Cum Obtinem Demontarea / Desfiintarea Antentei Gsm De Pe Blocul De Locuinte – Asociatia De Proprietari Contra Operatorilor De Telefonie Mobila – Avocat Cuculis

Cum Oblig Telefonia Mobila Sa-si Mute Antena De Pe Blocul Unde Locuiesc? Vizate Antenele Gsm Ale Operatorilor De Telefonie Mobila – Avocat Cuculis

antene blocuri

Informatiile de mai jos, au plecat de la o solicitare a unei persoane interesate, sa desfiinteze antenele GSM de pe blocul in care locuieste, acesta avand imobilul la ultimul etaj, de asemenea cu minor nou nascut si plin de griji fara de undele emise de catre aceste antene. 

Totul pleaca de la ideea semarii contractului, concretizata intr-un act juridic contractul de inchiriere al terasei.

Nu de putine ori vedem amplasate pe blocurile de locuinte, antene GSM care evident ca amplifica un semnal Gsm, pentru ca noi fiecare, sa putem discuta la telefon.

Intrebarea se pune, cat de nocive sunt aceste antene GSM pe de-o parte din punct de vedere al radiatiilor si pe de alta parte din punct de vedere al contractelor incheiate de catre Asociatiile de proprietari, cu detinatorii de antene gsm. 

Din analizarea contractelor de amplasament, de inchiriere a spatiilor teraselor blocurilor, acest contracte sunt aproape  de nereziliat, avand in vedere ca operatorul GSM face investitii mari si vrea sa se asigure ca nu ii va fi mutata antena prea repede.

Instantele de judecata pun pe primul loc sanatatea oamenilor si nu contractele semnate!

Cunoastem din prevederile de drept comun, ca poti rezilia un contract, indiferent de ce destinatie are acel contract, doar prin acordul partilor sau pentru neindeplinirea conditiilor contractate, ori in aceasta situatie, suntem intr-un caz atipic, respectiv, contractul semnat de catre Asociatie, poate afecta chiar si prezumtiv un drept mult mai important decat dreptul la libera contractare, dreptul la viata si la sanatate personala.

Extras din hotararea instantei – Reclamantul a aratat ca este proprietarul apartamentului nr. […], situat in Bucuresti, […], iar pe terasa blocului, deasupra locuintei sale, sunt montate mai multe antene GSM aflate in proprietatea paratei. Se considera ca se impune ridicarea echipamentelor avind in vedere nocivitatea larg recunnoscuta si chiar demonstrata a acestui tip generator de campuri electromagnetice. Chiar si existenta unui risc potential justifica indepartarea antenelor. Se invoca dreptul la viata si sanatate, la  proprietate, de acces la instanta Totodata, se sustine ca amplasarea antenelor a fost facuta fara respectarea dispozitiilor legale, nefiind obtinut acordul proprietarul apartamentului direct afectat, conform art. 39 si 41 din legea nr 230/2007.

Cum pot solicita instantei de judecata sa oblige operatorul GSM sa desfiinteze/demonteze antena de pe bloc?

Cine poate solicita desfiintarea antenei?

In primul rand, actiunea poate fi pornita fie de catre Asociatia de Proprietari ce a semnat acordul de amplasare al antenei GSM fie de catre orice alta persoana aflata in imobilul unde este amplasata antena sau orice alta persoana ce poate sa faca dovada ca ii este afectata viata si sanatatea.

Extras din hotararea instantei – Atat timp cat nu s-a stabilit cu un anumit grad de certitudine ca antenele GSM nu au nici un efect periculos asupra vietii si sanatatii unei persoane  ce locuieste permanent in preajma acestor dispozitive, reclamantul trebuie sa beneficieze de principiul precautiei instituit de art 174 din Tratatul de Instituire a Comunitatii Europene (fostul art. 130 R din Trtataul de la Maastricht), care s-ar traduce prin aceea ca, in lipsa unor date certe referitoare la consecintele pe termen lung ale expunerii la campuri electromagnetice, autoritatile trebuie sa protejeze cu prioritate individul contra riscurilor potentiale .

Instanta apreciaza ca dreptul la viata si integritate fizica si  implicit la sanatate, garantat de art. 2 din Conventia Drepturilor Omului ratificata de Romania prin Legea nr. 30 din 18.05.1994 (publicata in M. Of. Nr. 135/31.05.1994) si consacrat de art. 22 si 34 din Constitutie, presupune si eliminarea din mediul biologic al individului a oricarui risc potential pentru sanatatea si bunastarea sa.

