Daune Morale Executare Silita Ilegala

Daune Morale Executare Silita Ilegala- Debitorii executati silit in mod ilegal sau abuziv, fie de catre recuperatorii de creante fie de catre banci, pot cere despagubiri morale.

15000 Euro Daune Morale Pentru Executare Silita Ilegala-Bomba in materia executarilor silite.

Abuzul bancilor si executorilor judecatoresti este de neimaginat.

SUMA FUSESE PLATITA INTEGRAL LA BANCA LA MOMENTUL LA CARE S-A PORNIT EXECUTAREA SILITA.

O poveste despre o executare silita si un abuz greu de imaginat, generat in baza unor clauze abuzive contractuale, a functionarilor bancari incompetenti si a abuzului executorului judecatoresc si al bancii.

Contractul pus in executare silita, impotriva garantului fidejusor,avea anexat si un act aditional, despre care banca a “uitat” in momentul punerii in executare silita a intregii sume.

Practic, contractul aditional , esalona in 12 rate, suma de 13400 de lei pe care o mai aveau de platit debitorii, insa desi acestia au formulat si cerere de rambursare anticipata si au si platiti integral debitul, banca a procedat la 2 ani distanta la executarea silita a unui debit care FUSESE STINS PRIN PLATA.

Unul dintre sotii debitorii a decedat dupa ce a primit poprirea pe cont:

Dupa primirea popririi pe cont, sotia debitorului garant fidejusor a decedat, din pricina supararii si socului ca i-au fost blocate sumele de bani din pensie,s-a declansat un accident vascular cerebral si a decedat.

Ce continea adresa de infiintare a popririi?

Nimic altceva decat faptul ca banca ceruse executarea silita a sumei de 15000 de lei, debit principal plus cheltuieli de executare, sume de bani ce fusesera DEJA platite de catre garantul fidejusor.

Debitorii care sunt executati silit ilegal, pot cere prin contestatiile la executare, obligarea bancilor sau recuperatorilor la plata de daune morale.

Toti romanii executati silit ilegal si care contesta executarea silita prin contestatie la executare,trebuie sa ceara si plata de daune morale de la creditorii care pun in executare silita in mod ilegal contractele bancare sau cele cesionate de catre banci catre recuperatorii de creante.

Debitorii pot cere si daune de imagine pentru executarile silite, publice, pentru procedura prin care au fost supusi.

Instanta de judecata aplica daune morale de 15000 de euro pentru punerea in executare silita ilegala a contractului de imprumut.

De ce a primit debitorul executat silit daune morale pentru punerea in executare silita ilegala a unui titlu executoriu?

Practica aplicarii de daune morale in faza de executare silita este una putin cunoscuta si chiar si mai putin aplicata insa daunele morale sunt o necesitate atunci cand executarea silita este ilegala, asta pentru ca procedura executionala, blocarea conturilor, executarea imobiliara dar si celelalte aspecte, sunt extrem de intruzive si provoaca profunde suferinte.

Legea perimte ca debitorul sa pretinda plata de daune morale in cadul unei contestatii la executare silita unde se reclama abuzul executorilor/bancilor.recuperatorilor:

Articolul 1.349 Răspunderea delictuală

(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.

(4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială. Articolul 1.350

Extras din hotararea instantei:

Asa fiind, avand in vedere faptele ilicite savarsite de intimata, retinute in cele ce preceda, pe de-o parte si stresul psihic resimtit de contestatori, persoana de varsta inaintata, nascuta in 1935, potrivit CNP-ului, pe de alta parte, instanta considera ca echivalentul in lei la data platii sumei de 15000 euro, este o reparatie patrimoniala corespunzatoare pentru prejudiciul suferit de catre parte.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Contact rapid pe WHATZAPP!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.