Formular inscriere proces colectiv, clauze abuzive, denominare transformare credit din CHF,EURO IN MONEDA NATIONALA RON impotriva OTP BANK ROMANIA S.A, Raiffeisen Bank, Bankpost, BCR S.A, BRD S.A, Ing, Bank , clauze abuzive, comision administrare, acordare, rambursare, stabilire marja fixa, recalculare dobanda, daune morale – Inscrieri aici!

Formular de inscriere in procesele impotriva bancilor pentru recuperarea clauzelor abuzive si scaderea ratei –

Clauzele abuzive ale BCR, BRD, OTP,PIRAEUS,ALPHABANK, ING BANK,BANCPOST,BANCA TRANSILVANIA,CREDIT EUROPE BANK au impovarat zeci de mii de debitori atat in franci cat si in euro sau dolari.

Anuleaza clauze abuzive din contractele bancare.

639 comments to “Formular inscriere proces colectiv, clauze abuzive, denominare transformare credit din CHF,EURO IN MONEDA NATIONALA RON impotriva OTP BANK ROMANIA S.A, Raiffeisen Bank, Bankpost, BCR S.A, BRD S.A, Ing, Bank , clauze abuzive, comision administrare, acordare, rambursare, stabilire marja fixa, recalculare dobanda, daune morale – Inscrieri aici!”
  • Acelasi Formular o sa va rog sa il folositi. Pentru ratiuni de optica vizuala a post-ului referitor la inscrieri in Procesele Colective s-au enumerat principalele Banci cu cele mai Grave probleme. Cu incredere puteti folosi link-ul indicat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumari-juridice.ro
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

   • Buna ziua,
    Pentru un credit ipotecar in Euro, luat in anul 2007 de la Banca Romaneasca se poate initia un astfel de proces (colectiv) (cu aceleasi obiective mentionate)? Daca da, cum trebuie procedat?
    Multumesc anticipat pentru lamuriri!
    Cu stima

   • Buna ziua,
    In anul 2006 am semnat un credit ipotecar la BCR.Acesta este plin de clauze abuzive.Ulterior am avut noroc de o persoana care mi-a spus ca pot face o refinantare si astfel in 2011 am facut o ajustare de costuri printr-un act aditional in care au disparut aceste comisione mai putin unul (cel de administrare credit) care mi se ia lunar!Mentionez ca eu nu am fost instiintat de banca ca din 20.09.2010 trebuia sa semnez un act aditional prin care trebuia sa imi scada acele comisioane abuzive..Am fost la protectia consumatorului si cei de aici mi-au spus ca ma pot ajuta in eliminarea acestui comision .Intrebarea mea este daca d-voastra ma puteti ajuta sa recuperez banii de pe comisioanele abuzive din contractul anterior adica cel din 2006 pana in 2011?
    Va multumesc anticipat!

    • Buna ziua stimate domn. In principal, cu asta ne ocupam de 4 ani de zile de la intrarea in vigoare a oug 50/2010, fapt pentru care raspunsul este afirmativ. In tot cazul BCR S.A a aplicat intradevar comisioane abuzive si nu doar fixe ci si problema la dobanda efectiv perceputa. Cu stima, av Cuculis 0722298011

     • Buna ziua,

      Pentru un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara, luat in 2007 de la BRD, in euto, in valoare de aproximativ 70000 eur, credeti/stiti ca exista clauze abuzive?

      Multunesc pentru suport.
      Gabriel Moraru

    • Domnule avocat,
     in 2008 am luat un credit de nevoi personale de la credit europe bank in valoare de 14300E. Din pacate, datorita crizei nu am mai putut plati rata si am o perioada destul de mare de intarziere.
     In 2014 pe 28 ianuarie am primit acasa instiintare privind masura popririi asupra tuturor conturior pe care le detin pana la concurenta sumei de 12887E plus 8500 ron la solicitarea creditoarei C.E.B prin mandatar sc colecatre recuperare creante crc srl.
     Mentionez ca atasat la instintarea de poprire mi-au trimis contractul de credit decizia in instanta si o adresa de poprire catre Alpha bank desi eu nu am nici o legatura cu aceasta banca salariul fiind primit la garanty bank, iar la angajatorul meu (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Dealul Spirii” al Municipiului Bucuresti) nu exista nici o instiintare de poprire.
     Astazi 14.05.2014 desi banca mi-a oprit 1/3 din salariu am primit o somatie de la B.E.J.A Dorina Gont Lucian Gont si Marian Panait in care imi cer achitarea sumei de 1288E plus 8500 lei cheltuieli de executare si totodata actele auomobilului pe care il am in posesie.
     Ce e de facut in acest caz,ce a-si putea face, imi pot lua masina desi mi se opreste din salariu exista vreo cale de atac?
     Astept raspunsul dumneavoatra.
     Va multumesc anticipat.
     Cu stima,
     Gheorghe Constantin Cosmin.

     • Da, executarea silita poate continua prin toate formele, mobiliar, imobiliar poprire. Puteti depune contestatie la executare in termen scurt fiindca CEB este PLIN de clauze abuzive printre cele mai cunoscute, comisioanele de acordare enorme. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Am o poprire pe salariu intr-un proces pe care o firma de recuperare l-a intentat (executare silita si incuvintare), in acest moment am facut o contestatie la executare, problema mea este ca mai am un credit la BRD am platit la banca mai am de plata 1200 lei, am platit rata iar suma a ajuns la executor pentru ca a trimis la toate bancile pentru a bloca conturile in caz de am sume de bani care sa-i blocheze. Cei de la BRD au zis ca nu pot face nimic, sigur voi ajunge la executare silita. Pot sa-i actionez (BRD-ul), pentru clauze abuzive, comision de risc, de administrare, etc.
     Multumesc anticipat pentru raspuns.

     • Buna ziua. Tinand cont de acest aspect, va incadrati in litigiile pe care le organizam si un coleg va lua legatura cu dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

      • Buna ziua,

       Pentru un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara, luat in 2007 de la BRD, in euto, in valoare de aproximativ 70000 eur, credeti/stiti ca exista clauze abuzive?

       Multunesc pentru suport.
       Gabgiel Moraru

    • Dl. Munteanu C. imi putei spune in ce luna a-ti luat creditul de la BCR? Am si eu un credit la ei si vroiam sa stiu daca este in aceeasi perioada.
     Astept un raspuns va rog.
     Multumesc.

   • Domnule avocat
    as dori sa stiu daca in cazul unui credit de nevoi personale garantat cu ipoteca contractat la OTP bank in sept 2008,exista sanse de anulare(si recuperare) a comisionului de administrare.acesta este de 0,29%,perceput lunar la sold.pina acum am achitat peste 13500 CHF pentru acest comision.

    • Buna ziua stimate domn. OTP BANK este prima banca pe care am actionat-o in judecata inca din 2010 de la intrarea in vigoare a OUG 50/2010. In aceest sens, pe practica impotriva OTP va pot pune la dispozitie hotarari favorabile in mod irevocabil atat pe pe comisionul de acordare dar si partea cea mai buna pe recalcularea intregului credit.
     Astfel, in atare situatie puteti sa va inscrieti in procesul colectiv. Cu stima, av Cuculis 0722298011

     • Buna seara domnule avocat. Sotul meu are un credit de nevoi personale in CHF contractat in 2008 la Piraeus Bank. Ne-ar interesa sa ne inscriem la proces pentru denominare si restituirea sumelor platite in plus din cauza cresterii cursului CHF. Ne puteti spune care este onorariul Dvs. pentru proces?

    • Buna ziua,

     Pentru un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara, luat in 2007 de la BRD, in euto, in valoare de aproximativ 70000 eur, credeti/stiti ca exista clauze abuzive?

     Multunesc pentru suport.
     Gabriel Moraru

   • – Buna ziua!…
    Va rog sa-mi dati cateva informatii privind clauzele abuzive existente in contractele de credit realizate de catre BancPost, in situatia in care as dorii sa incept o actionare in instanta pe aceste motive. De asemena as dorii sa stiu daca “solutia” oferita de catre BancaTransilvania pentru clientii cu credite in valuta (CHF, $, Euro) se poate aplica la cerere si la clientii altor banci cu astfel de credite aflate in derulare si care au probleme datorita situatiilor lor financiare – restante la credite datorita (criza financiara, cresterea cursului, probleme familiare care au determinat scaderea veniturilor familiei).
    Va multumesc si astept rasunsul dvs, pe adresa de e’mail – danmateescu88@yahoo.com.

   • Am obtinut un credit prima casa in 2011 de la Banca Raiffeisen. Anul aceasta am incercat sa rambursez anticipat o parte din suma creditata. Contractul standard initial prevede posibilitatea rambursarii anticipate partiale doar cu reducerea ratei, nu si a perioadei. Am observat acest lucru cand am dorit sa fac plata anticipata. Cererea catre banca de a atasa un act additional care sa prevada posibilitatea de a rambursa cu reducerea perioadei a fost refuzata, desi am gasit in presa scrisa o declaratie a unor reprezentati ai bancii in care este mentionat acest lucru ca find posibil.
    Consider ca suma finala datorata bancii va fi cu mult mai mare daca se va scale doar rata. De asemenea, la termenul final al returnarii creditului, conform contractului, nu voi mai fi un angajat activ, asadar veniturile vor fi diminuate substantial.
    Crepetir ca actionand in instanta Banca as putea obtine o reevaluare a contractului si atasarea unui act aditional?
    Va multumesc.

    • Banca Transilvania are lucrätoare care te insealä la pläti -te furä
     Am mers la bancä si o lucrätoare ,,fumätoare ,,a smuls buletinul din manä si a luat date färä consimtämantul meu personal .
     Politia nu face ce trebe sä fie trasä la räspundere Penal .
     Aceste fapte nu se permit .
     Atentie cu bancile au angajati ,,hotii ,,

     • Adevarat ! Si eu m-am confruntat cu o astfel de situatie la Banca Transilvania sucursala Vacaresti. Am reclamat sefului de sucursala dar n-a luat nicio masura in afara de a o muta la alta agentie.

     • Nu am garantat nic-o datä la nici-un imprumut bancar ,nu am fäcut credite ipotecare ,nu am fäcut credite de nici-un fel nici-o datä Nu doresc sä aparä la adresa mea din Bucuresti persoane ,,terte ,,cu credite ,,eu personal in calitate de proprietar nu am consimtit nici scris nici verbal ,In cazul in care alte persoane au abuzat de semnätura mea a practicat —fals si uz de fals in acte publice CAZ PENAL 1

   • Buna dimineata,

    Impotriva CEB(Credit Europe Bank) exista proces colectiv pe clauze abuzive si denominare transformare credit din CHF in RON?

    Va multumesc!

  • In cazul in care un credit in franci din 2008 in 2013 a avut schimbata valuta in euro ce sanse am ca sa primesc contravaloare comisionului de risc ? Ce sanse am ca din valoarea ratei platite acum in euro sa fie scazuta contravaloarea comisionului de risc ? Avand in vedere 2 asprcte fundamentale 1) la data conversiei din franci in euro suma transformata in lei era mai mare cu cca 60 000 lei fata de suma obtinuta in 2008 , desi in intervalul 2008 – 2013 au fost luni in care am platit si oeste 2000 lei si 2) in acest moment cine face conversia din franci in euro primeste o reducere de 22,5 a sumei convertite si scaderea din sold a comisionului de rusc pe intreaga perioada !!! Mentionez ca am platit toate ratele integral si la termen decand am contractat creditul si pana la zi ! Multumesc anticipat in speranta ca imi veti spube ce sanse am si care este modakitatea prin care pot obtine aceste lucruri ! Cu stima

  • Buna ziua,

   reclamnatii din dosarele cu vollcksbank, au fost reprezentati de dumneavoastra?
   Ma refer la cei indicati in dosarul din 2009.
   Multumesc

 1. Buna seara,
  Am un credit de nevoi personale cu ipoteca contactat in 24.09.2008 in valoare de 41500 euro de la alpha bank tg jiu. In contract mi se percepe un comision de administrare de 2% care se aplica la soldu initial. Platesc 24000 de euro la finalul contractului, 800 euro pe an dupa calculele mele. Consider acest comision ilegal, un fel de dobanda mascata drept pentru care vreau sa dau banca in judecata…..mai sunt si alte clauze abuzive in contract cum ar fi comisionul de rambursare anticipata si calcularea dobanzii cu marja majorata….nefiind specialist as vrea sa stiu daca exista sanse sa castig in instanta si care ar fi pasii de urmat…..va multumesc

  • Buna ziua. In legatura cu problema semnalata de dvs. Pentru a stabili acest aspect foarte clar de la inceput, pentru toti cei care se afla in aceasta situatie – Comisionul de administrare de la diferinte banci printre care si Alpha Bank are caracter ABUZIV in lumina dispozitiilor legii 193. De ce? S-a constata de catre instante si in speta ANPC ca orice comision ce se raporteaza la SOLDUL CREDITULUI, si evident in face sa apara ca fiind total disproportionat si ca aducator in mod vadit de profit in dauna imprumutatului pentru banca, trebuie constat ca fiind NUL absolut si in cele din urma restiuti integral si anulat pe viitor. Prin urmare, ceea ce va recomand este sa ii actionati in judecata, evident dupa ce treceti de perioada de informare priviind medierea si ulterior sa va cereti drepturile in instanta.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua .Am un credit de nevoi personale de la BRD obtinut in 2010 si as dori sa stiu daca imi pot recupera comisionul de gestionare credit lunar. va multumesc

  • Buna ziua. Am un credit de nevoi personale de fapt doua din 2007 de 320 mil.respectiv altul dupa doua luni de 75 mil., ca PFA.In 2011 am ramas fara licenta pfa si n-am mai putu plati. Am mers la BCR si mi-am anuntat ofiterul de credit dspre situatia mea, rugandu-i sa-mi transforme cele doua credite intr-unul singur(sa platesc mai putine comisioane-la un credit plateam 5 mil/luna laaltul 2 mil/luna), si sa ma pasuiasca un an de zile ca sa-mi pot reveni financiar, deoarece nu mi veam nici serviciu. Mi-a zis sa stau linistit, sa-mi caut de munca..si mai vedem. Anul trecut m-am trezit dat in executare silita de catre KRUK. eu fcand contestatie la executare si astfel in instanta am aflat ca BRD a scos creditele anticipat la vanzare cu suma de 61 mil., vezi doamne ca m-ar fi anuntat tot prin KRUK, avand la dispozitie de luare de cunostinta doar 5 zile, scrisoare cu confirmare de primire, pusa intr-o joi si reprimita de KRUK intr-o luni. Desi aveau toate telef.mele, nici cei de la BRD nici Kruk-ul nu m-au sunat sa ma instiinteze de ce as avea de plata.Clar ca nu au vrut sa cunosc situatia reala! In instanta am folisit si artic.cu clauzele abuzive, ca n-am semnat cu KRUk, ca n-am stiut de ce a facut BRD, etc. ca dupa 2 sapt.de la asazisa INSTIINTARE, datoria mea s-a facut de la 61 mil.la 32o mil.plus plata executorului judecatoresc de 80 mil.!!La ultima infatisare, judecatorul mi-a cerut sa precizez daca “BRD invoca exceptia lipsei calitatii procesuale-contesta calitatea de executare a creditului”, si 2)- “Daca contest modul de calcul al sumei totale pentru cele 2 credite(32o mil.) sau daca numai notificarea sumei de plata?” Cine sa-mi spuna calitatea BRD ? si la pct.2 eu am fost de acord sa platesc suma de 61 mil., considerand-o o suma echitabila, mai ales ca BRD si-a recuperat banii platiti, deci pana la urm ce trebuie sa contest ?Suma calculul, si invocarea exceptiei lipsei calitatii procesuale a BRD. Pana la urma Legea 193 este valabila si pentru mine sau nu?? Va multumesc pentru raspuns, anticipat!

   • Mentionez ca KRUK-UL ARE PROCURA SI NU RECUNOSC CA AU CUMPARAT CREDITUL, INSA CEI DE LA brd SPUN CA NU-I MAI INTERESEAZA DE MINE, CA EI AU VANDUT CREDITUL? Ce sa fac, sa semnez cu Kruk ceva, sau am sanse sa castig. ? M-am inscris si la dvs.pentru proces colectiv, dar mai este valabil daca pierd procesul acesta de contestatie a executarii silite? Multumesc…

    • Stimate domn. Pentru clauze abuzive in contracte se poate dispune si desfiintarea executarii silite. Practic dvs. daca veti incepe un proces cu banca pe contestatie la executare veti putea desfiinta executarea si ulterior scaderea din suma executata a clauzelor si dobanzilor cat si a onorariului executoriului. Nu semnati cu KRUK decat o esalonare, altceva nu. oricum ei v-au adaugat dobanzi abuzve in contracte si acest contract de cesiune nu este valabil mai ales ca nu este notificat si inscris in arhiva de garantii reale mobiliare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Cu siguranta legea 193.2000 modificata in 2012 si intrata in vigoare in 2013, se aplica cu siguranta si situatiei dvs. Din pacate acele comisioane la care faceti dvs. referire sunt specificate in mod evaziv. Cred ca cel mai sigur pentru o interpretare corespunzatoare a contractului trebuie sa il vedem in materialitatea lui. Inca un aspect, daca creditul a fost cesionat catre KRUK, acestia vor incepe executarea silita in cel mai scurt timp, fapt pentru care trebuiesc discutate toate elementele contractuale si depistarea efectiva a clauzelor abuzive. Cu stima,a v CUCULIS 0722298011 avocat@indrumari-juridice.eu

 2. Buna ziua.
  Am luat un credit de la BCR in anul 2007.Am platit ratele LUNAR pana in ziua de azi.Va specific ca ratele le trimit din cntul meu din Italia in contul din Romania.Acu 3 ani mi sa gresit
  nr de cont si bani au ajuns la altcineva.A durat ceva pana miau trimis instiintare acasa ca am intarziere.Dupa ce am primit instiintarea am retrimis rata am mers in Romania sa vad ce se intampla.Am platit comisioanele ce mi leau cerut .Mi sa spus ca sunt in regula cu tot sa merg in continuare cu ratele.Asa am facut.Dupa nici 6 luni miau dat contractul la SUPORT COLECT.Eu la suport colect nam vrut sa platesc nimic si am continuat sa trimit ratele in contul de la banca .Am mers la un avocat am deschis proces .Problema este ca inca sunt in proces dar intre timp miau vandut casa.Eu am ramas fara casa si cu ratele platite.Datimi un sfat ce sa fac.

  • Continuati acest proces, insa, sunt atentie, daca nu au fost contestate clauzele abuzive si BCR-ul este foarte cunoscut pentru aceste clauze abuzive ce abunda in contractele lor, trebuie sa deschideti o noua actiune. Tinand cont de faptul ca sunteti deja asistata in acest demers, nu va pot da un sfat fara sa vad ce a fost cerut in cererea principala. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua

  Va contactez in legatura cu clauzele abuzive practicate de catre unele banci din Romania, in special BCR. Am luat un credit imobiliar in 2007 de Euro 23000 si m-am uitat pe contract acum cateva zile, dupa ce am auzit de clauzele abuzive practicate de BCR. Am descoperit niste comisioane de acordare (2.50% flat), de administrare (Euro 11.50/luna), de transformare pentru prima solicitare (flat de 0.50%), pentru urmatoarele solicitari (flat de 1.00%) care mi se par abuzive si nesimtite totodata.
  M-ar interesa sa intentez un proces impotriva acestei banci si am inteles ca dumneavoastra va ocupati cu astfel de cazuri.

  Astept mai multe informatii/sfaturi de procedura in legatura cu cele mai sus.

  Multumesc anticipat.

  • Buna ziua stiamte domn. In primul rand va asiguram de disponibilitatea noastra in ceea ce priveste situatia dvs.
   BCR din pacate pentru consumatorii de credite bancare, ce au semnat cu aceastia in perioada 2005-2010, a aplicat nenumarate clauze in contracte, ce ulterior s-au dovedit a fi abuzive.

   Pe aceasta cale va aduc la cunostiinta faptul ca acele comisioane descrise de dvs. respectiv – acordare (2.50% flat), de administrare (Euro 11.50/luna), de transformare pentru prima solicitare (flat de 0.50%),fac parte din clauzele cele mai des intalnire in contractele bancare cu mentiunea ca ele sunt abuzive si POT fi eliminate din contract pentru prezent si restituirea lor pentru ce s-a platit in trecut si eliminarea lor si pentru viitor , pentru a nu mai fi platite de consumatori.
   Pe de alta parte, mai exista o situatie pentru BCR, atunci cand in contract nu se regaseste FORMULA de calcul a dobanzii, respectiv, DOBANDA formata din – INDICE DE REFERINTA PLUS MARJA FIXA – in oricare alta situatie, dobanda fiind calculata abuziv si avem psoibilitatea sa cerem o RECALCULARE si o restituire la ceea ce a fost perceput peste dobanda legala.

   De asemenea, am pus la dispozitie, tuturor clientilor formularul de inscriere in procesele colective, pe care le gasiti aici –

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-inscriere-proces-colectiv-clauze-abuzive-denominare-transformare-credit-din-chfeuro-in-moneda-nationala-ron-impotriva-otp-bank-romania-s-a-clauze-abuzive-comision-administrare-acordar/
   Cu stima av. Cuculis

   Biroul de avocatura Cuculis si Asociatii
   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumarijuridice.wordpress.com
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 0722.298.011

   This message is confidential and privileged. If you are not the intended
   recipient, please do not read, copy use or otherwise
   disclose this message. If you have received this message by error,
   please notify the sender by replying to this e-mail.

 4. In data de 13.07.2007 am luat un credit de nevoi cu ipoteca in CHF. In conventia de credit am commision de risc pe care l-am platit pina in 15.09.2010, moment in care am primit un act adtional cu noile prevederi ale ordonantei de urgenta OUG50 prin care m-au instiintat ca denumirea de commission de risc se transforma in commission de administrare de credit. Mentionez ca acest act aditional nu a fost semnat de mine. Imprumutul il am la Wolksbank. Intrebarea mea este daca am vreun cistig de cauza sa-mi recuperez bani dati si sa-mi elimine acest commision de administrare de credit din contract. Cu stima astept un raspuns.

  • Buna ziua stiamte domn. Fara sa ne comunicati ca ar fi fost vorba despre Volksbank va putem confirma ca aceasta banca a fost singura care a ABUZAT cat a putut de clientii sai, clienti de altfel din care rezista pe piata.
   DA, si DA foarte ferm va pot spune cand vine vorba despre comisionul de RISC transformat in comision de ADMINISTRARE si cu siguranta odata cu modificarea legii 193/2000 prin introducerea acestui paragraf vom avea succes in fata bancii.Va reconfirm faptul ca acest comision este ABUZIV SI ILEGAL.

   Art. 38. – Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi şi consumatori, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 305 din 18 aprilie 2008, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

   2. Articolul 13 din legea 193/2000 se modifică şi va avea următorul cuprins:
   „Art. 13. – (1) Instanţa, în cazul în care constată existenţa clauzelor abuzive în contract, obligă profesionistul să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum şi să elimine clauzele abuzive din contractele preformulate, destinate a fi utilizate în cadrul activităţii profesionale.
   (2) În cazul prevăzut la alin. (1), instanţa va aplica şi amenda contravenţională prevăzută la art. 16.
   (3) Dacă instanţa constată că nu sunt clauze abuzive în contract, va anula procesul-verbal întocmit.
   (4) Hotărârea este supusă numai apelului.”
   3. În tot cuprinsul legii, termenul „comerciant” se înlocuieşte cu termenul „profesionist”.”
   Prin urmare, perioada cea mai buna pentru actionarea in instanta este, acum, moment in care avem o lege ce este data in favoarea cetateanului si nu a bancii.

   Avocat Cuculis 0722.298.011
   031.412.48.88
   avocat@indrumari-juridice.eu

 5. Am un credit imobiliar de 52.000 CHF la Volksbank din anul 2008,mi-au perceput un comision de risc de 0.22 % pana in anul 2010 cand,in urma aparitiei O.U.G.50,m-au chemat si am renegociat acest comision reducandu-l la 0,12% si dobanda fixa pe 7 ani.
  Am sansa sa castig in instanta recuperarea sumei platita pana acum pentru acest comision si desfintarea lui si care sunt pasii de urmat ?. Sunt cu ratele la zi si nu am intarzaiat niciodata sau sa aman vreo rata. Va multumesc!

 6. Buna Seara!
  Domnule Avocat, am facut un credit in Euro la BCR in 2007 si la punctul 6, alineatul c, este prevazut un comision de administrare de 8,85 EUR, reprezentand 0,05% din valoarea creditului contractat. Acest comision mi se percepe lunar si este fix pe toata perioada contractuala.
  Eu cred ca este o clauza abuziva. Ce parere aveti?
  MULTUMESC FRUMOS!

 7. Buna ziua.Am un credit ipotecar la Pireaus, din cauza cresterii CHF am ramas cu ratele in urma si chiar nu mai stiu cum sa mai ies din situatia aceasta pt CHF creste in fiecare zi Multumesc

 8. Buna ziua!
  Am un credit in CHF luat in 2008 de la Volksbank SA. pana in 2010 am avut comision de risc 0,22% la sold platibil lunar, iar din 2010 dupa ce ne-au obligat sa semnam un act aditional acel comision s-a transformat in comision de administrare. exista vreo sansa sa eliminam acest comision din contract si sa primim si ce-am platit din 2008 pana in prezent? care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez? exista si alta cale in afar de a-i da in judecata pe cont propriu? Multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate asa cum am mai aratat, acest comision a fost efectiv FURAT de la toti imprumutatii bancii VOLKSBANK. Trebuie retinut faptul ca acest comision de risc ce este de fapt o suplimentare de dobanda si mai ales cand este aplicat la sold este ABUZI in acceptiunea legii 193/2000 fapt pentru care nu doar ca puteti obtine integral acest comision dar puteti sa obtineti si dobanzile legale si daune in acest sens.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   http://www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice

 9. Buna ziua !
  Am un contract la bcr din 2007, cu dobanda variabila. Pana in 2008 achitam o rata de 300 de lei dupa care rata s-a facut 500 de lei. Se poate face ceva in acest caz? Ce anume ar trebui sa verific in contract ?
  Multumesc

 10. As dori sa stiu aceasta lege imi da dreptul sa imi cer inapoi bani luati pe tot felul de clauze la un credit inchis deja? Sau numai la cele actuale?

  • Asa cum am mai precizat, faptul ca acel credit a fost inchis nu rezolutioneaza si actiunea pe care dvs. o puteti indrepta impotriva lor in baza legii 193/2000. Prin urmare, daca s-au platiti anumite sume cu titlu de comisioane abuzive, atunci veti putea recupera integral aceste comisioane. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 11. Buna ziua,

  In noiembrie 2008 am contractat un credit ipotecar (cca 120.000 EUR). La momentul acela, ca si in acest moment, eram angajata bancii, prin urmare mi-au facut derogare de la comisionul de administrare (era 0.15% la soldul creditului). prin urmare, in urma unui call memo valabil pe perioada in care sunt angajata, nu platesc acest comision. Problema se pune atunci cand plec din banca… In urma acestui comision, rata imi creste cu cca 300 EUR. Exista sanse de castigare in instanta a unui proces avand ca scop anularea acestui comision? Avand in vedere ca stiam de el inca de la inceputul acestui contract, se poate considera ca fiind abuziv?

  Multumesc mult.

 12. Va contactez si eu in speranta ca voi rezolva poate pe cont propriu sau odata cu ceilalti consumatori de credite bancare problema acestor clauze si comisioane abuzive.
  Am un credit ipotecar obtinut in 2007 de 69400 Chf cu 180 rate ,rata anuala dobanda de 4,9,DAE 8,23 , comidion de administrare de 0,23 calculat la soldul creditului acordat de Raiffeisen Bank.
  In septembrie 2010 am fost abordati in timp ce ne plateam rata la ghiseu si “sfatuita”sa semnez un act aditional la contractul de credit in care mare parte din comisioane au alta denimire…cert e ca ele nu se diminuiaza. Ma mult..dobanda variabila ajunge deja la 5,9% …iat ratele in loc sa scada…cresc de la o luna la alta.Nu stiu cui sa ma adresez pentru analiza dosarului meu si ce sanse am ca creditul sa fie scapat de aceste clauze abuzive scrise uneori in contracte pe intelesul lor si nu a “omului de rand.”
  Sunt din Piatra Neamt si v-asi fi recunoscatoare pentru o recomandarea .

 13. Buna ziua dl. Cuculis

  In 2007 am achizitionat o locuinta contractand doua credite, unul ipotecar – BRD (aprox. 30000 E) si unul de nevoi personale – RFB (10250 E) pe 10 ani (cel de nevoi persoanale fiind folosit in proportie de 90% pentru plata comisioane si achizitia locuintei). Afland din presa despre noile modificari ale legislatie as dori sa va cer parerea in legatura cu aceste contracte, daca cumva contin clauze abuzive si daca se merita sa actionez in judecata bancile pentru anularea clauzelor (chiar procese colective). Mentionez ca in prezent sunt ceva restante datorita veniturilor reduse si bancile ma contacteaza aproape zilnic, desi depun sume de bani lunar, dar sumele restante sunt de pana la 400 E.

  Din ct. cu RFB observ un comision de adm. lunar de 0,45% aplicat la valoarea initiala a creditului, un comision de plata anticipata de 3%, dobanda curenta variabila in functie de evolutia pietei financiare, pentru sume restante se calculeaza dobanda majorata variabila a carei rata se modifica in timp conform deciziei bancii, fara a putea depasii rata dobanzii curente + 7,5 pp (DAE 16,06 % la incheiere ct). Acest ct beneficiaza de garantii reale mobiliare.

  Din ct cu BRD observ comision rambursare anticipata 3%, comision lunar gestionare a creditului la momentul incheierii ct 0,10%, dobanda penalizatoare 3 pp peste dobanda curenta calculata pe nr. de zile de intarziere, comision de adm. credit restant care se modifica unilateral de banca, dobanda este fixa in primul an si indexabila incepand cu al doilea pe baza Euribor la 3 luni + 2,5 pp marja fixa si se calculeaza la soldul creditului. Ct beneficiaza de asigurare de deces si invaliditate temporara si permanenta calculata lunar prin aplicarea cotei de 0,029% la soldul lunar al creditului (curent + restant) inaintea achitarii ratei de credit aferente lunii respective, asigurare a locuintei la valoarea stabilita de evaluator, incheiata in fiecare an(banca fiind beneficiar)si garantie ipotecara.

  Va multumesc frumos!

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu contractele dvs. vreau sa va asigur de faptul ca ceea ce ne comunicati reprezinta cu siguranta comisioane abuzive. Asa cum am mai aratat si altor cititori, comisionul de administrare lunara de 0.45% aplicat la SOLD este prin natura lui abuziv dvs. avand posibilitatea sa il denuntati in sensul recuperarii integrale a acestui comision si eliminarii lui pentru viitor. Aceel comision de plata anticipata prin efectul legii este nul, nul de drept, prin urmare in cazul unei hotarari judecatoresti veti putea rescrie acest contract iar in priviinta marjei eu nu vad un mod de calcul clar, vad doar posibilitatea bancii de a va fura banii din cont. Identic ca obervatii si pentru BRD insa mai putin referitor la marja. In tot cazul, aceste contracte trebuiesc analizate si in cele din urma, luata o decizie in acest sens. Cu stima,a v Cuculis 0722298011 avocat@indrumari-juridice.eu

 14. Buna ziua,
  Am un credit de nevoi personale din 17-07-2008 in valoare de 25,000,00 de la S.C RALFI IFN S.A.
  In contract mi se percepe un comision de administrare de 280,63 lei lunar inclus in rata.La inceput avand o rata lunara de 641,07 lei.Dupa doua luni rata marindu-se la 732 lei.Consider acest comision de administrare este ilegal.M-ar interesa sa intentez un proces impotriva acestei banci si am inteles ca dumneavoastra va ocupati cu astfel de cazuri.
  Astept mai multe informatii / sfaturi de procedura in legatura cu cele mai sus.
  Multumesc anticipat.

 15. Buna ziua.
  Am un credit pentru nevoi personale garantat cu Ipotecă la OTP Bank luat in august 2008, iar din cauza cresterii CHF am ajuns sa platesc rata de la 1500 RON la 2500 – 2800 RON, banca nu a modificat niciodata dobanda desi LIBOR a scazut din momentul acordarii creditului, As dori sa dau banca in judecata pt clauze abuzive, stabilirea marjei corecte din momentul acordarii creditului, recuperarea sumelor incasate abuziv.Multumesc

 16. Buna ziua. Am doua contracte de credit la Emporiki Bank,actuala Credit Agricole Bank,contractate unul in 2009 si unul in 2010. Am comision lunar de gestionare a creditului de 0.20%la soldul creditului. Se incadreaza la clauze abuzive.? Plus un comision de asigurare de viata din nou calculat la soldul creditului. Am bazele unei renegocieri a contractului sau actionarea in judecata. Va multumesc anticipat pt raspuns.

  • In legatura cu comisionul dvs. de administrare.
   Ceea ce trebuie inteles este faptul ca acest comision de fapt nu este un
   comision in adevaratul sens. Acet procent ce se raporteaza la SOLDUL
   credituluie este de fapt, o dobanda ascunsa in costul de creditare.
   Practic are valenta unui comision de risc, care stim ca a fost desfintat
   de toate instatele din tara. Pentru a raspunde la intrebarea
   dvs. cu siguranta in procedura eliminarii i recuperarii acestor comisioane
   abuzive cu banca dvs. trebuie sa trecem atat prin, mediere, care va fi
   facuta de un avocat cat si prin procedura judiciara, in fata instantei de
   judecata. Cu stima, av Cuculis,
   0722298011
   avocat@indrumari-juridice.eu

 17. buna ziua domnule avocat..as vre sa va cer o parere,in legatura cu un credit al meu luat in anul 2010 de la raiffaisen,este de nevoi personale fara garantii in valoare de 37000. ron. am sa va enumar cateva comisioane ale creditului. comision de procesare 3% din valoarea creditului .comision administrare lunar de 0,33% calculat lunar din valoarea creditului acordat deci nu este calculat la sold, aproximativ 122 ron lunar pe langa dobanda. comision lunar de adminstrare cont curent si comision retragere numerar din contul curent. vreau sa va mentionez domnula avocat ca am fost la o doamna avocat cu contractul meu de imprumut si aceasta mia zis ca sunt clauze abuzive in contract dar acel comision de administrare de 0.33% ar fi legal deoarece in legea din 2010 comisionul de administrare credit ar fi legal zicandumi ca bancile aveau voie la un nr de 4 comisioane printr care si cel de administrare credit. daca santeti amabil va rog sami spuneti si dumneavoastra o parere in legatura cu acel comision de administrare credit de 0,33%.astept sami raspundeti. va salut cu stima si respect .