De ce este foarte simplu pentru piata telekom sa faca asta?

Pentru ca folosesc pe costuri mici, terasele blocurilor inalte, pentru a propaga semnalul gsm astfel nefiind obligate sa-si faca propria infrastructura.

Este pana la urma novica mentinerea unei antene GSM pe blocul in care locuim si este un element determinant in castigarea procesului?

Nici nu ar conta.Se pare ca magistratii nu au vrut sa creada niciun studiu si spe buna dreptate nu poti sa pui in balanta sanatatea si viata unui om cu greutatea unui studiu ce se poate considera peste ani de zile ca a fost interpretat gresit, astfel incat au dispus demontarea antenei.

Oricum, instanta va face aplicarea cu prioritate a Constitutiei si a dreptului la viata si a celorlalte acte interne si internationale cat si dispozitii CEDO.

Av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

62 comments to “Cum Obtinem Demontarea / Desfiintarea Antentei Gsm De Pe Blocul De Locuinte – Asociatia De Proprietari Contra Operatorilor De Telefonie Mobila – Avocat Cuculis”
 1. Presedintele Romaniei, parlamentul Romaniei si Guvernul Romaniei, chiar nu pot sa faca nimic ca sa-si protejeze cetatenii? Cel mai simplu estesa sedea o lege prin care sa se stabileasca locurile si conditiile unde se pot amplasa aceste antene “teroriste” pentru locuitorii oraselor Romaniei. Acesti abuzivi, isi monteaza antenele lor ucigase numai in centrele oraselor, in cele mai aglomerate locuri. Conducatorii tarii nu vor sa auda si sa vada aceste nenorociri ce ne inconjoara? Cautati corupti? Cine pot fi mai corupti decat administratorii de asociatii de proprietari de la blocurile de locuit? DNA, ce mai asteapta? De ce nu-i ia la cercetat pe acesti abuzivi asupra vietii oamenilor?

 2. informatii ff utile, am o situatie aproape asemanatoare cu cea prezentata de dvs, numai ca eu stau la parter iar pe intregul perete exterior al garsonierei mele se gasesc dispozitivele acelor antene amplasate pe bloc. nu am fost intrebati daca acceptam acest lucru, nu stim daca este contract facut si ce se face cu bani primiti administratorul devenind ff reticet la intrebarile mele, stau si ma gandesc ce ar fi de facut, sa solicit dar nu sunt sigur ca exista un corp de control al primariilor care sa se ocupe de auditul asociatiilor de bloc si legalitatea contractelor pentru antene si modul de valorificare a acestor contracte, ptr ca la nivelul blocului nu se vede o imunatatire ci din contra o inrautatire a condițiilor – lipsa caldura apa calda si multe altele.

 3. Sint angajat al unei firme ce ocupa inclusiv ultimul etaj al unei cladiri de birouri de 8 nivele , pe acoperisul careia au fost montate initial 2 antene Orange , recent inca o antenna Telekom si in curand si o antenna DIGI.
  Operatorii au acordul propritarului cladirii care e interesat direct de castig , iar firma care are spatiul inchiriat nu o prea intereseaza acest aspect , ea neinformand macar angajatii ca incepand cu data x , vor lucra cate 10 ore sub inca o antena .
  Intrebarea mea era daca se poate face ceva(in afara de a schimba jobul) in acest sens intrucat aici nu e vb de acordul locatarilor iar cei care se simt lezati nu sint propritari sa poata emite pretentii .

   • Cred ca operatorii au negociat/luat acordul doar al proprietarului cladirii. Firma angajatoare care activeaza la ultimul etaj nu cred ca a avut sau poate avea vreun cuvant de spus.
    Ca angajat nu stiu daca am vreo calitate sa ma cert cu proprietarul cu care nu am o relatie contractuala directa, iar cu firma angajatoare …nu ea a montat antenele.
    Cred ca aceeasi situatie e intalnita in mai multe cazuri.
    Va multumesc.

