Cum Contestam O Decizie Anaf? Contestatie Anaf Cu Privire La Obligatiile Fiscale, Popriri, Decizii De Regularizare, Tva, Impozit Pe Profit

Cum contestam o decizie Anaf in instanta?

Ce fel de contestatie trebuie sa depunem?

 

Contestatia la orice decizie emisa de catre ANAF este un drept al oricarui contribuabil nemultumit de cele consemnate intr-un act administrativ fiscal, cum ar fi decizia de impunere sau un act administrativ fiscal de executare silita, ce incepe prin emiterea somatiei de plata, a popririlor aferente.

In esenta exista doua tipuri de proceduri pentru a contesta aceste decizii si astfel se creioneaza situatia in care avem pornita execuarea silita si una in care contestam adinistrativ actul fiscal.

In cazul in care  nu s-a inceput executarea silita,  se emite o decizie de impunere cu taxe,creante fiscale denumite general datorii pe care daca nu  le consideram datorate la plata sau calculate gresit, le putem contesta

In acest caz, in termen de maxim 30 de zile de la data la care s-a luat la cunostinta de existenta acestei decizii de impunere ce a putut fi comunicata fie prin posta, fie direct sub semnatura, avem dreptul sa depunem o contestatie insa in procedura administrativa si nu judiciara. Noul Cod de Procedura Fiscala, termenul de depunere a unei contestatii pe cale administrativa de atac este de 45 de zile de la data comunicarii actului administrativ fiscal contestat.

Unde se depune contestatia administrativa?

Aceasta se depune la organul fiscal emitent al actului administrativ contestat, in maximul termenului aratat numarat pe zi efective si nu libere.

Ce trebuie sa contina aceasta contestatie?

Art. 206 din Codul de Procedura Fiscala, arata dupa cum urmeaza:

a) datele de identificare a contestatorului;
b) obiectul contestatiei;
c) motivele de fapt si de drept;
d) dovezile pe care se intemeiaza;
e) semnatura contestatorului sau a imputernicitului acestuia, precum si stampila in cazul persoanelor juridice.

Pentru ca o contestatie sa aiba succes, trebuie formulata intr-un mod corect, complet si argumentat, o completare facuta de catre un profesionist bazata pe elemente clare si sustinuta prin dovezi concrete.

In toate procesele castigate de contribuabil fata de Fisc, din ce in ce mai multe in ultimul timp se face uz de  o practica gresita a Fiscului de impozitare excesiva si gresita

Ce facem atunci cand s-a inceput executarea silita fiscala?

Executarea silita are ca stadiu incipient comunicarea catre contribuabil a somatiei de plata, somatia de plata catre evident trebuie sa fie semnata si stampilata de catre ANAF.

Daca un contribuabil primeste acest document,contribuabilul trebuie sa se astepte la masuri de constrangere din partea autoritatii fiscale, popriri etc

Dupa primirea acestui document, este foarte probabila blocarea conturilor bancare, instituirea sechestrelor asiguratorii si, din ce in ce mai des, vanzarea activelor contribuabilului.

Cand se depune o contestatie impotriva executarii silite?

Termenul de depunere a unei contestatii in procedura executarii silite este de maxim 15 zile de la comunicarea catre contribuabil a actelor administrative fiscale contestate. Trebuie sa amintim un lucru foarte important: aceasta contestatie impotriva executarii silite se depune la instanta de judecata la care este arondata autoritatea fiscala emitenta a actelor contestate.

Exista posibilitatea sa suspendam executarea silita pornita de catre ANAF?

Pentru suspendarea pe o anumita perioada de timp a executarii silite acordam atentie la doua proceduri:

In cadrul contestarii actului administrativ fiscal, se poate solicita si suspendarea executarii silite a actului respectiv, astfel incat prin cererea adresata instantei veti putea sa suspendati intreaga procedura de contestare a executarii silite sau in conformitate cu codul fiscal

a) depunerea la autoritatea fiscala a unei scrisori de garantie bancara sau a unei polite de asigurare are ca efect suspendarea executarii silite insa acest lucru este de cele mai multe ori imposibil, fiindca daca se pune problema garantarii intregii sume, este evident ca daca ar fi existat acele disponibilitati, contribuabilul ar fi facut plata.

b) depunerea unei cautiuni, stabilita de instanta de judecata, din sumele contestate, conform art. 215 din Codul de Procedura Fiscala, in functie de aprecierea judecatorului, ce suspenda executarea silita pana la judecarea pe fond a cauzei, relativ aceeasi procedura ca in contestatia la executare regasita in codul de procedura civila.

Astfel, nu o singura data ANAF poate emite decizii contradictorii cu sume mari nejustificate si contribuabili pot ajunge chiar in faliment. Astfel, daca sunteti intr-o asemenea situatie de impunere gresita trebuie sa formulati o contestatie fie la Anaf fie direct la instanta.

Av. Cuculis Adrian

0314124888

86 comments to “Cum Contestam O Decizie Anaf? Contestatie Anaf Cu Privire La Obligatiile Fiscale, Popriri, Decizii De Regularizare, Tva, Impozit Pe Profit”
  1. Domnule avocat, sunteti pentru noi muritorii de rand , un inger prin ceea ce faceti, prin informatiile pe care ni le dati fara nici o plata.
    Sincera sa fiu eram dezamagita si nu speram ca inca sunt persoane ca isi ajuta semenii aflati in impas, facand-o dezinteresat.
    Sunteti un om cu suflet mare, m-ati convins prin raspunsurile date celor ” nebagati in seama”.
    Fie ca bunul Dumnezeu sa va ocroteasca familia si sa aveti sanatate ca sunteti deosebiti. Sa aveti numai bucurii si MA VOI RUGA PENTRU FAM. CUCULIS, SA FIE OCROTITA PERMANENT. Cu respect deosebit, Elisabeta

  2. Am mare nevoie de ajutor. Din 2007 suntem plecați din țara. Între 2009-2010 am avut apartamentul din România dat la închiriat. Un singur an. In 2015 l-am vândut. Am primit plic de la ANAF eu cu 1500 soțul 500.( nu înțeleg de ce cu atât mai putin de ce sume diferite in condițiile in care pe contract aveam părți egale).
    Nu pot face contestație decât când revin in România in vara. Cum pot contacta in scris ANAF-ul dc nu sunt in țara ?!?
    Cu mulțumiri ,
    Ioana C.

