Vecini Galagiosi

Daca aveti vecini galagiosi sa stiti ca exista remedii si pentru ei. Aflati ce aveti de facut in asemenea situatii cand sunteti deranjati de catre vecinii galagiosi

Vecini Galagiosi ? Haideti sa vedem cum ii potolim, legal !

Cu totii am avut parte in viata asta de vecini galagiosi, fie ca au fost la bloc( de cele mai multe ori) fie chiar la casa , in vecinantatea noastra, fie ca au pornit muzica cu titlu de obisntuinta sau certurile si scandalurile din familiile lor ne deranjau existenta si linistea.

Oricare ar fi fost problema , probabil ca v-ati inchipuit ca nu puteti face nimic si ca fiecare “face ce vrea la el acasa”.

Ei bine, nu este chiar asa, fiindca “libertatea ta se termina unde incepe a celuilalt” si nu putem intra peste libertatile celor din jurul nostru, se traduce prin faptul ca daca deranjezi vecinii esti pasibil de amenda si cateodata chiar si de dosar penal.

Legea care ii face pe acei vecini galgiosi sa se potoleasca, o s-o explicam noi cei de la SCPA Cuculis&ASOCIATII si vom da cartile pe fata despre cum puteti chiar sa le cereti daune morale sau materiale daca este cazul celor care sunt ceva mai mult decat galagiosi si care nu va lasa sa traiti linistiti in propria casa.

Sa incepem!

Ce fac daca am vecini galagiosi si dau muzica tare, tipa, se bat, produc zgomote in fiecare zi si dau cu bormasina ?

Plecam de la faptul ca fiecare trebuie sa respecte linistea celuilalt si daca prin gestiurile si actiunile sale deranjeaza, este obligat sa se abtina.

Desigur, daca nu se poate abtine, exista sanctiuni pentru asemenea fapte.

Pentru a intelege corect acest fenomen al vecinilor galagiosi, este esential sa intelegem de fapt ce fapta este aceea atunci cand un vecin produce neplaceri celorlalti coproprietari din imobil?

Raspunderea civila delictuala este una dintre formele de raspundere, pentru cei care nu respecta linistea si care deranjeaza. Poate ca pare mult, dar haideti sa va arat de spune legea:

Articolul 1.349

Răspunderea delictuală

(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

Prin urmare, este evident ca regulile de conduita , sau mai bine zis, aceasta sintagma, REGULILE DE CONDUTIA, pot face referire la LEGE, la normele interne, poate din cadrul condominiilor sau alte reguli aplicabile prin obicei.

Pentru a intelege mai clar acest lucru, atata vreme cat ai vecini galagiosi, ei pot raspunde civil si contraventional sau penal, in anumite cazuri.

Care sunt orele de liniste?

Conform legii 61/1991 tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Asta inseamna ca daca deranjez in afara acestor ore nu patesc nimic?

NU! Nu inseamna ca daca legea 61/1991 prevede ore de liniste, avem voie sa daramam blocul cu muzica doar ca acele ore nu sunt trecute in lege.

Legea a fost modificata in 2019 si prevede si ce se intampla daca deranjati linistea in afara acelor ore de liniste –

Potrivit cadrului legal, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei, cat era prevăzut de Legea nr. 61/1991). 

Această pedeapsă creşte semnificativ la persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. Amenzile cresc până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale, sau servesc băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor.

organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;

In afara orelor stabilite in legea 61/1991

Aveti grija la raspunderea civila delictuala, fiindca puteti fi chemat in judecata sa raspundeti pentru deranajul provocat.

Vecinii galagiosi pot fi sanctionati penal ?

Da! insa doar in anumite conditii si doar daca din vecini galagiosi care stau in apartament sau curte, se transforma in vecini galagiosi care ies pe scara blocului si pe strada si incep sa comota acte de violenta.

Articolul 371

Tulburarea ordinii şi liniştii publice

Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

In acest caz, se poate apela politia in asa fel incat vecinii galagiosi sa aiba de furca si cu organele legii care sunt obligate sa mentinta ordinea si linistea publica.

Daune morale pentru vecinii galagiosi – Ce pot sa fac daca vecinii fac galagie constanta folosind bormasina sau alte surse de zgomot?

Vorbeam mai sus despre raspunderea civila delictuala. In acest context, atunci cand nici amenzile date de catre politie nu rezolva problema, este necesar sa va adresati instantei de judeata cu o cerere prin care sa solicitati constatarea faptei civile delictuale si ulterior obligarea celor ce comit aceste fapte in mod succesiv, la plata unor daune de natura morala.

Ce probe trebuie sa am pentru a putea chema in judecata un vecin galagios?

Inarmati-va in primul rand cu rabdare! Este esential sa chemati si un expert extrajudiciar pentru inceput, pentru a inregistra zgomotele produse de catre vecini si pentru a le reda intr-un raport, ce va avea valoarea unor inscrisuri in instanta.

De asemenea, proba cu martori este foarte utila si de ce nu, interogatoriul persoanei pe care o chemati in judecata.

Folositi-va telefonul mobil, faceti inregistrari fiindca ele va vor ajuta in instanta sa dovediti de fapt chinul prin care ati trecut pentru a-i suporta pe vecinii galagiosi care nu va lasa sa va vedeti linistiti de viata.

Poate ca este bine sa mentionam si faptul ca daca din vecini galagiosi se transforma in vecini care ameninta sau va agreseaza, discutam despre zona penala a lucrurilor si este indicat sa depuneti o plangere penala.

Astfel,

b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute 25 adica nerespectarea orelor de liniste;

d) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei, faptele prevăzute la pct. 27) şi 30) pentru deranjarea persoanelor in afara orelor de liniste;

Daca nu se potolesc vecinii galagiosi, amenzile de mai jos sunt cele ce le vor primi:

Repetarea contravenţiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancţionează după cum urmează:a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 1) şi 25);b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 26);c) cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activităţi în folosul comunităţii, faptele prevăzute la pct. 27).

Observam astfel ca vecinii galagiosi pot fi adusi la “tacere” in mod legal si pentru asta este necesar sa cunoasteti legea in asa fel incat sa va puteti apara drepturile civile!

Av.DRD. CUSULIS ADRIAN

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Bucuresti
239 comments to “Vecini Galagiosi”
 1. Bună seara ! Eu am în apropierea blocului meu un centru cu persoane cu dizabilități psihice (mai exact ne desparte o alee de 1,5 metri ), practic fac gălăgie în mod constant în sensul că unul bolborosește tot timpul, altul țipă, altul scoate niște sunete care imită o maimuță, altul mătură toată ziua, altul înjură…toate aceste sunete se desfășoară de la 6 dimineața când ies afară și până seara la ora 22-23, după această oră stau afară pe bancă ingrijitoarele care vorbesc la telefon, aud like-urile pe care le primesc, povestesc cu voce tare și râd, își spun rețete….vă dați seama cum se aude de bine seara…am înregistrat pe telefon să-i trimit primarului poate vă lua măsuri și mi-au spus că nu am voie să-i înregistrez video ptr.că sunt o instituție publică. Ce pot face în această situație ? Mulțumesc !

   • Bună seara.Am un vecin care a montat o pompa de apă chiar lângă gard și la o distanță de 3m de fereastra mea sunetul este deranjant de doi ani ma confrunt cu aceasta situație,noaptea sta în curte și asmute cainii exact în momentul în care sunt ore de liniște ,neavând vecini aproape își bate joc ,nu exista cale de comunicare,.A urinat la mine la poarta ,înjură vorbește urat, la adresa familiei mele.Vă mulțumesc ,ce pot sa fac ?

     • Dacă vecinul trântește ușa de la garsonieră lui foarte tare frecvent antro zi și bineînțeles se repete an fiecare zi asa ceva și nu antelege de vorba bună și nici administratorul nu ia masuri ce se poate face? Urmeaz un tratament de 18 pastile pe zi și nu ma pot odihnii . Dacă sun la politie mi sa spus ca dacă nu o trântește când sant ei acolo nu au ce ai face și a-mi da mie amenda ca iam chemat degeaba. Este ceva anormal , asa consider eu.

     • mai intai dai cadou un covoras pe care sa isi tina scaunul.daca nu se rezolva incerci altfel.
      cei care stau mult la calculator si nu folosesc casti sigur sunt foarte sensibil la zgomote… deci poti rezolva usor. daca foloseste casti sigur e sensibil la vibratii cum ar fi cele de bass. deci…

    • Bunas numesc Mirela ,locuiesc la bloc ,deasupra mea locuiește o familie cu un copil de aproape 3 ani. Începând cu ora 4 dimineața copilul alerga (piciorușele lui
     mici produc niste bubuituri ) care te trezesc din somn. Face câteva ture după care începe să arunce cu obiecte pe podea ,te trezești instant și aștepți să se potolească sa adormi la loc…… De unde… El abia sa trezit și alergă (bubuie) continuu până la 8 dimineața când pleacă la creșă. Asta se întâmplă zilnic ,iar sâmbătă și duminică se alerga toată ziua prin casa Am avut înțelegere și răbdare câteva săptămâni după care am urcat la apartamentul de deasupra sa aduc la cunoștință că suntem deranjați zilnic începând cu ora 4 dimineața. Ne a deschis mama copilului ii explicam deranjul ,dansa se scuză și spune “așa este el mai matinal ce sa i fac”
     Ii explic că și noi avem copii și că există soluții pt a amortiza zgomotul ,ii sugerez să pună pe jos un covor din spuma sau burete sau orice ar putea amortiza bubuitutole produse de tălpile minuscule ale acelui copilaș … Ne explica a apus ceva pe jos și că copilul aluneca pe ele și a rămas gresia cu o traversa .
     Săptămâna următoare aceeași situație ,începând cu ora 4 dimineața bubuiala ,te trezești și stai că prosti așteptând să se facă ora sa pleci de acasă să scapi de bubuieli.im a doua săptămână merg din nou la ușă vecinei spunându i că ajung sa fac depresie in acest fel..Ii sugerez sa și izoleze podeaua cu orice exista pe piata pt a amortiza bubuirlile create în urma alergăturilor de colo colo . Își cere scuze și plec… In fiecare zi trezirea de la ora 4 .. merg la poliție. Discut cu sectoristul și îmi spune că nu există nici o sancțiune pt părinții al cărui copil face zgomot.

     Cu mine cum rămâne??? Nu deranjez pe mineni..plec dimineața la 8 mă întorc seara la 23 ,mă culc la ora 24 și mă trezește copilul vecinilor la ora 4 … Cu ce am greșit eu?? Înțeleg că copilul nu știe..are energie.. da i activități statice,scoate l in parc..stai cu el in parc toată ziua…izolează podeaua …fa ce a ftate că deranjezi…

     Ce este de făcut ??? Cui mă pot adresa???
     Daca poliția nu are temei legal ,eu ce fac??? I tru in depresie doar că copilul vecinilor este matinal???

     • Eu am vecini care lucrează structuri metalice,(PORTI DIN FIER,TUBURI MARI DIN TABLA,etc.)sudează,taie cu felul,vopsește cu compresor,aproape zilnic. în curte gard în gard cu mine,le-am spus frumos ca de 15 ani suportam asa mizerie,bubuieli,mirosuri de diluant,tot ce decurge din executarea acestor lucrări din metal,și mi-au făcut mie reclamatie la politie ca nu-i las sa lucreze!!.politia a venit la mine și a spus ca nu are ce sa le facă.va dați seama m-au reclamat ca nu-mi place zgomotul.ei lucrează sub cerul liber în curte.totul lucrează la negru,aici e adevărată producție de produse metalice.ce sa fac?primăria nu face nimic,unde sa ma adresez.?

      • Faceți câteva poze si filmări și trimiteți un e-mail cu o petiție la Garda de Mediu și DSP – ul județului in care vă aflați
       Sunt probleme de mediu care încalcă flagrant OUG 195/2005 dar si OMS119/2014 dacă este vorba de o mica unitate de producție fără zonă de protecție sanitara.
       Nu stați pe ganduri, invocați în petiție inclusiv că nu există o zonă de protecție sanitară
       POLUANȚII sunt:
       zgomotul, vibrațiile, pulberile, noxele (in care intră și noxele eliberate in timpul vopsirii)

     • Buna seara. Am si eu o problema cam grava pentru mine. M.am mutat de 2 ani intr.un apartament la parter ap2. Vecinu de la ap1 da in chirie garsoniera, iar baia lui e in zid cu dormitoru meu. Problema e cand da drumu la apa se aude foarte tare apa. Robinetu , teava nustiu ce da foarte tare se aude. Am izolat fonic cu pluta. Am vorbit cu propietaru sa faca ceva nu are treaba el nu il intereseaza. Am 2 soluti 1 il vand sau il dau in judecata. Cum sa procedez ? De unde sa incep ? Cum sa incep. Un sfat va rog.Va mulțumesc.

      • Bună cum să procedez.fratele are 2 cîiimi și mă deranjează foarte tare că latră în fața casei mele și cu rost sî fără menționez că stăm în aceeași curte unde pot să mă adresez pt a nui mai lăsa să facă deranj,am fost la poliție degeaba,mam certat cu fratele de n ori iam atras atenția ce să mai fac șanț cu nervii la pământ, mulțumesc

      • Buna ziua!Locuiesc într-un bloc la etaj 3 .Sub noi locuiesc doi tineri fara copii care nu suporta deranjul care-l face băiețelul meu de 3 ani ,adică aleargă,vorbește mai tare,se joaca cu mașinuțe care scot sunete…il mai temperam si noi,însă nu intelege tot timpul cand este bolnav,folosim aerosol,aspiratorul pentru mucisori,care fac zgomote.Vecinii nu inteleg toate acestea ,ce inseamna un copil mic,si mi bat mereu în calorifer,vorbesc pe grupuri cu vecinii ca nu ne suporta,ne înregistrează,au venit o data la usa si arat ne evita,nu ne raspund la salut,strâng probe ca sa ne ameninte cu amenzi… Si noi vrem să fie copilul linistit,il reținem de la activitati,il certam,mustafa….a ajuns la gradi sa stea foarte rezervat ca sa nu faca gălăgia de teama ca ar fi vecini…nu suntem înțeleși, iar ei continuă cu sesizari pentru a ne face reclamații.Copilul nostru are si dizabilitati,având astm bronsic si nu vreau sa-i fac mai mult rau stând mereu cu gura pe el sa nu faca zgomot,iar el sintindu-se neînțeles,suparat si frustrat….Ce este de facut, va rog sa -mi spuneti …multunesc!

     • Am niște vecini la curte și lucrează prelucrari metalice(porți metalice,grătare metalice,etc.tot ce se poate tăia cu flexul,suda,bătut zgura)afara în curte ,numai gardul ne desparte,nu are Pfa sau firma ,am spus frumos ca ma deranjează toată ziua bubuitura și vopsit și polizat,etc. Rezultatul a fost ca a făcut reclamatie tot mie la politie nu știu de xe,poate ca nu suport bubuielile de fiare aproape zilnic de cca.15 ani !!!,politia nu a făcut nimic,primarul știe, tot nimic.ce putem face?Politia mi-a făcut o solicitare tot mie ,intr-o zi după amiaza mi-a pus în posta o înștiințare sa ma prezint la politie ca un infractor la ora 9 dimineața următoare,m-am dus și bineînțeles ca nu era nimeni acolo și am așteptat o ora,apoi am sunat acest polițist și a spus ca ne cauta el.a venit peste o săptămână.sa spună ca are voie sa facă galagie dacă nu este în intervalul 22-8 și 13-14.eu m-am simțit hartuita de politist,amenințată cu amenda tot eu ca nu suport probabil gălăgia.Am spus ca vreau sa vad reclamația și a spus ca nu are.eu cred ca e în cârdășie cu vecinul.lucreaza numai la negru,dar pe mine ma deranjează gălăgia ca în fabrica,aici e deja producție.

     • nu prea ai rezolvare. ori inchiriezi si te muti pentru o perioada ori vinzi si pleci de tot. depinde ce primeaza: linistea- sau confortul tau.

    • Bună ziua!Avem o problema cu care ne confruntam de foarte mult timp și nu știm cu sa mai procedam!In spatele casei noastre ,se afla un magazin de drujbe Husqwarna ,care funcționează de la orele 8:00 la 16:00
     Efectiv ne termina psihic cu zgomotul lor .
     Cum de face ora 8 ,încep drujbele lor . I-am sunat de nenumărate ori ,se opresc pe moment și apoi de la capăt!
     Le-am explicat ca lucram și tura de noapte și e greu sa nr odihnim in condițiile date
     Nu sunt obligați sa aibă camera antifonica și sa o folosească tot timpul ?Camera știu ca au pt ca uneori se aude ca le pornesc, dar nu atât de puternic încât sa simți ca îți zboară creierii din cap
     Ce ma sfătuit sa fac?mulțumesc frumos

     • Bună cum să procedez.fratele are 2 cîiimi și mă deranjează foarte tare că latră în fața casei mele și cu rost sî fără menționez că stăm în aceeași curte unde pot să mă adresez pt a nui mai lăsa să facă deranj,am fost la poliție degeaba,mam certat cu fratele de n ori iam atras atenția ce să mai fac șanț cu nervii la pământ, mulțumesc

     • adunati probe. inregistrari audio video martori si consultati un avocat. daca doar va plangeti pe diferite site uri nu rezolvati mai nimic.

    • Bună dimineața. As dori sa va intreb ce masuri pot lua în privința vecinului meu care are un băiat de aprox 10 ani care nu știu dacă are sau nu probleme la cap ( date de un dr) dar de comportament are sigur…
     Este mutat de vreun an doi.. si săptămânal acest copil toată noaptea urla tipa trântește lovește înjură în camera lui de seara pana dimineața, minim odată pe săptămână. Am vb cu părinții lui și a zis ca e copil se mai joaca și el.
     Problema e ca nu ma pot odihni , am și eu 2 copii inul mai mare unul mai mic cel mai mic se sperie, se trezeste noaptea, plânge.
     Acum eu nu condamn baiatul dacă are probleme .. dar sa.i dea nu știu tratamentul, sa meargă la dr, la terapie.. ceva masuri trebuie sa existe. Mulțumesc

   • Bună ziua. Eu am un vecin care de 3-4 ani tine muzica la maxim și politia a venit în nenumărate rânduri. Are o stație foarte puternica și injura la microfon..face ce vrea.. am chemat și am depus nenumărate plângeri. Am fost în instanta și nu are dreptul 2 ani sa mai vb cu familiaea sa mai înjure etc.. Dosarele de acum stau pe biroul politiei și nu se ia masuri. Ba mai mult înai mult zile a amenințat cu topor,coasa și alte obiecte. NICI O MASURA LUATA.. Nu mai zic ca a înjurat nenumărate echipaje de politie. Nu este de etnie rroma! Singura soluție este sa ma mut eu???

