Daune Morale Defaimare Si Injurii Aduse Pe Facebook – Posibil? Da! Avocat Cuculis

Daunele morale cerute de catre partea prejudiciata atunci cand onoarea ii este atinsa in mediul Online, pe facebook! Av. Cuculis

Am primit de data recenta o solicitare prin care ni se cerea parerea cu privire la daunele morale ce pot fi solicitate in anumite situatii –

Problema Juridica:

Buna seara! In urma cu ceva timp am fost dat in judecata ,intr-un proces civil ,pentru calomnie pe facebook . Mentionez ca reclamantul imi cere daune si as vrea sa stiu daca in eventualitatea unei executari silite poate fi executata silit sotia mea care n-a avut nici un amestec in cauzele care au dus la acest proces. Va multumesc!

Extras dintr-o sentinta judecatoreasca “Instanta este constienta de importanta libertatii de exprimare intr-o societate democratica, de faptul ca subiectele de interes public este imperios necesar a fi dezbatute in spatiu public, iar persoanele care apar in postari publice pot constitui un asemenea subiect, insa apreciaza, ca prin defaimarea in mediul public asa cum este zona facebook,  a fost de natura sa afecteze in mod negativ imaginea reclamantei in acest mediu public.In consecinta, instanta constata caracterul ilicit al faptei imputate paratei. ”

Daune Morale Defaimare

Prin urmare, răspunderea delictuală a persoanei ce incalca aceasta norma de drept poate fi antrenata.Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.

(4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială.

Prin urmare, pot fi cerute asemenea daune, pentru orice fapta prejudiciabila imaginii unei persoane!

av. drd. Cuculis

 

One comment to “Daune Morale Defaimare Si Injurii Aduse Pe Facebook – Posibil? Da! Avocat Cuculis”
  1. Pingback: Ce Efecte Juridice Are O Postare Pe Facebook? - Cuculis si Asociatii

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.