  3. Buna ziua!As avea nevoie de cateva informatii, in urma unui control al celor de la Directia Regionala Antifrauda am primit acum o saptamana procesul verbal constatator si as dori sa depun o contestatie, doar ca nu stiu cum ar trebui sa o formulez. Se poate sa ma ajutati?

  4. Buna ziua
    Am un PFI In 2015 in Iunie am platit diferenta de impozit si am cerut la ghiseu sa platesc tot pana la sf anului.In septembrie s-a interesat la ghiseu unchiul meu si i s-a confirmat ca este platit tot. In Mai m-am trezit cu un mesaj de la o banca ca am contul poprit. Nu am primit nici o somatienici oinstiintare, nici un email sau telefon desi aveau toateaceste surse ca sa ma gaseasca. Acum am un al doilea abuz savarsit, de data asta de banca unde am un credit de15000 euro pentru o garsoniera care costa de 3 ori mai mult si pt care am garantat cu aceasta garsoniera. Au instituit garantie mobila pe conturi. Ce am de facut?

  5. Buna seara. Am primit de la anaf Caransebes o adresa de instiintare privind infiintarea popririi in baza art 236 din legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala .scrie si un nr de dosar de executare 563 / 30.08.2016 pt cheltuieli jusiciare din octombrie 2009 si contributii la sanatate din decembrie 2010. Spuneti mi va rog aceste datorii nu trebuiau sa se prescrie? Nu am primit somatie de plata, nu am stiut ca sunt executata silit pana àcum in septembrie 2016. M ati putea indruma cum sa formulez o adresa,o notificare catre ei privind prescrierea sumei? Va multumesc .

  6. VA ROG SA MA AJUTATI .
    La inceputul anului 2016, cind a intrat in vigoare noul Cod Fiscal, am fost pe data de 27.01.2016, ca un bun contribuabil ce sint la Directia de Impozite si Taxe Locale sector 6 de pe Str. Virtutii nr. 1-3, ca sa depun Declaratiile cu privire la imobilele din cartierul Militari care apartin de acest centru.
    Am nimerit la d-na inspector LIVNI GABRIELA, careia i-am dat declaratiile si actele anexate pentru imobilele de la adresele: str. Cetatea de Balta nr. 86 si din str. Intrarea Crengutei nr. 3.
    D-na LIVNI GABRIELA s-a uitat pe acte si mi-a spus ca pentru imobilul din str. Intrarea Crengutei nr. 3, NU TREBUIE sa depun declaratie.
    In data de 22.03.2016 am platit toate taxele imobilelor din sectorul 6, inclusive cele pentru imobilul din Intrarea Crengutei 3 conform impunerii, si am considerat ca totul este in regula.
    Am luat Declaratia si actele isotitoare pe care l-am pastrat si care erau intocmite din 27.01.2016 referitoare la acest imobil si m-am prezentat imediat la biroul de Taxe Locale Virtutii.
    Am remarcat pe Declaratie un postit din 27.01.2016 pus de mine pe care am scris ca nu trebuie depusa Declaratia de impunere.
    I-am explicat ca nu aveam cum sa depun Declaratia pentru un imobil cu pretul de achizitie mai mic si pentru altul NU care are pretul de achizitie mai mare, ambele imobile fiind achizitionate in perioada 2011-2015.
    Dinsa nu si-a schimbat punctual de vedere si atunciu am fost la d-na NICA CAMELIA pentru a-i explica si lamurii situatia mea. D-na NICA mi-a raspuns ca intelege situatia dar nu are cum sa ma ajute. La intrebarea mea cit voi plati impozit la acet imobil, dinsa mi-a spus ca 2% din valoarea care este in calculator, adica aproximativ 75.000.000 lei vechi.
    Am mentionat ca achizitia imobilului s-a facut in 2014, deci sint in perioada de 5 ani prin care referinta impozabila este cea din Contractul de Vinzare Cumparare si mi-a spus ca nu se poate lua in calcul acest lucru.
    Dupa aceasta convorbire am fost si am depus Declaratia pentru cladire cu destinatie mixta la solicitarea d-nei CAMELIA NICA si a d-nei Predescu Rodica , cu toate ca la aceasta adresa NU AM NICI UN SEDIU FISCAL DECLARAT cf. art. 43 alin. 1, cladire care nu este folosita.
    Va rog sa remarcati ca nu a fost rea vointa din partea mea sau ca as fi uitat deoarece, banuiesc, ca am fost printre primii contribuabili care s-au prezentat sa depun Declaratiile la inceputul lunii februarie.
    Cu stima,
    Ing. DAN DUMITRESCU
    Tel: 0728d541

  7. D-le Avocat,

    ANAF-ul mi-a instituit poprire pe contul meu de la ING. unde imi intra lunar pensia fetitei de urmas si alocatia de stat pentru copii, din cate stiu, aceste sume nu sunt urmaribile..Cum procedez eu ca acesta banca sa nu imi opreasca din aceste sume incasate lunar, am deschis contul la acesta banca cu adresa oficiala de la dansii catre Casa jud. de pensii tocmai ca sa se poata vira aceste sume in acest cont, ma pot oare obliga sa aduc din nou un document de la Casa de pensii unde sa se specifice in clar ce reprezinta sumele respective?
    In alta ordine de idei, Anaf mi-a instituit aceasta poprire si pe salariu, am fost la dansii in luna aprilie 2016 si mi-au spus ca figurez la dansii cu o suma de 755 ron, ceea ce reprezinta CAS neplatit. Eu niciodata nu am avut alte venituri in afara de salariul meu. Pe parcursul cercetarii mele, am ajuns la concluzia ca in 2005 am luat cu titlu de credit o suma de la Banca Cooperatista Danubius in 2005, in 2007 m-am achitat de toate ratele, iar la sfarsit mi-a restituit suma de 5 ron dividente si 1 leu dobanda, fara sa cunosc toate aceste aspecte am luat banii, alte aspecte nu am mai stiut. Precizez ca operatorul Anaf mi-a spus ca aceste sume provin din anul 2007 de la 01.01 pana la 31.12.2007, eu in toata aceasta perioada am fost in ingrijire copil si nu plateam CAS, primeam decat indemnizatie de ingrijire in suma de 600 ron plus alocatia copilului de 200 ron, ce pot face eu acum? este posibil sa platesc 755 ron pentru cei 5 lei primiti ca dividente la acest imprumut? mai ales ca eu in acea perioada ma aflam in concediu prenatal. In concluzie as dori sa stiu si eu, ce fac? platesc banii sau pot face o contestatie la judecatorie ca pe cale administrativa nu cred ca mai rezolv nimik.. Va multumesc pentru raspuns.
    Tatiana J. Braila

