Clauze abuzive in contractele cu bancile. Clauze abuzive in contractele cu furnizorii de servicii de telefonie. Atentie de a 1 octombrie puteti elimina TOATE clauzele abuzive atat din contractele bancare cat si din orice alt contract. Interviu cu avocatul Cuculis Adrian la Prima tv.

Vezi aici interviul cu avocat Cuculis, despre clauzele abuzive si cum le putem denunta dupa 1 octombrie 2013.

Atentie la comisioane, doar un specialist va poate spune daca aveti clauze abuzive in contractul dvs.

Clauzele abuzive se regasesc si in contractele de amanet, in contractele de telefonie si in general in orice contract de prestari servicii.

Urmariti aici interviul cu av. Cuculis Adrian

http://www.primatv.ro/stiri-focus/adio-clauze-abuzive.html

 

Av. Cuculis Adrian 0722298011

avocat@indrumari-juridice.eu

12 comments to “Clauze abuzive in contractele cu bancile. Clauze abuzive in contractele cu furnizorii de servicii de telefonie. Atentie de a 1 octombrie puteti elimina TOATE clauzele abuzive atat din contractele bancare cat si din orice alt contract. Interviu cu avocatul Cuculis Adrian la Prima tv.”
 1. buna ziua

  Am dori sa stim daca aceste clauze abuzive se vor aplica si in cadrul contractelor de leasing , adica in situatia in care am predat masina la leasing si ulterior ne-am treyit cu executare pe toata valoarea ratelor neachitate care au devente scadente Am fost ulteriori executati ne-am judecat in instanta unde instanta de fond ne-a dat dreptate , iar instanta de recurs le-a dat lor dreptate si prin urmare suntem buni de plata . Ce putem face in acesta situatie _ Clauzele abuzive se vor aplica si pentru aceste contracte . Asteptam cu interes raspunsul d- voastra

 2. Buna seara , d-le avocat,
  Am incheiat si eu cu CEC Bank S.A un Contract de credit in 23.03.2009 alaturi de un Contract de garantie reala mobiliara -conturi- in data de 26.03.2009 in valoare de 45.000 Ron/ 5 ani.
  As dori sa-mi spuneti care dintre comisioanele inscrise in contract pot fi clauze abuzive.(citez)
  a.- comision de gestiune credit achitat lunar, in valoare de 0.25% aplicat la soldul curent al creditului luat in calcul la determinarea dobanzii aferente fiecarei scadente.Suma este fixa in valoare de 63,32 lei.
  (La rambursarea anticipata va trebui sa platesc si diferenta de comision de gestiune credit.)
  b.- comision de risc in valoare de 1632,96 lei care se incaseaza o singura data de la imprumutat la data punerii creditului la dispozitia acestuia
  (L-am platit tot din suma acordata de dansii + o Polita de asigurare de deces ASICREDIT in valoare de 1673,28 lei in total 3.306,24 lei din creditul inca ne ridicat.)
  c.- comision de neutilizare de 0,03%pe zi calculat la valoarea creditului neutilizat, pentru perioada cuprinsa intre data prevazuta in prezentul contract pentru tragerea creditului,inclusiv si dat tragerii efective a creditului,exclusiv.
  d.- comision de rambursare anticipata a creditului de 3,50% pentru creditul rambursat anticipat in primii 5 ani din cadrul duratei de creditare…..
  e.- comision de rescadentare/reesalonare de 0,2% calculat la valoarea ratei/ratelor rescadentate min. 10 lei.
  f.-comision de modificare clauze contractuale la solicitarea imprumutatului, pe parcursul derularii creditului,in suma fixa de 30 lei/fiecare act aditional.
  g.- comision de eliberare extras de cont de credit ( 5 lei pentru 3 luni, 10 lei pentru peroioada de peste 3 luni.
  As dori o parere autorizata din partea d-vs, daca mi-o puteti da, drept pentru care va multumesc anticipat.

