Avocat Dreptul Muncii

Daca sunteti in cautarea unui avocat dreptul muncii , in primul rand trebuie sa identificati in mod concrect care sunt atributiile acestuia si rolul lui pentru a va scapa fie de un contract abuziv cu angajatorul fie invers.

Avocatul specializat in dreptul muncii are o sarcina foarte clara fara sa conteze daca apara pe angajat sau pe angajator si anume:

 • Sa protejeze drepturile partilor ce deriva din contractul de munca si sa aplice legislatia muncii in favoarea celui ce intampina o problema in raporturile de munca generand astfel litigii de munca.

Dreptul muncii reprezinta de esenta o ramura a dreptului civil extrem de importanta si cu o cautare foarte mare avand in vedere ca sunt reglemetare toate raporturile dintre angajat si angajator dar si dintre angajator si institutiile statului iar in relatiile de munca devine absolut indispensabil un avocat specializat in dreptul muncii care sa centreze aceste relatii din punct de vedere juridic.

Ori de cate ori apar probleme de natura juridica in raporturile de munca, un avocat pe probleme de munca , este singura solutie prin care puteti fi sigur ca fie nu sunteti concediat abuziv fie daca sunteti angajator, sunteti ferit de abuzurile statului sau a altor parteneri de afaceri.

Avocat Dreptul Muncii

In materialul de astazi vom analiza absolut totul despre dreptul muncii si cel mai bun avocat pe litigii de munca in raport de problema pe care o intampinati.

Sa incepem :

Despre dreptul muncii – litigii si conflicte de munca , avocat conflicte de munca

Litigiile de munca apar ori de cate ori in interpretarea sau desfasurarea unui contract de munca, partile ajung sa aiba o neintelegere legata de bani, ore suplimentare sau atributii ale angajatului sau chiar si viceversa, bani sau obligatii ale angajatorului.

Rolul, asa cum am aratat pentru un avocat dreptul muncii, este un rol cheie in combaterea abuzurilor ce pot sa apara in desfasurarea relatiilor de munca.

Asa cum am precizat si mai sus, un avocat specializat in dreptul muncii are obligatia principala, la solicitarea uneia dintre parti , fie a angajatului fie a angajatorului, sa verifice prin prisma dreptului muncii, care este raportul de munca afectat de obligatii nerespectate si ce pot face partile fie pentru a transa amiabil litigiul fie pentru a ajunge sa deschida un dosar in instanta.

– Cand poti sa apelezi la un avocat specializat in dreptul muncii?

In principal ori de cate ori apar litgii de munca, un avocat conflicte de munca poate sa reprezinte partile in raporturile lor contractuale.

Astfel, puteti fi asistat de catre un avocat specializat in dreptul muncii in urmatoarele situatii:

Consultatii, Asistenta si Reprezentare Juridica pentru Angajati

-Daca sunteti angajat , in raporturile cu angajatorul, avocat dreptul muncii va poate reprezenta daca:

 • sunteti chemat la comisia de disciplina a angajatorului ( avocat codul muncii ) ;
 • daca vi s-a desfact contractul de munca si vreti sa contestati decizia de concediere;
 • daca ati fost retrogradat la locul de munca in mod ilegal ;
 • daca vi se imputa un prejudiciul al firmei si sunteti chemat in judecata;
 • puteti fi asistat de catre un avocat litigii munca in cazul in care angajatorul nu va plateste salariul ;
 • vreti sa deschideti insolventa angajatorului pe motiv de neplata a salariilor, tot un avocat pe probleme de munca va ajuta cu cererea la instanta;
 • daca sunteti hartuit la locul de munca, mai ales un avocat dreptul muncii Bucuresti, ( locul unde incidenta abuzurilor la locul de munca este cea mai mare), va poate sprijini in lupta cu obtinerea de despagubiri dela angajatorul vinovat.