  8. Buna ziua,sa va dea Dumnezeu sanatate.Am nevoie de ajutor.Am avut cu sotul meu o A.F.(2003-2006)Iin care el era (principala activitate)reparator incaltaminte,iar eu auxiliar-coordonator AVON-primeam lunar prin banca un comision.Functionarii de la ANAF nu sunt interedati sa ne dea informatii,ei vor doar sa dam bani.Pe internet nu se gaseau cine stie ce informatii ca acum.MIie mi se retinea impozit anticipt LUNAR din venitul realizat BRUT.nu am stiut ca trebuie trimestrial sa mai dau si eu un impozit anticipat.Nu a reusit sa-mi explice nimeni acest fenomen.Acum am primit o notificare din care reese ca am datorii ba principale,ba accesorii,actele primite din cand in cand difera.In 2012 am solicitat un Certificat fiscal crezand ca aflu tot ce datorez si am aflat ca am 76 lei principal si 430 accesorii(de la casa de sanatate cica).Am achitat 76 lei principal imediat.In notificare de acum am alte valori,si principal 438 lei,total 1800 lei.Desi autorizatia am anulat-o in iulie 2007.Casa de sanatate nu mi-a dat valoarea bazei de calcul care ar genera datorii,desi am solicitat in nenumarate randuri,iar Fiscul zice ca sunt raspunzatori dupa luna iulie 2012 cand s-a facut transferul de date,si ca raspunzatori sa-mi dea un raspuns pentru anii 2003-2007 sunt cei de la Casa de sanatate.Asa ca datoriile merg an de an fara sa pot plati,, principalul”de a carui valoare nu am habar.SARLATANII BENEFICIAZA DE PRESCRIPTII NOI MICII CONTRIBUABILI SUNTEM STORSI DE BANI.ce pot sa fac in acest caz?mi s-a spus ca in justitie nu am sanse mari dar am cheltuieli mari.Multumesc pentru atentie.Weekend linistit.

      • Sunt ciudati rau astia de la Casa de sanatate.Am luat cateva SITUATII primite de la ei (contestate)referitoare la aceeasi perioada de timp taxata.De la o luna la alta valorile difera,cand mai mari,cand mai mici

      • Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa aflu corect cat trebuia sa platesc la CASS in 2006 la un venit de 3900 lei realizat in acel an ca PFA/AF?In septembrie-noiembrie am fost plecata din tara.Am avut.
        Un proces penal in 2007-pentru Contract pentru munca in strainatate,care nu avea valabilitate in tara respectiva-la final am aflat de la fisc ca s-a incheiat procesul si ca sunt datoare sa platesc cheltuieli de judecata.Nu am primit sentinta finala in 2010,am solicitat detalii de la Fisc cand am primit notificarea de plata si ei mi-au dat o copie a sentintei.E legal acest lucru?intre timp s-a adeverit ca Firma de recrutare,autorizata,facea trafic de persoane,a disparut .Dupa ce ca am fost inselata am fost buna de plata si la proces.Mai pot face ceva?sa-mi recuperez banii?Multumesc anticipat.

  9. Buna ziua.Anaf executa o locuinta ce a fost executata in 2012,adjudecata de noul propietar so neinscrisa in cartea funciara de noul propietar.Anaf executa in bun ce nu-mi apartine.Ce e de facut?Multumesc.

  10. Domnule avocat in 2007 am facut 2credite pe care nu le-am mai putut inapoia si sunt executat silit, mai exact am poprire pe salariu (acum minim pe economie)..si m-am trezit de la fisc cu o datorie imensa si ma executa si ei deoarece am avut in trecut o firma de constructii si in consecinta am de dat jumatate din salariu!Avand in vedere ca am un copil in intretinere, platesc pensie alimentara la altul si am un salariu mic ce pot sa fac?mai pot face ceva? pot depune undeva o notificare prin care sa le arat ca mai am 2 executari si de platit o pensie alimentara?multumesc!

  11. Buna ziua domnule avocat Cuculis,

    Am intampinat o problema legata de o recalculare de impozit pe salariu din perioada 2000 – 2004. Aceasta situatie ne-a fost instiintata prima data pe data de 4 ianuarie 2017 de catre banca Raiffeisen. Evenimentele au fost urmatoarele:

    Sotia mea a primit de la banca Raiffeisen un e-mail prin care a fost anuntata ca s-a efectuat o proprire pe conturile proprii, dispusa de ADMINISTRATIA SECTOR 3 A FINANTELOR PUBLICE – ANAF, cu suma de 2438 RON.

    Ne-am deplasat la ANAF, pentru a ne lamuri, neavand alte informatii detaliate cu privire la suma respectiva.

    De la ANAF am primit un document, cu o situatie a impozitului regularizat, restant de plata (?!) in 2009, ca baza de impozitare, in valoare de ~ 1200 RON.
    Documentul contine un desfasurator calculat automat, pe toti anii de la 2009 pana in prezent, cu dobanzi si penalizati care ajung la 2990 RON.

    Precizez faptul ca sotia a lucrat ca angajata, cu contract de munca la diferite firme in acea perioada, firme, care au respectat legislatia de atunci in ceea ce priveste plata impozitelor salariale catre stat.

    Sunt 3 aspecte care sunt neclare si abuzive din partea ANAF:

    1. Nu stim de ce ANAF impune unui angajat o recalculare a impozitului din perioada 2000 – 2004, in conditiile in care a fost cu contract de munca si cu aplicarea tuturor taxelor si impozitelor prin angajator.

    2. Am fost anuntati in 4 ianuarie 2017 de banca si apoi pe 5 ianuarie 2017 am primit primul plic de la ANAF cu instiintarea de plata a sumei de 2438 RON.

    3. Am reclamat la sediul ANAF in data de 5 si 6 ianuarie 2017, faptul ca timp de 7 ani de cand ANAF a considerat ca suma de ~ 1200 RON trebuie recuperata de la sotia mea, conform noii legi a impozitarii, iar ANAF nu a facut nici un demers, pentru ca din punctul nostru de vedere, nu am primit nici o instiintare in toti acesti ani.

    Raspunsul verbal dat in data de 6 ianuarie 2017, a reprezentatului cu care am vorbit, a fost – citez: “ca s-au facut demersuri de instiintare in 2009 si 2014 si ca daca plicurile s-au returnat, au facut public pe site”. Cu asta au respectat “procedura”.