   • Bună ziua eu am acționat în judecata în legătură cu antena g s m care se afla deasupra apartamentului meu proprietate și nu am avut câștig de cauza ma bat cu morile de vânt cu toate ca zgomot ma terminat îmi vibrau pereții și sunt și operata de cancer la piept va mulțumesc dați-mi și mie va rog un sfat ma pus sa plătesc și domnu care a făcut măsurătorile care nu mia spus cât costa

 4. Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din sectorul 2 si pe terasa blocului este montata o antena gsm a societatii RDS.
  Contractul de inchiriere a fost pe 10 ani si a expirat pe 18.07.2017. dar contine o clauza prin care se prelungeste tacit daca nu este notificata rezilierea cu cel putin 6 luni inainte.
  Presedintele de asociatie a consultat locatarii de la ultimul etaj care au refuzat prelungirea contractului, si a facut adresa de reziliere pe 17.05.2017 deci cu 2 luni inainte de expirare.
  Ce sanse avem sa scapam de antena ?

  • Am solicitat Asociației de proprietari să schimbe locația celor 2 antene fiind la ultimul etaj și a echipamentelor amplasate deasupra locuinței dar nu vor să facă nimic,precizez că am o gonartroza grad 4 și va urma o proteză de genunchi, mulțumesc.

 5. Revin cu precizarea ca in contractul de inchiriere se specifica faptul ca poate fi reziliat de catre proprietar cu o notificare cu cel putin 6 luni inainte de expirare in timp ce acelasi contract poate fi reziliat de chirias cu o notificare cu o luna inainte.
  Poate fi considerata clauza abuziva aceasta situatie ?
  Multumesc !
  P.s. Ne puteti sustine cu o actiune in instanta ?

   • buna ziua
    ma numesc plutariu iulian,tatal meu a murit acum 10 zile de un cancer ff agresiv si rapid,pe blocul lui si pe alte doua blocuri alaturate se afla o adevarata uzina de antene de telefonie.
    ati putea sa ajutati”

 6. Buna ziua, locuiesc in Timisoara o cladire distanta e cladirea Telecom. Pe cladire firmei s-a montat un pilon imens cu tot soiul de antene gsm pe ea. Intre blocul in care locuiesc si cadirea Telecom e cam 500 m distanta, iar intre ele e o scoala, cam la 100 m de cladirea operatorului. Dupa cladirea Telecom urmeaza un bloc turn pe care s-au montat alte antene gsm, probabil ale altui operator. Intrebarile mele sun, poate monta Telecom antene gsm asa aproape de o scoala? Poate legal un alt operator sa monteze antene gsm asa aproape de alte antene? Ma ingrozesc ce aproape locuiesc de acestea si ce efecte nocive pot avea pentru sanatatea mea si a familei mele pe termen lung. Multumesc

 7. Buna ziua, operatorii RDS vor să monteze o antena pe terasa blocului in care locuiesc. Doar că la scara B, eu locuiesc la scara C, lipită efectiv de scara B, ultimul nivel, și voi fi direct afectată de aceasta. Întrebarea mea Este dacă lor nu le trebuie acordul tuturor celor ce locuiesc la ultimul nivel. Blocul și asociația de proprietari este formata din scara a,b și c. Mulțumesc

 8. Bună seara, în vecinătatea blocului nostru (bloc 4etaje, 4 scări )la fel o antena Gsm Digi, în curs de montare momentan adun informații însă sunt locatari din bloc, scări diferite, care nu au știut de montarea antenei și o mulțime din vecinătate consternati, având în vedere ca blocurile sunt foarte aproape, vis a vis e o universitate și la nici 150m un spital privat. Oare avem o șansă? Noi suntem din Arad, însă am înțeles ca aveți birou în Timișoara?

   • Buna seara! Locuiesc intr-un imobil care are montate pe el 3 antene. Proprietarii ultimului etaj au fost de acord cu el.cum putem sa obținem in instanța ridicarea acestora. Nu cunoaștem contractele…președintele asociației refuza sa pună la dispoziție aceste contracte.