  • Buna ziua stimate domn. Cu tot respectul pentru confratii din corpul de avocati, insa comisionul de administrare, de 0.33% nu poate fi stabilit decat raportat la sold, fiindca atunci cand avem un procent, trebuie sa il raportam, la ceva. Este foarte adevarat ca acest comision de administrare de 0.33% sau in fine, comisionul de administrare, este prevazut enumerativ in OUG 50/2010 insa aceasta ordonanta, are lacune care pot fi indreptate DOAR in instanta. Exista practica ICCJ, care stim cu totii ca se aplica ca si indrumar lege, prin care se arata ca un comision de administrare, poate fi perceput insa un comision aplicat la sold care este de natura sa creasca nejustificat dobanda, negociata la semnarea contractului, este abuziv. Referitor la clauza prin care dvs. ati platit 3% COMISION DE PROCESARE, mi se para absolut incredibi, daca vreti, indrazneala de a percepe un comision pentru suma de bani pe care v-au pus-o la dispozitie, acest comision fiind de-o potriva ABUZIV si pentru ca se solicita NULITATEA ABSOLUTA, NU ARE TERMEN DE PRESCRIPTIE, asa cum GRESIT noteaza aparatorii bancilor. In fine, in cele din urma, am dubii si in priviinta calculului dobanzii, care cred, fara sa vad contractul, doar din ce imi spuneti si perioada semnarii, ca este calculata GRESIT si ABUZIV. Dobanda trebuie sa fie formata din MARJA FIXA plus indice de referinta. Va sfatuiesc sa actionati in judecata banca, mai ales ca acum, aveti la indemana si legea 193/2000, modificata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 18. Va contactez si eu in speranta ca voi rezolva poate pe cont propriu sau odata cu ceilalti consumatori de credite bancare problema acestor clauze si comisioane abuzive.
  Am doua credit nenominalizate de la BCR obtinute in 2006 de 10000 euro- 120 rate-comision de administrare de 0,05% calculat la valoarea creditului acordat si com risc de 0.20% calc. la valoare credit acordat BCR si 34700 lei – 120 rate , comision de administrare de 0,05% calculat la valoarea creditului acordat si com risc de 0.33% calc. la valoare credit acordat BCR. La o rata de 160 de euro – platesc com de admin si risc – 25 euro, la o rata de 742 lei platesc com admin si risc de 132 lei din aceasta rata. Eu spun ca e enorm dat fiind ca aceste comisioane sunt aproape 20% din ce platesc lunar.
  Ma puteti ajuta si pe mine.
  Multumesc
  Cu stima
  Camelia Oltean

  • Buna ziua stimata doamna. Vreau sa incep prin a va spune ca aceasta banca a inteles ca din relatia clinet-banca sa o transforme in relatia de hot-furat. Mi se pare din start inadmisibil sa percepi atat comision de gestiune/administrare, cat si comision de risc in conditiile in care acest lucru, este unul si acelasi. Chiar mai mult de atat, aceste comisioane, de risc, gestiune, sunt de fapt cresteri abuzive de dobanda. Exista sute de decizii favorabile pentru clientii bancilor pentru speta dvs. Noi suntem specializati de peste 3 ani de zile, mai bine zis de la aparitia OOUG 50/2010, pe litigiile in priviinta clauzelor abuzive si BCR parca a adunat tot ce inseamna clauze abuzive si le-a introdus in contractele de credit. Va indrum catre o conciliere prealabila si ulterior actiune in grup separat,individual, de altfel, mai sus aveti si formularul de inscriere. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 19. Oct 13 at 2:07 AM
  Buna ziua
  Am rugamintea de a ma lamuri cu privire la unele clauze dintr-un contract de credit ipotecar contractat in anul 2008 la Credit Europe Bank in valoare de 65000 chf si daca aceste clauze sunt considerate abuzive pentru a face demersurile necesare unui proces :

  -comision de acordare reprezentand 2% din valoarea totala a creditului platit la data acordarii
  -comision de administrare lunar 0,15 %
  -comision de reesalonare credit de 0,7 % p.a. de la data reesalonarii si pana la finalul contractului

  Mentionez ca nu am intarzieri la plata ratelor catre aceasta institutie financiara ,dar aceste comisioane reprezinta un sfert din rata lunara.

  Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra

  • Buna ziua.In legatura cu problema dvs. si nu numai a dvs. ci a intregii tari, referitoare la comisionele abuzive din contractele de credit. O sa incep prin a va detalia ce inseamna abuziv si ce nu. In primul rand,
   -comision de acordare reprezentand 2% din valoarea totala a creditului platit la data acordarii – este un comision pe care OUG 50/2010 NU il regaseste si chiar mai mult ajutati de legea 193/2000 putem chiar sa il recuperam integral.

   -comision de administrare lunar 0,15 % am convingerea ca este raportat la SOLDUL creditului si asta inseamna practic o crestere de dobanda ceea ce nu are nicio legatura efectiva cu comisionul de administrare care in mod normal trebuie sa fie de 5-6 ron si fara importanta asupra soldului, practic prin decizii de speta s-a anulat INTEGRAL acest comision si s-a dispus restituirea lui retroactiva.

   -comision de reesalonare credit de 0,7 % p.a. de la data reesalonarii si pana la finalul contractului este de asemenea un comision ce NU se regaseste in conditiile OUG 50/2010 si daca a fost platit POATE fi recuperat.
   Prin urmare, tot ceea ce dvs. ati banuit ca a fi ABUZIV va pot confirma ca este abuziv si singura dvs. posibilitate este sa il denuntati in instanta.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 20. eu liind plecat in italia bcr cacica la obligat pe tatal meu sa semneze marire de dobanda fara stirea mea eu fiind legitim sa semnez ca titular nu este vorba de un caz penal cu semnatura tatalui meu ca nare treaba cu acel contract va rog sa se ancheteze acest caz exista semnatura tatalui meu care nu stia ca platesc acum mai mult va rog sa va autosisizati cu acest caz tef 0758631xxx

  • Am inteles nemultumirea dvs. insa noi nu ne putem AUTOSESIZA. Aceasta este obligatia organelor penale, insa sigur va putem ajuta cu diverse sfaturi. Cu stima, av Cuculis0722298011

 21. buna ziua,
  am un contract de credit de consum cu garantie, incheiat in 2008 la Banca Romaneasca.
  dupa intrarea in vigoare a OUG 50/2010, banca a recalculat “marja bancii”, care “este fixa pe toata durata contractului”, ajungand de la 4.85% la 7.255%. pur si simplu au scazut EURIBOR-ul din dobanda efectiva la acel moment si au obtinut noua marja, motivand ca aceasta formula de recalculare a fost recomandata de Asociatia Romana a Bancilor. consider ca este abuziv si nelegal, cu atat mai mult cu cat in legislatie se precizeaza ca “marja dobanzii poate fi modificata doar ca urmare a modificarilor legislative care impun in mod expres acest lucru” (nu est cazul OUG 50/2010), iar ARB nu este for legislativ.
  desi am trimis plangere cater ANPC si la banca la momentul respectiv, nu s-a schimbat nimic
  ce putem face?

  cu stima,

 22. va rog uitativa pe contractul lui dumitrescu ovidiu macar nici nu exista stampila rotunda nici semnatura directorului executiv retail chitescu corina dumnezeu sa va binecuvanteze

 23. va rog uitativa pe contractul lui dumitrescu ovidiu din 30 10 2007 nr 21 eliberat de surcusala gura umor ului bcr nici nu exista stampila rotunda pe contract nici semnatura directului executiv chitescu corina va multumesc

 24. vam mai dat acest mesaj sa vada autoritatile cum la la o surcursala bcr di n gura humor pe un contract de rata pe numele dumitrescu ovidiu contract nr 21 di 30 10 2007 nu exista stampila rotunda nici semnatura directorului executiv chitescu corina va multumesc

 25. vam mai dat acest mesaj sa vada autoritatile cum la la o surcursala bcr di n gura humor pe un contract de rata pe numele dumitrescu ovidiu contract nr 21 di 30 10 2007 nu exista stampila rotunda nici semnatura directorului executiv chitescu corina va multumesc

 26. Domnule avocat ,in anul 2006,am incheiat un contract de credit pentru nevoi personale in lei ,cu BANCA ROMANEASCA.,contract ce cuprinde un numar de 6 comisioane.printre care si un comision pe care l-au botezat cind COMISION de URMARIRE,cind deADMINISTRARE.Daca initial plateam o rata 272,63 roni,am platit brusc 311,67 roni.As dori sa primesc formular de inscriere procese colective,si daca e posibil sa primesc consultanta la contractul pe care il am.Mentionez faptul ca banca mi-a propus la sfirsitul anului 2012sa inchei un contract de refinantare pe care l-am refuzat apoi ca am intirziat o luna,fara niciun fel de notificare m- bagat in biroul de credeit.am solicitat un extras de cont intentionind sa termin cu imprumutul lor,dar m-au amenintat cu comisionul de rambursarein avans.Brusc.fara niciun fel de notificare m-am trezit sunat si amenintat de o firma de recuperare si obligat ca de fiecare data cind plateam rata sa-i sun pe ei si sa le comunic numarul chitantei.

 27. Discutind cu cei ce ma agasau cu telefoanele,am aflat ca de fapt banca le-a cesionat imprumutul.mentionez ca in contract nu am sesezat un astfel de articol,ba mai mult banca la art.11 se obliga sa respecte confidentialitate.Inrind in disputa cu cei de la banca ,in mod deliberat nu am mai platit ultimele rate,considerindastfel ca banca conform art.14 din contract,care stipuleaza ca atinci cind apar litigii acestea se vor rezolva pe cale amiabila.Ce a facut banca?A tacut,nu a facut nici un fel de notificare asda cum se stipuleaza in contract la art 15,ba mai mult a recurs la executare silita.Nu contest acest drept al bancii,dar de cebanca respecta din contract doar ce ii convine?Ce ma sfatuiti sa fac?Va multumesc!

  • In mod normal si cat mai urgent , contestatie la executare pentru a va manifesta drepturile. In urma contestatiei la executare de altfel veti putea sa beneficiati de un control pe contractul de credit, calificat, mai ales ca desi acestea sunt titluri executorii, in fond contractele de credit sunt semnate pe coltul mesei neavand nicio cenzura asupra clauzelor din contracte. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 28. vreau sa va aduc la cunostinta ca astazi 22 10 2013 am facut plangere penala la politia cacica jud suceava unde tatal meu a semnat acte de marire de dobanda acum 3 ani unde nu avea dreptul si nici inputernicire in contractul de credit nr 21 din 30 10 2007 unde politia astazi la trimis la parchetul gura humor cu consideratie si va rog daca se poate sa interveniti la parchet din gura humor sa le dati detalii ca stiti mai bine contractul lui dumitrescu ovidiu din cacica va multumesc

 29. Va multumesc pentru raspunsurile primite.V-as ruga o ultima opinie: sunteti de parere ca ar fi bine sa reiau plata ratelor?Precizez ca am refuzat sa platesc numai datorita faptului ca reprezentantii bancii dupa ce m-au tratat ca pe un vasal iar’dupa ce si-au inchis filiala din Buzau unde plateam,nu au trimis nici macar o notificare sa ma anunte ca si-au mutat sediul asa cum era prevazut in contract la art.15’pct.1.Eu tot speram ca aceste litigii pot fi rez. pe cale amiabila si sa reiau platile.Cinci ani nu am avut nici macar o restanta. Multumesc!

  • Luati-va gandul de la orice intelegere amiabila. Acest lucru nu se va intampla. Avem sute de dosare pe rolul cabinetului si mai departe in instanta, nici macarul unul nu s-a rezolvat pe cale amiabila. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 30. Buna ziua domnule avocat.In anul 2008 am obtinut de la BCR un imprumut in valoare de 15400 de Euro pe o perioada de 120 luni.Am sa va dau cateva detalii din contract,citez:
  ………..
  1. Banca acorda imprumutatului un credit de 15000 Euro nevoi personale
  ……………………………………………………..
  …………………………………………….
  5. La data incheierii prezentului contract dobanda curenta este de 11,4 % pe an si este variabila .
  Dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile BCR, la care se adauga 2,50 puncte procentuale.
  6. Dobanda anuala efectiva (DAE), la data semnarii prezentului contract, este de 18,90 % pe an. In DAE sunt incluse :
  dobanda anuala, comisionul de analiza a documentatiei, de acordare credit si de administrare, cheltuieli efectuate cu
  incheierea politei de asigurare de viata, comisionul de urmarire riscuri, precum si alte costuri (orice alte costuri intervenite ulterior semnarii acestui contract).
  7. Nivelul dobanzii curente la credite se stabileste de banca in functie de serviciul datoriei imprumutatului, astfel:
  – daca imprumutatul nu inregistreaza credite si/sau dobanzi restante in RON si/sau val uta sau acestea sunt de pana la 7 zile inclusiv, dobanda curenta este cea inscrisa la punctul 5 ;
  – daca imprumutatul inregistreaza credite si/sau dobanzi restante in RON si/sau valuta cuprinse intre 8 si 30 de zile, dobanda curenta este cea inscrisa la punctul 5, la care se adauga 1 puncte procentuale;
  – daca imprumutatul inregistreaza credite si/sau dobanzi restante in RON si/sau valuta de peste 31 zile inclusiv, dobanda curenta este cea inscrisa la punctul 5, la care se adauga 2 puncte procentuale.
  8. Dobanda majorata in functie de serviciul datoriei in cazul creditelor restante:
  a. pana la 30 zile, este dobanda curenta inscrisa la punctul 5 la care se adauga 3 puncte procentuale b. peste 31 zile inclusiv, este dobanda curenta inscrisa la punctul 5 la care se adauga 3 puncte procentuale 9. Pentru creditul pus la dispozitie banca percepe urmatoarele comisioane variabile in functie de evolutia pietei financiar bancare:
  a. comision rambursare anticipata :
  – in primele 36 luni de creditare: 4,50 % , minim 30,00 EUR sau echivalent ;
  – intre 37 si 60 luni: 3 00 % , minim 30,00 EUR sau echivalent ;
  – intre 61 si 120 luni: 2,50 % , minim 30,.l00 EUR sau echivalent ;
  – peste 121 luni: 2,00 %d minim 30,00 cUR sau echivalent ;
  b. comision de acordare credit de 1 95 % flat;
  c. comision de administrare de 7,68 EUR lunar, reprezentand un procent de 0,05 % din valoarea creditului contractat prevazuta la pct. 1;
  d. comision de transformare pentru prima solicitare – flat de 0,50 % flat;
  e. comision de transformare pentru urmatoarele solicitari – flat de 1,00 % flat;
  f. comision de urmarire riscuri de 43,03 EUR lunar, reprezentand un procent de 0,28 % din valoarea creditului contractat prevazuta la pct.. 1;
  …………………………………

  Din cate am inteles din comentariile lasate de alte persoane care au luat imprumuturi de la diferite banci si raspunsurile date de dumneavoastra,comisioanele de risc,administrare ,acordare credit ,etc sunt abuzive si se pot recupera.Ceea ce nu inteleg eu si sper sa ma ajutati cu un raspuns:

  Comisioanele sunt fixe si se calculeaza din suma creditului initial(jaf la drumul mare platesc aproxim 50 de Euro lunar timp de 120 luni) ,numarul ratelor este batut in cuie si DOBANDA este variabila cum pot plati pe tot parcursul celor 120 luni, luna de luna aceeasi suma??Este posibil ca pe langa comisioanele furate de banca sa mai greseasca putin si la calcularea dobanzii,evident in favoarea lor.Contractul sus prezentat cu dobanda variabila are vreo legatura cu Euriborul chiar daca acest cuvant nu se regaseste in contract?Care sunt sansele sa recuperez dobanda daca mi-a fost umflata?Am vazut ca mai multe persoane au apelat la biroul dumneavoastra pentru un proces colectiv.In ce conditii as putea adera si eu la procesul colectiv sau la unul individual
  Va multumesc din suflet!
  O seara placuta

 31. mai austriacule care detii bcr te intreb de ce ai inselat milioane de de romani mai banditule pleaca din romania , oameni buni iesiti in strada si alungatil din tara pe calau care nea nenorocit pe toti ma interlopule de teasi prinde tiasi bea sangele mai nenorocitule ai venit in romania sa ne omori sa ne exterminiezioameni buni iesiti si va cautati drepturile nu va temeti ca noi suntem romani

 32. Buna seara,
  In anul 2009 am obtinut un credit de nevoi personale raiffaisen bank in valoare de 7000 ron, suma totala de rambursat 13407,6 ron. dupa putin timp au insistat sa accept cardul lor de cumparaturi dupa mai multe insistente am acceptat acesta fiind in valoare de 1720 ron.
  Dupa cateva luni raman fara loc de munca iar rata pentru cardul de cumparaturi am incetat s-o mai platesc, in schimb creditul d enevoi personale a fost achitat de mama in fiecare luna pana cand luna trecuta casiera ii spune ca trebuie sa mai plateasca o suma de 50 de ron pe langa rata pentru un comision, luna aceasta ii spune ca creditul a fost luat de cei de la EOS sau ceva de genul.
  Sincer nu ma pricep la termeni bancari ca sa pot spune ca in aceste contracte sunt clauze abuzive. As dori mai multe informatii in legatura cu aceste clauze.
  Va multumesc!!!!

  • Buna ziua. Pentru o interpretare corecta a clauzelor din cadrul contractului dvs. o sa va rog sa ne comunicati fie prin formularul de contact inscriere procese colective, toate informatiile solicitate, fie pe adresa avocat@indrumari-juridice.eu unde puteti anexa contractul scanat pentru a fi analizat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 33. Buna ziua,

  Va rugam sa ne dati un sfat privind creditul imobiliar pe care il avem la BRD, cu programul Prima Casa.
  Avem un credit de 53200 Euro (acordat in 26.11.2009) si vrem sa stim in ce masura comisionul lunar de gestionare a creditului, in val. de 0,1% din sold credit reprezinta o clauza abuziva.
  Pe langa acesta mai avem si alte comisioane: comision lunar de gestionare a contului curent (1,9 euro acum) si comision de gestiune anuala datorat FNGCIMM (0,37% din sold credit); insa primul comision, cel de gestionare a creditului reprezinta foarte mult din rata pe care o platim lunar, si am dori sa stim daca poate fi eliminat, ca si clauza abuziva.

  Va multumim anticipat pentru timpul si raspunsul acordat!

  • Intradevat ceea ce precizati in legatura cu comisionul de gestiune, raportat la soldul creditului este un comision abuziv si poate fi nu doar recuperat pentru trecut dar poate de altfel fi si eliminat pentru viitor. Referitor la comisionul datorat anual, trebuie obervata oportunitatea eliminarii lui, in functie de influenta acestuia asupra dobanzii efective. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,
    Va scriu din nou referitor la un proces colectiv impotriva BRD pentru eliminarea clauzelor abuzive (comision lunar de gestionare credit) si, eventual si pentru procesul de denominare (credit in euro), daca este posibil.
    Ultima data cand am mai vorbit cu cei de la cabinetul dvs. ni s-a comunicat ca la momentul respectiv sunt foarte putine ctr. asemanataoare cu al nostru, si implicit nu am putea intenta un proces colectiv impotriva BRD, ci doar individual.
    Ne puteti spune daca acum sunt inscrise suficiente persoane pentru a demara un proces colectiv impotriva BRD cu aceste clauze contractuale, sau tot individual va trebui sa actionam ?
    Ne gandim, de asemenea si la varianta ca daca nu castigam procesul respectiv, sa nu fim nevoiti ulterior sa platim si despagubiri bancii pentru actionarea in instanta.
    Mentionez ca am mai solicitat pana acum si ajutorul ANPC, insa acestia sustin ca respectivul comision este legal.
    Va multumesc anticipat pentr raspunsul dvs.!

    • Buna ziua. Grupurile BRD s-au format si inca sunt in formare. Este adevarat ca BRD S.A nu are asa multe litigii insa in acest moment sunt suficienti pentru lansarea grupului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 34. oameni buni scoateti banii de la bcr ca pierditi banii ati vazut la pitesti cum fura banii din cutiile de valori scoateti banii de urgenta de la bcr ca pierdeti tot astai e austriacul a venit la jumulit la noi scoateti bani iute de la bcr astia sunt cei mai mari banditi

 35. Buna ziua
  In data de 02.10.2010 am obtinut un credit de nevoi personale de la Credit Europe Bank in valoare de 13.836,64 Euro pe o perioada de 120 de luni. In momentul de fata ma aflu in imposibilitatea de a mai achita aceasta rata , nu din rea vointa ci din cauza diminuarii serioase a resurselor financiare.
  Acum o sa va dau cateva date din contract :
  DOBANDA
  – dobanda creditului va fi dobanda anuala de 7,90% p.a., se va aplica la soldul creditului (…..) si se va calcula dupa urmatoarea formula D=SxP%NRZ/360 ( S-sold, P-procent de dobanda, NRZ-numar de zile)
  -dobanda se va calcula la soldul creditului (….)
  -Creditorul va avea dreptul, fara a fi obligat in nici un fel, sa revizuiasca nivelul dobanzii in functie de evolutia pietei dobanzilor. Creditorul va notifica Imprumutatul asupra noilor nivele de dobanda prin afisarea la sediile CEB, sau pe site-l bancii cu cel putin 10 zile inainte de intrarea in vigoare a acestora. In cazul in care Imprumutatul , in termen de 10 zile de la data notificarii de modificare a dobanzii nu restituie integral creditul si dobanda datorata Banca considera acceptat noul nivel de dobanda
  -valoarea DAE a creditului este de 10,96%p.a. si a fost calculata conform legii 289/2004. Pe parcursul derularii contractului DAE poate suferi modificari in conditiile modificarii costurilor si comisioanelor creditului
  -ptr plata cu intarziere a oricaror sume ce decurg din prezentul contract Imprumutatul se obliga sa plateasca Bancii penalitati in cuantum de 50% peste dobanda stabilita, putand depasi cuantumul sumei asupra careia se calculeaza cf. art.4(3) din legea 469/2002

  COSTURILE SI COMISIOANELE CREDITULUI
  Costuri luate in calcul la stabilirea valorii DAE
  -comision de analiza – 10 RON
  -comision de acordare credit – 254 Euro, reprezentand 2% aplicat la suma solicitata
  -comision de administrare reprezentand 2% anual, aplicat la valoarea creditului respectiv 23,06 Euro lunar
  -costul politei de asigurare de viata – 319,67 Euro
  Costuri care nu sunt luate in calcul la stabilirea DAE
  -comision de rambursare anticipata numai ptr primii 2 ani, in cuantum de 0,5% aplicat la suma rambursata in avans
  -cheltuielile platibile de Imprumutat ptr nerespectarea unuia dintre angajamentele sale stipulate in contractul de credit dupa cum urmeaza :
  -cheltuieli de executare calculate in conformitate cu prevederile legale in vigoare la data acestora
  -cheltuieli legate de incheierea contractelor de garantie si efectuarea formalitatilor de publicitate, a caror valoare se stabileste in conformitate cu prevederile legale in vigoare la data acestora
  -costurile necesare ptr transferul fondurilor si costurile de mentinere a unui cont in care se inregistreaza platile
  -Creditorul are dreptul sa revizuiasca nivelul costurilor in functie de evolutia pietei sau de acordurile incheiate cu parteneri externi si societati de intermediere . Creditorul va aduce la cunostinta Imprumutatului noul nivel al costurilor prin afisarea la sediile CEB sau pe site-ul bancii cu cel putin 10 zile inainte de intrarea in vigoare a acestora. Efectuarea de catre Imprumutat a platilor prin intermediul unuia dintre partenerii CEB mentionati mai sus presupune ca acesta a luat la cunostinta de nivelul costurilor percepute , costuri pe care le accepta si le plateste odata cu achitarea ratei contractuale
  In data de 18.11.2011 am facut o cerere de reesalonare ptr 6 luni. La reesalonare am semnat un Act Aditional la care in afara de comisioanele care erau s-au mai adaugat urmatoarele :
  -taxe ptr publicitatea garantiilor in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare valabile la data semnarii prezentului contract
  -taxa aviz ptr inscrierea initiala a avizului de garantie AEGRM – 50,73 RON
  -taxa ptr reinscrierea avizului de garantie in arhiva AEGRM – 31,46 RON
  -taxa de stingere din AEGRM a avizului de garantie initial – 20,42 RON
  -taxa aviz de garantie modificator in AEGRM – 35,62 RON
  -taxa aviz de garantie extindere in AEGRM – 31,46 RON
  Aceste taxe nu sunt stabilite de Banca, nu sunt incasate de Banca si pot suporta modificari oricand pe durata creditului (…)
  Puteti va rog sa-mi spuneti ce este abuziv in contractul meu de credit si ce ma sfatuiti sa fac . Pot recupera comisionul de administrare sau ce altceva ma sfatuiti sa fac ptr a-mi diminua valoarea ratei lunare ?
  Va multumesc anticipat.

  • Cea mai mare problema la contractele Credit Europe Bank, a fost in ceea ce priveste comisionul de acordare si comisionul de gestiune, practic au ascuns in aceste comisioane, o dobanda marjorata. Prin urmare, dvs. aveti posibilitatea reala de a denunta partial contractul si in fine, sa obtineti partial sumele platite cu titlu de comisioane ascunsee, ce in timp au dus la majorarea in fapt a dobanzii.Veti observa ca acelasi lucru l-am indicat si altor persoane cu comisioane cel putin asemanatoare cu cel pe care il reclamati dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 36. Am omis din viteza si comisionul de gestionare a riscului in cuantum de 1.138,64 Euro. Si acesta este luat in calcul la stabilirea DAE.

 37. Buna seara, domnule avocat!
  Am doua credite de nevoi personale de la BCR din 2006 pe 10 ani la care platesc lunar comisioane de administrare in valoare de 78 RON (60+18).Cand am semnat contractele erau trecute atat comisioane de administrare cat si comisioane de risc, dar prin anul 2010, cred,sotul a fost chemat la banca si fara a primi prea multe informatii a fost pus sa semneze niste acte sub pretextul ca trebuie actualizate ceva date.Apoi am observat ca cele doua comisioane au fost cumulate sub denumirea de comisioane de administrare.Mentionez faptul ca aceste comisioane au aceeasi valoare in fiecare luna.
  As dori sa-mi spuneti ce posibilitati am de a recupera aceste clauze in cazul in care ele ar fi abuzive.
  Va rog sa-mi spuneti daca pentru un credit luat in aceleasi conditii, pe care l-am achitat la termen in luna iulie 2013, se mai poate face ceva pentru a recupera aceste clauze abuzive.
  Mentionez faptul ca m-am inscris si eu la procesul colectiv cu cele doua credite pe care le am in derulare.
  Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat!

  • Buna seara stimata doamna. In primul rand ne cerem scuze pentru intervalul destul de mare in care v-am raspuns solicitarii insa suntem asltati cu cereri nenumarate.
   Asa cum am mai amintit, imi pare rau ca faceti parte din elita ce a luat credit la BCR. In afara de OTP care a inceput efectiv sa goleasca buzunarele imprumutatilor, urmatoarea in rang ca si clauze abuzive si atitudine sfidatoare asupra clientilor este BCR. Iarasi este o opinie persoanala de specialist pe care multi dintre colegii de breasla si imprumutati cred ca o imbrtiseaza. Comisioanele respective nu ar fi ultimele probleme din aceste contracte. Problema cea mai mare, se refera la calcului dobanzii, prin care BCR in mod mincinos arata ca se aplica pentru dobanzile variabile, indicii de referinta, nespunand ca de fapt nu este vorba de LIBOR,EURIBOR la valoarea bursei si la valoarea BANCII, ceea ce este in totala neconcordanta cu legea. Raspunsul este da, puteti sa recuperati aceste sume chiar si dupa inchiderea contractului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 38. Buna seara,
  Pentru Unicredit Tiriac Bank, exista cumva un grup format? Nu am vazut nimic scris desprea aceasta banca, care are si ea comision de administrare foarte mare.
  Multumesc!

  • Buna ziua. Referitor la solicitarea dvs. va raspund ca exista grup si pentru cei de la Tiriac insa unul mai modest, dat fiind faptul ca nu exista o creditare atat de extinsa cu aceasta banca. In fine, trebuie sa aveti in vedere ca acest comision de acordare, atata timp cat a fost aplicat la sold, va fi ilegal si la UniCredit Tiriac si la Volksbank si Otp. Cu stima, av CUculis 0722298011

  • am fost la ANPC PITESTI si mi-au spus -comisionul de administrare este legal,nu stiu ce sa mai cred-in contractul de la raiffeisen sant:comision de administrare0,45%=92,25euro ,de procesare 2,5%=500euro,comisionul de administrare l-au transformat dupa 2ani in comision lunar la valoare credit si mai este dobanda intermediara 1,30%,toate acestea aplicate la suma de 20000 euro

  • Buna ziua. Din pacate ANPC nu este in masura sa spuna lucrul acesta si irevocabil. De aceea daca veti observa pe raspunsul dat, exista mentiunea “raspunsul nostru nu va ingradeste sa va adresati instantei de judecata, singura in masura sa dispuna altfel”. Nu as dori sa intru intr-o discutie despre ANPC care protejeaza bancile pentru diverse interese. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 39. Buna ziua,
  ma intereseaza daca aveti format grup si pentru Unicredit Tiriac Bank, intrucat eu am un contract in derulare pentru un credit ipotecar in care comisionul de administrare (0.5%) este calculat la soldul creditului ramas iar suma acestuia este de cca 180 euro/ luna.

 40. Buna ziua!
  Tin sa va retin si eu atentia cu urmatorul caz:pe 13.02.2010 am facut un credit imobiliar cu ipoteca pe apartamentul achizitionat in valoare de aproximativ 72.000CHF la Volksbank.Initial aveam de achitat lunar o suma de 1250 ron lunar,iar astazi achit aproximativ 1800 ron.Odata cu ordonanta 50/2010 am aflat si eu ca in creditul meu aveam un comision de risc de 0.26% lunar din valoarea creditului,ceea ce insemna 80 CHF!Am mers la banca si am cerut anularea acestuia dar am fost ignorat total.Dupa ce i-am amenintat cu anpc,procese au hotarat sa ma cheme la ,,negocieri”.Dupa vreo 5-6 intrevederi am ,,cazut la pace” pentru un comision de risc(redenumit DE ADMINISTRARE) DE 0.13% si o dobanda fixa pe 7 ani,dupa care devine variabila,desi in contractul initial era stipulat ca dobanda e fixa pe toata perioada de creditare!Astept cu nerabdare un semn!
  Multam!

 41. Buna ziua.

  In data de 29.07.2011 am luat un credit de nevoi personale-refinantare in valoare de 60.000 de la BRD si astazi sa aflu cu stupoare ca ei im inpun un comision de administrare a creditului de 0,40% din soldul creditului si este o suma destul de maricica.
  Va rog sa ma ajutati in aceasta problema cu un sfat ce pot sa fac.
  Va multumesc

 42. Buna ziua,
  In 2007 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca de la Volksbank. L-am achitat integral in 2008 cu refinantare de la alta banca, dar comisionul de risc nu mi-a fost restituit. Credeti ca acum as mai avea posibilitatea sa recuperez comisionul incasat abuziv?
  Multumesc,
  Elena Rusu

 43. Buna ziua…revin cu intrebari care ma pun in dificultate si la care asi dori prin amabilitatea dumneavoastra sa ma lamuriti.
  Am luat un credit ipotecar de 64000CHF de la Raiffaisen Bank in octombrie 2007 , in septembrie 2010 am semnat actul aditional si pana in prezent platesc la acest credit fara sa am nici o luna de intarziere cu toate ca rata e din ce in ce mai “sufocanta “.
  Citind din presa si auzind de la TV de aceste abuzuri din contracte am dat fuga la ANPC Piatra Neamt pentru a verifica comisioanele din contractul meu.
  Surpriza a venit atunci cand cei de la ANPC m-au lamurit ca odata ce am semnat acel contract aditional si nu am depus cerere de anulare in baza legii ( nu stiu care din MO ) in termen de 60 de zile , nu ma incadrez la persoane care beneficiaza ulterior in baza unor decizii colective , de decizii favorabile in contract.
  Am mai adunat si alte pareri insa nimic nu ma lamureste…unii avocati spun ca comisionul de administrare ramas cu aceiasi denumire este semnat si deci acceptat si in contractul aditional ( 0,23% la sold in fiecare luna ) , comisionul de procesare e normal sa-l am ( 1500 CHF retinut la momentul acordarii creditului )si nu stiu ce mai am de facut.
  Astept o lamurire din partea dumneavoastra…poate o sa am mai multe curaj pentru a demara ceva.
  Va multumesc anticipat .