    Ce fel de proceduri foloseste ANAF si in interesul cui, pentru a nu informa cetatenii anual cu situatia fiscala, daca dansii pun in aplicare modificari ale legilor care ne pot afecta ?

    Cum se explica ca o nmodificare a unei legi in ce priveste imozitarea salariala, sa fie aplicata retroactiv ? Spun asta plecand de la baza de calcul din 2009 aplicata conform noii legi a impozitarii, pentru perioada anterioara ?

    Avem siguranta ca se practica un abuz din partea ANAF, ca un cetatean care isi castiga un venit corect, prin munca cinstita, cu plata tuturor obligatiilor catre stat si ajunge sa fie haituit de institutiile statului, fara nici o protectie.

    Va rugam daca putem sa contestam intr-un fel acest abuz.

    Va multumesc,

  12. Buna seara Am o firma de proiectare de arhitectura si am acumulat datorii la anaf. In acest moment s a pus poprire pe conturile firmei. Totodata am de incasat creante de la stat care acopera total datoriile. Am obtinut de la anaf poprirea conturilor tertilor si cu toate acestea anaf nu retine nimic de la acestia. Va rog puteti sa ma sfatuiti cumsau ce trbuie sa fac? Cu respect
    Arh. M. Seitanescu

  13. Buna seara. Ma numesc Simona Ionita. Am si eu o nelamurire in legatura cu o instiintare de poprire de la Anaf pentru plata sumei de 523 lei in contul contributiei asigurarilor sociale de sanatate dupa 6 ani de zile fara a mai primit vreun plic sau altceva de la ei. Pe numele meu nu am decat un cont de salariu la Raiffeisen unde am si un credit dar am sunat la ei si sunt in regula. Am fost la Anaf sa ma lamuresc si nici macar ei nu au stiut sa imi zica clar ce am de platit, doar ca totul a inceput undeva in 2011 si a pornit de la casa de sanatate de la suma de 76 lei. In 2011 in iulie am terminat facultatea,in august am facut o conventie civila cu o firma din Bucuresti pe 10 zile legat de promovarea si vanzarea unor carti in mall iar in octombrie m am angajat la o firma unde sunt si acum doar ca in concediu de risc maternal.fiind gravida. Precizez ca in acea conventie ei se obliga sa plateasca darile la stat si mentioneaza exact perioada cat am.colaborat cu ei. I am.sunat oricum si le am explicat problema mea si au spus ca luni imi trimit acte doveditoare cu care sa merg la Anaf si ca s au mai confruntat cu cateva cazuri de genu. Cand am fost la ei la Anaf nu au stiut sa imi zica exact daca e de la ei daca nu…sa vin cu hartiile si vedem…pai ce fel platesc…si nu stiu ce ? nu mi pot imagina de la ce altceva poate fi…daca aveti vreun sfat, vreo parere astept cu placere. Inca nu mi au blocat contul dar cine stie…am controale de facut fiind gravida tratamente de urmat si mi se pare suspect sa ma puna sa platesc ceva ce nici ei nu stiu sigur…
    Multumesc anticipat.
    Astept sfatul.dvs.
    O seara buna !

    • Stimată Doamnă Simona Ioniță
      Soția mea se confruntă cu aceeași situație.
      In 2015 am primit o înștiințare de la ANAF pentru plata sumei de 144 lei în contul anului 2012.
      Am făcut o contestație imediat și nu am primit niciun răspuns. Am revenit a doua oară la ANAF și ni s-a spus să așteptăm răspunsul acasă. Am trimis contestația a doua prin poștă. Au confirmat primirea în 30 iunie 2015 și nu am primit niciun răspuns.
      Pe data de 18 iulie 2017 am primit, pentru aceeași sumă de 144 lei somație și titlu de executare silită. Conform Legii depun contestație la judecătorie.
      Vă mulțumesc mult pnetru atenție !
      Cu respect Cristian Tălângă

  14. Buna ziua. Am primit o notificare de la ANAF cum ca nu am depus declaratia 200 pentru perioada 2013.Am avut un PFA dar eu nu am mai functionat din aprilie 2013.Notificarea am primit-o acum cateva zile.Nu stiu ce trebuie sa fac…Va multumesc !

  15. Buna ziua,
    In anul 2008 am infiintat un SRL,care a adunat datorii de 7000 lei pana in 2011 (societatea nu prea avea activitate, a aparut si impozitul forfetar si ne-a dat peste cap total). In anul 2011 am cesionat societatea altcuiva (avea nevoie de o firma mai veche, nu nou infiintata) s-a schimbat domeniul de activitate si sediul firmei, a ramas el ca unic administrator, iar noi practic nu mai aveam nici o legatura cu societatea. Am crezut atunci ca el preia drepturile dar si obligatiile firmei (atat el cat si doamna de la Registrul Comertului fiind instiintati ca nu ne putem plati datoriile la stat si de asta vrem sa scapam de firma). De curand am primit de la ANAF o notificare de incepere a procedurii de angajare a raspunderii solidare pentru cele 7000 lei din perioada in care eram administratori si o instiintare ca firma a intrat in insolventa in anul 2014. In notificare se specifica art 25, alin (2), lit c) si d) din legea 207/2015.
    Se poate aplica o lege din 2015, daca noi nu mai avem nici o legatura cu societatea din anul 2011?

    Multumesc!

  16. Bună ziua,
    Unde trebuie să contest pe cale juridică un Titlu executoriu emis de Administrația Finanțelor Publice sector 4: la Judecătoria sectorul 4 București sau la Tribunalul București, secția a II-a Contencios administrativ și fiscal ?
    Vă mulțumesc mult,
    Cristian Tălângă

  17. Buna ziua,

    In data de 16.06.2014 CAS IF a emis doua decizii de impunere pt contributii CASS calculate la pretul obtinut dintr.o tranzactie imobiliara din patrimoniul personal+dobanzi/penalitati(din 2010, anul tranzactei imobiliare-an in care eram studenta la zi, aveam 20 de ani si nu realizam venituri din munca). Au fost contestate la org emitent/ instanta insa nu s.a finalizat procesul. Mi.a vebit somatie si titlu executoriu de la ANAF pt accesorii, suma corespunde cu aceea din decizia de impunere insa la detalii apar numere de decizii straine si, deci cu alte numere si scrie ca subt accesorii la venit obtinut din activitati independente. Sunt motive suficiente pt a contesta si titlul executoriu? Sau daca apare cnp corect si suma corespunde nu are relevanta? Va rog din suflet sa ma ajutatii cu un rasp. Mentionez ca pana acum am atacat in instanta totul singura, fara avocat pt ca nu am avut posibilitati insaacum nu stiu ce sa fac..sa achit si sa astept solutionare pe fond si daca va fi favorabila sa incerc atunci sa.mi recuperez banii? Sau pot face contestatie imptriva titlului executoiu pt ca scrie gresitnr de decizii si scrie ca ar fi din activ independente? Ar mai fi cateva zile din termenul de 15 zile…Multumesc