   • Bună ziua, ma aflu și eu printre în situația în care am niște vecini care stau deasupra mea la etaj și au un copil care aleargă prin casă aproape tot timpul pina la 11si 23 și chiar și 1 noaptea de cred ca îmi cade tavanu în cap le-am trimis răspuns și le-am personal ,dar tatăl copilului nea spus ca nu are ce săi facă și sa ne vedem de treaba noastră, asta este o amenințare su îmi este frică de ei eu locuiesc mai mult singură ,întrebarea mea este ce ar trebui să fac și cum sa fac sa am și eu liniște ,lucrez și mă duc la muncă obosită, vă mulțumesc

    • Buna ziua. Va rog eu mult, ajutor!! Stau in chirie de 3 ani jumatate si vecinii de deasupra au un copil care pur si simplu joaca fotbal in casa cu cainele! Desi am incercat in nenumarate randuri sa le spun ca nu este ok ca nu au cumparat si apartamentul in care stau, nu este niciun rezultat. M-am saturat de latraturile cainelui si de topaiala si urletele copilului. Desi a mai crescut, a crescut la fel..prost educat adica! Ce pot face?

    • Buna seara… suntem chiriași cu băiatul meu cu dizabilități… deasupra noastră este o firma la bloc care zilnic de la ora 8-15-16…trag scaune…se aud tocurile cum umblă… trântesc lucruri pe jos…etc… am chemat salvarea pentru băiatul meu care suferă de schizofrenie…ce să fac?

    • stim toti ca cei mici sunt deranjanti,de cele mai multe ori chiar si pentru parintii lor, unii plang alti tropaie etc etc, dar totusi… cam ce credeti ca ar trebui sa ii faca copilului?
     sa il tina in brate tot timpul?
     sa il creasca cu frica de a umbla sau de a vorbi sau de a se juca?
     sau sa dea copilul la cresa saptamanala?
     sau sa se mute?
     doar ca sa nu deranjeze vecinii?
     …din pacate nu prea aveti de ales… decat sa suportati si sa asteptati sa creasca copilul (sperand ca intre timp sa nu mai faca si altii) sau sa va mutati o perioada sau de tot, in alta parte.

   • Buna ziua!!!
    Veci de deasupra apartamentului are doi caini care latra mereu.Intr o zi am venit acasa la ora 15:00 si pana la ora 18::00 au latrat sau alergat incontinu.Le am spus in messj sa faca ceva cu acei caini si mi a raspuns ca vreau prea multa liniște.Am o fetita care trebuie sa și faca temele,sa invete si nu poate.Ce pot sa fac ?? Mulțumesc

    • ai putea incerca cu ultrasunete. incerci mai multe frecvente pana o gasesti pe cea la care sunt receptive animalele respective. eu asa am rezolvat la curte. de cate ori il apuca latratul excesiv pe cainele vecinului pornesc aparatul si se face liniste.

  • Buna seara, am un vecin care vine si imi pune la usa excremente, urineaza la mine la usa, dare de ulei, diverse… Care sunt pasi să-l reclam la politie, in instanta? Multumesc!

    • Buna ziua Domnu avocat ,ce pot face de 1 an și ceva sau mutat,niste oameni răi și obraznici in curtea care locuiesc ,e curte comuna fac gălăgie ei amenință ,pe țigănește că fac că Sint stapini noi ,ne-am saturat vecini ,care suntem aici ,baiatu meu a picat în depresie nici nu știu ce să fac ,un vecin care sta jos la parter și-a adus un frate cu 4 copii plus soț și soție nu au contracte pe ap de la curte ,contracte are doar un băiat la un ap și la alt ap are o fata deci multi stau aici fără contract ce putem face ? Vă mulțumesc .

     • Foarte gălăgioși vecini de la o casa cu etaj închiriază dar nu e o problema asta,fac gălăgie pina la 3,4dimineata cu boxe in foișor afară caraoche..etc.noi mai mergem și la servici..daca le spui sar la bătaie că na au fost prin Italia și ne dă în cap…cam atît în seara aceasta sa terminat dezmățul la orele 3,și 3minute…Aseară la fel!!!! Dar poate se iau măsuri săi facem sa respecte vecini care mai merg și la servici,.

    • Bună ziua !

     Domnul avocat ce ne facem, avem vecinii de la parter dar și cei deasupra noastră care dau muzica foarte, foarte tare, momentan de când ne am mutat am încercat sa vorbim cu fiecare în parte dar nu au înțeles, se pare ca ceilalți vecini le este teama sa facă sesizări la politie sau mai departe, sunt insarcinata urmează sa avem un bebe, noi suportam dar ce facem la bebe când o sa vina pe lume, lui nu I putem dopuri în urechii. Este foarte greu, am înțeles ca unul dintre vecini gălăgioși lucrează la politie, nu este frica de nimic, nu ne baga în seama, i am rugat cu frumosul sa de a muzica mai încet, dar nimic

     • Buna ziua. Sfatul cel mai bun este urmatorul|: strangeti probe, filmate unde sa se auda si partea audio , chemati politia, faceti sesizari, apoi ii chemam in judecata si le cerem daune morale mari. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

  • Buna ziua Domnu avocat ,ce pot face de 1 an și ceva sau mutat,niste oameni răi și obraznici in curtea care locuiesc ,e curte comuna fac gălăgie ei amenință ,pe țigănește că fac că Sint stapini noi ,ne-am saturat vecini ,care suntem aici ,baiatu meu a picat în depresie nici nu știu ce să fac ,un vecin care sta jos la parter și-a adus un frate cu 4 copii plus soț și soție nu au contracte pe ap de la curte ,contracte are doar un băiat la un ap și la alt ap are o fata deci multi stau aici fără contract ce putem face ? Vă mulțumesc .

  • Buna ziua, as vrea sa stiu daca si vecinii care trag scaune si mese pe gresie intra la vecini galagiosi. Vecinii de deasupra noastra de cateva luni trag de dimineata si pana seara scaune. Am incercat sa discutam cu ei dar ne fac nebuni. Am si inregistrari cu telefonul mobil. Am si un copil mic de 2 ani care se sperie de fiecare data deoarece nu intelege. Iar eu sunt cu nervii la pamant deoarece este un zgomot foarte deranjant. Acesti vecini fac de 20 de ani foarte mare galagie, au un copil cu handicap. Niciodata nu li s-a atras atentia, doar rugamintea sa lipeasca ceva pe scaune. Va multumesc!

  • Am un vecin care in afara de orele de liniște 22,8 și 13,14, asculta muzica el spune ca respecta orele de liniște și legea ce e de făcut.

 2. Dacă vecinul meu are o firma de termopane și toată ziua taie materiale, găureste și bate cu ciocanul, ce-i de făcut?

   • Bună ziua! In vecinătatea casei mele a început să-și desfășoare activitatea o grădiniță de copii. In permanenta pe timpul verii este o larma continua cu excepția intervalelor orare când este închisă sau când copii sunt la somn, respectiv, 13.00-1400 și 18.00-08.00.
    Am făcut reclamație la poliția locală, iar aceștia mi-au răspuns că au verificat si că alti vecini nu reclama acest lucru și că în intervalul 13.00-14.00, programul de liniște, nu este gălăgie.
    Au mai precizat că în urma discuțiilor purtate cu directoarea grădiniței urmează că aceștia să-și monteze panouri fonice.
    Grădiniță se afla la 6 metri de balconul casei mele, fiind despărțit doar de in drum de servitute, locul de joaca nou făcut este efectiv sub balcoanele mele, iar soluția panourilor fonice nu este fiabila, neexistând astfel de protecție fonice.
    Gălăgia produsa, de către serii de aproximativ 20 copii, lăsați să urle și sa tipe mereu este foarte deranjata.
    M-am mutat la casa tocmai ca sa am liniște.
    Nu știu cum să procedez să rezolv această situație. Mă gândesc că dacă nu găsesc o soluție legală sunt nevoit sa vând și să plec.
    După ce am făcut reclamație la poliție, gălăgia provocata s-a amplificat, personalul grădiniței lăsând copii să producă și mai mult zgomot, lăsându-i pe acestia să trântească anumite jucării mari de plactic, și sa strige și să urle.
    Casa este situata în Chiajna, grădiniță fiind înconjurată de imobile foarte apropiate.
    Precizez că poliției locale i-am pus la dispoziție filmări făcute cu telefonul cât și cu sistemul de supraveghere video, filmări in care se aude nivelul foarte mare a zgomotelor produse, efectiv urlete care se aud chiar cu geamul închis, in permanenta cu excepția programului de liniște.
    Sunt dispus sa achit anumite cheltuieli de judecată dar să știu că există posibilitatea de a rezolva această situație.
    Credeți că există o cat de mica șansă să rezolv această situație, având în vedere că bănuiesc că unii polițiști au copii la această grădiniță?
    Mulțumesc anticipat pentru răspunsul primit și timpul acordat!

   • Buna ziua!
    Vizavi de locuință mea la numai 10m distanță de locuinta, funcționează o societate comerciala cu regim de bar și magazin.
    Această societate comerciala are o terasa exterioara, pe marginea drumului unde clienții își consumă băuturile alcoolice în urma cărora devin recalcitranți, vorbesc urat, înjură, cuvinte obscene, etc.
    Din anul 2017 fac sesizare la primărie și poliție privind acest aspect, având la bază inregistrări audio și video, dar nici o măsură din partea primăriei din păcate, am acționat în instanță lucru care instanța a hotărât anularea autorizației de funcționare, pe baza probelor care le-am pus la dispoziție, iar primăria a emis o altă autorizație de funcționare, chiar în regim de non-stop.
    Țin să precizez că nu mai am liniște nu știu cum să procedez să opresc Acast calvar pe care-l trăiesc ei și familia mea.
    Mulțumesc frumos!

    • Buna zius domnule Ionut. Probabil ca dvs. ati sesizat de mai multe ori politia. Acum intrebarea ar fi…. au fost amendati cei cu barul pana acum? Daca da, inseamna ca ii putem actiona in instanta si putem cere daune mari. Cu bine, av. drd. Cuculis0722298011

  • Buna!
   Eu am deaspura mea o familie, cu copii si nepoti, sunt linistiti….
   Doamna cea mai in varsta arunca gunoaiele pe geam, scutura covoarele, paturi si tot fe se mai poate scutura, si daca cumva te iei te de incepe cu injurii si tot ce-i mai trece prin cap.
   Ce e de facut ca sa se potoleasca?
   Cu vorba buna nu se poate…
   Multumesc

  • Bună ziua!
   Mulțumesc pentru informațiile cu privire la vecini gălăgioși.
   Locuiesc la curte. Vecinii din fața casei mele pun in fiecare sfârșit de săptămână muzica foarte tare nerespectând nici o oră și mai recent au început să pună și în timpul săptămânii la fel de tare. Sunt oameni conflictivi, se ceartă și vorbesc foarte tare. Nu vor să înțeleagă de vorbă bună ba din contra pun muzica și mai tare. Stăm în aceste condiții de 6 ani. Ce putem face concret?
   Mulțumesc anticipat!

  • Bună ziua, locuiesc la casa si am o vecina pensionara singura(nu cunosc starea ei de sănătate mintală) care incepand cu ora 6,30 si până la 22 ruleaza un program variat, in funcție de ce are chef in ziua aia de genul: troncănește/tranteste pe cimentul din curte tot felul de oale metalice miscandu-le dintr-o parte in alta, ba împangandu-le cu piciorul ba prin tragere, plimba prin curte pe ciment foi de tablă, se suma singura la telefonul mobil in curte si chipurile vorbeste cat poate de tare, da muzica la un radio pe care il scoate in curte foarte tare si ea sta in casa, deci nu asculta la el, bate cu ceva metalic intr-o oala si chipurile cheama o pisica, etc. Ce pot face în acest caz? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    • Bună ziua

     Am cumpărat un apartament în comuna chiajna însă sint foarte dezamăgit deoarece calvarul pe care îl trăiesc este foarte greu de suportat deoarece vecinul meu de deasupra are aparate de sport și le folosește la maxim atit pe timpul zilei cit și noaptea pentru ca este tot timpul acasă.
     Iar masina de spălat vase o pune în funcțiune după ora 22 iar doamna merge intenționat prin casa pe tocuri intenționat pentru a ne deranja.
     Am anunțat și președintele blocului ma sfătuit sa sun la poliția locala asa am făcut la ora 01:30 cind mau trezit din somn și am sunat au venit dar nu au rezolvat nimic și au plecat dar mau sfătuit sa fac reclamatie in scris la poliția judeteana în care la ora 8 am fost la ei și am depus cererea reclamatie cu număr de înregistrare. Iar pe data de 02-03-2023 la ora 12si 40 noaptea Iar ma deranjat vecinul și am sunat la poliția judeteana la numărul de mobil dat de politie iam povestit ce și cum bineînțeles nu au venit .
     Apoi după convorbire îmi trimite sms ca să sun la poliția locala dar nu am sunat din motivul ca se pling ca nu au în dotare aparatu sa mosoare zgomotul produs de vecin.
     Făcându-se ziua am plecat la postul de politie și le-am spus verbal pentru ce am venit și problema amintindu-ne ca pe data de 16-02-2023 am mai făcut o reclamație și au zis ca nu mai trebuie ca am una înregistrată la care am spus nici o problema mai fac încă una dar domnul de la politie îmi zice ce eu te-am pus să-ți cumperi acolo ? Și am răspuns dumneavoastră de ce nu aplicați articolu 61/1991 reactualizate 2022 apoi iam cerut să-mi dea semnătura cu drept pentru să-mi fac dreptate dacă dumnealor nu le pasa apoi am plecat.
     Domnule avocat va rog sa ma sfătuiți cum și în ce fel sa procedez sint foarte stresat atit eu cit și familia mea . Va mulțumesc frumos.

     • puteti depune plangerile la ipj si online.
      de cate ori va deranjeaza depuneti cate o plangere.
      tot oline veti primi si bonul de ordine.
      …intrebarea este: aveti cum sa dovediti ca plangerile sunt intemeiate?
      adica aveti martori si sau inregistrari audio sau audio video?

  • Bună ziua,
   Locuiesc la casa undeva la padure în județul Cluj
   Lângă mine la 20 m au casa niște vecini. Inchiriaza casa weekend de weekend ,vara și în timpul săptămânii. Acesti asa zis clienti pun muzica si fac galagie foarte tare(muzica la maxim)Au gratar afara ,ciubar .el zice ca le da o hartie(contact)să-l semneze și ca el nu mai răspunde de ce se întâmplă și eu sa sun la politie dacă vreau.anul acesta am sunat de vre-o 8 ori ,politia vine ei se opresc după ce pleacă ei rămân afara urla striga și tot asa .chestia îi ca în fiecare săptămână vin alții și alții .am făcut și plângere scrisa la politie
   Ce pot sa fac ?
   Va mulțumesc

   • Buna ziua,

    Am mentionat intr-un mesaj in dec 2022:sunt in aceeasi situatie de ani de zile:bubuituri puternice in orice ora din zi sau seara tarziua,noaptea.
    Am facut reclamatii catre asoc.de proprietari,nenumarate reclamatie politie,politia indiferenta sau ma descurajeaza, amenintari din pasrtea celor de deasupra etc.
    Observ in continuare ca ne plagem ca romanii pe net in loc sa actionam.
    Hadeti sa ne formam un grup si sa contactam cei de la Politia capitalei pt. gasirea unor solutii, uneori si legislatia este slaba.
    Va adresez a 2a oara initiativa, scrieti-mi aici,eventual sa formam si un grup de watsapp:
    vecini2022@gmail.com
    Nu va mai plangeti, actionati!

    • Buna ziua! Am un vecin deasupra mea care de aproximativ 2-3 ani ne terorizează cu muzica și scandalurile. Poliția a venit de nenumărate ori și l-au sancționat contravențional , inclusiv internat la spitalul de psihiatrie. Persoana in cauza nu lucrează și are o pensie de handicap. Are amenzi cred de un miliard și nimeni nu îl execută….pur și simplu e imun la amenzi. Ce se poate face pentru a fi evacuat sau restabilita liniștea? Apartamentul in care locuiește este proprietatea părinților decedați, iar ceilalți moștenitori nu locuiesc cu acesta!

    • sunt curios cati sau inscris pana acum?
     banuiesc ca nu prea multi.
     din pacate romanasului nostru neaos ii cam place sa primeasca fara sa ofere mai nimic, inclusiv linistea.
     linistea ca sa o ai trebuie sa investesti in ea.
     linistea e un lux care in zilele astea, se obtine greu si dispare repede…

    • sunt curios cati sau inscris pana acum?
     banuiesc ca nu prea multi.
     din pacate romanasului nostru neaos ii cam place sa primeasca fara sa ofere mai nimic, inclusiv linistea.
     linistea ca sa o ai trebuie sa investesti in ea.
     linistea e un lux care in zilele astea, se obtine greu si dispare repede…

 3. Buna ziua , locuiesc la bloc , iar deasupra mea am niste vecini care au niste nepoti foarte galagiosi , inceoand de la ora 15:00 pana la ora 23:00 se joaca cu mingea in casa , sar din pat etc , la mine se aude de zici k darama tavanu , ce e de facut sa se linisteasca un pic , e exagerat zgomotul si deranjant !

 4. Bună seara. Am și eu o problemă cu vecinii de deasupra. Când sunt plecați este mereu liniște, totul bine. Când sunt acasă este mereu gălăgie. Mașina de spălat la ora 6:50 duminică dimineață, mașina de spălat după ora 22:00, gălăgie tot timpul ( au un copil de 5,6 ani și aleargă de am impresia că se dărâmă tavanul, bate mingea, se plimbă cu trotineta, este un zgomot infernal), ce este de făcut în acest sens? Am vorbit la asociația de bloc dar a zis că nu poate face nimic, tipul este recalcitrant. Mulțumesc anticipat!

  • Buna seara .Am si io probleme cu vecini galagiosi care pun muzica cand vor la volum mare ,locuim la casa si impartim acelas zid .Am chemat pe domni de la politie si am fost amenintata cu bataia in prezenta organelor de politie .Va rog frumos sa imi spuneti unde pot merge pentru ca sa ii linistesc pe acesti vecini care nu au frica de nimeni Va spun sincer ca nu mai rezist nici sotul meu nu mai poate ,a lasat serviciul pentru ca ii este teama de vecini .Locuim in orasul Medgidia jud Constanta strada silozului pavilion cfr nr 2 Aici se traieste ca in jungla

  • Buna dimineața!
   Locuiesc in apartamentul unei cunoștințe, care este plecată din țară. Vecinul de deasupra mea(pensionar) ma terorizează in ultimele 10 luni cu batăi in podea cu un obiect dur intre orele 00:00 si 05:00 dimineața , inițial când m-am mutat nu știam de ce mă trezeam subit la ore ciudate, ora 2, 3, credeam că am eu o problemă. Am lăsat telefonul să inregistreze in camera unde dormeam și așa am aflat, acesta bătea ca o picătură chinezească de 2,3 până la 10 ori la intensitate diferită , intenție și – a dovedit-o in timp și am exclus o altă cauză .De la lipsa de somn am slabit și m-am schimbat in rău ca și om, am devenit mai irascibil. Am incercat să comunic cu el dar acesta nu raspunde la ușă, apoi am transmis mai departe prin presedinta de bloc și mai mult rău vad ca a facut sesizarea mea, acesta a ajuns mai agresiv in aceste lovituri și le face in continuare, deci trag concluzia ca e psihopat. Eu neavand domiciliu aici nu pot depune cerere la poliția locală , consider că respectivul individ este in deplinatatea facultăților mintale pentru că are o strategie extrem de bolnavă și gândită deși la început il compatimeam că mă gandeam că suferă in singuratate, am ajuns efectiv să nu-l mai pot tolera și doresc să mă mut dar vreau dreptate . Pot avea castig de cauză cu niște înregistrări de sunet și cateva video-uri din zile diferite și cât m-ar costavvun posibil proces prin dvs.? Apartamentul lui are 3 camere deci are de unde face downsizing și să fie pus sechestru in caz de neplata daunelor morale.(locație București)

   • Bună ziua domnule avocat, avem o problema mai serioasa.Locuim într-o localitate aproape de Botoșani, într-un cartier rezidențial, aproape de celebrul Parc de distracții Cornisa. Toate bune și frumoase, aceștia au concesionat o suprafață de teren unui Agent Comercial care a construit un Pub în general se canta manele.Programul de funcționare este de la ora 9 la ora 4 dimineața, problema este că ei au transformat acest Pub, în Discoteca în aer liber.In prima fază am sunat atât eu cât și vecinii la Poliție și de 5 ori pe noapte, dar fără sorti de izbândă, aceștia au motivat xa nu au ce la face pentru ca au Program de funcționare aprobat în Consiliul Local.Mai mult de atât Polițiștii care au fost la fata locului au dat numele de telefon și numele nostru acelui Administrator, care după aceea a început amenințări subtile.In noaptea ce a trecut am avut noapte alba,s-au dat manele cu dedicații si Dj pana la ora 6 dimineață. Va rog sa ne dați un sfat,unde sa ne adresam sau de unde sa începem pentru a scăpa de acest calvar. Va mulțumesc!