 9. Buna seara,
  Eu nu am fost de acord cu montarea unei antene GSM (RCS RDS) pe terasa blocului meu, eu fiind la ultimul etaj.
  Blocul vecin a fost de acord cu montarea acesteia (100%), urmand ca in urmatoarea saptamana sa se semneze contractul prin asociatia de proprietari.
  Problema mea este ca blocul meu se lipeste de celalalt in forma de L, iar montarea acesteia va batea exact in apartamentul meu, distanta dintre blocuri fiind de 3 m.
  Doresc sa stiu daca sunt sanse in instanta, si ce pasi premergatori pot face inainte de acordarea autorizatiei de construire, (eu facand parte din comitetul asociatiei, dar fiind in inferioritate) putand obtine o copie a contractului dupa semnarea acestuia de presedinte si fiind hotarat sa o contest in instanta (sotia mea avand tumora).
  Mentionez ca sunt din Craiova si as dori sa stiu daca aveti colaboratori si in Craiova
  Multumesc.

 10. Buna seara,
  Eu locuiesc la ultimul etaj chiar sub o antena de telecomunicatii a carui contract a fost notificat cu 6 luni inainte de expirare pentru a nu se mai prelungi tacit, insa intre timp un alt locatar de la etajul IV s-a razgandit si vrea continuarea contractului.In momentul de fata contractul este expirat, au trecut 3 luni de la expirare si totusi antenele sunt pe bloc.Mi-e teama sa nu se fi facut ceva fara acordul meu.Ce se poate face in cazul acesta? Pot face o notificare ceva?

 11. Buna ziua,
  În vecinătatea blocului meu din Bucuresti, la mai puțin de 50 m, se instalează o antena GSM, iar noi din blocul vecin nu am fost anunțați de construirea ei deoarece nu suntemm de acord.
  Va rog sa-mi spuneți ce demersuri ar trebui sa fac pentru a opri montarea acestei antene in vecinătatea apartamentului meu.
  Va mulțumesc!

 12. Buna ziua,
  Locuiesc la etajul 4 din 4 al unui bloc din sect.3 Bucuresti. In blocul de vis-a-vis, situat la numai aprox. 20-25m, similar cu blocul nostru, adica 4 etaje, se monteaza o antena GSM. Eu nefiind parte din asociatia de proprietari a blocului care monteaza antena, intervenind in discutiile ce s-au creat la sosirea echipei de montare, mi s-a spus ca nu e problema mea. In timpul aceleasi discutii, un proprietar de la etajul 4 al blocului care monteaza antena, sustine ca NU a semnat acordul, fiind chiar vehement in sustinerea afirmatiei sale, deasemenea, sustine ca s-au promis sume de bani pentru fiecare locatar al acelui bloc, timp de doi ani. Din cunostiintele mele, cei mai afectati de posibilile radiatii sunt cei din lateralele antenei. Ce ma sfatuiti sa fac? Oare pot impiedica montarea acestei antene inainte de a intra in functiune si a-si incepe “efectele” negative? Care ar fi eventuali pasi?
  Multumesc anticipat,

 13. Buna ziua.
  Pe un imobil (magazin cca 5 m inaltime), se instaleaza o antena GSM de la DIGI.
  Locuiesc la etajul 3 si este amplasata exact in dreptul apartamentului la 50 de metri distanta.
  Va rog sa-mi spuneți ce demersuri ar trebui sa fac pentru a opri montarea acestei antene in vecinătatea apartamentului meu.
  Va mulțumesc!

 14. Buna ziua,aceeasi situatie am si eu.Am achizitionat un teren intravilan pt constructia unei case de vacanta intr-o comuna din apropierea orasului meu si m-am trezit cu o antena GSM langa proprietatea mea la cativa centimetri.Antena se afla pe proprietatea vecinului meu deci e proprietate privata.Totusi pt autorizarea acestei antene nu treabuia ca vecini din zona sa isi dea acordul?Ce pot face in situatia asta,specific ca mi s-a adus un prejudiciu material pt ca terenul a costat 10.000 euro si acum nici de pascut iarba nu cred ca mai este bun.
  Terenul a fost achizitionat in 2008 si antena GSM a fost montata acum 4 ani adica 2014.Am fost anuntat de un potential cumparator ca am o antena langa teren,eu avand terenul la vanzare pe site-uri de specialitate fara sa mai ajung prin zona.Cat e de aproape antena?……..cred ca la jumatate de metru,practic imi tine loc de gard.Am discutat cu vecinii din zona si sunt revoltati pt ca aceasta antena a aparut ‘peste noapte’ si nu le-a explicat nimeni ce se construieste acolo.Am fost in audienta la primar si am solicitat documentatia depusa,semnaturi ale vecinilor daca exista asa ceva,etc.Am cerut in scris si celor de la rcs-rds clarificari si astept un raspuns.
  Ramane sa gasesc un avocat si sa merg in instanta pt anularea autorizatiei de constructie si mutarea stalpului in extravilan sau la primar in ograda!:))
  Am cautat cazuri asemanatoare si am vazut ca au mai existat conflicte de acest gen si pt ca nu au avut acordul vecinilor le-a fost anulata autorizatia in instanta.
  Multumesc pt raspuns!

