Ce Fac Daca Executorul Refuza Sa Suspende Executarea Silita Dupa Notificarea De Dare In Plata?Avocat Cuculis

Darea In Plata-Procedura Contestarii Refuzului De Suspendare A Executarii Silite A Executorului Judecatoresc-Avocat Cuculis

Executorul Judecatoresc Refuza Sa Suspende Executarea Silita? Atunci discutam despre un abuz in serviciu pe de-o parte si poate face obiectul unui dosar penal, dar pentru eficienta, puteti contesta printr-o contestatie la executare, refuzul acestuia de a da curs unei notificari de dare in plata!

Vedeti mai jos refuzul de a da curs unei cereri de dare in plata, prin care executorul judecatoresc se substituie unei instante de judecata si aprecieaza ca notificarea nu se incadreaza in limitele legale.

Este legal? Nu!

Opinia executorului, opinie ce nu poate fi exprimata in acest caz decat de catre un judecator, este ca “in concluzie, notificarea formulata de catre dvs. nu se incadreaza sub incidenta legii nr. 77/2016 privind darea in plata a unui bunuri iobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite”

Avand in vedere ca actul pe care il vedeti mai sus este un act de refuz, asa cum este el indicat de catre legea civila in codul de procedura civila, conform art.

Obiectul contestaţiei

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

Prin urmare, ceea ce aveti mai sus este un refuz, de a aplica o dispozitie legala, adica legea darii in plata, ori executorul nu are dreptul sa se substituie instantei de judecata si sa libereze incheieri prin care sa emita pareri cu privire la dispozitiile legale, de a admite sau a respinge.Calea procedurala astfel este contestatia la executare.

Sigur, este important ca toata procedura de dare in plata sa fie facuta corect iar atunci cand sunt constatate asemenea abuzuri, ele trebuiesc contestate.

av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Pot Sa Fac O Notificare De Dare In Plata De Doua Ori?Ce Fac Daca S-a Admis Contestatia Bancii?Repunerea Partilor In Situatia Anterioara Darii In Plata-Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.