      • Vecinul de deasupra Lucreaza de acasa de 3 ani. Cu ciocan, bormasina, tranteli, mers Trap Galop. Nu exista ore de liniste legala. Daca chem Politia nu deschide usa pentru ca – nu este acasa- Nu stiu cine i-a dat Autorizatie pentru Lucrul de Acasa intr-un bloc de locuinte.
       Reclamatiile la Politie nu au valoare.
       Politia se comporta de parca eu as fi infractoare.
       Am primit multe lovituri in cap de la vecini. Plangerile mele penale nu au avut raspuns.
       Plec de acasa toata ziua pe unde apuc.
       Seara, noaptea nu am liniste sa pot dormi.
       Am probleme mari cu somnul, cu dureri de cap.
       Nu intereseaza Politia. Isi bat joc de mine.
       Nu au facut niciodata investigatii. Intreaba numai Vecinii, Organul de Conducere al Blocului care sunt toti uniti impotriva mea.
       Am 70 ani, sunt Singura. Bataia de joc a tuturor. Nu am puterea sa vand si sa ma mut.
       Astept MOARTEA.
       Nu am reusit sa inregistrez nimic din Zgomotul zilnic.
       Un alt vecin de langa mine, pune si el filme cu masini sau avioane, sau ce or fi, care fac un zgomot de te scoate din minti. seara trecuta de exemplu.

 5. Bună seara, avem vecini extrem de gălăgioși cu copii care tipa, aleargă și sar prin casă producând zgomote greu de suportat care se repetă zi de zi, iar programul nostru de odihna este condiționat de aceștia .Mai mult decât atât de curând au luat și un câine care trebuie alergat tot prin casă. Copiii aceștia nu sunt scoși niciodată afară indiferent de timp sau anotimp iar mama lor țipă tot timpul la ei. Am făcut plângere la politie și situația este aceeași. Vă rog să-mi spuneți ce putem face în această situație?

   • Bună seara, locuiesc la curte și am vecini care pun aparatul de radio afara la nivel mediu ,in fiecare seara, până dimineața când pleacă la serviciu.Acest lucru se întâmplă de aprox 1an de zile.Am căutat să am o discuție civilizată și am întrebat motivul, că dacă stau in curte mă deranjează ,iar vara dacă dorm cu geamul deschis se aude .Răspunsul a fost că numai așa alunga șobolanii care nu știu ce au făcut la automobil,deși le-am făcut cadou un aparat cu ultrasunete. Vă rog să-mi dați un sfat.multumesc!

 6. Bună ziua! Locuiesc la curte si nu putem sta linistiti din cauza câinilor vecinilor. De cand au cumpărat casa de câteva luni nu ne mai putem odihni din cauza câinilor. Urlă și schierlaie toată noaptea, iar țarcul in care îi ține este la câțiva metri de casa noastră. Am discutat cu ei ,dar in zadar. Nu mai pot toată ziua si toată noaptea urlă. Copiii mei merg la școală cu ochii umflați de oboseala, iar noi la serviciu la fel. Ce putem face?

 7. Buna ziua,

  Am niste vecini care au un copil extrem de galagios. Se poate sa fie nepot, nu atou sigur, dar locuiesc mai multe persoane in apartament. Copilul Se trezeste in fiecare dimineata la 7:30-8 si incepe sa alerge/tropaie foarte zgomotos prin apartament.

  Nu se reapecta ora/orele de liniste in timpul zilei, nu putem sa ne odihnim de amiaza.

  Eu lucrez de acasa si toata ziua aud copilul cum alearga prin casa si nici nu pot sa ma concentrez, iar mama are probleme cu tensiunea si nu are nevoie sa suporte asa galagie.

  Deoarece vecinul e agresiv, am batut de cateva ori in perete ca sa inceteze cu galagia dar el isi pune copilul sa tropaie si mai tare si ne-a si amenintat ca ne sparge usa daca mai batem in perete ca sa faca liniste.

  Copilul ala are vreo 5ani, nu e dus la gradinita, nu e scos afara deloc, nici nu l-am vazut de cativa ani, 24/24 e tinut in casa si deranjeaza.

  Ce s-ar putea face? Nu avem administrator de bloc. Ce ar putea face politia daca o chemam? Si mai ales ca ne-a amenintat, ne e si teama sa mai ieșim din casa.

  Mulțumesc

 8. Am mai scris un mesaj, dar se pare ca nu l-ati aprobat.

  Va rog sa raspundeti ce se poate face in urmatoarea situatie:

  La vecini aparent sta un copil de vreo 5 ani. Acesta e tinut 24/24 in casa, de fapt nici nu l-am vazut vreodată, nici inainte de pandemie. Copilul se trezeste dimienata foarte devreme si imediat incepe sa alerge/tropaie foarte zgomotos si trezeste vecinii. Daca batem in tevi sau pereti ca sa nu mai faca galagie, adultii de acolo râd si il incurajează să alerge si mai zgomotos.

  Deși ar trebui să le crape obrazul de rusine ca deranjeaza vecinii, tot ei ne jignesc si ne ameninta ca daca mai comentam ne sparge usa si cine stie ce ne face.

  Nu mai stim ce sa facem, nu ne putem odihni dimineata si nici la amiaza, intrucat nu respecta orele de liniste din timpul zilei.

  Am dezvoltat probleme cu pulsul, mereu il am in jur de 100 sau mai mult si mama e in varsta si are si ea probleme cu tensiunea.

  Mai mult, de un an lucrez de acasa si tot timpul se aud zgomote/.urlete/tropăieli când vorbesc cu clienți/firme etc, simt că nici nu mă mai pot concentra la lucru.

  Poate primi vecinul vreo sancțiune pentru jigniri și amenințări?Cum se poate soluționa problema ca să nu mai facă gălăgie. Ei nu cooperează deloc, nu au de gând să schimbe nimic, tot in casa il tin pe copil si nu au de gând să ia vreo măsură pentru a nu mai deranja.

 9. Va rog sa raspundeti ce se poate face in urmatoarea situatie:

  La vecini aparent sta un copil de vreo 5 ani. Acesta e tinut 24/24 in casa, de fapt nici nu l-am vazut vreodată, nici inainte de pandemie. Copilul se trezeste dimienata foarte devreme si imediat incepe sa alerge/tropaie foarte zgomotos si trezeste vecinii. Daca batem in tevi sau pereti ca sa nu mai faca galagie, adultii de acolo râd si il incurajează să alerge si mai zgomotos.

  Deși ar trebui să le crape obrazul de rusine ca deranjeaza vecinii, tot ei ne jignesc si ne ameninta ca daca mai comentam ne sparge usa si cine stie ce ne face.

  Nu mai stim ce sa facem, nu ne putem odihni dimineata si nici la amiaza, intrucat nu respecta orele de liniste din timpul zilei.

  Am dezvoltat probleme cu pulsul, mereu il am in jur de 100 sau mai mult si mama e in varsta si are si ea probleme cu tensiunea.

  Mai mult, de un an lucrez de acasa si tot timpul se aud zgomote/.urlete/tropăieli când vorbesc cu clienți/firme etc, simt că nici nu mă mai pot concentra la lucru.

  Poate primi vecinul vreo sancțiune pentru jigniri și amenințări?Cum se poate soluționa problema ca să nu mai facă gălăgie. Ei nu cooperează deloc, nu au de gând să schimbe nimic, tot in casa il tin pe copil si nu au de gând să ia vreo măsură pentru a nu mai deranja.

 10. Buna ziua,

  Ne-am mutat intr-un bloc nou, la etajul 1.
  Vecinii nostri pun in functiune masina de spalat rufe/uscat rufe dupa ora 22.30 pana in jurul orei 1 noaptea. Se aude in tot apartamentul (cu 3 camere)
  Tarntesc usa de la balcon, care este din termopan de cateva ori consecutiv, dupa ora 24.
  Isi arunca papucii , alearga prin casa, tot timpul le cad lucruri. Au un copil, dar nu el este problema.
  I-am invitat la noi ca sa vada ca vorbim serios si ca intr-adevar ne deranjeaza…nu ai cu cine.
  Le-am trimis sms-uri cu rugamintea sa ne respecte dreptul la liniste spunandu-le pe aceasta cale ca se aude absolut totul si ce anume ne deranjeaza. Le-am vorbit foarte frumos si pasnic.
  Ne-au raspuns ca nu dumnealor produc zgomote, ca nu este masina lor de spalat….
  Suntem epuizati, nu putem sa avem acelasi program de somn ca al dansilor, dupa ora 24…
  Ce putem sa facem? Cui sa ne adresam?
  Multumesc.

  • Cum pot obliga vecinul de deasupra care mi a creat probleme în baie (pete de apă pe tavan și perete care se intind) sa si remedieze situația, având în vedere ca am chemat un instalator de la firma ” Meșterul casei tale” care a văzut cele 2 apartamente și a spus ca problema este de la vecinu și ca va trebui sa i spargă gresia în baie ca să găsească țeavă care este fisurata. Vecinul refuza ca instalatorul sa rezolve problema prin spargerea gresiei. Eu sunt pensionara si o femeie singura.
   Va trebui sa plec la fiica mea în Suedia pentru a face niște investigații medicale, întrucât sunt suspecta de cancer la gat (în ianuarie 2022 am fost operata în Suedia). Nu pot pleca sa mi cad de sanatate, pentru ca as găsi casa distrusa.
   Conform Legii 196/2018, secțiunea 2, art. 30, alin 3,4,5 spune ca vecinul este obligat la o buna conviețuire prin rezolvarea diverselor probleme care apar din diverse cauze.
   Eu am luat legătura cu dumnealui, I am explicat situația și nu l interesează.
   Dansul sta în comuna Berceni, iar apartamentul este încheiat fără contract declarat la Anaf.
   Rugaminte:
   Doresc sa iau legătura cu un avocat care sa ma învețe cum sa fac în continuare sau eventual, sa ma reprezinte în instanta.
   Probabil ca exista o fisura în țeava de apă care se va mări și ma va inunda complet. Pe mine și vecinii de sub mine.
   Nu pot pleca sa mi fac tomografia din cauza asta. Eu sunt rezidenta în Suedia și nu mai am asigurări medicale în Ro.

   • Stimate domnule avocat Adrian Cuculis,

    ma numesc Constanța Ionescu și împreună cu soțul meu am renunțat la gălăgiosul București în urma cu 8 ani crezând ca mutându-ne la tara vom putea avea parte de liniste; a fost perfect pana în urma cu doi ani când lângă noi s-au mutat niște vecini galagiosi însă anul acesta a fost atins punctul culminant al tulburării liniștei; am făcut sesizări și în scris și telefonice, la postul de politie din comuna dar și la numărul unic de urgenta; echipajele au venit, au constatat dar nu au luat nicio măsura; în fata domnilor agenți nu a contat ca ofițerii de serviciu care au preluat sesizările telefonice au confirmat ca nivelul acustic al boxei era unul ridicat, motiv pentru care au și fost trimise echipajele de intervenție, nu au luat în considerare înregistrările făcute de mine cu sonometrul spunându-mi-se ca nu au fost făcute cu un instrument omologat, în schimb mi-au spus ca poate suntem noi prea sensibili și ca poate nu ne plac manelele și cât timp muzica se asculta după ora 14,00 pana la ora 22,00 nu este nimic grav; în aceasta situație va rog sa aveți amabilitatea de a-mi spune dacă perioada noastră de liniște în timpul zilei este doar o ora în intervalul 13-14? în diferența rămasă de la ora 14,00 la 22,00 trebuie sa suportam zgomotul asurzitor al boxei vecinilor sau exista o reglementare legala și pentru felul cum putem sa dovedim ca volumul acustic este prea mare în lipsa unui instrument de măsurare omologat? însă în principal as vrea să-mi spuneți dacă singurul interval de liniște în timpul zilei este 13-14? în așteptarea răspunsului va mulțumesc anticipat;
    cu considerație,
    Constanța Ionescu

 11. Buna ziua . EU locuiesc intr-o casa duplex sunt proprietar pe jumatatea mea . iar vecinii sunt chiriasi al proprietarului din cealalta jumatate . au deschis o activitate frizerie si gradinita de caini . Problemele sunt astfel 1. programul de lucru 8-20 dar ei incep la ora 22 curatenia deci aspirator lovituri in pereti cu matura si restul . Programul lor luni sambata a devenit luni -luni deci si duminica chiar si la ora 23 vin sa aduca cani . Hotel a devenit dar politia continua sa spuna ca nu este hotel au verificat. Galagie de la caini cu probleme cred urla continu noaptea. dar politia nu poate face nimic ca nu exista lege pentru asa ceva. Ce se poate face ? P.S cand au deschis activitatea nu au cerut nici semnatura nici nu au vorbit cu noi. MEntionez casa in comun pereti in comun intrare in comun. Multumesc anticipat .

 12. Am apelat la Politie si prin telefon si prin petitie ( ulterior am fost chemat sa depun declaratie). Vecinii au ramas aceeasi: trantesc lucruri, tipa, fac petreceri de cateva ori pe saptamana, dupa ora 22 pun muzica mai incet, dar suficient cat sa nu mai poti dormi si sa iei amenda daca chemi politia ( ca na, politia in loc sa faca dreptate, ia partea lor si te ameninta ca daca mai suni pentru asta, vei fi chiar amendat). Sunt din ce ince mai vocali daca le atragi atentia ca te-au inundat, ca fac galagie etc., ba chiar ajung ei sa te ameninte ca te vor da in judecata. REPET, am fost amenintat de politie sa nu mai insist, iar cand m-am dus sa le prezint iarasi problema, ca nu s-a modificat nimic, mi-au spus ca ce, de ce nu chem echipajul. Credeti-ma ca sunt intr-o disperare, nu mai suport si aici nu vorbim de zgomote ca ii cade omului ceva pe jos sau ca aud cum scartaie usa ( ca na, am ajuns sa aud tot, probabil au modificat structura tavanului), ci de zgomote care te sperie ca vor rupe tavanul, de vibratii ale structurii.

 13. Buna seara, m-ati putea lamuri cu un lucru va rog! Am vecini-un restaurant desi este un cartier de case; organizeaza petreceri destul de des, este un fel de club iarna! imi rasuna muzica in casa de fiecare dată si faptul ca ii sun si ii rog sa dea muzica mai incet nu ajuta la nimic! ce pot face sa ii determin sa respecte macar linistea seara! este ora 2;38 si ei lucreaza cu bormasina! va mulțumim!

  • Buna ziua! Ne-am facut o casa cu mari eforturi intr-o zona rurala din Iasi, in anul 2018. Din 2019 vecinii si-au cumparat boxe si dadeau muzica foarte tare frecvent, am incercat sa discutam cu ei dar fara niciun rezultat. Avand in vedere ca inca nu locuiam acolo, casa fiind in constructie am incercat sa suportam. Lucrul acesta m-a afectat emotional foarte tare intrucat imi era frica de fiecare data cand veneam la casa ca o sa gasesc muzica, ceea ce se si intampla. In anul 2021 ne-am mutat si am chemat politia de mai multe ori, am facut sesizare si la politia judeteana fara prea mari rezultate. Ni s-a spus de catre politia locala ca daca nu este ora 10 seara nu are ce sa ii faca asa ca asteptam sa se faca 10 sa sunam la politie, acestia veneau dupa vreo ora timp in care vecinul inchidea muzica. Este foarte stresant pentru ca acesta oricand poate da drumul la muzica, nu conteaza ca este weekend, sarbatoare, zi de luni etc. Acum nu mai da muzica asa de tare, insa sunetul bate fix in casa noastra si se aude mai ales ca sta cu usa deschisa. Am inregistari mai vechi insa telefonul nu poate reda sunetul asa cum este in realitate. In momentul acesta sunt insarcinata si ma afecteaza foarte tare situatia acesta. Avem vreo sansa sa rezolvam aceasta situatie mai ales ca suntem singurii deranjati, nu mai sunt vecini care stau aproape deci nici martori? Multumesc anticipat!

 14. Vecinii de deasupra renoveaza apartamentul, iar asta de mai bine de 3 luni. Este drept ca au informat printr-un anunt, la inceputul lucrarilor, ca se vor face lucrari in apartament timp de 2 luni, insa lucrarile continua, iar zgomotele sunt insuportabile. Se lucreaza sambata, duminica, fara sa se tina cont de ora, chiar si seara dupa ora 19.00. Am incercat o discutie, dar fara rezultat; ba mai mult, intreband despre termenul de finalizare a lucrarilor, mi s-a raspuns: “Printr-o minune, in cateva luni!” (fara nicio data concreta..). Exista vreo modalitate legala de a rezolva aceasta situatie?!

  • Buna seara.
   Sper ca s-a rezolvat cu renovarea la vecinii de apartament.
   La ai nostri dureaza de sase luni.
   Multa sanatate !

 15. Buna ziua,
  Am Cumparat un apartament intr-o zona civilizata, in aparenta. Dupa ce am tot facut drumuri la apartamentul nou achizitionat, am sesizat ca un domn locuieste pe etajul unde este localizat apartamentul meu. Domnul locuieste in acte in apartamentul de langa mine, dar in realitate locuieste pe scari pe timp de zi, acolo mananca si doarme la etajul doi. La toaleta merge la ghena de langa intrarea in apartamentul meu.
  Am vorbit cu vecinii mei si este problema veche. Domnul are ordin de restrictie initiat de mama lui, dar in acelasi timp primeste mancare de la dumneai pe scara. Ce se poate face in acest caz? Mirosul este oribil pe etajul meu si mie imi este frica sa merg la apartament.

