Ce ineamna si ce reprezinta o clauza abuziva intr-un contract de credit bancar! Tot mai multe IFN-uri trimite in judecata pentru clauze abuzive.

O clauză abuzivă prevăzută într-un contract anulează documentul, potrivit unei decizii a CJUE

http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/clauza-abuziva-contract-anulare-607162.htm

O clauză abuzivă prevăzută într-un contract anulează documentul, potrivit unei decizii de joi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg, care precizează că dreptul Uniunii permite statelor membre să asigure consumatorului un nivel de protecţie ridicat.

“O legislaţie naţională poate prevedea nulitatea unui contract încheiat între un consumator şi un comerciant care cuprinde o clauză abuzivă dacă astfel se asigură o mai bună protecţie a consumatorului”, a hotărât CJUE de la Luxemburg, în urma sesizării unei instanţe slovace privind un contract de credit de consum.

Astfel, deşi dreptul Uniunii nu urmăreşte, în principiu, decât eliminarea clauzelor abuzive, el permite totuşi statelor membre să asigure consumatorului un nivel de protecţie mai ridicat

Potrivit Directivei 93/131, clauzele abuzive inserate într-un contract încheiat cu un consumator de către un vânzător sau un furnizor, impuse de acesta, nu creează obligaţii pentru consumator.

În această privinţă, o clauză trebuie considerată ca fiind abuzivă în cazul în care, în contradicţie cu cerinţa de bună-credinţă, provoacă un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor care decurg din contract, în detrimentul consumatorului.

Cu toate acestea, contractul care cuprinde o astfel de clauză continuă să angajeze părţile în cazul în care poate continua să existe fără aceasta.

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

0722298011

5 comments to “Ce ineamna si ce reprezinta o clauza abuziva intr-un contract de credit bancar! Tot mai multe IFN-uri trimite in judecata pentru clauze abuzive.”
  1. Am o fica casatorita cu un egiptean in grecia . Acolo sau casatorit . Acum vor sa divorteze in romania .Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti ce acte le trebuie pt a merge la tribunal sau daca isi pot desface casatiria in fata unui mediator sau a unui notar .Va multumesc .

    • Buna ziua, in legatura cu situatia dvs.ca situatie generala se poate desface casatoria in Romania. O sa aveti nevoie in primul rand ca aceasta casatorie sa fie transcrisa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  2. Buna ziua ma numesc Tunsoiu Florina si am si eu o problema sunt ani de cand inerc sa divortez in Romania si nu reusesc …procesul meu a inceput in anul 2012 poate o as vi sa para exagerat dar este adevarat …inaintarea divortului a fost facuta la Ploiesti dupa are a fost trimis la Bucuresti la judectoria sectorului 5 deoarece atunci noi eram doi roamni cu domiciliul in strainatate ..intre timp fostul sot …(pentru ca pentru mine este fostul sot nu mai stam impreuna din 2012) …s-a mutat in Romania ne tinand legatura nici cu mine nici cu fata noastra Alessia in varsta de 12 ani …tin s-a subliniez ca el nu plateste nimic pentru fata noastra ,nu s-a mai prezentat la nici un proces ..drept pentru care judecatoria sectorului 5 anul acesta mi-a dat un raspuns …nu sunt competenti pentru a incheia un divort ….eu as dori sa stiu ce pot face sa termin odata cu aceasta legatura cu acest domn …???? va multumesc .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.