  • V-am explicat procedura intr-o postare anterioara si am lamurit si alte persoane vizavi de aceasta situatie.Chiar daca a fot semnat un act aditional, daca acesta contravine bunelor moravuri sau este semnat intr-o forma ilicita in sensul ca MARJA BANCII a fost stabilita la o valoare excedentara fostei dobanzi de la data semnarii contractului, atunci se pot anula actele aditionale. Prin urmare, va comunic ca un coleg avocat deja v-a contactat pe emailul pe care l-am gasit in postarea dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 44. Bună ziua dl. Cuculis

  Am citit toate comentariile de pe site-ul Dvs. și vă scriu în speranța că mă puteți ajuta și pe mine.
  În anul 2008 am luat un credit de nevoi personale cu ipotecă în CHF în valoare de 56.800 CHF pe o perioadă de 30 ani la OTP . În contractul de credit am comision de acordare 2% percepută o singură dată la valoarea creditului acordat care ar fi trebuit plătit în momentul utilizării creditului. Cum nu am plătit acest comision a fost inclus în ratele lunare. Prima rata a fost plătit în felul următor: Rata 81,98 CHF, Dobânda 188,86CHF, Comision 164,72 CHF: Total 435,56 CHF. Ultima rată ar fi așa în anul 2038 Rata: 269,85, Dobânda 0,99, Comision 0,78 CHF: Total 271,62 CHF. Adică în total ar trebui să plătim înapoi în felul următor : Credit 56.800 CHF, Dobândă 40.702,40 CHF, Comision 35.501,19, Total: 133.003,59 CHF. În august 2011 am trecut creditul din CHF în EUR printr-un act adițional pentru care am plătit o grămadă de taxe și comisioane (că era mai conveniabil sa plătim așa). Au transformat creditul rămas și așa aveam 47.115,12 EUR de plătit înapoi.În acest act adițional dobânda era împărțit în două : o dobândă de referință și o dobândă numită marja băncii.Prima rată în euro arăta așa: Rata 80,40 EUR, Dobânda 155,09 EUR, Comision 136,63 EUR, Total 372,12. Ultima rată în anul 2038 : Rata 234,72 EUR, Dobânda 0,77 Eur, Comision 0,68 EUR. În total ar trebui să plătim Credit 47.115,12 EUR, Dobândă 29.890,11, Comision 26.334,08 EUR, Total 103.339,31 EUR.
  Nu mai știu ce să fac de 3 luni de zile nu am putut să plătesc ratele la bancă, vă rog frumos să mă ajutați și să-mi răspundeți dacă comisionul ( dobânda ) respectiv este abuziv sau nu ( este vorba de o sumă uriașă) Ni s-a dublat ratele lunare de când am luat creditul. Nu am posibilitatea să dau în judecată banca pentru că nici ratele nu pot să achit.
  Cu stimă, Erika

 45. Buna ziua! In anul 2007 am obtinut un credit de la banca Raiffeisen de 65.000 franci elvetieni. Acesta este un credit ipotecar. In aprilie 2013 am vandut garsoniera care a fost ipotecata in favoarea bancii cu acordul lor; aceasta s-a vandut cu 25.000 euro. Diferenta de bani mi s-a spus ca v-a trebui platita. Va intreb daca eu am platit acesti bani bancii, nu s-a acoperit creditul care eu l-am luat in 2007? Ce inseamna aceasta denominare? Ma incadrez la acest termen? Dar clauze abuzive? Ar trebui sa le mai platesc in continuare aceasta diferenta in conditiile in care in 2007 francul era 1,700 ron, iar acum este 3,600? Eu am achitat acest credit sau nu? Va multumesc!

 46. Buna ziua!
  In iulie 2007 am facut un credit imobiliar cu ipoteca pe apartamentul achizitionat in valoare de 82.600 CHF pe 10 ani la Volksbank. Initial aveam de achitat lunar o suma de 2000 ron lunar si venituri care imi permitea sa achit rata lunara dar in 2010 a veam deja 3300 ron rata si veniturile mi-au scazut .
  Am mers la banca si am cerut sa-mi prelungeasaca perioada de rambursare cu inca 10 ani. Stiind de ordonanta 50/2010 nu am fost de acord sa semnez actul aditional prin care comisionul de risc era redenumit de administrare si am apelat la serviciile unui avocat care a reusit sa-mi renegocieze contractul. Pentru a fi de acord sa-mi prelungeasca perioada de rambursare banca mi-a impus sa accept actul aditional cu redenumirea comisionului de risc in administrare si scaderea lui cu cateva procente, deci am fost fortat sa accept conditiile lor deoarece nu mai puteam platii rata lunara!Mentionez ca in perioada iulie 2007 – decembrie 2010 comisionul de risc era in jur de 130 de franci iar pana acum am achitat 5500 CHF, comision de risc!
  Intrebarea mea este: pot sa recuperez comisionul de risc achitat in conditiile in care am acceptat (fortat de scaderea veniturilor si nevoia de prelungire a perioadei de rambursare ) semnarea actului aditional cu conditiile impuse de Volskbank?
  Va multumesc si astept un raspuns!

  • Din fericire pentru dvs. acest act normativ 50/2010 cat si legea 193/2000 modificata in 2013, va poate favoriza dvs. atat recuperarea comisionului de risc de la inceputul creditarii, dat fiind faptul ca acest comision este NUL absolut cat si o recalculare INTEGRALA a dobanzii pana la zi. Toate aceste regelementari au venit in sprijinul consumatorului ce suferea abuzurile din partea bancilor pentru comisioanele aferente cat si prin aplicarea ABUZIVA a dobanzilor excesive pentru creditul oferit.av. Cuculis 0722298011

 47. buna ziua. va multumesc pentru raspuns,dar eu nu am specificat faptul ca sunt deja in executare silita. au scos casa la vanzare ,o data iar a doua oara am vandut noi cu acordul bancii .cu suma de 25000 euro . acest lucru a fost pe 5 aprilie 2013.cei de la banca au spus ca datoria ramasa va fi rambursata in comformitate cu regimul de conditii preferentiale agreatpren acordul telefonic dupa cum urmeaza:pret de vanzare 25000 euro,reducere aplicata sumei ramase neacoperitein urma vanzarii este de 35%,interval de esalonare a sumei ramase neacoperite in urma vanzarii este de 7 ani, procent de dobanda aplicat aste 0%, alte dobanzi comisioane ,taxe 0%.dar din 5 aprilie si pana astazi nu am reusit sa tau legatura cu banca. o singura data a raspuns cineva si a spus sa asteptam.dumneavoastra ce ma sfatuiti? credeti ca mai este cazul sa ma mai inscriu intr_un proces colectiv pentru clauze abuzive? va multumesc.

  • Stimate domn. Fara sa vedem contractul nu va pot da o asemenea informatie. Nu pot discuta cu dvs. decat pe acte foarte clare pentru ca si dvs. sa aveti o previzualizare eficienta. Daca intradevar exista clauze abuzive in contract, cu siguranta nu aveti nimic de pierdut dar de castigat foarte mult. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 48. Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca am un credit de nev personale cu ipoteca la Piraeus ( in CHF )si in urma divortului vveniturile sau diminuat…am beneficiat de 2 reesalonari la care au adaugat cate 150 Euro comision de reesalonare, acum cand din nou mi-i s-a diminuat salarul (1467 lei), banca imi face oferta de reesalonare la care adauga din nou acel comision de reesalonare de 400 CHF, ajung sa am rata de 170 CHF.
  Vreau sa va intreb urmatoarele:
  1. comisioanele de reesalonare sunt sau nu ABUZIVE?
  2. avand in vedere salarul actual de 1467 lei, rata la Piraeus de aprox 630 lei + rata Cetelem 234 lei, deja suma ratelor e mai mare de 50% din venitul lunar, cei de la Pireus la care am solicitat reesalonarea nu ar tb sa tina cont de acest lucru si sa micsoreze cuantumul ratei astfel incat aceasta sa nu depaseasca 50 % din venit?
  Va multumesc

  • Nu exista o asemenea prevedere. Dimpotriva ar putea sa va deeclare scadent anticipat creditul fiindca nu va mai incadrati la plafonul de indatoare.
   Comisionul de reesalonare nu apare in oug 50/2010 fapt pentru care ii confera cel putin suspiciunea ca nu este legal.
   De analizat ar fi contractul de credit in scopul identificarii clauzelor abuzive posibil inserate in acesta.
   av. Cuculis 0722298011
   avocat@indrumari-juridice.eu

 49. Buna seara, domnule avocat!
  Cu ceva timp in urma v-am prezentat si eu situatia in care ma aflu referitor la creditele pe care le am la BCR si ati spus ca exista mai multe comisioane abuzive.M-am inscris in procesul colectiv dupa formularul pus la dispozitie de dv. si as dori sa stiu daca trebuie sa va mai dau si alte date referitoare la contractul de credit sau ce ar trebui sa mai fac pentru a-mi putea recupera comisioanele abuzive platite pana acum si eliminarea lor pe viitor.
  Va multumesc!

  • Buna ziua. Va raspuns personal fiindca stiu ca eu v-am raspuns in 2 randuri repetate si stiu ca nu a fost dat un replay. Prin urmare. pentru a facilita comunicarea va rog sa ne contactati la 0722298011 sau 031.412.48.88
   Cu bine, av Cuculis

 50. am si eu 2 credite de nevoi personale la cec bank si millennium bank din 2008 si la fel sunt tare nemultumit de continutul contractelor si al clauzelor.
  care sunt conditiile pentru si costurile pentru intrarea intr-un process colectiv.VA MULTUMESC.

 51. buna ziua! In 2008 am contractat un Credit de nevoi personale cu ipoteca in valoare de 67000 USD. In acel moment eram angajata bancii respective si am “beneficiat” de anumite facilitati. Dobanda creditului e formata din Libor la 6 luni+ marja fixa de 3,86 in momentul semnarii contractului. In 2010 am primit spre semnare un act aditional prin care ma obligam ca in cazul pierderii calitatii de angajat( indiferent din vina cui..) sa achit bancii marja fixa in valoare de 5%+ libor la 6 luni. Acest lucru s-a intamplat in acest an, fapt care a condus la majorarea substantiala a ratei avand in vedere ca mi s-a majorat marja fixa la 5% conform actului aditional. Aceasta marja fixa nu este detaliata in contract, fapt pentru care nu stim ce contine… se poate considera abuziva aceasta crestere? Multumesc frumos.

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand mi se pare ca abuziva prevederea prin care daca plecati din institutie sa vi se mareasca rata, fapt pentru care da la prima vedere puteti evident actiona in judecata banca pentru o revenire la contractul initial. Situatia dvs. este des intalnita in sistemul bancar , prin diverse forme de constrangere de a ramane in sistemul bancar numit. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 52. Buna ziua!
  As dori sa va intreb daca se mai pot face inscrieri la procesul colectiv, clauze abuzive, comision de administrare perceput lunar la soldul total al creditului, denominare transformare credit din CHF in RON.
  Am un credit imobiliar in CHF la Credit Europe Bank si daca se mai pot face inscrieri voi completa si eu formularul pus la dispozitie. Totodata as dori sa-mi comunicati de unde as putea afla mai multe detalii referitoare la acest proces colectiv.
  Va multumesc!

 53. Buna ziua!
  As dori sa va intreb daca se mai pot face inscrieri la procesul colectiv, clauze abuzive, comision de administrare perceput lunar la soldul total al creditului, denominare transformare credit din CHF in RON.
  Am un credit imobiliar in CHF la Credit Europe Bank si daca se mai pot face inscrieri voi completa si eu formularul pus la dispozitie. Totodata as dori sa-mi comunicati de unde as putea afla mai multe detalii referitoare la acest proces colectiv.
  Va multumesc!

 54. buna ziua! in anul 2007, am facut un credit la b.c.r., nevoi personale in euro pe 10 ani. in anul 2012 am achitat diferenta ramasa platind totodata si comision de rambursare anticipata. m-ar interesa daca, contractele in euro de nevoi nevoi personale incheiate in luna iunie-iulie 2007 ar avea clauze abuzice ce ar putea fi denuntate si daca au fost astfel de procese la instanta.

  • Buna ziua stimate domn. Comisionul de rabursare pe care dvs. ati fost obligat sa il platiti este si a fost abuziv practic asupra lui planeaza nulitatea absoluta. Ulterior daca discutam despre un contract BCR 2007 cu siguranta sunt inserate si alte clauze abuzive incepand cu MARJA BANCII ce nu este fixata prin raportare la indicii de referinta ci la indicii bancii cat si posibilitatea existentei comisionului de risc sau acordare ori gestiune. In acest sens, trebuie observat contractul de credit insa in tot cazul discutam despre o prima clauza abuziva de rambursare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   De asemenea exista si formularul anexat pe care puteti sa il completati pentru incrierea in procesele colective.

 55. Buna seara domnule avocat!Am un credit de nevoi personale cu BCR incheiat in 2008 pe o perioada de 10 ani,evident cu comisioane abuzive si rate cu dobanzi umflate cum sunt majoritatea cititorilor care au postat mai sus.
  Doresc sa intentez proces impotriva acestei “banci” ,care de fapt nu se numeste banca ci ‘institutie care isi fraiereste si isi fura clientii”, pentru a ma hotari ce cale sa aleg ,va rog frumos sa-mi spuneti cu aproximatie cam cat timp dureaza un proces impotriva bancii daca este facut colectiv si cat timp dureaza daca este intentat personal. Eventual si diferenta de costuri(procentual) comparativ intre cele 2 procese.Va multumesc frumos.Cu stima, Andreia

 56. Buna ziua,

  Ce parere aveti despre ING care, in urma OUG 50 a trebuit sa fie “transparenta” si mi-a transmis ca dobanda mea este EURIBOR 12M+2.25%+ marja fixa de 3.75%. Surpriza mea a fost acel 2.25% pe care l-au dezvaluit si care nu reprezinta altceva decat tot marja dar care fusese ascunsa. Nici pana in acest moment nu stiu ce reprezinta acest procent (de fapt stiu – marja ascunsa).

  Va rog sa-mi spuneti ce sanse am pentru ca sunt hotarata sa merg pana la capat.
  Multumesc

  • Buna seara stimata doamna. Ceea ce prezentati aici si noi ne bucuram in cadrul comunitatii, astfel avand cu totii posibilitatea sa demascam abuzurile bancilor, este evident o clauza abuziva. Dobanda variabila, este exclusiv modificabila prin variatia indicelui de referinta si ea este formata din INDICE DE REFERINTA LA 3,6,12 LUNI plus MARJA BANCII. Pai, EURIBOR plus 2.25% reprezentand ce plus marja fixa nu este decat un abuzv grosolan. Aveti succes cu siguranta intr-o actiunea intemeiata pe legea 193/2000 modificata. Cu stima, av CUculis 0722298011

 57. Buna ziua, Am un credit de nevoi personale de 40 000 RON la BRD din martie 2012, perioada de returnare 5 ani, valoare 12,91%DAE; dobanda fixa 6.75%/an. In graficul de returnare/contract este prevazut un comision lunar de administrare credit, in valoare de 0.40% din soldul creditului (valoare totala comision 5 148 RON). As dori sa stiu daca este legal comisionul solicitat sau poate fi considerat abuziv si pot solicita restituirea acestuia. Multumesc.

 58. buna seara !
  In 2008 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in valoare de 90000 pe 26 de ani de la millennium bank pt care platesc un comision administrativ (citez contract) :0.24% pe luna din suma facilitatii ramasa de rambusat care va fi platit lunar odata cu rambusarea ratelor de credit . Avand in vedere acest aspect eu de 5 ani platesc un comision administrativ ce a incepu de la 215 euro si in prezent e la 200 euro…. principalulu scazand nesemificativ in acesti ani rata fiind in mare doar interesele lor (evident)….. ma intreb ca om de rand ….( acest comision de administare mi se pare exagerat de mare pe luna …doar nu platesc eu singura un angajat care sa imi manevreze rata dintr-o parte in alta …pur si simplu nu ii inteleg valoarea raportata) … poate fi considerat abuziv in aceste conditii ? ce pot face in privinta asta ?? cu stima si respect

  • Buna seara stimata doamna, In legatura cu problema dvs. referitoare la
   comisionul de administrare, va asigur de faptul ca toate instatele au
   admis faptul ca de fapt comisionul de administrare si mai ales cel
   raportat la soldul creditului, asa cum este si al dvs. se incadreaza la
   dispozitiile legii 193/2000 priviind clauzele abuzive si trebuie sa fie
   eliminat atat pe viitor dar si retroactiv. Practic asupra lui cade o
   nulitate absoluta. Exista deja o practica extrem de larga si cu siguranta
   poate fi folosita si la dvs.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • multumesc f mult pt raspuns. Am trimis o notificare bancii legata de acest comision si spre uimirea mea pe cale amiabila au recunoscut valoarea abuziva a acestuia …s-a refacut contractul printr-un act aditional, un nou grafic unde intradevar a fost eliminat , rata scazandu de la 830 la 670 euro….. urmatoarea miscare a fost sa trimit o alta notificare unde le-am cerut restituirea sumei totale a comisionului care a fost incasat in mod abuziv in decursul celor 5 ani …si astept raspuns… nu cred ca de data aceasta raspunsul va fi la fel de favorabil pt mine asa pe cale amiabila dar cel putin am o notificare scrisa si inregistrata de banca cu care in caz de un raspuns negativ voi putea intenta acest proces… sper ca se vor putea recupera acei bani care nu sunt deloc putin …dupa calcule cel putin 12000 euro … Oricum faptul ca banca a eliminat acel comision pe cale amiabila fara proces e un pas zic eu bun pt mine ca consumator ….

    • Aceasta ar fi normalitatea, sa nu se mai ajunga la procese care in cele din urma ajung tot la acelasi rezultat. Va urez succes insa va spun cu certitudine de 100% ca nu veti rezolva absolut nimic pentru a doua problema si tot la un proces civil se va ajunge. Cu stima, av Cuculis 0722298011

     • multumesc f mult pentru raspunsuri!! cum era de asteptat nu mi-a fost acceptata cererea pentru returnarea acelui comision care l-am platit … asadar as dori sa incep demersurile necesar pentru ai da in judecata …. va rog frumos sa imi spuneti cum as putea lua legatura cu dumneavoastra si tot ce e nevoie pentru am recumpera acei bani ! multumesc

 59. am luat un credit in valoare de 11250CHFin iunie 2007 pentru nevoi personale de la BANCPOST.am platit pana in decembrie 2011,cand m-am imbolnavit soldul ramas fiind de 8370CHF, in decembrie 2013 creditul la dat spre executare silita la un executor judecatoresc in Iasi, vloarea de rambursare a creditului fiind de 11250CHF dati-mi un sfat , pot sa actionez banca in instanta pentru clauze buzive 193/2000 sau actiune pentru denominarea CHF?

  • Buna ziua stimata doamna. Aceasta posibilitate exista de-o potriva si pe legea 193/2000 completata si pe legea de drept comun in sensul contestatiei la executare, in cazul in care va aflati in executare silita.
   Cu stima, av Cuculi s0722298011

 60. Am luat un credit in 2008 de 35.100 EURO echivaientul a 58999,56 CHF pentru achizitionarea unui imobil.Din contractul de credit reiese suma de 1100,09 CHF va fi utilizat pentru achitarea comisionului de procesare datorat in baza prezentului contract.La art.6-comisioane este un comision de administrare de 0,15% ce se calculeaza prin aplicarea procentului la soldul creditului.Pe graficul de rambursare apare,rata anuala dobinda (%) 4.6 ,numar de rate lunare 372, volumul cerditului solicitat 58999,56 Moneda CHF,si binenteles acel comision de administrare 0.15%. Suma de achitat lunar =386,45 CHF, Dobanda totala 51837,0 CHF, Suma total grafic =110836 CHF.Pe graficul rambursare de la data platii apar urmatoarele 71,78=rata credit ,226,16 dobanda lunara ,88,5 comisioane. In perioada anilor 2011-2012, si 2012-2013 din motivul unor probleme familiare,precum si cresterea exagerata a ratei ,datorata cotatiei valutei la care s-a facut referinta (CHF)nu am mai putut sa-mi platesc rata,si am cerut inscris SOLICITARE DE RESTRUCTURE pe aceasta perioada .La aceasta solicitare au inteles situatia si am semnat actul aditional drept pentru care binenteles ,la soldul creditului acordat prin contract 56.398,39CHF,au mai adaugat suma de 633,24CHF,reprezentand comisioane si valoarea dobanzilor,2011-2012,iar 2012-2013,la suma de 57,031.63CHF,au adaugat suma de 669,36 CHF,total de rambursat dupa 2 ani de restructurare=57,700.99CHF.In aceste 24 luni mi s-a spus ca suma pe care eu am platit-o fiind de 204CHF.este dobanda.Ca urmare in urma unor sesizari ,am solicitat sa-mi anuleze acel comision de administrare de 0,15%,mi s-a spus ca s-a anulat.Problema cea mai grava este ca In mamentul de fata nu pot sa mai continui sa platesc rata,motivul s-au diminuat salariu si francul a crescut enorm .Domnii de la Raiffeisen BANK unde eu am facut acest credit la ultimul grafic de rambursare au omis rubrica comisioane,dar an schimb dobanda este de 341,49CHF, rata de 68,93CHF, la sold credit=57700,99CHF.Asa dar din 2008 -2013 eu nu am platit pentru imobilul pe care l-am cumpart mai nimic.INTREBAREA MEA ESTE?cum este posibil sa percepi o rata de 200 ron,pentru locuinta, si dobanda +comisioane ascuse sa fie de 1263.513 ron mai precis de 5 ori mai mare.CE TREBUIE SA FAC PENTRU REZOLVAREA ACESTEI SITUATII IN CARE MA AFLU IN MOMENTUL ACESTA ,SI BINENTELES DACA AM CASTIG DE CAUZA,POT SA-MI RECUPEREZ COMISIOANELE CARE MI LE-AU LUAT ABUZIV ,SA FAC PLINGERE LA INSTANTA? ASTEPT UN RASPUNS ! VA MULTUMESC.

  • Buna ziua stimate domn. Referitor la situatia indicata, dati-mi voie sa inteleg, daca dvs. din 2008-2013 va referiti ca nu s-a platit nimic prin prisma acestor abuzuri in sensul ca din principal s-a scazut doar 200 de ron iar in rest erau dobanzi? Va raspund in mod afirmativ, ca tot ceea ce bine ati constatat dvs.intradevar este abuziv si poate fi recuperat in instanta. In orice caz, fiecare aspect este diferit de la clinet la client si as propune o analizare amanuntita a contractului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 61. Buna ziua,
  In 2008 am luat un credit de la RALFI IFN de nevoi personale ,cu o rata de 530 ron formata din principal 143 ron dobanda 200 ron si comisioane 187 ron.
  Intrbarea me aeste daca aceste comisioane sun abusive si daca pot sa-i dau in judecata pentru a le recupera stiind ca Ralfi este o institutie nonbancara.
  Va multumesc.

  • Pai cand va referiti la comisioane, trebuie sa avem in vedere ca nu tot ce presupune comision este abuziv, tocmai de aceea trebuie sa observam ce comisioane anume, aveti dvs. In acest moment, nu va pot confirma aceste aspecte. Cu stima,av. Cuculis 0722298011

 62. Buna ziua,

  am sesizat mai sus ca a mai expus cineva cazul marjei abuzive din contractele de credit de la ING, si anume:

  In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca.
  Rata dobanzii prevazuta in contractul initial era:
  Rata de referinta (variabila cf EURIBOR)+marja fixa 3,75%

  Problema cu care ne confruntam toti cei ce am luat credite in acea perioada de la ING este ca in vara lui 2010 banca ING ne-a informat ca in urma OUG50/2010 noul algoritm de calcul al dobanzii este:
  Rata de referinta (Euribor la 12 luni+2,25% marja fixa)+3,75% marja fixa existenta si pana in acel moment => o extra-marja fixa de 2.25% abuziva (neinclusa in contractul initial). La intrebarea noastra de ce 2,25% si nu 0,1% sau 1% sau sau 1,2% sau 1,8% sau 3% sau 5% sau……banca binenteles ca nu a raspuns oficial si nici in contractul initial nu e transparent calculul acestei marje variabile.

  De unde reiese ca pe viitor voi avea o marja fixa totala de 6%, in conditiile in care Euribor este la minime istorice. In concluzie, pe viitor pot sa ajung la o rata a dobanzii si de 10-11-12%??? Banca nu a raspuns oficial in nici un fel la aceasta intrebare. Concluzia este ca se protejeaza si chiar vor sa ajunga cu dobanda acolo

  Personal consider ca este un abuz din partea bancii, de interpretare a OUG 50/2010 in favoarea ei, si anume in loc sa inlocuiasca rata de referinta doar cu Euribor, ei o inlocuiesc cu Euribor la 12 luni+o extra-marja fixa neinclusa in contractul initial, pe motiv sa nu coboare sub nivelul ratei dobanzii aflata in derulare pana la aparitia OUG50/2010. In conditiile in care Euribor a scazut atat de mult fata de momentul 2008 (deci o recunoastere a tuturor ca este CRIZA si toate veniturile s-au diminuat doar banca nu vrea sa accepte si sa recunoasca acest lucru). Ce vor face daca EURIBOR ajunge sa zicem la 0.5?? vor mai adauga inca o marja fixa de 1-1.5 ca sa pastram cuantumul ratelor egal cu cel inainte de criza?????

  Mai mult, dupa noul algoritm noua mea rata a dobanzii ar fi 7,28%=1,28%+2,25%+3,75%, adica cu mult mai mare decat cea care este afisata momentan pe site-ul ING pentru noile credite, adica 6,53% (de unde rezulta ca pentru aceste credite noi marja fixa totala este de doar 5,25%????).

  Mi se pare normal ca daca indicele EURIBOR a scazut asa mult ca o recunoastere a conditiilor de CRIZA a pietei nu doar din Romania, aceasta recunoastere sa se reflecte si in cuantumul ratelor noastre bancare (si pentru noi clientii bancii este criza, avem venituri mai mici……..numai bancile se pare ca nu vor sa recunoasca aceasta).

  Deci nu inteleg cum vor sa-mi impuna sa accept o marja fixa totala mai mare decat cea actuala, atata timp cat eu am optat pt ING si pe considerentul unei marje fixe rezonabile de 3,75% si o marja variabila (EURIBOR) in concordanta cu conditiile pietei.

  Mentionez ca in 2010 cand m-au chemat sa semnez noul act aditional am specificat in scris pe acesta ca nu sunt de acord cu noul mod de calcul impus unilateral de banca ING care creste in mod abuziv si fara acordul meu marja fixa specificata in contractul initial.

  Intrebarea mea si a mai multor clienti aflati in aceeasi situatie este daca ati mai primit solicitari pe acest subiect (extra-marja abuziva din contractele de credit ING), si daca da cati si daca ne puteti reprezenta colectiv intr-un proces impotriva ING si binenteles care sunt sansele noastre de castig? Binenteles ca interesul nostru al clientilor ar fi un proces comun cu cat mai multi solicitanti astfel incat costurile pentru fiecare sa fie cat mai mici (este criza si ratele la banci tot mari!!) si sansele de castig cat mai mari (banuiesc ca si judecatorii privesc cu mai multa bagare de seama cazurile in care sunt implicati mai multi reclamanti).

  Multumesc frumos,
  Maria RADU

  • Buna ziua stimate domn.
   Sa incepem cu faptul ca ma bucur ca intradevar cei abuzati si incercati greu de catre banci au inceput sa vada realitatea. In oricare din variante fie ca se mergea pe o variatie a indicelui fie pe o variatie interna, contractele ING in acea perioada, sunt si vor ramane de ADEZIUNE si mai mult de atat abuzive peste masura. De ce?

   a) in contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli:
   1. variatia ratei dobanzii trebuie sa fie independenta de vointa furnizorului de servicii financiare, raportata la fluctuatiile unor indici de referinta verificabili, mentionati in contract, sau la modificarile legislative care impun acest lucru;
   2. dobanda poate varia in functie de dobanda de referinta a furnizorului de servicii financiare, cu conditia ca aceasta sa fie unica pentru toate produsele financiare destinate persoanelor fizice ale operatorului economic respectiv si sa nu fie majorata peste un anumit nivel, stabilit prin contract;
   3. formula dupa care se calculeaza variatia dobanzii trebuie indicata in mod expres in contract, cu precizarea periodicitatii si/sau a conditiilor in care survine modificarea ratei dobanzii, atat in sensul majorarii, cat si in cel al reducerii acesteia;
   h) sunt interzise clauzele contractuale care dau dreptul furnizorului de servicii financiare sa modifice unilateral clauzele contractuale fara incheierea unui act aditional, acceptat de consumator;

   Ori, in contract nu se regaseste nici maximul la care poate varia, astfel, daca prin absurd un director de banca are o vendeta personala cu cineva, poate sa ii mareasca rata la 100%, asta ar fi raspunsul pentru modificarea unilaterala, care este oricum ilegala, dar nu atat de ilegala precum marja.

   Atat in legislatia noua 2013/2014 cat si in legi ale protectiei din 1993 si directive din 1981 ale C.E se prevede clar modul de calcul al unei dobanzi variabile. Variatia este un elemen extrem de important si se compara daca vrei cu un contract de asigurare auto, este un contract impreivizibil, ori castiga asiguratorul, ori asiguratul, evident exceptand abuzurile. Acelasi lucru se petrece si in cazul bancilor, atunci cand se pune problema unei variatii, este evident ca trebuie sa fie o SURPRIZA pentru ambele parti si sa nu fie influentate de catre aceasta.

   Pe mai departe, atat timp cat dvs. ati spus NU sunt de acord, banca era blocata in acel moment conform OUG 50 si astfel trebuia sa foloseasca prevederile initiale din contract. Daca a procedat altfel, va avea de platit si inca nu putin.

   Prin urmare, o dubla MARJA nu este nici normala si nici licita iar sansele dvs. sunt date de lege, in sensul ca banca a actionat abuziv, fara temei legal si mai ales fara sa tina cont de faptul, ca nu doar pentru populatie trebuiau sa scada veniturile ci si pentru ceilalti participanti la sistemul economic.

   Pe de alta parte, tin sa va contrazic, EURIBOR este deja la 0.22, deci departe de 0.50 la cat ati precizat dvs. ori asta inseamna riscul contractului.

   Cu siguranta, o astfel de practica este abuziva si poate fi inlaturata.

   Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
   Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

   http://www.indrumari-juridice.eu
   http://www.indrumari-juridice.ro
   http://www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
   http://www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
   http://indrumarijuridice.forumest.ro
   Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

   Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

 63. Buna seara

  As dori sa ma ajutati cu un sfat legat de 2 aspecte:
  Primul aspect:
  In 2007 am contractat un credit de nevoi personale in lei, de la Alpha Bank, pe o perioada de 120 de luni. Printre comisioane se numara si comisionul de administrare care apare pe scadentar ca fiind in valoare de 1900 de lei la suma de 31,650 de lei solicitata de mine la momentul respectiv. Comisionul de 1900 de lei a fost adaugat la suma solicitanta iar valoarea creditului a devenit apoi 33,550 de lei. Comsider acest comision ilegal dar as dori sa stiu si opinia dvs. Valoarea acestui comision este de 1900 de lei asa cu este recut in Planul de Rambursare Credit, sau se regaseste in fiecare din rata pe care o am de inapoiat?

  Al doilea aspect:
  Contractul meu contine si Marja Majorata de 7% p.a. care se adauga la dobanda de baza si se calculeaza la soldul zilnic al contului de credit restant. formula dobanzii mele este: credit X numar de zile efective X (Dobanda de baza care este 9,25% +Marja de 2%) / 360. Intrebarea este ce reprezinta Marja Majorata si daca marja majorata este similara cu marja din formula dobanzii?

  Multumesc anticipat

  • Buna ziua. Nu, marja majorata se refera strict la situatiie exceptionale in care dvs. sunteti in afara graficului de rambursare in intarziere si atunci prin majorarea marjei se obtine in cele din urma o dobanda penalizatoare, crescuta. Comisionul, in definitie, atata vreme cat nu creeaza un dezechilibru fundamental in contract nu este abuziv. Este evident ca atunci cand el depaseste o anumita valoare in procente se poate considera abuziv, raportat si la celelalte conditii din legea 193/2000 modificata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 64. in 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 15000 lei de la banca romaneasca.pe grafic comisionul de risc sau urmarire este de 45 lei.in primul an rata a fost de 231,41 apoi 290 cam un an acum platesc 250 lei.de curand am fost contactata de la banca sa mi se ofere scaderea nr rate sau reducerea valorii ratei la 200 prin scoaterea comisionului de urmarire ca un bonus ca mi-am platit ratele la timp.nu prea am incredere de ce nu s-a redus pur si simplu rata si trebuie sa-mi faca alt contract daca accept? as dori un sfat daca se poate

  • Buna ziua stimate domn. Au inceput sa spunem asa, hotiile. Tocmai ceea ce mentionam in materialele televizate, vizavi de aceste aspecte, in sensul ca banca obligatia o transforma in favor pentru client , urmariti aici materialul

   In tot cazul, aveti la dispozitie si inscrierea in procesele colective tot in aceeasi zona.

   Nu semnati nimic pana nu va este controlat juridic actul aditional, este posibil sa va scada comisionul si sa creasca dobanda.
   In acelasi timp nu uitati ca dvs. va puteti recupera TOT acel comision de la semnarea contractului si pana la zi, fapt pentru care va sfatuiesc rabdare inainte de a face orice pas.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   av. Cuculis avocat@indrumari-juridice.eu

 65. Buna ziua,

  Si eu sunt in aceeas situatie ca toti cei care au contract un credit in CHF (ba chiar in conditii staff Raiffeisen) momentan cu o rata de 380 CHF. Chiar astazi am intrebat care ar fi costurile aferente creditului meu in conditii standard(in caz ca nu as mai fi angajata) si raspunsul este ca rata mea ar fi 780 CHF,cu o rata a dobanzii de 5.4364%(LIBOR 6M +5.36%) si un comision de administrare de 0.15% plicat la sold (la soldul actual valoarea comisionului este 173.95 chf; valoarea comisionului descreste odata cu soldul).

  Am intrebat special daca acest comision inca se mai percepe si raspunsul a fost evident ca da.

  Care este stadiul procesului pt denominare transformare credit din CHF in RON?Pe ce baza legala se poate obtine aceasta transformare credit in conditiile din 2007-2008?

  • Buna ziua stimata doamna. In primul rand daca tot ati dechis acest subiect, desi vroiam aceasta lamurire sa o dau in cadrul unei discutii mult mai ample, am sa o discut direct aici, in mijlocul dvs. pentru a va putea ajuta pe fiecare in particular si in general pe cei in cauza.

