Casa De Ajutor Reciproc C.A.R Invatamant Slobozia In Prag De Faliment ?

Nu este pentru prima data cand abordam teme referitoare la casele de ajutor reciproc. Initial am vorbit despre executarile silite ale CAR-urilor insa i n situatia in care au inceput sa apara plangeri cu privire la C.A.R Invatamant Slobozia dar si zvonuri in spatiul public ca acest IFN ar urma sa intre in faliment.

Astfel, ne-am propus ca prin materialul juridic de astazi sa raspundem intrebarii, cum recuperam banii de la casa de ajutor reciproc Invatamant Slobozia, daca aceasta IFN-ul refuza plata catre deponenti?

Sa incepem.

Cine este CAR Invatamant Slobozia?

Discutam practic despre cea mai mare instituție financiară nebancară din județul Ialomița, respecitv CAR Invatamant Slobozia , casa de ajutor reciproc a personalului din invatamant.

4000 de persoane care cotizeaza la casa de ajutor public judiciar, posibil sa fie in pericol sa nu-si mai poata recupera banii.

Este real sau nu? Haideti sa vedem ce spune un cotizant al casei de ajutor recipric Invatamant Slobozia.

(7 Octombrie 2020, 19:37)
Gheorghe.am fost din iulie în fiecare lună, nu mi au restituit nimic.intr adevăr,biroul e mereu deschis, dar nu mai fac plăți.

Cunosc cazuri care au cereri de ridicare al banilor încă din ianuarie.nu se mai da nimic.ce pot sa zic???ma gandesc doar la faptul că mai așteaptă “gascani ” pe care sa i mai agate,înainte de prăbușirea CAR ului.nu am o sumă foarte mare,aproximativ 20000 ron,dar sunt banii mei,economii.repet:luna de luna imi spune același lucru:ba ca au fost profesorii în concediu,ba ca nu le da multi bani odata de la bancă.sunt sute si sute de oameni la sfarsit de luna care nu mai primesc nimic.nu mai vreau nici dobânda, nu mai vreau decât banii înapoi.

Cum isi pot recupera oamenii banii de la CAR Invatamant Slobozia ?

In principal conform adeziunii semnate de catre dvs. aveti dreptul de retragere.

Daca dupa depunerea cererii de retragere a sumelor de bani nu se primeste un accept din partea casei de ajutor reciproc, atunci deponentii pot depune o cerere de chemare in judecata in vederea recuperarii banilor.

Atentie, daca IFN-ul Casa de ajutor Reciproc Invatamant Slobozia ar urma sa intre in faliment, conform legii 85/2014, se vor recupera si banii dupa cum urmeazaȘ

Art. 1611În cazul falimentului entităţilor prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. a)-d) din Legea nr. 312/2015 privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul financiar, cu excepţia instituţiilor de credit, creanţele se plătesc în următoarea ordine:

1.taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii falimentului

2.creanţele provenind din finanţări acordate potrivit art. 87 alin. (4);

3.creanţele izvorâte din raporturi de muncă;

4.creanţele rezultând din continuarea activităţii debitorului după deschiderea procedurii, cele datorate cocontractanţilor potrivit prevederilor art. 123 alin. (4) şi cele datorate terţilor dobânditori de bună-credinţă sau subdobânditorilor care restituie averii debitorului bunurile ori contravaloarea acestora potrivit prevederilor art. 120 alin. (2), respectiv ale art. 121 alin. (1);

5.creanţele bugetare;

6.creanţele reprezentând credite bancare, cu cheltuielile şi dobânzile aferente, cele rezultate din livrări de produse, prestări de servicii sau alte lucrări, din chirii, creanţele corespunzătoare art. 123 alin. (11) lit. b), inclusiv obligaţiunile;

7.alte creanţe chirografare, în măsura în care nu se încadrează la pct. 8-12;

Adica tocmai pe locul 7 sunt banii pe care trebuie sa ii recuperati dvs.

BNR are obligatia sa verifice casa de ajutor reciproc Invatamant IFN

BNR, este institutia care tine evidenta tuturor institutiilor financiare nebancare. Astfel IFN-ul CAR Invatamant Slobozia , in cazul in care intampina dificultati la plata, trebuie sa intre sub supraveghere de catre BNR.

De asemnea, in caz iminent de faliment al CAR Invatamant Slobozia, dreptul de a da credite, ar trebui de asemenea suspendat.

