Contestatie La Executare Silita Eos Credit Funding Dac Datorie Reziduala Prescrisa

Pot Fi Executat Silit De Recuperatori,Banci Sau Ifn-uri, Dupa 100 De Ani De Cand Nu Am Mai Platit Debitul?

Nu-i asa ca vi se pare ca nu vedeti bine ce am scris mai sus? Contestatie Executare Silita Eos Credit Funding Dac

De ce am pus intrebarea asta la care vrem sa raspunde?

Pentru ca este cat se poate de reala si din nefericire, dupa decenii, inca apar executari silite, scoase la suprafata in mod artificial de catre recuperatorii de creante.

Dupa depunerea dosarului in instanta si castigarea de catre debitor a contestatiei la executare silita impotriva EOS CREDIT FUNDING DAC, executare silita inceputa la mai bine de 6 ani de zile de la momentul de la care se inchisese o alta executare silita se ridica o intrebare serioasa, oare pot fi executat silit si dupa 100 de ani?

39000 De Lei Datorie Reziduala Anulata – Contestatie La Executare Silita, pornita de catre recuperatorul de creante Eos Credit Funding Dac

Contestatie La Executare Silita Eos Credit Funding Dac Datorie Reziduala

#DosarelePrindViata din nou! O alta executare silita ilegala anulata,iar recuperatorul Eos Credit Funding Dac, ca un “sanitarnegativ al datoriilor, preia o datorie ramasa in urma vanzarii imobiliare din patrimoniul debitorilor si pune dobanzi si penalitati ilegale pe care le pune in executare silita insa instanta ii anuleaza toate actele de executare silita emise.

Desi nu pare nimic complicat in cadrul acestei executari silite, povestea debitorilor pleaca de la o executare silita veche, foarte veche, din 2012.

Executare Silita Eos Credit Funding Dac Recuperatorul de creante si-a adus aminte dupa 6 ani de creanta reziduala si a pus-o in executare silita.

Observati mai jos ca in legatura cu executarea silita a recuperatorului Eos Credit Funding DAC, aceasta este inceputa chiar la inceputul acestui an, acest lucru relevand de fapt ca in baza contractului semnat de catre debitori cu Banca Transilvania si vanzarea bunurilor acestora, corbul sau pestele sanitar negativ, recuperatorul Eos Credit Funding DAC, vine si trage de o creanta ingropata de multa vreme in prescriptie.

Practic, discutam despre o datorie reziduala ramasa din prima executare silita, de asta spun si atrag atentia celor care sunt ingroziti de debitele restante, ca li se pot vinde casele, sa fie EXTREM DE ATENTI atunci cand au o datorie reziduala fiindca aceasta poate ajunge la un recuperator de creante chiar si dupa 10-12 ani si poate fi pusa in executare silita si dupa 100 de ani iar daca debitorii nu se apara si nu folosesc arma unica pe care o au, contestatia la executare silita, da, pot fi executati silit si dupa 100 de ani.

Contestatie Executare Silita Eos Credit Funding Dac

Solutia instantei de judecata – Anuleaza in integralitate actele de executare silita pentru Executare Silita Eos Credit si implicit anuleaza si sumele pe care debitorul le are de platit dar care erau vadit prescrise.

04.08.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: C am.pron.8/2018
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia la executare formulată Anulează executarea silită si toate actele de executare efectuate în dosarul de executare nr. … al BEJA „Vlad V I ?i V M”. Î

n temeiul art. 45 alin. 1 pct. f) din OUG 80/2013, dispune restituirea taxei de timbru în cuantum de 1000 lei, achitată prin chitan?a seria ..nr…., aflată la fila .. din dosarul cauzei, la data rămânerii definitive a contesta?iei la executare.
Document: Hotarâre  884/2020  04.08.2020

Ce am sustinut in cadrul contestatiei la executarea silita pornita de catre recuperatoru de creante pentru aceasta Contestatie La Executare Silita Eos Credit Funding Dac.

In esenta, istoria debitorului mai jos: Imprumutatul Smaranda a solicitat un imprumut in anul 2008 un imprumut pentru nevoi personale.                           

Cazul debitorului prezinta o serie de particularitati, in sensul ca, impotriva contestatorului, in anul 2012 a fost deschis un dosar de executare, respectiv dosarul nr. 234/ 2012 fiind pe rolul SCPEJ Dabuleanu Dragos si Cristea Nicolae, dosarul fiind inchis prin vanzarea imobilului adus in garantie, in anul 2015.

De la momentul adjudecarii imobilului, respectiv din anul 2015si pana la momentul incuviintarii executarii silite de catre Judecatoria Medgidia in data de 08.04.2020, nu am efectuat nicio plata in contul celor de la creditului initial sau in contul creditorului. Dupa o perioada de 5 ani, in care nu au procedat la efectuarea vreunui act legal pentru recuperarea creantei, am primit din partea executorului judecatoresc, in data de 23.04.2020, instiintare, prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita impotriva mea in baza titlului executoriu reprezentat de contractul de credit nr. 114 din data de 25.02.2008 incheiat cu Banca Transilvania S.A.

Avand in vedere ca in data de 08.04.2020 a fost incuviintata executarea silita, consideram cu mult depasit termenul de prescriprie, practic, discutam despre o dublare a termenului de prescriptie.

Astfel, am considerat cu mult depasit termenul de 3 ani de zile timp in care creditorul putea sa puna efectiv in executare creanta sa. Intrucat legea sanctioneaza pasivitatea creditorului cu ineficacitatea titlului executoriu si avand in vedere faptul ca legislatia noastra prevede ca PRESCRIPTIA NU opereaza de drept, am formulat prezenta actiune motivate de art. 706 CPC prin care va solicitam sa constatati ca dreptul de a obtine executarea silita este prescris.