   Acum 3 zile, asta inseamna 20.01.2014 intra in biroul nostru de avocatura, fara programare prealabila, un domn, care pretinde ca are o problema persoanala cu un credit in CHF. Dupa ce ii dam toate explicatiile imi spune ca din pozitia dansului si anume membru in CONSILIUL NATIONAL AL CONCURENTEI, nu poate sa faca discutiile pe care le voi prezenta mai jos insa are de povestit o chestiune ce priveste o mare parte din populatia Romaniei creditata in | CHF” iar CHF sunt pusi intre ghilimele cu un motiv bine definit.

   Acest domn, membru CNC detine date pe care de altfel mi le-a si prezentat, asupra faptului ca in perioada 2005-2007 bancile din Romania, atat cu capital romanesc cat si strain, s-au organizat sub forma de CARTEL INFRACTIONAL.

   Analizand DEX, vedem ca – CARTÉL, carteluri, s. n. 1. Uniune monopolistă în care mai multe întreprinderi din aceeași ramură de producție încheie o convenție, stabilind prețurile, condițiile de vânzare și de aprovizionare, termenele de plată, cantitatea de mărfuri ce urmează să o producă fiecare și își împart piețele de desfacere, în vederea limitării sau eliminării concurenței. 2. Coaliție între două sau mai multe partide, organizații etc. 3. (Înv.) Convenție scrisă între state, pentru schimbul sau răscumpărarea prizonierilor.

   Si de aici domnul respectiv incepe sa explice toata situatia si anume.

   In perioada indicata mai sus, 2005-2007 prin aceasta asocirere bancile s-au unit existand corespondenta in aceest sens intre aceste institutii de creditare in ideea de a promova pe piata noastra interna romana o creditare excesiva in CHF. In baza documentelor pe care acestia le detin, se pare ca prin analize matematice, bancile din Romania au format un fel de previziune a CHF-ului in sensul ca daca vor promova moneda respectiva in Romania in principal, de altfel unde a si fost singura piata de promovare, acesta intr-un timp foarte scurt va ajunge la dublul valorii lui.
   Ca sa vezi exact acest lucru s-a si intamplat in sensul ca imediat dupa 2009 a inceput valul de nenorociri, astfel bancile au transformat debitorii in cumparatori FICTIVI de moneda STRAINA CHF si ele s-au transformat in case de schimb valutar.
   Ma intreb, oare nu s-a gandit nimeni la momentul acela de ce bancile dadeau credite cu dobanzi, vezi 3%, 5%, 3,5% si asa mai departe?
   Raspunsul vine imediat, in sensul ca prin aceasta asociere tip CARTEL avand previziuni clare asupra monedei INTENSIV promovate in tara daca ei ar fi dat o dobanda de 4% la un credit iar fracul crestea peste 2 ani, ceea ce s-a si intamplat de la 2 lei la 4 lei, astfel si dobanda in mod ascuns de fapt crestea la 8% si asa exista si aparenta de legalitate si imbogatire prin specula, ceea ce este interzis in Romania.

   O alta chestiune care trebuie spuna si care ar trebui sa aiba o mare rezonanta printre organele penale in general este aceea la care voi cei ce veti citi aceste randuri va veti regasi printre ele, se refera la faptul ca banca nu a promovat moneda aceasta in mod REAL in Romania si in mod SCRIPTIC si astfel probabil va veti aduce aminte ca in contract scrie ca “CITEZ”- Imprumutatul retrage suma de 30000 de CHF, iar cand ati mers la casa bancii ati primit fie EURO si LEI, astfel, ne dam seama cu usurinta ca totul a fost doar o minciuna iar RISCUL pe care il presupunea cumpararea de catre banci a VALUTEI CHF si introducerea in tara era 0, in ideea ca aceasta moneda nu a ajuns niciodata in tara ea fiind doar in scripte si nu si in realitate.

   Conchizand, asupra situatiei dvs. lasand de-o parte faptul ca acest comision prin perceperea lui, banca insista in abuz, mai mult, dupa cum spuneam, trebuie refecuta si calculatia pe dobanda, fiindca veti avea mari surprize. Sper ca explicatia va ajuta sa intelegei mecanismul speculei si infractiunilor comise si sa luati atitudine, de indata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 66. Buna ziua,

  Multumesc foarte mult ptr informatiile oferite.Insa nu am inteles daca imi pot recupera comisionul de acordare credit si daca 05% dobanda majorata pe toata perioada de creditare este corecta?
  Cum as putea sa va contactez ep un email?

  • Buna ziua stimata doamna. Puteti sa recuperati nu doar comisionul ci si dobanda, insa pentru acest lucru este necesara o analiza amanuntita a contractului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 67. Buna ziua,
  Am si eu aceasi problema, in contractual de ipoteca scrie dobanda variablila influentata de libor 6 luni si in plus 0.5 p.p. pe toata periuoada de creditare.Am semnata contractual in 2007. Este legal sa fie asa: Dobanda se majoreaza cu 0.5p.p. pe topata perioada de creditare. In afara de marja bancii si influenta libor 6 luni trebuie sa platesc si aceasta majoprare de 05.p.p.?

  Va multumesc

  • Am sa va dau exact textul de lege, pentru ca si ceilalti care vor citi sa fie extrem de bine informati.Prin urmare, dobanda varaibila este formata exclusiv din Marja Bancii plus indecele de Referinta.

   (1) Orice forma de publicitate referitoare la contractele de credit care indica o rata a dobanzii sau orice alte cifre referitoare la costul creditului pentru consumator va cuprinde urmatoarele informatii standard, prin intermediul unui exemplu reprezentativ:
   a) rata dobanzii aferente creditului, fixa si/sau variabila, impreuna cu informatii privind orice costuri incluse in costul total al creditului pentru consumator;
   . se interzice introducerea si perceperea de noi taxe, comisioane, tarife, speze bancare sau orice alte costuri care nu au fost mentionate in contract;
   f) in contract se va mentiona tipul de dobanda, variabila si/sau fixa, iar daca dobanda este fixa numai pentru o anumita perioada, aceasta va fi precizata cu exactitate;
   g) in contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli:
   1. variatia ratei dobanzii trebuie sa fie independenta de vointa furnizorului de servicii financiare, raportata la fluctuatiile unor indici de referinta verificabili, mentionati in contract, sau la modificarile legislative care impun acest lucru;
   2. dobanda poate varia in functie de dobanda de referinta a furnizorului de servicii financiare, cu conditia ca aceasta sa fie unica pentru toate produsele financiare destinate persoanelor fizice ale operatorului economic respectiv si sa nu fie majorata peste un anumit nivel, stabilit prin contract;
   3. formula dupa care se calculeaza variatia dobanzii trebuie indicata in mod expres in contract, cu precizarea periodicitatii si/sau a conditiilor in care survine modificarea ratei dobanzii, atat in sensul majorarii, cat si in cel al reducerii acesteia;
   h) sunt interzise clauzele contractuale care dau dreptul furnizorului de servicii financiare sa modifice unilateral clauzele contractuale fara incheierea unui act aditional, acceptat de consumator;
   i) orice notificare cu privire la modificarea continutului clauzelor contractuale referitoare la costuri va fi transmisa consumatorilor cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea acesteia in vigoare. Consumatorul are la dispozitie un termen de 15 zile de la primirea notificarii pentru a comunica optiunea sa de acceptare sau de neacceptare a noilor conditii. Neprimirea unui raspuns din partea consumatorului in termenul mentionat anterior nu este considerata acceptare tacita;

   Ulterior prin OUG 50/2010

   Art. 37
   In contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli:
   a) dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobanzii de referinta a BNR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata durata derularii contractului;

   Prin urmare, ceea ce aveti dvs. este total gresit si abuziv.

   Va mai pun la dispozitie si anumite materiale in acest sens.

   Pentru cei ce au creditele in EURO sau FRANCI si doresc sa scape de riscul valutar se va solicita DENOMINAREA CREDITULUI la moneda nationala repectiv RON la cursul valutar de la momentul acordarii creditului, motiv pentru care rata dvs. urmeaza sa fie tratata ca fiind la nivelul anului corepunzator acordarii creditului.

   Pentru celelalte categorii de imprumutati, cei care au creditele in RON, inclusiv pentru cei care au creditele in EURO si FRANCI, se va solicita constatarea nulitatii absolute a

   a) comisionului de acordare
   b) comisionului de gestiune
   c) comisionului de risc
   d) comisionului de transformare
   e) STABILIREA MARJEI DE CALCUL dupa formula DOBANDA DE LA DATA INCHEIERII CONVENTIEI MINUS INDICELE DE REFERINTA DE LA ACEASTA DATA.

   Practic prin aceasta solicitare vi e va fixa o MARJA FIXA, care in cazul anumitor banci este 0, practic putem obliga sa calculeze cu MARJA 0 la care se va adauga DOAR indicele de referinta, practic insemnand ca reducerea ratei pe care o platiti sa fie proportionala cu acest calcul (spre 70%).
   Nu trebuie sa uitam de faptul ca la 1 Octombrie 2013 a intrat in vigoare Art. 13. – (1) Instanţa, în cazul în care constată existenţa clauzelor abuzive în contract, obligă profesionistul să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum şi să elimine clauzele abuzive din contractele preformulate, destinate a fi utilizate în cadrul activităţii profesionale, fapt pentru care succesul procesului este unul clar!

   Pentru inscrieri folositi formularul de mai jos sau adresa de email

   avocat@indrumari-juridice.eu 031.412.48.88

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-inscriere-proces-colectiv-clauze-abuzive-denominare-transformare-credit-din-chfeuro-in-moneda-nationala-ron-impotriva-otp-bank-romania-s-a-clauze-abuzive-comision-administrare-acordar/#comment-1622

   Intr-un final am reusit sa inchidem inscrierile pentru primul grup format priviind clauzele abuzive. Inchiderea grupului cu strangerea tuturor actelor si demararea procedurii prealabile a fost inchisa cu succes.
   S-a observat faptul ca dupa intrarea in vigoare a modificarii priviind legea 193/2000 au inceput sa existe o serie de cerinte priviind infiintarea unor noi grupuri colective priviind aceste litigii, s-a hotarat deschiderea unui nou grup la care se poate adera pana la 25.11.2013 inclusiv.
   Inscrierile in acest proces colectiv privesc urmatoarele doua aspcte:
   Pentru cei ce au creditele in EURO sau FRANCI si doresc sa scape de riscul valutar se va solicita DENOMINAREA CREDITULUI la moneda nationala repectiv RON la cursul valutar de la momentul acordarii creditului, motiv pentru care rata dvs. urmeaza sa fie tratata ca fiind la nivelul anului corepunzator acordarii creditului.

   Pentru celelalte categorii de imprumutati, cei care au creditele in RON, inclusiv pentru cei care au creditele in EURO si FRANCI, se va solicita constatarea nulitatii absolute a

   a) comisionului de acordare
   b) comisionului de gestiune
   c) comisionului de risc
   d) comisionului de transformare
   e) STABILIREA MARJEI DE CALCUL dupa formula DOBANDA DE LA DATA INCHEIERII CONVENTIEI MINUS INDICELE DE REFERINTA DE LA ACEASTA DATA.

   Practic prin aceasta solicitare vi e va fixa o MARJA FIXA, care in cazul anumitor banci este 0, practic putem obliga sa calculeze cu MARJA 0 la care se va adauga DOAR indicele de referinta, practic insemnand ca reducerea ratei pe care o platiti sa fie proportionala cu acest calcul (spre 70%).
   Nu trebuie sa uitam de faptul ca la 1 Octombrie 2013 a intrat in vigoare Art. 13. – (1) Instanţa, în cazul în care constată existenţa clauzelor abuzive în contract, obligă profesionistul să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum şi să elimine clauzele abuzive din contractele preformulate, destinate a fi utilizate în cadrul activităţii profesionale, fapt pentru care succesul procesului este unul clar! De asemenea si cei aflati in executare silita se pot adresa instantei insa de data aceasta prin calea contestatiei la executare priviind clauzele abuzive.

   In continuare, ca si material de studiu va punem la dipozitie, materialele din presa ale domnului avocat Cuculis, cat si informatii clare referitoare la clauzele abuzive.

   Pentru inscrieri folositi formularul de mai jos sau adresa de email

   avocat@indrumari-juridice.eu 031.412.48.88

   FORMULAR INSCRIERE PROCESE COLECTIVE

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-inscriere-proces-colectiv-clauze-abuzive-denominare-transformare-credit-din-chfeuro-in-moneda-nationala-ron-impotriva-otp-bank-romania-s-a-clauze-abuzive-comision-administrare-acordar/

   SENTINTA MARJA FIXA 3,9

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/marja-399-p-p-pentru-clientii-otp-bank-otp-banka-romania-infranta-in-instanta-din-nou-recalcularea-dobanzii-si-obligarea-otp-bank-romania-la-restituirea-sumelor-de-bani-platite-abuziv-vezi-sentin/

   EMISIUNE IN DIRECT REALITATEA TV

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/clauzele-abuzive-in-contractele-de-credit-si-nu-numai-in-viziunea-noii-modificari-ale-legii-1932000-avocat-cuculis-adrian-la-realitatea-tv-afla-totul-aici-intr-o-emisiune-dedicata-clauzelor-abuziv/

   CLAUZELE ABUZIVE SI EXECUTAREA SILITA PRIMA TV

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/executare-silita-avocat-cuculis-adrian-la-prima-tv/

   SENTINTA SUSPENDARE EXECUTARE SILITA

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/sentinta-suspendare-executare-silita-pentru-clauze-abuzive-contracte-bancare-cu-clauze-abuzive-executare-silita-inceputa-impotriva-dvs-singura-cale-de-a-opri-executarea-silita-este-contestatia-la-e/

   EXECUTAREA SILITA REALITATEA TV

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/executare-silita/

   INTERVIU PRIMA TV PRIVIIND MODIFICARE LEGII 193/2000

   http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/clauze-abuzive-in-contractele-cu-bancile-clauze-abuzive-in-contractele-cu-furnizorii-de-servicii-de-telefonie-atentie-de-a-1-octombrie-puteti-elimina-toate-clauzele-abuzive-atat-din-contractele-baca/

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 68. buna ziu

  am avut un contract la CITI preluat de Raiffesein la care am solicitat o reesalonare/ restructurare dar am fost refuzata, pe motiv ca nu ma incadrez in normele interne ale celor 2 banci.
  de asemenea,dupa terminarea preluarii creditului de catre Raiffeisen, aceasta a refuzat sa-mi comunice noul cont unde puteam plati ratele si refuza sa-mi deschida si cardul de cumparaturi pe care-l am la Raiffeisen inca din 2011
  pot sa-i dau in judecata si sa-i acuz de clause abusive?
  va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. Eu cred totusi ca principal banca in curand va fi obligata sa va faca restructurarea respectiva si secundar de acest lucru cred ca in contractele enuntate de dvs. probleme mai mari sunt pe la alte tipuri de clauze ascunse si majorari de dobanzi in mod ascuns. Mai mult de atat, este obligata banca prin contract sa va puna acele informatii la dispozitie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 69. Buna ziua
  Multumesc pentru informatii. As vrea sa va spun ca contractual a fost semnat in 2007, nu exista alte acte aditionale si in contractul pe care l-am semnat este sxcris asa: primul an dobanda fixa si apoi dobanda variabila raportata la libor 6 luni. Dedesubt: dobanda se majoreaza pe toata perioada de creditare cu 05 p.p. Va rog sa ma scuzati daca insist , dar pot sa cer anularea acestei majorari de 0.5 p.p.?chiar daca am semnat in contract?

  • Conform codului civil, orice act, fapt ilicit poate duce evident catre o anulare a actului asupra caruia cade aceasta nulitate ce deriva din faptul ilicit si anume absoluta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 70. as dori si eu s ava deranjez cu o intrebare, Un commission de acordare credit platit in 2009 se mai poate recupera?asa am semnat contractual la momentul respectiv si nu stiu acum ce prevede legea daca se considera sau nu abuziv si daca am sanse sa il recuperez.

  multumesc

  • Se poate recupera in ideea ca nu se poate opune prescriptia, unui fapt/act juridic lovit de nulitate absoluta asa cum sunt comisioanele care cad sub incidenta legii 193/2000. Cu bine, av Cuculis 0722298011

 71. sint in executare silita pentru suma de 4000 lede Kruk//suma abuziv calculata .nu mi se recunoaste suma achitata de 1 an si 4 luni respectiv 1400 lei ..am refuzat sa semnez contract la Kruk pentru suma de 4000 fiind abuziva ..in banca de date la Biroul de credit figurez doar cu suma de 1000 lei contract cumparat de cei de la Kruk//restanta mea de la BCR era de 24oo.cei de la Kruk ..niste camatari care ne jefuiesc .va rog sa ma ajutati sa intru in legalitate Multumesc ///telefon 0733159—

 72. buna ziua .ma numesc Goci victroria si va rog sa ma indrumati si pe mine in legatura cu un credit in chf creditul este din 17 04 2007 cu un comision de acordare de 2.5% si un comision de aministrare lunara de 0,3% aplicat la valoarea soldului si un DAE de 12.91% creditu sa acordat cu o dobinda variabila de 7.9% toate aceste date sint din 2007 in 2011 am mers pentru o scadere a ratei iar banca a facut un act aditional cu data de 25 03 2011 cu o rata a dobinzi variabila de 8% pe an si o marje fixa de 7.83% si un DAE de 12,22% si un comision de aministrare de 0.30% ratele sint inca achitate la zi dar de sacut nu au mai scazut va multumim si asteptam raspuns

  • Dvs. sunteti mandrul beneficiar al unui contract de credit destul de impovarator prin acesl comision de acordare si administrare. Referitor la dobanda variabila se pare ca s-a semnat un AA acolo care nu va ajuta prea tare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • NOTIFICAREA TRANSMISA DE MINE PRIN email LA BCR SI LA CARE ASTEPT RASPUNS ESTE URMATOAREA
    Stimate Client,

    Va multumim pentru interesul acordat si pentru e-mail-ul trimis.

    Solicitarea dumneavoastra a fost luata in considerare si veti primi raspuns in maxim 24h. In cazul reclamatiilor, termenul de raspuns este de 30 zile de la inregistrare; veti primi un e-mail de confirmare a inregistrarii.

    Intre timp puteti consulta informatiile disponibile pe portalul nostru http://www.bcr.ro/.

    Acesta este un mesaj automat si nu este necesar sa raspundeti.

    Cu respect,
    Echipa InfoBCR
    —– FLORIN NICULESCU Wrote —–
    Referitor la contractul de credit bancar persoane fizice nr.20101851873 va aduc la cunostinta ca solicit anularea comisionului de administrare in suma de 234.50 lei/luna avand in vedere ca aceasta este o clauza abuziva.De asemenea solicit rambursarea sumelor platite abuziv in acest contract precum si in contractul din octombrie 2008 a carui valoare a fost de 73500 pe o perioada de 108 luni si la care am avut un comision de risc de 257.25 le/luna.Solicit ,de asemenea o copie a acestui contract pe care nu o detin.
    Mentionez ca sunt cu platile la zi si nu am avut nici o restanta

    Va multumesc
    TG-JIU
    Florin Niculescu
    0744693992
    VA ROG SA-MI INDICATI CE TREBUIE FACUT DACA NU VOR RASPUNDE IN 30 DE ZILE

    • Stimate domn. Eu va admir curajul si optimismul insa o sa va rog sa nu va asteptati la un raspuns favorabil. Prin aceleasi emotii treceam si noi ca aparatori si clientii nostrii cand am decis sa actionam in mod colectiv BCR in judecata in 2010 si raspunsul mult asteptat evident nu a venit niciodata, decat printr-i hotararea irevocabila data de instanta. Pasul urmator este tot procedura prealabila, fiindca prin legea 192/2006 s-a instituti procedura prealabila a medierii, astfel in mod colectiv pe data de 15 martie vom inchide al 3-lea PROCES NATIONAL COLECTIV contra BCR, la care evident si dvs. puteti fi parte. Cu stima, av CUculis 0722298011

 73. Buna ziua,

  In 03.08.2007 am contractat un credit imobiliar la Banca Transilvania in valoare de 109 000 lei pe 30 ani. Primii 3 ani au fost cu rata fixa la o dobanda anuala de 6.5%/an. Dupa perioada celor 3 ani dobanda este variabila a atins si 10,4%/an. Acum primesc pe SMS la 3 luni valoarea ratei in functie de ROBOR6M de ex: 2.99% acum.
  Comisioane stipulate in contract:
  – 2% comision de instrumentare la valoarea creditului platibil o singura data
  -0.1% comision de gestiune lunar la sold
  Nestipulat in contract a fost si comision de tragere la acordarea creditului.
  Asigurarea de viata am fost obligat sa o inchei la BT Asigurari

  Sunt legale aceste comisioane? Ce pot face in acest caz?

  • Buna ziua,

   In 03.08.2007 am contractat un credit imobiliar la Banca Transilvania in valoare de 109 000 lei pe 30 ani. Primii 3 ani au fost cu rata fixa la o dobanda anuala de 6.5%/an. Dupa perioada celor 3 ani dobanda este variabila a atins si 10,4%/an. Acum primesc pe SMS la 3 luni valoarea ratei in functie de ROBOR6M de ex: 2.99% acum.
   Comisioane stipulate in contract:
   – 2% comision de instrumentare la valoarea creditului platibil o singura data
   -0.1% comision de gestiune lunar la sold
   Nestipulat in contract a fost si comision de tragere la acordarea creditului.
   Asigurarea de viata am fost obligat sa o inchei la BT Asigurari

   Sunt legale aceste comisioane? Ce pot face in acest caz?

   • deasemenea in trecut banca a modificat marja bancii de la 3 puncte procentuale la 8 puncte procentuale cand euriborul a scazut – am adresa de la ei prin care ma notifica de aceasta schimbare. pana in prezent rata a avut doar un trend crescator.

    • Stimate domn. Cred ca incurcati dvs. notiunea de marja cu aceea de indice. Daca intradevar este vorba de marja inseamna ca au incalcat legea la cel mai grosolan mod. av. Cuculis 0722298011

 74. Buna ziua,

  Mama mea a facut un credit in primavara (aprilie) lui 2008 la Raiffeisen Bank Ploiesti in valoare de 7300 euro pe o perioada de 10 ani. Rata lunara era in jur de 125 de euro din care 30 de euro luna comision de administrare. Ratele sunt platite la zi, iar in aceasta iarna am fost sa dau in avans suma de 1000 eur, valoarea creditului ramanand la aproximativ 3000 eur, rata s-a micsorat la 103 euro, iar comisionul de administrare a ramas tot 30 de euro, ceea ce mi se pare anormal, nu numai faptul ca a ramas la fel, ci si pentru ca este atat de mare. Credeti ca este ceva in neregula, am avea vreo sansa daca dam banca in judecata? Cat ne-ar costa acest proces(plata avocat)?
  Astept raspuns. O zi buna!

  • Stimate domn, este anormal sa platiti 30 de euro comision de administrare, mai ales ca in acceptiunea legii 193 veti gasi acest comisionc a fiind total abuziv.
   Aveti cu siguranta, deschisa calea actiunii in constatarea clauzelor amintite ca fiind abuzive.

 75. Cu tot respectul pentru dumneavoastra am si eu o intrebare: dupa ce m-am inscris in procesul colectiv pentru un credit ipotecar acordat in 2007 in Chf cum pot fi sigura ca ma aflu printer cei reprezentati de dumneavoastra in acest proces si ce sanse sunt ca rata sa o platim la cursul din 2007?
  Mai trebuiesc alte documente trimise , modalitate de plata ..
  Felicitam colegii dumneavoastra pentru castigul cu Volksbank si speram in reusita dumneavoastra cu celelalte banci.

  • Buna ziua stimata doamna. In cazul in care la completarea si trimiterea formularului nu ati fost atentionata ca s-ar fi produs o eroare, atunci cu siguranta am primit emailul dvs. Din pacate volumul de munca este foarte ridicat si solicitarile celor cu probleme bancare sunt foarte multe, astfel ca incercam sa ne incadram in termenul din 15.03.2014 pentru inchiderea listelor proceselor colective, astfel pana la aceasta data, toate actele trebuies predate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 76. buna ziua..am luat un credit in 2008 de la banca raiffeisen,am observat ca am un comision de administrare lunar al creditului de 0.15%,am intrebat pe doamna care se ocupa de dosar si mia zis ca nu este problema ca scap de el daca platesc ratele si nu am intarzieri..mentuinez ca ratele sunt platite la termen dar comisionul nu a disparut…As putea sa scap de acest comision???daca da cum as putea???? Multumesc anticipat!!!

  • Asa cum am mai explicat si celorlalti colegi, acest comision de acordare cu siguranta poate fi eliminat. Fiindca discutam despre o nulitate absoluta ce loveste acest comision , atunci el va fi eliminat si ultraactiv. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 77. Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 12.2007 la BCR Buzau invaloare de 90.000 ron. Dobanda se calculeaza din ROBOR 6luni + 2,5 % p.p.(era 3% dar am trecut cu cardul de salariu la ei si mi-au scazut 0,5%) + comision de administrare lunar de 0,5 % din soldul creditului(care vine 45 ron / luna). In contract scrie negru pe alb ca asa se calculeaza dobanda.
  Intrebarea mea este daca pot sa scap de acest comision de administrare cont lunar in valoare de 0,5% din soldul creditului + recuperarea lui din momentul contractului?! Este cumva abuziv, chiar daca asa scrie in contract si am semnat?!

  Stima!

  • Buna ziua stimate domn. 0.5% raportat la soldul creditului este abuziv si da puteti sa ii eliminati atat ultra cat si retro – activ. In ceea ce priveste donbanda, cu siguranta acesta este modul legal de calcul al dobanzii variabile si singurul demers pe care il puteti intreprinde ar fi o calculare pararela pentru a oberva diferente de incasare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 78. Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 12.2007 la BCR Buzau invaloare de 90.000 ron. Dobanda se calculeaza din ROBOR 6luni + 2,5 % p.p.(era 3% dar am trecut cu cardul de salariu la ei si mi-au scazut 0,5%) + comision de administrare lunar de 0,5 % din soldul creditului(care vine 45 ron / luna). In contract scrie negru pe alb ca asa se calculeaza dobanda.
  Intrebarea mea este daca pot sa scap de acest comision de administrare cont lunar in valoare de 0,5% din soldul creditului + recuperarea lui din momentul contractului?! Este cumva abuziv, chiar daca asa scrie in contract si am semnat?!

  • Buna ziua stimate domn. 0.5% raportat la soldul creditului este abuziv si da puteti sa ii eliminati atat ultra cat si retro – activ. In ceea ce priveste donbanda, cu siguranta acesta este modul legal de calcul al dobanzii variabile si singurul demers pe care il puteti intreprinde ar fi o calculare pararela pentru a oberva diferente de incasare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 79. Buna ziua!Am si eu un credit de nevoi personale cu ipoteca luat in 2008 de la Raiffeisen in CHF si as dori sa ma inscriu si eu pe lista celor care fac parte din procesul colectiv privind clauzele abuzive,comisioanele si marja bancii.Am completat formularul de inscriere de pe site dar nu stiu cum sa procedez mai departe pentru a sti exact care sunt clauzele abuzive din contractul meu Va rog sa-mi spuneti cum si cand as putea veni cu contractul meu de credit la dvs pentru a-l studia si a-mi spune exact ce contine acesta.Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Buna ziua!Am si eu un credit de nevoi personale cu ipoteca luat in 2008 de la Raiffeisen in CHF si as dori sa ma inscriu si eu pe lista celor care fac parte din procesul colectiv privind clauzele abuzive,comisioanele si marja bancii.Am completat formularul de inscriere de pe site dar nu stiu cum sa procedez mai departe pentru a sti exact care sunt clauzele abuzive din contractul meu Va rog sa-mi spuneti cum si cand as putea veni cu contractul meu de credit la dvs pentru a-l studia si a-mi spune exact ce contine acesta.Va multumesc anticipat pentru raspuns.

   • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. in cazul in care sunteti deja inscris, un coleg avocat revine la dvs. pentru verificarea corectitudinii datelor transmise si pentru a va solicita contractul de credit aferent creditului dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • buna ziua.
     am un contract in derulare de 7 ani in valoare de 61.000 chf, credit de nevoi personale la Volskbanc.in ultimele
     3- 4 luni ale anului 2013 nu am putut achita ratele la banca din motive financiare,in luna decembrie 2013 am platit o rata si jumatate,,dupa care in ianuarie am primit o notificare in cutia postala fara nici o confirmare de primire conform careia trebuia sa achit intreaga restanta datorata bancii in valoare de 1.500 chf in termen de 5 zile.am luat legatura cu banca am achitat doar o rata de 300 chf si am incercat sa fac un angajament de plata esalonata a restantei cu banca,.Acel angajamnet scris al meu a fost refuzat de banca.si m-au atentionat ca imi vor face scadenta anticipata a creditului azi 10.01.2014 daca nu achit toata restanta in 5 zile lucru care nu l-am putut face.drept urmare am depus o actiune in instanta vineri pe 07.02.2014 pentru clauze abuzive si comisionul de risc din contract.

     INTREBAREA mea este. banca imi poate face acum scadenta anticipata a creditului si executarea pe apartamentul ipotecat la ei atata timp cat sunt in proces cu banca?
     va multumesc anticipat

  • Numerele de telefon va stau la dispozitie. Mai mult de atat, din cate stiu sunteti deja inscris in grupul colectiv si un coleg urmeaza sa revina la dvs. cu telefon. av. Cuculis 0722298011

 80. Buna ziua domnule avocat,

  Va retin cateva clipe cu povestea mea:

  In anul 2007 am imprumutat de la BCR 60000 euro printr-un credit imobiliar cu ipoteca de rang 1. In primul an am avut rata fixa, 350 euro. acum aceasta este in valoare de 526 euro din care 30 euro reprezinta commission de intretinere cont.Nu am nicio zi intarziere la plata ratei. Pentru ca ne este din ce in ce mai greu cu plata acestei sume as dori o diminuare a ratei prin eliminarea acestui comision si chiar o reducere de dobanda.
  Va rog sa-mi spuneti daca am putea obtine asa ceva.
  Daca ma pot inscrie intr-un proces colectiv cu aceste spete, in cazul in care este deja unul pe rol.
  Va multumesc,
  Cu deosebit respect,
  Luminita Radu

  • Cand va raportati la rata fixa probabil va referiti si la o dobanda fixa in acest sens. Ceea ce v-as recomanda ar fis a ne comunicati pentru studiere contractul de credit. Va puteti inscrie in procesul colectiv prin adeziune la grupul nostru. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 81. Am contractat un credit in CHF in 2008, cu DAE 6,99%. În contractul de creditare dobanda este variabila, formata din marja bancii +libor CHF.În prezent DAE este de 6,77%.
  Vă rog daca puteti sa mă ajutați și pe mine.
  Mulțumesc.

  • O sa va rog sa ne dati mai multe informatii. Marja bancii cat este? la ce banca aveti contractele de credit? ce alte comisioane observati in contract? va intreb pentru a va putea da un raspuns complet. Cu stima,av Cuculis 0722298011

 82. Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 12.2007 la BCR Buzau invaloare de 90.000 ron. Dobanda se calculeaza din ROBOR 6luni + 2,5 % p.p.(era 3% dar am trecut cu cardul de salariu la ei si mi-au scazut 0,5%) + comision de administrare lunar de 0,5 % din valoarea creditului(care vine 45 ron / luna). In contract scrie negru pe alb ca asa se calculeaza dobanda.
  Intrebarea mea este daca pot sa scap de acest comision de administrare cont lunar in valoare de 0,5% din valoarea creditului + recuperarea lui din momentul contractului?! Este cumva abuziv, chiar daca asa scrie in contract si am semnat?!

  PS: Imi cer scuze ca postez a treia oara dar am vazut ca nu imi apare ce am postat si acum vin cu o modificare la ce am scris: ” 0,5 % din valoare creditului si nu a soldului cum am scris in celelalte posturi”.

  • Buna ziua stimate domn. 0.5% raportat la soldul creditului este abuziv si da puteti sa ii eliminati atat ultra cat si retro – activ. In ceea ce priveste donbanda, cu siguranta acesta este modul legal de calcul al dobanzii variabile si singurul demers pe care il puteti intreprinde ar fi o calculare pararela pentru a oberva diferente de incasare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns si indraznesc sa va intreb, daca ma bag in acest proces colectiv pt.a da banca in judecata, ce costuri o sa am, cat o sa ma coste avocatul…..s.a.m.d. Daca ma puteti lamurii in acest sens ca nu am avut legatura niciodata cu un proces si nu stiu cum sa procedez, ce pasi ar fi de urmat si ce costuri. Va multumesc inca o data! Numai bine!

    • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. va comunic ca fiecare asepct financiar are la baza o discutie cu clientul si o analiza a situatiei fiecaruia in mod detaliat. Onorariile se fixeaza liber si sunt negociate, putand fi formate din onorarii fixe, orale, si de succes. Cu stima, av CUculis 0722298011

 83. buna ziua,
  am 2 credite, unu la bcr din martie 2008,credit de nevoi personale cu ipoteca in euro, as vrea sa stiu daca ma pot inscrie la procesul colectiv. al doilea credit este la credit europe bank in euro credit ipotecar,
  astept sa -mi dati relati unde pot veni sa ma consult cu dvs. pentru problemele pe care le am cu aceste 2 banci.
  cu respect ioana chirculeanu. tel 0732511xxx

 84. Buna ziua,

  In anul 2007 am imprumutat de la BCR 60.000 euro printr-un credit imobiliar cu ipoteca de rang 1. In primul an rata a foat de 350 euro, acum a ajuns la 526 euro, din care 30 euro sunt commission de intretinere cont. Noi am dori o diminuare a ratei prin eliminarea acelui commision de intretinere sau prin diminuarea dobanzii. Exista oare posibilitatea de a obtine asa ceva?

  Va multumesc.
  Cu deosebit respect,
  Luminita Radu

  • O sa va intreb prima data daca nu cumva dvs. ati fost deja cesionata catre Suport Colect, fiindca aceasta este practica obisnuita. Cei 30 de euro de la momentul acordarii si pana la zi, puteti sa ii recuperati si ulterior cei 30 de euro pana la finalul contractului ii puteti elimina, si astfel rata dvs, ar scadea proportional cu acest comision. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 85. Buna ziua!