  18. Buna ziua,

    Am primit de la banca un mesaj prin care ma informau ca au primit de la ANAF la data de 10 august o solicitare de infiintare poprire. A doua zi 11 august m-am la sediul ANAF unde mi-a fost inmanata in original adresa de instiintare privind infiintarea popririi din data de 21 iulie, adresa care face referire la un titlu executoriu din 2009 si la altul din octombrie 2015. La acest moment nu am alte documente de la ANAF insa verbal mi-au comunicat ca aceste sume provin din diferente impozit venit aferente anilor 2002/2003/2004. Au refuzat sa imi inmaneze deciziile de impunere in baza carora au rezultat sumele respective spunandu-mi sa depun cerere la registratura. As dori sa stiu urmatoarele:
    1) termenul de 15 zile in care pot contesta infiintarea popririi curge din momentul in care mi-au inmanat documentul sau o data anterioara si daca da, care e aceea?
    2) este legala aceasta poprire in baza unui titlu executoriu din noiembrie 2009 care din cate inteleg s-a prescris la 1 ian 2015?
    3) al doilea titlu executoriu emis in oct 2015 face referire doar la dobanzi si penalitati. Este legal sa continue sa calculeze dobanzi si penalitati dupa ce au emis un titlu executoriu in 2009?

    Cum ar trebui sa procedez in continuare si ce anume sa contest sau sa solicit instantei? Probabil ca nu voi primi alte documente de la ANAF in termen de 15 zile deoarece mi-au spus ca termenul de raspuns la cererea mea este intre 30 si 45 zile.

    Va multumesc!

  19. Buna ziua , am nevoie de ajutaor sa stiu ce sa fac . sunt jocator de footbal am avut contract din 2010 pana 2014 cu un club ,clubu mi platea asigurarea , azi am fost somat de Anaf ca clubu nu mi a platit asigurarea pe anul 2012 si trebuia platit eu cica clubu nu mi a oprit ce trebuia sa fac va rog !

  20. Am depus la Anaf contestatie la impunere CASS ptr anul 2012 (1/2 an) ca neplatita de angajator .
    Nu mi-a venit raspuns , trebuie totusi sa platesc pina la solutionarea definitiva ?
    Mulltumesc mult

  21. Buna ziua,
    Am 64 de ani, si m-am pensoionat la 55 ani.
    Cand am platit impozitul on-line acum 3 zile , am vazut ca a aparut o rubrica noua ANAF.
    Am avut curiozitatea sa dau clik pe aceasta rubrica..si surpriza… este inscrisa suma de 590 lei ca Regularizare incepand din 2010 sau 2012. . Am sunat la un numar din ANAF si mi s-a spus ca da, sunt niste sume , penalitati neachitate de-a lungul anilor desi eu nu mai lucrez demult si nu s-ar fi PRESCRIS daca sunt din 2012 sau 2010?
    Va multumesc pt raspuns Tel. 0732898617
    23.01.2018

  22. Am primit ieri o decizie de impunere anuala pe 2016…problema e ca mi s-au redactat niste venituri de ordinul a sute de mii,de care eu habar nu am…singurele venituri in 2016 au fost se 250 ron din jocuri se noroc,retrageri pe card,venituri care le-am compmetat in declaratia 200…suma ce o am de platit cica,este de 31748…un sfat va rog

  23. Buna seara! Poate ne ajutați și pe noi cu ceva lămuriri. Soțul a înființat o I.I. in mai 2015, declarația cu venitul estimat fiind depusă decât în primul an, an în care a realizat venituri.Am platit atunci absolut toate datoriile pe care le aveam(am fost înștiințați de restante prin somație , titlu executoriu), am achitat tot, asta fiind în anul 2017, dai in anul 2016 nu mai realizase niciun venit. Nu s.a spus că a fost gresala noastră că nu am depus declarația cu venit 0. Bun, după ce am platit suma de 2.300 lei, care era pe somație, în aceeași zi, 11 iulie 2017, am radiat firma. Acum 5 zile am primit o înștiințare,o somație, un titlu executoriu , suma totala de 3200 lei, reprezentând restante la impozit și casa de asigurări, din data de 12.07.2017, când firma era deja radiata, până inclusiv luna ianuarie 2018. Am fost la ANAF, daca ne caută pe C.U.I, firma e pe 0, daca îl caută după CNP, apare aceasta diferența. Soțul este angajat din 2016. Ce e d făcut? Deja i s.a pus poprire. De ce apare aceasta restanță începând cu data de 12. Iulie 2017, când era deja radiata? Ce putem face? Deja am platit in 2017 2300 lei, impozit pe venit estimat, pe care el oricum nu l.a realizat în acel an. Va mulțumesc anticipat!

  24. Bună ziua
    am nevoie de informatii, am primit o notificare de deschidere a procedurii de angajare a răspunderii solidare. Sunt mentionat ca administrator a unei SRL despre care nustiu nimic. .nu am semnat si nu am dat acordul nimănui sa ìnregistreze aceasta firma. Sunt cifre enorme de debite care trebuie platite (peste 500000 ron). Din 2008 pina acum ma aflu peste hotare si nu pot rezolva problema personal

  25. Buna ziua ! Va rog frumos explicati si mie de ce trebuia sa depun eu declaratia 600 daca eram declarat prin form. 112 de catre platitorul contractului de drept autor cu care eram angajat. Este vorba de anul 2012. Sumele pt cas erau retinute si virate dar totusi am primit o stabilizare din oficiu de la anaf in luna trecuta, adica dupa 5 ani . Multumesc !