 15. Buna ziua. Locuiesc la ultimul etaj, in Bucuresti, si de ceva vreme pe blocul din fata a fost montata o antena telekom (probabil RDS, intrucat asociatia noastra a refuzat instalarea ei pe blocul nostru).

  Exista vreun precedent prin care sa putem obliga operatorul sa demonteze antena de pe blocul vecin? Ati mai avut astfel de situații?
  Se poate folosi pretextul: “orice alta persoana ce poate sa faca dovada ca ii este afectata viata si sanatatea.” pentru a proba efectul neștiut pe termen lung al acestor instalatii?

  Cu stima

 16. Bună ziua! Ne confruntam și noi cu problema antenelor de pe bloc. Acum 3 ani s-au strâns semnături în vederea amplasării acestor antene, soțul meu și alți câțiva locatari nu au fost de acord. De curând am aflat ca Orange a obținut toate autorizațiile necesare și ne așteptăm să fie amplasate oricând. Ideea este ca avem persoane care s-au mutat recent în bloc și unii din cei care au semnat atunci s-au răzgândit. Persoanele de la ultimul etaj sunt de acord cu punerea acestor antene. Noi am vrea sa facem alte liste. Se mai poate interveni?
  Va mulțumesc!
  Cu stima,
  Alexandra

 17. Buna seara! Ne-am mutat din oras (Satu Mare) din cauza antenelor GSM ridicate pe blocul lipit de cel in care locuiam. Am plecat la tara dar antenele au venit dupa noi. Concret, in ultima saptamana din luna martie a acestui an ne-am trezit cu o antena mobila a RDS-ului la o distanta de aprox.100 m.Suntem in plina bataie a undelor. In imediata apropiere a antenei locuiesc familii ce au copii mici (0-7 ani, cel putin 15 copii) si care nu au fost intrebati, nu li s-a cerut acordul pentru amplasarea antenei. Este ridicata pe proprietatea unei asociatii agricoole, titularul nu locuieste acolo.
  Am trimis doua randuri de notificari dar nu am primit nici un raspuns. Vecinii, unul cate unul, au abandonat lupta temandu-se de costurile unui proces dar mai ales de daunele ce ni s-ar putea impune in cazul in care am pierde.
  Sunt in situatia de a duce aceasta lupta singur si de aceea primesc orice sfat.

 18. Buna ziua
  Va rog sa-mi comunicati daca aveti un birou aproape de orasul Baia Mare pentru a ne putea reprezenta in instanta in vederea demontarii antenei Telekom din vecinatatea blocului.
  Multumesc

 19. Buna ziua , Locuiesc in sibiu la un apartament la casa . Suntem sase apartamente. Parter si etaj ,dar numai trei familii locuim efectiv in casa celelate trei sunt firme.Eu locuiesc la parter si am un coridor comun de 3 m2 cu vecinul de langa mine si care a inchiriat spatiul fara acordul meu unei firme care si-a pus antenele gsm in acel spatiu .Va rog foarte frumos sa-mi spuneti cum pot sa fac sa-i reziliez contractul si sa-i demontez antenele, avand in vedere ca jumatate din acel spatiu este al meu si eu am o usa pe acolo si m-a blocat .Aveti birou si la Sibiu ? Va multumesc mult !!

 20. Buna ziua
  doresc sa cumpar un apartament, am facut toate formalitatile aproape insa azi cand am semnat precontractul am vazut ca e un stalp cu 3 antene pe bloc (bloc care are 8 etaje). Proprietarii nu mi-au zis de antene si eu nu le-am vazut pana azi.
  Intrebarea mea ar fi, daca cumpar acel apartament pot apoi intenta proces pentru a fi inlaturate acele antene? Apartamentul de interes e la parter deci nu as fi cel mai afectat din bloc. Faza e ca am semnat un precontract si pierd acei bani daca ma razgandesc.