  Ma intereseaza o opinie specializata in acest caz:

  1. Am contractat un credit la ABN AMRO( RBS) in octombrie 2007, de 32157 lei, cu dobanda de 9, 5% pe an.

  2. In 2008, RBS mi-a marit dobanda la 14, 52 printr-o instiintare scrisa.

  3.In 2008, am reclamat abuzul la ANPC, care a intentat proces colectiv al clientilor impotriva RBS.
  Procesul s-a finalizat in aprilie 2011 cu sentinta in favoarea ANPC, dar decizia definitiva nu a fost redactata, judacatoarea Bogdana Secan a tegiversat redactarea pana in octombrie 2013, adica vreo 2 ani si jumatate!!!
  Mentionez ca ANPC-ul nu mi-a trimis inca o copie a deciziei, au promis ca o primesc in 2 saptamani(???).

  4.Totusi, in 2008, cand am aflat sentinta definitiva, am cerut RBS sa o aplice, dar am primit raspuns negativ.

  5. Intre timp, in 2011, am facut o reesalonare a creditului, cu o rata mai mica, si am tergiversat plata cat mai mult posibil, astfel incat atunci cand primesc sentinta sa pot recupera suma luata abuziv de banca, prin marirea dobanzii. Ultima rata a fost platita in septembrie 2013, cu aprox 90 de zile depasire termen.(practic am platit rata pe iunie 2013).

  6. In septembrie 2013, am primit un Sms prin care mi se cerea sa sun la APS Romania, care a preluat clientii RBS, unde mi s-a pus in vedere ca trebuie sa platesc toata suma ramasa – 15000 ron la imprumut si 3000 la cardul de credit .

  7.Subliniez ca Nu am primit niciun document scris de la RBS prin care sa fiu anuntata de preluare, sau un extras de cont, niciun document oficial, ceea ce mi se pare incalificabil!

  8. De atunci, APS -ul face presiuni sa le platesc si ma ameninta cu executarea silita.

  Sunt revoltata si nu voi admite sa fiu furata, in conditiile in care exista un proces castigat. Vreau sa lupt pentru punerea in aplicare a hotararii( desi nu stiu ce contine) pe care urmeaza sa o primesc.

  As vrea sa actionez pentru a-mi recupera sumele platite in plus.

  Deocamdata nu am comunicat cu APS dar as vrea sa stiu cum sa reactionez in ceea ce ii priveste.

  Multumesc,

  • Buna ziua stimata doamna. In prmul rand, ce dobanda ati avut dvs? din cate reiese din ceea ce ne spuneti a fost o dobanda fixa. In tot cazul, daca dvs. nu stiti ce contine sentinta judecatoreasca, de ce ati fost de rea credinta si nu ati platit ratele? sunt intrebari care ma ajuta sa inteleg situatia de fapt. Mai mult de atat, de ce nu ati facut o cerere de urgentare a redactarii sau chiar mai mult sesizare CSM? O sa va rog sa ne comunicati daca ati primit vre-un plic de declarare scandenta anticipata a creditului? Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Dobanda initiala a fost de 9, 5% si a fost majorata la 14, 5.

    Am primit , in sfarsit, sentinta redactata care e in favoarea mea, deci nu eu am fost de rea credinta, ci RBSul care mi-a marit dobanda abuziv.

    Credeam ca despre asta e vorba in acest forum, despre ABUZURILE bancilor.

    ANPC a facut nenumarate sesizari, judecatoarea a fost sanctionata si, totusi, a redactat-o dupa 2 ani si jumatate.

    Oricum, de acum stiu ce am de facut si cum.
    Multumesc

 86. La un credit contractat in 03.06.2010 de la BCR,credit de trezorerie nenominalizat cu dobanda fixa de 10,5%,in valoare de 67000 RON mi se percepe un comison de administrae lunar de 234.5 ron care se adauga la dobanda si rata.Creditul este pe o perioda de 114 luni iar la sfarsitul perioadei eu o sa platesc acest comision in cuantum de 26733 lei.Este legal?Pota sa actinez banca in instanta pentru anularea acestuia?Mentionez c nu am avut nici o intarziere la plata ratelor imprumutlui.
  Va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. Probabil si dvs. v-ati dat seamna de ilegalitatea comisionului. Astfel va pot confirma faptul ca aveti posibilitatea sa actionati in instanta banca pentru clauze abuzive.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 87. Buna ziua,

  Subsemnatul Axinia Constantin impreuna cu sotia am accesat un credit prin programul prima casa in noiembrie 2009 de la brd.(vezi fisierul atasat)

  din cei aroximativ 290 € rata lunara aproximativ 50 € reprezinta

  “comision lunar de gestionare a Creditului, la data prezentei: 0,1% din soldul Creditului”.

  Exista vreo sansa sa scap de acest comision?

  Va multumesc anticipat

  • Buna ziua stimate domn. Partea cea mai buna in momentul admiterii actiunii este pe langa faptul ca veti recupera toate aceste sume, retroactiv,pe viitor instanta poate sa dispuna eliminarea pe motivul nulitatiia absolute, a acestui comision, ceea ce in mod imediat si obligatoriu va duce la anularea lui pe viitor si scaderea drastica a ratei lunare. Un coleg revine la dvs. fiind cam vazut ca ati aplicat la formularul de adeziune.

   Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 88. Ma numesc Ilie Marian,in anul 2012 am avut un card de salariu de la BCR,cand am vrut sa renunt la el functionarul de la banca mi-a spus daca renunt si la contul in euro desi eu nu am deschis nici un cont in euro niciodata.M-i sa spus ca am efectuat tranzactii bancare in valoare de 13000 euro in sase luni si ca mai am 10 euro in cont.am primit un desfasurator cu situatia contului in euro in care apare numele meu ,aceeasi adresa dar cu c.i. eliberata in austria.Am sesizat conducerea bancii si am primit o hartie prin care banca isi cere scuze si atat.Am depus plangere penala impotriva bancii dar si a functionarului care m-a obligat sa semnez anularea cardului de salariu .In octombrie 2013 sectia 8 politie a inaintat nosarul catre parchetul jud. sector 2 cu NUP ,nici pana astozi nu am primit un raspuns de la procurorul care se ocupa de dosar.Avand in vedere ca cineva s-a folosit de identitatea mea pt. a efectua tranzactii bancare am vre sansa sa obtin daune morale din partea BCR?

  • Stimata doamna. In primul rand pentru a incepe discutia va asigr de faptul , ca cele sesizate de dvs. se incadreaza cu siguranta in daune, insa nu morale ci cominatorii pentru prejudiciu.
   Codul civil, in momentul in care exista un raport de prepusenie, adica subordonare tip contract de munca, pedepseste angajatorul pentru faptele angajatului, astfel ca puteti deschide un asemenea litigiu solicitand aceste daune nu angajatului ci angajatorului.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 89. Buna ziua!
  Am un credit de novoi personele cu ipoteca de la Piraeus Bank luat in 2008 in CHF pe o perioada de 30 ani.Ca multi alti clienti ai acestei banci atunci cand a venit ”criza” si liborul a scazut cu 2 procente a venit banca din spate si a majorat marja bancii cu 2 procente fara discutii.
  Vroiam sa stiu cui pot sa ma adresez sa vada contractul dc aceasta majorare e marjei e corecta.(in contract e trecut ca dobanda e liborul la 3 luni+marja banci variabila in functie de anumite fluctuatii,nu stiu exact)
  Va multumesc si astept un raspuns pe adresa de mail cu o persoana sa un nr de telefon.

  • Stimate domn. Procesele nationale deschise de catre noi, includ si Piraues Bank, fiindca sunt foarte multi clienti ai acestei banci care sunt nemultumiti de modul in care decur contractele de credit. Majorarea MARJEI este INTERZISA prin lege, deci ILEGAL si lovit de nulitate absoluta, acel act, care prevede aceasta crestere.

   Cu stima,aV. Cuculis 0722298011

 90. buna ziua, va cerem un ajutor ce putem face ca multi avem rate,dar navem bani sa platim avocatul sa se judece cazurile abuzive,problema este ca nu suntem nici angajati si nici somaj nimica nu avem,datine oideie cum sa procedam totusi ,va multumim

  • Buna ziua stimate domn. In principal, daca ati mai citit parte dintre lucrurile expuse in acest site, o sa observati ca foarte multi au fost ajutati in mod probono, mai ales cei care sunt in executare silita. In acest sens, o sa va rog sa ne expuneti problema in clar si veti primi un raspuns si ajutor la fel de prompt. Cu stima av. Cuculis 0722298011

 91. In data de 21-02-2007 am imprumutat de la RAIFFEISEN BANK suma de 10000 de euro la care mi s-a impus un comison de risc valutar de 2% si un commission de administrare de 3%. La incheierea fiecarui an de plata a ratelor, eram obligat sa platesc un commission de: 500 euro (la plata primei rate), 280euro (la rata a13-a),260euro(a25-a rata)+ rata lunara de 126euro.In data de 21-03-2010 nu am mai avut posibilitatea financiara de a mai continua sa platesc 236 de euro si am cumulat comisioanele in ratele lunare rezultatul fiind cresterea ratei de la 126 de euro la 160 de euro lunar, contractual fiind pe o durata de 10 ani. Cum pot proceda pentru anularea comisioanelor (de risc si de administrare) ?Multumesc anticipat!

  • Buna ziua stimata doamna. Din pacate si dvs. faceti parte dintre clientii bancilor care au fost asupriti efectiv prin aplicarea acestor comisioane efectiv abuzive si cu efecte devastatoare asupra soldului si ratei lunare. In acest sens, o sa va rog sa observati ca noi vom inchide grupurile nationale 3 pentru actionare in grup colectiv in data de 15 martie 2013, iar pana la aceata data va puteti inscrie in acest tip de proces.Primul pas, confom codului de procedura civila, o sa fie necesara procedura prealabila si ulterior actiunea in instanta.

   Cu stima, av Cuculis. 0722298011

 92. Am avut la BCR un credit cu dobanda fixa de 14,5% iicheiat in 2008-octombrie la care era comision de risc de 257 lei/luna.In anul 2010 in luna iunie l-am refinantat cu o dobanda fixa de 10,5% la care mi se percepe un comision de administrare de 234,5 lei/luna,Aceste comisioane sunt legale?Pot sa actionez banca in instanta pentru eliminarea acestuia si recuperarea sumelor?

  • Buna ziua stimate domn. Evident ca aceste comisioane supuse conditiei soldului sunt abuzive in totalitate si va rog sa aveti in vedere deciziile tot mai multe in acest sens ale instantelor. Doar prin simpla modificare a numelui acest comision si nemodificarea structurii lui , din 2008 si pana la zi dvs. sunteti pagubitul acestei instituii bancare. Mergeti oricum, pe procedura prealabila, obligatorie de altfe

  • Informare mediere facuta de avocat/mediator, eventuala sedinta de mediere. Fostul art. 720 indice 1 cod procedura civila, actual art. 193 cod procedura civila . av. Cuculis 0722298011

 93. Buna ziua,

  In 03.08.2007 am contractat un credit imobiliar la Banca Transilvania in valoare de 109 000 lei pe 30 ani. Primii 3 ani au fost cu rata fixa la o dobanda anuala de 6.5%/an. Dupa perioada celor 3 ani dobanda este variabila a atins si 10,4%/an. Acum primesc pe SMS la 3 luni valoarea ratei in functie de ROBOR6M de ex: 2.99% acum.
  Comisioane stipulate in contract:
  – 2% comision de instrumentare la valoarea creditului platibil o singura data
  -0.1% comision de gestiune lunar la sold
  Nestipulat in contract a fost si comision de tragere la acordarea creditului.
  Asigurarea de viata am fost obligat sa o inchei la BT Asigurari

  Sunt legale aceste comisioane? Ce pot face in acest caz?

  • Buna ziua stimate domn. Modul in care expuneti dvs. calculul dobanzii este unul cel putin atipic. Inteleg ca primii 3 ani dobanda a fost fixa, pentru aceasta dobanda clar fixa nu puteti face altceva decat o calculare pararela cu un expert contabil prin care sa se confirme daca intradevar dvs. sunteti sau nu victima unui calcul voit gresit al bancii. Daca modificarea la o dobanda variabila s-a facut prin act aditional atunci nu este chiar atat de grav insa posibil lovita de nulitate absoluta insa dac amodifaicarea la dobanda variabila s-a facut fara act aditional atunci cu siguranta aveti sume importante de recuperat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 94. Buna ziua,

  in data de 21.05.2007 am contractat un credit ipotecar de la Raiffaisen Bank in vaoare de 80.000 eur. mentionez faptul ca in prezent conform scadentarului platesc 117,73 eur comision de administrare (alte plati). Mai exact plata capital 63.86 eur, plata dobanda 362,56 euro si alte plati 117.73 eur. pana in prezent nu am datorii/rate neplatite.
  cum as putea face actiona colectiv in instanta banca?

  • Aveti cele 2 posibilitati. Procesul individual sau procesual colectiv, ale carui porti se vor inchide pe 15 martie 2014 fiindca deja avem peste 200 de persoane inscrise. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara,

    as dori sa ma alătur procesului colectiv împotriva Raiffeisen bank cu referire la clauze abuzive/comisioane.
    va pot contacta telefonic?
    multumesc

    deasemenea cu referire la marja bancii vs indice nu am facut confuzie. am 2 adrese de la raiff. bank prin care sunt notificat:
    prima adresa prin care ma anuntau ca marja bancii este 3 puncte procentuale si o a doua adresa (de fapt 2 notificari in plic) prin care ma anunțau ca a fost o eroare prima adresa si ca marja bancii este de 8 puncte – sper ca sunt inteles.
    ca urmare a acestora m-am adresat raiff. bank si cu referire la comisioanele de adminstrare in sensul de excludere a acestora.
    raspunsul bancii a fost urmatorul, citez “comisionul de administrare credit precizat in contractul de credit de comun acord agreat este erceput pentru acoperirea costurilor pe care banca le realizeaza prin activitatea de monitorizare a creditelor,inclusiv pentru indeplinirea obligatiilor legale (impusa prin Reg nr 4\2004 al BNR) de raportare periodica a informatiilor pozitive/negative la centrala riscurilor bancare, gestionata de bnr ” adresa este semnata (am original) de director directia credite persoane fizice+ manager dep manag reclamatiilor.

    deasemenea mentionez ca nu am dorit sa semnez nici un act aditional cu Banca. am i scris catre iei ca nu dorec asta deoarece mentin clauze abuzive

    • Buna ziua domnule Visinescu. V-am raspuns ieri referitor la aceasta problema si v-am confirmat disponibilitatea telefonica atat la 031.412.48.88 cat si pe numarul de mobil 0722298011 dar si pe adresa de email avocat@indrumari-juridice.eu cat si formularul de adeziune la procesele colective.
     Cu stima,a v Cuculis

 95. Buna ziua.
  Am contractat un credit ipotecar in august 2008, in suma de 20.000 franci elvetieni, cu OTP Banc, cu o rata a dobanzii curente variabila de 6,99%, pe o perioada de 15 ani. In contractul initial nu detaliaza modul de calcul al dobanzii. Dupa aparitia OUG nr. 50/2010 am semnat actul aditional (fara a fi semnat si de coplatitor) cu o anexa la la OUG nr. 50/2010(asa este denumita anexa) in care banca a detaliat modul de calcul al dobanzii=marja fixa+LIBOR la 3 luni; rata dobanzii curente variabila la semnarea actului aditional este de 6,99%; marja fixa a bancii = 6,77%; LIBOR la 3 luni variabil.
  Nu de mult am observat ca: indicile LIBOR la momentul acordarii creditului era de 2,87%, marja bancii era de 4,12% iar la data semnarii actului aditional in septembrie 2010 indicile LIBOR era de 0,11 %, iar banca a stabilit marja fixa de 6,77% (consider ca ar fi un abuz din partea bancii).
  Faptul ca nu s-a modificat clauza din contract referitoare la dobanda curenta variabila prin actul aditional, consider ca in acest moment am doua clauze diferite referitoare la calcului dobanzii curente variabile(una din contractul semnat in aug. 2008 si una prevazuta in actul aditional din sept. 2010).
  Fata de cele relatate, va rog sa ma indrumati daca as putea sa ma inscriu (cat mai repede posibil intr-un proces individual sau proces colectiv) pentru a obtine marja bancii fixa-cea de la momentul semnarii contractului pe toata durata derularii acestui contract?
  Daca este posibil la dumneavoastra sa ma inscriu in proces colectiv care este termenul limita si actele necesare.
  Va multumesc.

 96. Buna ziua,
  Am un contract de imprumut semnat in 2008 cu Piraeus Bank, in care se specifica o dobanda pentru primele 80 de luni si o alta mai mica pentru urmatoarele 40 de luni, cu mentiunea ca banca poate modifica oricand unilateral termenii imprumutului, iar daca eu ca si imprumutat nu eram de acord trebuia sa restitui in 30 de zile creditul integral. Am atasat chiar di un desfasurator pentru plati, iar zilele acestea am constatat ca de ani buni in locul celor 168 de euro, platesc 178-179euro. Astazi am sunat la Bucuresti si mi-au spus ca “da, creditul dumneavoastra s-a modificat dupa semnare intr-unul cu dobanda variabila la 3 luni, daca doriti detalii mergeti in agentia in care l-ati semnat”. Si mi-a inchis!
  Ce ma sfatuiti sa fac in aceste conditii? Mentionez ca nu am primit vreodata vreo notificare de la banca, iar atunci cand eu am mers la ei pentru actualizarea datelor personale, nu au adus in discutie acei “termeni ai imprumutului”.
  Multumesc.
  Cu cele mai bune ganduri,
  Georgeta

  • Stimata doamna, avand in vedere faptul ca dvs. sunteti intr-o situatie deosebita doar o scurta informatie nu cred ca v-ar ajuta ci trebuie sa vedem exact ce a fost semnat, cat si contractul initial. Comportamentul centralei Bucuresti nu ma mira, astfel incat cu dansii doar prin acte scrise se comunica pentru a nu putea exista loc de neintelegeri. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 97. am facut un credit acum 4 ani la cittybank,iar anul trecut in iunie a fost preluat de raiffeisen,as vrea sa-mi pot recupera comisionul de administrare si sa nu mai platesc in continuare.mentionez ca sunt din orasul Baicoi jud.Prahova,daca puteti sa-mi recomandati un avocat si cum sa procedez.va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. Procesele colective se vor desfasura in Bucuresti la Judecatoria Sectorului 1 cu largul concurs al subsemnatului.
   Prin urmare, o sa va rog ca orice comunicare sa o faceti pe avocat@indrumari-juridice.eu unde veti pune la dispozitie toate actele necesare, respectiv – contract credit, grafic rambursare, act aditional daca este cazul, copii ci .

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 98. Buna ziua,
  aveti in curs, proces colectiv impotriva BRD? Mentionez ca am un credit ,, prima casa,, din noiembrie 2009. Ma intereseaza <comisionul lunar de gestionare a creditului 0.1% din soldul creditului.
  Nu stiu daca acest comision este abuziv sau nu.
  Ma puteti ajuta, va rog?

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu solicitarea dvs., o sa va rog sa obervati mesajul de mai sus, dat unui cititor. In sensul ca si BRD se afla pe lisata de banci impotriva carora am inceput demersurile colective pentru corectarea abuzurilor din contracte.
   In continuare, va rog sa observati ca indiferent daca se numeste gestionare la BRD, sau alta banca, are aceeasi conotatie si aceeasi valenta juridica abuziva.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 99. Stimate domnule avocat,

  In cadrul unui contract de credit de nevoi personale de la BCR din 2009 pentru 10 ani – titular fiind sotul meu (iar eu fiind coplatitor) sunt inscrise aceleasi formule ,,proprii” de calcul a DAE si bineinteles, nelipsitul COMISION DE RISC aplicat la valoare creditului contractat. Dupa ce am lecturat toate intrebarile si raspunsurile de pe acest site, imi este fff clar ca aceste clauze sunt abuzive…
  Va rog sa-mi spuneti daca in prima faza trebuie sa ma adresez Protectiei Consumatorului, sa cautam un avocat sau mediator pentru asa zisa procedura prealabila…. sau, direct, pot sa ma inscriu in procesul colectiv cu care dvs. incercati sa mai dati o raza de speranta pentru atatia ,,datornici la banci”.

  Cu mare stima pentru ceea ce faceti, va multumim!

  • Stimata doamna.
   In principal, leguitorul roman, nu a putut sa conceapa ca un profesionist,
   tip avocat, sa nu poata tine o sedinta de informare la mediere, fapt
   pentru care daca veti merge cu o CASA de Avocatura sau cu o societate
   profesionala unde sunt mai multi avocati angrenati in aceste litigii, unul
   va face informarea la mediere si unul actiunea de chemare in judecata,
   fapt pentru care toate procedura se va face sub acelasi acoperisi si nu
   sunteti obligata sa alergati din stanga in dreapta pentru demararea
   litigiului.

   Puteti merge cu ANPC insa fara a aduce afront institutiei pentru care avem
   un deosebit respect, o sa dureze infinit de mult plus ca rezultat final
   este incert. Puteti merge direct la instanta pentru o scurtare a timpului
   de rezolvare fie intr-un proces colectiv, fie individual.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 100. Buna ziua… as dori sa stiu daca aveti cumva oameni inscrisi pentru a pornit un proces colectiv impotriva BCR…. !!! Am fost sfatuita ca cel mai bine ar fi sa gasesc un astfel de grup pentru a porni o actiune impotriva acestei banci.

  • Anul acesta procesele colective vizeaza

   BCR. SA.
   PIRAEUS
   BANCPOST
   RAIFFEISEN
   BRD
   VOLKSBANK
   OTP

   Prin urmare si BCR se afla pe lista, care se va inchide cel tarziu 15 martie 2014.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 101. buna ziua, in anul 2009 Ralfi a dispus executarea silita pentru un titlu executoriu in valoare de circa 3800 lei la care s-au adaugat cheltuieli de executare de 480 lei. am platit executorului suma integrala, motiv pentru care dosarul de executare a fost inchis prin plata integrala. in anul 2013 ralfi a descoperit ca eu trebuie sa le mai platesc 47 lei si fara sa ma anunte m-au raportat in biroul de credit. am luat legatura cu ei si au zis ca acesti 47 lei sunt cheltuieli de executare neachitate si ca nu era obligatia lor sa ma anunte ci a executorului. acesta din urma mi/a explicat ca dosarul din punctul sau de vedere este inchis si pentru suma respectiva el nu are documente care sa fi impus executarea.
  Ralfi, desi am explicat situatia descrisa, m-a lasat cu ochii in soare, ca sa le fac o solicitare si sa mi dea un raspuns scris.
  in contextul in care eu doream obtinerea unui overdraft la o alta banca credeti ca exista sanse pentru actionarea in judecată a ralfi pentru dauna morale (prejudiciu de imagine( și obligatia de a face, respectiv radierea din Biroul de credit, eroarea fiind fara dubiu a lor?

  • Din pacate din BC puteti fi stersa DOAR cu o cerere de chemare in judecata a BC.
   Din punctul nostru de vedere BC este o institutie PRIVATA un S.R.L care ar trebui sa fie mult mai atent monitorizat insa se pare ca in Romania o chestiune atat de importanta este guvernata de un S.R.L

   Actiune in instata, cu siguranta se rezolva.

   Cu stima, av CUculis 0722298011

 102. Multumesc pentru raspuns.M-am inscris la dumneavoastra pe acel formular si am trimis si copii dupa cele 2 contracte cu BCR.mai trebuie facut ceva in legatura cu procesul national colectiv?

  • Un coleg o sa va contacteze pentru a putea discuta toate detaliile. Un alt aspect, pentru procesul colectiv, adata de 15 martie este data limita pentru inscriere. Pana la acel punct avem procedura prealabila de strangere integrala a contractelor si semnarii C.A.J.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 103. M-am inscris la procesul de denominare transformare credit din CHF in RON la cursul contractarii creditului)

  Am inteles ca Ministerul Justitiei a decis sa infiinteze in Bucuresti primul tribunal specializat pentru judecarea proceselor dintre clienti si banci si anume Tribunalul Specializat Bucuresti ca ar functiona incepand cu 1 martie 2014.

  In plus,puteti sa imi spuneti daca este adevarat ca noile prevederi ale codului civil presupun eliminarea clauzelor abuzive din toate contractele de credit, nu doar din cele care au fost judecate?

  • In primul rand, codul civil nu are o asemenea prevedere. Legea de punere in aplicare a codului de procedura civila avea in vedere o prevedere de modificare a legii 193/2000. Daca ati fost inscris cu succes fara sa primit eroare la inscriere, pana la data de 15.03.2014, un coleg revine la dvs. cu toate detaliile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 104. buna ziua

  am avut un card de credit la RBS care a fost preluat de UNICREDIT TIRIAC. o perioada am fost somer si ratele au fost platite de firma de asigurari. dupa ce m-am angajat si le-am dus adeverinta de venit de la noul angajator, unde am salariu mult mai mic decat aveam inainte, banca UNICREDIT a decis sa-mi declare creditul scadent (cardul de credit) fara sa fiu anunutat, pe motiv ca la 5 ani, ca asa cere BNR. este legal cum au procedat?
  va multumesc

  • Stimate domn, Daca dvs. nu mai platit de 5 ani, unde e problema? Mergeti direct pe prescriptia datoriei si castigati in mod cert. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • imi cer scuze, dar se pare ca nu am scris bine
    banca a spus ca normele BNR cer ca la 5 ani sa se revizuiasca creditele si ca banca poate declara scadent creditul daca asa considera.
    eu sunt la zi cu platile

    • Normele bancii in cazul unor contracte si aici nominalizez volksbank, bcr, etc. au in vedere posibilitatea ca daca garantia constituita nu mai satisface acel prag de garantare, sa se declare scadent anticipat creditul. Pe de alta parte, unele banci au si o asemenea prevedere insa aceasta este ABUZIVA fiind tine de cazul fortuit al lucruruilor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

     • este un card de credit, nu am constituit nicio garantie. este un card de credit, il am de vreo 9 ani de la RBS, care a fost preluat acum de UNICREDIT TIRIAC, nu am semnat niciun act aditional cu ei de preluare a contractului, nu mi-au trimis nimic oficial, am aflat din extrasul de cont de acest lucru
      nu pot fi actionati in judecata ptr abuz?
      multumesc

 105. Buna ziua!
  Avand in vedere ca sunt un client al bancii Millennium, abuzat de comisionul de administrare, va rog sa/mi comunicati daca sau cand o sa aveti in vizor un proces colectiv cu aceasta banca. Va multumesc !

  • Buna ziua stimate domn. Deja pentru banca Millenium este pornita inscrierea in procesele colective si vizeaza exact acest formular. Inscrierile se vor finaliza pe 15.03.2014 dupa care se va face trierea si trimiterea catre mediere, faza initiala. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 106. Buna seara. In data de 10.03.2008 am contractat de la BRD un credit imobiliar in moneda euro(suma de 48300) pe o perioada de 30 ani. Pentru acest credit am platit si platesc urmatoarele comisioane: comision de intocmire dosar 1,8%; comision de administrare credit 0,10%. Ce se poate face pentru recuperarea/anularea acestor comisioane?
  Va multumesc.

  • Buna ziua. Comisionul de acordare sau asa cum este el redenumit, intocmire dosar, este scos in afara legii prin oug 50/2010 si predecesoarea sa oug 147/2008. In aceest sens, asupra comisionul de acordare cade o sarcina de nulitate absoluta, fapt pentru care banii acestia pot fi recuperati integral. Asupra comisonului de administrare de 0.10%, in urma probatoriului si a unor prezumtii se poate constata incidenta legii 193/2000 in sensul abuzului de a aplica un asemenea comision astfel incat il puteti recupera, retroactiv pe o perdioada mai mare de 3 ani, fiind vorba tot de o nulitate absoluta.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua, dle avocat!
    Am citit mai multe raspunsuri ale dvs. privind comisionul de administrare aplicat abuziv in contracte BRD si am vazut ca faceti referire la legea 193/2000.
    Astfel, am citit si eu legea respectiva, insa nu am gasit ceva concret care sa arate ca un astfel de comision ar fi abuziv, mai ales daca ar fi posibila recuperarea acestuia retroactiv.
    Va multumesc!

    • Buna ziua. Asta fiindca legea 193 nu se refera la asta ci la clauzele abuzive. O clauza abuziva poate fi orice clauza contractuala filtrata prin legea 193 si care produce efectele de acolo. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 107. Buna ziua! Nu am regasit prin comentariile citite pe pagina dvs. daca si Unicredit Tiriac este una dintre bancile cu aveti proces. Sotul meu are un credit ipotecar la aceasta banca din 2006 dar din 2010 avand probleme financiare s-au facut 2 reesalonari şi la cea de-a doua comisonul de administrare a devenit 0,5% din 0,2% cat era initial (insa in mai 2011 cand am semnat noi actul aditional nu era in vigoare legea clauzelor abuzive).
  In prezent avem din aprilie 2013 ratele neplatite (nu ni s-au mai acceptat cererile de reesalonare depuse) si am primit de la Coface scrisoare ca i-a mandatat banca sa recupereze integral suma restanta si daca nu facem aceasta plata ei vor recomanda declararea scadentei creditului integral si inceperea procedurilor de executare silita.
  Daca facem rost de o parte din suma restanta cu cine sa discutam in aceasta situatie? Are Coface puterea sa influenteze banca sau e de preferat sa vorbim tot cu banca (desi cei cu care discutam in sucursala nu sunt ei factori decidenti ci doar mesageri intre noi si departamentele hotaratoare)?
  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Gresit. Legea clauzelor abuzive este 193/2000 deci din 2000 este prezenta. Mai mult de atat, avem legislatie a protectiei consumatorului din 1992, fapt pentru care ceea ce argumentati dvs. nu este real.
   Secundar, fie ca se numeste x, y, sau z, ca si institutie bancara, comisionul daca este abuziv si se numeste de administrare, este abuziv la toate bancile, prin urmare, acelasi efect al nulitatii absolute se abate si asupra lui. Daca sunteti trecuta la COFACE cred ca este deja declarat scadent anticipat creditul. Situatia nu o putem determina fara sa vedem ce acte aveti. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • buna ziua! am transmis ieri prin email la dvs. documentele pe care le am. ma puteti sprijini cu un sfat?

    Am fost invitati (telefonic) sa platim pana pe 28 februarie 40% din suma restanta si apoi catre finalul lunii martie restul de 60%. Nu avem decat vreo 800 din cei 2800 restanta. E posibil sa ni se ia acesti bani si sa ni se faca si dosarul de executare?

    Ce solutii am avea?

    Va multumim pentru sprijin!

 108. Buna ziua. Sunt client Wolksbank din 2007, când am contractat un credit ipotecar in valoare de 38.250 în euro, pe perioadă de 20 ani. Valoarea creditului de rambursat a crescut la anumite perioade, de la 74 la 76, apoi 77.000 euro, pentru ca în final sa ajunga la 84.000 euro. În 2010 cand am fost chemati sa semnam acel act aditional, context în care am cerut explicatii pentru cresterea sumei si mentinerea comisionului de risc, transformat in comision de administrare( in suma lunara de aproape 74 de euro o perioada, pentru ca astazi solicitand eliberarea scadentarului actual, sa constatam ca acest comision a scazut la 56 euro, deci nu a fost eliminat) si am amenintat atunci, cu actionarea in judecata a bancii. Rezultatul probabil al acestor discutii a fost favorabil, in sensul ca a revenit la valoarea initiala creditul de rambursat. Întrucat dorim sa obtinem anularea comisionului de risc si returnarea sumelor percepute abuziv de bancă, eventual şi a altor comisione incorecte percepute prin contract, dar pe care nu le-am descoperit încă, neavând cunoştinţele necesare, am dori sa deschidem proces bancii. Mentionam faptul ca suntem din Bacau, unde am contractat si creditul, dar am vrea sa apelam la serviciile dumneavoastra, pentru a avea siguranta ca vom castiga procesul cu banca. Precizam faptul ca am semnat, la solicitarea bancii, actul aditional incheiat in anul 2010. Va rugam sa ne spuneti cum trebuie sa procedam, în acest sens?

 109. Buna ziua. Sunt cadru didactic şi client Wolksbank din 2007, când am contractat un credit ipotecar in valoare de 38.250 în euro, pe perioadă de 20 ani. Valoarea creditului de rambursat a crescut la anumite perioade, de la 74 la 76, apoi 77.000 euro, pentru ca în final sa ajunga la 84.000 euro. În 2010 cand am fost chemati sa semnam acel act aditional, context în care am cerut explicatii pentru cresterea sumei si mentinerea comisionului de risc, transformat in comision de administrare( in suma lunara de aproape 74 de euro o perioada, pentru ca astazi solicitand eliberarea scadentarului actual, sa constatam ca acest comision a scazut la 56 euro, deci nu a fost eliminat) si am amenintat atunci, cu actionarea in judecata a bancii. Rezultatul probabil al acestor discutii a fost favorabil, in sensul ca a revenit la valoarea initiala creditul de rambursat. Întrucat dorim sa obtinem anularea comisionului de risc si returnarea sumelor percepute abuziv de bancă, eventual şi a altor comisione incorecte percepute prin contract, dar pe care nu le-am descoperit încă, neavând cunoştinţele necesare, am dori sa deschidem proces bancii. Mentionam faptul ca suntem din Bacau, unde am contractat si creditul, dar am vrea sa apelam la serviciile dumneavoastra, pentru a avea siguranta ca vom castiga procesul cu banca., avand in vedere procesele castigate de dumneavoastra pe aceasta speta in instanta. Mentionam faptul ca am semnat, la solicitarea bancii, acel act aditional din 2010. Va rugam sa ne spuneti cum trebuie sa procedam, în acest sens?

