Vecini Galagiosi

Daca aveti vecini galagiosi sa stiti ca exista remedii si pentru ei. Aflati ce aveti de facut in asemenea situatii cand sunteti deranjati de catre vecinii galagiosi

Vecini Galagiosi ? Haideti sa vedem cum ii potolim, legal !

Cu totii am avut parte in viata asta de vecini galagiosi, fie ca au fost la bloc( de cele mai multe ori) fie chiar la casa , in vecinantatea noastra, fie ca au pornit muzica cu titlu de obisntuinta sau certurile si scandalurile din familiile lor ne deranjau existenta si linistea.

Oricare ar fi fost problema , probabil ca v-ati inchipuit ca nu puteti face nimic si ca fiecare “face ce vrea la el acasa”.

Ei bine, nu este chiar asa, fiindca “libertatea ta se termina unde incepe a celuilalt” si nu putem intra peste libertatile celor din jurul nostru, se traduce prin faptul ca daca deranjezi vecinii esti pasibil de amenda si cateodata chiar si de dosar penal.

Legea care ii face pe acei vecini galgiosi sa se potoleasca, o s-o explicam noi cei de la SCPA Cuculis&ASOCIATII si vom da cartile pe fata despre cum puteti chiar sa le cereti daune morale sau materiale daca este cazul celor care sunt ceva mai mult decat galagiosi si care nu va lasa sa traiti linistiti in propria casa.

Sa incepem!

Ce fac daca am vecini galagiosi si dau muzica tare, tipa, se bat, produc zgomote in fiecare zi si dau cu bormasina ?

Plecam de la faptul ca fiecare trebuie sa respecte linistea celuilalt si daca prin gestiurile si actiunile sale deranjeaza, este obligat sa se abtina.

Desigur, daca nu se poate abtine, exista sanctiuni pentru asemenea fapte.

Pentru a intelege corect acest fenomen al vecinilor galagiosi, este esential sa intelegem de fapt ce fapta este aceea atunci cand un vecin produce neplaceri celorlalti coproprietari din imobil?

Raspunderea civila delictuala este una dintre formele de raspundere, pentru cei care nu respecta linistea si care deranjeaza. Poate ca pare mult, dar haideti sa va arat de spune legea:

Articolul 1.349

Răspunderea delictuală

(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

Prin urmare, este evident ca regulile de conduita , sau mai bine zis, aceasta sintagma, REGULILE DE CONDUTIA, pot face referire la LEGE, la normele interne, poate din cadrul condominiilor sau alte reguli aplicabile prin obicei.

Pentru a intelege mai clar acest lucru, atata vreme cat ai vecini galagiosi, ei pot raspunde civil si contraventional sau penal, in anumite cazuri.

Care sunt orele de liniste?

Conform legii 61/1991 tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Asta inseamna ca daca deranjez in afara acestor ore nu patesc nimic?

NU! Nu inseamna ca daca legea 61/1991 prevede ore de liniste, avem voie sa daramam blocul cu muzica doar ca acele ore nu sunt trecute in lege.

Legea a fost modificata in 2019 si prevede si ce se intampla daca deranjati linistea in afara acelor ore de liniste –

Potrivit cadrului legal, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei, cat era prevăzut de Legea nr. 61/1991). 

Această pedeapsă creşte semnificativ la persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. Amenzile cresc până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale, sau servesc băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor.

organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;

In afara orelor stabilite in legea 61/1991

Aveti grija la raspunderea civila delictuala, fiindca puteti fi chemat in judecata sa raspundeti pentru deranajul provocat.

Vecinii galagiosi pot fi sanctionati penal ?

Da! insa doar in anumite conditii si doar daca din vecini galagiosi care stau in apartament sau curte, se transforma in vecini galagiosi care ies pe scara blocului si pe strada si incep sa comota acte de violenta.

Articolul 371

Tulburarea ordinii şi liniştii publice

Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

In acest caz, se poate apela politia in asa fel incat vecinii galagiosi sa aiba de furca si cu organele legii care sunt obligate sa mentinta ordinea si linistea publica.

Daune morale pentru vecinii galagiosi – Ce pot sa fac daca vecinii fac galagie constanta folosind bormasina sau alte surse de zgomot?

Vorbeam mai sus despre raspunderea civila delictuala. In acest context, atunci cand nici amenzile date de catre politie nu rezolva problema, este necesar sa va adresati instantei de judeata cu o cerere prin care sa solicitati constatarea faptei civile delictuale si ulterior obligarea celor ce comit aceste fapte in mod succesiv, la plata unor daune de natura morala.

Ce probe trebuie sa am pentru a putea chema in judecata un vecin galagios?

Inarmati-va in primul rand cu rabdare! Este esential sa chemati si un expert extrajudiciar pentru inceput, pentru a inregistra zgomotele produse de catre vecini si pentru a le reda intr-un raport, ce va avea valoarea unor inscrisuri in instanta.

De asemenea, proba cu martori este foarte utila si de ce nu, interogatoriul persoanei pe care o chemati in judecata.

Folositi-va telefonul mobil, faceti inregistrari fiindca ele va vor ajuta in instanta sa dovediti de fapt chinul prin care ati trecut pentru a-i suporta pe vecinii galagiosi care nu va lasa sa va vedeti linistiti de viata.

Poate ca este bine sa mentionam si faptul ca daca din vecini galagiosi se transforma in vecini care ameninta sau va agreseaza, discutam despre zona penala a lucrurilor si este indicat sa depuneti o plangere penala.

Astfel,

b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute 25 adica nerespectarea orelor de liniste;

d) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei, faptele prevăzute la pct. 27) şi 30) pentru deranjarea persoanelor in afara orelor de liniste;

Daca nu se potolesc vecinii galagiosi, amenzile de mai jos sunt cele ce le vor primi:

Repetarea contravenţiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancţionează după cum urmează:a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 1) şi 25);b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 26);c) cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 27).

Observam astfel ca vecinii galagiosi pot fi adusi la “tacere” in mod legal si pentru asta este necesar sa cunoasteti legea in asa fel incat sa va puteti apara drepturile civile!

Av.DRD. CUSULIS ADRIAN

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Bucuresti
111 comments to “Vecini Galagiosi”
 1. Bună seara ! Eu am în apropierea blocului meu un centru cu persoane cu dizabilități psihice (mai exact ne desparte o alee de 1,5 metri ), practic fac gălăgie în mod constant în sensul că unul bolborosește tot timpul, altul țipă, altul scoate niște sunete care imită o maimuță, altul mătură toată ziua, altul înjură…toate aceste sunete se desfășoară de la 6 dimineața când ies afară și până seara la ora 22-23, după această oră stau afară pe bancă ingrijitoarele care vorbesc la telefon, aud like-urile pe care le primesc, povestesc cu voce tare și râd, își spun rețete….vă dați seama cum se aude de bine seara…am înregistrat pe telefon să-i trimit primarului poate vă lua măsuri și mi-au spus că nu am voie să-i înregistrez video ptr.că sunt o instituție publică. Ce pot face în această situație ? Mulțumesc !

   • Bună seara.Am un vecin care a montat o pompa de apă chiar lângă gard și la o distanță de 3m de fereastra mea sunetul este deranjant de doi ani ma confrunt cu aceasta situație,noaptea sta în curte și asmute cainii exact în momentul în care sunt ore de liniște ,neavând vecini aproape își bate joc ,nu exista cale de comunicare,.A urinat la mine la poarta ,înjură vorbește urat, la adresa familiei mele.Vă mulțumesc ,ce pot sa fac ?

  • Buna seara, am un vecin care vine si imi pune la usa excremente, urineaza la mine la usa, dare de ulei, diverse… Care sunt pasi să-l reclam la politie, in instanta? Multumesc!

    • Buna ziua Domnu avocat ,ce pot face de 1 an și ceva sau mutat,niste oameni răi și obraznici in curtea care locuiesc ,e curte comuna fac gălăgie ei amenință ,pe țigănește că fac că Sint stapini noi ,ne-am saturat vecini ,care suntem aici ,baiatu meu a picat în depresie nici nu știu ce să fac ,un vecin care sta jos la parter și-a adus un frate cu 4 copii plus soț și soție nu au contracte pe ap de la curte ,contracte are doar un băiat la un ap și la alt ap are o fata deci multi stau aici fără contract ce putem face ? Vă mulțumesc .