  Merci

  PS. Apartamentul e in cluj, nu stiu daca aveti birou aici.

 21. Buna ziua
  Doresc sa cumpar un apartament in Cluj, dar dupa ce am facut toate formalitatile am observat ca pe bloc e un stalp cu 3 antene gsm.
  Ca si nou locatar pot cere rezilierea contractului cu firma de telefonie ce are antenele? Apartamentul in cauza e la parter si blocul are 8 etaje,

 22. Bună seara! Am o intrebare legată de prelungirea unui contract de închiriere cu o societate de telefonie mobilă și asociația de proprietari. Contractul e încheiat cu 15 ani in urmă și a fost reînnoit de mai multe ori până acum. Antenele sunt montate pe pereții casei liftului deci nu pe suprafață terasei tocmai pt.a nu afecta nici terasa și nici sănătatea celor de la ultimul etaj. Acum noi nu mai putem prelungi contractul pt.ca unul din vecinii de la ultimul etaj nu.si da acordul la notar. E legal să nu mai putem prelungi contractul din cauza acestui vecin? Mentionez ca 3 din 4 vecini de la ultimul etaj și.au dat acordul notariat și cei de la firma de telefonie mobilă susțin că le trebuie acordul notariat de la toți vecinii de la ultimul etaj,dar nici chirie n.au mai plătit de un ansi nici echipamentele nu le.au demontat
  Semnături de aprobare de la toți vecinii avem pt.prelungirea contractului.Va multumesc și aștept un răspuns de la dvs.

 23. BUNA ZIUA! LOCUIESC INTRU IMOBIL CU 8 ETAJE , LA ULTIMUL ETAJ.ASOCIATIA DE LOCATARI AVEA SEMNAT UN CONTRACT CU VODAFONE PENTRU ANTENE GSM. DE CURAND AM AFLALT CA S A SEMNAT UN CONTRACT NOU FARA ACORDUL LOCATARILOR DE LA ULTIMUL ETAJ, UNDE MA AFLU SI EU. CUM POT ATACA CONTRACTUL?

 24. Buna seara
  Avem o antena pe bloc de foarte multi ani , acum mai sunt 2 zile in care ar trebui sa se notifice compania Telekom ca nu dorim sa se mai prelungeasca contractul , intrebarea este urmatoarea,se face din nou tabel cu cine este de acord ? In cazul in care sunt majoritatea de acord ,ultimul etaj are vreun cuvant de spus astfel sa putem trece peste nr celor care o doresc ? Eu sunt singurul de la et 10 care a semnat acum 17 ani NU.
  Multumesc mult

 25. Buna ziua. Mama este proprietara apartamentului etaj 10 deasupra căruia pe bloc este montata o antena GSM. Antena a fost montata acum mai bine de 15 ani, mama lipsind atunci din țara, prin urmare nu a semnat niciodată pentru montarea Antenei. Mama a insistat in nenumărate rânduri ca președintele asociației care s-a ocupat de contractul pentru montarea Antenei și încă mai este in aceasta funcție, sa ii arate semnătura aferentă apartamentului a cărui proprietar este. Președintele nu numai ca refuza sa ii arate semnătura, însă niciodată nu a notificat-o ca și proprietar al apartamentului ultimului etaj, pe cati ani este valabil contractul sau când este termenul scadentei contractului. Accesul la acoperișul blocului este interzis. Mama nu a fost niciodată de acord ca antena sa fie amplasată pe bloc însă se izbește de refuzul președintelui de asociație sa ii ofere orice detaliu legat de antena. In ca cazul in care operatorul GSM plătește chirie asociației, acești bani nu se regăsesc in nici un fel de investiție făcută la nivelul blocului, practic chiria este luată de președintele asociației care cu îndârjire refuza sa ofere orice fel de detaliu legat de antena. Ce se poate face in acest caz? Mulțumesc si o zi buna.

 26. Bună ziua,

  Multumesc tare mult pentru că prin răspunsurile date de d-voastră, putem găsi și noi soluții potrivite nevoilor/împrejurărilor noastre. Fiți amabil,referitor la răspunsul d-voastră ” Daca s-au facut masuratori si va radieaza, da!”, ati putea spune unde(la ce instituție) ne putem adresa pentru a face aceste măsurători?Fiind într-o situație oarecum similară, cu un turn de telecomunicații amplasat pe pe proprietate privată, la mică distanță de proprietățile învecinate, am dori ca înainte de acționarea în instanță să avem ca și dovadă aceste măsurători. Ne puteți ajuta cu un răspuns?Multumesc anticipat!