 110. Buna ziua. Sunt cadru didactic şi client Wolksbank din 2007, când am contractat un credit ipotecar in valoare de 38.250 în euro, pe perioadă de 20 ani. Valoarea creditului de rambursat a crescut la anumite perioade, de la 74 la 76, apoi 77.000 euro, pentru ca în final sa ajunga la 84.000 euro. În 2010 cand am fost chemati sa semnam acel act aditional, context în care am cerut explicatii pentru cresterea sumei si mentinerea comisionului de risc, transformat in comision de administrare( in suma lunara de aproape 74 de euro o perioada, pentru ca astazi solicitand eliberarea scadentarului actual, sa constatam ca acest comision a scazut la 56 euro, deci nu a fost eliminat) si am amenintat atunci, cu actionarea in judecata a bancii. Rezultatul probabil al acestor discutii a fost favorabil, in sensul ca a revenit la valoarea initiala creditul de rambursat. Întrucat dorim sa obtinem anularea comisionului de risc si returnarea sumelor percepute abuziv de bancă, eventual şi a altor comisione incorecte percepute prin contract, dar pe care nu le-am descoperit încă, neavând cunoştinţele necesare, am dori sa deschidem proces bancii. Mentionam faptul ca suntem din Bacau, unde am contractat si creditul, dar am vrea sa apelam la serviciile dumneavoastra, pentru a avea siguranta ca vom castiga procesul cu banca., avand in vedere procesele castigate de dumneavoastra pe aceasta speta in instanta. Mentionam ca am semnat actul aditional din 2010. Va rugam sa ne spuneti cum trebuie sa procedam, în acest sens?

  • Buna ziua stimata doamna. Comisionul de risc este de fapt conturat ca fiind reprezentativ doar pentru 50% din situatie, fiindca o mare problema o reprezinta si dobanda calculata in mod abuziv. Cu siguranta cele expuse de dvs. le veti regasi si printre cele expuse de clientii nemultumiti ai bancilor abuzati si pusi la zid de catre aceasta.Va sugerez inscrierea in procesele colective, ca fiind mai putin oneroasa pentru dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 111. buna ziua. am un credit la bank romaneasca. in ziua cind am facut creditul francul era 2.23 acum e aproape 3,8. ma intereseaza daca se poate face ceva in sensul- sa fie transformat creditul in lei si la cursul de atunci. multumesc si astept raspunsul dvs.

  • Stimata doamna. In primul rand trebuie sa vedem contractul dvs. ce contine cum este redactat si ce putem face. In acest sens o sa va rog sa il comunicati pe emailul principal. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 112. BUNA SEARA.IN DATA DE 11 .06 2010 AM CONTRACTAT DE LA RAIFFEISEN UN CREDIT DE 31.600 RON PE OPERIOADA DE 7ANI.PLATESC PENTRU ACESTA ;0,33% comision de administrare,4,5% comision de plata anticipata,3% comision de pricesare.CE POT FACE PENTRU RECUPERAREA/ANULAREA ACESTOR COMISIOANE.VA MULTUMESC.

  • Buna ziua stimate domn. Comisionul de administrare- ILEGAL, comisionul de plata anticipata este scos din LEGE prin OUG 50/2010 deci ati scapat de el iar dobanda trebuie verificata pentru legalitate insa doar dupa ce vedem contractul in sinea lui. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 113. buna ziua,tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la bcr in 2007 in valoare de 13000 euro,credit cu ipotecata pe casa pana in decembrie 2013 am platit ratele ,in decembrie tata a decedat am facut instiintare catre banca,afland ca avea o asigurare de viata.vorbind cu asiguratorul acestea mi-a spus ca asigurarea nu este buna ,ducandu ma la banca am aflat ca tata in anul 2010 ar fi fost la banca si a prelungit perioada contractuala cu inca 10 ani .Deci dintr-un credit pe 15 ani am acum unul pe 25 ani.este posibil acest lucru fara ca de noua refinantare membrii familie nu stiu nimic si nu au semnat o noua restructurare nimeni nu stie nimicAcum asiguratorul imi cere o noua polita de la noul contract ,polita pe care nu stiu de unde sa o iau.Si in legatura cu acele comisioane de risc cum trebuie sa procedez ca si contactul aceste este plin de aceste comisioane.Cum ar trebui sa procedez ,care ar fi pasi pentru a reusi sa scap de acest credit.Va multumesc

  • Pentru a va lamuri in priviinta evenimentului nefericit. Asiguratorul are dreptate, daca aceasta a fost intradevar prelungita, adica perioada de creditare, obligatia de cosemnare revenea daor partilor contractante, iar daca tatal dvs. era singurul debitor, atunci nu era necesara plrelungirea cu acordul celorlalti membrii ai familiei.

   Referitor la comisionele abuzive, va sfatuiesc inscrierea in procesele colective pe care le-am demarat si in capatul acestei pagini este si formularul de inscriere in aceste procese. Nu doar comisionul de risc este o problema efectiva a acetor contracte de adeziune 2007, ci si cel de administrare, lipsa marjei din contract si abuzurile suferite pe partea de dobanda calculata abuziv. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 114. Buna ziua domnule avocat, va rog sa imi spuneti cat costa consultarea contractului meu de credit la banca Piraeus pentru a vedea daca se poate face ceva in vederea diminuarii ratei. Cateva date despre imprumut : contractat in 2007 pe 27 ani credit nevoi personale cu ipoteca, ap 2 cam evaluat la 70000 chf si imprumutat de la banca 59000 chf la cursul de atunci al chf de 1.83 lei iar acum este de 3.72 lei. Am garantat cu imobilul pt care platesc asigurare, normal, si platesc asigurare si pt viata lucru care nu mi-se pare ok atata timp cat eu am garantat cu casa. De ce platesc asigurare si pt viata ? Dar asta este alta problema. Astept un raspuns de la dumneavoastra. Multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu problema dvs. cu contractul de credit al Piraeus. Elementul DETERMINANT este anul semnarii, respectiv 2007.In acest sens, Piraeus are in mod clar clauze abuzive priviind CALCULUL DOBANZII marja inexistenta si comisioanele aferente si clarificarea situatiei se poate face doar in instanta. Grupurile se inchid pe data de 15.03.2014 cand se va trece la sortarea inscrierilor si demarararea procedurilor. La prima vedere prin comparatie cu alte contracte de adeziune aveti de recuperat cel putin 5000 chf din recalculare.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 115. comisionul de administrare de 0,10%/ luna aplicat la valoarea initiala a creditului si comisionul de intocmire dosar la un contract nevoi personale cu ipoteca la BRD din anul 2007 sunt abusive?
  va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu solicitarea dvs. intradevar s-a creat deja o practica vizavi de comisionul de intocmire a dosarului, insa raportat la situatia concreta a dvs. si raportat la 193/2000 trebuie vazut daca se incadreaza in conditiile de a determina o anumita clauza sa fie abuziva. Cu stima, av CUculis 0722298011

 116. Bună ziua.
  În anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale cu ipotecă, în EURO, de la BRD ( 17.000 EURO), dobândă variabilă în funcţie de costurile băncii. Banca a stabilit un comision de întocmire dosar de 2 % în valoare de 380 Euro; comision lunar de gestiune a creditului, de la data respectivă de 0,12 % şi comision de rambursare anticipată de 3%. Văzând că rata lunară tot creşte, m-am adresat protecţiei consumatorului, care în anul 2010 a câştigat procesul cu banca, instanţa stabilind că dobânda trebuie stabilită în funcţie de puncte procentuale şi EURIBOR . La solicitarea mea, prin act adiţional banca mi-a stabilit noua dobândă în funcţie de puncte procentuale şi euribor la 3 luni, totodată a menţinut comisionul lunar de gestionare a creditului . În 2011 am făcut o refinanţare la bancă iar în noul contract este prevăzut în loc de comisionul lunar de gestionare a creditului un comision lunar de administrare a creditului: 0,112% din soldul creditului. Vă rog să-mi spuneţi dacă: pot recupera în instanţă comisionul de întocmire dosar (380 EURO) , comisionul lunar de gestiune a creditului (din anul 2006) şi comisionul lunar de administrare a creditului: 0,112% din soldul creditului (modificat în anul 2011), comisioane pe care le consider ilegale. Pot să solicit recalcularea ratelor pentru perioada 2006 – 2011 având în vedere că dobânda variabilă era stabilită după bunul plac al băncii? vă mulţumesc anticipat.

  • Raspunsul pe scurt ar fi asa –
   comisionul de intocmire, raportat la SOLD nu are cum sa fie in primul rand echitabil, transpus prin legea 193 este abuziv, excesiv si deci NUL
   In priviinta comisionului de gestiune a creditului, iarasi discutam despre o situatia in oglinda, in sensul ca nu poate fi echitabil si rezonabil din punct de vedere al contractului, sa va fie retinuta o suma cu titlu de comision pentru o operatiune lunara, este clar ca nu toate comisioanele de gestiune sunt ilegale,insa acesta raprotat la sold este. Cel putin rambursarea anticipata a fost eliminata de drept. daca discutam despre BRD 2006 , avem o dobanda gresita fundamental si dobanda variabila nu variaza dupa cum vrea banca ci dupa cum stabileste legea.Prin urmare, se va merge pe recalculare totala a dobanzii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 117. Bună ziua.
  În anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale cu ipotecă, în EURO, de la BRD ( 17.000 EURO), dobândă variabilă în funcţie de costurile băncii. Banca a stabilit un comision de întocmire dosar de 2 % în valoare de 380 Euro; comision lunar de gestiune a creditului, de la data respectivă de 0,12 % şi comision de rambursare anticipată de 3%. Văzând că rata lunară tot creşte, m-am adresat protecţiei consumatorului, care în anul 2010 a câştigat procesul cu banca, instanţa stabilind că dobânda trebuie stabilită în funcţie de puncte procentuale şi EURIBOR . La solicitarea mea, prin act adiţional banca mi-a stabilit noua dobândă în funcţie de puncte procentuale şi euribor la 3 luni, totodată a menţinut comisionul lunar de gestionare a creditului . În 2011 am făcut o refinanţare la bancă iar în noul contract este prevăzut în loc de comisionul lunar de gestionare a creditului un comision lunar de administrare a creditului: 0,112% din soldul creditului. Vă rog să-mi spuneţi dacă: pot recupera în instanţă comisionul de întocmire dosar (380 EURO) şi comisionul lunar de gestiune a creditului (din anul 2006) ,comisionul lunar de administrare a creditului: 0,112% din soldul creditului (modificat în anul 2011), comisioane pe care le consider ilegale. Pot să solicit recalcularea ratelor pentru perioada 2006 – 2011 având în vedere că dobânda variabilă era stabilită după bunul plac al băncii? vă mulţumesc anticipat.

 118. Pana la aceasta data a-ti castigat un proces colectiv cu BCR privind clauzele abuzive(comision de risc,de acordare,de administrare)?

 119. Buna ziua!

  Am un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat la Unicredit Tiriac in 08.2007. , in valoare de 41100 euro. In contract exista un comision de acordare de 2,5% din valoarea totala a facilitatii si un comision de administrare de 0,2 % calculat la soldul lunar al facilitatii. Rata anuala a dobanzii variabile se determina dupa urmatoarea formula: Euribor la 6 luni+ 2,92%.
  Vreau sa stiu daca comisionul de acordare si de administrare sunt legale.
  Multumesc anticipat!

  • Buna ziua!

   Am un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat la Unicredit Tiriac in 08.2007. , in valoare de 41100 euro. In contract exista un comision de acordare de 2,5% din valoarea totala a facilitatii si un comision de administrare de 0,2 % calculat la soldul lunar al facilitatii. Rata anuala a dobanzii variabile se determina dupa urmatoarea formula: Euribor la 6 luni+ 2,92%.
   Vreau sa stiu daca comisionul de acordare si de administrare sunt legale.
   Multumesc anticipat!

   • Buna ziua!

    Am un contract de credit de nevoi personale cu ipoteca incheiat la Unicredit Tiriac in 08.2007. , in valoare de 41100 euro. In contract exista un comision de acordare de 2,5% din valoarea totala a facilitatii si un comision de administrare de 0,2 % calculat la soldul lunar al facilitatii. Rata anuala a dobanzii variabile se determina dupa urmatoarea formula: Euribor la 6 luni+ 2,92%.
    Vreau sa stiu daca comisionul de acordare si de administrare sunt legale.
    Multumesc anticipat!

    • Buna ziua. In ceea ce priveste comisionul de acordare si de administrare calculat la sold, acestea sunt prin prisma legii abuzive actionand asupra lor nulitatea absoluta, fapt pentru care pot fi recuperate retro de la momentul primei plati, dupa cum se stie pentru nulitatea absoluta nu exista termen de prescriptie. Rata anuala trebuie verificata, la prima vedere pare in regula. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 120. Buna ziua,
  In urma cu cateva zile v-am transmis un e-mail(pe adresa avocat@indrumari-juridice.eu), prezentand pe scurt situatia in care ma aflu(credit BCR clauze abuzive + firma recuperare creante), rugandu-va sa va indreptati putin atentia asupra acesteia si daca este posibil, sa-mi dati un raspuns de specialitate, o indrumare.
  Multumesc mult.

  Cu stima,

  • Buna ziua, principal vreau a va confirm primirea actelor si secundar sa va asigur ca in cel mai scurt timp colegii mei urmeaza sa ia legatura cu dvs. pentru a va face o analiza contractuala. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 121. Buna ziua
  In 2007 am facut un credit de nevoi personale in lei la Banca Romaneasca {33.500} ,dobinda fiind variabila in functie de politica de dobinzi a bancii.In contractul meu la art.6 {Comisioane} am comision de administrare 0%. In primul grafic de rambursare mi-a aparut ”comision de urmarire” de 100,50 RON ,CEEA CE NU SE PREVEDE IN CONTRACT.In 2012 am reinnoit graficul de rambursare, in care acel comision de urmarire s-a transformat in ”comision de administrare” tot la aceeasi valoare. Mai este un alt comision de monitorizare credit de 0,3000% care tot cred ca este ilegal. Intrebarea este; pot sa obtin acesti bani inapoi?
  Va multumesc

  • Buna ziua. Toti banii resepectivi ii puteti recupera doar printr-o sentinta judecatoreasca prin acre banca sa fie obligata la restituirea acestor sume de bani. in urma castigarii procesului sa nu uitati ca puteti sa le cereti si dobanzile legale. Riscul este un comision atat de blamat si de cunoscut incat este castigat din start iar cel de monitorizare are aceeasi valenta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 122. Buna ziua,in ziua de 8-03-2014 am completat formularul de inscriere la procesele colective ,as vrea sa stiu daca am completat corect sau nu,si daca am fost acceptat. Este vorba despre un credit de nevoi personale in valoare de 20000 euro de la UniCredit Tiriac ,sucursala Mangalia ,jud.Constanta. Va pot contacta telefonic pentru mai multe detalii ? Multumesc

 123. Buna ziua!
  Ma numesc Mircea Dobosariu si am un credit de nevoi personale cu garantie reala la banca Piraeus.La sfarsitul lunii aprilie 2009, am primit o notificare prin care banca ma anunta ca, creste marja bancii cu 2 puncte procentuale.Conform contractului dobanda este variabila in functie de marja bancii si indicele de referinta LIbor.In contract nu scrie cum poate fi modificata marja bancii. In notificare imi spune ca imi modifica marja bancii ca urmare a inrautatirilor conditiilor de creditare, a indicilor de tara, a modificarii dobanzii de referinta BNR.Tin sa va precizez ca, aceasta modificare contrazice legea 34/2006 care spune:
  \”Art.14.- Īn cazul īn care prin contractul de credit ipotecar pentru investitii imobiliare s-a stabilit ca rata dobānzii sa fie variabila se vor aplica urmatoarele reguli:
  a) variatia ratei dobānzii trebuie sa fie legata de fluctuatiile unui indice de referinta mentionat īn contract;
  b) contractul poate sa prevada ca rata dobānzii nu variaza decāt atunci cānd modificarea īn sens crescator sau descrescator īnregistreaza, fata de rata initiala a dobānzii, o diferenta minimala determinata;
  c) modificarea ratei dobānzii trebuie comunicata īmprumutatului cel mai tārziu la data aplicarii noii rate, cu exceptia situatiei reglementate la lit.a).\”

  Doresc sa aflu care este punctul dvs de vedere si ce ar trebui sa fac in viitor.

  Cu stima,

  • Buna ziua stimate domn. Este una dintre cele mai mari hotii pe care le-au sesizat cititorii nostrii pe acest forum. Nu au dreptul sa faca asa ceva, plus ca Piraues Bank in 2007-2010 a avut nu doar un contract abuziv cu toate. Nu au voie sa va creasca MARJA, acest indice este FIX pe toata perioada. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 124. Buna ziua

  Solicit experitza dvs pentru posibilitatea actionarii in judecata a societaii Raiffeisen Bank ,pentru posibilele clauze abuzie.
  Conform noului Cod de Procedura Civil consider ca exista aceasta posibilitate.

  Situatia mea este uramatoarea:
  Contract de credit de consum (fara garantii),contractat pe 03.11.2010 pentru suma de 41200 RON
  Acordat pe o perioada de 120 luni
  Rata Dobandzii curente (la semnarea contractului) fixa 10.5% pe an ,valoarea sa ramanad fixa pe toata perioada creditului

  Posibile clauze aubizve:
  Comision de analiza dosar = 1200 lei
  Comision de administrare lunar = 0.33% din valoarea initiala a creditului
  Mi se opreste lunar un comision in valoare de 135.96 ron definit pe graficul de rambursare simplu “Comisioane”
  conform articolului 3 din contract punctul (3.7) :
  “Pentru monitorizare de catre Banca a utilizarii si ramburasarii creditului ,precum si a indeplinirii oricaror alte obligatii asumate de acesta in baza contractului de credit ,Impumutatul datoreaza lunar Bancii un comision de administrare
  a carui valoare este de 0.33% din valoarea initiala a creditului.Suma de plata rezultata urmeaza a fi achitata la data scadentei fiecarei rate lunare.”

  In momentul de fata creditul nu a mai fost achitat de circa 2 ani de zile ,negasind o soluite amiabila de rezolvare a situatie cu banca.
  Banca prin executor judecatoresc mi a infintat poprire pe venituri ,evident a si demarata actiunea de executare silita pentru recuperarea sumei de 58.000,86 ron (incluzand si comisionul executorului)

  As dorii sa stiu daca avem o baza reala pentru un proces individual sau chiar unul colectiv.
  Astept recomandarile DVS

  Multumesc aniticipat.

  Ivan Constantin Bogdan
  Bucuresti ,sector 2 ,Stefan cel Mare
  0721.×85.6×1

  • Buna ziua stimate domn. O sa fiu succint pentru a va face sa intelegeti cat mai bine situatia prin care treceti.
   Referitor al comisioanele administrate dvs. de catre banca raiffeisen am sa va spun doar , ca nu o singura instanta a gasit ca fiind abuziv comisionul de administrare care are valenta unuia de risc si nici cel de acordare care nu isi gaseste rostul din moment ce costul contractului este dat tocmai de punerea la dispozitie a creditului. In mod cert pentru comisionul de analiza si recalcularea dobanzii nu va fi nicio problema, acest lucru facandu-se in instanta pe baza unui raport. Cu stima, av CUculis 0722298011

 125. buna ziua domnule avocat.am un credit ipotecar la credit europe bank din 2008 in valoare de 58000 chf .este tarziu sa ma inscriu la procesul colectiv initiat de dumneavoastra? va rog mult sa mi raspundeti.multumesc

  • Buna ziua stimate domn, am primit formularul dvs. si cu siguranta revenim cu informatii. Sunt foarte multe solicitari si pentru acest motiv nu va pot garanta ca va putem raspunde si integra in grupul 15 martie. In tot cazul CEB are foarte multe clauze abuzive si cu siguranta va vom anexa intr-un grup fie el si viitor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 126. Bună ziua.
  În 05.10.2007 am contractat un credit de nevoi personale cu ipotecă de 50 000 de euro de la BCR Sibiu. În primul an am avut rată fixă 280 euro/lună urmând ca din al doilea an sa plătesc „dobândă variabilă”… Mentionez că din 2008 si până în august 2011 (când am reușit să plătesc ultima dată rata…..) am „primit” o rată lunară de 491 euro/lună….. Nu numai că am suportat devalorizarea euro , de la 3 lei la 4.3, dar mi-a și crescut cu 57% …., daca adaug si devalorizarea de 42% , rezultă că rata mi s-a dublat după un an de zile și a fost in continuare FIXA până în 2011, in ciuda „dobânzii variabile…”…. În condițiile crizei economice și a diminuarii drastice a veniturilor familie , nu am mai reușit plata ratei. În 11.03.2014 au trimis cei de la BCR , prin intermediul unui executor din București o notificare de plată de 10 zile, după expirarea căreia se vor demara procedurile de executare. Cum mă sfătuiți să procedez și ce șanse îmi dați să diminuez acest contract pe viitor (în perioada ianuarie 2010 și august 2011 am fost de nenumărate ori la BCR Sibiu să încerc diminuarea ratei și recalcularea creditului, însă fără nici o izbândă…)

  • O sa observati ca impotriva BCR sunt pronuntate o serie de hotarari care va favorizeaza. De asemenea tot ce aveti dvs. acolo mentionat reprezinta din starat clauze abuzive. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 127. Buna ziua,
  Am contractat un credit de nevoi personal in valoare de 62.000 chf de la otp in oct 2008. cu o rata lunara formata din rata reala+dobanda+comision in care conform scadentarului la zi avem:
  07.04.2014 Rata=116.55 Dobanda=178.93 Comision=171.45
  ajungand in ultima zi la:
  06.10.2038 Rata=294.58 Dobanda= 0.90 Comision= 5.92
  Acest comision creste progresiv si ajunge sa fie mai mare decat dobanda.Este normal?
  De asemenea conform contractului “DAE reprezinta costul total al creditului exprimat ca procent anual din valoarea totala a creditului acordat. La data semnarii contractului DAE= 7.73%” Sa inteleg ca se aplica la soldul initial?
  La fel ca un antevorbitor am fost intrebati daca vrem sa platim comision de acordare 2% alternativa fiind ca aceasta suma sa fie adaugata la rate ceea ce s-a si intamplat.
  Mentionez ca am beneficiat de “clementa” bancii si mi-au fost aprobate 2 re-esalonari in care am platit timp de cate 6 luni doar 50% din rata normala respectiv 75% restul de pana la 100% fiind resdistribuiti ratei lunare pana in 2038.
  De asemenea am semnat si acel act aditional din 2010 care insa la o lectuare scurta nu aduce mari modificari. la rata cel putin nu s-a vazut deloc…
  Am mai facut si doua cereri catre banca cerand eliminarea comisionului de administrare dar am fost refuzat politicos.
  Mare parte din timp am pus cresterea ratei de la approx 1200 ron pana la 1900 ron doar pe seama deprecierii leului neavand cunostinte de specialitate. Recent vazand ce se intampla insa as vrea sa stiu daca pot face ceva!

  cam pe cand mai aveti planificat un proces comun pt otp?

  Va multumesc

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. Procesele impotriva OTP in acest punct NU sunt inchise fiindca avem extrem de multe solicitari, pe care le constatati si dvs. In acest sens, va propun sa ne contactati si sa ne comunicati pentru un posibil proces colectiv pe adresa avocat@indrumari-juridice.eu cu contract, A,A daca exista , grafic rambursare, copii CI si orice notificare cu banca. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 128. Buna ziua domnule avocat .In anul 2008 am facut un credit de nevoi personale la banca Piraeus Bank in valoare de 12915.00 CHF pe o perioada de 120luni. La incheierea contractului aveam o dobanda de 10.71%,marja de 7.95% si DAE de 12.82% si un comision de acordare de 5.00%.In 2010 nu am avut cum sa platesc si am cerut o amanare de 6luni si o micsorare a ratei de plata,marinduse cu 3 ani durata de plata a imprumutului.Din acel an trebuie sa platesc un comision de 5.48. Decate ori cer lamuriri mi se da cate un grafic de rambursare din care nu inteleg mai minic. As dori sa stiu daca aceasta banca percepe comisioane abuzive si ce as putea sa fac.Va multumesc anticipat

  • Buna ziua. Pentru a elimina posibilitatile, comisionul de acordare este recuperabil in mod clar. Referitor la dobanda in mod clar Piaraeus va datoreaza niste bani fiindca asa cum prezentati dvs. nu este un calcul corect al dobanzii. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 129. Buna ziua domnule avocat,am un contract de credit la BCR semnat in 2008,am platit ratele pana in luna ianuarie 2014,din pacate nu le mai pot achita,rata este foarte mare,430 de euro,am fost la BCR sa discut o revizuire a dosarului , singura posibilitate pe care mi-o ofera este sa depun o cerere de injumatatire a ratei pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni,ceea ce pentru mine nu este o solutie, va rog care este modalitatea prin care as putea sa va trimit contractul de credit pentru a descoperi daca exista clauze abuzive si daca mai exista posibilitatea sa ma inscriu in procesul colectiv. Mai mentionez ca valoarea creditului acordat a fost de 45000 de euro,in prezent mai am de restituit bancii 42000,un adevarat soc pentru mine aceasta suma care mi-a aratat ca in 5 ani am restituit bancii doar 3000de euro? Va multumesc!

  • Buna ziua, de aici veti putea trage si dvs. concluzia clara ca atat comisionul de acordare, gestiune si modul de calcul al dobanzii este abuziv.

   Socul intradevar vine cand vedeti ca practic nu ati dat nimic. Tocmai de aceea cei ca dvs. trebuie sa se organizeze si sa facem dreptate prin curatarea clauzelor abuzive si restituirea sumeor de bani din contracte. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 130. Buna seara,
  In anul 2008 am luat un credit ipotecar la Credit Europe. Pentru acordarea acestui credit am platit un comision de analiza dosar si un comision de acordare a creditului(2%din valoarea creditului.
  Aceste comisioane se incadreaza la categoria “comisioane abuzive”?
  Daca am semnat actul aditional cu OUG50/2010, comisionul de administrare lunara, comisionul de acordare a creditului si comisionul de analiza dosar se mai pot considera comisioane abuzive?
  Cu respect,
  Bianca I

   • Buna ziua,
    Avem un credit ipotecar luat in 2007 de la credit europe, in 2010 am semnat actul aditional care cuprinde OUG 50/2010.
    In conditiile semnarii acestui act aditional se mai poate recupera comisionul de acordare a creditului si cel de admistrare?

    Cu respect,
    Isaila Bianca

    • Buna ziua stimata doamna. Noi am format colectivul pentru denuntarea clauzelor abuzive si recalcularea dobanzii inclusiv pentru cei care au A.A. semnate. Tinand cont de faptul ca sunt foarte multi efectiv MINTITI in fata si au fost mintiti in fata si pacaliti la data semnarii A.A am ales sa mergem pe procese INDIVIDUALE pentru moment pentru cei care doresc ANULAREA AA. In tot cazul dn 2007 pana in 2010 puteti face recalculare si recuperare iar ulterior trebuiesc vazute A.A Cu stima, av Cuculis 0722298011

 131. de provident ifn sa ce puteti sa comentati cu comisioanele de acordare care sunt in functie de valoarea imprumutului,comisioanele de administrare,si in special comisionul de gestionare la domiciliu care este enorm stiut faptul ca cel ce recupereaza rata saptaminala primeste un comision de 5% din acesta .ex:la un credit de 3000lei acest comision este de 1585,71lei;comisionul de acordare70lei iar comisionulde administrare325,43.dobandafixa totala 752,46lei.In concluzie iei3000lei si platesti5733,60lei.Daca doresti prin transfer bancar unde nu platesti comisionul de gestionare la domiciliu atunci nu se aproba imprumutul.Ce parere aveti despre acest IFN

  • Cred ca ar trebui sa fie format un grup separat cu cei care sunt pagubiti in acest sens si atrasa atentia asupra acestei probleme. Consider ca nu este in regula cum procedeaza. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 132. ce parere aveti de costurile enorme din contractele de credit ale PROVIDENT IFN SAsi modul cum pot fi contestate.Ex la un credit de3000 platesti 5733,60 adica comision de acordare imprumut=70,dobanda fixa=39,90 adica752,46,comision de administrare credit=325,43 si comision gestionare la domiciliu=1585,71lei Toate acestea pe o perioada de ATENTIE 60de saptamini.Va multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Trebuiesc analizate contractele si coroborate toate prevederile. In mod clar comisioanele acelea nu sunt in regula, insa PROVIDENT pana acum nu a fost luata in vizor, insa are tot timpul, daca va mai continua asa. o zi buna,a v Cuculis 0722298011

 133. Buna ziua,
  Spuneti-mi, va rog, daca s-a inceput actiunea impotriva Piraeus Bank sau daca s-a inchis grupul pentru procesul colectiv impotriva acestei banci.
  Multumesc.

 134. Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati.Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca de la BCR in anul 2008 iar in contract am un comision de admistrare de 16 euro lunar si o dobinda de 6,95% pe an in primele 12 luni si variabila ulterior.Acum am o dobinda de 7.821 iar din 2016 imi urca dobinda la 9.249.

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. cu BCR lucrurile sunt extrem de clare in priviinta dobanzii abuzive incasate de catre aceasta. In principal, in functie de situatia in care va aflati si anume, urgenta si iminenta executarii silite puteti opta pentru un proces individual sau colectiv. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 135. Buna ziua, am completat si eu formularul de inscriere pentru a face parte din grupul respectiv desi deja s-a inchis acest grup insa astept cu nerabdare sa fiu contactat de dvs.sau de unul din colegii dvs. pentru a constitui un nou grup din care sa facem si noi parte , adica eu, si sa discutam detaliile cazului meu.Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. chiar daca nu ati fost inclus in acest grup cu siguranta intr-un viitor apropiat veti fi contactat de un coleg pentru a prezenta situatia dvs. si pentru a putea analiza in concret contractul de credit. O zi buna sa aveti, av Cuculis 0722298011

 136. Buna ziua D.l avocat,as dorii sa va intreb ceva!! In anul 2007 am luat un credit de la BCR,dar avand probleme financiare si rata se marise nu am mai putut sa platesc din anul 2009,iar de cateva luni a venit o scrisoare de la Kruk precum ,ca sa cesionat dosarul meu de la BCR catre ei. Acum ,vin cu o intrebare;;;daca nu am mai platit din 2009 ,credeti ca s-ar putea prescrie datoria mea??Dar ce sa fac in cazul ca ma mai suna cei de la Kruk??Multumesc mult ,ca ne ajutati si cu un sfat ,ptr. inceput.

  • Buna ziua stimata doamna. In legatura cu problema dvs. Este vorba de un credit de nevoi personale? Noi suntem siguri ca datoria este prescrisa asta doar daca nu a fost intrerupt termenul asa ca trebuie analizat dosarul. In functie de momentul la care va afalti fie mediere fie direct contetatie la executare recuperare comisioane, fiindca sunt. Cu stima, av CUculis 0722298011

   • multumesc ptr. raspunsul promt,,(da ,este credit nevoi personale ,iar ultima plata ,sa facut in 27-12-2010),dar ce ar trebuii sa fac,ca sa stiu daca sa prescris creditul,,iar de recuperat comisioane,,,nu ma intereseaza ,asta!! va multumesc.

    • Buna ziua stimata doamna. Daca a inceput executarea trebuie vazut dosarul de la executor si promovata actiune in contestatie la executare. Prescriptia opereaza simplu insa este dovedita greu. Sunt cauze care intrerup, suspenda prescriptia etc. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 137. Buna ziua domnule Cuculis,

  Aveam un gand de a actiona in judecata banca Raiffeisen de la care am luat un credit ipotecar dar acum cu noul proiect de lege trecut de Senat nu stiu ce este mai bine.Este un moment bun de a incepe un proces?Daca se va aproba aceasta lege mai sunt sanse?

  Pana se demareaza formalitatile,medierea,chemarea in judecata este posibil ca legea deja sa intre in vigoare si daca va intra in vigoare ulterior va afecta procesele deja incepute?

  Va multumesc pentru timpul acordat.

  • Stimate domn, acesta este momentul cel mai prielnic date fiind toate hotararile nationale cat si internationale. Nu uitati totusi ca legea nu va intra niciodata in vigoare in forma asta. Este o anomalie si o aberatie. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 138. Pentru credit prima casa luat prin brd cu commission lunar de administrare credit de 0.10 % exista sanse de anulare?
  Daca da spuneti-mi cum intram in legatura.
  Multumesc

  • Buna ziua stimate domn. Cand discutam despre administrare raportata la sold din start exista suspiciunea unei clauze abuzive. Faptul ca 0/10 se aplica la sold nu explica justetea pastrarii comisionului. Asa cum ati vazut prin practica personala a cabinetului, un asemenea comision este abuziv. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 139. Buna seara, revin cu specificatia faptului ca creditul este facut la PIREUS BANK, ceea ce , din cate am inteles inca nu s-a inchis grupul, asadar astept cu nerabdare sa fiu cat mai curand contactat.Multumesc anticipat, toate cele bune.

 140. Buna ziua. in anul 2007 am luat de la Banca Romaneasca un credit de nevoi personale cu ipoteca de 20585euro, DAE fiind 6.9000% in primul an. Atunci am semnat acel contract fara sa-i studiez, mergand pe increderea personalului bancii. Dupa un an de la acordarea creditului am ajuns sa platesc o rata + dobanda de 210 e pe luna.Mentionez ca in primul an rata +dobanda era dse 145 euro. Dupa o discutie avuta cu reprezentantii bancii aceasta mi-a redus treptat din rata acum ajungand sa platesc 155 euro pe luna ,aceasta suma fiind compusa din rata aproximativ 30-35 e si dobanda 120 e. .Analizand contractul de creditare am constatat ca nui se esplica cum se face calculul ratei. De ce rata e asa de mica si dobanda atat de mare?. Facand un calcul am constata ca in 7 an am achitat banciii aproximativ 130000 de euro, iar cand am solicitat graficul de rambursare am constatat ca de fapt eu din suma initiala imprumutata de catre banca nu am achitata decat 2300 euro.
  Consider ca am fost inselat de catre banca la semnarea contractului si asi dorii sa-mi spuneti daca in cazul in care dau banca in judecata asi avea vreo sansa sa castig. Va multumesc.