     • Foarte gălăgioși vecini de la o casa cu etaj închiriază dar nu e o problema asta,fac gălăgie pina la 3,4dimineata cu boxe in foișor afară caraoche..etc.noi mai mergem și la servici..daca le spui sar la bătaie că na au fost prin Italia și ne dă în cap…cam atît în seara aceasta sa terminat dezmățul la orele 3,și 3minute…Aseară la fel!!!! Dar poate se iau măsuri săi facem sa respecte vecini care mai merg și la servici,.

  • Buna ziua Domnu avocat ,ce pot face de 1 an și ceva sau mutat,niste oameni răi și obraznici in curtea care locuiesc ,e curte comuna fac gălăgie ei amenință ,pe țigănește că fac că Sint stapini noi ,ne-am saturat vecini ,care suntem aici ,baiatu meu a picat în depresie nici nu știu ce să fac ,un vecin care sta jos la parter și-a adus un frate cu 4 copii plus soț și soție nu au contracte pe ap de la curte ,contracte are doar un băiat la un ap și la alt ap are o fata deci multi stau aici fără contract ce putem face ? Vă mulțumesc .

  • Buna ziua, as vrea sa stiu daca si vecinii care trag scaune si mese pe gresie intra la vecini galagiosi. Vecinii de deasupra noastra de cateva luni trag de dimineata si pana seara scaune. Am incercat sa discutam cu ei dar ne fac nebuni. Am si inregistrari cu telefonul mobil. Am si un copil mic de 2 ani care se sperie de fiecare data deoarece nu intelege. Iar eu sunt cu nervii la pamant deoarece este un zgomot foarte deranjant. Acesti vecini fac de 20 de ani foarte mare galagie, au un copil cu handicap. Niciodata nu li s-a atras atentia, doar rugamintea sa lipeasca ceva pe scaune. Va multumesc!

 2. Dacă vecinul meu are o firma de termopane și toată ziua taie materiale, găureste și bate cu ciocanul, ce-i de făcut?

   • Bună ziua! In vecinătatea casei mele a început să-și desfășoare activitatea o grădiniță de copii. In permanenta pe timpul verii este o larma continua cu excepția intervalelor orare când este închisă sau când copii sunt la somn, respectiv, 13.00-1400 și 18.00-08.00.
    Am făcut reclamație la poliția locală, iar aceștia mi-au răspuns că au verificat si că alti vecini nu reclama acest lucru și că în intervalul 13.00-14.00, programul de liniște, nu este gălăgie.
    Au mai precizat că în urma discuțiilor purtate cu directoarea grădiniței urmează că aceștia să-și monteze panouri fonice.
    Grădiniță se afla la 6 metri de balconul casei mele, fiind despărțit doar de in drum de servitute, locul de joaca nou făcut este efectiv sub balcoanele mele, iar soluția panourilor fonice nu este fiabila, neexistând astfel de protecție fonice.
    Gălăgia produsa, de către serii de aproximativ 20 copii, lăsați să urle și sa tipe mereu este foarte deranjata.
    M-am mutat la casa tocmai ca sa am liniște.
    Nu știu cum să procedez să rezolv această situație. Mă gândesc că dacă nu găsesc o soluție legală sunt nevoit sa vând și să plec.
    După ce am făcut reclamație la poliție, gălăgia provocata s-a amplificat, personalul grădiniței lăsând copii să producă și mai mult zgomot, lăsându-i pe acestia să trântească anumite jucării mari de plactic, și sa strige și să urle.
    Casa este situata în Chiajna, grădiniță fiind înconjurată de imobile foarte apropiate.
    Precizez că poliției locale i-am pus la dispoziție filmări făcute cu telefonul cât și cu sistemul de supraveghere video, filmări in care se aude nivelul foarte mare a zgomotelor produse, efectiv urlete care se aud chiar cu geamul închis, in permanenta cu excepția programului de liniște.
    Sunt dispus sa achit anumite cheltuieli de judecată dar să știu că există posibilitatea de a rezolva această situație.
    Credeți că există o cat de mica șansă să rezolv această situație, având în vedere că bănuiesc că unii polițiști au copii la această grădiniță?
    Mulțumesc anticipat pentru răspunsul primit și timpul acordat!

  • Buna!
   Eu am deaspura mea o familie, cu copii si nepoti, sunt linistiti….
   Doamna cea mai in varsta arunca gunoaiele pe geam, scutura covoarele, paturi si tot fe se mai poate scutura, si daca cumva te iei te de incepe cu injurii si tot ce-i mai trece prin cap.
   Ce e de facut ca sa se potoleasca?
   Cu vorba buna nu se poate…
   Multumesc

  • Bună ziua!
   Mulțumesc pentru informațiile cu privire la vecini gălăgioși.
   Locuiesc la curte. Vecinii din fața casei mele pun in fiecare sfârșit de săptămână muzica foarte tare nerespectând nici o oră și mai recent au început să pună și în timpul săptămânii la fel de tare. Sunt oameni conflictivi, se ceartă și vorbesc foarte tare. Nu vor să înțeleagă de vorbă bună ba din contra pun muzica și mai tare. Stăm în aceste condiții de 6 ani. Ce putem face concret?
   Mulțumesc anticipat!

  • Bună ziua, locuiesc la casa si am o vecina pensionara singura(nu cunosc starea ei de sănătate mintală) care incepand cu ora 6,30 si până la 22 ruleaza un program variat, in funcție de ce are chef in ziua aia de genul: troncănește/tranteste pe cimentul din curte tot felul de oale metalice miscandu-le dintr-o parte in alta, ba împangandu-le cu piciorul ba prin tragere, plimba prin curte pe ciment foi de tablă, se suma singura la telefonul mobil in curte si chipurile vorbeste cat poate de tare, da muzica la un radio pe care il scoate in curte foarte tare si ea sta in casa, deci nu asculta la el, bate cu ceva metalic intr-o oala si chipurile cheama o pisica, etc. Ce pot face în acest caz? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

  • Bună ziua,
   Locuiesc la casa undeva la padure în județul Cluj
   Lângă mine la 20 m au casa niște vecini. Inchiriaza casa weekend de weekend ,vara și în timpul săptămânii. Acesti asa zis clienti pun muzica si fac galagie foarte tare(muzica la maxim)Au gratar afara ,ciubar .el zice ca le da o hartie(contact)să-l semneze și ca el nu mai răspunde de ce se întâmplă și eu sa sun la politie dacă vreau.anul acesta am sunat de vre-o 8 ori ,politia vine ei se opresc după ce pleacă ei rămân afara urla striga și tot asa .chestia îi ca în fiecare săptămână vin alții și alții .am făcut și plângere scrisa la politie
   Ce pot sa fac ?
   Va mulțumesc

 3. Buna ziua , locuiesc la bloc , iar deasupra mea am niste vecini care au niste nepoti foarte galagiosi , inceoand de la ora 15:00 pana la ora 23:00 se joaca cu mingea in casa , sar din pat etc , la mine se aude de zici k darama tavanu , ce e de facut sa se linisteasca un pic , e exagerat zgomotul si deranjant !

 4. Bună seara. Am și eu o problemă cu vecinii de deasupra. Când sunt plecați este mereu liniște, totul bine. Când sunt acasă este mereu gălăgie. Mașina de spălat la ora 6:50 duminică dimineață, mașina de spălat după ora 22:00, gălăgie tot timpul ( au un copil de 5,6 ani și aleargă de am impresia că se dărâmă tavanul, bate mingea, se plimbă cu trotineta, este un zgomot infernal), ce este de făcut în acest sens? Am vorbit la asociația de bloc dar a zis că nu poate face nimic, tipul este recalcitrant. Mulțumesc anticipat!