  Multumesc

 16. Buna ziua! Am o problema, de aproximativ 7 ani, vecinii de la mansarda renoveaza apartamentul, de exact 7 ani de cand locuiesc aici, modificand structura si pozitia camerelor. Mansarda se afla deasupra apartamentului meu cu doua camere. In acest bloc nu a fost constituita asociatie de locatari. Considerand ca au dreptul acestia si-au insusit podul si palierul blocului prin blocarea acestuia cu o usa. In mod repetat i am avertizat sa inceteze renovarile si sa repuna peretii conforma schema bloc, deoarece pe dormitorul meu fac diverse zgomote, de la tv dat la maxim pana la masina de spalat vasele ce o pun in functiune de la 5 dimineata. Am facut sesizari la ISC, la Politia Locala, toti invocand ca nu pot face nimic nefiind constituita asociatie de locatari. Mai nou aceasta familie, acopera cu intentie aerisirea blocului, modificand coloana de aerisire de la baie, toate mirosurile apartamentelor de sub mine, se regasesc in apartamentul meu, fie cele de pe palier, fie cele din bai. Va rog, sa ma indrumati ce anume pot face in aceasta situatie neplacuta! Va multumesc!

  • Buna ziua .Am o intrebare la dvs am norocul să am parte de vecini cu doi copii care bat în perete aleargă, urla ,țipă. Părinți imi rad în fața și au zis ca sunt proprietari au dreptul să facă ce vor .Atât noi cu 3 pereti comuni ,cât și doamna de sub ei suntem cei mai afectați de tot ce fac .Cand nu alerga ,urla ,țipă, izbesc ,trântesc, bat în perete copii ,se cearta înjură, blesteama ,părinți ca la usa cortului .Mi-au ras in fata și au zis ,precum copii învață să înjure și la școală și ce dacă aud și din perete si dacă vor dau cu bormasina de dimineata pana seara ,cât timp sunt proprietari ,nu am decat sa ma mut dacă nu imi convine .Eu la randul meu am doi copii 12 și respectiv 2 ani .A lor 2 ani și respectiv 5 ani .Fetita într-o zi având teme de facut le-a batut cu palma în perete să înceteze și a iesit ea ,mama mi-a batut cu pumni și picioarele în ușă la 100 și ceva de kg cat are .Cel mic când ei urla țipă, bat în perete ,se inghemuieste într-un colț al patului ținând mâinile la ureche .Din cauza lor am ajuns să stăm mai mult afara decât în casa .Ce putem face ? Multumesc .

 17. Buna ziua,

  Aceeasi problema cu vecini galagiosi o am si eu. Intrebarile mele sunt urmatoarele: Expertiza (extra)judiciara ar trebuie dispusa de catre instanta? Sau ar trebui sa apelez la un expert inainte de a introduce cerere de chemare in judecata? Ma gandesc la urmatoarele variante: daca expertiza este facuta inainte si fara acordul instantei, ar putea fi respinsa ca proba? Iar daca introduc cererea, automat aceasta va fi comunicata si paratilor-zgomotosi si, evident, vor face liniste pentru un timp.

 18. Buna ziua am și eu o întrebare stau la curte și am un vecin care din vara anului 2021 de pe 13 iunie nu mai am liniște cu dânsul totul a început atunci când soțul meu sa îmbolnăvit și a fost la spital iar eu am rămas acasă împreună cu cei 4 copii care îi avem în plasament acesta tot venea la mine permanent și îmi ținea evidenta dacă am dat la animale dacă soțul se face bine până când m-am enervat și l-am dat pe poarta afara obligat fara sa înțeleagă de vorbă bună că sunt supărată și să mă lase în pace el a început scandalul aducandumi tot felul de injurii la adresa mea și a familiei mele am sesizat poliția verbal a venit ia pus în vedere să se liniștească dar nu a înțeles am depus cerere iarăși la poliție nici gând de potolire am sunat la 112 na contat el nu sa potolit in august la luat fiica lui în Italia și a revenit înainte de Crăciun cu 2 săptămâni fapt pentru care a luat-o de la capăt am sesizat iarăși poliția dar nici o rezolvare as dori și eu să mă îndrumați ce pași sa urmez pentru liniștea mea și a familiei mele plus că am copii în plasament și el se lasă în fundul gol și trebuie să țin copii numai in casa fiind 4fete va rog frumos sa mă ajutați?

 19. Bună,

  De 3 luni, sub mine s-au mutat doua fete de anul 1 extrem de galagioase, vorbesc foarte tare, trantesc usi și cam tot prin casă, și le aud când merg de parcă ar avea o greutate morbidă. Toate astea se întâmplă in fiecare seara după ora 23 – miezul nopții. Am fost și am discutat cu ele de 3 ori, mi s-a parut că au înțeles. Am încercat să discut cu proprietarul lor dar acesta era total indiferent situatiei atât timp cat își primește remuneratia. Și eu stau in chirie și a încercat și proprietarul meu să discute cu ele. In urma tuturor acestor discutii, am primit numărul de telefon al uneia dintre fete rugandu-mă să îi scriu mereu când e galagie. I-am scris de câteva ori că e galagie dar asta se întâmplă in fiecare seară dupa miezul nopții și mi se pare exagerat să îi scriu in fiecare seară. Sunt și cunostinte de ale mele care au venit in vizita și au sesizat nivelul de zgomot produs de aceste fete. Ce as putea să fac in cazul asta?

 20. Bună ziua

  Am problemă cu 2 vecini bețivi care trăiesc oe ajutor social și stau deasupra noastră. În fiecare noapte aproape se ceartă între ei, fac gălăgie… Am sunat de nenumărate ori la poliția locală, au venit și de 2-3 ori/noapte, am depus plângere penală ptr tulburarea liniștii publice și ptr că pe lângă zgomot mai încearcă să deschidă și ușile locuințelor din scară, recent am început să sun la poliția națională pentru rezolvarea situației.. Nu s-au luat măsuri.. Ce pot face în acest caz?

  • Stau la curte iar peste drum am o familie dezorganizată care în fiecare zi de dimineata până seara dau muzica la maxim cel mai mult deranjează basul de la boxe. Am chemat poliția dar nici un rezultat.dupa ce au plecat au dat muzica la fel de tare. Mentionez ca stau la casă și ecoul este puternic.sunt zile în care nu ne putem odihni nici macar in ora care prevede legea.Cel puțin sâmbătă și duminică este dezastru .ei țin muzica așa până la ora 22 după o dau mai ușor spun că asta prevede legea .Nu am văzut că poliția să le dea amendă. Mentionez ca am facut și reclamație scrisă la polițistul de sector dar nici un rezultat.Ce am de făcut în acest ca avand in vedere ca sunt persoane violente și amenință cu moartea ,mi-au făcut multe daune la mașină pe care o țin parcate în fața porții.Va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un sfat,mentionez ca nu am bani de a cheltui bani prin tribunal și nici vecinii nu ma susțin datorită faptului că sunt violenți și amenintatori

 21. Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca un proprietar care inchiriaza un apartament are obligatia sa faca si viza de flotant ? Multumesc !

 22. Buna ziua
  Problema mea e ca locuiesc langa un restaurant – construit intre blocuri, la nici 10 metri de peretele cladirii in care locuiesc – si se tin petreceri cu muzica exagerat de tare, o aud de la etajul III cu geamurile inchise iar cladirea vibreaza destul de simtitor. Politia nu a facut nimic, nici macar nu a raspuns iar petitiile mele la IPJ Mehedinti si apoi la Politia Romana au ramas fara raspuns. Din cate stiu, legea interzica chiar si restaurantelor folosirea zgomotului excesiv in cazul cand sunt construite langa locuinte.
  As putea face ceva?

 23. Buna ziua
  Stam la casa, intr-o localitate de munte.
  Pe parcela vecina noua s-a construit o cabana pe care proprietarii o dau in chirie.
  Asa ca in fiecare weekend avem in vecini party-uri cu muzică la maxim.
  Fiind capăt de stradă, vin si cate 20 de masini care nu incap in parcarea cabanei si blocheaza tot drumul inclusiv parcare noastră si accesul spre casa al vecinilor.
  In miez de noapte, in fața porții mele unde isi parchează mașinile, vin tineri rupți de beți, urlă, fac galagie cu motoarele, beau si fumează de pe dimineata e plin de cutii de bere si alte gunoaie pe jos.
  Am vb cu proprietarul cabanei ne-a zis ca daca nu ne convine sa chemam politia.
  Am chemat politia locala si jandarmeria in repetate randuri, au dat niste amenzi si atat.
  Rudele proprietarului cabanei ne amenință cu tot felul de prostii pt ca am indraznit sa chemam poliția peste chiriașii lor( care in fiecare weekend sunt tot alții)
  Ce pot face mai departe?
  Ca degeaba primesc amenda cei din weekendul asta că data viitoare vine altă tură de turiști distrați si o luam de la capăt:(((

 24. Buna ziua!
  Locuiesc intr un ansamblu de case iar vecinii dau muzica tare aproape in fiecare zi, la modul toata ziua si noaptea.Am chemat Politia in trecut si i-a amendat dar sunt genul foarte amarati, fara sa ii deranjeze amenzile pentru ca nu le platesc niciodata.Am si un nou nascut si suntem practic terorizati. care ar fi solutia? Multumesc anticipat.

 25. Bună ziua!
  Locuiesc la casă.
  Am vecinii foarte gălăgioși. Ascultă muzică cu boxele afară, la maximum. Șea aude afară, în casă, în ciuda geamurilor tripan. Asta se întâmplă de câte ori au ei chef, duminica dimineața de la 8.00, după amiază, seara.
  Nu se poate discuta cu ei, sunt lipsiți de educație. Fiind numeroși și trăind pe ajutoare sociale, au sprijinul primarului și poliției. Voturi, nu?!
  Pentru că sunt singură, nu mă pot război cu ei. Am chemat poliția acum câțiva ani și au făcut mai rău după.
  Ce pot să fac, vă rog, pentru a-i opri? Să merg la sigur.
  Mă îndoiesc că amenzile îi vor educa.
  Mulțumesc!

   • Bună seara. Pe scurt va redau coșmarul prin care trec de mai bine de 15 ani. Am o spălătorie auto foarte aproape de locuință (10-15 m )si suntem terorizați de zgomotul produs de presiunea apei, în plus au un aparat (compresor) pe care l folosesc sa usuce apa de pe mașini în loc sa stearga cu lavete sau ce se poate folosi civilizat în acest scop. Încalcă flagrant nivelul de decibeli admiși, am încercat sa rezolvam pe cale pașnică, le am pus în vedere ca deranjează, dar degeaba. Ei își fac treaba un continuare iar noi suntem cu nervii la pământ. Plus ca nu au canalizare și rezidurile se duc în stradă,este și mizerie pe deasupra, clar ca nu respecta normele adecvate. . Am mai făcut reclamații în trecut dar se pare ca au relații și de fiecare dată se rezolva în favoarea lor.
    La ce instituții ma pot adresa din nou sa ne ajute ,menționez ca nu îmi permit luxul de ai da în judecată, plus ca ar dura ceva timp pana s ar rezolva.
    Mulțumesc ,cu respect ,aștept răspuns

 26. Buna ziua! Apartamentul unde locuiesc este al tatalui meu. NU mi-a facut niciun act sau ceva, dar, eu platesc aici toate facturile si ma lasa sa locuiesc aici, deoarece el sta in alta parte. De 2 ani de zile, vecinii de langa mine si de sub mine fac constant galagie, de la 6-7 dimineata cand se trezesc, pana la 12, cateodata 1 noaptea cand se culca, de la manele cu bass la maxim, pana la certuri, televizor tare etc. cand le-am batut in teava sa ii atentionez pentru zgomot, m-au injurat si amenintat ca vin pana la mine, etc. Nu se poate discuta normal cu ei si nici dna administratora nu a putut sa ii potoleasca. Eu sufar d eprobleme mari cu somnul si, in multe cazuri, nu am putut dormi pana la 4-5 dimineata deoarece mi-au stricat somnul cu galagia. Chiar nu se poate face nimic? Inteleg ca asa e la bloc, cu galagie, cu d-astea, dar ei au impresia ca detin tot blocul si numai ei au dreptul sa faca galagie. Mi-au tipat prin perete cand am dat o amarata de gaura intr-o sambata la ora 12….Chiar si acum cand scriu, fac galagie…E liniste de la ei numai cand sunt plecati sau dorm. Cand i-a rugat vecina de sub ei sa faca mai utina galagie, mai rau au facut. Si dna e o femeie batrana si bolnava de 80 de ani. Nu exista lege pentru astfel de oameni? Nu se poate face nimic? Am ajuns sa iau pastile de la cat ma innebunesc zilnic cu galagia….

   • Bună seara, va rog frumos,o lămurire as dori referitor la această problemă a vecinilor gălăgioși: în textul legii se face referire doar la mediul urban pentru respectarea liniștii în afara orelor de liniște.Noi, cei din mediul rural nu beneficiem de efectele legii? Mulțumesc și vă doresc o seara frumoasă!

 27. Ce se poate face in situatia in care un vecin/a bate la usa la diferite ore din zi si din noapte de 1 an de zile nu se potoleste? Nu se stie cine este pentru ca dispare rapid dupa ce bate la usa.A fost trimisa sesizare la sectia 6 din Bucuresti si nu au binevoit sa vizualizeze camerele video ale blocului care sunt pe fiecare etaj,astfel ca nu au facut nimic.
  Multumesc!

 28. Buna ziua
  Am avut o situație de “organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor,.. ” dar in mediul rural iar politia a zis ca nu pot aplica acest articol(27) ci doar art.25 din legea 61.
  Sa înțeleg ca art 27 e făcut special pentru mediul urban.
  Mulțumesc.

 29. Buna ziua! De 8 luni de zile sunt deranjata constant de vecina de sus. Femeia este casnica, fara copii, insa simte nevoia ca dimineata de la ora 6 sa se apuce de mutat mobila, aspirat, spalat haine, trantit tot ce se poate tranti deasupra mea. I-am explicat de zeci de ori ca lucrez pana la 4 si imi este imposibil sa dorm doar 2 ore (maxim) datorita ei. “Nu-mi faci tu mie reguli in casa mea” mi se spune de fiecare data. Sanatatea mea este in declin, zilnic ma trezesc extenuata, nervoasa si cu dureri groaznice de cap. Am sute de inregistrari cu galagia, insa politia nu s-a obosit vreodata sa ii spuna doamnei sa inceteze, ba chiar am fost eu reprimata ca ii deranjez pe ei “din nimicuri”. Am ajuns la capatul puterilor si nu stiu ce este de facut. In cazul in care voi depune o plangere, exista posibilitatea de a folosi inregistrarile acestea drept dovada?
  Va multumesc!

 30. Pentru toti userii care locuiesc in zona mihailesti giurgiu +- 10-20km distanta si care au aceleasi probleme cu tulburarea linistii publice din cauza vecinilor manelisti galagiosi:
  voi ajuta cu tot ce pot, cum ar fi cunostintele dobandite in aceasta materie sau chiar cu prezenta mea ca martor,la pitie sau chiar instanta, totul in incercarea de a mai starpi din acest fenomen tare neplacut si la care autoritatile raman indiferente.
  Mail-ul meu este; roana99@gmail.com

 31. Buna ziua. Am inteles ca orele de liniste sunt prevazute atat pentru mediul urban cat si pentru mediul rural. In afara oreleor de liniste ce se intampla in mediul rural?

  Intreb deoarece din lege inteleg ca “organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban…”

  De ce este specificat doar in mediul urban acest lucru? Locuiesc la tara. Sunt inconjurat de vecini carora nu le pasa ca deranjeaza linistea publica. Am chemat politia de nenumarate ori. Au copii multi si stau la poarta pe strada. Cand vine politia ii anunta si dau muzzica incet sau chiar o opresc. Cu toate ca vin fara aparate de masurat, spun ca nu au ce sa le faca. Si chiar daca s-a intamplat sa le mai dea vreo amenda, oricum nu o platesc pentru ca nu muncesc cu forme legale.

  De foecare data dupa de chem politia e mai rau dupa. Melodii cu dedicatie pentru dusmani la maxim, injuraturi etc. In ultimul timp i-am filmat si le-am trimis agentului de politie care a venit filmarea. Nu stiu ce le-a facut dar au lasat- o ceva mai incet.

  Sunt multi si petrec la fiecare zi de nume, de botez de nunta etc… mereu exista un motiv pe care il prezinta politiei. Mereu eu sunt ala rau care nu ii lasa sa faca ce vor in curte la ei. Ceilalti vecini sunt batrani si nu se complica nici macar sa faca o plangere la politie.

  De ce se face diferenta intre urban si rural? La tara eu in loc sa stau in curte linistit trebue sa indur manelele si lalaielie lor? Nici macar de orele de liniste nu tin cont, ce sa mai zic de celelalte ore? Toate nuntile si botezurile le-au facut acasa in curte cu muzica blana. Am chemat politia si mi-au dat de inteles ca sunt absurd.

  Am copii mici si am incercat sa-i protejez de cuvinte vulgare. Ce pot sa fac? E vara, stau afara si dintr-o data il aude pe vecin cum isi baga si isi scoate in gura mare? Nici nu stiu ce sa le raspund atunci cand ma vor intreba fetele ce inseamna tati?

  De vorbit am tot incercat sa-i fac sa inteleaga ca nu sunt singuri pe plantatie, dar nu am cu cine ma intelege. La cea mai mica observatie devin recalcitranti si incep injuraturi si blesteme.

  Am fost sa-i reclam si la primarie si primarul mi-a zis ca de ce nu ma mut? Asta a fost solutia lui. Cum sa ma mut cand am investit 60000 de E in casa si nici maca nu am terminat-o?

  Nu este normal ce se intampla in Romania in legatura cu tulburarea linistii publice si trebuie facut ceva in acest sens.

   • Ar fi interesant sa ne spuneti daca are vreun efect decizia CCR prin care este stabilita ca discriminare afirmatia din Lege “in mediul urban”. Cum se aplica spetelor incepand din luna septembrie !!

  • Salut. In mediul rural se aplica art. 25 din legea 61/1991 republicata cat si art.26. Din păcate, art.27 nu, cel la care faceți menționare! Dupa ora 22 merge sunat la 112 iar in timpul zilei la Dispeceratul Local de Politie Comunala.
   Aceeași chestie pățesc și eu, dar am noroc ca politia i a pus la punct cu amenzi peste amenzi.
   Opțiunea e sa i dați în judecata pe civil asa cum scrie aici sau sa luați un megafon de pe Emag si prin acest megafon cu USB sa puneți o înregistrare repetata la maxim in care ii rugați sa dea muzica mai încet…chiar a mers.

 32. Locuiesc la bloc inpreuna cu sotia.Era bine si liniste pana cand a venit un individ si si-a facut la cativa metri de blocul in care locuiesc o pensiune.Adio liniste,zile intregi trebuie sa suportam fel si fel de zgomote ,de la batai cu ciocanul taieri de lemne cu drujba,lucrari de constructii si milte altele, daca spun ceva raspunsul e ca au voie pt. ca nu-i ora de liniste. Va rog dati-mi un sfat cum sa imi regasesc linistea pierduta.