Casa De Ajutor Reciproc C.A.R Invatamant Slobozia Si Cum Isi Pot Retrage Membrii Cotizanti Banii Daca CAR-ul Refuza Sa II Elibereze

Practic, am aratat mai sus ca exista posibilitatea ca printr-o tergiversarea eliberarii sumelor de bani de catre CAR Invatamat Slobozia s-a ajuns la o situatie in care oamenii stau cu banii blocati in conturile CAR-ului si in contradictie cu contractul de adeziune semnat.

Astfel, exista posibilitatea deschiderii unei actiuni in instanta, prin care sa solicitati plata drepturilor cuvenite, indexate cu dobanda legala.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
sectorul 2
Bucuresti
Romania
22 comments to “Casa De Ajutor Reciproc C.A.R Invatamant Slobozia In Prag De Faliment ?”
 1. Cum pot restitui suma depusă la CAR Învățămint Slobozia?Am bani depuși pe numele soțului,in jur de 70000roni,pe numele meu in jur de 35000roni.De la CAR nu am primit niciun răspuns.Pe numele soțului exista cerere de retragere de anul trecut ,din august,dar nu au virat niciun leu.

 2. Cine trebuie chemat in judecata in vederea recuperarii banilor, in acest caz: CAR Invatamant Slobozia, sau Uniunea Natională a CAR?

 3. Se poate deschide o actiune comuna / chemare in judecata de catre mai multi deponenti care nu isi pot recupera banii ? Ce sanse sunt in a recupera sumele depuse ?

 4. Imi pare rau ca acest articol este insuficient documentat.

  Conform art 43-44 din Legea 93/2009, BNR are atributii de monitorizare, respectiv supraveghere prudentiala a IFN-urilor inscrise in registrul general, respectiv in registrul special.
  CAR-urile sunt entitati inscrise numai in registrul de evidenta, in scop statistic, iar BNR nu are niciun fel de atributii de control, monitorizare sau supraveghere prudentiala asupra lor. Cine se adreseaza BNR pe baza informatiilor din acest articol o face degeaba.

  Daca CAR Invatamant Slobozia este CAR al salariatilor, este relevant art. 7 alin. (1) din Legea nr. 122/1996 privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariatilor si al uniunilor acestora, republicata: “Uniunea Naţională şi uniunile teritoriale supraveghează activitatea caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor. Controlul activităţilor desfăşurate de casele de ajutor reciproc se efectuează de către Ministerul Finanţelor Publice în condiţiile legii”. Autoritatea competenta este, deci, Ministerul Finantelor Publice.

  Daca este vorba de un CAR al pensionarilor, din pacate, Legea nr. 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor prevede doar ca “infiinţarea, organizarea şi funcţionarea caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor se realizează în baza prevederilor referitoare la asociaţii din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare” (art. 2), fara a indica nicio autoritate de supraveghere sau control.

 5. Bună ziua , am şi eu 18.000 ron şi doi copii au 300.000 ron. Avem cerere de retragere totală de anul trecut , nu am primit nimic. Mai sperăm să mai vedem banii , munca ce am strâns-o cu mare sudoare ? Avem nădejde în D-voastră Domnule Avocat Cuculis , mulțumesc !

 6. Bună seara .
  Mă numesc Cristian Vîlcu , din Slobozia, Ialomița și aș dori și eu , vă rog , să mă asociez celor care au dat în judecată CAR învățământ
  din Slobozia , Ialomița . Sunt deponent și membru CAR . Am depus 5000 lei și cererea de retragere încă din ianuarie 2021 . Sunt și împuternicitul mătușii mele Rusu Larisa , deponent și membru CAR cu 10000 lei . Vă mulțumesc !

 7. Bună ziua,
  Mă numesc Carmen Marinache din Stefanestii de jos, Ilfov.
  Împreună cu mama mea Ecaterina Marinache cu același domiciliu, avem depus la CAR în jur de 40000 ron. Am depus solicitare de recuperare a banilor din martie 2021.
  Dorim sa ne alaturam și noi celor care au depus cereri în instanta și sa ii susținem.
  Avem rugămintea sa ne ajutați în a lua legătura cu acest grup, dacă este posibil, nu știm cum putem întra în contact cu dânșii.
  Mulțumim mult.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.