  • Buna seara .Am si io probleme cu vecini galagiosi care pun muzica cand vor la volum mare ,locuim la casa si impartim acelas zid .Am chemat pe domni de la politie si am fost amenintata cu bataia in prezenta organelor de politie .Va rog frumos sa imi spuneti unde pot merge pentru ca sa ii linistesc pe acesti vecini care nu au frica de nimeni Va spun sincer ca nu mai rezist nici sotul meu nu mai poate ,a lasat serviciul pentru ca ii este teama de vecini .Locuim in orasul Medgidia jud Constanta strada silozului pavilion cfr nr 2 Aici se traieste ca in jungla

  • Buna dimineața!
   Locuiesc in apartamentul unei cunoștințe, care este plecată din țară. Vecinul de deasupra mea(pensionar) ma terorizează in ultimele 10 luni cu batăi in podea cu un obiect dur intre orele 00:00 si 05:00 dimineața , inițial când m-am mutat nu știam de ce mă trezeam subit la ore ciudate, ora 2, 3, credeam că am eu o problemă. Am lăsat telefonul să inregistreze in camera unde dormeam și așa am aflat, acesta bătea ca o picătură chinezească de 2,3 până la 10 ori la intensitate diferită , intenție și – a dovedit-o in timp și am exclus o altă cauză .De la lipsa de somn am slabit și m-am schimbat in rău ca și om, am devenit mai irascibil. Am incercat să comunic cu el dar acesta nu raspunde la ușă, apoi am transmis mai departe prin presedinta de bloc și mai mult rău vad ca a facut sesizarea mea, acesta a ajuns mai agresiv in aceste lovituri și le face in continuare, deci trag concluzia ca e psihopat. Eu neavand domiciliu aici nu pot depune cerere la poliția locală , consider că respectivul individ este in deplinatatea facultăților mintale pentru că are o strategie extrem de bolnavă și gândită deși la început il compatimeam că mă gandeam că suferă in singuratate, am ajuns efectiv să nu-l mai pot tolera și doresc să mă mut dar vreau dreptate . Pot avea castig de cauză cu niște înregistrări de sunet și cateva video-uri din zile diferite și cât m-ar costavvun posibil proces prin dvs.? Apartamentul lui are 3 camere deci are de unde face downsizing și să fie pus sechestru in caz de neplata daunelor morale.(locație București)

   • Bună ziua domnule avocat, avem o problema mai serioasa.Locuim într-o localitate aproape de Botoșani, într-un cartier rezidențial, aproape de celebrul Parc de distracții Cornisa. Toate bune și frumoase, aceștia au concesionat o suprafață de teren unui Agent Comercial care a construit un Pub în general se canta manele.Programul de funcționare este de la ora 9 la ora 4 dimineața, problema este că ei au transformat acest Pub, în Discoteca în aer liber.In prima fază am sunat atât eu cât și vecinii la Poliție și de 5 ori pe noapte, dar fără sorti de izbândă, aceștia au motivat xa nu au ce la face pentru ca au Program de funcționare aprobat în Consiliul Local.Mai mult de atât Polițiștii care au fost la fata locului au dat numele de telefon și numele nostru acelui Administrator, care după aceea a început amenințări subtile.In noaptea ce a trecut am avut noapte alba,s-au dat manele cu dedicații si Dj pana la ora 6 dimineață. Va rog sa ne dați un sfat,unde sa ne adresam sau de unde sa începem pentru a scăpa de acest calvar. Va mulțumesc!

 5. Bună seara, avem vecini extrem de gălăgioși cu copii care tipa, aleargă și sar prin casă producând zgomote greu de suportat care se repetă zi de zi, iar programul nostru de odihna este condiționat de aceștia .Mai mult decât atât de curând au luat și un câine care trebuie alergat tot prin casă. Copiii aceștia nu sunt scoși niciodată afară indiferent de timp sau anotimp iar mama lor țipă tot timpul la ei. Am făcut plângere la politie și situația este aceeași. Vă rog să-mi spuneți ce putem face în această situație?

   • Bună seara, locuiesc la curte și am vecini care pun aparatul de radio afara la nivel mediu ,in fiecare seara, până dimineața când pleacă la serviciu.Acest lucru se întâmplă de aprox 1an de zile.Am căutat să am o discuție civilizată și am întrebat motivul, că dacă stau in curte mă deranjează ,iar vara dacă dorm cu geamul deschis se aude .Răspunsul a fost că numai așa alunga șobolanii care nu știu ce au făcut la automobil,deși le-am făcut cadou un aparat cu ultrasunete. Vă rog să-mi dați un sfat.multumesc!

 6. Bună ziua! Locuiesc la curte si nu putem sta linistiti din cauza câinilor vecinilor. De cand au cumpărat casa de câteva luni nu ne mai putem odihni din cauza câinilor. Urlă și schierlaie toată noaptea, iar țarcul in care îi ține este la câțiva metri de casa noastră. Am discutat cu ei ,dar in zadar. Nu mai pot toată ziua si toată noaptea urlă. Copiii mei merg la școală cu ochii umflați de oboseala, iar noi la serviciu la fel. Ce putem face?

 7. Buna ziua,

  Am niste vecini care au un copil extrem de galagios. Se poate sa fie nepot, nu atou sigur, dar locuiesc mai multe persoane in apartament. Copilul Se trezeste in fiecare dimineata la 7:30-8 si incepe sa alerge/tropaie foarte zgomotos prin apartament.

  Nu se reapecta ora/orele de liniste in timpul zilei, nu putem sa ne odihnim de amiaza.

  Eu lucrez de acasa si toata ziua aud copilul cum alearga prin casa si nici nu pot sa ma concentrez, iar mama are probleme cu tensiunea si nu are nevoie sa suporte asa galagie.

  Deoarece vecinul e agresiv, am batut de cateva ori in perete ca sa inceteze cu galagia dar el isi pune copilul sa tropaie si mai tare si ne-a si amenintat ca ne sparge usa daca mai batem in perete ca sa faca liniste.

  Copilul ala are vreo 5ani, nu e dus la gradinita, nu e scos afara deloc, nici nu l-am vazut de cativa ani, 24/24 e tinut in casa si deranjeaza.

  Ce s-ar putea face? Nu avem administrator de bloc. Ce ar putea face politia daca o chemam? Si mai ales ca ne-a amenintat, ne e si teama sa mai ieșim din casa.

  Mulțumesc

 8. Am mai scris un mesaj, dar se pare ca nu l-ati aprobat.

  Va rog sa raspundeti ce se poate face in urmatoarea situatie:

  La vecini aparent sta un copil de vreo 5 ani. Acesta e tinut 24/24 in casa, de fapt nici nu l-am vazut vreodată, nici inainte de pandemie. Copilul se trezeste dimienata foarte devreme si imediat incepe sa alerge/tropaie foarte zgomotos si trezeste vecinii. Daca batem in tevi sau pereti ca sa nu mai faca galagie, adultii de acolo râd si il incurajează să alerge si mai zgomotos.

  Deși ar trebui să le crape obrazul de rusine ca deranjeaza vecinii, tot ei ne jignesc si ne ameninta ca daca mai comentam ne sparge usa si cine stie ce ne face.

  Nu mai stim ce sa facem, nu ne putem odihni dimineata si nici la amiaza, intrucat nu respecta orele de liniste din timpul zilei.

  Am dezvoltat probleme cu pulsul, mereu il am in jur de 100 sau mai mult si mama e in varsta si are si ea probleme cu tensiunea.

  Mai mult, de un an lucrez de acasa si tot timpul se aud zgomote/.urlete/tropăieli când vorbesc cu clienți/firme etc, simt că nici nu mă mai pot concentra la lucru.

  Poate primi vecinul vreo sancțiune pentru jigniri și amenințări?Cum se poate soluționa problema ca să nu mai facă gălăgie. Ei nu cooperează deloc, nu au de gând să schimbe nimic, tot in casa il tin pe copil si nu au de gând să ia vreo măsură pentru a nu mai deranja.

 9. Va rog sa raspundeti ce se poate face in urmatoarea situatie:

  La vecini aparent sta un copil de vreo 5 ani. Acesta e tinut 24/24 in casa, de fapt nici nu l-am vazut vreodată, nici inainte de pandemie. Copilul se trezeste dimienata foarte devreme si imediat incepe sa alerge/tropaie foarte zgomotos si trezeste vecinii. Daca batem in tevi sau pereti ca sa nu mai faca galagie, adultii de acolo râd si il incurajează să alerge si mai zgomotos.

  Deși ar trebui să le crape obrazul de rusine ca deranjeaza vecinii, tot ei ne jignesc si ne ameninta ca daca mai comentam ne sparge usa si cine stie ce ne face.

  Nu mai stim ce sa facem, nu ne putem odihni dimineata si nici la amiaza, intrucat nu respecta orele de liniste din timpul zilei.

  Am dezvoltat probleme cu pulsul, mereu il am in jur de 100 sau mai mult si mama e in varsta si are si ea probleme cu tensiunea.

  Mai mult, de un an lucrez de acasa si tot timpul se aud zgomote/.urlete/tropăieli când vorbesc cu clienți/firme etc, simt că nici nu mă mai pot concentra la lucru.

  Poate primi vecinul vreo sancțiune pentru jigniri și amenințări?Cum se poate soluționa problema ca să nu mai facă gălăgie. Ei nu cooperează deloc, nu au de gând să schimbe nimic, tot in casa il tin pe copil si nu au de gând să ia vreo măsură pentru a nu mai deranja.

