Clauze abuzive Milleniun Bank Romania desfiintate in instanta. Desfiintarea actelor de executare si scaderea comisioanelor abuzive din DEBIT.

In cazul in care sunteti in executare silita, deschideti IMEDIAT proces de contestatie la executare si puteti desfiinta INTEGRAL ACTELE DE EXECUTARE.

Milleniun Bank Romania infranta in instanta alaturi de un fost executor bancar, trecut peste noapte la executor judecatoresc.

In ceea ce priveste comisionul de acordare, aceasta instanta a apreciat ca fiind abuziv comisionul de aproape 5000 CHF si l-a scazut imediat din suma executata silit de catre organul de executare.

Ce trebuie sa intelegem? Avem o somatie pentru suma de 45000 Chf iar prin prezenta seninta contastatorul NU MAI ESTE EXECUTAT PENTRU 450000 CHF ci doar pentru 40000 CHF. Sa nu uitam, ca acesta este un caz in care contractul de credit a comportat clauze abuzive doar pe comisionul de acordare, insa majoritatea bancilor au probleme cand vine vorba despre RECALCULAREA DOBANZILOR, COMISIOANELOR DE RISC, DE RAMBURSARE, DE ADMINISTRARE, ETC.

In ceea ce priveste solutia data de instanta, acesti contestatori nu vor mai plati cei 5000 chf  iar executarea pana la ultimul act de executare este DESFIINTATA, asata insemnand ca executorul judecatoresc trebuie sa reia INTEGRAL toate actele de executare silita, castigandu-i timp astfel contestatorului. In aceste conditii, ne punem intrebarea ca de altfel toti imprumutatii bancilor?

Cat de legala este aceasta executare? sau de fapt, TOATE executarile pornite in Romania de catre banci impotriva debitorilor? De fapt debitori, nu sunt debitori, sunt debitori abuzati prin clauzele abuzive pe care le-au semnat in necunostiinta de cauza.

Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii anunta, deschisa cu data de  01.08.2013 inscrierea tuturori celor care au credite bancare in CHF, EURO sau moneda nationala pe grupuri de interes, VOLKSBANK ROMANIA S.A, MILLENIUM BANK S.A, RAIFFEISEN BANK S.A, OTP ROMANIA S.A , BCR S.A , BRD S.A , BANKPOST S.A .

In cadrul site-ului va exista o lista separata in acest sens, pentru inscrieri si un formular ulterior.

In continuare cititi solutia data de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti , in cauza privind executarea silita.

Nu uitati, nu va lasati ABUZATI DE CATRE BANCI –

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Specialist, drept bancar.

Mai mult aici –

Nr. unic (nr. format vechi) : 50054/299/2012
Data inregistrarii 18.10.2012
Data ultimei modificari: 22.07.2013
Sectie: .
Materie: Civil
Obiect: contestaţie la executare
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
IVANESCU GABRIEL SORIN Creditor
IVANESCU ELENA MIRELA Creditor
MILLENNIUM BANK Intimat

 

Şedinţe

19.07.2013
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari de pronuntare pt. jud. POPA MONICA
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată de contestatorii Ivanescu Gabriel Sorin şi Ivanescu Elena Mirela în contradictoriu cu intimata Banca Millennium SA. Constată că pct. 3.3 din contractul de credit nr. 0807300116 din 22.08.2008 referitor la comisionul de acordare a facilităţii constituie clauză abuzivă în sensul art. 4 al. 1 din Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori şi anulează această clauză. Anulează în parte toate actele de executare efectuate în dosarul execuţional nr. 451/2012 al Biroului Executorului Judecătoresc Guli Constantin, pentru suma de 4752 CHF (în echivalentul în lei), reprezentând comisionul de acordare a facilităţii. Respinge cererea formulată de intimată privind obligarea contestatorilor la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.07.2013.
Document: Hotarâre    19.07.2013
6 comments to “Clauze abuzive Milleniun Bank Romania desfiintate in instanta. Desfiintarea actelor de executare si scaderea comisioanelor abuzive din DEBIT.”
 1. Buna seara,
  in data de 30.10.2013 am recurs la contestatia la executare silita in M-Ciuc,impotriva Volksbank . Va rog tare mult daca se poate sa ma ajutati cu niste spete, sau ce anume ar tb. sa invocam, pt. a nu-mi pierde locuinta. Mentionez ca eu am fost codebitoare intr-un credit luat in 2008 impreuna cu sotul meu.
  De la o zi la alta pur si simplu nu a mai platit ratele, pe mine nu m-a contactat nimeni timp de 4-5 luni.Cand m-au contactat si am luat la cunostinta ce s-a intamplat, eram deja raportata la Biroul de Credit. In luna Decembrie anul trecut am achitat 20.000 lei dintr-un CAR, in care mi-am implicat parintii si o fosta colega de servici de la BCR Asigurari.
  Risc sa raman pe strada cu o fata minora si cu un loc de munca pe perioada determinata pana in Mai 2012.
  Va rog tare mult sa ma ajutati, avocatii din M-Ciuc nu prea au multe cazuri cu VB, dar in tara stiu ca sunt si s-au castigat foarte multe.
  Va multumesc anticipat,
  Cu respect,
  Edit Szentes
  M-Ciuc.