 33. Buna ziua,
  Eu si sotul meu locuim intr-un apartament in chirie de 5 ani in Bucuresti, timp in care nu am deranjat pe nimeni niciodata. Acum 2 ani s-a mutat o doamna cu fiul sub noi, de atunci nu mai avem liniste. Am incercat sa vorbim cu ei, parea ca inteleg insa situatia s-a inrautatit.
  Am trimis sesizari la administratie, au sesizat proprietara care iarasi parea ca a inteles insa nimic. Acum un an doamna s-a mutat si acum sta doar fiul cu o domnisoara despre care nu stim nimic. Este galagie constant, nu putem dormi sau munci, dupa ora 1 noaptea mai ales este insuportabil, se cearta atat de tare incat se aude si afara, trantesc mobila sparg lucruri prin casa si trantesc usi. Am sesizat iar administratia (din cate am inteles au facut si altii acest lucru) insa in afara de atentionare nu au ce sa faca.
  Am chemat politia, au venit si au auzit ce se intampla, au fost amendati, am chemat si a doua oara insa nu mai deschid usa. Politia a fost foarte ok cu noi, la recomandarea lor am facut petitie la politia locala, s-au implicat, au incercat sa ii contacteze insa nu deschid usa. Nu stiu daca au primit somatie scrisa presupun ca da insa degeaba, nu muncesc, nu merg la scoala dorm ziua si urla noaptea. Am inregistrari toate la 2-3 dimineata, nu mai putem functiona la munca este deja destul de grav.
  Politia ne-a ajutat cat s-a putut, ce mai putem face in acest caz? Nu suntem genul sa ne certam sau sa urlam la ei, si oricum nu deschid usa. As vrea sa ii actionez in instanta insa nu stiu exact ce opituni am, sunt sigura ca si vecinii ar ajuta ca martori pentru ca sufera si ei de nesimtirea unor pusti care nu au pic de bun simt. Politia deja stie numarul apartamentului asa de grava este situatia.
  Multumesc pentru atentie si sper sa ne puteti ajuta cu un sfat.
  O zi buna va doresc

 34. Buna ziua.
  Locuiesc la curte si am niste vecini foarte galagiosi. Muzica data mereu la un nivel foarte ridicat, boxe de nunti, ceva gen 4 chefuri in 8 zile, nu mai pot sta nici macar in casa dar in curtea mea!
  Am chemat politia in ultimul timp dar in afara de a le spune sa dea muzica mai incet nu fac domnii agenti nimic altceva. Si cand tunde iarba trebuie sa dea drumul la muzica 5-6 ore ca tunde iarba…si bineinteles se aude foarte tare deoarece curtile nu sunt mari. Si mai are si un caine de talie mare pe care intentionat il lasa liber noapte ca sa latre si sa ma deranjeze. Nopti nedormite, facand asta intentionat si in ambitie, zic asta ca am fost plecat in concediu 14 zile si l-a tinut inchis in tarc, nescotand un sunet acest animal cand e inchis. Am incercat sa vorbesc cu ei pe cale amiabila insa fara rezultat. Pur si simplu se fac ca nu aud.
  Va rog, am si eu nevoie de un sfat, vreau sa rezolv aceasta situatie pe cai legale

  • Se pare ca subiectul vecini galagiosi este cat se poate de “viu”. Mi-as dori sa va vad si pe dvs. cei care sunteti cu aceste probleme ca veniti si chiar deschideti actiunea de raspundere civila delictuala, impotriva celor vecini care va terorizeaza de ani de zile. Altfel, nu veti face mai nimic. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna ziua,

    Locuiesc într-un cartier din București,o zona de case.Langa curtea mea s-a construit un imobil care figura pe autorizația de construcție afișat drept imbobil familie.Acest imobil este o mica hala cu etaj.Sus au imprimante industriale jos nu știu ce mai fac și in spate au o mini hala.Din 500mp au 95% ocupați de constructii.De la ora 9:00 dimineața de luni până vineri până la ora 17:00 se aud doar tăieturi de flex,circular,bat cu ciocanul in fier.Exista posibilitatea să le de-a cineva autorizație pentru funcționarea la așa ceva?

  • Aceeasi problema o am si eu. ai mei ,,animale de vecini” (tot la curte si la sat) pentru moment s-au linistit doar dupa ce am facut plangere la IGP pe care am trimis-o online. De fapt am facut 4 plangeri consecutive pentru ultimele 4 petreceri pe care le-au avut. Politia locala care stia de mult despre ce e vorba, nu a mai avut ce sa faca si l-au servit pe manelist cu 1000 lei amenda.
   ps. referirea din lege ,,in mediul urban” se refera inclusiv la sat. Chiar daca locuim la sat, locuim intre alti cetateni si se poate defini ca locuim intr-un mediu urban.

 35. Buna ziua, Locuesc intr-un cartier residential in desvoltare. Se construescte case langa mine. Muncitori vin la 6 dimineata cu flex si drujba. Este treaba asta legal ? Nu are trebuie sa incep la 8?

  • Bună seara.Am un vecin care a montat o pompa de apă chiar lângă gard și la o distanță de 3m de fereastra mea sunetul este deranjant de doi ani ma confrunt cu aceasta situație,noaptea sta în curte și asmute cainii exact în momentul în care sunt ore de liniște ,neavând vecini aproape își bate joc ,nu exista cale de comunicare,.A urinat la mine la poarta ,înjură vorbește urat, la adresa familiei mele.Vă mulțumesc ,ce pot sa fac ?

 36. Cum poate determina organul constatator neputincios pe galagiosi sa si instaleze boxele in interiorul casei, sunt instalate in fata casei pe o masa.

 37. Buna ziua ,Eu stau la bloc la etajul 3 la etajul 2,sub apartamentul meu sa mutat o familie cu un copil mic,galagie este pana tarziu spre ora 01,00 noaptea,mai nou pune si muzica dupa ora 22.00,am dost la ei la ușa, au dat muzica mai incet dar nu au oprit,ce pot face,ceilalti vecini nu zic nimic,cred ca le este teamă de ei,sunt mai” bruneti”,nu sunt sigur dar cred ca stau cu chirie,Va rog frumos dati- mi un sfat ce pot face!Multumesc

  • Pai aveti noroc ! Sunt sub dvs nu deasupra ! Trebuie sa va invete cineva ce sa faceti ? Pai ce este mai simplu decat atunci cand la ei este liniste si dorm sa sariti si dvs sau sa bateti de podea mingea ? Eventual vb cu ceilalti vecini sa va lase din cand in cand sa- i ajutati cu ceva muzica suparata…hard rock sau Dimmu Borgir etc

 38. Buna ziua! In vecinatatea mea se afla Biseriva Evanghelica, de mai mult de 20 ani! Pana acum cateva luni nu au fost probleme de niciun fel, insa preotul a hotarat sa monteze un ceas pe turn, care bate di ora -n ora, interval 8-20, dearanjand foarte tare! Am ajuns sa nu ne mai putem odihni in Casa noastra, este un zgomot foarte asurzitor! Ce se poate face? Va multumesc

 39. Buna ziua
  Am de 12 ani o casuta de vacanta in Crisan ,Delta Dunarii.M am bucurat de o liniste sanatoasa din partea vecinilor eu tratandu i in acelesi fel.De anul trecut lucrurile s-au schimbat cand locatiile vecinilor (dreapta,stanga) s-au vandut,ele transformandu se in pensiuni cu activitate posibil si pe langa ce permite legea.
  Problema este ca in goana dupa castiguri rapide ,proprietarii permit “turistilor”orice activitate generatoare de zgomote infernale noapte de noapte pana lsi la 3-4 noaptea.Zgomotele ar fi usor de probat cu martori caci o buna parte a localitarii situata pe bratul Sulina simt aceeasi frustrare.Orice sesizare facuta la primaria Crisan ramane nesolutionata,primarul localitatii fiind vazut nu de putine ori petrecand timp ce ar putea fi dedicat activitatilor in slujba comunitatii,,la locatii cu scop turistic .Intentionez sa fac sesizari la politia din localitate,la primarie si daca vad ca lucrurile continua,sunt hotarat sa nu mi mai sacrific si vara urmatoare.Ce credeti ca putem face impreuna daca lucrurile vor continua?

  • Daca vecinii stanga dreapta sunt vecini directi – adica proprietatea lor lipita de a dvs iar proprietatile achizitionate de ei aveau destinatie de lucuit atunci pt a putea sa le schimbe destinatia in pensiuni sau alte activitati economice gen restaurant , bar etc au nevoie OBLIGATORIU de acordul tuturor vecinilor directi pt asta ! Fara acest acord dat NOTARIL conform legii de catre vecini ei nu pot obtine nici schimbarea destinatiei locuintei in destinatie economica nic alte autorizatii legale de la Primarie si Urbanism ! Undeva este o ilegalitate pe traseu . Mergeti la Primarie si aveti dreptul legal sa cereri in scris toate informatiile ce va intereseaza despre activitatea economica a celor 2 vecini ! Puteti sa specificati in cerere ca neprimirea acestora sau incalcarea legii in vreun fel referitor la Autorizarea respectivilor va duce la o sesizare a organelor in drept – a se vedea DNA , Politia Economica Judeteana, Politia Nationala,Locala , Parchet, Prefect, ANAF eventual si DIICOT ! Este dreptul dvs la ocrotirea proprietatii ce include si utilizarea ei neingradita in liniste si nederanjat ! Sa specificati ca plangerea se va indrepta si catre persoanele responsabile din Primarie pe persoana fizica nu doar la adresa Institutiei… Aveti si dreptul sa mergeti in Instanta . Sunt multe cazuri in care dosare pt abuz in serviciu au bagat Primari corupti la puscarie ! Trebuie sa lucrati cat mai rapid caci cu cat trece mai mult timp acesti golani isi ung mai multi sa-i ajute la incalcarea legii…

 40. Bună seara.Am un vecin care a montat o pompa de apă chiar lângă gard și la o distanță de 3m de fereastra mea sunetul este deranjant de doi ani ma confrunt cu aceasta situație,noaptea sta în curte și asmute cainii exact în momentul în care sunt ore de liniște ,neavând vecini aproape își bate joc ,nu exista cale de comunicare,.A urinat la mine la poarta ,înjură vorbește urat, la adresa familiei mele.Vă mulțumesc ,ce pot sa fac ?

 41. Buna ziua, de 3 ani langa casa mea este o pensiune infiintata de mostenitorii celor care au locuit si au murit. Intrarile in case sunt la aprox. 25 metri fata in fata. Constant aduc echipe de muncitori, care beau, vorbesc tare, rad galagios, au fost unii care au facut si petreceri ad-hoc. Din nefericire unii stau saptamani la rand. Am ajuns la limita suportabilitatii, ies din casa ii aud, deschid geamul sa aerisesc ii aud. Pozitionarea caselor face ca totul sa capete proportii. Politia a venit, am facut petitii, reclamatii, lucrurile nu se schimba. Am incercat sa inregistrez din curte galagia , telefonul meu nu reda zgomotul facut de acestia. Un proces in ce directie trebuie deschis ? Vreau sa inchida pensiunea asta, pentru ca nu mai pot trai acolo !!!
  Multumesc

 42. Buna ziua , stam la casa si vecini nostri au 7 caini si vreo 10 pisici. Caini latra cel mai mult noptea si dimineata si pisicile isi fac nevoile la geamul nostru. Ce putem face legal pentru ca nu ne intelegem cu ei sub nici o forma (ei locuiec intr-o cladire a primariei ). Multumesc pentru timpul alocat !

  • Buna ziua! Eu si logodnicul meu ne-am mutat in apartamentul in care locuim acum aproximativ 10 luni, insa sincer nu mai putem. Vecina de langa tranteste incontinuu, indiferent de ora. Cel mai tare tranteste usa de la baie, usa care ne rasuna in tot apartamentul toata ziua, de parca ar tranti ceva in perete constant. Avem nenumarate inregistrari, pentru ca nimeni nu intelege cat de tare se aude. Intr-adevar, nici noi nu stiam ca o usa INTERIOARA poate sa fie trantita in halul asta. Suntem nevoiti sa folosim constant casti cu noise cancelling pentru a prinde macar cateva ore de somn (lucram pe ture de noapte), insa atat de tare loveste usa aia ca nici macar castile nu ajuta. Pisica noastra este si ea absolut speriata, tresare si se ascunde sub pat cu orele. Am incercat sa ii explicam de nenumarate ori ca totusi suntem la bloc si nu e normal sa loveasca usa aia de parca vrea sa o sparga, trezindu-ne in fiecare zi timp de 10 luni. Ni s-a zis sa ne mutam la casa daca nu ne convine. Avem foarte multe inregistrari cu galagia, si ne-am dori sa facem o plangere, insa nu stim daca este absoluta nevoie sa stim numele dansei sau daca dovezile vor fi luate in serios. Fiind de pe telefon, este nevoie sa fie puse pe un CD sau credeti ca ar fi acceptat si un link catre un dosar cu inregistrarile? Va multumim!

 43. Buna ziua,
  Sunt tata al unui copil de sub 2 ani, iar vecinii de jos sunt foarte sensibili la orice zgomot provocat de el. Tavanul este subțire ce-i drept, iar când acesta merge/aleargă sau merge de-a bușilea se aude și la vecinul de jos. La fel auzim și noi zgomote de la cei de deasupra noastră dar pe noi nu ne deranjează însă vecinul de jos este iritat de orice mișcare a noastră.

  Fiind copil, nu pot sa îl leg de pat ca sa fie liniște deplina toată ziua precum doresc vecinii de sub noi. El are nevoie sa se dezvolte, sa învețe sa meargă, etc în primii ani de viață. Aș vrea sa menționez de asemenea ca în mare parte a zilei pana după pranz este liniște, copilul dimineața făcând zgomot minimal fiind iar apoi sta la creșă. El făcând zgomot mai mult sa zicem după ora 16:00 pana în ora 19:00 când deja începem să-l pregătim pentru cina/somn.

  Multumesc anticipat!

  Ca sa se răzbune pe noi, vecinii de sub noi dau televizorul foarte tare (nu văd logica) și deranjează la rândul lor și pe noi și pe alți vecini. Noi (și copilul nostru) nu facem intenționat.
  As vrea sa știu dacă:
  1. Au o baza sa ne dea în judecata având în vedere ca zgomotele puternice sunt provocate de noi și nu de copil
  2. Noi putem să-i acționăm în instanță pentru daune morale, deoarece pe langa faptul ca ei dau televizorul/muzica tare (un act voluntar) ii auzim cum înjură sau dau mesaje prin scara blocului?

  Pun aceasta întrebare pentru ca în articol nu am văzut sa adresați problema gălăgiei făcută de copii.

  • Politia nu ia masuri
   Vine constata ,atenționează și pleaca
   Am făcut anul asta cel puțin 8 sesizări la politie inclusiv reclamatie scrisa
   Mi-au răspuns în scris după 2 săptămâni ca ,,Va multumim pt sesizare bla bla și ca sunt receptivi în continuare ,, dar de amendat nu au amendat pe nimeni asta fiind anul trecut și de atunci tot asa o țin
   Unde pot reclama mai sus ,cineva sa ii tragă la răspundere pe polițiști
   Deja ii exagerat tot ce se întâmplă

  • Dumneavoastra locuiti intr-un condominiu unde respectul trebuie sa fie regula de baza si reciproc ! Ce considerati dvs normal ar putea fi considerat anormal de vecinii dvs ! Cum dvs vi se pare normal sa le fie deranjata linistea vecinilor caci aveti un copil ce are dreptul sa creasca indiferent ce probleme creeaza evident fara voie, asa si vecinul dvs considera ca are dreptul sa dea TV tare sa nu mai auda copilul ci emisiunea de la TV ! Dumneavoastra sunteti constient ca acestia nu ar da TV tare daca nu ar fi deranjati de copilul dvs ? Sau numai dvs aveti drepturi ? Daca ati fi fost de buna credinta stiind clar ca deranjati vecinii de jos ati fi platit mai mult sa achzitionati un covor f gros ce izoleaza fonic sau chiar sa acoperiti cheltuielile cu antifonarea tavanului vecinului ! In fond dvs creati problema – vecinii doar raspund … Nu va puneti problema ca poate vecinii vin de la munca si vor sa se odihneasca dupa ora 16-17 si chiar atunci dumneavoastra aduceti copilul acasa si incepe distractia ? Intai puneti-va in pozitia lor si nu mai considerati ca dvs aveti dreptul sa deranjati caci aveti copil mic iar vecinii trebuie sa accepte ca asa considerati dvs ! In tarile cu apa calda de multa vreme cei ce creaza zgomot vecinilor au mari probleme ! In Elvetia mergeti sa vedeti ca in condominii Nimeni nu trage apa noaptea decat daca are o locuinta f f bine antifonata si daca faceti zgomot in apartament va treziti cu amenda acasa zilele urmatoare si nici nu stiti ce vecin a sunat la Politie ! Ca in Danemarca nu aveti voie sa iesiti afara din masina si sa fie motorul pornit si nici sa stationati fiind in automobil mai mult de 1 minut avand motorul pornit chiar daca esti zi ? Intai trebuie sa intelegem ca am creat o problema sa o constientizam si sa facem tot posibilul sa o rezolvam ! Nimeni nu este dator sa accepte sa fie deranjat . Libertatea fiecaruia dintre noi se opreste cand incalca libertatea celuilalt de langa noi.

 44. De ce doar relatati ce patesc bietii oameni ,printre care ma si numar, si nu lua-ti masuri pt. ai potoli pe acesti zmei ca doar sunteti avocati de renume cu ecou in toata tara,o lege ceva……..?

   • Am un vecin, care tot vine la ușa, sau bate în calorifer, dacă ma uit la televizor, sau dacă stau de vorba cu cineva când vine la mine, dacă trece de ora 21 zici ca îmi da stingerea. Nu poate veni la mine nici un prieten sau coleg, sa glumim sa radem, ca gata începe scandalu ca o deranjam, ca nu poate dormi. Televizorul e pe sonor la volumul 8 și cică nu poate dormi. Pai când bate în calorifer, eu cred ca mai mult deranj face respectivul vecinul deranjat ca școală tot blocul în picioare. Ce e de făcut cu asemenea exemplare? Va multumesc

    • Ce legatura are cifra de volum 8 ? Aia poate sa insemne 1W sau 5 W sau 15 W ! Asta depinde evident de modelul de TV de sistemul audio de nivelul de bass setat ! Dupa mine este clar ca vecinul dvs va bete in teava de calorifer pt ca-l deranjati ! Nu bate in calorifer de nebun si exerseaza pe fond muzical… Pana la proba contrarie dvs deranjati vecinul nu el pe dvs ! Daca erati in Germania sau Elevetia sau Danemarca mesajul dvs nu ar fi fost aici deoarece dupa prima amenda consistenta primita ati fi stiut care sunt regulile intr0un condominiu… Dar in Ro fiecare crede ca are dreptul sa faca ce vrea la el in casa indiferent ca deranjeaza sau nu pe cei din jur…

 45. Buna ziua,
  Sunt din Targoviste si simt ca nu mai pot trai. In februarie 2022 am ajuns la depresie severa ( hartie eliberata de spital). Vecinii din apartamentul de deasupra nu numai ca ma chinuie constant cu urlete, busituri, masini de spalat si cainii ( destul de periculosi conform celor afirmate chiar de politie), ci si mi-a provocat daune in bucatarie si baie.La parter s-a inteles negativ sin asta si se organizeaza mai nou si la ei petreceri cat sa se auda pe toata scara, indferent de ora.
  Am apelat asociatia de proprietari, s-a pretins ca e este dizolvata; am mers la primarie pentru daunele cauzate de infiltratii / politia locala pentru a depunde plangere pentru zgomot, Am anuntat si DSP pentru pericolul creat si tot eu am fost tras la raspundere, in timp ce vecinii vazuti nevinovati; politia refuza sa accepte ca am dreptate, le face doar observatie in ceea ce priveste comportamentul si ma minte ca nu pot face nimic inafara orelor de liniste.
  Am mers mai departe si am semnalat problema la avocatul poporului, care tot ce a vrut sa faca a fost sa trimita Inspectoratul municipal de politie sa verifice. Normal ca daca anunti din timp, numai cu mare noroc ii prinzi asupra faptei, asa ca AM FOST OBLIGAT SA DEPUN MARTURII FAVORABILE TUTUROR VECINILOR, DESI AM CERUT AVOCAT. In ultima mea declaratie am avut criza de panica din cauza lipsei de siguranta si a ironiei cu care am fost tratat impreuna cu tatal meu ca martor/ covatamat si se poate observa la ce stadiu am ajuns, semnand ca sngura mea sansa este sa ma sinucid. A urmat criza de epilepsie si am fost tratat ca un pres, nu mi s-a acordat ingrijire. Avocatul poporului, in ciuda semnalalelor mele in aceste privinta, refuza sa se implice si ea de bun “verificarea “celor care mai mult m-au amenintat ca sa ma mut de pe proprietatea mea in defavoarea unor chiriasi?!