  26. Bună seara! Am primit și eu de la anaf o foaie cu titlu executoriu din date de 28.10 2010,precum ca am de plata 3600 lei cheltuieli de judecata de la un proces ,mai scrie ca să luat măsură indisponibilizari sumelor de banii de la firma care lucrez !este un proces care sa finalizat în anul 2010

    Ce este de făcut? Va mulțumesc din suflet,sănătate

  27. Buna ziua,
    am primit prin posta (recomandata) in 9 martie 2018 o decizie referitoare la obligatii de plata si accesorii cu suma de plata de 125 lei. Pe verso, e un tabel in care se justifica aceasta suma ca fiind dobanda (esalonare!) la o suma de 1738 lei ca urmare a unei decizii de impunere din 20 iunie 2011. M-am dus la ANAF si am aflat ca, de fapt, suma totala de plata este de 3420 lei reprezentand suma de 1738 plus accesorii. In aceasta perioada (2010-2011) am avut un contract cu carte de munca si unul pe drepturi de autor. Ambele societati unde am lucrat spun ca au platit toate darile la timpul lor. Mentionez ca pana acum nu am stiut de aceasta suma (nu mi-a fost comunicata in vreun fel). Din iunie 2011 (data deciziei de impunere initiala pana acum au trecut 6 ani si jumatate.
    Nu ar fi trebuit sa se prescrie?
    Cum as putea contesta aceste sume?
    Va multumesc anticipat.

    • Bună seara domnul avocat, am primit de la Anaf prin poștă pe 15.03.2018 somație și titlu executoriu în valoare de 22.000 lei. Bănuiesc ca provin de la o veche societate care nu mai are activ de 3 ani și la care inca sunt asociat și administrator 50%. Datoria era de 10.000 lei dar între timp s-a ajuns la 22.000. Nu am fost plătită la vremea respectivă de cei pentru care am prestat servicii intrând ulterior în faliment. Eu rămânândcu debitul la stat de 10.000 lei care astăzi a ajuns la 22.000. Ce soluții am pentru rezolvarea acestei spețe? Va mulțumesc anticipat de înțelegere . Cu stimă,

  28. Buna ziua.
    Va rog sa ma aajutati si pe mine cu o informatie.
    In luna ianuarie 2018 am lucrat la 2 firme.
    La noua firma am lucrat 3 zile(8.9.10.01.201) dupa care m-am reintors la vechea firma.
    Acum vreau sa imi cumpar un apartament prin programul Prima Casa iar cei de la banca mi-au solicitat ultimul act aditional.
    Avand in vedere ca mi-am dat demisia si m-am reintors dupa 3 zila la firma la care lucrez acum am dus noul contract.
    Cand cei de la banca m-au cautat in ANAF eu sunt inregistrat ca lucrez de 5 ani la firma actuala.
    Banca a solicitat sa ma duc la ANAF si sa rectifice ca la urmatoarea cautare de catre banca in ANAF eu sa apar cu aceasta intrerupere de trei zile si sa reiese ca am vechime de 4 luni.
    Am fost la ANAF iar cei de acolo au zis ca nu au ce sa faca.
    imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac, cum sa procedez in aceasta situatie ca in ANAF sa se vada ca am lucrat trei zile la o firma si e pa data de 11.01.2018 la alata firma?

  29. Buna ziua. Pt un pfa infiintat in 2012, activitate suspendata in 2013 si reziliat in 2016,mi se impuen acum plata pentru contributii sociale. Este normal sa platesc, tina d cont ca nu am avut niciodata activitate pe pfa si ca in aceasta perioada am fost angajata si contributiile platite de angajator?

    Si 2: in perioada in care pfa a fost suspendat eram obligata sa depun declaratiile 200, 220? Ultima fiind depusa in 2013 pe 0 si nemodificandu-se nimic?
    Multumesc.

  30. Buna ziua.In cursul acestei luni am fost notificata ca am de plata din 2010, impozitul+dobanzi+penaliati. Toate platile au fost facute la vremea respectiva anticipat in contul trezoreriei. In sept. 2011 am primit decizia finala de plata pt anul 2010, am platit si diferenta. Azi, am solicitat o fisa fiscala de la Taxe si impozite sector 3, si pt anii 2010/2011 nu se mai regaseste nicio plata. Pe langa contestatia pe care o voi depune sapt. viitoare, vreau sa fac o plangere penala pt stergerea platilor.Pot sa o fac?
    Multumesc.

  31. Buna seara.In cazul in care popririle prescrise au ajuns toate o data la angajator (mentionez ca acestea au rezultat in urma unui PFA infiintat la finele anului 2011), angajatorul mai exact contabiliatea a decis acum 4 luni de zile sa vireze 50% din veniturile mele pe motivul ca sunt MULTE (un salar net care oscileaza intre 1600-2400)desi vin din partea unei singure institutii adica ANAF. Acesta din cate stiu eu este un abuz, cum as putea actiona la sigur?

    Multumesc.

  32. Buna ziua,

    Acum doua zile, solicitand un certificat fiscal pentru sora mea, am primit un aviz de plata ,cu o suma in valoare de 15.682. lei. Este o decizie de impunere anuala , per 2000-2004.
    Suma reprezinta o diferenta de regularizare impozit anual, de 4694 lei, per 2000-2004, la care dobanzile aferente sunt in valoare de 10.988 lei. In toata aceasta perioada, din 2001 si pana in prezent, de cand a figurat cu acest sold in analele anafului, niciodata n-a primit un aviz de plata ori vreo instiintare. Astfel ca, in cei aprox 18 ani,. dobanzile au crescut intr-un ritm ametitor.

    Se poate contesta acest sold, exista o cale legala pentru a rezolva o astfel de situatie?

  33. Buna seara! Am avut un P.F pe care ulterior l-am inchis (2016)dar am cerut si fisa fiscala unde nu aveam datori! zilele trecute am primit o decizie de impunere de 2901lei privind regularizare CASS din 2014! Mai este ceva de facut? Am inchis acest PF pentru asa numitele REGULARIZARI care te inebuneau si niciodata nu stiai ce platesti ,dar nici asa nu scapi de aceste REGULARIZARI!

  34. Buna ziua! Am primit o somație ‘creanțe rezultate din nereguli bugetare’ si nu știu mai exact la ce se referă. Probabil ca am lucrat in străinătate și nu mi-am declarat venitul? As putea sa contest pentru ca nu am știut? Abia acum am verificat și am văzut ca s-a dat o lege. Mulțumesc!

  35. Buna ziua,

    Am avut un PFA (inchis in 2012) pentru care am descoperit pe ghiseul.ro (nu am fost instiintata de catre ANAF) ca am de plata regularizari CASS pt 2012 de 414lei. Am contactat ANAF si le-am trimis chitantele platilor anticipate efectuate in 2012 pt CASS in valoare de 615 lei (mai mult decat aveam de fapt de plata).
    Ieri am fost poprita pt aceasta suma, in conditiile in care ea este platita. Am contactat iar ANAF si mi-au zis ca CASS Ilfov nu le-a confirmat primirea platilor.. Cum pot rezolva aceasta situatie?