  • Buna ziua stimate domn. Faptul ca dvs. platiti o suma colosala DOAR dobanda si din PRINCIPAL se scade un minim, nu inseamna in mod imediat ca este si abuziv. In mod clar trebuie cercetat contractul fiindca BR are probleme pe partea de stabilire a MARJEI si in esenta la calculul dobanzii. In cei 7 ani de zile cu siguranta ei v-au furat prin cresterea dobanzii, sumele de bani pe care doar dvs. le puteti recupera in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 141. Buna ziua.
  In data de 28.03.2007, am contractat un credit ipotecar in valoare de 50.000 CHF de la OTP, cu dobanda de 5.7%, apoi cu ordonanta 50/2010 aceasta a fost modificata la 6.77, cu marja bancii marita acum la 6.02%.
  Va rog sa ma sfatiuti ce pot sa fac in acest moment si daca pot sa ma inscriu intr-un proces colectiv impotriva clauzelor abuzive ale bancii.
  Va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna, in atare situatie va sfatuiesc sa accesati uratorul link – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=623851734375165&set=a.581578705269135.1073741837.100002510317067&type=1&theater care se refera strict la problema dvs. cat si sa va inscrieti in procesul colectiv. De asemenea in cazul OTP ului semnalat de catre dvs. nu doar ca se va RECALCULA intreaga dobanda, dar va fi si analizata restituirea comisionului de acordare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua.
    Am intrat pe linkul cu inscrieri la procesul colectiv, am introdus toate datele solicitate dar vad ca informatiile mi-au ajuns pe site. Intrebarea mea este: m-am inscris unde trebuie?, daca nu, va rog sa-mi trimiteti formularul de inscriere sa pot sa ma inscriu si eu. Mentionez faptul ca acest contract de credit este pe numele sotului meu iar eu sunt codebitor.

    O zi buna,
    Carmen Pernes

   • Buna ziua.
    In urma mailului primit ieri de la dvs. am urmat linkul si m-am inscris la procesul colectiv. Intrebarea mea este: m-am inscris unde trebuie pentru ca dupa ce am dat ok, mesajul meu a aparut pe chat. daca nu m-am inscris unde trebuie va rog sa-mi comunicati linkul unde sa ma inscriu. mentionez faptul ca sotul meu este titularul contractului, eu fiind codebitor.
    O zi buna.
    carmen Pernes

 142. Buna ziua.
  Mai revin cu o problema si anume din cate am citit pe situl economica.ro se pare ca ANPC a dat in judecata OTP, titlul (ANPC a dat în judecată OTP Bank. Vrea să scoată din contractele de credit dobânda care doar creşte). Se pare ca din toate contractele de credit. Va rog sa ma informati ce inseamna acest lucru, si daca se va castiga acel proces noi ce ar trebui sa facem.
  va multumesc.

  • In principal nimic, fiindca NU se va aplica la toate contractele, asta ca prim pas. Dvs. trebuie sa fiti constituti in acest sens, pentru a-i da in judecata si pentru a vi se MODIFICA contractul in mod individual. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 143. Buna ziua.
  Astazi am primit de la posta o somatie pe numele sotului meu de la un executor judecatoresc prin care sete instiintat ca s-a declansat urmarire silita in baza unui titlu executoriu constand in contract de facilitate de credit si garantie reala mobiliara.Pana in acest moment nu am primit notificari de la banca sau instiintari de plata.sotul meu este plecat din tara in acest moment si nu stiu ce urmeaza dupa aceata instiintare.vreau sa va spun ca sotul meu nu are bunuri mobile sau imobile pe numele lui.ma pot trezi cu executorul acasa pt. a pune sechestru pe bunuri? Doresc sa va mai intreb daca aceasta contestatie la executare trebuie facuta numai de sotul meu sau o pot face si eu (avand in vedere ca nu este in tara)si unde trebue sa depun aceasta contestatie(noi suntem din ploiesti iar hotararea de executare este de la judecatoria Patarlagele jud Buzau).
  creditul facut de sotul meu este la Alpha Bank. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in acest caz?
  Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna. In acest caz aveti de facut demersuri pe partea de contestatie la executare si nu proces pe clauze abuzive. In atare situatie am sa va rog sa ne contactati in cel mai scurt timp pe numarul de registratura pentru a fixa direct o intalnire pentru a putea analiza actele. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 144. In anul 2008 am luat un credit ipotecar in CHF. La acea data marja bancii era de 6,31 %, iar Libor de 2,8217 / 6 luni.
  Anul trecut am cerut o reesalonare pe 2 ani din cauza greutatilor financiare ale familiei. In Actul Aditional incheiat banca mi-a stabilit marja la 8,1994%, in conditiile in care Libor este de 0,076 / 6 luni. Ma ajuta pe cei 2 ani dar apoi ma ingroapa cu rata.
  1. Doresc sa stiu daca este corect ca banca sa mareasca dobanda de referinta?
  2. Cum trebuie sa procedez pentru a putea achita ratele creditului la valoarea CHF din ziua imprumutului?
  3. Cum procedez pentru a putea recupera suma platita bancii rezultata din diferenta de curs valutar, si daca acest lucru este posibil?

  • Buna ziua stimate domn. In primul rand va indrum catre inscrierea in
   procesele colective –

   Ulterior va pun cu siguranta ca OTP 2007, comision acordare, LIPSA marja
   bancii = aveti de recuperat sume de bani. Evident, totul se poate face in
   cadrul colectivizat.
   O sa va rog sa ne lasati un nr. de telefon in acest sens pentru a putea
   facilita comunicarea.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Imprumutul il am la RAIFFEISEN BANK.
    Ma intereseaza atat recuperarea comisioanelor abuzive cat si revenirea ratei la valoarea cursului din data acordarii imprumutului si recuperarea sumei din diferenta de curs pe toata perioada de la inceputul creditului pana in prezent.
    Nr. tel: 0766464xxx

 145. Buna ziua,
  Am contractat un credit la Banca Romanesca in valoare de 92485 CHF in 17 apr 2008. Avand in vedere denominarea CHF si recenta rezolutie impotriva suportarii acesteia de catre client, data de avocatii curtii europene de justitie, as dori sa intentez proces bancii sau sa ma inscriu intr-un proces colectiv referitor la recalcularea cursului de rambursare la data acordarii. Va rog sa-mi spuneti unde si cum ma pot inscrie in proces colectiv sau daca ma puteti reprezenta intr-o actiune individuala in cazul in care aceasta este o alternativa mai buna. Multumesc!

  • Buna ziua , link-ul este aici
   Pentru actiuni individuale trebuie sa sunati in registratura direct 031.412.48.88

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 146. Buna ziua!
  In 2008, am contractat 2 credite de nevoi personale fara ipoteca la BCR, unul in lei si celalalt in euro. In contracte erau prevazute urmatoarele comisioane: de administrare cont – 35 lei, respectiv 1,25 euro, de risc 119 lei, respectiv 7 euro. Dupa un timp am cerut alte grafice de rambursare si am constatat ca de fapt comisionul de administrare cont este de 154 lei, respectiv 8,25 euro. Este clar ca cel de urmarire riscuri a fost incadrat aici. Rugamintea mea este sa-mi spuneti exact care sunt pasii de urmat pentru a recupera acesti bani si care sunt sansele. Sa nu mai vorbim de faptul ca, de 6 ani, platesc in medie 1000 lei/luna (la creditul in lei) si soldul a scazut cam 11000. Am sunat la OPC, dar mi-au spus sa depun o reclamatie la banca. M-ar interesa un proces colectiv. Multumesc!

 147. Buna ziuadl avocat,
  Am apelat la serviciile dvs ptr a da banca in judecata banc post in ceea ce privesc clauzele abuzive din contractul ipotecar detinut.
  Citesc pe site la dvs si as dori sa stiu daca pot aplica si ptr actiunea de denominare,sa platesc creditul detinut in franci la valoarea francului din ziua acordarii creditului.
  Va rog sa imi spuneti,trebuie sa ma inscriu in acel proces colectiv? Sau care este procedura?

  Va rog sa imi spuneti daca trebuie facuta vreo cerere speciala si ce inseamna aceasta denominare?se cere trasferul catre alta moneda? Vorbim de intreaga suma sau doar de suma ramasa?

  Astept un raspuns din partea dvs cu mentiunea ca sunt deja clienta dvs , daca mai trebuie sa ma inscriu ptr acel proces colectiv?

  Va multumesc anticipat.

 148. Buna ziua dl avocat
  Nu cred ca s-a livrat mesajul meu si va mai scriu inca o data acest mesaj.
  Am aplelat la serviciile dvs ptr a da banca in judecata ptr clauzele abuzive detinute in contractul de credit cu bancpost.

  Citesc pe site la dvs si as dori sa imi spuneti ce inseamna denominarea si ce presupune aceasta?
  Trebuie sa ma inscriu in acel procesc colectiv sau ptr ca deja am apelat la servicile dvs nu mai este necsar acest lucru?
  Trebuie sa semnez o cerere speciala?si va rog sa imi spuneti daca acestblucru se refera la trasferarea minei chf in ron si daca este vorba de intreaga suma sau suma ramasa de plata?
  Va rog sa imi spuneti ce pasi sunt de urmat si cum pot beneficia de aceasta denominare si sa platesc creditul macar cel ramas la valoarea chf din ziua semnarii?

  Astept un raspuns din partea dvs
  Va multumesc anticipat

  • Buna ziua, referitor la solicitarea dvs. urmeaza sa deschidem aceste grupuri incepand cu luna iulie fiindca intre timp se urmeaza procedurile de redactare a intregii actiuni, fiindca va fi una de impact national si trebuie documentata foarte bine. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 149. Buna ziua! doresc sa stiu si eu prin amabilitatea D-lui avocat daca in urma procesului castigat de cei doi maghiari, se fac si la noi procese colective pentru recalcularea ratei la valoarea valutei din ziua aciordari creditului. Am luat un credit in HCF de la Credit Europe Bank, primele rate au fost de 800 ron si acum platesc 1450 ron in conditiile in care salariile au ramas la aceiasi valoare. La momentul respectiv rata nu trebuia sa depaseasca 50% din valaoarea salariului dar acum nu ii mai intereseaza pe cei de la banca ca nicinu_mi ajunge salariu sa achit…
  Multumesc!

 150. Am apelat la serviciile dvs ptr a da bancpost in judecata pentru clauze abuzive.
  Va rog respectuos sa imi explicati denominarea chf si recenta rezolutie si cum pot beneficia de aceasta.?
  Faceti referire la suma ramasa de plata?

  Trebuie sa ma inscriu in acel proces colectiv sau doar va pot suna?

  Astept raspunsul dvs

  • Buna ziua.Referitor la procesul pentru denominare, dupa ce vom inchide grupurile referitoare la BANCPOST, OTP, RAIFFEISEN, ALPHA BANK, BCR, BRD, MILLENIUM, si alte banci mai mici, vom demara un proces tot in mod colectiv, ce va viza strict hotararea CJUE C 26/13 referitoare la cursul valutar. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 151. http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-inscriere-proces-colectiv-clauze-abuzive-denominare-transformare-credit-din-chfeuro-in-moneda-nationala-ron-impotriva-otp-bank-romania-s-a-clauze-abuzive-comision-administrare-acordar/

  Am avut un Credit de nevoi personale la Banca Romaneasca pe numele unei prietene.
  Au fost comisioane de risc, comisioane la credit, multe, multe nereguli… Totul apre si in scadentarul de plata.
  Am achitat tot creditul pentru ca amenintau cu executarea silita si nefiind pe numele meu, era foarte complicat altfel …
  M-am imprumutat si am achitat creditul in intregime.
  Dar, vreau sa dau in judecata Banca. Dupa studierea atenta numai de catre mine, ca nespecialist a Contractului incheiat si a scadentarul de plata mi-au iesit circa 5000 lei in plus, in afara dobanzii care si ea ar trebui analizata.
  Intrebari :
  1. Se poate sa particip la comun cu alti bagubiti, sau separat tinand cont ca este un credit achitat. ?
  2. Creditul este pe numele unei prietene, dupa cum am spus. Si ea a fost intrigata de procedura Bancii mai ales ca am facut si vreo 2-3 cereri de remediere a situatiei si … nimic.
  Prietena mea este de acord sa dau in judecata, dar ea nu doreste sa participe la judecata, acte, discutii, etc. Poate sa-mi dea procura legalizata ca s-o reprezint eu ? Ar fi si corect intrucat este vorba de imprumutul meu. Sau exista o alta procedura de reprezentare ?
  Cum e mai bine ?
  Va multumesc.

 152. REVENIRE :
  Acum am vazut unul din raspunsuri si m-am gandit sa va pun si o a 3-a intrebare :
  3. Pot sa va trimit dvs. un rezumat facut de mine dupa neregulile Bancii Romanesti pentru a-mi confirma daca am facut o analiza corecta si dvs. va veti da seama de cum va apar comisionale, etc. ?
  La ce adresa directa ?

 153. Buna seara,

  In anul 2008, am luat un credit de la Abn Amro ( acum Unicredit Tirac) in valoare de 6123 Eur. Doresc sa va intreb, daca comisionul de administrare este ok, avand in vedere ca in unele luni, acesta a ajuns si la 25 eur/luna.
  Dee asemenea si comision de acordare de 1% din suma,
  Care sunt pasii care trebuiesc urmati ?

  Multumesc,

  • Stimate domn. In legatura cu comisionul pe care banca vi-l percepe, atata
   vreme cat el este de natura sa rastoarne, bunul mers al contractului si
   da, acest comision este incasat ilegal raportat la sold.
   Daca el este dovedit abuziv in spiritul legii 193/2000 atunci opereaza
   nulitatea absoluta si puteti sa recuperati sumele de bani de la inceputul
   perceperii lui si pana la zi.. Cu stima, av Cuculis
   0722298011

 154. Pentru ce mi s-a taiat mesajul de mai jos, transmis dvs. acum cateva zile ?
  Este vorba de cenzura sau de alegere a clientilor ?

  Reiau, in speranta unui raspuns :
  Am avut un Credit de nevoi personale la Banca Romaneasca pe numele unei prietene.
  Au fost comisioane de risc, comisioane la credit, multe, multe nereguli… Totul apre si in scadentarul de plata.
  Am achitat tot creditul pentru ca amenintau cu executarea silita si nefiind pe numele meu, era foarte complicat altfel …
  M-am imprumutat si am achitat creditul in intregime.
  Dar, vreau sa dau in judecata Banca. Dupa studierea atenta numai de catre mine, ca nespecialist a Contractului incheiat si a scadentarul de plata mi-au iesit circa 5000 lei in plus, in afara dobanzii care si ea ar trebui analizata.
  Intrebari :
  1. Se poate sa particip la comun cu alti bagubiti, sau separat tinand cont ca este un credit achitat. ?
  2. Creditul este pe numele unei prietene, dupa cum am spus. Si ea a fost intrigata de procedura Bancii mai ales ca am facut si vreo 2-3 cereri de remediere a situatiei si … nimic.
  Prietena mea este de acord sa dau in judecata, dar ea nu doreste sa participe la judecata, acte, discutii, etc. Poate sa-mi dea procura legalizata ca s-o reprezint eu ? Ar fi si corect intrucat este vorba de imprumutul meu. Sau exista o alta procedura de reprezentare ?
  Cum e mai bine ?
  Va multumesc.
  Intrebarea nr. 3 :
  3. Pot sa va trimit dvs. un rezumat facut de mine dupa neregulile Bancii Romanesti pentru a-mi confirma daca am facut o analiza corecta si dvs. va veti da seama de cum va apar comisionale, etc. ?
  La ce adresa directa ?

 155. sunt in executare silita si am obtinut acum ceva timp suspendarea executarii silita si am beneficiat si de ajutor public judiciar….dar aceeasi instanta nu mi-a anulat expertiza tehnica din care reiesea ca valoare celor doua case pe pamant pe care le am in oras complet imbunatattite, este de 30000eur….adica val unei garsoniere…asa ca a trebuit sa cer recuzarea acelei instante si sa cer o alta…care culmea mi-a casat toate hotararile de pana atunci inclusiv suspendarea la executare. acum am cerut din nou ajutor public judiciar si nu mai vrea (cea de-a 2 instanta)sa mi-l acorde cu toate ca am depus la dosar toate actele prin acre fac dovada ca nu am de unde sa dau o suma asa de mare iar daca imobilele meu se vor vinde cu aceasta suma automat vor fi afectati si girantii mei care nu m-au girat cu locuintele dar care sunt la fel de expuse ca si mine. nu inteleg de ce nu mi-a fost acordata sansa de a cere o a doua expertiza cara sa scota la iveala adevarul si care la o adica dovedeau relelele intentii ale executorului judecatoresc. va rog, daca se poate sa ma invatati ce sa fac….

  • Ajutorul public judiciar nu se poate acorda decat o singura data, tinand cont de faptul ca dvs. aveti casare pe toate deciziile atunci din punctul nostru de vedere cererea de ajutor public nu a produs efecte si prin urmare ar trebui sa beneficiati de inca o facilitate. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 156. mai e de spus ca la momentul creditului numai terenul valora 200 de euro mp, valoare data de expertul bcr, si pe langa casa pe care am luat-o cu credit bancar eu am mai construi inca o casa care nici macar nu a fost trecuta in actul de expertiza tehnica, ea figurand ca bucatatrie, cu toate ca expertul executorului judecatoresc a vazut-o si a constatat existenta ei….eu platesc impozit pe doua case si expertul spune ca a gasit la fata locului casa si bucatarie…..iar valoarea celor 2 locuine este aceea care v-am spus-o…ca sa nu mai discutam de rata bancara care pana la momentul intrarii mele in executare s-a dublat cu toate ca am anuntat banca de acele taieri salariale din 2009….si eu si sotul meu lucram in sector bugetar, avem 2 copii si o pensie alimentara de platit…..

 157. Buna ziua,

  De cand este valabila legea cu denominarea? Ma puteti ajuta doar ptr creditul restant sau si ptr suma platita din 2008?

  • Buna ziua. Va rog sa nu intelegeti gresit ceea ce comunicam noi. Legea cu denominarea asa cum o denumiti dvs. este in fond UN CUMUL de legi care tind catre rezolvarea problemei dvs. cu raportul franc leu 2008 -2014. In ceea ce priveste solicitarea dvs. trebuie sa reveniti cu mai mult detalii pentru a va putea lamuri. Incercati fie pe avocat@indrumari-juridice.eu fie contact registratura 031.412.48.88
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 158. Buna ziua! anul trecut am fost executat silit de catre biroul executoresc ptr neplata a 2 credite bancare la BCR IMPUNANDU-SE PROPRIRI SALARIALE ATA MIE CAT SI SOTIEI FIIND COPLATITOARE.
  Propriri ce se insumeaza de 950 ron lunar.Recent am fost instiintat ca totodata m-i sa pus sechestru pe imobil pentru aceleasi dosare dar desigur cu un alt sold,achitandu-se partial pe durata popririilor.
  Timp de 43 de luni la un dosar si 52 luni la al doilea dosar am achitat suma de 200 ron respectiv 395 ron celor de la BCR dupa care din diferite probleme financiare am incetat achitarea ratelor.
  Tin sa mentionez ca intentionez sa fac o contestatie la executarea silita si poate perimarea executarii pe anumite motive, cum ar fi ..clauze abuzive,( comisionul de risc si cel de administrare insumandu-se la unul din credite cu un procent de 0.23% din suma imprumutata)nerespectarea termenilor de executare,preluarea creantelor de catre KRUK.nu corespunde la acea data cu graficul de rambursare..iar dobanda revizuibila semestrial a crescut de la 12.3% la semnarea contractului.la 18.9 % dupa 3 luni si respective 23.5% dupa alte 4 luni..si cine stie ce se va mai gasi in neregula.Doresc sa angajez un avocat in vederea verificarii dosarelor mele incepand cu semnarea contractului la BCR si terminand cu dosarul executorului, iar daca se va gasi potentiale cai de atac sa actionez in instanta.
  ASTEPT RASPUNS.
  Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua, dvs. invocati mai multe institutii de drept care nu pot conlucra una cu alta si mai mult de atat nu pot duce la rezultat pe care il generati dvs. In tot cazul, comisoanele expuse plus dobanda indica si faptul ca nu au fost transparenti in conlcrarea cu dvs. se poate merge pe ideea unor nereguli majore. Mai mult, cred ca dvs veti face obiectul unui litigiu colectiv mai degraba, decat contestatie la executare, trebuie vazut. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 159. stimate domn am un credit luat de la otp bank Timisoara la care am fost furat pe fata la fel ca si cei care mai posteaza pe aici commission de acordare cat si incadrarea gresita in ordonanta 50 astfel rata mea a crescut si din valoarea chf de la aprox 850 ron la 1450 fiecare incercare a mea de a incerca o rezolvare amiabila s-a sfarsit cu inca 150 ron pt fiecare inleznire de plata pt ca otp nu are alta solutie. am facut o cerere in scris la acesti documentata cu toata baza legala iar ei mi.au respuns beletristica nejustificand nimic am luat creditu la o dobanda de 5.99% apoi dupa o luna dupa ce l.am luat a crescut nejustificat dobanda la 6.99 % abuziv apoi in 2010 am fost obligat sa semnez actul additional amenintat ca trebuie sa.mi returnez banii daca nu semenez.
  banca in perioada ce a precedat cresterea CHF nu a avut nici o initiative de rezolvare a ratei care devenise insuportabila si inpovareaza greu venitul familiei mele fiind singurul salariat cu 2 personae in intretinere.
  doresc sa ma adreses in cele ce urmeaza OPC apoi sa.i dau in judecata

  • Buna ziua stimate domn. Nu pot face altceva de cat sa va indrum, sa urmariti in primul rand cateva aspecte despre cele sesizate.

   iar ulterior sa faceti inscrierea direct in formularul de inscriere in procesele colective.
   Este evident ca OTP BANK a abuzat de dvs. prin practicarea unei dobanzi nereale.
   O sa publicam in curand grupul de 80 de persoane ce este deja la instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 160. Bună ziua,

  Vă rog să-mi spuneţi dacă exsită posibilitatea demarării unui un proces colectiv ce are ca obiect clauzele abuzive din contractele de credit, dar care se referă la creditele în CHF transformate în LEI (cazul meu), sau ce costuri implică o acţiune individuală împotriva băncii?
  Vă mulţumesc!

 161. Buna ziua,

  am mai încercat să sciu pe această pagină, dar nu mi se postează commentul. încerc din nou.

  Domnule avocat doresc să ştiu dacă în momentul de faţă demaraţi un proces colectiv ce are ca obiect clauze abuzive în contractele bancare, dar care vizează creditele transformate din CHF în LEI, sau în cazul în care nu demaraţi aşa ceva, ce costuri implică un proces individual.
  Vă rog mult să-mi răspundeţi şi
  Vă mulţumesc!

  • Buna ziua, in principal, pentru a raspunde primei intrebari, nu se posteaza fiindca sunt foarte multe comentarii din partea dvs. si trebuiesc moderate unul cate unul. Secundar, referitor la procesele colective pe denominare, vom proceda catre ele insa dupa a 2-a parte a anului 2014 mai preciz iunie sfarsit. Pentru procese pe denominare individuale aveti la dispozitie numerele noastre de telefon 031/412/48/88 sau 0722298011
   Cu stima, av Cuculis

   • Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca imobiliara de 61000 chf la volksbank din 2008 , mi-au perceput un comision de risc de 0,22% pana in anul 2010 ,cand inurma aparitiei OUG 50 , m-au chemat si am renegociat acest comision ,reducandul la 0,12% si dobanda fixa pe 7 ani .Am sansa sa castig ininstanta recuperarea sumei platite pana acum pt acest comision si desfiintarea lui ,si care sunt pasii de urmat?sunt cu ratele la zi. Va multumesc!

 162. Buna ziua. a contactez in numele parintilor mei. Faptele se prezinta in felul urmator: in anul 2008 parintii mei au contractat un credit ipotecar cu dobanda variabila in CHF la cursul de schimb valutar de 2.2 lei, de la banca OTP Bank. Valoarea creditului 39.000 CHF pe 15 ani. Rata lunara la simularea creditului era de 700 de lei. Prima rata a venit 1200 de lei si de atunci a variat intre 1200 si 1400 lei/luna. datorita unor evenimente neasteptate in anul 2013 s-au acumulat restante de peste 3 luni. Banca a cedat creanta unei societati de recuperare agreata, parte a OTP grup si anume OTP consulting romania, societate comerciala cu care din fericire nu s-a semnat nimic, dar in permanenta s-a tinut legatura, demonstrand astfel dorinta parintilor mei de a-si achita datoria. In acest moment si au dat seama ca nu o sa mai poata plati ratele. Ei pe perioada contractului nu au negociat niciodata pentru ca nu au stiut ce sa faca, si si au dorit ca problemele lor sa fie doar ale lor, fara sa imi spuna. Acum ideea e in felul urmator! Credeti ca se poate da in judecata banca mama din moment ce creanta a fost vanduta?
  Am fost contactat de o avocata de la.dumneavoastra si mi a spus ca o sa fiu contactat pt inscriere in proces. Cautand documentele, am pbservat ca acesta nu se mai gaseste. Am fost la banca si s a solicitat suma de 250 de lei pt xeroxarea tuturor documentelor. Vroiam sa va intreb ce sa fac? Si cand o sa mi se puna la dispozitie pe adresa de email comunicata lista documentelor necesare pt a face cererea la.banca! Va multumesc!
  Va multumesc pentru timpul acordat si sper sa aud un raspuns din partea dumneavoastra!
  O zi buna!

  • Buna ziua stimate domn. Dat fiind numarul foarte mare de solicitari se raspunde in principal in ordinea intrarii mesajelor si acum am ajuns la solicitarea dvs. In acest sens, avem rugamintea sa faceti copii de pe toate documentele ce formeaza dosarul dvs. de credit si sa-l inantati catre noi asa cum vi s-a comunicat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 163. Buna ziua! Sunt din Craiova,in 2007 amcotractat un credit ce nevoi personale in chf de la Volksbank, incasat in lei,iar dupa explozia cursului am facut doua restructurari pana in 2013,cand banca,pentru a-mi acorda un termen de gratie,mi-a impus refinantarea in euro.In aceasta situatie eu pot participa la un proces privind denominarea chf???

  • Buna ziua stimate domn, in mod normal denominarea ar trebui sa priveasca perioada pe care dvs. ati platit in valuta defaimata. Sunt de asemenea si alte exemple de clauze abuzive din acest tip de contracte, pe care le puteti ataca. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 164. Buna ziua ! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca imobiliara la volksbank in valoare de 61000 chf ,din 2008 mi-au perceput un comision de risc de 0,22% pana in 2010, cand prin intermediul unui act aditional l-au transformat in comision de administrare ,reducandu-l la 0,12%p.a .Am sanse sa castig in instanta recuperarea sumei platita pana acum pt acest comision si desfiintarea lui ? Va rog daca se poate sa analizati si dosarul meu.Va multumesc !

  • Buna ziua stimata doamna. Au fost primite solicitarile dvs. prin formularul de incriere si urmeaza sa fiti contactata pentru a se discuta posibilitatea anexarii la un proces colectiv. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

 165. Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsul dvs. scurt si la obiect de adevarat profesionist ! M-am inscris deja pentru procesul colectiv dar nu am primit confirmarea ! Presupun ca, atunci cand voi fi contactat ,vom putea stabili detaliile spetei mele, ceea ce reprezinta o sansa nesperata de mine !!! Cu respect !

 166. Am o problema in legatura cu Banc Post
  Parintii mei au facut un credit de nevoi personale fara ipoteca in 2008.
  Din diferite motive nu au mai putut achita rata. In anul 2011 au achitat o parte din datoriile accumulate si au facut o reesalonare a creditului; datoria fiind cedata de Banc Post unei banci din Olanda ERB NEW EUROPE FUNDING II BV .
  Din 2011 pana in anul 2013 s-au intarziat cam 10 rate. Am anuntat de nenumarate ori la banca ca nu putem plati suma, au refuzat categoric o alta reesalonare.
  In Ianuarie 2014 din intamplare am aflat ca ne-au dat dosarul catre executor si scadenta toata suma in valoare aproximativa de 11.300 e la care se percepe o dobanda penalizatoare de 6.35 e/zi.
  Din ianuarie2014 pana in presezent am facut diverse solicitari atat avocatilor bancii cat si executorilor . Initial am cerut o reesalonare a datoriei pana la obtinerea unui alt credit cu care sa-l achitam pe acesta, apoi am solicitat suma restanta.
  In data de 30 mai s-a facut prima solicitare catre avocatii bancii pentru comunicarea sumei datorate si eventual o negociere in vederea stingerii creditului.
  Raspunsul a venit dupa 1 luna ca la principalul de 11.300 se adauga comisioane, dobanda si dobanda penalizatoare in valoare de 4.700 euro
  In data de 19.06.2014 s-a intentat si proces de executare silita cu poprirea pe salariile parintilor – in urma acestei actiuni executorul cere taxe de executare +onorariu executor in valoare de 6800 lei.
  Doarece parintii mei sunt bugetari salariul net al unuia este de 1200 lei am impresia ca toata viata vor vor plati doar dobanzi si penalitati.
  Va rog sa-mi spuneti daca pot face ceva in acest caz. Doresc sa mentionez ca suntem dispus sa achitam cei 11.300 e – principalul restant.
  Taxa de executare mi se pare nejustificata avand in vedere ca: 1 – nu m-au anuntat ca dosarul va fi predate catre executor si 2 – s-a stiu din data de 30.05.2014 de intentia mea de plata de ce executorul a demarat procedurile de poprire?! As fi totusi dispusa sa platim taxele de executare dar fara onorariul executor 6000 lei

  • Buna ziua. Din fericire pentru dvs. este posibil ca aceasta cestiune intre Banc Post si ERB sa fi fost ilegala si dvs. ca deitor cedat sa nu fi fost notificat si notat in Arhiva de garantii reale mobiliare, fapt ce face ca cesiunea sa fie nula si pe cale de consecinta si aceasta executare. In tot cazul nu puteti lasa lucrurile asa fiindca o sa urmeze sa va scoata si casa la licitatie pentru cei 11000 euro. De asemenea in cadrul contestatiei la executare trebuie depusa si o suspendare provizorie pentru a stopa definitiv orice fel de penalitate. In mod normal daca sunteti dispua sa platiti suma de bani din principal, nu faceti acest demers decat dupa ce aveti rezolvata situatia clara a platilor / penalitatilor / accesoriilor in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 167. Buna ziua. As dori sa stiu cand se va incepe procesul colectiv impotriva OTP bank privind clauzele abuzive. Eu m-am inscris la procesul colectiv dar deocamdata nu am fost contactata de nimeni.
  Cum trebuie sa procedez?sau voi fi contactata de dvs?

  • Buna ziua stimata doamna, din verificarea bazei de date cu cei inscrisi, reiese in mod clar faptul ca dvs. ati trimis formularul. Primul Grup Anti – Otp deja este pe instanta si contine in jur de 100 de persoane. In functie de momentul inscrierii ati fost repartizata pentru cel de-al doilea grup sau primul. Un coleg va reveni la dvs. cu toate detaliile. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 168. buna ziua, am si eu o problema , de ani de zile tot platesc la Kruk dar din decembrie i-am anuntat ca nu mai pot plati sumele pe care le plateam fiind in maternal , avand suma lunara de 800 lei si sotul ne mai avand loc de munca si sa platesc cate 30 lei la 4 din contractele pe care le au ei si la un contract sa platec 50 lei cat mi-au spus dansi .platile facandu-le numai persoana mea. iar azi ma suna de la departamentul juridic kruk ca doreste sa vorbeasca cu sotul.Iar eu le-am spus ca nu se poate ca a plecat in Anglia iar dansi doreste ca sotul meu sa ii sune din Anglia . Dar pana intraia ei tot suna si pe fix si pe mobil ca si sum nu ma cred ca sotul meu ii plecat.si ma ameninta cu eecutarea silita.noi neavand nimic pe numele nostru doar ca o sa inscriu o masina pe viitor pe numele sotului. va rog ce trebuie sa fac? va multumesc anticipat.

  • Buna ziua stimata doamna. Concluzia nu este ca daca nu aveti nimic pe numele dvs. asta inseamna ca este bine sa nu mai platiti nimic, fiindca daca incepe executarea silita, termenul de prescriptie nu se implineste ci el este intrerupt iar datoria dvs. poate sa creasca la infinit. O sa doriti la un anumit moment sa intrati in posesia unei case, etc. De altfel, ca tot ati spus de masina, va rog sa cititi articolul https://www.facebook.com/avocatcuculisadrian exact despre autoturismele sechestrate in procedura executionala. Prin urmare, trebuie sa verificati intrati inlegalitate, in mod cert baca a facut calcule pe dobanzi in mod eronat si in cele din urma, sa inchideti definitiv situatia, pentru a nu exista repercursiuni mult mai grave mai tarziu.
   Cu stima, av Cuculis 0722298011

 169. Buna ziua! Am un credit ipotecar la credit europe bank din 2008.Cum procedez pt . a deschide proces pt. comisionul de acordare si pt comisionul de administrare?