 27. Buna seara! Locuiesc de 17 ani de cand m-am casatorit intr-un bloc de 10 etaje,la etajul 6. In urma cu 3-4 ani administratorul a venit cu niste tabele sa semnam daca dorim sau nu prelungirea contractului. Eu am semnat ca NU, cu siguranta destui altii. Am inteles ca ar fi expirat contractul de vreo 2-3 ani,dar antenele sunt tot acolo. Presupun ca nefiind toti de acord,nu s-a prelungit contractul. Cum procedez sa aflu situatia exacta? Adresez o cerere administratorului sa imi dea o copie a contractului? Cu vorba nu merge,au incercat altii sa afle. Recent a inceput o lucrare de inlocuire tevi in bloc,mi-e teama ca ne va conditiona de prelungirea contractului cu sumele care vor fi necesare. Presedintele si administratorul spun ca sunt bani suficienti pt reparatii, dar nu am incredere. Ce ma sfatuiti sa fac punctual? Nu ma pricep.

 28. Eu vreau neaparat sa dea jos cele 2 antene. Fata mea are probleme de sanatate,are TSA,iar eu ma simt rau de ceva timp,dureri de cap si articulatii. Ma simt mai bine cand plec de acasa la serviciu sau la parinti.

 29. Bună ziua și un an nou plin de împliniri.
  Va rog sa ma sfătuiți în următoarea problema.
  Am achiziționat recent un apartament la etajul 9 din 10. Blocul se întinde pe 200m si este în forma de C si este plin de antene ( 10 la număr). Din aceasta cauza pe lângă antena de deasupra sunt înconjurat de alte antene. Cea mai apropiata este la 25-30 de metrii de dormitor. O buna parte din geam este acoperit de antena si cel mai enervant lucru este ca o vad din pat.
  Este normala o astfel de amplasare?
  Cum pot face măsurători individuale pentru a determina riscul la care ma supun?
  Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
  Va mulțumesc!

 30. Buna ziua, domnule Avocat !
  Asociatia de proprietari din care fac parte a incheiat un contract cu o soc. de telefonie mobila pentru amplasarea unei antene pe terasa /acoperisul blocului. Contractul a fost incheiat in urma cu 5 ani, cu acordul locatarilor de pe scara a carei terasa a fost inchiriata pentru amplasarea antenei. Mai sunt 7 luni pana la expirarea contractului iar acesta prevede ca in cazul in care una din parti nu denunta contractul cu 6 luni inainte de expirare, acesta se va prelungi tacit cu inca 5 ani. Intrebarea mea este daca este necesar un nou acord al locatarilor scarii (blocul are mai multe scari), inclusiv al celor de la ultimul etaj sau, asociatia de locatari poate prelungi contractul fara sa mai ceara acordul proprietarilor aflati pe scara a carei terasa este ocupata de antena ; pentru ca asa a procedat asociatia … a prelungit contractul fara sa mai intrebe proprietarii de pe scara respectiva daca mai sunt de acord sau nu. Ce sanse am avea sa dam in judecata prin dumneavoastra, asociatia sau compania de telefonie pentru demontarea antenei ? Cui incumba eventuala obtinere a acordului proprietarilor de sub antena pentru prelungirea contractului, asociatiei sau companiei de telefonie ?
  Multumesc mult.

 31. Buna ziua. Se poate rezilia contractul de locatiune dintre vecinul meu si firma daca atunci cand era proprietar tatal meu a dat acordul vecinului la notar ? Multumesc frumos.

 32. buna ziua , sunt presedintele unei asoc de proprietari din cluj napoca si vorbesc in numele asociatiei.
  Intrebare: ce statut are o antena amplasata la ultimul etaj(4) care a fost montata dar niciodata intretinuta (izolatie cu bitum,mentenanta…si de ce NU si chirie?)antena este manevrata de ISU si este antena amplasata pt. situatii de alarma).Nu o dorim la noi pe bloc .Cine raspunde EFECTIV de ea? Multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.