Avocat specializat in procese impotriva bancilor

Avocat specializat in procese cu bancile

Procese impotriva bancilor sunt deschise pe rolul tuturor instantelor de judecata din Romania. Un avocat specializat in procesele impotriva bancilor poate reprezenta un sprijin pentru debitorul care are inserate clauze de natura abuziva in interiorul contractului si astfel fie ca vorbim de :

a) o crestere artificiala a dobanzii;

b)un comision de administrare care ii face rata sa fie crescuta;

c)cursul valutar care a explodat;

toate duc in cele din urma la imposibilitatea de plata a creditului achizitionat si evident in cele din urma la o intrare in executare silita.

Un specialist in procesele cu bancile va poate ajuta sa identificati care sunt acele clauze de natura abuziva din contract sau chiar din cadrul unei executari silite si sa le putei combate eficient in instanta.

Un avocat specializat in procese impotriva bancilor va poate ajuta cu actiuni in instanta pentru castigarea comisionului de risc perceput in mod nelegal sau chiar a celui de acordare sau administrare si chiar in cazul inghetarii cursului valutar, ori de data mai recenta, in dosarele unde puteti invoca impreviziunea, puteti obtine adaptarea contractului cu banca.

procese impotriva bancilor

Avocat specializat in procese impotriva bancilor pentru anulare clauze abuzive.

În conformitate cu art. 4 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive încheiate între comercianţi şi consumatori, clauza contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor contractante.

De asemenea, o clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitatea consumatorului sa influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Trebuie sa aveti langa dvs. un avocat impotriva bancilor un avocat specializat pentru a va explica toate aspectele legate de clauzele abuzive.

Art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000 defineşte clauza abuzivă ca fiind aceea care dă dreptul comerciantului să modifice unilateral clauzele contractului, fără a avea un motiv întemeiat.

Conform art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000, în principiu, o clauză care dă dreptul furnizorului de servicii financiare de a modifica rata dobânzii în mod unilateral nu este abuzivă, cu condiţia ca acest lucru să se facă în baza unui motiv întemeiat prevăzut şi în contract şi, totodată, cu condiţia informării imediate a clientului, care să aibă, de asemenea, libertatea de a rezilia imediat contractul.

Bancile insereaza în cuprinsul contractului de credit un „asazis motiv întemeiat” respectiv „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară” ce trebuie dedus judecăţii.

Motivul „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară”, nu îndeplineşte condiţiile sus-menţionate , neputându-se stabili, în baza unor criterii obiective, dacă s-a produs în mod real.

Astfel bancile incalca cu bună ştiinţă dispoziţiile contractului de credit, întrucât transformarea ratei dobânzii curente fixe în dobândă variabilă şi, respectiv, majorarea ratei dobânzii se circumscriu noţiunii de modificare a clauzelor convenţiei, care se putea realiza exclusiv în baza acordului părţilor, prin act adiţional la contract, în conformitate cu art. 969 Cod civil, care reglementează forţa obligatorie a contractului, aplicabil la data încheierii contractului de credit.

Clauzele sus-menţionate sunt abuzive, întrucât creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor si acestea (clauzele abuzive) fiind atacate pe cale judiciara (in instanta) va pot ajuta in optimizarea situatiilor financiare personale.

Av.Drd. Cuculis Adrian

48 comments to “Avocat specializat in procese impotriva bancilor”
 1. am si eu o sentinta judecatoreasca cu BANCPOST SI NU MI SE PUNE IN APLICARE CE SA FAC?
  SENTINTA E DEFINITIVA.VA MULTUMESC.

 2. Buna ziua.Am un credit in chf la raiffaisen cu ipoteca din 2008.Sunt la zi cu toate ratele.Nu am intarziat niciodata.Acum cateva zile am fost sunata de la banca si ni s-a propus restructurarea creditului trecand de la chf la ron.Oferta care dupa un prim calcul pare a fi mai avantajoasa penru noi,au spus ei.In cateva zile trebuie sa le dau raspunsul pentru ca au mentionat ca daca nu ma grabesc in luarea unei decizii,oferta poate sa nu mai fie valabila.Eu intentionam sa merg in justitie pentru ca la acordarea creditului mi-au fost opriti 2,2%comision de acordare,si un comision de administrare de 0,15% lunar,pe care il platesc din prima luna si pana la sfarsitul perioadei de creditare si poate aveam sanse si cu plata ratelor la cursul de schimb din data acordarii creditului.Sunt disperata.Imi este teama ca aceasta propunere din partea bancii sa nu fie o modalitate de a nu mai putea face nimic impotriva lor pe viitor.Va rog ajutati-ma cu o consiliere.Va multumesc mult.

