Avocat specializat in procese impotriva bancilor

Avocat specializat in procese impotriva bancilor

Logo

Avocat specializat in procese impotriva bancilor cu actiuni in instanta pentru castigarea comisionului de risc perceput in mod nelegal. Avocat specializat in procese impotriva bancilor pentru anulare clauze abuzive

În conformitate cu art. 4 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive încheiate între comercianţi şi consumatori, clauza contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor contractante.

De asemenea, o clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitatea consumatorului sa influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respectiv.

Art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000 defineşte clauza abuzivă ca fiind aceea care dă dreptul comerciantului să modifice unilateral clauzele contractului, fără a avea un motiv întemeiat.

Conform art. 1 lit. a) din anexa Legii 193/2000, în principiu, o clauză care dă dreptul furnizorului de servicii financiare de a modifica rata dobânzii în mod unilateral nu este abuzivă, cu condiţia ca acest lucru să se facă în baza unui motiv întemeiat prevăzut şi în contract şi, totodată, cu condiţia informării imediate a clientului, care să aibă, de asemenea, libertatea de a rezilia imediat contractul.

Bancile insereaza în cuprinsul contractului de credit un „asazis motiv întemeiat” respectiv „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară” ce trebuie dedus judecăţii.

Motivul „intervenirii unor schimbări semnificative pe piaţa monetară”, nu îndeplineşte condiţiile sus-menţionate , neputându-se stabili, în baza unor criterii obiective, dacă s-a produs în mod real.

Astfel bancile incalca cu bună ştiinţă dispoziţiile contractului de credit, întrucât transformarea ratei dobânzii curente fixe în dobândă variabilă şi, respectiv, majorarea ratei dobânzii se circumscriu noţiunii de modificare a clauzelor convenţiei, care se putea realiza exclusiv în baza acordului părţilor, prin act adiţional la contract, în conformitate cu art. 969 Cod civil, care reglementează forţa obligatorie a contractului, aplicabil la data încheierii contractului de credit.

Clauzele sus-menţionate sunt abuzive, întrucât creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor si acestea (clauzele abuzive) fiind atacate pe cale judiciara (in instanta) va pot ajuta in optimizarea situatiilor financiare personale.

Apelati la serviciile noastre juridice cu incredere pentru a putea identifica cea mai buna solutie personalizata cazului dumneavoastra.

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

29 comments to “Avocat specializat in procese impotriva bancilor”
 1. Buna ziua.Am un credit in chf la raiffaisen cu ipoteca din 2008.Sunt la zi cu toate ratele.Nu am intarziat niciodata.Acum cateva zile am fost sunata de la banca si ni s-a propus restructurarea creditului trecand de la chf la ron.Oferta care dupa un prim calcul pare a fi mai avantajoasa penru noi,au spus ei.In cateva zile trebuie sa le dau raspunsul pentru ca au mentionat ca daca nu ma grabesc in luarea unei decizii,oferta poate sa nu mai fie valabila.Eu intentionam sa merg in justitie pentru ca la acordarea creditului mi-au fost opriti 2,2%comision de acordare,si un comision de administrare de 0,15% lunar,pe care il platesc din prima luna si pana la sfarsitul perioadei de creditare si poate aveam sanse si cu plata ratelor la cursul de schimb din data acordarii creditului.Sunt disperata.Imi este teama ca aceasta propunere din partea bancii sa nu fie o modalitate de a nu mai putea face nimic impotriva lor pe viitor.Va rog ajutati-ma cu o consiliere.Va multumesc mult.

 2. Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 7100 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA FAC LA BANKPOST.

 3. Buna ziua prietenul meu are un proces cu o firma de recuperatori iar avocata actuala ia spus ca nu are ce sa mai faca pentru ca cei de la firma au zis ca el a fost instiintat dar el in ultimii 3 ani nu a primit absolut nimic din partea lor cum puteam proceda

  • Am avut credit din 2008 în Chf la fostul Pireus la un moment după ce am achitat aproape jumătate din credit 9000chf din 20000 nu am mai putut achita şi am fost executat în lipsă fără să fiu întrebat şi la momentul actual am poprire pe salariu circa 1000ron.Aş dori să ştiu dacă se mai poate acționa în judecată dosarul se află la Kruk.O altă întrebate este daca se poate verifica faptul că multe conturi în perioada 2008,2009,2010 au fost externalizate ceea ce a modificat şi influențat creşterea ratei?