  • Buna ziua stimata doamna. Noi ne bucuram ca deja ati fost intreprinzatoare si ati depus contestatia la executare insa tot ce va pot spune este ca daca aceasta nu a fost redactata in sensul contestarii titlului executoriu, atunci ea va fi respinsa. Contestatia la executare bazata pe considerendele clauzelor abuzive contine aproximativ 50 de pagini si a fost conceputa exact pentru acest tip de executare silita, de catre domnul avocat Cuculis Adrian. Dintr-un simplu raspuns nu am putea acoperi nenumaratele aspecte ce pot fi invocate pe conetstatia la executare, dat fiind faptul ca motivele de contestatie incep de la primul act de incuviintare a executarii si se termina la contestarea titlului executoriu in sinea lui. In fine, pentru o analiza puteti contacta biroul nostru la avocat@indrumari-juridice.eu sau la tel 0722298011 pentru a va lamuri cu un coleg avocat daca a fost depusa contestatia in mod corespunzator.
   Cu stima,Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii
   031.412.48.88
   avocat@indrumari-juridice.eu

  • in anul 2010 am luat un imprumut de la cetelem bucuresti ptr. ami cumpara cateva bunuri (saltele, doua dulapuri ptr. haine,ualoare de6700n frigider ,o drujba ,etc.in valoare de 6700 lei.firma cetelem bucuresti mi-a calculat sa achit lunar o sa refaca aceasta defectiune dar nici pana astazi nu am primit raspuns.suma de 205.2 lei pe timp de 36 luni.mentionez ca cele doua dulapuri de haine sau dezmembrat la scurt timp,am solicitat firma PRACTICHER din cluj napoca sa remedieze defectiunea,dar nici pana la aceasta data nu sa rezovat sesizarea mea.va multumesc.

 2. Buna Ziua in anul 2008 am luat un imprumut de la Banca Romineasca cu garantie imobiliara in valoare de 81.000CHF,la momentul respectiv francul avea valoarea de 2.40 lei si rata lunara era de 14.000.000 lei din cauza unor probleme de sanatate am fost nevoit sa ma pensionez in anul 2010 fapt care a ingreunat si plata ratelor care crescuse destul de mult si datorita faptului ca incepuse sa creasca valoarea francului iar venitul meu scazuse simtitor de mult .la indemnul celor de la banca am facut un alt imprumut pentru a putea ajunge cu datoriile la zi si astfel in anul 2011 am facut al doilea imprumut in valoare de 8.000 CHF. Cu timpul am ajuns la o rata lunara de 2.700ron eu avind un venit de doar 2.600ronlunar.Cei de la banca in momentul in care le-am explicat situatia in care ma aflu au zis ca nu au cum sa ma ajute,fept care a dus la intirzieri de plata si respecti neplate ratelor timp de 6 luni.Pe data de 05.05.2014 am trimis o petitie la banca Romineasca si tot in perioada aceea am aflat ca dosarul meu fusese trimis catre un birou de executari silite .In petitie i-am rugat sa incercam sa rezolvam pe cale amiabila si le-am specificatca in contract exista niste clauze abuzive si am facut referire la legea 193/2000.In momentul de fata am fost executat pe pensie . Fata de cele mentionate mai sus va rog sa imi dati un raspuns ce as putea sa mai fac in situatia actuala tinind cont ca in paralel se va merge si cu executarea imobilului. va multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimate domn. Am citit cu atentie ceea ce ati comunicat, asa cum facem de fiecare data. Primul pas este ca de urgenta sa promovati o actiune in contestatie la executare si subidiar suspendare provizorie. Atata vreme cat in contractul dvs. au existat anumite sume de bani ce BANCA trebuie sa vi le restiutie, in cadrul aceleeasi contestatii la executare, daca se constata faptul ca intr-o anumita perioada si dvs. erati creditor al bancii si de fapt, creditul nu putea fi declarat scadent anticipat fiindca in fond, existau sume de bani din care se puteau scade ratele restante, atunci puteti face o repunere in situatia anterioara si astfel sa mergeti in continuare pe desfasurarea normala a contractului. Aveti mare grija cu termenele. Cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.