Clauze abuzive OTP desfiintate, asta pentru ca se poate si toti cei cu credite bancare ar trebui sa actioneze in judecata

Solutia pe scurt.

Informaţii generale Judecatoria sectorului 1 Bucurest

Nr. unic (nr. format vechi) : 55108/299/2011
Data inregistrarii 23.12.2011
Data ultimei modificari: 04.05.2013
Materie: Civil
Obiect: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond

 

Părţi

Nume Calitate parte
BANESCU MIRCEA Reclamant Domiciliul ales la C.Av. Cuculis si Asociaţii
OTP BANK ROMANIA S.A. Pârât

 

Şedinţe

 
Ora estimata: 8:30
Complet:
Tip solutie: Soluţionare penal
Solutia pe scurt: Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune privind returnarea comisionului de administrare, ca ramasa fara obiect. Admite în parte acţiunea. Constată că art. 8.1, art. 9.1 lit b din Contractul de credit pentru nevoi personale garantat cu ipotecă, nr. C 2204/3200/5240/2007, constituie clauze abuzive. Dispune înlăturarea clauzelor abuzive menţionate mai sus, cu menţinerea celorlalte dispoziţii din contract. Obligă pârâta la stabilirea marjei fixe a bancii cu precizarea periodicităţii şi/sau a condiţiilor în care survine modificarea ratei dobânzii variabile, atât în sensul majorării, cât şi în cel al reducerii acesteia, cât si la stabilirea elementelor care intră în formula de calcul a dobânzii variabile şi valoarea acestora, urmând a fi afişate pe site-urile de internet şi la toate punctele de lucru ale creditorilor. Respinge în rest acţiunea, ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.
Document:   24302/2012 
5 comments to “Clauze abuzive OTP desfiintate, asta pentru ca se poate si toti cei cu credite bancare ar trebui sa actioneze in judecata”
 1. Bună ziua as vrea și eu sa știu Cum trebuie sa dezbată moștenirea Cum ar fi .tata socru are un frate și o sora fratele ei refuza sa și ia din bunuri și sora lui și socru vrea săi lase la fica lui și la ginere moștenirea trăiesc amândoi Cum trebuie sa procedeze va rog sa mă ajutati

 2. Buna ziua! am o mare problema,pana acum nu am avut de a face cu asa ceva si nici nu am vrut dar nu am alta solutie de a intra in drepturi.Tatal meu a decedat pe 18 ianuarie si noi copii vrem sa putem locui in vacanta la casa parinteasca,dar cumnatul lui care locuieste acolo nu ne mai da voie sa intram in curte ,eu nu am niciun act ,si nu stiu cum trebuie sa procedez ptr succesiune.

 3. Buná ziua !
  Stimate domn avocat Cuculis Adrian !

  Vá rog fiti amabil si dacá se poate , ajutati-má ce pot face intr-o mare problemá pe care o suportám din anul 2012.
  Si ca sá intelegeti problema noastrá, a mea si a fratilor mei am sá vá scriu in detaliu .
  Am mostenit in jud Alba un mic imobil, al bunici noastre dupá mama noastrá defunctá . Acestui imobil i-sa fácut masa succesoralá : copii unchiului meu (4 fete),noi 5 frati si o mátusá fica bunici mele in viatá in felul urmátor> 50%-mátusa fica bunici ;25% fetele unchiului meu;25°%noi 5 frati dupá mama. In anul 2012.08.08- una dintre mostenitoare (o verisoará ) a gásit o cumpárátoare cu care a fácut de miná un contract provizoriu de vinzare cumpárare si a luat arvuna urmánd sá ne prezentá la notar la 08.12.2012 pentru finalizarea contractului de vinzare cumpárare .Cind ne-am prezentat la notar , notarul respectiv a zis cá nu este in posesia ununi nr. de autentificare pe care trebuie sá il ceará de la Bucuresti . Atunci am stabilit un alt termen urmánd ca d.nul notar sá ne anunte prin e-mail cind sá mergem pentru finalizarea contractului de vinzare cumpárare, tot in anul 2012.luna 11.
  Am primit o instiintare cá cumpárátoare este bolnavá si nu se poate prezenta .Sa stabilit alt termen la care tot asa nu sa prezentat cumpárátoarea. Sa stabilit pe urmá un termen in 02.02.2013. Si tot asa nu sa prezentat cumpárátoarea. Ca in anul 2014 verisoarele nostre sá isi vindá cota parte de 25% cumpárátoarei d.nei Ciorbea fárá a iesi din indiviziune si fárá a ne anunta . Nici la ora actualá d.na Ciorbea din com Ponor mama D.nuli Ciorbea Vitor avocatul poporului nu are bani sá cumpere 75%din imobil. Tot timpul minte si vrea in rate sá cumpere imobilul. Ne-a mintit cá sunt alegerile si ii trebuie bani fiului dinsei ( am inteles-o)i altádatá cá este bolnavá la fel am inteles-o dar acum scriem 2016 si tot asa minte. Noi locuim in stráinátate si ne-a pus pe drumuri degeaba , fácindune cheltuieli inutile . Ce putem face in cazul de fatá . Trebuie neaparat sá iesim din indiviziune sá putem sá ne vindm partea ? Eu cred cá d.na Ciorbea a intrat inculpá inselindu-ne atitia ani . Vá rog mult indrumati-má ce sá fac.
  Cu multá stimá:
  Ilona Bakó

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.