    Multumesc.

  36. Buna seara.
    Am avut o INTREPRINDERE INDIVIDUALA la care am suspendat activitatea din decembrie 2017. In iulie 2018 am avut un control fiscal inopinat pe anul 2017.
    Conform verificari sa constatat o eroare de tipar in deconturile 300 si 390 vies, suma declarata 642.000,00 in loc de 3.800,00 ron.
    Controlul fiscal a decis corectarea declaratiilor in termenul imediat.
    Procesul verbal al controlului fiscal am primit dupa ce sa luat din oficiu statutul de TVA si din acest motiv ANAF nu a acceptat corectarea declaratiilor. In noiembrie 2018 ne luand in vedere suspendarea activitati ANAF a comunict Decizia de impunere din oficiu TVA, motivul ne depuneri declaratiilor 300 pe periada Ianuarie-Iulie 2018, suma calculata in DECIZIILE DE IMPUNERE DIN OFICIU se baza pe eroare constatata de Controlul fiscla. In luna Aprilie 2018 am primit si titlul executoriu, dupa care am depus o cerere, asi zice contestatie specificand ca suma respectiva din titlurile executoriu sunt eronate, atasand si procesul verbal de la controlul fiscla + Rezolutia referitor de suspendarea activitati, la cererea respectiva am primit raspunsul ca ma depasit toate termenele legale de contestati, si erau preluate deciziile de impunere din oficiu.
    In prezent am reusit cu greu sa corectez declaratiile eronate pe 2017, la ANAF figuran situatia reala contabila.

    Asi vreau sa interesez in prezen ce soluti asi avea pentru recalcularea sau anularea deciziilor luand in vedere aspectul ca DECIZIILE DE IMPUNERE au ca baza date enorate si ca activitatea era suspendata temporal pe periada comunicari deciziilor din oficiu la TVA.

      • Stimate Domnul Avocat. In primul rand va multumesc pentru raspuns. Referitor de termen, din pacate am depasit toate termenele legale. Va rog daca aveti posibilitate puteti sa trimiteti Legea care se refera la Corectarea erori din Ofiuciu, avand in vedere ca Controlul fiscal a identificat eroarea respectiva, conform Procesului verbal trebuia sa fie solutionata imediat. Eu din urma am reusit in luna 09/2019 sa corectez deconturile eronate pe baza unei cereri facute la ANAF Brasov, decizia de corectie tot din Odorheiu Secuiesc am primit.
        In cazul respectiv, s-a corectat eroare in Deconturile de TVA, DECIZIE DE IMPUNERE LA TVA calculat pe date eronate, asi vrerau sa stiu daca nu exista o lege referitor de corectare DECIZIEI DE IMPUNERE DIN OFICIU LA TVA la modificare bazei de impozitare (Legea 207, ART.95 ,Alin.2.
        Inca un aspect esential: am cerut Certificat de atestat fiscal de pe SPACIUL PUBLIC VITUAL , ca find Intreprindere Individuala suspendat din 2017 pe CNP + CUI se reflecta ca nu am nici o datorie fata de ANAF. Acuma ce e realitate ?

  37. Va multumesc pt. Raspuns.
    Din pacate am depasit termenele Legale de contestatii.
    Ca si informati suplimentara: Declaratiile eronate au fost corectate in luna 09/2019 dupa inca o cerere depusa la ANAF Brasov.
    Asi vreau sa interesez ca conform Legi : 207/2015
    Art. 95 DECIZIE DE IMPUNERE
    alin. 2, as putea sa cer corectarea deciziilor de impunere la TVA.
    sau asi putea sa fac refrire si la Art. 92, alin.1 punctul D) inactivitate temporala.
    Am rezolutia de la Registrul Comertului referitor de suspenare temporala din 20/12/2017.
    DECIZIILE DE IMPUNERE DIN OFICIU LA TVA erau calculate dupa Control Fiscal care a constatat eroarea in Declaratii 08/2018 iar deciziile erau calculate in 11/2018.

  38. Va multumesc pt. Raspuns.
    Din pacate am depasit termenele Legale de contestatii.
    Ca si informati suplimentara: Declaratiile eronate au fost corectate in luna 09/2019 dupa inca o cerere depusa la ANAF Brasov.
    Asi vreau sa interesez ca conform Legi : 207/2015
    Art. 95 DECIZIE DE IMPUNERE
    alin. 2, as putea sa cer corectarea deciziilor de impunere la TVA.
    sau asi putea sa fac refrire si la Art. 92, alin.1 punctul D) inactivitate temporala.
    Am rezolutia de la Registrul Comertului referitor de suspenare temporala din 20/12/2017.
    DECIZIILE DE IMPUNERE DIN OFICIU LA TVA erau calculate dupa Control Fiscal care a constatat eroarea in Declaratii 08/2018 iar deciziile erau calculate in 11/2018.