 10. Buna ziua,

  Ne-am mutat intr-un bloc nou, la etajul 1.
  Vecinii nostri pun in functiune masina de spalat rufe/uscat rufe dupa ora 22.30 pana in jurul orei 1 noaptea. Se aude in tot apartamentul (cu 3 camere)
  Tarntesc usa de la balcon, care este din termopan de cateva ori consecutiv, dupa ora 24.
  Isi arunca papucii , alearga prin casa, tot timpul le cad lucruri. Au un copil, dar nu el este problema.
  I-am invitat la noi ca sa vada ca vorbim serios si ca intr-adevar ne deranjeaza…nu ai cu cine.
  Le-am trimis sms-uri cu rugamintea sa ne respecte dreptul la liniste spunandu-le pe aceasta cale ca se aude absolut totul si ce anume ne deranjeaza. Le-am vorbit foarte frumos si pasnic.
  Ne-au raspuns ca nu dumnealor produc zgomote, ca nu este masina lor de spalat….
  Suntem epuizati, nu putem sa avem acelasi program de somn ca al dansilor, dupa ora 24…
  Ce putem sa facem? Cui sa ne adresam?
  Multumesc.

  • Cum pot obliga vecinul de deasupra care mi a creat probleme în baie (pete de apă pe tavan și perete care se intind) sa si remedieze situația, având în vedere ca am chemat un instalator de la firma ” Meșterul casei tale” care a văzut cele 2 apartamente și a spus ca problema este de la vecinu și ca va trebui sa i spargă gresia în baie ca să găsească țeavă care este fisurata. Vecinul refuza ca instalatorul sa rezolve problema prin spargerea gresiei. Eu sunt pensionara si o femeie singura.
   Va trebui sa plec la fiica mea în Suedia pentru a face niște investigații medicale, întrucât sunt suspecta de cancer la gat (în ianuarie 2022 am fost operata în Suedia). Nu pot pleca sa mi cad de sanatate, pentru ca as găsi casa distrusa.
   Conform Legii 196/2018, secțiunea 2, art. 30, alin 3,4,5 spune ca vecinul este obligat la o buna conviețuire prin rezolvarea diverselor probleme care apar din diverse cauze.
   Eu am luat legătura cu dumnealui, I am explicat situația și nu l interesează.
   Dansul sta în comuna Berceni, iar apartamentul este încheiat fără contract declarat la Anaf.
   Rugaminte:
   Doresc sa iau legătura cu un avocat care sa ma învețe cum sa fac în continuare sau eventual, sa ma reprezinte în instanta.
   Probabil ca exista o fisura în țeava de apă care se va mări și ma va inunda complet. Pe mine și vecinii de sub mine.
   Nu pot pleca sa mi fac tomografia din cauza asta. Eu sunt rezidenta în Suedia și nu mai am asigurări medicale în Ro.

 11. Buna ziua . EU locuiesc intr-o casa duplex sunt proprietar pe jumatatea mea . iar vecinii sunt chiriasi al proprietarului din cealalta jumatate . au deschis o activitate frizerie si gradinita de caini . Problemele sunt astfel 1. programul de lucru 8-20 dar ei incep la ora 22 curatenia deci aspirator lovituri in pereti cu matura si restul . Programul lor luni sambata a devenit luni -luni deci si duminica chiar si la ora 23 vin sa aduca cani . Hotel a devenit dar politia continua sa spuna ca nu este hotel au verificat. Galagie de la caini cu probleme cred urla continu noaptea. dar politia nu poate face nimic ca nu exista lege pentru asa ceva. Ce se poate face ? P.S cand au deschis activitatea nu au cerut nici semnatura nici nu au vorbit cu noi. MEntionez casa in comun pereti in comun intrare in comun. Multumesc anticipat .

 12. Am apelat la Politie si prin telefon si prin petitie ( ulterior am fost chemat sa depun declaratie). Vecinii au ramas aceeasi: trantesc lucruri, tipa, fac petreceri de cateva ori pe saptamana, dupa ora 22 pun muzica mai incet, dar suficient cat sa nu mai poti dormi si sa iei amenda daca chemi politia ( ca na, politia in loc sa faca dreptate, ia partea lor si te ameninta ca daca mai suni pentru asta, vei fi chiar amendat). Sunt din ce ince mai vocali daca le atragi atentia ca te-au inundat, ca fac galagie etc., ba chiar ajung ei sa te ameninte ca te vor da in judecata. REPET, am fost amenintat de politie sa nu mai insist, iar cand m-am dus sa le prezint iarasi problema, ca nu s-a modificat nimic, mi-au spus ca ce, de ce nu chem echipajul. Credeti-ma ca sunt intr-o disperare, nu mai suport si aici nu vorbim de zgomote ca ii cade omului ceva pe jos sau ca aud cum scartaie usa ( ca na, am ajuns sa aud tot, probabil au modificat structura tavanului), ci de zgomote care te sperie ca vor rupe tavanul, de vibratii ale structurii.

 13. Buna seara, m-ati putea lamuri cu un lucru va rog! Am vecini-un restaurant desi este un cartier de case; organizeaza petreceri destul de des, este un fel de club iarna! imi rasuna muzica in casa de fiecare dată si faptul ca ii sun si ii rog sa dea muzica mai incet nu ajuta la nimic! ce pot face sa ii determin sa respecte macar linistea seara! este ora 2;38 si ei lucreaza cu bormasina! va mulțumim!

 14. Vecinii de deasupra renoveaza apartamentul, iar asta de mai bine de 3 luni. Este drept ca au informat printr-un anunt, la inceputul lucrarilor, ca se vor face lucrari in apartament timp de 2 luni, insa lucrarile continua, iar zgomotele sunt insuportabile. Se lucreaza sambata, duminica, fara sa se tina cont de ora, chiar si seara dupa ora 19.00. Am incercat o discutie, dar fara rezultat; ba mai mult, intreband despre termenul de finalizare a lucrarilor, mi s-a raspuns: “Printr-o minune, in cateva luni!” (fara nicio data concreta..). Exista vreo modalitate legala de a rezolva aceasta situatie?!

  • Buna seara.
   Sper ca s-a rezolvat cu renovarea la vecinii de apartament.
   La ai nostri dureaza de sase luni.
   Multa sanatate !

 15. Buna ziua,
  Am Cumparat un apartament intr-o zona civilizata, in aparenta. Dupa ce am tot facut drumuri la apartamentul nou achizitionat, am sesizat ca un domn locuieste pe etajul unde este localizat apartamentul meu. Domnul locuieste in acte in apartamentul de langa mine, dar in realitate locuieste pe scari pe timp de zi, acolo mananca si doarme la etajul doi. La toaleta merge la ghena de langa intrarea in apartamentul meu.
  Am vorbit cu vecinii mei si este problema veche. Domnul are ordin de restrictie initiat de mama lui, dar in acelasi timp primeste mancare de la dumneai pe scara. Ce se poate face in acest caz? Mirosul este oribil pe etajul meu si mie imi este frica sa merg la apartament.

  Multumesc

 16. Buna ziua! Am o problema, de aproximativ 7 ani, vecinii de la mansarda renoveaza apartamentul, de exact 7 ani de cand locuiesc aici, modificand structura si pozitia camerelor. Mansarda se afla deasupra apartamentului meu cu doua camere. In acest bloc nu a fost constituita asociatie de locatari. Considerand ca au dreptul acestia si-au insusit podul si palierul blocului prin blocarea acestuia cu o usa. In mod repetat i am avertizat sa inceteze renovarile si sa repuna peretii conforma schema bloc, deoarece pe dormitorul meu fac diverse zgomote, de la tv dat la maxim pana la masina de spalat vasele ce o pun in functiune de la 5 dimineata. Am facut sesizari la ISC, la Politia Locala, toti invocand ca nu pot face nimic nefiind constituita asociatie de locatari. Mai nou aceasta familie, acopera cu intentie aerisirea blocului, modificand coloana de aerisire de la baie, toate mirosurile apartamentelor de sub mine, se regasesc in apartamentul meu, fie cele de pe palier, fie cele din bai. Va rog, sa ma indrumati ce anume pot face in aceasta situatie neplacuta! Va multumesc!