Consultatii, Asistenta si Reprezentare Juridica pentru Angajatori

-Daca sunteti angajator, in raporturile cu angajatul , sau cu partenerii de afaceri , avocatul specializat in litigii de munca, va poate ajuta cu urmatoarele:

 • desfasurarea procedurii disciplinare atunci cand un angajat v-a produs un prejudiciu;
 • avizarea pentru legalitate a deciziilor de desfacere a contractului de munca, ( viza unui avocat pe dreptul muncii este esentiala pentru legalitate);
 • recuperarea unor creante in raporturile cu partenerii de afaceri ;
 • gestionarea proceselor pornite de catre agajati impotriva angajatorilor si in cazul unui avocat conflicte de munca acesta poate juca si rolul de mediator.

Care este onorariul unui avocat pentru litigii de munca ?

Litigiul de munca de esenta nu inseamna in mod obligatoriu ajungerea partilor in fata instantelor de judecata.

Pentru a stabili ca te afli in cadrul unui litigiu de munca, este suficient ca una dintre parti sa o notifice pe cealalta parte cu privire la o problema legata de desfasurarea raportulilor de munca si putem spune ca suntem in fata unui litigiu de munca.

Astfel, onorariul unui avocat pentru a da in judecata pe angajator, difera in functie de pretentiile pe care le are angajatul fata de angajator sau invers.

Ceea ce trebuie sa stiti este ca litigiul de munca nu este supus taxelor de timbru, asta inseamna ca doar onorariu avocat litigii de munca trebuie suportat de catre partea care deschide litigiul de munca si solicita un avocat dreptul muncii online ( pe perioada pandemiei ) sau chiar o consultanta cu Cel mai bun avocat pe litigii de munca.

–  Contracte individuale de muncă si Contracte și acorduri colective- care sunt pasii si cum te poate ajuta un avocat specializat in dreptul muncii?

Este important sa cunoasteti faptul ca in cadrul unor angajatori, opereaza si contractele colective de munca si nu doar cele individuale.

Practic, prin contractele individuale de munca , se stabilesc raporturile directe cu angajatii si angajatorul iar prin contractele colective de munca se stabilesc practic drepturi si obligatii general valabile in raporturl dintre asociatiile de angajati si angajatori.

De exemplu prin contractul individual de munca, cu ajutorul unui avocat specializat in dreptul muncii, ati putea obtine o negociere mai buna a contractului sau o renegociere a contractului de munca, fara a mai ajunge la un litigiu de munca si fara a pleca la un conflict de munca cu angajatorul.

De asemenea, aceleasi reguli sunt valabile si invers, pentru angajtor.

Conform legii codului muncii contractul colectiv de munca rerpezinta un set –

Art. 229. [definitia legala si obligativitatea contractului colectiv de munca ]
(1)Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.
(2) Negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.
(3) La negocierea clauzelor si la incheierea contractelor colective de munca partile sunt egale si libere.
(4) Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, constituie legea partilor.

– De ce sa alegi Cuculis si Asociatii pentru solutiona problemele juridice de la locul de munca?

In principal discutam despre o experienta vasta:

3200 de dosare gestionate pe dreptul muncii in toata tara.

Avocatul specializat in litigii de munca este reglementat ca si consultant extern specializat pe probleme de munca, chiar de catre codul muncii:

(4) Consultantul extern specializat în legislația muncii prevăzut la alin. (3), denumit în continuare consultant extern, poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă. Onorariul consultantului extern va fi suportat de către părți conform înțelegerii acestora.