 4. am avut de facut o plata la un furnizor extern, un hacker a interceptat factura proforma si a modificat-o.am platit intr-un cont fals dar am observat si am notificat banca raiffeisen in 2-3 ore
  This message didn’t send. Click to try again.
  .

  cu toate astea nu au oprit plata si spun ca nu pot face nimic.a trecut mai mult de o luna
  This message didn’t send. Click to try again.
  .

  11:26

  consider ca nu au facut nimic si ar trebui sa plateasca ei.se poate?suntem firma

  • Buna ziua,

   Am 2 dosare de executare la Kruk. Unul este de 8000 lei si altul de 5000 lei.
   In poprire executorul a mentionat clar care sunt sumele, insa cand am transmis cererea de esalonare catre ei raspunsul a venit de la Kruk si nu de la executor, iar la sume ei au mai adaigat cate 100 de lei si spun ca acestea sunt sume pentru verificaripe pe cate le-au facut.
   Este normal ca ei sa mai perceapa alte sume decat in instii tarea de la executor unde este precizata suma datorata si cheltuielile de executare? Au ei acest drept? Cum m-as putea indrepta catre ei si cum ma pot asigura ca sunele nu vor mai creste?

   Eu in prezent nu realizez venituri si nu am realizat de cand mi-am pierdut serviciul si nu am mai putut achita datoria, insa fiica mea ma ajuta sa achit 100 lei pe o poprire si 150 lei pe cealalta.

   Imi este teama ca aceste sume se nu se dubleze pana la finele platii.

   Va rog mult sa ma ajiutati si sa-mi comunicati cum ar trebui sa procedez, sa ma inteleaga ca sunt o persoana de bunacredinta care isi recunoaste datoria si vrea sa o plateasca in limitele posibilitatilor pe care le are.

   Toate cele bune!

 5. Buna! Ma nu mes Adi sant cu client al Banci Romanesti,si asi dori informati pt demersul unor clauze impuse de banca,care sant taxele pt a deschide un proces inpotriva banci,ast raspuns,cu respect!

 6. Buna ziua
  As avea si eu o intrebare.
  Am avut o executare silita de la biroul executoresc bejcrisanradu in valoare de 2243 si mi s-a retinut din salar 1800 direct de angajator si proprire pe cont adica blocat…eu am virat 2000 online catre biroul bej cluj sa imi retina ce suma a ramas 400 si ceva dar ei nu mi-au virat diferenta inapoi in cont afirmant ca inca nu s-a precesat platiile dar proprirea de pe contul bancar mi s-a ridicat.Eu zic daca proprirea pe cont e ridicata inseamna ca au primit bani doar ca nu doresc sa imi transfere diferenta ce am platit-o in plus.?
  As mai avea o intrebare e legal sa imi retina chiar atati bani 3800 din salar eu avand 5200…nu e 30 la suta din venit ??
  Va rog ajutati-ma ce as putea sa fac sa imi recupetez suma platita in plus.Multumesc.

 7. Buna ziua ,
  Ma numesc Daniela . Cazul meu este putin mai delicat, dar apelez la dvs ptr ca nu stiu pe cine sa intreb.
  In august 2018 sotul meu a mers la Banca Unicredit ptr un credit nevoi personale . Pe langa acest credit doamna binevoitoare i-a inmanat si cheile de la apartamentul dansei pentru a-si faca un dus si se odihni pana i se aproba.creditul
  Ulterior am descoperit discutii dupa telef de servici al doamnei cu sotul meu la o ora neadecvata .In cazul in care depun o reclamatie catre banca cu aceste fapte , crede ti ca cineva va lua in seama , crede ti ca se vor lua vreun fel de masuri ?Acum ei sunt impreuna .
  Mutumesc frumos!

  • Sunt in executare cu mai multe credite 3 si mi se opreste jumatate din venit(salariu).Prooblema este ca firmele de recuperare au pus niste dobanzi colosale si nu mai reusesc sa scap de datorii.PT UN CREDIT DE 8.000 AM PLATIT SUMA DE 440.000 LEI PANA IN PREZENT CE POT SA Fac.. Sunt și codebitoare într.un alt contract la fostul sot la BRD unde împrumutul a fost de 40.000 iar acum mi a venit poprire de 69.000,credit din care s.a plătit și cu buna credință pana la a avea probleme și după prin poprire pe salariu iar dobânzile sunt tot colosale.. Suma finala actuala fiind cea precizata. Va rog sa mi spuneti dacă se poate face ceva.