  Nu stiu cui sa ma mai adresez, mi-e teama sa ma adresez instantei, deoarece politia este de partea lor si chiar m-a amenintat sa nu mai sun/ fac plangeri.

  Nu mai pot dormi decat atunci cand sunt epuizat, cateva ore, incazul cel mai fericit cand si ei sunt epuizati si se face liniste.
  Consider ca fiind de act penal, actiune constienta impotriva sanatatii mele, atat vecinii de sus cat si cei de jos fiind przenti la 1-2 din crizele puternice de epilepsie si findu-le explicata nevoia mea de liniste.

   • Situatia s-a agravat, chiar daca acei chiriasi au plecat si inteleg ca in locul lor ar fi venit “nepoatele” proprietarului/ proprietarilor ( ei asa au spus, eu aud mereu un baiat cel putin si o fata care s-ar putea sa fie abuzata, dar trecem peste, pentru ca politia mi-a zis sa tac din gura).

    Infiltrarile au continuat, disconfortul cu galagia continua si am primit chiar si amenintari din partea tatalui fetei mutate deasupra, cat si a proprietarilor ( in sfarsit i-as vedea, dar mi-e teama ca nu sunt ei cu adevarat ).

    S-a deschis dosar INREM la parchet si desi le-am spus si de amenintari si de filmarile fara acordul meu si de intreg abuzul primit in acesti 2 ani ( ? ), m-am ales in cele din urma tot eu sa platesc bani la incheierea dosarului, pe motiv ca fapta nu exista.

    Deci: am ajuns sa am depresie severa si anxietate, efecte asupra epilepsiei din cauza lipsei de somn, pierderi de job din cauza stresului acumulat, atacuri de panica cu vizite tot mai dese la spital, OBLIGAREA DIN PARTEA POLITIEI DE A COMPLETA/ SEMNA ACTE IN INCOMPLETA CONSTIENTA ( CHIAR IN AMBULANTA), am primit amenintari pe baza unor minciuni ca as fi intrat peste fata ( nici nu am fost eu, iar tatal meu cel mult le-a batut la usa ca deranjau), l-au afectat si pe tatal meu deja bolnav din toate punctele de vedere, decedat in fine in iulie 2023… iar oamenii astia spun ca fapta nu exista, pentru ca acesti vecini sa continue sa ma terorizeze?

    M-am informat si chiriasii initiali au refuzat actiunea instalatorului adus mine pentru ca stiau ca se va vedea ca este sparta sapa. Astfel nu exsta acel element izolant fonic si care sa impiedice infiltrarile si desi ei stiu, in loc sa evite zgomote, fac mai rau. Politia le tine partea, avocatul poporului se face ca ploua si tine cont de rapoarte fanteziste, nu ca sunt obligat sa semnez si ca mise incalca drepturi etc., iar parchetul spune ca fapta nu exista.

    Nu o sa ramana decat sa fac ce am promis Inspectaratului , sa ma sinucid, acum sa vedem cum o sa fie mai dulce

 46. Buna seara. Stau la curte iar vecinii mei pun muzica foarte des, uneori in fiecare zi, iar volumul este mai mult decat suficient pentru ei si ne deranjeaza linistea. Cum ar trebui sa actionam in aceasta situatie, care ar fi primii pasi?

 47. Buna ! Oare in cazu vecinilor adica a unui vecin zgomotos si nesimtit cum putem proceda? de zeci de ani una-ntruna bate tranteste zilnic nu conteaza ca e zi ca e noapte, mai o gaura in miez de noapte mai un tranit pe parchet de ciocan cand ti somnu mai bun etc.Am tolereat mai mult de 15 ani toata galagia produsa de el zilnic , am inregistrari video/audio , Am incercat amiabil, n-ai cu cine , imi baga replica el daca are de lucru, lucra, i-am sugerat sa isi inchirieze o hala daca are de lucru , nu la bloc in apartament. Din ce stiu, linistea lui se termina unde incepe a mea, iar faptul ca nu ma lasa sa am o viata linistita poate raspunde penal. Locala am chemat-o odata, vecinu a zis a pai eu nu bat, si asa a ramas. Deja ma simt terorizat incat prefer sa imi castig dreptatea in instanta

 48. Sunt si eu in aceasta situatie de 7 ani cu animalele bipede deasupra mea, am depus f.multe reclamatii la sectia de politie,si-au luat niste amenzi,s-au mai linistit,dupa un timp iar au inceput sa bubuie,cat si la ore tarzii etc. Orice discutie amiabila cu acestia nu mai are nici un efect. Suntem intr-un adevarat razboi psihologic.
  Marea problema cu care m-am confruntat este ca pana soseste politia,animalele bipede deasupra mea obosesc iar echipajul nu are ce constata sau nu are rabdare sa mai stea. Apoi ei reiau zgomotele,bocaniturile dupa 1-2 ore,noaptea tarziu etc.Nu spun de cate ori am fost trezit din somn. Unele echipaje de politie solicitate isi fac treaba si chiar daca nu au putut constata,ii avertizeaza si cam atat. In alte dati,politia ne descurajeaza etc.

  Inregistrarea video cu smart phone-ul nu este eficienta,nu se aude mai nimic chiar daca bubuiturile sunt puternice,si pe mine m-a surprins asta.
  Trecand prin toate acestea, am ajuns la concluzia ca trebuie modificata legislatia.
  Va rog,cei care sunteti afectati de asemenea nesimtiti si cu greu mai puteti locui in casa dv. sa ma contactati in vederea constituirii unui grup macar de 20 persoane in care sa solicitam o intalnire la Politia Capitalei pt. propuneri in vederea modificarii legistaliei actuale destul de ineficienta,sa semnalam si nepasarea sau incalcari ale statultului politistului de catre echipajele venite sa constate,in cazul in care s-a intamplat.

  Propun ca inainte de intalnirea la Politia Capitalei sa ne vedem fizic sau pe zoom, in cazul in care sunteti si din provincie.Asta pt.a ne impartasi experientele,sa gasim solutii care le vom inainta mai departe autoritatilor.

  Nu ma mai plangeti ca romanii,haideti sa actionam,contactandu-ma la adresa vecini2022@gmail.com.

 49. Buna ziua,

  Va scriu pentru ca avem si noi vecini cu un copil extrem de galagios.

  Este tinut mai tot timpul in casa, tropaie puternic, alearga zgomotos, urla, bate in podea cu ceva lemn, sare, face mizerie in scara blocului..

  Galagia facuta de copil se aude si dupa ora 23.

  Dupa ce vecinii au fost rugati sa nu il mai lase sa faca atata galagie, acestia l-au incurajat sa faca galagie si mai mare.

  Practic, trebuie sa toleram galagia acestui copil cateva ore pe zi, nu mai suportam deloc.

  Oare cum am putea solutiona problema?

  In cazul chemarii acestora in instanta, daca politia nu rezolva situatia, credeti ca am avea sanse de castig?

  Si doresc sa va intreb daca aveti avocati care sa ne ajute si in alte orase din tara.

 50. Buna seara
  Deasupra apartamentului unde locuiesc sunt 6-7 indivizi care locuiesc cu chirie,angajati ai unei societati care le plateste tot.
  De mai bine de 4 ani traiesc un cosmar continuu care dureaza intre duminica ora 23.45 pana vineri ora 09( uneori raman continuu inclusiv sambata si duminica). Spun acest interval deoarece duminica la 23.45 se intorc din provincie probabil, si vinerea pleaca. In acest interval este imposibil sa te odihnesti indiferent de ora. Ziua vorbesc extrem de tare,injura,trantesc scaune mese, iar noaptea continua cu daramat mese scaune vorbit tare.In tot acest timp apa la baie curge fara oprire pana la 1-2 dimineata(si asta face zgomot cand curge).Acesti indivizi sunt oameni de la tara fara scrupule,fara bun simt etc. Am vorbit de multe ori cu ei replica fiind: da ce vrei ba nene sunt in casa la mine fac ce vreau.I-am rugat macar dupa 23 sa faca liniste.Nici vorba.La politie am facut sute de plangeri ca intr-un final tot eu sa fiu amendat.Nu inteleg de ce nici restul vecinilor refuza sa recunoasca politistilor care au venit in control desi harmalaiala se aude uneori cu 5 etaje mai jos,un caine al unui vecin de langa mine latra absolut continuu din cauza galagiei care o fac indivizii. Cu proprietarul este iarasi de neninteles replica acestuia fiind; frate eu trebuie sa iau bani de pe urma acestui apartament , nu am ce sa-ti fac, omoara-te cu ei.Administratia iarasi nu vrea sa ma ajute cu nimic .Va rog daca ma puteti contacta in privat sa ma ajutati cu rezolvarea acestui cosmar

 51. Buna ziua Domnule Avocat!

  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns/ indrumare in urmatoarea situatie. In apartamentul de sub noi locuia o batrana cu fiica ei si cele 2 nepoate. M-au haituit 15 ani cu tot felul de prostii de am ajuns sa nu vina in vizita la noi decat rar cate o ruda si aceea doar de sarbatori. Unchiul si matusa mea nu au venit niciodata in vizita ca sa nu-mi faca probleme cu vecinii. De ce? Pentru ca dupa ce mi-am cumparat apartamentul, a venit verisoara mea intr-o zi pe la ora 19:00 si avea nevoie sa mearga urgent la baie si, pe distanta de nici 3 metri de la usa de intrare la baie, a luat-o la fuga incaltata cu cizmele de strada (nu aveau toc cui). In 3 minute m-am trezit cu batrana de sub noi la usa cu scandal mare ca umblam pe tocuri prin casa. Saraca vara-mea s-a speriat ca o sa ne ia si la bataie. De atunci ea vine doar in fata blocului daca are ceva sa-mi dea iar unchii mei nu au vrut sa mai vina niciodata la mine, au zis “lasa tata, vino tu la noi cand vrei, ca sa nu ai probleme cu vecinii, cine stie ce sunt in stare sa-ti mai faca”. V-am expus asta ca sa intelegeti ce factura de oameni sunt, niste mahalagioaice nesimtite si tupeiste, ca in rest, vai steaua lor!
  Nepoata cea mare s-a maritat in 2021 iar batrana si fiica s-au hotarat sa-si cumpere in alta parte un apartament si sa o lase pe nepoata cu sotul ei sa locuiasca in apartamentul de sub mine. Proprietara apartamentului a ramas batrana in continuare.
  In decembrie 2021 au afisat la vizierul blocului o informare ca vor renova apartamentul in perioada 01.01-01.05. 2022 si vor incerca pe cat posibil sa respecte orele de liniste. ( avem poza informarii)
  Din 03.01 au inceput renovarea care a implicat daramatul tuturor debaralelor din casa si a doi pereti de la bucatarie (dintre bucatarie – balcon si bucatarie – hol), dat jos totul de pe pereti, pana la caramida in cele 2 camere, hol si balcon, scos toate usile, inclusiv de la intrarea in apartament (de baie nu s-au atins deoarece o facuse-ra cu vreo 2 ani inainte). Toate aceste lucrari s-au desfasurat cu niste zgomote groaznice provocate de daramarea cu barosul a zidurilor, care au fost si pereti de rezistenta, plus utiizarea unor masinarii si bormasine, aspiratoare industriale.
  Toate aceste lucrari au durat pana in 21-22 decembrie 2023, deci aproape 12 luni am trait intr-un haos infernal, ajunsesem sa nu mai vreau sa vin acasa (precizez ca inainte sa inceapa ei facusera acelasi lucru cei din apartamentul de sub ei in perioada septembrie -decembrie 2021), deci de 16 luni noi traim un infern, nu reuseam sa mai intelegem nici ce vorbim intre noi prin casa, zgomotul permanent a reusit sa ne ridice nivelul de nervi incat in luna decembrie sa ne punem problema unui divort, dupa 11 ani de casnicie.
  Acum urmeaza partea cea mai socanta.
  Lucrarile s-au efectuat de catre ginerele nepoatei, ajutat de un unchi si ocazional de un prieten, deoarece nu au vrut sa cheltuie bani pe firme, sub motivul mincinos “ca nu au bani”. Cand a inceput individul daramatul prin casa binentele ca nu a respectat nicio ora de liniste. S-a dus presedintele blocului sa ii atraga atentia si individul i-a zis: “Hai sictir!, apoi i-a trantit usa in nas. Apoi, presedintele a primit un telefon de la proprietara (batrana) prin care il apostrofa ca “nu ma asteptam de la tine sa te duci la usa mea sa-mi certi ginerele…”, adica individa si-a insusit un rol de matroana, daca ea este mai veche in bloc, are drepturi depline si cum de indrazneste cineva sa ii atraga ei atentia, ea face ce vrea. Precizez ca pe langa ora de liniste 13:00-14:00 data prin lege, in fiecare bloc, asociatiile de proprietari pot stabili un interval mai mare pe care il voteaza peste 50% din proprietari si semneaza. La noi in bloc intervalul de liniste acceptat si semnat este 13:00-17:00.
  Vazand ca presedintele nu a avut succes, m-am dus eu cand a inceput sa bata iar in orele de liniste si mi-a spus ” Nu-mi pasa de orele de liniste!”. Am zis: ” Ok. Atunci o sa chem politia!” Am crezut ca s-a speriat de poitie, dar de fapt se intemplase altceva, purtand masca eu nu l-am recunoscut, dar el m-a recunoscut pe mine si cand m-am dus la servici mi-a spus ca el este vecinul de sub mine, este receptioner la spitalul unde lucrez, iar culmea, sotia lui este asistenta chiar unde fac garzi, asta ca sa intelegeti pana unde a mers rabdarea si bunul nostru simt de a-i tolera inca mult timp dupa termenul afisat la vizier.
  Prin septembrie ne-am pierdut rabdarea si am rugat-o pe doamna administrator sa vorbeasca cu proprietara, care ne-a rugat sa mai avem putina rabdare ca termina, ca nu au bani. De fapt, de cate ori o suna administratora pe proprietara sau pe fiica-sa i se spunea: ” Au terminat, nu mai au de ce sa faca galagie, mai au de pus usile cand vor veni!” Si dupa asta incepeau iar bubuiturile de se cutremura blocul.
  Din octombrie a inceput individul sa vina cu inca un prieten si sa “darame blocul” iar in orele de liniste, zilnic incepeau dupa ora 14:30-15:00 ( am inregistrari cu telefonul in ce hal era zgomotul din casa noastra), in plus, cand nu gaureau urlau unul la celalalt de parca erau 2 ciobani pe 2 munti, se auzea si intelegea totul, apartamentul fiind gol avea ecou. In octombrie, vazand asta, am inceput sa-i scriu eu mesaje fiicei proprietarei. Binenteles ca nu a raspuns niciodata (mesajele pe mesagerie raman, nu se pot sterge ca pe Whatsapp). I-am scris si individului, dar acelasi compotament de ” Je m’en fous”. In noiembrie am facut 2 sesizari catre Asociatia de proprietari care i-au fost aduse la cunostinta fiicei proprietarei pe telefon si in cutia postala, la acestea singurul ei raspuns a fost ca “eu merg la santaj”, deoarece in reclamatie ii spuneam ca imi vreau inapoi toti banii pierduti din cauza ca 1 an de zile nu am putut locui normal in casa mea si ca pentru asta o dau in judecata. In plus, ii ceream sa inceteze orice zgomote pana in 29 noiembrie si ii dadeam si sansa sa vina la negociere, dar singurul ei raspuns a fost cel de mai sus.
  Binenteles ca au continuat sa bubuie si sa dea gauri pana in 21 decembrie cand s-au mutat.
  Si surpriza! Daca va amintiti, un an de zile ne-a cerut batrana sa fim ingaduitori, ca nu au bani? Pe 23 decembrie au aparut in fata blocului cu o masina nou-nouta, cu numere rosii, de peste 10.000 Euro. Iar eu sunt in urmatoarea paguba: deoarece nu am putut lucra si sta normal in casa mea am pierdut 1 an de doctorat, cost 5000 lei, sper sa il pot prelungi cu 1 an, nu mai spun de rusinea pe care o voi indura in fata unor profesori carora nici nu le-ar fi trecut prin cap ca voi face asta, la cat de ambitioasa sunt si la cate am facut pana acum; achizitia unor casti de 550 dolari care atenueaza mult zgomotul, dar din pacate nicio casca nu poate atenua vibratiile din pereti, plus pierderea de bani la salariu din cauza ca voi termina doctoratul mai tarziu cu un an, aproximativ 8.400 lei net; daune morale si riscul distrugerii unei casnici; stresatul catelului care acum se sperie din orice, de unde inainte de zgomotele infernale nu-i pasa de nimic.
  Am inregistrari incepand din septembrie-octombrie si este un zgomot infernal, doar de la gauri, nu am fost isteti sa inregistram cand se daramau pereti, nu am crezut ca se va ajunge aici. Dupa ce am suportat 12 luni mizeriile lor, acum se poarta execrabil, individul l-a facut tampit pe sotul meu cand iesea din bloc cu cainele. (Sincer, doar niste oameni cu bun simt puteau indura atatea, dar in conceptia zilelor noastre nu se mai numesc fraieri, ci “tampiti”)
  Va rog sa-mi spuneti daca pot sa-i dau in judecata si ce sansa am sa imi recuperez banii pierduti de necazurile create de ei, daune morale si cheltuielile de judecata.
  Scuze ca am scris atat de mult, dar am vrut sa aveti imaginea cat mai clara a faptelor.
  Multumesc anticipat! Astept un raspuns cat mai urgent de la dumneavoastra!
  Cu respect!