  • Buna ziua .Am o intrebare la dvs am norocul să am parte de vecini cu doi copii care bat în perete aleargă, urla ,țipă. Părinți imi rad în fața și au zis ca sunt proprietari au dreptul să facă ce vor .Atât noi cu 3 pereti comuni ,cât și doamna de sub ei suntem cei mai afectați de tot ce fac .Cand nu alerga ,urla ,țipă, izbesc ,trântesc, bat în perete copii ,se cearta înjură, blesteama ,părinți ca la usa cortului .Mi-au ras in fata și au zis ,precum copii învață să înjure și la școală și ce dacă aud și din perete si dacă vor dau cu bormasina de dimineata pana seara ,cât timp sunt proprietari ,nu am decat sa ma mut dacă nu imi convine .Eu la randul meu am doi copii 12 și respectiv 2 ani .A lor 2 ani și respectiv 5 ani .Fetita într-o zi având teme de facut le-a batut cu palma în perete să înceteze și a iesit ea ,mama mi-a batut cu pumni și picioarele în ușă la 100 și ceva de kg cat are .Cel mic când ei urla țipă, bat în perete ,se inghemuieste într-un colț al patului ținând mâinile la ureche .Din cauza lor am ajuns să stăm mai mult afara decât în casa .Ce putem face ? Multumesc .

 17. Buna ziua,

  Aceeasi problema cu vecini galagiosi o am si eu. Intrebarile mele sunt urmatoarele: Expertiza (extra)judiciara ar trebuie dispusa de catre instanta? Sau ar trebui sa apelez la un expert inainte de a introduce cerere de chemare in judecata? Ma gandesc la urmatoarele variante: daca expertiza este facuta inainte si fara acordul instantei, ar putea fi respinsa ca proba? Iar daca introduc cererea, automat aceasta va fi comunicata si paratilor-zgomotosi si, evident, vor face liniste pentru un timp.

 18. Buna ziua am și eu o întrebare stau la curte și am un vecin care din vara anului 2021 de pe 13 iunie nu mai am liniște cu dânsul totul a început atunci când soțul meu sa îmbolnăvit și a fost la spital iar eu am rămas acasă împreună cu cei 4 copii care îi avem în plasament acesta tot venea la mine permanent și îmi ținea evidenta dacă am dat la animale dacă soțul se face bine până când m-am enervat și l-am dat pe poarta afara obligat fara sa înțeleagă de vorbă bună că sunt supărată și să mă lase în pace el a început scandalul aducandumi tot felul de injurii la adresa mea și a familiei mele am sesizat poliția verbal a venit ia pus în vedere să se liniștească dar nu a înțeles am depus cerere iarăși la poliție nici gând de potolire am sunat la 112 na contat el nu sa potolit in august la luat fiica lui în Italia și a revenit înainte de Crăciun cu 2 săptămâni fapt pentru care a luat-o de la capăt am sesizat iarăși poliția dar nici o rezolvare as dori și eu să mă îndrumați ce pași sa urmez pentru liniștea mea și a familiei mele plus că am copii în plasament și el se lasă în fundul gol și trebuie să țin copii numai in casa fiind 4fete va rog frumos sa mă ajutați?

 19. Bună,

  De 3 luni, sub mine s-au mutat doua fete de anul 1 extrem de galagioase, vorbesc foarte tare, trantesc usi și cam tot prin casă, și le aud când merg de parcă ar avea o greutate morbidă. Toate astea se întâmplă in fiecare seara după ora 23 – miezul nopții. Am fost și am discutat cu ele de 3 ori, mi s-a parut că au înțeles. Am încercat să discut cu proprietarul lor dar acesta era total indiferent situatiei atât timp cat își primește remuneratia. Și eu stau in chirie și a încercat și proprietarul meu să discute cu ele. In urma tuturor acestor discutii, am primit numărul de telefon al uneia dintre fete rugandu-mă să îi scriu mereu când e galagie. I-am scris de câteva ori că e galagie dar asta se întâmplă in fiecare seară dupa miezul nopții și mi se pare exagerat să îi scriu in fiecare seară. Sunt și cunostinte de ale mele care au venit in vizita și au sesizat nivelul de zgomot produs de aceste fete. Ce as putea să fac in cazul asta?

 20. Bună ziua

  Am problemă cu 2 vecini bețivi care trăiesc oe ajutor social și stau deasupra noastră. În fiecare noapte aproape se ceartă între ei, fac gălăgie… Am sunat de nenumărate ori la poliția locală, au venit și de 2-3 ori/noapte, am depus plângere penală ptr tulburarea liniștii publice și ptr că pe lângă zgomot mai încearcă să deschidă și ușile locuințelor din scară, recent am început să sun la poliția națională pentru rezolvarea situației.. Nu s-au luat măsuri.. Ce pot face în acest caz?

  • Stau la curte iar peste drum am o familie dezorganizată care în fiecare zi de dimineata până seara dau muzica la maxim cel mai mult deranjează basul de la boxe. Am chemat poliția dar nici un rezultat.dupa ce au plecat au dat muzica la fel de tare. Mentionez ca stau la casă și ecoul este puternic.sunt zile în care nu ne putem odihni nici macar in ora care prevede legea.Cel puțin sâmbătă și duminică este dezastru .ei țin muzica așa până la ora 22 după o dau mai ușor spun că asta prevede legea .Nu am văzut că poliția să le dea amendă. Mentionez ca am facut și reclamație scrisă la polițistul de sector dar nici un rezultat.Ce am de făcut în acest ca avand in vedere ca sunt persoane violente și amenință cu moartea ,mi-au făcut multe daune la mașină pe care o țin parcate în fața porții.Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat,mentionez ca nu am bani de a cheltui bani prin tribunal și nici vecinii nu ma susțin datorită faptului că sunt violenți și amenintatori

 21. Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca un proprietar care inchiriaza un apartament are obligatia sa faca si viza de flotant ? Multumesc !

 22. Buna ziua
  Problema mea e ca locuiesc langa un restaurant – construit intre blocuri, la nici 10 metri de peretele cladirii in care locuiesc – si se tin petreceri cu muzica exagerat de tare, o aud de la etajul III cu geamurile inchise iar cladirea vibreaza destul de simtitor. Politia nu a facut nimic, nici macar nu a raspuns iar petitiile mele la IPJ Mehedinti si apoi la Politia Romana au ramas fara raspuns. Din cate stiu, legea interzica chiar si restaurantelor folosirea zgomotului excesiv in cazul cand sunt construite langa locuinte.
  As putea face ceva?

 23. Buna ziua
  Stam la casa, intr-o localitate de munte.
  Pe parcela vecina noua s-a construit o cabana pe care proprietarii o dau in chirie.
  Asa ca in fiecare weekend avem in vecini party-uri cu muzică la maxim.
  Fiind capăt de stradă, vin si cate 20 de masini care nu incap in parcarea cabanei si blocheaza tot drumul inclusiv parcare noastră si accesul spre casa al vecinilor.
  In miez de noapte, in fața porții mele unde isi parchează mașinile, vin tineri rupți de beți, urlă, fac galagie cu motoarele, beau si fumează de pe dimineata e plin de cutii de bere si alte gunoaie pe jos.
  Am vb cu proprietarul cabanei ne-a zis ca daca nu ne convine sa chemam politia.
  Am chemat politia locala si jandarmeria in repetate randuri, au dat niste amenzi si atat.
  Rudele proprietarului cabanei ne amenință cu tot felul de prostii pt ca am indraznit sa chemam poliția peste chiriașii lor( care in fiecare weekend sunt tot alții)
  Ce pot face mai departe?
  Ca degeaba primesc amenda cei din weekendul asta că data viitoare vine altă tură de turiști distrați si o luam de la capăt:(((

 24. Buna ziua!
  Locuiesc intr un ansamblu de case iar vecinii dau muzica tare aproape in fiecare zi, la modul toata ziua si noaptea.Am chemat Politia in trecut si i-a amendat dar sunt genul foarte amarati, fara sa ii deranjeze amenzile pentru ca nu le platesc niciodata.Am si un nou nascut si suntem practic terorizati. care ar fi solutia? Multumesc anticipat.

 25. Bună ziua!
  Locuiesc la casă.
  Am vecinii foarte gălăgioși. Ascultă muzică cu boxele afară, la maximum. Șea aude afară, în casă, în ciuda geamurilor tripan. Asta se întâmplă de câte ori au ei chef, duminica dimineața de la 8.00, după amiază, seara.
  Nu se poate discuta cu ei, sunt lipsiți de educație. Fiind numeroși și trăind pe ajutoare sociale, au sprijinul primarului și poliției. Voturi, nu?!
  Pentru că sunt singură, nu mă pot război cu ei. Am chemat poliția acum câțiva ani și au făcut mai rău după.
  Ce pot să fac, vă rog, pentru a-i opri? Să merg la sigur.
  Mă îndoiesc că amenzile îi vor educa.
  Mulțumesc!

