Darea In Plata Ce Fac Dupa Ce Banca Pierde Contestatia Si Nu Primeste Casa In Plata? Avocat Cuculis

Banca Refuza Sa Remita Datoria – Scurt Ghid Video – Avocat Cuculis

Extras legea 77/2016 art 8 –

(5) Dreptul de a cere instantei sa constate stingerea datoriilor izvorate din contractele de credit apartine si consumatorului care a fost supus unei executari silite a imobilului ipotecat indiferent de titularul creantei, de stadiul in care se afla ori de forma executarii silite care se continua contra debitorului.

Art. 8
(1) In situatia in care creditorul nu se conformeaza dispozitiilor prevazute de prezenta lege, debitorul poate cere instantei sa pronunte o hotarare prin care sa se constate stingerea obligatiilor nascute din contractul de credit ipotecar si sa se transmita dreptul de proprietate catre creditor.
(2) Cererea se judeca cu celeritate, cu citarea partilor, de catre judecatoria in circumscriptia careia domiciliaza debitorul.
(3) Pana la solutionarea definitiva a cererii prevazute la alin. (1), se mentine suspendarea oricarei plati catre creditor, precum si a oricarei proceduri judiciare sau extrajudiciare demarate de creditor sau de persoane care se subroga in drepturile acestuia impotriva debitorului.
(4) Actiunea prevazuta de prezentul articol este scutita de plata taxei judiciare de timbru.

 

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/formular-inscriere-pentru-darea-plata-scapa-de-datoriile-de-la-banca-avocat/

avocat CUCULIS

3 comments to “Darea In Plata Ce Fac Dupa Ce Banca Pierde Contestatia Si Nu Primeste Casa In Plata? Avocat Cuculis”
  1. Buna seara,
    Am aflat din imtamplare uitandu-ma pe siteul judecatoriei ca recuperatorul Rabon a facut contestatie la notficarea de dare in plata. Va rog daca puteti sa imi spuneti ce trebuie facut acum, am inteles ca primul pas ar fi ca avocatul sa ceara invalidarea contestatiei ca netimbrata. Daca e adevarat, care e termenul in care pot face aceasta cerere, din momentul in care Rabon a depus contestatia. Pe siteul judecatoriei este data inregistrarii pe 02.08.16 si data ultimei modificari pe 11.08.16 (nu stiu ce inseamna asta), iar astazi suntem in 11.08 deja.
    Iar in cazul in care ar fi totusi timbrata cum trebuie, care sunt urmatorii pasi.
    Va multumesc.

    • Eu va spun ca nu vor timbra, asta DOAR daca dvs. va veti adresa justitiei cu intampinarea aferenta cererii de chemare in judecata si veti invoca insuficienta sau chiar lipsa timbrajului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.