  • Buna ziua
   Am si eu problema cu un credit facut in 2013 la BRD . Am achitat ratele pana intr un moment in care am fost executata si mi s a dublat suma. Am achitat ratele carre executor oar anul trecut in decembrie am primit o citatie in care specifica suma integrala , cea din i2013. Adica timp de 6 ani nu s a achitat nimic din credi. Pot face dovada platii prin chitante . As avea nevoie de ajutorul
   Dumneavoastra sa pot alfa ce se intampla cu acel credit pentru ca nu mai pot platii la nesfarsit .
   Alt aspect , creditul a fost facut la BRD iar la Raiffasen mi s a pus proprire pe toti salariul si imi apare suma de 29.000 lei cu minus pe cardul de salariu. Nu pot intelege toata legislatia bancara de aceea as dori sa va solicit ajutorul.

   Cu stima
   Mihaela Voica

 3. Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 7100 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA FAC LA BANKPOST.

 4. Buna ziua prietenul meu are un proces cu o firma de recuperatori iar avocata actuala ia spus ca nu are ce sa mai faca pentru ca cei de la firma au zis ca el a fost instiintat dar el in ultimii 3 ani nu a primit absolut nimic din partea lor cum puteam proceda

  • Am avut credit din 2008 în Chf la fostul Pireus la un moment după ce am achitat aproape jumătate din credit 9000chf din 20000 nu am mai putut achita şi am fost executat în lipsă fără să fiu întrebat şi la momentul actual am poprire pe salariu circa 1000ron.Aş dori să ştiu dacă se mai poate acționa în judecată dosarul se află la Kruk.O altă întrebate este daca se poate verifica faptul că multe conturi în perioada 2008,2009,2010 au fost externalizate ceea ce a modificat şi influențat creşterea ratei?

 5. am avut de facut o plata la un furnizor extern, un hacker a interceptat factura proforma si a modificat-o.am platit intr-un cont fals dar am observat si am notificat banca raiffeisen in 2-3 ore
  This message didn’t send. Click to try again.
  .

  cu toate astea nu au oprit plata si spun ca nu pot face nimic.a trecut mai mult de o luna
  This message didn’t send. Click to try again.
  .

  11:26

  consider ca nu au facut nimic si ar trebui sa plateasca ei.se poate?suntem firma

  • Buna ziua,

   Am 2 dosare de executare la Kruk. Unul este de 8000 lei si altul de 5000 lei.
   In poprire executorul a mentionat clar care sunt sumele, insa cand am transmis cererea de esalonare catre ei raspunsul a venit de la Kruk si nu de la executor, iar la sume ei au mai adaigat cate 100 de lei si spun ca acestea sunt sume pentru verificaripe pe cate le-au facut.
   Este normal ca ei sa mai perceapa alte sume decat in instii tarea de la executor unde este precizata suma datorata si cheltuielile de executare? Au ei acest drept? Cum m-as putea indrepta catre ei si cum ma pot asigura ca sunele nu vor mai creste?

   Eu in prezent nu realizez venituri si nu am realizat de cand mi-am pierdut serviciul si nu am mai putut achita datoria, insa fiica mea ma ajuta sa achit 100 lei pe o poprire si 150 lei pe cealalta.

   Imi este teama ca aceste sume se nu se dubleze pana la finele platii.

   Va rog mult sa ma ajiutati si sa-mi comunicati cum ar trebui sa procedez, sa ma inteleaga ca sunt o persoana de bunacredinta care isi recunoaste datoria si vrea sa o plateasca in limitele posibilitatilor pe care le are.

   Toate cele bune!

    • Bună va rog dacă ma puteți ajuta mama mea a luat o garsoniera la licitație iar de 3 ani se tot amână nici garsoniera nui da nici banii înapoi. Garsoniera era a unui italian care se judeca cu banca ca a evaluato la banii mai putini iar mama e la mijloc nu are ce face?? Italianu are avocat mama nu are a fost la câțiva toți iau zis ca nui ia banii aiurea ca nu are rost. Chiar nu poate face nimik se plimba de 3 ani are 60de ani bolnava cu multe are tratamente nu pot face ninika s-o ajut???? nu putem cere daune și noi sau măcar sase finalizeze anu asta va rog mult aștept un email

 6. Buna! Ma nu mes Adi sant cu client al Banci Romanesti,si asi dori informati pt demersul unor clauze impuse de banca,care sant taxele pt a deschide un proces inpotriva banci,ast raspuns,cu respect!