 8. Buna ziua.Am un credit la Easy Credit și acum sunt in executare, a fost prima licitație a bunului.Va rog să-mi spuneți dacă există vreo cale legală de a opri licitația.Va mulțumesc.

  • Buna ziua!
   Am facut actiune pt clauze abuzive, in actiune nu au fost cetute dobanzi si penalitati,pe parcursul procesului s a cerut si penalitati..dar instanta mi-a reapins pe motiv ca nu am cerut la introducerea actiubii.
   Am facut toate caile de atac si mi-au fost respinse.
   As dori sa introduc o alta acțiune pentru dobanzi si penalitati,se poate.
   Eventual si pe inghetare curs valutar la momentul creditului.
   Se poate?
   Multumesc frumos!

 9. Buna ziua.am si eu un credit la banca brd unde rata lui este de 495…acum cativa ani am ramas in urma putin cu ratele..dar depun lunar bani in contul lor..dar nu suma de 495 ci 300 am pus 400 cat am avut posibilitate in fiecare luna..suma cu care am ramas datoare la ei este de 6300 lei…am depus 400 lei inclusiv pe luna mai..iar ieri 21.05.2019 am primit acasa o scrisoare de la un executor judecator o hartie din data de 19.04 cu poprire pe cont plus dobanzi si comisioane.. iar de la suma de 6300 am ajuns la suma de 8200!Intrebarea mea este:au dreptul sa mi mai opreasca bani cei de la brd dau au vandut dosarul unui executor?sau de ce au vandut dosarul dak eu le am aratat k depun bani lunar ..si am intentia de a achita creditul. Stiu ca daca le depun bani lunar nu au dreptul de a vinde dosarul asa este?acum in loc sa termin creditul de 6300 ramasi trebuie sa mai platesc inka 2000de le in plus!va multumesc si astept un raspuns

 10. Buna ziua,

  Am un contract cu BCR pt. banca pentru locuinte (BPL) care ajunge la scadenta in luna decembrie 2019 (a fost pe 5 ani). Mai nou mi s-a comunicat ca nu o sa primesc prima de la stat daca nu fac dovada achizitionarii unui nou credit pt o casa sau daca nu aduc documente care sa ateste faptul ca am renovat apartamentul pt care sunt proprietara (adica pt care am credit in derulare).
  Mentionez faptul ca la data semnarii in contract nu erau mentionate aceste detalii: ca trebuie facuta dovada cu documente pentru a primi partea statului.
  Eu as dori sa utilizez banii pentru rambursare anticipata la un credit prima casa pe care il am in derulare si mi-au spus ca nu este acceptat cu toate ca pot dovedi ca pt asta il ultilizez.

  Credeti ca daca ii dau in judecata o sa am castig de cauza, ca au venit cu modificari pentru care eu nu am semnat si nici nu sunt specificate in contractul incheiat in 2014?

  Multumesc anticipat.
  O zi buna,
  Alina Ratala

   • Buna ziua . Am doua credite la BCR din 2008 cu ipoteca . Cumulate sunt 60000€ pentru care am platit in primii 2 ani 340€ lunar dupa care au crescut la 700€ lunar pana in 2015 cand mi-au refacut un alt contract cu 370€ lunar ajungand. Pana la 400€( in 2014 am platit alti 8000€ cash sperand ca vor scade ratele). Pot recupera din comisioanele aplicate ilegal? Va multumesc!

 11. Buna ziua am si eu o problema,sotul meu a facut 2carduri la banca transilvania acum 3ani,nu w putut fi la zi cu ratele din motive personale.Am primit oridin judecatores din partea executorului si incercam de 1an de zile sa ne faca o rata lunar dar nu vrea decat suma toata!Nu avem posibilitate sa dam 300de milioane odata si dobanzile cresc!Nu inteleg de ce continua dobanzile cand cardurile sunt inchise?Cei de la raifesen au trimis proprire la munca,au incheiat dobanzile si ne-am achitat!Care ar fi motivul?Va multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.