In raport de titlul executoriu a carui ineficienta se cere, va rugam sa apreciati la momentul pronuntarii, in raport de dispoztiile inscrise in Conditiile generale ale Contractului de Credit, oricare dintre urmatoarele situatii vor fi considerate cazuri de neindeplinire[…..] pot duce la scadenta anticipata si exigbila” intarziere de plata”, prin urmare, in cazul prezentei cereri, orice plata a incetat inca din 2015, luna Mai.

Mai mult de atat, in raport de prevederile art. 708 si 709, nu sunt incidente cazuri de suspendare sau intrerupere a precriptiei.

In acest sens, cu prioritate, va rog sa aveti in vedere ca nu am indeplinit in cursul prescriptiei vreun act voluntar de executare a obligatiei prevazute in titlul executoriu, si nici nu am recunoscut in vreun mod aceasta datorie.

Cu atat mai mult, prezenta situatie nu se regaseste in niciunul din cazurile de intrerupere a cursului de prescriptie prezentate in continuarea art. 709 CPC.

Ceea ce retinem de mai sus, din motivele aduse contestatiei la executarea silita a EOS CREDIT FUNDING DAC, este ca avem obligatia sa verificam intodeauna daca primim acte de executare si daca le primim si mai ales daca au trecut peste cei 3 ani despre care vorbeam, contestatia la executare va asigura prescrierea debitului.

Putem sa fim executati dupa 100 de ani cand am incetat sa platim un credit? Da, putem si da putem sa contestam, totul tine de cat de vigilenti suntem.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Articol cotat cu 5 stele

Rating: 5 out of 5.

Contactul rapid pentru avocat – Whatzapp!

19 comments to “Contestatie La Executare Silita Eos Credit Funding Dac Datorie Reziduala Prescrisa”
 1. Noi debitorii “avem obligatia sa verificam intodeauna daca primim acte de executare si daca le primim si mai ales daca au trecut peste cei 3 ani despre care vorbeam”,dar executorul judecatoresc,in calitate de functionar public,nu are nici o obligatie in verificarea acestor acte inainte,de a incepe executarea silita?
  Executorii judecatoresti,chiar au devenit o “facilitate”pusa la dispozitia pradatorilor/recuperatori de creante?

 2. O surpriză mai mult decît plăcută! Îmi voi limpezi puțin intențiile și vă voi contacta. Felicitări și succes!!!
  Adrian Dumitrescu

 3. Am primit plic cu o executare a 5000 ron de la un credit din 15.11.2016 la I-Credit cesionat catre INVEST CAPITAL LTD cu sediul procesual ales KRUK Romania SRL. Sunt convins ca pana in 2018 am platit destul de mult pentru acest credit, saptamnal. Sunt in perioada de 15 zile inca pentru a depune contestatie. As dori ajutor eficient Din 2018 nu am fost deranjat,…iar in 2018 am suferit un infarct acut.

 4. Un model de contestatie la plata unor sume “datorate” serviciului de aprovizionare cu energie termica, de la care sunt debransat de mai mult de 4 ani?!!.. ei solicita sume calculate de firma citire contori , care iau in considerare intreaga scara, desi sunt debransat de la serviciul public!!

  • Am avut o executare silită pe un apartament care nu a fost girat ,pentru o datorie de 5 000 lei ,in 2004 ,iar apartamentul a fost adjudecat de președinta coop de credit ,unde făcusem creditul
   Ap a fost vândut imediat la preț de40 000 €
   Executarea silită s-au făcut fără să fie definitivă

 5. Si cum vedeti dvs. executarea unor persoane rau platnice?Este corect sa se intarzie retrocedarea unor sume imprumutate sau sa se suspende?Eu am imprumutat un cunoscut cu 50000 lei prin Notariat cu putere executorie si fara instiintare prealabila si totul taraganeaza.Daca individul ascunde toate veniturile si nu are alte venituri cum se procedeaza chit ca are vila si masina si 2 firme?

 6. Dacă am avut un contract cu o companie de furnizare a serviciului de telecomunicații, iar aceasta mi-a cedat contractul unei alte companii de telecomunicații, fără să fiu informat în prealabil și fără să mi se ceară acceptul, pot să denunț unilateral contractul cu noul furnizor de servicii? (contractul meu de la Telecom, mi-a fost cedat companiei Orange, fapt ce mă nemulțumește deplin) Pot rezilia contractul cu Orange, înainte de expirarea acestuia? Repet : nu mi-a fost cerut acordul și nu am fost informat în prealabil. Cu stimă.

 7. in anul 2013 am luat un credit de la Provident din care am rambursat o parte din datorie…in momentul in care am aflat ca datoria se putea platii o data pe luna , am luat legatura cu acel IFN si am explicat dorinta de a plati lunar insa domniile lor s-au eschvat cica pe mine m-ar costa mai mult expedierea printr-o anumita banca . in final eu nu am mai platit restul sumei datorate…..va intreb daca suma se prescrie dupa o perioada de timp sau nu..ei imi tot trimit atentionari cu executarea silita…as vrea sa stiu de ce respectiva IFN nu a actionat in judecata persoana mea si de ce trebuie sa fiu amenintat de catre o firma de recuperare pe care nu o consider legala , find si o firma straina de Romania si nu de la ei am solicitat banii .
  cu respect .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.