 7. Buna ziua
  As avea si eu o intrebare.
  Am avut o executare silita de la biroul executoresc bejcrisanradu in valoare de 2243 si mi s-a retinut din salar 1800 direct de angajator si proprire pe cont adica blocat…eu am virat 2000 online catre biroul bej cluj sa imi retina ce suma a ramas 400 si ceva dar ei nu mi-au virat diferenta inapoi in cont afirmant ca inca nu s-a precesat platiile dar proprirea de pe contul bancar mi s-a ridicat.Eu zic daca proprirea pe cont e ridicata inseamna ca au primit bani doar ca nu doresc sa imi transfere diferenta ce am platit-o in plus.?
  As mai avea o intrebare e legal sa imi retina chiar atati bani 3800 din salar eu avand 5200…nu e 30 la suta din venit ??
  Va rog ajutati-ma ce as putea sa fac sa imi recupetez suma platita in plus.Multumesc.

 8. Buna ziua ,
  Ma numesc Daniela . Cazul meu este putin mai delicat, dar apelez la dvs ptr ca nu stiu pe cine sa intreb.
  In august 2018 sotul meu a mers la Banca Unicredit ptr un credit nevoi personale . Pe langa acest credit doamna binevoitoare i-a inmanat si cheile de la apartamentul dansei pentru a-si faca un dus si se odihni pana i se aproba.creditul
  Ulterior am descoperit discutii dupa telef de servici al doamnei cu sotul meu la o ora neadecvata .In cazul in care depun o reclamatie catre banca cu aceste fapte , crede ti ca cineva va lua in seama , crede ti ca se vor lua vreun fel de masuri ?Acum ei sunt impreuna .
  Mutumesc frumos!

  • Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 8.000 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA Fac.. Sunt și codebitoare într.un alt contract la fostul sot la BRD unde împrumutul a fost de 40.000 iar acum mi a venit poprire de 69.000,credit din care s.a plătit și cu buna credință pana la a avea probleme și după prin poprire pe salariu iar dobânzile sunt tot colosale.. Suma finala actuala fiind cea precizata. Va rog sa mi spuneti dacă se poate face ceva.

 9. Buna ziua.Am un credit la Easy Credit și acum sunt in executare, a fost prima licitație a bunului.Va rog să-mi spuneți dacă există vreo cale legală de a opri licitația.Va mulțumesc.

  • Buna ziua!
   Am facut actiune pt clauze abuzive, in actiune nu au fost cetute dobanzi si penalitati,pe parcursul procesului s a cerut si penalitati..dar instanta mi-a reapins pe motiv ca nu am cerut la introducerea actiubii.
   Am facut toate caile de atac si mi-au fost respinse.
   As dori sa introduc o alta acțiune pentru dobanzi si penalitati,se poate.
   Eventual si pe inghetare curs valutar la momentul creditului.
   Se poate?
   Multumesc frumos!

 10. Buna ziua.am si eu un credit la banca brd unde rata lui este de 495…acum cativa ani am ramas in urma putin cu ratele..dar depun lunar bani in contul lor..dar nu suma de 495 ci 300 am pus 400 cat am avut posibilitate in fiecare luna..suma cu care am ramas datoare la ei este de 6300 lei…am depus 400 lei inclusiv pe luna mai..iar ieri 21.05.2019 am primit acasa o scrisoare de la un executor judecator o hartie din data de 19.04 cu poprire pe cont plus dobanzi si comisioane.. iar de la suma de 6300 am ajuns la suma de 8200!Intrebarea mea este:au dreptul sa mi mai opreasca bani cei de la brd dau au vandut dosarul unui executor?sau de ce au vandut dosarul dak eu le am aratat k depun bani lunar ..si am intentia de a achita creditul. Stiu ca daca le depun bani lunar nu au dreptul de a vinde dosarul asa este?acum in loc sa termin creditul de 6300 ramasi trebuie sa mai platesc inka 2000de le in plus!va multumesc si astept un raspuns