Dosare cu rasunet castigate in instanta de catre avocati dreptul muncii Bucuresti:

Avocat Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
17 comments to “Avocat Dreptul Muncii”
 1. Buna ziua!
  Ma numesc, Ciorica Daniela sunt asist medical si as fi interesata de reprezentare intr-o actiune juridica pe care as vrea sa o deschid impotriva spitalului in care lucrez, avand ca tem, hartuire si discriminare la locul de munca, si efect, retrogradare profesionala.
  Cu deosebita consideratie,
  Daniela Ciorica

 2. Bună seara. Mama mea incearca sa iasa la pensie însă nu poate de 4 ani deoarece nu poate face dovada vechimii în muncă pentru perioada 1975- 2001. Cartea de muncă a fost pierdută iar in arhivele statului nu se pot gasi documente deoarece responsabili spun ca arhiva a fost distrusă într-un incendiu.
  Cum am putea să găsim totusi o asa vechime, având în vedere că a lucrat toată perioada aceasta in cadrul aceleiasi cooperative , fiind casieră la alimentara.
  Cu instituțiile statului nu mai stim cum sa procedăm.
  În speranța unei soluții favorabile, va multumesc anticipat!

 3. Cu decizia 162743/25.01.2021 am trecut de la pensie de invaliditate la pensie la limita de varsta dar nu s-a aplicat indice de corectie cf art. 170 /legea 263/2010 si nici cf Decizie 702 a Curtii Constitutionale a Romaniei din 31.10.2019. Am sanse la contestatie la tribunal. Mentionez ca am invaliditate din 01.07.1996

 4. Buna ziua
  am decizia de pensionare de 2 ani.
  Casa de pensii a refuzat sa imi recunoasca o adeverinta eliberata de un institut de proiectare.
  Am avut venituri din acord-pentru care au fost paltite toate asigurarile.
  In decizia de pensionare casmb-spune ca nu a luat in calcul adev …. pt ca veniturile nu sint permanente.
  Cit ma costa la cabinetul dvs-sa dau in judecta casa de pensii ??Toti colegii au facaut asa si au cinstigat.
  multumesc.

 5. Buna ziua
  am decizia de pensionare de 2 ani.
  Casa de pensii a refuzat sa imi recunoasca o adeverinta eliberata de un institut de proiectare.
  Am avut venituri din acord-pentru care au fost paltite toate asigurarile.
  In decizia de pensionare casmb-spune ca nu a luat in calcul adev …. pt ca veniturile nu sint permanente.
  Cit ma costa la cabinetul dvs-sa dau in judecta casa de pensii ??Toti colegii au facaut asa si au cinstigat.
  multumesc.

 6. Buna ziua

  As dori sa mi spuneti daca pe o solutie definitiva pentru spor de doctorat avand o vechime de pedte 2 ani se poate face apel la cai extraordinare de atac la ICCJ,sau cedo.Mentionez ca in prima instanta am avut castig de cauza iar in apel solutia a fost casata si a fost in fav.angajatorului.Cu toate ca alte instante din tara au dat sol favorabile,reclantilor,in Cta,nu s a tinut cont de practica unitara.

  Multumesc, Florin Sorescu

 7. Bună ziua! Am probleme cu fostul șef mia zis ca mia făcut referat de disciplina la ITM după o neregulă la locul de munca .am sunat la forțele de munca nu am rezolvat nimic mie nu mia dat drepturile salariale.

 8. Buna ziua . Am fost indus in eroare de o firma care a incheiat cu subsemnatul un contract de munca pe perioada determinata spunand ca toata lumea care se angajeaza la ei semneaza asemenea contract care dupa 3 luni se transforma pe perioada nedeterminata . Mentionez faptul ca dupa ce am semnat contractul mi-am dat demisia de la fostul loc de munca , nu am fost luat de pe strada . Dupa 3 luni nu mi-au prelungit contractul si am ramas pe drumuri si cu executari silite de la banci . Acest lucru s-a intamplat in 2019 . Au incalcat art 83 din codul muncii . Am pierdut procesul . Se mai poate face ceva ?
  Va multumesc . Tihon Ivan –

  • Buna ziua, daca ati pierdut procesul clar altul pe acelasi subiect nu-l puteti deschide. De asta tot atrag atentia, apelati DOAR la profesionisti, avocati care au experienta si aus pecializare in dreptul muncii. Av. DRD. CUCULIS 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.