 52. Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, am un vecin care a fost la inchisoare, garsoniera este pe numele mamei, bea si toata noaptea canta tipa urla singur pana la 6 diminea, a venit politia de N ori, injura ii scuipa ei pleaca si asta e tot. A fost ridicat de politie pentru ultraj, a 2a zi era acasa, a fost ridicat de mascati pt ca a zis ca are pe cnv sechestrat in casa, a 2a zi era acasa. daca face asa de ce nu este inchis la nebuni? Am facut plangere, au zis ca i au deschis dosar penal pt amenintari si nimic. Un avocat m-ar putea ajuta intr-un proces pt daune morale, sau mutarea lui sau chiar sanctionat proprietarul ca sa ia masuri? Multumesc frumos

 53. Buna ziua! Ma aflu în următoarea situatie: în urma cu 5 ani ani am achiziționat un apartament cu un credit la banca, dar nu am știut ca exact lângă noi sta o doamna în vârstă ( aproximativ 80 de ani ) care a re un copil de cca 45 de ani cu handicap sever. Problema este c îl apuca “crizele” noaptea și de la ora 22 – 23 pana pe la 2 noaptea urla și tipa scoțând diferite sunete. Efectiv pana nu se oprește singur nu ii face i nu ii zice nimeni nimic iar eu ma simt terorizata psihic de aceste tipete. Reușesc sa adorm abia după ce se oprește și dimineața ma trezesc la 7 pentru a pleca la birou unde nu reușesc sa fie atenta la ceea ce am de făcut ( calcule ). Înțeleg situația lor și îmi pare rău, dar totuși…asta înseamnă că va trebui sa suport tot timpul aceasta situație? Nu se poate face nimic? De multe ori stau și cu teama ca poate moare vecina în casa și pana se sesizează cineva poate băiatul umbla pe la aragaz sau mai știu eu ce face singur în casa, fără un adult care sa îl supravegheze…

  Mulțumesc!

 54. Domnule avocat , o întrebare am . Pot să inregistrez audio video cu telefonul vecinii care mă hârţuiesc cu cuvinte insultatoare , jignitoare , obscenităţi , ameninţări cu acte de violenţă prin folosirea de obiecte tăietoare ( sapa , securea de spart lemne ) ? Locuiesc la ţară și la toate plingerile pe care le-am făcut , mi se spune că nu sint probe ( martorii nu vor să se pună ) .

 55. Am, vă rog, o întrebare. Unul dintre Admin-ii, unui grup de Whatsapp, al unei Asociații de Proprietari ( grup în care sunt deopotrivă atât proprietari, cât și chiriași), are dreptul legal, de a da afară din acesta, pe un chiriaș care solicită informații pertinente, folosind un limbaj adecvată, legate de decizia luată în cadrul unei Adunării Generale realizată la finele anului trecut, formată din 5 persoane, decizie care NU a fost afișată la Avizier în termenul legal prevazut de 7 zile? Iar, deranjat fiind de informațiile care îi sunt solicitate, să-i impună chiriașului, completarea unei împuterniciri de reprezentare a proprietarului, în vederea primirii informațiilor solicitate și obligarea acestuia de a participa la ședințe?

  Văd o împiedicare a accesului la informații și o încălcare a unor drepturi:
  “Orice persoană sau orice proprietar care se consideră vătămată/vătămat într-un drept al său din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de către președinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 sau, după caz, instanțelor judecătorești.“

  Cum îmi pot apară, vă rog, drepturile?

  Vă mulțumesc!

  • Din grup poate fi dat afara oricine de catre cei ce au creat grupul ! Legea nu are treaba cu acest lucru. Dvs in calitate de proprietar aveti tot dreptul sa cereti in scris Asociatiei de Proprietari orice fel de informatii referitoare la gestionarea Asociatiei inclusiv sa cereti aplicarea Legii 196/2018 acolo unde constatati ca nu este respectata ! Eventual daca nu primiti raspuns sau acesta nu va satisface va puteti adresa serviciului specializat de Indrumare si Control Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei. Daca sunteti chirias in schimb optiunile dvs sunt f limitate si legislatia Asociatiilor de Proprietari are carente in acest caz…

 56. Din grup poate fi dat afara oricine de catre cei ce au creat grupul ! Legea nu are treaba cu acest lucru. Dvs in calitate de proprietar aveti tot dreptul sa cereti in scris Asociatiei de Proprietari orice fel de informatii referitoare la gestionarea Asociatiei inclusiv sa cereti aplicarea Legii 196/2018 acolo unde constatati ca nu este respectata ! Eventual daca nu primiti raspuns sau acesta nu va satisface va puteti adresa serviciului specializat de Indrumare si Control Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei. Daca sunteti chirias in schimb optiunile dvs sunt f limitate si legislatia Asociatiilor de Proprietari are carente in acest caz…

 57. Vreau sa spun ca este cel mai bun articol pe care am avut ocazia sa-l citesc pe acesta tema . Va multumesc din suflet .

 58. Comentariu

  Vecinul de deasupra nu a fost amendat niciodata.
  Este in relatii f bune cu SP22, Organul de Conducere al Blocului, cu toti Vecinii. Este sustinut de toata lumea.
  Spun minciuni toti. De exemplu ca se duce la serviciu in fiecare dimineata. Dar el nu iese din odaie nici 5 min. SP 22 mi-a spus mult timp ca deasupra mea nu locuieste nimeni. Cand el nu lipsea nici 1 min. de acasa. Organul de conducere i-a dat multe reduceri la intretinere (apa, salubtizare, electricitate, totul zero, multe luni de zile ) Am informat Politia si primaria sect.6 despre aceste lucruri. Nu mi-a raspuns .Organul de conducere al blocului nu imi raspunde niciodata la sesizarile scrise. Nu imi raspunde nici MAI, nici DGPMB, nici IGPR.

  • Nu v-ati pus intrebarea de ce nimeni dar absolut nimeni nu va da dreptate ? Este posibil sa comploteze toata lumea impotriva dvs chiar si organele statului sau mai degraba problema este la dvs ?

 59. Domnule Avocat,

  Deci, eu am facut mai multe reclamatii pentru deranjarea Linistii si ordinii Publice.
  Agenti de la SP22 au venit. Dar de la vecinul de deasupra care a fost informat de Vecini sau de Agenti, sau a auzit Interfonul , nu se mai auzea nimic. Individul este capabil sa isi tina si respiratia la nevoie.
  Deci am primit eu 2 amenzi pentru ca ,nu e asa, trebuia sa plateasca cineva deplasarea politiei.
  Am facut Contestatii. A durat un an si jumatate pana cand mi s-a anulat in Tribunal ultima contestatie.
  Judecatorul a spus ca este LEGAL sa cer ajutor, la 70 ani ai mei, cu voce tare atunci cand am nevoie.
  Dar SP22 considera ca deranjez pe Vecini daca procedez astfel. Trebuie sa ma uit pe pereti si sa ascult.
  Aceasta am avut de adaugat,

 60. Buna seara, dl avocat!
  Va rog sa ma sfatuiti daca exista o solutie ptr vecinii galagiosi. O problema destul de cunoscuta si de frecventa!
  Vecinii de de-asupra mea(chiriasi, cu forme legale sau nu), proprietar fiind un fost detinut! M-am mutat in bloc din 10 dec 2022…data la care a inceput cosmarul. Avem program. Ne culcam cand ei se potolesc din trantit usi, tipat, masina de spalat si la 01.00 noaptea, si ne trezim tot cand dansi se trezec, ca incepe haosul pe la 4.45 dim….Daca le-am batut in teava, au inceput cu injurii. Am sesizat politia, si cand orgenele de politie au ajuns, vecii galagiosi il iau in brate pe ,,NU NOI,, ,,noi nu facem galagie,, noi nu NIMIC,,. Am mers personal la usa acestora(am inregistrat dialogul)…efectiv ii imploram sa fie mai atenti ca am cedat psihic( am mers la un psihiatru si iau calmante)..iar in timpul dialogului meu cu unul din chirias, a urmat o serie de injuraturi din partea unei femeiei din interiorul apart. Am uitat sa mentionez ca in casa locuieste o doamna de aprox 60ani cu fii dumneaei cu varste cuprinse intre 35-40 ani. Am trecut la cea de-a 3 obtiune, am sunat proprietarul. I-am explicat…parea om de inteles si am avut un dram de speranta. Zilele curgeau..si observam ca nu se schimba nimic. A mers si sotul meu sa stea de vb cu cei de sus(al meu, este un om atat de calm de te enerveaza) A iesit unul din fii doamnei, si ironic ii spunea la al meu, citez ,,dar ce vreti, sa mergem pe varfuri, dar ce ne tot deranajti atat ca va deranjam,dar asa este la bloc..si ca noi nu ne adaptam la bloc..etc. Am iesit din casa spunadu-i la al meu sa ii lase ca nu are cu cine sa se inteleaga. Brusc a aparut madam mama si a inceput sa ne adresese injurii, clar ca au degenerat lucrurile…ea ne injura intr-un mod maidanez, eu i-am spus ca e nesimtita si ca nici pe camp nu poti face asa ceva. Am intrat in casa, lasand-o sa injure si pe holul blocului si in casa unde sta cu ,,chirie,,. La cateva minute primesc msg pe whatsapp de la prorpietarul detinut…intrebandu-ma de ce dam cu pumnii in usa lui. Lucru neadevarat. Am inercat sa-i explic ca nu suntem genul sa dam cu pumnii..insa dansul a binevoit sa ne trimita un msg de amenintare, citez….,,lasati-i in pace, ca sa nu ma mut eu acolo,,. Am intrebat..Ne amenintati? Raspunsul a fost unul la obiect ,,despinde de situatie,, Am incheiat orice dialog cu acesta urandu-i o seara buna si spunandu-i ca vom vedea ce solutii legale vom avea. Circul continua si mai amplu..ptr ca de sus ne amenintau cu cuvinte de genul ,,va arat eu voua,,…. bormasina la 22.00 ptr cateva secunde, apoi ia o pauza si repeta. Se intelege clar ca zgomotul nu este decat ptr a deranja, ca nu faci gauri in 4-5 secunde. Ne-au si spus ca si ei sunt deranjati de o bormasina noaptea, insa 99% ei sunt cei care fac asta. Iertare ptr acest msg lung…desi sunt mult mai multe de spus, ma opresc aici. Va rog din inima sa-mi spuneti daca avem sanse sa traim linistiti in casa noastra? Am cedat nervos, am trecut pe calmante…si mai rau, am bagat apart la vanzare. Tot ce spun pot dovedi cu inregistrari iar la detalii se poate observa si ora tarzie cand se producea zgomotul, atat cat am putut surprinde, ca nu stau cu tlf in mana in pat,cand deseori efectiv sar speriata….,pot dovedi cu retete si cu postarea apart meu la vanzare. Am ales sa vindem in speranta ca vom putea trai linistiti, atat cat se poate in limita bunului simt intr-un bloc. Suntem epuizati! Va multumesc din inima ptr un eventual raspuns!

 61. În vecinatate s-a deschis un pub, când au cerut acord au zis ca fac placintarie, doar pe o porțiune de spațiu. De fapt au fct un Pub cu terasa care se afla la 2 metri de imobilul meu, muzica, galagie, cuvinte obscene. Terasa e construita lângă gardul care desparte proprietățile, bănuiesc fără autorizație de construcție. Am sunat de mai multe ori la 112 și cred ca pe lângă avertismente s-au dat și amenzi. Ce ma sfătuiți în situația data? Va mulțumesc!

 62. Buna ziua!
  Suntem terorizați de vecinii de deasupra care au 3 copii. Aceștia nu respecta nici măcar orele de liniște. Bat, tropăie, se plimba cu scaunele prin toată casa, aleargă si arunca cu obiecte pana la ora 24. Am încercat sa vorbim cu ei și au spus ca nu au ce sa le facă. Am chemat poliția, iar când au auzit ca aceștia le bat la usa, au început sa bată cu ciocanul și nu au răspuns. Cei de la poliție nu au venit cu un aparat pentru măsurat și au spus ca nu au ce sa le facă. Am încercat sa mergem la ei la usa, seara după ora 23 sa ii rugam sa facă liniște, nu au răspuns. Nu avem șanse sa ne odihnim decât după ce încetează ei. Aceștia dorm după ora 24, noi muncim de la ora 7 dimineața. Am încercat toate metodele: am coborât tavanele, dopuri de urechi, casti. Nimic nu ne ajuta. Nu avem o ora de liniște in propria casa. Am ajuns sa mergem la psiholog, iar viața ne este afectată într-un mod negativ din toate punctele de vedere. Video-urile cu telefonul in care se aud sunetele sunt probe suficiente? Ce alte demersuri trebuie sa facem?
  Mulțumesc anticipat!

 63. Buna ziua,
  Sufar si traiesc un chin datorita unor mitocani care continua sa ne chinuie cu inregistrati de orga la orice ora din zi si noapte. Daca chem politia acestia le dau doar atentionare sau avertisment, refuza parca sa le dea amenda, deci imi inchipui ca primesc ceva bani. In fiecare weekend exact acelasi sunet in continuu in continuu, eu stau in casa mea la etajul 4 la peste 70 de m distanta si uneori nu pot sa dorm noaptea din cauza galagiei facuta de cei de la Casa Anver. Nu stiu ce sa ma mai fac, vreau sa ii dau in judecata! Imi e frica insa de mafia formata de acestia in jurul blocului meu si uneori si de amenintarile pe care le adreseaza noaptea prin microfon : gen” te caut si te bat”, “suna la 112, e nebuna!”, cand trec pe la nga acest local uneori se striga dupa mine, iar de fiecare data cand m-am dus si le-am spus ca sunt deranjata de ei au fugit dupa mine, uneori chiar inafara localului una din chelneritele lor sarindu-mi cu mainile in par. Ei au masini la dispozitie si pe unii dintre vecinii mei ii ” fac sa taca” imprumutandu-le masinile lor si cu amenintari ca ” te urmaresc si iti fac probleme”. Va rog sa ma credeti ca deseori le duc la indeplinire. Politia mi-a spus ca daca se repeta sa ii apelez, dar sa nu ii deranjez in weekend, ba uneori chiar mi-au spus ca o sa imi dea amenda daca ii sun fara motiv. Nu i-am sunat niciodata fara motiv! Vine politia, larma se opreste, dupa 20 de minute e la loc. Este teribil si ingrozitor, mi-au afectat toata activitatea profesionala timp de ani intregi. Va rog, exista vreun cerc de avocati care se pot ocupa de astfel de cazuri?

   • Buna ziua,

    Este a 3a oara cand postez pe grup:
    Va plangeti ca Romanii si va rezumati numai a va descarca necazurile pe net,grupuri etc.
    Singura solutie este sa ne strangem macar 15 persoane si sa solicitam audienta la Politia Capitalei sau la min.de Interne pt. propuneri de noi idei si schimbarea legislatiei cat si sa solicitatm o ancheta separata despre cum si-au desfasurat activitatea agentii de politie ale sectiilor la care am fost.
    Sunt si eu in aceeasi situatie de aprox.8 ani,sunt la fel de disperat ca si voi.
    Legislatia este slaba in cazul nostru iar agentii de sectii Politie nu-si prea dau interesul sau ne descurajeaza etc.
    Scrieti-mi la vecini2022@gmail.com, sa formam mai intai un grup de watsapp apoi daca suntem multi, cerere pt. primire la institutiile mentionate mai sus.
    Nu va mai plangeti pe net si atat, actionati!

 64. Bună ziua
  Locuiesc intr-un apartament la parterul unui bloc cu ieșire intr-o mică curte. Alături de Ccurtea mea se află o casă în care s-a deschis un restaurant cu terasă cu mese chiar lângă gardul meu. Zilnic ascult discuțiile clienților ce stau la mese plus muzica de fundal a restaurantului. Ce pot face pentru a opri aceste lucruri care sunt extrem de deranjante.
  Multumesc anticipat!

 65. Buna ziua! Locuiesc in Amara, judetul Ialomita. De vreo doi ani, s-a dat in folosinta, pe malul lacului, un restaurant, la care se desfasoara nunti si alte evenimente. Am sesizat Plotia Locala, Ploitia National, Agentia de mediu, Primaria si Cosiliul Local. Raspunsurile de la Politia Nationala (Politia Locala imi spune ca nu trebuie sa ma supar, sa fiu intalegatoare) si Mediu imi dau dreptate, dar situatia nu s-a schimbat; anul acesta, odata cu caldura, a revenit problema. Ce putem face noi, locuitorii din zona?

 66. Deci, Eu nu am gasit un raspuns la intrebarea pe care ati
  pus-o.
  Sigur, m-am gandit.
  Poate a inceput dupa cei 10 ani cat am lucrat in Italia. Cand am revenit, se asteptau la cadouri sub forma de BANI (EURO) nu dulciuri.
  Una din Vecinele de palier (acum este in fiecare zi pe scara de la intrare in bloc, sa ia seama la tot) Aceasta persoana a venit la mine in casa (eram in vacanta in perioada cat am lucrat in Italia)
  Mi-a spus ca a gasit o VILA in BANEASA. Sa o cumparam impreuna. Ea se ocupa de acte, de tot, Vila va fi trecuta pe numele amandura. DAR O VOI PLATI NUMAI EU.
  ( Pentru ca am EURO. Nu? ) Am trimis-o la plimbare.
  Informez ca insusi Barbatul Presedintei blocului mi-a dat intr-o seara in cap de am cazut inconstienta. Totul a fost fulgerator, fara cuvinte. Cand m-am trezit am urlat , dar nimeni din vecini nu a auzit. Plangerea mea Penala a fost trimisa pentru rezolvare la SP22, care sectie a absolvit pe respectivul de orice VINA.
  Poate ati inteles dumneavoastra ceva din situatie
  Eu DELIREZ, asa cum spun Politistele de Proximitate SP22.
  Ele sustin ca am probleme Psihice, Fara a avea ele insele studii de Medicina. Dar se pricep, suntem in Romania.
  Toata lumea isi permite orice.

  Cu respect,

  Marinescu Xenia

 67. Buna ziua,
  Ne-am mutat recent la casa, iar vecinul meu care pana acum a stat singur pe camp (si dormea cu geamul deschis noaptea), a inceput sa tipe la geam intempestiv ca dupa ora 22 sa nu mai vorbim sau sa radem in curte ca o sa cheme politia sa ne amendeze.

  Precizez geamul de la etaj al vecinului de la dormitor este la o distanta fata de gard de aproximativ 3 metri, geam care ii ofera o vedere perfecta (de care incepem sa fim deranjati)spre curtea nostra, si de vreo 15 metri fata de terasa din curte in care stam bem cafea si vorbim, Acesta il lasa frecvent deschis seara special sa fie deranjat si sa epateze cu astfel de amenintari pe un ton nervos. Mi-e nu imi pare normal sa fiu obligat de o persoana straina sa vorbesc in soapta in curtea mea dar am spus sa intreb ce se poate face.