 11. Buna ziua,

  Am un contract cu BCR pt. banca pentru locuinte (BPL) care ajunge la scadenta in luna decembrie 2019 (a fost pe 5 ani). Mai nou mi s-a comunicat ca nu o sa primesc prima de la stat daca nu fac dovada achizitionarii unui nou credit pt o casa sau daca nu aduc documente care sa ateste faptul ca am renovat apartamentul pt care sunt proprietara (adica pt care am credit in derulare).
  Mentionez faptul ca la data semnarii in contract nu erau mentionate aceste detalii: ca trebuie facuta dovada cu documente pentru a primi partea statului.
  Eu as dori sa utilizez banii pentru rambursare anticipata la un credit prima casa pe care il am in derulare si mi-au spus ca nu este acceptat cu toate ca pot dovedi ca pt asta il ultilizez.

  Credeti ca daca ii dau in judecata o sa am castig de cauza, ca au venit cu modificari pentru care eu nu am semnat si nici nu sunt specificate in contractul incheiat in 2014?

  Multumesc anticipat.
  O zi buna,
  Alina Ratala

   • Buna ziua . Am doua credite la BCR din 2008 cu ipoteca . Cumulate sunt 60000€ pentru care am platit in primii 2 ani 340€ lunar dupa care au crescut la 700€ lunar pana in 2015 cand mi-au refacut un alt contract cu 370€ lunar ajungand. Pana la 400€( in 2014 am platit alti 8000€ cash sperand ca vor scade ratele). Pot recupera din comisioanele aplicate ilegal? Va multumesc!

 12. Buna ziua am si eu o problema,sotul meu a facut 2carduri la banca transilvania acum 3ani,nu w putut fi la zi cu ratele din motive personale.Am primit oridin judecatores din partea executorului si incercam de 1an de zile sa ne faca o rata lunar dar nu vrea decat suma toata!Nu avem posibilitate sa dam 300de milioane odata si dobanzile cresc!Nu inteleg de ce continua dobanzile cand cardurile sunt inchise?Cei de la raifesen au trimis proprire la munca,au incheiat dobanzile si ne-am achitat!Care ar fi motivul?Va multumesc

 13. Buna ziua.

  Acum aproximativ 6-7 ani, am fost executat silit datorita unui credit in franci elvetieni.
  Desi plateam ratele acestui credit ipotecar, am avut alte rate pe care nu le-am mai putut plati, deoarece rata acestui credit a fost dublata, astfel, imobilul detinut a fost executat. Singurul lucru aflat in proprietate, o masina Dacia Logan,, a fost deasemenea vanduta.

  Dupa ce s-au executat toate bunurile, se pare ca nu s-au achitat datoriile (Bancile si-au impartit un procentaj.. dar nu s-au acoperit creditele)
  In momentul de fata locuiesc cu chirie, o chirie pe care nu mi-o permit, impreuna cu sotia si un copil.
  M-am angajat cu carte de munca la un moment dat, iar drept urmare, bancile (caci nu se da detalii care banca) au pus poprire pe tot salariul meu. Nu mai spun, ca se pusese poprire si pe cardul de alocatie al copilului.
  Am fost nevoit sa plec in Italia.. doar ca sa supravietuiesc impreuna cu familia mea.

  Intrebarea mea este acum: Cum pot trai, eu cu familia mea? Muncind pentru a da tot salariul bancilor, pana vom muri de foame?

  Orice salariu as putea obtine, mai mult de 70% din el, il datorez chiriei. Nu am ce suma sa dau la banca.
  Ce pot face? Nu m-a informat nimeni cata datorie mai am, dar avand in vedere ca sigur am fost dat in judecata, probabil ca mari..

  Vreau sa o scot la capat cumva.. daca se poate. Sa stiu ce si cui mai datorez.. si cui sa ma adresez..

  Multumesc!

 14. Am platit de pe firma o factura proforma in Anglia pt niste utilaje. Inainte de plata am verificat daca exista acea firma in mod real si nu am gasit nici o problema. Utilajele nu au sosit si dupa mai multe investigatii am aflat ca am fost fraudati. Firmei din Anglia i s-a furat identitatea. Toate datele erau corecte numai contul nu era al firmei. Dupa trei saptamani am cerut anularea platii dar acel cont se golise. Am facut plangere la parchet si la Action Fraud Anglia. Consideram ca banca din Anglia are vina ca trebuia sa verifice datele de pe ordinul de plata, adica sa observe ca contul nu apartine beneficiarului si sa nu opereze banii. Am cerut bancii din Anglia sa isi asume vina si sa ne despagubeasc la fel am scris si la financial onbudsman. Asteptam raspunsul lor. Va rog sa imi spuneti in caz de raspuns negativ avem cale de atac impotriva bancii BRD din Romania prin care am transmis banii? BRD zice ca nu are vina pt ca o transmis corect datele catre banca HBSC din Anglia. Multumesc, astept raspunsul Dvs.