   • Bună seara. Pe scurt va redau coșmarul prin care trec de mai bine de 15 ani. Am o spălătorie auto foarte aproape de locuință (10-15 m )si suntem terorizați de zgomotul produs de presiunea apei, în plus au un aparat (compresor) pe care l folosesc sa usuce apa de pe mașini în loc sa stearga cu lavete sau ce se poate folosi civilizat în acest scop. Încalcă flagrant nivelul de decibeli admiși, am încercat sa rezolvam pe cale pașnică, le am pus în vedere ca deranjează, dar degeaba. Ei își fac treaba un continuare iar noi suntem cu nervii la pământ. Plus ca nu au canalizare și rezidurile se duc în stradă,este și mizerie pe deasupra, clar ca nu respecta normele adecvate. . Am mai făcut reclamații în trecut dar se pare ca au relații și de fiecare dată se rezolva în favoarea lor.
    La ce instituții ma pot adresa din nou sa ne ajute ,menționez ca nu îmi permit luxul de ai da în judecată, plus ca ar dura ceva timp pana s ar rezolva.
    Mulțumesc ,cu respect ,aștept răspuns

 26. Buna ziua! Apartamentul unde locuiesc este al tatalui meu. NU mi-a facut niciun act sau ceva, dar, eu platesc aici toate facturile si ma lasa sa locuiesc aici, deoarece el sta in alta parte. De 2 ani de zile, vecinii de langa mine si de sub mine fac constant galagie, de la 6-7 dimineata cand se trezesc, pana la 12, cateodata 1 noaptea cand se culca, de la manele cu bass la maxim, pana la certuri, televizor tare etc. cand le-am batut in teava sa ii atentionez pentru zgomot, m-au injurat si amenintat ca vin pana la mine, etc. Nu se poate discuta normal cu ei si nici dna administratora nu a putut sa ii potoleasca. Eu sufar d eprobleme mari cu somnul si, in multe cazuri, nu am putut dormi pana la 4-5 dimineata deoarece mi-au stricat somnul cu galagia. Chiar nu se poate face nimic? Inteleg ca asa e la bloc, cu galagie, cu d-astea, dar ei au impresia ca detin tot blocul si numai ei au dreptul sa faca galagie. Mi-au tipat prin perete cand am dat o amarata de gaura intr-o sambata la ora 12….Chiar si acum cand scriu, fac galagie…E liniste de la ei numai cand sunt plecati sau dorm. Cand i-a rugat vecina de sub ei sa faca mai utina galagie, mai rau au facut. Si dna e o femeie batrana si bolnava de 80 de ani. Nu exista lege pentru astfel de oameni? Nu se poate face nimic? Am ajuns sa iau pastile de la cat ma innebunesc zilnic cu galagia….

   • Bună seara, va rog frumos,o lămurire as dori referitor la această problemă a vecinilor gălăgioși: în textul legii se face referire doar la mediul urban pentru respectarea liniștii în afara orelor de liniște.Noi, cei din mediul rural nu beneficiem de efectele legii? Mulțumesc și vă doresc o seara frumoasă!

 27. Ce se poate face in situatia in care un vecin/a bate la usa la diferite ore din zi si din noapte de 1 an de zile nu se potoleste? Nu se stie cine este pentru ca dispare rapid dupa ce bate la usa.A fost trimisa sesizare la sectia 6 din Bucuresti si nu au binevoit sa vizualizeze camerele video ale blocului care sunt pe fiecare etaj,astfel ca nu au facut nimic.
  Multumesc!

 28. Buna ziua
  Am avut o situație de “organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor,.. ” dar in mediul rural iar politia a zis ca nu pot aplica acest articol(27) ci doar art.25 din legea 61.
  Sa înțeleg ca art 27 e făcut special pentru mediul urban.
  Mulțumesc.

 29. Buna ziua! De 8 luni de zile sunt deranjata constant de vecina de sus. Femeia este casnica, fara copii, insa simte nevoia ca dimineata de la ora 6 sa se apuce de mutat mobila, aspirat, spalat haine, trantit tot ce se poate tranti deasupra mea. I-am explicat de zeci de ori ca lucrez pana la 4 si imi este imposibil sa dorm doar 2 ore (maxim) datorita ei. “Nu-mi faci tu mie reguli in casa mea” mi se spune de fiecare data. Sanatatea mea este in declin, zilnic ma trezesc extenuata, nervoasa si cu dureri groaznice de cap. Am sute de inregistrari cu galagia, insa politia nu s-a obosit vreodata sa ii spuna doamnei sa inceteze, ba chiar am fost eu reprimata ca ii deranjez pe ei “din nimicuri”. Am ajuns la capatul puterilor si nu stiu ce este de facut. In cazul in care voi depune o plangere, exista posibilitatea de a folosi inregistrarile acestea drept dovada?
  Va multumesc!

 30. Pentru toti userii care locuiesc in zona mihailesti giurgiu +- 10-20km distanta si care au aceleasi probleme cu tulburarea linistii publice din cauza vecinilor manelisti galagiosi:
  voi ajuta cu tot ce pot, cum ar fi cunostintele dobandite in aceasta materie sau chiar cu prezenta mea ca martor,la pitie sau chiar instanta, totul in incercarea de a mai starpi din acest fenomen tare neplacut si la care autoritatile raman indiferente.
  Mail-ul meu este; roana99@gmail.com

 31. Buna ziua. Am inteles ca orele de liniste sunt prevazute atat pentru mediul urban cat si pentru mediul rural. In afara oreleor de liniste ce se intampla in mediul rural?

  Intreb deoarece din lege inteleg ca “organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban…”

  De ce este specificat doar in mediul urban acest lucru? Locuiesc la tara. Sunt inconjurat de vecini carora nu le pasa ca deranjeaza linistea publica. Am chemat politia de nenumarate ori. Au copii multi si stau la poarta pe strada. Cand vine politia ii anunta si dau muzzica incet sau chiar o opresc. Cu toate ca vin fara aparate de masurat, spun ca nu au ce sa le faca. Si chiar daca s-a intamplat sa le mai dea vreo amenda, oricum nu o platesc pentru ca nu muncesc cu forme legale.

  De foecare data dupa de chem politia e mai rau dupa. Melodii cu dedicatie pentru dusmani la maxim, injuraturi etc. In ultimul timp i-am filmat si le-am trimis agentului de politie care a venit filmarea. Nu stiu ce le-a facut dar au lasat- o ceva mai incet.

  Sunt multi si petrec la fiecare zi de nume, de botez de nunta etc… mereu exista un motiv pe care il prezinta politiei. Mereu eu sunt ala rau care nu ii lasa sa faca ce vor in curte la ei. Ceilalti vecini sunt batrani si nu se complica nici macar sa faca o plangere la politie.

  De ce se face diferenta intre urban si rural? La tara eu in loc sa stau in curte linistit trebue sa indur manelele si lalaielie lor? Nici macar de orele de liniste nu tin cont, ce sa mai zic de celelalte ore? Toate nuntile si botezurile le-au facut acasa in curte cu muzica blana. Am chemat politia si mi-au dat de inteles ca sunt absurd.

  Am copii mici si am incercat sa-i protejez de cuvinte vulgare. Ce pot sa fac? E vara, stau afara si dintr-o data il aude pe vecin cum isi baga si isi scoate in gura mare? Nici nu stiu ce sa le raspund atunci cand ma vor intreba fetele ce inseamna tati?

  De vorbit am tot incercat sa-i fac sa inteleaga ca nu sunt singuri pe plantatie, dar nu am cu cine ma intelege. La cea mai mica observatie devin recalcitranti si incep injuraturi si blesteme.

  Am fost sa-i reclam si la primarie si primarul mi-a zis ca de ce nu ma mut? Asta a fost solutia lui. Cum sa ma mut cand am investit 60000 de E in casa si nici maca nu am terminat-o?

  Nu este normal ce se intampla in Romania in legatura cu tulburarea linistii publice si trebuie facut ceva in acest sens.

  • Salut. In mediul rural se aplica art. 25 din legea 61/1991 republicata cat si art.26. Din păcate, art.27 nu, cel la care faceți menționare! Dupa ora 22 merge sunat la 112 iar in timpul zilei la Dispeceratul Local de Politie Comunala.
   Aceeași chestie pățesc și eu, dar am noroc ca politia i a pus la punct cu amenzi peste amenzi.
   Opțiunea e sa i dați în judecata pe civil asa cum scrie aici sau sa luați un megafon de pe Emag si prin acest megafon cu USB sa puneți o înregistrare repetata la maxim in care ii rugați sa dea muzica mai încet…chiar a mers.

