Bancpost Definitiva Eliminare Integral Clauze Abuzive Din Contract-Comision Administrare, Dobanda, Comision Acordare Si Restituire Suma Cu Rata Inflatiei-Avocat Cuculis

Bancpost Infranta-Instanta Dispune In Mod Definitiv Restituirea  Integrala Plus Rata Inflatiei A Tututor Sumelor Incasate Cu Titlu De Comisioane Si Dobanzi Declarate Abuzive-Avocat Cuculis

Inca BANCPOST dar peste putin timp Banca Transilvania, o incaseaza printr-o decizie definitiva de eliminare in BLOC a clauzelor abuzive din cuprinsul contractului de credit.

Comision de ADMINISTRARE ABUZIV, – Comision de ACORDARE ABUZIV- Dobanda Majorata Unilateral – ABUZIV- Instanta dispune restituirea tuturor sumelor de bani platite in mod nejustificat catre Banca.

Dosar: 11555/300/2017

Nume Calitate parte
GURITA IOAN MARIUS cu dom. ales la S.C.A. CUCULIS si ASOCIATII Apelant
EFG NEW EUROPE FUNDING II B.V. PRIN ADMINISTRATORUL ACTIVELOR SC BANCPOST SA Intimat
SC BANCPOST SA Intimat

 

Şedinţe

04.07.2018
Ora estimata: 13:00
Complet: C16-APEL
Tip solutie: Schimbat total
Solutia pe scurt: Admite apelul. Schimbă sentinta apelată, în sensul că:

-Admite, în parte, cererea de chemare în judecată astfel cum a fost precizată. Constată caracterul abuziv al următoarelor clauze cuprinse în contractul de credit: art.4.1teza I a referitoare la perceperea unui comision de acordare, , art.4.1 teza I a referitoare la perceperea unui comision de administrare si art.4.3 doar în ceea ce priveste ”dreptul băncii de a modifica dobânzile si/sau comisioanele bancare. Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior. Obligă pârâtele să plătească reclamantului sumele încasate, în mod nelegal, cu titlu de comisioane ?i dobândă majorată(în ipoteza în care a fost percepută o asemenea dobândă majorată, urmând ca aceasta să fie calculată ca diferen?ă între dobânda fixă de 8,95% si cea majorată, percepută de pârâte), în echivalent lei la cursul BNR din data efectuării plăţii, sume la care urmează să se calculeze si dobânda legală, de la data achitării acestora si până la data plătii efective de pârâte, urmând ca sumele ce vor fi restituite să fie actualizate si cu indicele de inflatie, pe aceeasi perioadă. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Obligă intimatele pârâte să plătească apelantului reclamant suma totală de 3400 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronun?ată în ?edin?ă publică, azi, 04 iulie 2018.
Document: Hotarâre  3446/2018  04.07.2018

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000457540&id_inst=3

Desi Bancpost a trecut cu portofoliile neexternalizate, in curtea Bancii Transilvania, se pare ca toti cei care au avut creditele trimise in afara tarii prin externalizare, au ajuns sa fie lasati in urma, astfel singura varianta pentru ei a ramas instanta de judecata.

Evacuati comisioanele abuzive si dobanzile abuzive din contractele de credit, pentru a putea avea o rata , NORMALA!

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Probleme juridice ce necesita programare? Click aici!

Vreti sa ne sesizati prin email? completati mai jos formularul!

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.