Directiva 17/2014 BNR Si Aplicarea Directivei Pro Consumator – Avocat Cuculis

Aflam de luni dimineata ca BNR se opune implementarii Directivei 17/2014 pe care o aveti mai jos, prin proiectul Anpc. Avocatul declarat al bancilor, BNR se opune implementarii celor mai de bun simt masuri si cele care evident , protejeaza consumatorul.

Am spus si mai devreme la Realitatea Tv unde era “invitat” telefonic si domnul Pandelica de la, ANPC, ca daca se va tine cont de “amputarile aduse de catre BNR” vom avea o directiva a protectiei bancilor. Va dau un exemplu si de aici o sa intelegeti –

Pentru banca sa poata executa un bun imobiliar in caz de neachitare a ratelor de catre client, trebuie sa existe o declaratie a scadentei anticipate a creditului.

La Art. 54, alin. 5 si 6, proiectul de Ordonanta de urgenta al ANPC prevede o serie intreaga de masuri de protectie pentru consumatori in procedura scadentei anticipate.

“Art. 54. (5) Creditorul poate declara creditul scadent anticipat dupa inregistrarea unui numar de 90 de zile consecutive restanta de catre consumator.

(6) Perioada dintre declararea scadentei anticipate si declansarea executarii silite nu poate fi mai mica de 3 luni. La solicitarea expresa a consumatorului, creditorul reduce aceasta perioada. In cazul in care executarea silita nu este initiata in cel mult 6 luni de la data declararii scadentei anticipate, incepand cu ziua imediat urmatoare expirarii acestui termen, creditorul nu va mai percepe dobanzi penalizatoare, cu exceptia situatiei in care intre parti a intervenit un acord scris si a celei prevazute la art. 55” – prevede proiectul de OUG.

Banca Nationala contesta vehement si aceste prevederi.

“Potrivit acestor dispozitii, creditorul poate declara creditul scadent anticipat dupa 90 de zile consecutive, de restante, iar perioada dintre declararea scadentei si declansarea executirii silite nu poate fi mai mica de 3 luni. Dupa declararea scadentei anticipate se percepe doar dobanda penalizatoare (art. 54, alin. 3 din Proiect)” – explica BNR cum acest articol va dezavantaja bancile. “citat din hotnews” –

Imprumutatii Isi Vor Putea Converti Creditele Cand Vor Dori Si Fara Costuri – Directiva 17/2014 Si OG Propusa De Anpc – Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.