Dat In Judecata De Asiguratorul RCA Pentru Rezultat Pozitiv In Etilotest-Legea 132 / 2017 Legal Sau Nu? Accident Auto Despagubiri-Avocat Cuculis

Intrebarea Referitoare La Plata Despagubirilor Rezultate Din Accidente Atunci Cand Soferul Vinovat Consumase Alcool-Avocat Cuculis

Poate fi tras la raspundere de catre societatea de asigurari (RCA) un sofer ce a avariat o masina din vina sa si asupra caruia s-a constatat consumul de bauturi alcoolice insa nu la limita de infractiune ci contraventie?

Problema Juridica: Am avariat usor o masina nepastrand distanta regulamentara. La etilotest am iesit pozitiv. Rca ul meu a platit paguba pricinuita. Acum am primit notificare de la asiguratorul meu ca trebuie sa platesc eu intreaga dauna bineinteles destul de umflata in service. Cum sa procedez?

Raspuns av. drd Cuculis

Din punctul meu de vedere si al legii 132/2017 a legii RCA-ului dar si ordinele emise in materie, cel ce a provocat un accident auto si este vinovat trebuie sa il despagubeasca pe celalalt sau sa ii acorde RCA-ul pentru despagubire.

Daca se constata ca acesta a consumat bauturi alcoolice, adica fapte EXCLUSE de la polita de asigurare atunci el poate fi tras la raspundere insa ATENTIE societatile de asigurari, FAC abuzuri, nu orice consum de alcool trebuie considerat ca exclus apoi de la asigurarea RCA! Din punctul meu de vedere doar daca acel consum de alcool a dus in mod direct catre acel accident, doar atunci asiguratorul se poate prevala de culpa soferului insa nu si daca se dovedeste ca de fapt indiferent daca consumase sau nu alcool acesta tot ar fi provocat acel accident,.

Avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

4 comments to “Dat In Judecata De Asiguratorul RCA Pentru Rezultat Pozitiv In Etilotest-Legea 132 / 2017 Legal Sau Nu? Accident Auto Despagubiri-Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua. Tocmai am fost victima unui accident rutier iar soferul care a provocat accidentul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, accidentul sa soldat cu victime. In urma accidentului am ramas cu o cicatrice pe cornee fiind nevoit sa port ochelari. In acest caz asiguratorul Rca al celui care a provocat accidentul acorda si daune morale victimei sau doar acopera reparatia masinii?
    Ce pasi ar trebui urmati intr-un astfel de caz?. Victima are certificat medico legal.

  2. Buna ziua, cam de 5 saptamani am fost autorul unui accident neacordand prioritate într-o intersectieam fost izbit pe partea dreapta,în coliziune pasageră din acel automobil a suferit un traumatism soldat cu coaste rupte,leziuni pulmonare ,necesitând zile de spitalizare,controale medicale…Sant conducător profesionist pe tir de peste 30 de ani neavând niciodată probleme.Acum lucrurile s-au complicat ,eram sub influența alcoolului. Victima nu dorește împăcare ci vrea sa meargă în instanta.va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept si ce pot sa fac in continuare?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.