  39. Buna ziua,
    Ma numesc Lungu Dan si va scriu in calitate de administrator al SC Silviana Productie Impex SRL (numita in continuare SPI). Principalul obiect de activitate al societatii este COD CAEN:4672- COMERŢ CU RIDICATA AL METALELOR SI MINEREURILOR METALICE, practic comercializam feroaliaje si neferoase pentru industria metalurgica. Cazul meu este urmatorul
    In decontul de TVA din noiembrie 2018 am solicitat la ANAF o rambursare de TVA provenita dintr-un export, in valoare de aprox.45.000 ron. In februarie 2019 am incasat suma solicitata cu mentiunea –Cu control ulterior-. In decontul de TVA din luna martie 2019 am mai cerut o rambursare de TVA provenita tot din export. Datorita faptului ca suma solicitat la rambursare depasea 90.000 ron era necesar un control financiar. La insistentele mele in luna februarie 2020 inspectorii ANAF au inceput controlul solicitandu-mi documentele din luna in care am solicitat rambursarea de TVA. Mentionez ca exportul la care am facut referire a fost efectuat in noiembrie 2019, documentele din martie 2020 neavand nici o relevanta pentru rambursarea de TVA. Tot in luna februarie 2020 la doua saptamani de la sartul inspectiei, am primit o decizie de suspendare pentru 6 luni pe motiv ca unul din furnizori nu a putut fi contactat pentru relevanta declaratiei 394. Se pare ca acest furnizor nu a declarat in 394 SPI in calitate de client. In luna august 2020 inspectorii ANAF au reluat controlul cu extinderea perioadei de control pana in octombrie 2017. Am pus la dispozitia organelor de control toate documentele solicitate pentru perioada octombrie 2017 – martie 2020. In luna octombrie 2020 am primit un Raport de Inspectie unde se imputau societatii SPI toate sumele de TVA achitate catre patru furnizori care se pare ca nu au inscris in declaratia 394 SPI la clienti. Deci practic ANAF-ul solicita SPI sa mai plateasca inca odata TVA-ul platit la furnizori. Mentionez ca am pus la dispozitia inspectiei comenzi, avize de expeditie, facturi, documente bancare atat de la furnizori cat si de la clientii unde am vandut marfa. La acest raport am facut o intampinare care nu a fost luata in considerare, inmanandumi-se Raportul Final de Inspectie Finala si Decizia de impunere pentru suma de aproape 350.000 roni, reprezentand sumele de TVA achitate furnizorilor cu ordine de plata prin banca. In termenul legal am depus contestatie in data de 16.11.2020 cu toate documentele necesare adica, avize de expeditie, facturi, documente bancare atat de la furnizori cat si de la clientii unde am vandut marfa. Mentionez ca am depus contestatia conceputa de o persoana care lucreaza in ANAF la directia de unde apartin, cu numar de inregistrare.
    Nu am primit nici un raspuns pana azi dar au inceput sa curga somatiile si titlurile executorii pe o suma exorbitanta…350.000 ron TVA si 60.000 ron penalitati si dobanzi din anul 2018.
    Adica mai pe scurt in loc sa primesc 50.000 ron drept rambursare de TVA din export, trebuie sa platesc inca odata TVA achitat la furnizori plus dobanzi si penalitati.
    Mi-am oprit activitatea de frica sa nu-mi puna poprire pe cont si sa am plati de achitat catre furnizori.
    Mi-e greu sa inteleg cum sistemul poate ucide o firma activa din 1994, fara datorii la stat pana la data raportului de inspectie fiscala, numai pentru faptul ca organele de inspectie fiscala nu au putut contacta furnizorii in cauza pentru a corela datele fiscale raportate.
    Acesta a fost motivul pentru care mi-au fost imputate sumele de mai sus…Administratorii firmelor respective nu au putut fi contactati. Au trimis citatii si emailuri. Incredibil!!!!
    Mi-am pierdut orice speranta, nu am bani pentru un proces care va dura foarte mult dar indraznesc sa va fac o propunere.
    Daca credeti ca exista sanse de-a castiga un proces cu ANAF-ul, si de-a recupera cei 50.000 ron din TVA, va rog sa ma contactati la adresa de email

  40. Buna ziua! De anul trecut ANAF imi impune in plus circa 5000 lei in urma Depunerii Declaratiei Unice 212 pe care o depun anual pentru venituri din cedarea folisntei bunurilor. Am cerut in scris recalcularea dar nu au raspuns nimic. In schimb mi-au poprit conturile in luna Februarie a acestui an si mi-au debitat suma. Acum am depus Declaratia Unica 212 pentru anul 2022 si am observat ca iarasi au stabilit un impozit pe venit cu circa 5000 lei in plus fata de suma calculata automat in Declaratia Unica. Nu inteleg cum se poate asa ceva. Ce se poate face in aceasta situatie?

  41. buna seara ,
    In 2016 am obtinut prin decizie definitiva a curtii de apel anularea obligatiilor fiscale in totalitate.Cf art 50-53 cpf anaful din uat trebuia sa emita un nou titlu de creanta ,dar nici acum nu a facut aceasta obligatie.In schimb mi-au facut somatii si titluri executorii repetate,toate respinse de instanta prin hotarari definitive.Cum pot sa-i oblig sa-mi stearga debitele?

  42. Buna ziua, mama mea s-a trezit in 6 iunie 2024 cu o poprire de la ANAF pe contul bancar, fara sa fi primit in prealabil nici o somatie (n-a primit nimic nici pana in ziua de azi…). Am fost de doua ori la ANAF sector 3, unde am solicitat o copie a somatiei sau o explicatie clara si in scris a datoriei impuse. Au refuzat sa ne ofere prea multe detalii (de atitudinea impertinenta nici nu mai vorbesc). Tot ce am putut obtine a fost un print cu o insiruire de sume si date scadente (care incep de la 31 iulie 2019 incoace) si, doar verbal, informatia ca datoria ar proveni din 2018 si ca ar avea legatura cu o firma americana pentru care mama a lucrat. Dar ea nu se stie vinovata cu nimic. Da, a lucrat pentru firma respectiva si in acea perioada ea platea direct impozitul catre ANAF, asa era intelegerea cu firma. Iar asa cum spunea mai sus si un alt solicitant, in ani de zile ANAF nu ne-a informat in niciun fel ca ar exista vreo datorie. Ei sustin ca era obligatia noastra sa mai verificam din cand in cand daca avem ceva de plata…

    Daca ne puteti ajuta cu urmatoarele indrumari:

    1. Care este modalitatea legala prin care mama poate sa oblige ANAF Sector 3 sa-i puna la dispozitie continutul somatiei?

    2. Care este procedura de a contesta suma impusa, ca persoana fizica, in contextul in care ANAF nu a informat-o pe mama ani de zile de existenta datoriei si nici macar nu a emis o somatie inainte de a aplica poprirea, asa cum este prevazut de lege?

    3. Conform legii, ANAF are voie sa aplice poprire si la nivelul pensiei de varsta? Am cautat pe internet, insa am gasit informatii contradictorii.

    4. Am inteles ca ar exista un termen de 5 ani dupa care o datorie la ANAF se prescrie. Avand in vedere datele de mai sus, atat cat am putut obtine, ne puteti explica pe scurt cand s-ar aplica aceasta prescriere in cazul mamei? Prescrierea datoriei este transparenta pentru contribuabil, putem vedea undeva clar cand dispare, de exemplu pe Ghiseul.ro? Sau ramane acolo pur si simplu…?

    Multumim mult!

      • Va multumesc mult pentru informatie.
        Ne puteti ajuta va rog din suflet cu un raspuns si la punctul 3, in ce masura ANAF ar pune poprire pe pensia de varsta?

        Spre marea lor dezamagire, in contul bancar n-au gasit decat cativa lei, din ce ii triimisesem eu mamei pentru cheltuielile casnice. Si, evident, de cand cu poprirea, am stopat orice transfer de bani catre acel cont.

        Intrebarea este: daca ANAF vede ca in contul bancar nu mai misca nimic, exista riscul sa atace pensia?

        Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.