  Ce se poate intampla? Poate chema politia sa fim amendati pentru ca radem si vobim in curte seara? Daca cheama politia cum putem demonstra ca nu suntem galagiosi doar ei sunt prea sensibili? Cum putem obliga sa tina geamul inchis pentru ca ne invadeaza intimitatea? Multumesc Edward

  • Daca doar vorbiti la un nivel ce nu deranjeaza este ok. Daca in schimb dati si drumul la muzica atunci discutam de altceva ! Desigur ca poate sa sune la Politie si poate si sa inregistreze audio/video in caz de zgomot peste limtele bunului simt ! Nu uitati ca dvs ati venit si ati creat deranj vecinilor nu ei dvs ! Inconvenientele normale de vecinatate prevad ca dvs s anu deranjati decat rar si la ocazii vecinii din jur. Dar daca acest lucru este constant si mai ales cu fond sonor (muzical)atunci intrati la inconveniente anormale de vecinatate cf Codului Civil si incalacati si legea 61/1991 modificata art 2 pct 25-27. Zgomotul petrecerilor in exterior nu trebuie efectuat indiferent de perioada orara a zilei nu doar dupa ora 22. Sintagma de la pct 27 “in zonele urbane” a fost eliminat de catre Curtea Constitutionala cu efect din 13 ian 2023.

 68. Buna dimineata,

  Ce este de facut in cazul in copiiilor mici care plang non stop si parintii nu le zic nimic? Mentionez ca se aude atat de tare, incat si noaptea suntem treziti din somn de vecina de jos. ( si nu doar noi avem problema asta).
  Sunt curioasa daca se poate face ceva.. pentru ca am incercat sa ii explicam si mamei copilului ca o intelegem doar ca uneori devine foarte greu de suportat cand te trezeste si noaptea si dimineata inainte sa sune ceasul… Parintii nu zic nimic, doar ne ignora.
  Putem face ceva?

 69. Buna ziua! Am o vecina in varsta care are dormitor fix perete in perete cu dormitorul meu. Eu locuiesc in apartamentul parintilor, tocmai ce am terminat facultatea si nu o duc foarte bine dpdv financiar, fiinda sunt in cautare de job si nu am niciun venit momentan. Vecina mi s-a plans ca patul meu face zgomot (este un pat foarte vechi, dus de tatal meu aici, dar momentan nu am bani ca sa il schimb, chiar daca am in plan sa il schimb de mult timp si oricum urmeaza sa il schimb, dar nu merita sa chem mester ca sa faca ceva la el pentru ca e pat destinat groapei de gunoi, vechi de 30 de ani) dar nu pot face nimic in legatura cu asta, insa vecina insista sa rezolv, ca altfel cheama politia si ma ameninta cu “amenzi usturatoare de pana in 3000 lei”. Ce drepturi am eu aici si ce pot face eu in legatura cu situatia asta?

 70. Totusi aici,trebuie sa fiti intelegatoare, toti am fost parinti.
  Nu este de vina nici copilul,nici parintele. Aveti o speranta ca totusi se va termina asta in 1-2 ani cand copilul va creste si nu se va mai intampla.
  Problema ramane in continuare cu animalele bipede trecute de varsta copilariei iar cutia lor craniana adapostind un nr de neuroni aprox egal cu al acelor copii nevinovati care plang.

 71. Bună ziua! Stau la bloc iar deasupra mea s au mutați niște chiriași care ma deranjeaza în fiecare zi, mai ales noaptea pana la ora 24 , 1…în primul rand copilul aleargă fără oprire, bubuit de uși și tropaituri de adulți. Am vb cu ei, dar mai rău fac…ce este de făcut în acest caz?

  • Tara asta este plina de oameni needucati. Este posibil sa nu reusiti nimic avand asemenea specimene drept vecini…

 72. Problema cea mai mare este ca politia este legata la maini in cazul tulburarii linistii, ei neputand sa faca altceva decat sa il roage pe contravenient sa opreasca galagia, in caz contrar pot da amenzi. In fapt ei nu pot lua masura de a opri zgomotul pt ca nu le permite legea, iar in cazul meu, vecinii nu au nicio treaba cu amenzile pt ca nu le platesc, statul nefiind capabil sa isi colecteze banii din amenzi, aici avand alta problema legata de legislatie.

  • Ar fi bine daca ar da amenzi mai ales ca nu snut mici deloc. Problema este ca “organul” de multe ori este in cardasie cu cei ce fac zgomot in special la restaurantele de pe la tara unde cel cu bomba e prieten cu primarul politistul popa si alte asemenea specimene locale si nici amenzi nu se dau…

 73. Buna ziua!
  Langa casa in care locuim este o spălătorie de mașini care nu respectă un program ,lucrează inclusiv duminică.Noi nu mai avem liniște deloc.Se aude foarte tare apa și aspiratoarele.Ce putem face?Am vb cu ei sa respecte un program și mi au închis telefonul.Am vb inclusiv cu primarul localității dar nu a luat măsuri.De când au deschis spălătoria noi nu mai avem liniște.

  • Legal trebuia sa obtina acordul dvs cand a amplasat acea spalatorie mai ales daca initial acolo era o locuinta si i-a schimbat functiunea de locuit in activitate economica…

 74. Legal trebuia sa obtina acordul dvs cand a amplasat acea spalatorie mai ales daca initial acolo era o locuinta si i-a schimbat functiunea de locuit in activitate economica…

   • Acordul vecinilor este necesar pt schimbarea destinatiei daca este in conflict cu cei din jur-si creeaza incompatibilitate ! Apoi mai sunt si normele sanitare care obliga la distanta minima de 15 m intre cladirea autorizata si cladirile cu geamuri vecine pt a primi Autorizare de Functionare de la Primarie. Adica incompatibilitate intre locuinte de jur imprejur si unul vrea sa faca discoteca in mijloc din locuinta ! Zonarea tine de incadrarea de la Primarie care la randul ei cf Codului Administrativ ar trebui facuta in colaborare cu rezidentii zonei. Daca nu este zonat ca mixt sau zona de divertisment ci doar rezidential atunci oricum nu se poate face si acordul este inutil…Dar Primariile in tara asta sunt stat in stat(mafiot) mai ales in zonele rurale si cam fac ce vor smecherii de pe plan local indiferent de lege si vointa celor multi din zona…

 75. Bună ziua! În blocul în care locuiesc s-a deschis o sala de sport și în fiecare zi de la ora 8 dimineața până la 15 sau 16 după amiaza se aude muzica la maxim. Am vorbit de câteva ori cu proprietarul, sala fiind chiriaș, dar nu s-a rezolvat nimic. Ce pot sa fac?

  • Buna dimineata, am o mare problema, dupa ce ma am.mutat intrun Apartament, vecini de deasupra mea , vor sa ne dea afara din casa.
   Imi baga din a doua zi dupa ce ne am.mutat, zi si noapte mirosuri agresive. Pe mine personal ma fac sa tusesc si ma ineaca, ma ustura limba, am probleme cu respiratia.si imi este greata si am sensatie de voma.
   Ce sa spun ca la fereastra dormitorului nu inceteaza sa bage mirosuri urite si nu pot sa dorm nu pot respira pe linga asra imi miroase f urit casa si lucrurile.
   Ce a ce este f periculos pt mine ca folosesc aer comprimat ca sa excelereze mirosurile iar imi fac probleme respiratori tot timpul si ma doare efectiv asa de tare ca ma pune in genunchi.
   Va rog cer sfat unde pot sa primesc ajutor.
   Acest lucru este criminal si este un atac la persoana mea si a libertati sa pot a ma desfasura liber in imobilul inchiriat.
   La fel consieder ca sint vatamata corporal cu intentie. Nu am mai lasat un comentar ca acesta
   Va multumesc

 76. Buna dimineata, am o mare problema, dupa ce ma am.mutat intrun Apartament, vecini de deasupra mea , vor sa ne dea afara din casa.
  Imi baga din a doua zi dupa ce ne am.mutat, zi si noapte mirosuri agresive. Pe mine personal ma fac sa tusesc si ma ineaca, ma ustura limba, am probleme cu respiratia.si imi este greata si am sensatie de voma.
  Ce sa spun ca la fereastra dormitorului nu inceteaza sa bage mirosuri urite si nu pot sa dorm nu pot respira pe linga asra imi miroase f urit casa si lucrurile.
  Ce a ce este f periculos pt mine ca folosesc aer comprimat ca sa excelereze mirosurile iar imi fac probleme respiratori tot timpul si ma doare efectiv asa de tare ca ma pune in genunchi.
  Va rog cer sfat unde pot sa primesc ajutor.
  Acest lucru este criminal si este un atac la persoana mea si a libertati sa pot a ma desfasura liber in imobilul inchiriat.
  La fel consieder ca sint vatamata corporal cu intentie.
  Va multumesc

 77. Buna ziua,locuiesc la bloc la et 4 in Piatra Neamt. De jumatate de an in apartamentul de sub noi s-au mutat o familie de chiriasi. Din ce am inteles au locuit la casa inainte si nu si dadeau seama ca zgomotele produse se aud si in sus. Trantit violent de usi, scrasnit de scaune, fumat pe geam la toate camerele. Am mers de mai multe ori si am incercat sa discutam politicos, le am furnizat banda pt usi, bulline pt scaune. Partial au inteles. Uneori fac zgomote infernale alteori isi aduc aminte probabil ca deranjeaza. De cateva saptamani insa pun la spalat doar noaptea, programe lungi de cate 4 ore si zgomotul ne tine treji pana dimineata. Intrebarea mea este daca le pot face plangere la politie? Multumesc

  • Plangere le puteti face – dar nu cred ca veti nimeri vreun echipaj sa le dea amenda pt ca spala cu masina rufe noaptea… E neplacut daca apartamentul nu este bine izolat fonic si masina respectiva este veche dar amenda nu cred ca vor lua… Aveti o sansa doar daca vin si respectivii au o petrecere cu muzica la maxim sa auda in clar “organul” !

 78. Daca sunt needucati este greu la aceasta varsta sa mai primeasca educatie… Dar o amenda de la politie sau 2 pe Legea 61 nu le-ar strica si ar putea de voie de nevoie sa se mai linisteasa. Deci da incercati doar cu sunat la Politie sau 112 -stiu ei pe cine sa trimita…

 79. Buna ziua !!
  Vecina de jos suna instant odata la 2 zile seara uneori si pe la orele 23.00 Ma acuza ca fac galagie ma injura si ridica vocea. Insa galagie aud si eu dar ca deasupra apartamentului meu. in care locuieste o mama cu copii care se joaca/ alearga.
  Galagia se manifesta pe la orele 12 noaptea. Dar pe mine asta nu ma deranjeaza
  Femeia de jos refuza orice discutie in contact dierct , ma ignora si continua sa sune seara. Ce pot face ?

 80. Bună ziua, d-le avocat. Vă prețuiesc pentru tot ce faceți pentru semeni. Chiar dacă nu se rezolvă cazurile cu vecinii needucați, e suficient și o vorbă bună să aline suferința. Și eu, de 15 ani trăiesc un adevărat coșmar, dar am răbdat mai cu seamă că era casa părintească și trebuia sa am grijă de părinții mei bătrâni și bolnavi. În fața casei, f. aproape este crâșma finilorr părinților mei, de unde non stop vine o gălăgie infernala. Nu am făcut nici o reclamație la politie pentru ca toți copiii sunt botezați de părinții mei și am nădăjduit ca vor înțelege de buna voie sa ia masuri în sensul acesta. Vin la Iași, unde am apartamentul, aici am alta tragedie. E bloc nou, m-am mutat dintr-un bloc vechi, stăteam la et. 1 și mi-am zis sa nu mai aud tropanituri de sus. Acum locuiesc la mansardă și, ca o ironie a sorții zgomotele vin de jos în sus. În baie a pus constructorul un ventilator, iar vecinul de sub mine îl folosește non stop. E un zgomot, probabil s-a uzat motorul de cât îl folosește, de cum intri în bloc simți ca îți taie cineva capul cu drujba. Am încercat să-i vorbesc, nu se poate. Poate că așa trebuie. E neapărat nevoie sa trăim și o viață muceniceasca, să-i suportăm pe cei needucați și fără credință. Dacă se poate, numai un semn că ați citit mesajul meu. VA mulțumesc. Cu prețuire.

 81. Buna ziua! Ce putem face impotriva unui caine din vecini , care latra zi si noapte, nu mai avem liniste in casa, nu putem sa stam in curte, sa ne deschidem geamurile! Traim intr-un stres de nedescris! Va multumesc

  • ai putea incerca cu ultrasunete. incerci mai multe frecvente pana o gasesti pe cea la care sunt receptive animalele respective. eu asa am rezolvat la curte. de cate ori il apuca latratul excesiv pe cainele vecinului pornesc aparatul si se face liniste.
   dar poate latra de foame, sau pt. ca sta legat prea mult timp. care e de fapt cauza latratului?
   eu am 3 caini si nu latra niciunul, mult sau degeaba.

 82. Buna ziua,

  Am probleme cu vecinii mei de desupra. Timp de 7 ani de cand stau in apartamentul meu, produc zgomote noaptea. Batai, zgomote care seamna cu rulajul unei bile metalice pe podea, bufnituri, etc. Ultima serie a fost cel mai grav, a inceput intr o duminica dimineata la 4:40 pana la 6 dimineata. Initial i am atentionat cu clasicul batut in teava dar degeaba, au facut mai rau. Eu le am lasat un bilet pe usa:

  “Ce muti/bati la 4:40 dimineata ?”

  Mi au lasat si ei urmatorul bilet pe usa *scris de mana” + biletul meu initial :

  “Handicapatule, daca mai bati in teava, chem politia”

  Vreau sa fac plangere la politie si sa i dau si in judecata. Eu am acum amblele bilete, Se poate considera dovada, biletul pe care mi l au lasat ei ?

  Multumesc

  • Bună ziua,
   Ieri am avut din nou, un eveniment cu vecinul de deasupra, cu care am probleme de când s-a mutat în bloc, el și încă 5-6 cetățeni străini.
   Când m am întors de la cumpărături, nici nu am apucat bine sa intru in casa ca acesta a început sa bubuie foarte rău de sus, efectiv se alerga si se bătea în tavanul meu, și în același timp scria mesaje pe grupul de locatari ca eu as produce acele zgomote și ca el cheama poliția. Lucru care s a si întâmplat, m am trezit eu cu poliția și smurd ul la ușa în condițiile în care exista și camere de filmat în bloc și se pot verifica orele la care eu abia venisem. Poliția a venit și a plecat, surprinși de situație și pentru ca eu am avut si un martor un vecin pe care l am găsit acasă și a venit sa audă zgomotele produse de vecinii de sus. Pe seara când am venit iar acasă, acesta cu inca un cetatean strain,m au ajuns din urma la lift și a început sa tipe in bloc,era ora 22.30, sa îl las în pace…EU, efectiv urla și avea o stare de agresivitate, moment în care am decis sa nu mai urc în lift de teama sa nu între și el si deoarece pe etajele superioare nu sunt camere,m am întors către ieșirea din bloc unde sunt camere și am sunat la 112, moment în care a început sa ma filmeze cu telefonul în bloc, ca ma da la protv ,efectiv ma agasa ma urmarea, imi baga telefonul in fata,a tras de ușa de la bloc moment în care am țipat sa păstreze distanta, totul este pe camere. Aceasta este a doua oara cand sun la 112 prima fiind tot o situație de genul petrecuta in fata blocului, tot pentru o situație inchipuita de el…Poliția știe deja toată situația, doar ca nu am reușit sa prind un moment în care sa facă zgomote pana vin aceștia sa îl poată amenda. Problemele provocate de acesta în ceea ce ma privește sunt mult mai multe …dar asta este cea mai recenta și vreau sa va întreb ce as putea sa fac sa îl potolesc deoarece viata mea personala este foarte afectata. Practic el face ce il taie capul fara sa aiba nici o repercusiune.Eu nu mai am viata în casa mea din August anul trecut de când au venit aceștia în bloc, chiar deasupra mea. Ma simt hartuita, agasata, provocata, nu pot sa ies pe balcon ca vin și tipa și acolo, îmi este teama sa mai vin sau sa plec de acasă sa nu mai dau cu ochii de el. Zgomotele sunt confirmate si de vecina de jos care este foarte tanara si speriata si ea..Menționez ca acesta nu are calitate de proprietar sau chirias, i s au cerut actele ptr administrație dar nu ar fi dat nimic deoarece susține ca a făcut doar o promisiune de cumparare- din August 2023…practic nu stiu ce calitate are in acest bloc.Mulțumesc!

   • Domnilor Avocati,

    Citesc comentariile aparute si nu pot sa cred.
    Chiar nimeni in tara aceasta nu este interesat sa reglementeze aceasta problema?
    Eu am facut reclamatii la toate organele din Romania, de la SP22 la Secretariatul General al Guvernului, la Presedintele Romaniei si nimic nu se misca.
    Studiati cum este in tarile civilizate. Faceti legi in acest sens.
    Nu mai lasati niste indivizi sa isi bata joc de mine si de multi altii ca mine.

    Dumnezeu cu mila. Personal ma rog acum numai la El.
    Nu se poate ca un bloc intreg sa isi bata joc de o Baba Bolnava, Singura si Organele de Politie , Judiciare, sa doarma.

    Nu mai am cuvinte.

    Marinescu Xenia 28.03.2024

 83. Deci,
  Au trecut 4,5 ani decand eu nu am liniste in garsoniera mea.
  Reclamatiile au curs la toate Organele Statului dar rezultat nu a aparut.
  Acum sunt bolnava, se poate verifica la Sistemul de Sanatate Publica.
  Ce pot face?
  Dece Guvernul Romaniei nu face o LEGISLATIE CLARA in aceasta priviinta?
  Stiu ca are treaba si asteapta VOTURILE noastre.
  Curaj DOMNILOR, poate ies multe Voturi din aceasta problema.
  Altfel pe nimeni nu intereseaza viata unei babe de 71 ani, bolnava, in imposibilitate de a dormi sau odihni la recomandarea medicului.
  Nu am ce face. Doresc celor cu functii de conducere in aceasta tara sa ajunga la un moment dat in situatia mea. Sigur, ma rog la BUNUL DUMNEZEU pentru aceasta.

 84. Buna ziua!Locuiesc într-un bloc la etaj 3 .Sub noi locuiesc doi tineri fara copii care nu suporta deranjul care-l face băiețelul meu de 3 ani ,adică aleargă,vorbește mai tare,se joaca cu mașinuțe care scot sunete…il mai temperam si noi,însă nu intelege tot timpul ,iar cand este bolnav,folosim aerosolul,aspiratorul pentru mucisori,care fac zgomote.Vecinii nu inteleg toate acestea ,ce inseamna un copil mic,si mi bat mereu în calorifer,vorbesc pe grupuri cu vecinii ca nu ne suporta galagia,ne înregistrează, ca sa strângă probe…au venit o data la usa si atat, le-am vorbit înțelegător,însă ne evita,nu ne raspund la salut,strâng probe mereu ca sa ne ameninte cu amenzi… Si noi vrem să fie copilul linistit,il reținem de la activitati,il certam,mustram ….a ajuns la gradi sa stea foarte rezervat,a observat si educatoarea schimbarea lui ca e mai rezervat si temător ca sa nu faca gălăgie de teama ca ar fi vecini…nu suntem înțeleși, iar ei continuă cu sesizari pentru a ne face reclamații.Copilul nostru are si dizabilitati,având astm bronsic si nu vreau sa-i fac mai mult rau stând mereu cu gura pe el sa nu faca zgomot,iar el simtindu-se neînțeles,suparat si frustrat….Ce este de facut, va rog sa -mi spuneti …multunesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.