Avocat specializat in procese impotriva bancilor

Avocat specializat in procese impotriva bancilor

Logo

Avocat specializat in procese impotriva bancilor cu actiuni in instanta pentru castigarea comisionului de risc perceput in mod nelegal. Avocat specializat in procese impotriva bancilor pentru anulare clauze abuzive

În conformitate cu art. 4 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive încheiate între comercianţi şi consumatori, clauza contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor contractante.

De asemenea, o clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitatea consumatorului sa influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000 defineşte clauza abuzivă ca fiind aceea care dă dreptul comerciantului să modifice unilateral clauzele contractului, fără a avea un motiv întemeiat.

Conform art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000, în principiu, o clauză care dă dreptul furnizorului de servicii financiare de a modifica rata dobânzii în mod unilateral nu este abuzivă, cu condiţia ca acest lucru să se facă în baza unui motiv întemeiat prevăzut şi în contract şi, totodată, cu condiţia informării imediate a clientului, care să aibă, de asemenea, libertatea de a rezilia imediat contractul.

Bancile insereaza în cuprinsul contractului de credit un „asazis motiv întemeiat” respectiv „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară” ce trebuie dedus judecăţii.

Motivul „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară”, nu îndeplineşte condiţiile sus-menţionate , neputându-se stabili, în baza unor criterii obiective, dacă s-a produs în mod real.

Astfel bancile incalca cu bună ştiinţă dispoziţiile contractului de credit, întrucât transformarea ratei dobânzii curente fixe în dobândă variabilă şi, respectiv, majorarea ratei dobânzii se circumscriu noţiunii de modificare a clauzelor convenţiei, care se putea realiza exclusiv în baza acordului părţilor, prin act adiţional la contract, în conformitate cu art. 969 Cod civil, care reglementează forţa obligatorie a contractului, aplicabil la data încheierii contractului de credit.

Clauzele sus-menţionate sunt abuzive, întrucât creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor si acestea (clauzele abuzive) fiind atacate pe cale judiciara (in instanta) va pot ajuta in optimizarea situatiilor financiare personale.

Apelati la serviciile noastre juridice cu incredere pentru a putea identifica cea mai buna solutie personalizata cazului dumneavoastra.

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

5 Comments
  1. Buna ziua.Am un credit in chf la raiffaisen cu ipoteca din 2008.Sunt la zi cu toate ratele.Nu am intarziat niciodata.Acum cateva zile am fost sunata de la banca si ni s-a propus restructurarea creditului trecand de la chf la ron.Oferta care dupa un prim calcul pare a fi mai avantajoasa penru noi,au spus ei.In cateva zile trebuie sa le dau raspunsul pentru ca au mentionat ca daca nu ma grabesc in luarea unei decizii,oferta poate sa nu mai fie valabila.Eu intentionam sa merg in justitie pentru ca la acordarea creditului mi-au fost opriti 2,2%comision de acordare,si un comision de administrare de 0,15% lunar,pe care il platesc din prima luna si pana la sfarsitul perioadei de creditare si poate aveam sanse si cu plata ratelor la cursul de schimb din data acordarii creditului.Sunt disperata.Imi este teama ca aceasta propunere din partea bancii sa nu fie o modalitate de a nu mai putea face nimic impotriva lor pe viitor.Va rog ajutati-ma cu o consiliere.Va multumesc mult.

  2. Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 7100 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA FAC LA BANKPOST.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.