 32. Locuiesc la bloc inpreuna cu sotia.Era bine si liniste pana cand a venit un individ si si-a facut la cativa metri de blocul in care locuiesc o pensiune.Adio liniste,zile intregi trebuie sa suportam fel si fel de zgomote ,de la batai cu ciocanul taieri de lemne cu drujba,lucrari de constructii si milte altele, daca spun ceva raspunsul e ca au voie pt. ca nu-i ora de liniste. Va rog dati-mi un sfat cum sa imi regasesc linistea pierduta.

 33. Buna ziua,
  Eu si sotul meu locuim intr-un apartament in chirie de 5 ani in Bucuresti, timp in care nu am deranjat pe nimeni niciodata. Acum 2 ani s-a mutat o doamna cu fiul sub noi, de atunci nu mai avem liniste. Am incercat sa vorbim cu ei, parea ca inteleg insa situatia s-a inrautatit.
  Am trimis sesizari la administratie, au sesizat proprietara care iarasi parea ca a inteles insa nimic. Acum un an doamna s-a mutat si acum sta doar fiul cu o domnisoara despre care nu stim nimic. Este galagie constant, nu putem dormi sau munci, dupa ora 1 noaptea mai ales este insuportabil, se cearta atat de tare incat se aude si afara, trantesc mobila sparg lucruri prin casa si trantesc usi. Am sesizat iar administratia (din cate am inteles au facut si altii acest lucru) insa in afara de atentionare nu au ce sa faca.
  Am chemat politia, au venit si au auzit ce se intampla, au fost amendati, am chemat si a doua oara insa nu mai deschid usa. Politia a fost foarte ok cu noi, la recomandarea lor am facut petitie la politia locala, s-au implicat, au incercat sa ii contacteze insa nu deschid usa. Nu stiu daca au primit somatie scrisa presupun ca da insa degeaba, nu muncesc, nu merg la scoala dorm ziua si urla noaptea. Am inregistrari toate la 2-3 dimineata, nu mai putem functiona la munca este deja destul de grav.
  Politia ne-a ajutat cat s-a putut, ce mai putem face in acest caz? Nu suntem genul sa ne certam sau sa urlam la ei, si oricum nu deschid usa. As vrea sa ii actionez in instanta insa nu stiu exact ce opituni am, sunt sigura ca si vecinii ar ajuta ca martori pentru ca sufera si ei de nesimtirea unor pusti care nu au pic de bun simt. Politia deja stie numarul apartamentului asa de grava este situatia.
  Multumesc pentru atentie si sper sa ne puteti ajuta cu un sfat.
  O zi buna va doresc

 34. Buna ziua.
  Locuiesc la curte si am niste vecini foarte galagiosi. Muzica data mereu la un nivel foarte ridicat, boxe de nunti, ceva gen 4 chefuri in 8 zile, nu mai pot sta nici macar in casa dar in curtea mea!
  Am chemat politia in ultimul timp dar in afara de a le spune sa dea muzica mai incet nu fac domnii agenti nimic altceva. Si cand tunde iarba trebuie sa dea drumul la muzica 5-6 ore ca tunde iarba…si bineinteles se aude foarte tare deoarece curtile nu sunt mari. Si mai are si un caine de talie mare pe care intentionat il lasa liber noapte ca sa latre si sa ma deranjeze. Nopti nedormite, facand asta intentionat si in ambitie, zic asta ca am fost plecat in concediu 14 zile si l-a tinut inchis in tarc, nescotand un sunet acest animal cand e inchis. Am incercat sa vorbesc cu ei pe cale amiabila insa fara rezultat. Pur si simplu se fac ca nu aud.
  Va rog, am si eu nevoie de un sfat, vreau sa rezolv aceasta situatie pe cai legale

  • Se pare ca subiectul vecini galagiosi este cat se poate de “viu”. Mi-as dori sa va vad si pe dvs. cei care sunteti cu aceste probleme ca veniti si chiar deschideti actiunea de raspundere civila delictuala, impotriva celor vecini care va terorizeaza de ani de zile. Altfel, nu veti face mai nimic. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,

    Locuiesc într-un cartier din București,o zona de case.Langa curtea mea s-a construit un imobil care figura pe autorizația de construcție afișat drept imbobil familie.Acest imobil este o mica hala cu etaj.Sus au imprimante industriale jos nu știu ce mai fac și in spate au o mini hala.Din 500mp au 95% ocupați de constructii.De la ora 9:00 dimineața de luni până vineri până la ora 17:00 se aud doar tăieturi de flex,circular,bat cu ciocanul in fier.Exista posibilitatea să le de-a cineva autorizație pentru funcționarea la așa ceva?

  • Aceeasi problema o am si eu. ai mei ,,animale de vecini” (tot la curte si la sat) pentru moment s-au linistit doar dupa ce am facut plangere la IGP pe care am trimis-o online. De fapt am facut 4 plangeri consecutive pentru ultimele 4 petreceri pe care le-au avut. Politia locala care stia de mult despre ce e vorba, nu a mai avut ce sa faca si l-au servit pe manelist cu 1000 lei amenda.
   ps. referirea din lege ,,in mediul urban” se refera inclusiv la sat. Chiar daca locuim la sat, locuim intre alti cetateni si se poate defini ca locuim intr-un mediu urban.

 35. Buna ziua, Locuesc intr-un cartier residential in desvoltare. Se construescte case langa mine. Muncitori vin la 6 dimineata cu flex si drujba. Este treaba asta legal ? Nu are trebuie sa incep la 8?

  • Bună seara.Am un vecin care a montat o pompa de apă chiar lângă gard și la o distanță de 3m de fereastra mea sunetul este deranjant de doi ani ma confrunt cu aceasta situație,noaptea sta în curte și asmute cainii exact în momentul în care sunt ore de liniște ,neavând vecini aproape își bate joc ,nu exista cale de comunicare,.A urinat la mine la poarta ,înjură vorbește urat, la adresa familiei mele.Vă mulțumesc ,ce pot sa fac ?

 36. Cum poate determina organul constatator neputincios pe galagiosi sa si instaleze boxele in interiorul casei, sunt instalate in fata casei pe o masa.

 37. Buna ziua ,Eu stau la bloc la etajul 3 la etajul 2,sub apartamentul meu sa mutat o familie cu un copil mic,galagie este pana tarziu spre ora 01,00 noaptea,mai nou pune si muzica dupa ora 22.00,am dost la ei la ușa, au dat muzica mai incet dar nu au oprit,ce pot face,ceilalti vecini nu zic nimic,cred ca le este teamă de ei,sunt mai” bruneti”,nu sunt sigur dar cred ca stau cu chirie,Va rog frumos dati- mi un sfat ce pot face!Multumesc

 38. Buna ziua! In vecinatatea mea se afla Biseriva Evanghelica, de mai mult de 20 ani! Pana acum cateva luni nu au fost probleme de niciun fel, insa preotul a hotarat sa monteze un ceas pe turn, care bate di ora -n ora, interval 8-20, dearanjand foarte tare! Am ajuns sa nu ne mai putem odihni in Casa noastra, este un zgomot foarte asurzitor! Ce se poate face? Va multumesc

 39. Buna ziua
  Am de 12 ani o casuta de vacanta in Crisan ,Delta Dunarii.M am bucurat de o liniste sanatoasa din partea vecinilor eu tratandu i in acelesi fel.De anul trecut lucrurile s-au schimbat cand locatiile vecinilor (dreapta,stanga) s-au vandut,ele transformandu se in pensiuni cu activitate posibil si pe langa ce permite legea.
  Problema este ca in goana dupa castiguri rapide ,proprietarii permit “turistilor”orice activitate generatoare de zgomote infernale noapte de noapte pana lsi la 3-4 noaptea.Zgomotele ar fi usor de probat cu martori caci o buna parte a localitarii situata pe bratul Sulina simt aceeasi frustrare.Orice sesizare facuta la primaria Crisan ramane nesolutionata,primarul localitatii fiind vazut nu de putine ori petrecand timp ce ar putea fi dedicat activitatilor in slujba comunitatii,,la locatii cu scop turistic .Intentionez sa fac sesizari la politia din localitate,la primarie si daca vad ca lucrurile continua,sunt hotarat sa nu mi mai sacrific si vara urmatoare.Ce credeti ca putem face impreuna daca lucrurile vor continua?

 40. Bună seara.Am un vecin care a montat o pompa de apă chiar lângă gard și la o distanță de 3m de fereastra mea sunetul este deranjant de doi ani ma confrunt cu aceasta situație,noaptea sta în curte și asmute cainii exact în momentul în care sunt ore de liniște ,neavând vecini aproape își bate joc ,nu exista cale de comunicare,.A urinat la mine la poarta ,înjură vorbește urat, la adresa familiei mele.Vă mulțumesc ,ce pot sa fac ?