 3. domnule avocat am si eu o problema cu un credit iptecar in lei luat in 2007.,dupa aparitia oug50/2010 banca respectiva pe langa formula legala de calculare a dobanzii,robor+marja (din contract),MI-A MAI ADAUGAT INCA O MARJA DE 2,25%,fara acordul meu si de atunci eu platesc cu 2,25% mai mult rata.Eu nu am semnat si nu am fost de acord cu actul aditional in care se specifica despre aceeasta marja.Am facut plangere la aceea vreme la banca ,datata si inregistrata la ei si mi-au raspuns ca daca nu semnez actul aditional se considera acceptare tacita con form legii.Ce sfaturi puteti sa-mi dati in acest caz?va multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimate domn. In primul rand, greseala dvs. ca ati semnat. Secundar, poate fi luat ca un viciu de consimtamant si poate fi chiar anulat acest act aditional fie pentru viciu de consimtamant fie pentru cauza ilicita. Prin urmare, formula CLARA de calcul pentru o dobanda variabila este Marja fixa care nu poate fi mai mare decat dobanda pe care ati avut-o inainte de semnarea aditionalului, dat fiind faptul ca OUG 50 a intrat in peisajul juridic tocmai pentru a reglementa anumite probleme iar secundator se adauca Indicele de referinta al valutei in care a fost luat imprumutul. Sunt sigur de faptul, ca aveti si alte comisioane abuzive, insa nu pot pronunta o parere, pana cand nu observ contractul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 4. Cu respect domnule avocat.
  Am un credit ipotecar in chf in valoare de 64ooo chf contractat in anul 2008.As dori sa stiu daca in cadrul contractului pe care il am cu banca Raiffeisen exista clauze abuzive.Daca exista as dori sa stiu daca ma puteti reprezenta in instanta pentru a-mi recupera sumele platite in cursul celor 5 ani.. V-as fi recunoscator daca ati putea sa imi dati un raspuns cu privire la sansele de castig…va pot pune la dispozitie orice informatie legata de contractul semnat cu banca in decursul celor 5 ani.
  Cu stima , Fleseru Mihai.

  • Buna ziua stimate domn. In ceea ce priveste solicitarea dvs. nu va pot spune decat ca daca aceste clauze sunt de natura sa debalanseze echitatea si echilibrul contractului si se incadreaza la prevederile legii 193/2000 asupra lor cade o nulitate absoluta astfel ca le puteti desfiinta din contract. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 5. Buna seara,
  Am fost inseleata mult de banca Raiffeisen bank.Multe comisioane ,20 de euro comision pentru fiecare informatie data de banca l,unar,,uneori se ajungea si la 100 de euro.In urma consultarii unui avocat,care mi-a descoperit multe clauze abuzive,pe care nu le mai intalnise la alte dosare,doamna a constatat ca nu am graficul de rambursare de la contractul initial si conditiile generale de derulare a operatiunilor bancare.Am solicitat acest lucru bancii ,care mi-a spus ca aceste conditii au fost semnate in 2004,la alta agentie Raiffaisen,eu avand creditul in 2008,si in 2004 am realizat un contract cu magazinul Domo ,nu cu ei ,si acest credit prin magazin a fost luat pe numele de domnisoara.Agentia mi-a raspuns astazi ca nu exista la ei conditiile generale,si sa ma intorc la sucursala Danubius de unde am luat creditul. Doamna director de agentie mi-a spus ca nu au fost elaborate alte conditii generale in 2008 si s-au pastrat cele din 2004,dar care nici ele nu apar la dosar.In concluzie contractul meu de credit nu are conditiilel generale de derulare a operatiunilor bancare ,desi in contract se specifica unele lucruri care ne trimit la aceste conditii care nu exista.Mai mult graficul inmanat cred ca este falsificat.Se cunosc modificarile .Astept raspuns si din partea dumneavoastra .Va multumesc.

  Georgiana Florescu

 6. BUNA ZIUA,AS AVEA SI EU O RUGAMINTE AM UN CREDIT IPOTECAR DE 18000 LA O INSTITUTIE FINANCIAR NEBANCARA CONTRACTAT IN SEPTEMBRIE 2014 DIN MOTIVE DE SANATATE NU AM REUSIT SA PLATESC DIN ULTIMELE 3 RATE DECAT PARTIAL SI M-AM TREZIT CU UN MSJ PE TEL MOBIL PRIN CARE ERAM ANUNTATA CA DUPA 45 DE ZILE CALENDARISTICE MI SE PERCEPE COMISION DE 5 LA SUTA PE ZI LA SOLD SI ACUM AM O DATORIE DE 6500 LEI DIN CARE 3600 PENALITATI DE INTARZIERE SI MI SA TRANSMIS TOT PRIN SMS CA DOSARUL A AJUNS IN INSTANTA SI RISC SA PIERD CASA,VA ROG DATI=MI UN SFAT CA NU STIU CE SA FAC.IFN ESTE INSCRIS LA BNR.MULTUMESC.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.