziva de la paragraful 5.2 prin care : “dobanda este variabila in conformitate cu politica Bancii. Dobanda curenta poate fi modificata in mod unilateral de catre Banca luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta fara a exista consimtamantul clientului”.
  Mentionez ca am platit comision de acordare in procent de 2% , iar suma pe acordata de Banca nu am rdicat-o in CHF ci am schimbat-o in lei .
  Va rog sa-mi spuneti daca ma pot inscrie intr-unul din procesele colective pe care le aveti in derulare la acest moment (clauze abuzive , denominare si cel mai nou procesul bazat pe externalizarea creditelor).
  Deoarece situatia financiara nu-mi permite sa ma inscriu la mai multe procese va rog sa ma sfatuiti daca totusi ar trebui sa ma inscriu la doua procese in paralel luand in considerare scenariul optimist daca as castiga procesul pe clauze abuzive si mi se returneaza sumele achitate si necuvenite Bancii ,atunci ce sume pot sa mai recuperez si ca urmare a castigarii procesului pentru externalizarea creditului ?
  Cu deosebita stima si respect,

 15. Buna seara,
  Am contractat un credit de nevoi personale in CHF in februarie 2008 cu o dobanda de 5.7 % care dupa 4 luni s-a transformat in 6.99% fiind ulterior cesionat la Budapesta si Amsterdam.
  In contract este prevazuta acea clauza abuziva de la paragraful 5.2 prin care : “dobanda este variabila in conformitate cu politica Bancii. Dobanda curenta poate fi modificata in mod unilateral de catre Banca luand in considerare valoarea dobanzii de referinta pentru fiecare valuta fara a exista consimtamantul clientului”.
  Mentionez ca am platit comision de acordare in procent de 2% , iar suma acordata de Banca nu am rdicat-o in CHF ci in lei .
  Va rog sa-mi spuneti daca ma pot inscrie intr-unul din procesele colective pe care le aveti in derulare la acest moment (clauze abuzive , denominare si cel mai nou procesul bazat pe externalizarea creditelor).
  Deoarece situatia financiara nu-mi permite sa ma inscriu la mai multe procese va rog sa ma sfatuiti daca totusi ar trebui sa ma inscriu la doua procese in paralel luand in considerare scenariul optimist daca as castiga procesul pe clauze abuzive si mi se returneaza sumele achitate si necuvenite Bancii, atunci ce sume pot sa mai recuperez si ca urmare a castigarii procesului pentru externalizarea creditului ?
  Mentionez faptul ca doresc sa ma inscriu cat mai repede intr-unul din procesele colective pe care le aveti in derulare.
  Astept cat mai repede feed-back din partea dumnneavoastra.
  Multumesc.
  Cu deosebita stima si respect,

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.