  • Buna ziua. Ne-am confruntat cu acest tip de criminalitate informatica si acum un an cu privire la plata pentru o masina de lux. Sigur ca am mers pe plangere penala si pe baza cooperarii politienesti lucrurile au avansat mult mai usor. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 15. Din cauza problemelor finaciare am ramas in urma cu doua rate si nu mai pot sa le platesc am fost la banca sa ii rog sa imi bage in credit si sa ii mai amane cu 3 luni până imi vine si mie posnatalu si me au. Spus că intai trebuie sa imi achit ratele si pe urma sa imi aman ratele la banca si doar le-am explicat că nu mai pot ce ma sfătuiți să fac va rog

 16. Buna ziua! Varul meu are o poprire la UniCredit. I se oprește 50 la sută și din avans și din lichidare. Este corect?

 17. Buna ziua. Am un credit la Pireus in CHF .. din 2008 cred .. din 2009 nu am mai avut posibilitate.a de a plati din cauza crizei care a fost atunci . Pe parcursul anilor am fost sunat de diferite firme de recuperare … Nu am semnat nimic cu ei nu am achitat nimic la nimeni din momentul în care am încetat plata catre banca . In iulie 2016 am avut oprire pe salariu , nu stiu cat pt ca acel salariu a fost ultimul pe care l.am avut in romania de atunci sunt in UK. Anul trecut am facut o verificare in Biroul de Credit si nu apar. Ce vreu sa stiu este , ce pot face , s-a prescris datorie.a având în vedere k sunt aproape 11 ani , cum sa fac sa pot sa am proprietati pe numele meu in RO fara sa vina banca peste mine ?! Multumesc

 18. Buna ziua, ma numesc Andreea. Am un card de cumpărături Cetelem cu acoperire de 6500 lei am achiziționat cu el o factura in 2900lei, ce am achitat-o in rate pe o perioada de 12 luni.mentionez ca asta s-a întâmplat acum 3 ani. Am primit astăzi notificare de executate silită cu suma de 6000lei cum ca cardul a rămas descoperit cu restul sumei. Întrebarea mea este dacă achit aceasta datorie pentru a nu cumula dobânzi și mai mari pot ulterior sa intentez proces împotriva lor pentru clauze abuzive? Și in cât timp?

 19. Buna ziua,ma numesc Nicu.Am făcut doua credite in 2007 pe care după criza din 2008 nu am mai putut sa le achit apoi am plecat in străinătate și acum doresc sa ma întorc in România la adresa unde am stat cu părinții mei am primit niște ordine de executare silită dar le-am ingnorat. Ce se poate face acum,cum pot afla ce datori am exact și dacă pot contesta acele datorii in instanța ?

 20. Bună seara,
  Am doua dosare jud împotriva San Paolo Bank. In 2008 fostul soț a contractat 2 credite pe firma in perioada când eram căsătoriți. Abia după divorț am aflat de existenta lor și de falsificarea semnăturii mele ca și garant (cică). Pt fiecare in parte am deschis proces în instanta, insa la unul din ele sunt tot în faza incipienta, deși au trecut peste 4 ani de la deschidere. Nu știu de ce durează atât. E normal?
  Mulțumesc

 21. Bună ziua! Mă numesc Adrian. În anul 2009 am împrumutat de la Raiffeisen Bank suma de 36000 lei. Am plătit ratele pana în anul 2012 însă, datorita faptului ca mi s-a redus salariul cu 25 %, am rămas în urmă, iar în 2014 s-a dispus executarea silită. Am plătit lunar, timp de 6 ani, suma de 52100 lei, iar acum am primit de la bancă o somație de plata pentru suma de 56000 lei. Am aflat că această sumă reprezinta penalități. Ce trebuie sa fac, pentru a nu se emite o altă hotărâre de executare silită împotriva mea? În felul acesta, îmi trebuie 3 vieti sa scap de datoria la această bancă! Mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.