Daune Morale Defaimare Si Injurii Aduse Pe Facebook – Posibil? Da! Avocat Cuculis

Daunele morale cerute de catre partea prejudiciata atunci cand onoarea ii este atinsa in mediul Online, pe facebook! Av. Cuculis

Am primit de data recenta o solicitare prin care ni se cerea parerea cu privire la daunele morale ce pot fi solicitate in anumite situatii –

Problema Juridica:

Buna seara! In urma cu ceva timp am fost dat in judecata ,intr-un proces civil ,pentru calomnie pe facebook . Mentionez ca reclamantul imi cere daune si as vrea sa stiu daca in eventualitatea unei executari silite poate fi executata silit sotia mea care n-a avut nici un amestec in cauzele care au dus la acest proces. Va multumesc!

Extras dintr-o sentinta judecatoreasca “Instanta este constienta de importanta libertatii de exprimare intr-o societate democratica, de faptul ca subiectele de interes public este imperios necesar a fi dezbatute in spatiu public, iar persoanele care apar in postari publice pot constitui un asemenea subiect, insa apreciaza, ca prin defaimarea in mediul public asa cum este zona facebook,  a fost de natura sa afecteze in mod negativ imaginea reclamantei in acest mediu public.In consecinta, instanta constata caracterul ilicit al faptei imputate paratei. “

Daune Morale Defaimare

Prin urmare, răspunderea delictuală a persoanei ce incalca aceasta norma de drept poate fi antrenata.Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.

(4) Răspunderea pentru prejudiciile cauzate de produsele cu defecte se stabileşte prin lege specială.

Prin urmare, pot fi cerute asemenea daune, pentru orice fapta prejudiciabila imaginii unei persoane!

Av. dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti

 

11 comments to “Daune Morale Defaimare Si Injurii Aduse Pe Facebook – Posibil? Da! Avocat Cuculis”
 1. Buna dimineata Mati putea Ajuta cu un Caz de defaimare si injurii la mai multe persoane,creearea unui cont fals pe facebook defaimarea a mai mult de 20 de persoane imaginea lor si defaimarea lor publica pe reteaua de facebook si instagagram cum se poate afla persoana care a creat si a folosit imaginea persoanelor si numele lor cum ar trebui actionat in acest Caz pentru aflarea persoanei care a facut Acest cont fals va multumesc adept un raspuns

 2. Buna ziua.

  V-am trimis un mesaj pe messengerul de la Facebook din partea lui Marinela Banu in legătură cu o speță din aceasta de defăimare.
  Vrem sa deschidem un proces unor calomniatori pe Facebook și avem nevoie de asistenta juridică.

  La telefon nu răspundeți 😢

 3. Buna ziua.

  V-am trimis un mesaj pe messengerul de la Facebook din partea lui Marinela Banu in legătură cu o speță din aceasta de defăimare.
  Vrem sa deschidem un proces unor calomniatori pe Facebook și avem nevoie de asistenta juridică.

  La telefon nu răspundeți 😢

  • Buna ziua , am o intrebare sotul meu lucreaza k inginer silvic a fost umilit de colegii săi , așa k k a venit acasa din cauza suferintelor psihice pe care le a avut si a facut un episod psihotic acut internat 2 sapt la psihiatrie a fost si a ramas cu tratament de psihiatrie antipsihotic .Mai mult ar vrea sa l dea afara

   • Buna ziua. Daca starea lui de sanatate nu mai permite continuarea activitatii la locul de munca atunci in functie de vechimea pe care o are , poate sa iasa la pensie pe caz de boala. In cazul in care totusi nu stau asa lucrurile si se emite o decizie de concediere sau de incetare a contractului , puteti sa o atacati in instanta. Cu privire la pretinsele umilite, trebuie sa le dovedeasca. Cu bine, av. Dr. Cuculis 07222998011

 4. Buna ziua! Fratele vitreg m a defăimat in fata părinților , spunând ca ma droghez și întrețin bărbați pentru a avea relații cu mine .
  Martorul este mama mea , care este mama amândurora . Se poate considera stricarea reputației , având in vedere ca nu este ceva menționat pe rețelele de socializare ?

 5. Bună ziua, dacă cineva m-a făcut “nesimțita” sau că am o “mentalitatea de cacat” în mediu online, sunt considerate jigniri? Ar putea să răspundă penal pentru asta?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.