  • Buna ziua, in legatura cu solicitarea dvs. a fost preluata si comunicata colegilor nostrii in vederea repartizarii si inscrierii in procesul coelctiv CEB. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 170. Buna ziua stimate domn,
  V-am contactat pe email-ul dvs cu privire la situatia mea actuala in ceea ce priveste un credit de nevoi personale cu ipoteca din mai 2008 de la BCR. M-am inscris si la formularul pentru procesele colective. M-ar interesa cam cand voi primi un raspuns de la dvs… precizez ca sunt intr-o situatie disperata de executare silita. Vreau sa inaintez contestatia saptamana viitoare si as dori sa stiu daca ma puteti reprezenta.
  Va multumesc foarte mult.
  Ecaterina Martin

  • Buna ziua, din pacate stimata doamna, solicitarile sunt foarte multe iar delay-ul la raspuns este foarte mare. Sper ca intre timp s-a rezolvat problema si va putem ajuta pe viitor macar cu sfaturi utile spetei dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • bunaziua as dori o informatie… eu sun in irlanda de 1an copii mei sunt nascuti in spania dar au certificate romnesti … as dori sa stiu daca as putea sa beneficiez de alocatia copiilor daca se poate sami dea alocatia la copi copii nu au luat alocatie nici in spania nici irlanda cuam as putea recupera alocatia copiilor mei… de moment sunt in irlanda ce as putea face.. astept un raspuns va multumes mult

 171. Buna ziua domnule avocat.Ma numesc Arminii Cristina, sunt din Iasi si am o foarte mare problema.Atat eu cat si sotul am facut in perioada 2002-2006 credite cu buletinul si descoperire de card.Valoarea imprumuturilor se ridica undeva la 48200 lei.In anul 2007 sotul meu s-a imbolnavit si timp de un an si jumatate nu a mai lucrat,apoi a gasit din nou de lucru dar in 2010 boala s-a agravat si nu a mai putut continua. Timp de 3 ani nu a avut nici un venit.In tot acest timp creditele au fost vandute recuperatorilor,care tot timpul ma ameninta.Eu am un salar de 1400 de lei impozabil.Platesc pe sarite cand pot si cum pot.Acum sotul meu are o pensie de boala de 350 lei,bani care nu-mi ajung nici de medicamente pentru el.Din salarul meu nu pot plati sumele pe care mi le cer: toti vor cate 200-300 lei minim pe luna.Noi nu detinem proprietati,stau cu soacra.Am avut o poprire pe salar in perioada 2011-2013 la banca transilvania, care a incetat anul trecut in septembrie.Am doua credite mari la RBS,pentru care am primit instiintare de poprire pe salariu.Cum as putea amana ????Celelalte 5 credite de valori mai mici sunt preluate de KRUK. Dar si acolo nu ma slabesc daca nu le
  depun lunar cate 300 lei.Pur si simplu simt ca cedez nervos,caut solutii si nu stiu unde sa ma duc si ce sa fac. Ce ma sfatuiti???

  • Buna ziua stimata doamna. Asa cum am indemnat pe altii asa va spun si dvs. contestati executarea. Aceste credite au tendinta de a deveni abuzive prin insasi clauzele de dobanda si penalitate. De amanat in mod cert o puteti face insa cel mai important este ca puteti sa o desfiintati. In urma solicitarii facute de catre dvs. un coleg revine cu toate informatiile pe adresa de email. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 172. Cat timp am lucrat si eu si sotul nu au fost probleme.Ne descurcam onorabil.Ce as putea face?? Am incercat sa fac refinantare dar s-au modificat conditiile de creditare si eu cu sotul nu intruneam cerintele datorita salariilor mici pe care le aveam,desi la vremea aceea o refinantare ne ajuta chiar daca valoarea ratei s-ar fi situat la nivelul a 650 lei/luna.Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac siunde sa ma duc. Va multumesc.

 173. buna ziua
  am un credit ipotecar la bcr din 13 07 2007 cu o dobinda de 10 la suta si comision de administrare de 22 euro am facut o reclamatie la anpc si inainte sa vina raspunsu mau contactat cei de la banca cu oferta de comision 0 sidobanda de 6,5 plus euribor nu stiu ce sa fac sa accept oferta lor sau sa merg mai departe cu reclamatia si proces
  daca mai aveti cazuri cu bcr as vrea sa stiu cum pot sa intru si eu in proces cu ei ca au o gramada de abuzuri fata de contractul initial
  o zi buna

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu problema dvs. va putem asigura de faptul ca aceste spete sunt extrem de comune iar faptul ca vor sa va elimine acest comision este pentru ca daca ii trimiteti in judecata il veti recupera si retroactiv. Cu siguranta va puteti inscrie in procesul colectiv contra BCR. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 174. Buna seara, inca astept confirmarea faptului ca facem parte din grupul contra Pireus.Sotia mea a trimis si contractul unei d-ne avocat asociata dumneavoastra , de catre care a si fost contactata , insa dupa trimiterea actelor nu mai reusim ca sa luam legatura cu dansa pentru nici un alt detaliu sau completari eventuale…..
  In legatura cu denominarea suntem interesati ,eu si sotia , ca sa facem parte si din grupul pentru denominare asadar va astept cu mare interes si nerabdare raspunsul dumneavoastra . Va multumesc si va salut cu respect.

 175. Buna seara , inca nu am primit si eu nici o confirmare a faptului ca fac parte din grupul contra Pireus desi sotia mea , contactata fiind de catre o d-na avocat asociata dumneavoastra a trimis contractul de credit insa nu mai reusim ca sa intram in legatura cu dumneaei pentruanumite lamuriri sau confirmari sau detalii sau eventuale completari…..As vrea si eu ca sa stiu cand se vaincepe procesul ce pasi vor decurge, adica totusi cateva detalii si mai ales sa stim cu certitudine ca am trimis si am facut tot ceea ce trebuie ca sa ne numaram printre cei din grupul contra Pireus. De asemenea as vrea ca sa ne inscriem si in grupul pentru denominare asadar asteptam , eu si sotia mea , cu mare interes si nerabdare raspunsul dumneavoastra .
  Va foarte multumesc si va salut cu respect.

  • Buna ziua. Tinand cont de faptul ca au fost peste 2000 de solicitanti, procedura de inscriere.repartizare, etc. a durat mai mult decat am preconizat. Pentru a putea verifica lista, am sa va rog sa reveniti direct inr egistratura 031.412.48.88 si in ipoteza in care a fost discutat dosarul dvs. deja cu o colega si a fost semnat si CAJ-ul intrebati de nr. acestuia. O zi buna, av Cuculis 0722298011

 176. Buna ziua.
  Am avut o descoperire de card de 4000 ron la Banca Transilvania unde primeam salariul.
  Firma la care lucrez a incetat sa colaboreze cu aceasta banca si a ramas descoperirea neplatita.
  Am fost sunat de la banca sa reesalonam si sa facem un contract dar pentru o suma de 350 ron pe luna.
  Eu mai am rate lunare de 600 ron si nu am cum sa onorez aceasta rata.Le-am comunicat celor de la bancacand am semnat ca nu am cum sa achit mai mult de 100 ron lunar.
  Am achitat doua luni si ma suna iar de la banca sa imi comunice ca nu am platit cat trebuia adica 350 si ca au pierdut acordul semnat de mine si ei.Se poate acest lucru???
  Si ca nu mai facem din nou acest acord daca nu platesc cat vor ei adica 350 bani pe care nu am cum sa-i platesc.
  Au zis ca nu au cum sa ma ajute si vor trimite dosarul sa imi faca poprire pe salar si asa vor primi cat vor ei adica 350 ron.
  Pe contractul semnat cu ei cand primeam salariul pe card la aceasta banca scrie ca pot sa faca poprire direct la serviciu.
  Pot sa faca poprire fara sa ma dea in judecata si fara o executare?
  Nu trebuie mai intai sa declare scadent creditul si apoi sa ceara executare si poprire?
  Daca vor face poprire pe salar fara executare pot face ceva sa intrerup aceasta fapta?
  Va rog sa imi raspundeti.Eu vreau sa la platesc dar nu am posibilitatea cum vor ei.
  Multumesc.

  • Buna ziua. In mod cert da, pt intreprinde acest demers care nu va este favorabil sub niciun aspect. Informatiile date de catre dvs. sunt lacunare si nu va putem da un raspuns decat daca prezentati actele clare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 177. Buna ziua,

  In anul 2008 am facut un imprumut la BCR,de nevoi personale,in contract aveam scris-comision de risc,hotii de la BCR in anul 2010 mi-au refacut contractul.transformand comisionul de risc in comision de administrare,eu am semnat,insa am inteles ca nu este legal.BCR nu a scos comisionul de risc,l-au transformat in comision de administrare(aceeasi suma),.Am facut o reclamatie la ANPC,fara rezultat.Am fost sunata de banca BCR,ca imi scad rata(in concluzie imi scoate comisionul),si vreau sa va intreb:exista vreo posibilitate sa recuperez banii luati abuziv din acest comision din anul 2010 pana astazi 2014.Sau sa semnez dinnou cu BCR ca imi scot acest comision,dar banii de pe anii trecuti nu ii mai recuperez.Multumesc mult.O zi buna

  • Buna ziua stimata doamna. Sunteti cazul TIPIC de inselat in cel mai meschin mod. Nu va face nimeni nicio favoare scotandu-va acel comision de administrare iar incapabilitatea ancp-ului deja a atins cote duse spre paroxism. Este inadmisibil ca un comision de acest tip sa fie mentinut in contracte. Puteti semna acel act aditional sau daca l-ati semnat cu atat mai rau, dar inainte de asta, ar trebui sa deschideti actiunea in instata. Conteaza foarte mult modul in care veti actiona pe viitor. Cu stima si succes, av Cuculis 0722298011

 178. Buna ziua,

  Dat fiind faptul ca nu sunt in masura sa stabilesc daca este sau nu abuziv contractul pe care l-am incheiat in 2007 cu Bancpost, as dori sa stiu daca va pot trimite copiile documentelor poate ma ajutati sa-mi dau seama daca se paote face ceva deoarece si in extrasul meu apare comision de administrare pe care l-am platit pana in anul 2012, cca 51 CHF/luna, dar nu doar acesta aspect este singurul de care sunt interesat.
  Multumesc de ajutorul acoprdat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

  • Buna ziua stimate domn. In urma solicitarii dvs. un coleg avocat urmeaza sa va preia solicitarea de transmitere a documentelor. Verificati emailul dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 179. Buna ziua!V-am trimis in urma cu 14 zile completat acest formular de inscriere in procesul colectiv,dar nu am primit nici un semnal de la colaboratori dumneavoastra.
  Cum trebuie sa procedez?sau voi fi contactat de catre dumneavoastra?Va multumesc.

  • Buna ziua. Numarul celor care ne contacteaza se ridica la ordinul miilor de clienti lunar si sutelor saptamanal, daca putem face o comparatie. Prin urmare, timpul maxim pe procese colective de raspuns este de 15-30 de zile. Pentru urgente, erga omnes anuntam, va solicitam sa folositi numerele de telefon de contact pentru a stabili o programare peste rand, cu stima, av Cuculis 0722298011

 180. Buna ziua. Referitor la comisionul de acordare a unui credit ipotecar la OTP Bank, va rog sa-mi indicati o hotarare prin care s-a obtinut in instanta acest comision. Cu mii de multumiri!!!

  • Buna ziua, hotarari gasiti fie pe pagina noastra principala fie pe canalele de socializare unde se posteaza cu frecventa.Daca urmariti inscrierea intr-un litigiu colectiv trebuie sa completati formularul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua, hotarari gasiti fie pe pagina noastra principala fie pe canalele de socializare unde se posteaza cu frecventa.Daca urmariti inscrierea intr-un litigiu colectiv trebuie sa completati formularul. Cu stima, av Cuculis 0722298011 av Cuculis

 181. Buna ziua.Domnule avocat Cuculis ce stiti despe proiectul de lege care prevede schimbari la nivelul dobanzilor si comisioanelor astfel incat ele sa nu mai poata fi eliminate din contractele de credit.Acestea ar trebui modifiicate intr-un limbaj clar si pe intelesul tuturor asa cum au stabilit senatorii.Se pare ca senatorii inclina balanta in favoarea bancherilor.In cazul acesta clauzele abuzive(comisioane,dobanzi) mai pot fi atacate in instanta de catre clienti bancilor?

  • Buna ziua, Proiectul de lege se refera la comisioanele mici nu cele care intradevar sunt o povara, de tip administrare, gestiune,etc. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 182. Buna seara
  Am un credit pentru nevoi personale garantat cu Ipotecă la OTP Bank luat in mai 2008, iar din cauza cresterii CHF am ajuns sa platesc rata de la 600 RON la 950 RON, banca nu a modificat niciodata dobanda desi LIBOR a scazut din momentul acordarii creditului, As dori sa dau banca in judecata pt clauze abuzive, stabilirea marjei corecte din momentul acordarii creditului, recuperarea sumelor incasate abuziv. Ce credeti, este o situatie abuziva in acest caz de la OTPBank? Multumesc

  • Buna ziua.OTP BANK S.A prima banca actionata in judecata acum 4 ani de zile de catre C.A CUCULIS cu siguranta are in contractele acestea clauze abuzive. Dobanda in mod obligatoriu trebuia sa fie modificata si in minus nu in plus. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 183. am si eu un credit an chf an valoare de 28000chfdin 2007acum sunt an executare silita de un executor judecatoresc mi se opreste 1/3din salariu as vrea sa iau si eu parte la procesele colective.va rog sa ma contactati.

 184. Am un credit din 2007, de nevoi personale cu ipoteca (pe teren),in euro (pe atunci valoarea euro era in jur de 3,5 lei). In primul an dobanda f e 7,4%. A (DAE 8,7% – comision de administrare 10,5 euro in fiecare luna). Am platit in primul an o rata fixa (la valoarea in lei de 550). Dupa un an s-a ajuns la e administrare Platesc de atunci peste 900 lei lunar (deci s-a dublat rata). Interesant ca se ia in calcul 60% din venit la stabilirea ratei, iar ulterior ti se inghite aproate in intregime venitul….
  Va rog sa-mi spuneti cand preconizati ca va incepe actiunea in instanta.

  • Buna ziua.Este un mare abuz insa doar dvs. puteti sa ii
   puneti capat. In legatura cu solicitarea dvs. referitoare la
   contractele bancare pentru a putea usura comunicarea ulterioara de acte , contracte si alte documente necesare spre a fi inspectate pentru a putea lua o decizie referitoare la speta dvs. De asemenea actiunile de grup se trimit in mod frecvent la instanta atunci cand sunt intrunite toate conditiile (numar minim in principal).
   av. Cuculis 0722298011

 185. Buna ziua,

  In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la bnca Millenium. Din cauza reducerilor salariale am fost in imposibilitatea de a mai plati ratele la banca. In anul 2011 am fost executata silit prin poprire pe salariu. Pe vremea executarii silite erau executori bancari si nu judecatoresti.In 2012 executorul bancar a trecut ca executor judecatoresc si am primit o instiintare prin care eram anuntata ca banca Millenium a vandut creanta la KRUK Romania cu 23.000 CHF iar KRUK Romania mi-a pus o suma de 35.000 de CHF. Am cerut explicatii executorului dar nu a stiut sa-mi spuna de unde este suma aceasta atat de mare. Desi eu eram in executare nu inteleg de unde suma aceasta atat de mare?? Cum as putea sa opresc executarea si sa se vada cate nereguli sunt si in contractul cu banca si cu executarea, etc.?? Eu am povestit in mare dar actele vorbesc mai bine. Cum as putea sa fac?! Astept un raspuns de la dumneavoastra. Multumesc anticipat.

  • Buna ziua. Personal opinez ca putem discuta si despre o precriptie. In tot cazul trebuie facuta o contestatie la executare cat mai curand. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 186. Buna seara. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la banca Millenium in valoare de 24.200 CHF. Din cauza reducerilor salariale nu a mai fost posibil de achitat ratele.. In urma neplatii banca a trecut la exectare din ianuarie 2011. Desi eram in executare in anul 2014 am fost anuntata ca banca Millenium a vandut creanta lui KRUK Romania. Printr-o adresa ceruta de mine banca mi-a trimis o adresa prin care imi scrie ca creanta a fost vanduta cu suma 23.283 CHF, iar KRUK a facut o suma de 35320 CHF. AS putea opri executarea silita?? Cred ca actele spun totul. AStept un raspuns de la dumneavoastra.

  Cu mltumiri

 187. Buna ziua,
  Am un credit de nevoi personale din data de: 15.06.2009 in valoare de 16.100 lei la CITIBANK pe o perioada de 60 de luni la care am platit timp de 3 ani, 36 luni x 536,20=19.303 dupa care am incetat sa achit ratele, zilele trecute m-am trezit dat in executare silita de catre KRUK pentru suma de: 15.516 lei.
  Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa fac si unde sa ma duc. Va multumesc.

  • Buna ziua, in primul rand trebuie sa contestati executarea silita.kRUK S.A este cesionar, trebuie verificat contractul de cesiune. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 188. Buna ziua,
  Astazi 13.10.2014 am vazut pe portal ca a fost termen in dosarul 23531/3/2014 din care fac si eu parte. imi puteti spune ce s-a intamplat?

 189. Buna seara ,
  Dupa o analiza mai atenta a contractului de credit , am sesizat ca , la sectiunea dobanzi , comisioane si taxe , comisionul de administrare lunara este aplicat la valoarea soldului creditului . Acest lucru il face sa fie in continuare abuziv sau nu ?

  • Buna ziua. Nu simplul fapt ca este raportat la soldul creditului il face abuziv ci simplu fapt ca aveti un comision dee administrare CREDIT si nu CONT asa cum ar fi vrut leguitorul sa arate prin OUG 50/2010 iar bancherii au speculat acest aspect in favoarea lor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 190. Am luat un credit in 2007 pana in 2010 plateam 250 franci in 2010 am vrut sa refinantez la alta banc acreditul si atunci banca mi-a redus rata la 2oo chf mai am sanse la proces daca am semnat un alt act in 2010 platesc de 7 ani am luat 28000 si acum mai am aproape 24000 chf.

 191. Buna seara ,
  1 . Daca as intra intr-un proces in care dumneavoastra sa ne reprezentati , cu Bancpost , de cati pagubiti ar fi nevoie ca el sa porneasca ? Sau acest aspect conteaza mai putin si procesul ar incepe imediat .
  2 . Daca in ultimul timp aceasta banca a mai facut obiectul litigiilor dumneavoastra ati reusit sa obtineti hotarari irevocabile in favoarea clientilor dumneavoastra si unde as putea citi aceste decizii ?
  Va multumesc .

  • Buna ziua. Noi nu deschidem procesele cu bancile in interesul suprem al cabinetului nostru asa cum fac alti colegi, noi deschidem aceste litigii pentru simtul civic si nu impunem numar de clienti pentru a demara. Putem sa luam si un singur client, am format si grupuri si probono. Prin urmare, tregeti dvs. concluzia. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 192. Buna ziua d-le avocat.
  Indraznesc sa supun si eu atentiei d-voastra o problema pe care o am cu 2 credite ( unul ipotecar si unul de nevoi personale), ambele de la BRD din mai 2008. La momentul discutiilor cu banca mi s-a comunicat ca voi plati un comision de risc de 0,1%. Acest comision apare intr-un extras de cont original semnat si parafat de banca din acelasi an sub denumirea ” com.gest.credit CL72…. comis. risc “.Ulterior intrarii in vigoare a OUG.50 pe extrasele de cont a disparut formularea ” comis. risc ” ramanand doar com.gest.credit. in contractele semnate acest comision apare stipulat ca fiind doar comision lunar de gestionare a creditului, la data prezentei, in procent de 0,1% din valoarea creditului ( pentru creditul de nevoi personale) si de 0,10% ( pentru creditul ipotecar). Considerati ca as fi indreptatita sa dau banca in judecata pentru acel comision de risc mascat sub denumirea de comision de gestiune, avand ca proba doar acel extras original de la BRD ?Va multumesc anticipat.
  Cu deosebita consideratie
  Mihaela Balaci

 193. Buna ziua.As dori daca se poate sa imi spuneti cat ar costa onorariul si restul de taxe intrun proces colectiv impotriva unei banci?

 194. Buna ziua, am un credit ipotecar la OTP BANK in valoare de 56.000,00 CHF din 2006 si am avut o intârziere se 94 zile prima care a depășit 94 zile. am achitat o rata pentru diminuare zilelor de intârziere, i-am sunat pentru confirmare plăti dar am fost anunțat ca dosarul meu a plecat la Executor. Cum trebuie sa procedez mai departe?

 195. Buna ziua d-le avocat.
  Indraznesc sa supun si eu atentiei d-voastra o problema pe care o am cu 2 credite ( unul ipotecar si unul de nevoi personale), ambele de la BRD din mai 2008. La momentul discutiilor cu banca mi s-a comunicat ca voi plati un comision de risc de 0,1%. Acest comision apare intr-un extras de cont original semnat si parafat de banca din acelasi an sub denumirea ” com.gest.credit CL72…. comis. risc “.Ulterior intrarii in vigoare a OUG.50 pe extrasele de cont a disparut formularea ” comis. risc ” ramanand doar com.gest.credit. in contractele semnate acest comision apare stipulat ca fiind doar comision lunar de gestionare a creditului, la data prezentei, in procent de 0,1% din valoarea creditului ( pentru creditul de nevoi personale) si de 0,10% ( pentru creditul ipotecar). Considerati ca as fi indreptatita sa dau banca in judecata pentru acel comision de risc mascat sub denumirea de comision de gestiune, avand ca proba doar acel extras original de la BRD ?Va multumesc anticipat.
  Cu deosebita consideratie
  Mihaela Balaci

 196. Am un credit imobiliar in euro dobandit de la BCR in iunie 2008. Dobanda a fost fixa pe 6 si respective un an apoi ulterior variabila. Dupa un an si jumatate a inceput sa creasca. Ok dar dupa intrarea in vigoare a ordonantei 50 dobanda s-a dublat.
  Am depus la OPC doua plangeri dar au zis ca nu au cum sa ma ajute. Sincer nu mi se pare ok formula de calcul din aceasta ordonanta dar BCR a zis ca este conforma si nu ma poate ajuta cu absolut nimic. Mai mult nici refinantare nu mai reusesc sa fac deoarece valoarea creditului a fost de 55700 euro cu un curs de 3.3lei in 2008 iar acum 4.4lei in 2014 si valoarea apartamenteler pe piata imobiliara nu mai este aceeasi. intrebarea mea este: am vreo sansa de castig sa mi se micsoreze dobanda la valoarea de dinainte de ordonanta 50? Daca da la cine sa apelez pentru ajutor.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 197. Buna ziua,
  In anul 2006 sotia mea a luat un credit pentru nevoi personale cu dobanda fixa, pe zece ani de la UniCredit Tiriac. Anul asta a facut o rambursare anticipata totala a creditului ca sa scape de ratele aferente urmatorilor 2 ani cat ii mai ramasese din cei zece. Eu as vrea sa stiu daca este normal ca suma totala rambursata sa fie aceeasi ca in cazul in care ar fi optat sa plateasca in continuare ratele care mai ramasese pana la incheierea celor zece ani? Concret, ea mai avea de plata 2000 de euro pana in 2016 si cand a achitat tot creditul a platit tot 2000 de euro. Nu era normal ca in cazul in care a vrut sa achite integral tot creditul sa se recalculeze suma si sa plateasca mai putin?
  Va multumesc.

 198. Si eu am credit in CHF din 2007 va rog din suflet sa luati masuri pentru recalcularea acestei monede nenorocita care ma distrus psihic.Muncesc de atatia ani numai pentru a plati banca nu mai am putere face-ti la un fel ,am ajuns in pragul disperari,Cat o sa mai pot duce spune-ti si dvs.?nu mai pot in fiecare luna creste.Va multumesc si astept raspuns.

 199. Buna ziua,

  In data de 29.04.2011 am contractat un credi ipotecar in suma de 53.550 EUR pentru achizitia unui apartament. Desi am depus in termen actele pentru un dosar de prima casa, dosarul nu a fost transmis Fondului (lipsea o declaratie, desi consultantul mi-a confirmat ca totul e OK) astfel incat dupa ce am semnat un antecontract vz-cump si am platit un avans, am fost nevoita sa accept un credit ipotecar al bancii in conditiile impuse de banca (avans mai mare de 5%, dobanda mai mare, etc).
  Platesc lunar un comision de administrare credit de 0.1% din valoare soldului creditului si am o suma de 600 euro blocata ca si depozit cash colateral (specific creditului de prima casa de care eu nu am beneficiat).

  Ma puteti ajuta in acest sens?

  Multumesc anticipat,
  Gabriela

  • Buna ziua.Din cate imi explicati intuiesc ca discutam cumva despre BRD credit prima casa. Creditele date prin acest program au ceva deosebit(de abuziv) prin faptul ca se percepe si comision de administrare si comision administrare catre FNGC. Trebuiesc oricum vazute conditiile si astfel trasa concluzia fireasca, daca si cum se actioneaza in cazul dvs. daca va incadrati intr-un litigiu colectiv sau indivdual. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • BRD = inselaciune! Ne-au prostit ca au cea mai mica dobanda de pe piata, cand de fapt tineau ascuns acel comision de administrare!

   Tot Prima Casa, sunt in faza de executare silita. Banca nu m-a notitficat cu privire la declararea scadentei anticipate. In plus, a executat 50% din garantia FNGCIMM, desi eu semnasem contractul cu garantare 100%.

   Astept cu interes un proces colectiv!

 200. Buna ziua ! Am castigat la data de 04.11.2014, pe fond, procesul cu Volksbank reprezentand comisioanele abuzive dar inainte de pronuntare, pe 15.07.2014, datorita faptului ca am intarziat 3 luni sa platesc ratele la banca, acestia mi-au blocat contul punandu-ma pe ,,credite neperformante,,.Acum, datorita faptului ca vreau sa-mi schimb ipoteca, angajatorii bancii imi impun conditia renuntarii la proces(apelul lor) pentru a ma repune pe cont curent.Ce pot face in acest sens?

 201. Buna ziua,
  In data de 27 sep. 2006 am contractat un credit de nevoi personale in suma de 8000 EUR de la Volksbank Romania SA .Perioada de creditare este de 120 luni si o dobanda fixa de 9,9%-DAE 12.09%.Ce ma deranjeaza pe mine acum, dupa ce am citit si eu pe aici , este comisionul de risc care este in valoare de 0.5%aplicat la valoarea creditului tras ,platibil in zilele de scadenta ,in primele 12 luni de derulare a conventiei.Nu am avut intarzieri la plata ratelor.In conditiile date ma intreb eu acum (ca pe ei nu i-am intrebat) care este riscul lor?!!
  Precizez ca am platit in primele 12 luni cate 40 euro ,adica 480 euro degeaba.
  Va rog sa-mi spuneti daca se pot recupera ?
  Este un comision abuziv?
  Cum sa procedez ?
  Exista un proces colectiv la care pot adera si eu?

  Multumesc!

 202. Domnule avocat am contractat de la Bcr un credit ipotecar in anul 2007.Este acel gen de contract ce contine clauze abuzive inclusiv in ceea ce priveste calcularea dobanzi care a fost fixa in primul an si variabila ulterior.Cu doua saptamani in urma am fost la banca si ni s-a comunicat ca creditul nostru a fost declarat exigibil si dat catre o firma de recuperare.Am facut o cerere scrisa catre banca in care ne angajam sa platim imediat suma restanta de 4000 de euro numai ca contractul nostru sa revina la banca si sa nu ne pierdem casa.Mentionez ca atat eu cat si sotul meu suntem bugetari si am fost afectati e taierile salariale si se cresterea euro.Am platit lunar la banca,dar nu am reusit sa platim intreaga suma.Dupa ce am expus celor de la banca situatia noastra ne-au pasat de colo colo,cand ca sa vorbim cu cei de la firma de recuperare,cei de la firma de recuperare ne trimit la banca.Am semnat si un angajament de plata ca in final sa ne spuna ca cel mai bine este sa gasim un cumparator ca altfel ne scoate apartamentul la licitatie si mai ramanem si cu bani de dat.Vreau sa imi spuneti : daca eu vand apartamentul,dupa ce il vand mai pot da banca in judecata,avand in vedere ca eu sunt practic nevoita sa fac acest lucru,ca din cauza aceasta am ajuns sa merg la psiholog?

 203. Domnule avocat in anul 2007 am contractat un credit ipotecar de la bcr in valoare de 33000 de euro .In primul an dobanda curenta a fost fixa 5,8% si variabila ulterior, formularea din contract este urmatoarea:,,dupa aceasta data dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila,care se afiseaza la sediile bcr,la care se adauga 1,20p.p.”Mentionez ca dupa primul an dobanda a crescut la 10,5%.De asemenea contractul mai cuprinde si urmatoarele clauze:
  -comision de acordare credit de 2,50%flat
  -comision de administrare de 16,88 euro lunar
  -comision de transformare pt prima solicitare 0,50%flat
  -comision de transformare pt urmatoarele solicitari 1,00 flat
  Eu si sotul suntem bugetari si in perioada taierilor salariale am ramas cu restante.Am fost chemati la banca sa semnam actele aditionale si am refuzat,facand o solicitare scrisa sa se respecte ordonanta 50.Bineinteles ca nu am primit un raspuns favorabil.Am depus lunar bani,dar nu intreaga rata iar in momentul acesta banca ne-a declarat creditul exigibil si dat catre firma cee colect.Am facut un angajament de plata cu aceasta firma pe o perioada de 6 luni dar pe care inca nu l-am primit sa il semnam. De asemenea am facut o cerere scrisa catre banca pt achitarea sumei restante pana in momentul devenirii creditului exigibil dar nu am primit niciun raspuns.Ne-u sfatuit sa vindem apartamentul care la momentul acesta este la un pret care nu acopera creditul.Intrebarea mea este daca mai pot actiona banca in judecata si ce sanse sunt sa castig?Sau sa vindem apartamentul si sa pierdem ratele platite pana un prezent+diferenta de pret pentru acoperirea creditului? Suntem disperati ! Dati-ne un sfat!

 204. Buna ziua

  Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. am un credit de nevoi personale in CHF in valoare de 30000 CHF -credit din 2008 cu garantie ipotecara de la Banca Raiffeisen. In timp de 6 ani am platit inapoi 14416 chf din care debit numai 1 255 chf restul de 13 161 chf este dobanda. Lunar platesc 215 chf din care 190 chf este dobanda. Acum sunt putin in dificultatate din motiv ce nu stiu ce sa fac? de la o alta banca mi-au propus refinantare in Ron cu o dobanda mai mica pe un termen mai scurt .Am auzit ca este in curs de rezolvare situatia celor care au un credit in chf si diferenta care s-a achitat in plus(diferenta cursului valutar de la inchieierea ctr pana in prezent) trebuie stornata de catre banca. Intrebarea mea este sa mai astept si sa las acest credit asa in CHf ? am ajuns in situatia sa nu mai pot achita la timp creditele si trebuie sa obtin o rezolvarea cat mai urgenta. Se poate intenta proces individual impotriva bancii Raiffeisen sau nu merita?

 205. Buna ziua,

  Ieri am postat o intrebare pe site-ul dvs si nu o vad, nu stiu ce s-a intamplat. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la creditul meu CHF -in valoare de 30000 CHF din care in timp de 6 ani nu am rambursat decat 1300 CHF restul de 13165 chf este dobanda si banca nu vrea sa ma ajuta. Este un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara din 2008. Se poate intenta proces? Individual merita? sau in colectiv este mai avantajos? foarte multi oameni din jurul meu sunt interesati din motiv ce sunt intr-o situatie ca si mine.
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns

 206. Buna ziuaAm un credit ipotecar din 2006 in el sunt stipulate: -comision de asigurare si gestiune de 2,5%calculat la valoarea credituluiplatibil o singura data la semnarea contractului :comision de evaluare agarantiei in suma de 401,50 ron in afara de acestea mai plateam comision de administrare de 1,5 ron :3.5 ron difera de la un an la altul . In afara de aceste lucruri la semnarea contractului dobanda curenta era de 6,9 si marja0la 17-09-2010 am un act aditional in care sa modificat marja la 7’56% cand am ridicat acest act ni sa precizat ca sa modificat numai formula de calcul si nu ne afecteaza cu nimic rata>ce putem face pentru arecupera aceste comisioanePRECIZEZ CA IN PRIMUL AN RATA DOBANZI A FOST FIXA IAR APOI VARIABILA SA DUBLAT APROAPE MULTUMESC

 207. Buna seara !!am un credit la reiffeisen de nevoi personale din care am achitat pana in nov 2010!dupa 3 ani am inteles ca se prescrie!dar cum poate fi interupta prescrierea ?mentionez ca reiffeisen mi-a vandut datoria catre kruk!!inca nu mi-au facut executare silita!

 208. Buna ziua,
  Am un credit ipotecar, obtinut prin refinantare, de la Banca Românească, în 2008 ( martie), în CHF, în TImișoara
  Ce pot face în sensul acesta?
  Mă interesează în mod deosebit problema denominării, respectiv a diminuării ratelor la o valoare decentă, poate chiar înițială, ținând cont că băncile (inclusiv BROM) stiau că aceste credite sunt niște bombe cu explozie întârziată.
  Dacă aveți soluții, vă contactez în vederea demarării procedurilor.
  Vă mulțumesc

 209. Buna ziua Am un credit ipotecar in franci luat in 2007 am rata 270 chf sunt singura salariata ce demersuri ar trebui sa fac la Banc Post unde am rata pentru schimbarea valutei sau obtinerea unei rate mai mici ,,

 210. eu am contractat un credit in 2007 de nevoi personale in CHF la banca Bancpost dupa anici 6 kubi am primit o scrisoare in care sunt anuntat ca datorita fluctuatiilor de pe piata trebuie sa-mi mareasca dobabda si in consetinta m-i s-a marit dobanda de la 7.35 la 10.45 si in momentuntu cand a trebuit sa semnez actul aditional al ordonantei 50 nu s-a schimbat nimic nici la comisionul de administrare si nu mi-a fost scoasa nici marja de risc…ce ma sfatuiti ? sa contatctez un avocat pentru a actiona banca in judecata?

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu solicitarea dvs. sunteti un caz tipic de “abuzat” al bancii. In mod cert pe instanta de judecata puteti castiga. Ati semnat un AA fara sa cunoasteti nici cel mai mic efect al lui. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 211. Buna ziua,
  ma numesc Catalin Ionescu si sunt posesorul unui credit in CHF luat in 2007 de la Volksbank. Pentru aderarea la un proces impotriva Volksbank este suficient sa ma inscriu accesand link-ul pus la dispozitie de dvs mai sus?
  Putem lua legatura cu cabinetul dvs si pentru o consultanta in ce priveste contractul, pentru a sti unde ne putem incadra?

  Va multumesc,

  Catalin Ionescu

 212. din ce am citit , nu sunt multi imprumutati in chf nemultumiti la banc post, exista un proces impotriva acestei banci? va multumesc anticipat!

 213. Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti daca aveti in vedere procese colective pentru BRD sau Programul Prima Casa. BRD mi-a declarat creditul exigibil anticipat, desi exista multiple abuzuri in aceasta actiune.. Multumesc!

  • Buna ziua. Nu doar ca avem in vedere ci sunt deja pe rolul instantelor de judecata mai multe litigii colective in acest sens. Completati formularul de pe aceasta pagina. Cu stima, av Cuculis 0722298011