Ce Penalitati Pot Adauga Asociatiile De Proprietari La Restantele Proprietarilor-Avocat Cuculis

Nu putine si mici sunt cheltuielile de intretinere, asa ca treuie sa avem grija daca nu cumva asociatia de proprietari, vrea sa beneficieze si sa abuzeze de necunostinta dvs.- Avocat Cuculis

Ce Valoare Pot Avea Penalitatile Maximale Pe Care Le Pot Pune Asociatiile?

Legea 230/2007

Articolul 49
(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
(3) Sumele rezultate din aplicarea penalitatilor de intarziere vor face obiectul fondului de penalitati al asociatiei de proprietari si se vor utiliza numai pentru plata penalizarilor impuse asociatiei de proprietari de catre terti si pentru cheltuieli cu reparatiile asupra proprietatii comune sau alte cheltuieli de natura administrativa.

Tragem de acolo concluzia, ca acele penalitati pot fi si mai mici, deci ATENTIE – Obligati asociatia de proprietari sa va puna la dispozitie hotararea adunarii prin care se stabilesc penalitatile, de acolo veti cunoaste daca au comis abuzuri sau nu!

ATENTIE –
Articolul 50
(1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3) Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.

Abuzuri asociatii?

avocat@indrumari-juridice.eu

 

13 comments to “Ce Penalitati Pot Adauga Asociatiile De Proprietari La Restantele Proprietarilor-Avocat Cuculis”
 1. Cum se numeste faptul de a percepe penalitati pentru neachitarea de catre proprietar/chirias a unor facturi de utilitati introduse spre plata de catre asociatie, facturi emise pe numele unei persoane fizice (care nu face parte din asociatie) ? Multumesc !

   • Cred ca nu m-am facut inteles … Facturi de utilitati emise pe numele unei persoane fizice (care nu are domiciliul in bloc) au fost introduse spre plata locatarilor. Asa administratorul are dreptul sa-si achite factura personala de telefon distribuind-o locatarilor ?

    Cu stima !

   • Cu respect, nu cred … Poate nu m-am facut bine inteles: facturi emise pe numele unei persoane fizice, (ce nu are nicio legatura cu asociatia si blocul respectiv) au fost introduse spre plata locatarilor prin distribuire. Pentru neplata acestor facturi se percep penalitati !
    Considerati ca este legal ca administratorul sa introduca spre plata locatarilor, de exemplu, facturile personale de telefon ?

    Cu stima,
    Ionut PAUNESCU

    • Pai acelea nu sunt cheltuieli ale administratiei, insa poate adauga cheltuili cu un oarecare telefon consumat in scopul tingerii intereselor administrative(daca sunt dovedite). Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 2. Aici avem unul dintre cele mai aberante și mai ilegale contracte văzute vreodată, în care un individ a dovedit că se poate auto-numi la conducerea unei entități juridice (Asociație de Proprietari) prin falsuri și minciuni, cu un tupeu fără limite (puteți mări imaginea prin lupa aflată la baza ei): https://app.box.com/file/140015018631

 3. Dar daca asociatia nu mai are organe de conducere de ceva timp (cel putin 4 ani), respectiv presedinte si comitet executiv , ce temei are sa calculeze penalitati?

 4. Am preluat o asociatie cu datorii fff mari.Nu mi-a predat activul si pasivul. am o sansa in fata furnizorilor, in cazul in care am dschis proces penal de gestiune frauduloasa.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.