 41. Buna ziua, de 3 ani langa casa mea este o pensiune infiintata de mostenitorii celor care au locuit si au murit. Intrarile in case sunt la aprox. 25 metri fata in fata. Constant aduc echipe de muncitori, care beau, vorbesc tare, rad galagios, au fost unii care au facut si petreceri ad-hoc. Din nefericire unii stau saptamani la rand. Am ajuns la limita suportabilitatii, ies din casa ii aud, deschid geamul sa aerisesc ii aud. Pozitionarea caselor face ca totul sa capete proportii. Politia a venit, am facut petitii, reclamatii, lucrurile nu se schimba. Am incercat sa inregistrez din curte galagia , telefonul meu nu reda zgomotul facut de acestia. Un proces in ce directie trebuie deschis ? Vreau sa inchida pensiunea asta, pentru ca nu mai pot trai acolo !!!
  Multumesc

 42. Buna ziua , stam la casa si vecini nostri au 7 caini si vreo 10 pisici. Caini latra cel mai mult noptea si dimineata si pisicile isi fac nevoile la geamul nostru. Ce putem face legal pentru ca nu ne intelegem cu ei sub nici o forma (ei locuiec intr-o cladire a primariei ). Multumesc pentru timpul alocat !

  • Buna ziua! Eu si logodnicul meu ne-am mutat in apartamentul in care locuim acum aproximativ 10 luni, insa sincer nu mai putem. Vecina de langa tranteste incontinuu, indiferent de ora. Cel mai tare tranteste usa de la baie, usa care ne rasuna in tot apartamentul toata ziua, de parca ar tranti ceva in perete constant. Avem nenumarate inregistrari, pentru ca nimeni nu intelege cat de tare se aude. Intr-adevar, nici noi nu stiam ca o usa INTERIOARA poate sa fie trantita in halul asta. Suntem nevoiti sa folosim constant casti cu noise cancelling pentru a prinde macar cateva ore de somn (lucram pe ture de noapte), insa atat de tare loveste usa aia ca nici macar castile nu ajuta. Pisica noastra este si ea absolut speriata, tresare si se ascunde sub pat cu orele. Am incercat sa ii explicam de nenumarate ori ca totusi suntem la bloc si nu e normal sa loveasca usa aia de parca vrea sa o sparga, trezindu-ne in fiecare zi timp de 10 luni. Ni s-a zis sa ne mutam la casa daca nu ne convine. Avem foarte multe inregistrari cu galagia, si ne-am dori sa facem o plangere, insa nu stim daca este absoluta nevoie sa stim numele dansei sau daca dovezile vor fi luate in serios. Fiind de pe telefon, este nevoie sa fie puse pe un CD sau credeti ca ar fi acceptat si un link catre un dosar cu inregistrarile? Va multumim!

 43. Buna ziua,
  Sunt tata al unui copil de sub 2 ani, iar vecinii de jos sunt foarte sensibili la orice zgomot provocat de el. Tavanul este subțire ce-i drept, iar când acesta merge/aleargă sau merge de-a bușilea se aude și la vecinul de jos. La fel auzim și noi zgomote de la cei de deasupra noastră dar pe noi nu ne deranjează însă vecinul de jos este iritat de orice mișcare a noastră.

  Fiind copil, nu pot sa îl leg de pat ca sa fie liniște deplina toată ziua precum doresc vecinii de sub noi. El are nevoie sa se dezvolte, sa învețe sa meargă, etc în primii ani de viață. Aș vrea sa menționez de asemenea ca în mare parte a zilei pana după pranz este liniște, copilul dimineața făcând zgomot minimal fiind iar apoi sta la creșă. El făcând zgomot mai mult sa zicem după ora 16:00 pana în ora 19:00 când deja începem să-l pregătim pentru cina/somn.

  Multumesc anticipat!

  Ca sa se răzbune pe noi, vecinii de sub noi dau televizorul foarte tare (nu văd logica) și deranjează la rândul lor și pe noi și pe alți vecini. Noi (și copilul nostru) nu facem intenționat.
  As vrea sa știu dacă:
  1. Au o baza sa ne dea în judecata având în vedere ca zgomotele puternice sunt provocate de noi și nu de copil
  2. Noi putem să-i acționăm în instanță pentru daune morale, deoarece pe langa faptul ca ei dau televizorul/muzica tare (un act voluntar) ii auzim cum înjură sau dau mesaje prin scara blocului?

  Pun aceasta întrebare pentru ca în articol nu am văzut sa adresați problema gălăgiei făcută de copii.

  • Politia nu ia masuri
   Vine constata ,atenționează și pleaca
   Am făcut anul asta cel puțin 8 sesizări la politie inclusiv reclamatie scrisa
   Mi-au răspuns în scris după 2 săptămâni ca ,,Va multumim pt sesizare bla bla și ca sunt receptivi în continuare ,, dar de amendat nu au amendat pe nimeni asta fiind anul trecut și de atunci tot asa o țin
   Unde pot reclama mai sus ,cineva sa ii tragă la răspundere pe polițiști
   Deja ii exagerat tot ce se întâmplă

 44. De ce doar relatati ce patesc bietii oameni ,printre care ma si numar, si nu lua-ti masuri pt. ai potoli pe acesti zmei ca doar sunteti avocati de renume cu ecou in toata tara,o lege ceva……..?

   • Am un vecin, care tot vine la ușa, sau bate în calorifer, dacă ma uit la televizor, sau dacă stau de vorba cu cineva când vine la mine, dacă trece de ora 21 zici ca îmi da stingerea. Nu poate veni la mine nici un prieten sau coleg, sa glumim sa radem, ca gata începe scandalu ca o deranjam, ca nu poate dormi. Televizorul e pe sonor la volumul 8 și cică nu poate dormi. Pai când bate în calorifer, eu cred ca mai mult deranj face respectivul vecinul deranjat ca școală tot blocul în picioare. Ce e de făcut cu asemenea exemplare? Va multumesc

 45. Buna ziua,
  Sunt din Targoviste si simt ca nu mai pot trai. In februarie 2022 am ajuns la depresie severa ( hartie eliberata de spital). Vecinii din apartamentul de deasupra nu numai ca ma chinuie constant cu urlete, busituri, masini de spalat si cainii ( destul de periculosi conform celor afirmate chiar de politie), ci si mi-a provocat daune in bucatarie si baie.La parter s-a inteles negativ sin asta si se organizeaza mai nou si la ei petreceri cat sa se auda pe toata scara, indferent de ora.
  Am apelat asociatia de proprietari, s-a pretins ca e este dizolvata; am mers la primarie pentru daunele cauzate de infiltratii / politia locala pentru a depunde plangere pentru zgomot, Am anuntat si DSP pentru pericolul creat si tot eu am fost tras la raspundere, in timp ce vecinii vazuti nevinovati; politia refuza sa accepte ca am dreptate, le face doar observatie in ceea ce priveste comportamentul si ma minte ca nu pot face nimic inafara orelor de liniste.
  Am mers mai departe si am semnalat problema la avocatul poporului, care tot ce a vrut sa faca a fost sa trimita Inspectoratul municipal de politie sa verifice. Normal ca daca anunti din timp, numai cu mare noroc ii prinzi asupra faptei, asa ca AM FOST OBLIGAT SA DEPUN MARTURII FAVORABILE TUTUROR VECINILOR, DESI AM CERUT AVOCAT. In ultima mea declaratie am avut criza de panica din cauza lipsei de siguranta si a ironiei cu care am fost tratat impreuna cu tatal meu ca martor/ covatamat si se poate observa la ce stadiu am ajuns, semnand ca sngura mea sansa este sa ma sinucid. A urmat criza de epilepsie si am fost tratat ca un pres, nu mi s-a acordat ingrijire. Avocatul poporului, in ciuda semnalalelor mele in aceste privinta, refuza sa se implice si ea de bun “verificarea “celor care mai mult m-au amenintat ca sa ma mut de pe proprietatea mea in defavoarea unor chiriasi?!

  Nu stiu cui sa ma mai adresez, mi-e teama sa ma adresez instantei, deoarece politia este de partea lor si chiar m-a amenintat sa nu mai sun/ fac plangeri.

  Nu mai pot dormi decat atunci cand sunt epuizat, cateva ore, incazul cel mai fericit cand si ei sunt epuizati si se face liniste.
  Consider ca fiind de act penal, actiune constienta impotriva sanatatii mele, atat vecinii de sus cat si cei de jos fiind przenti la 1-2 din crizele puternice de epilepsie si findu-le explicata nevoia mea de liniste.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.