Decizia CCR Produce Efecte – Piraeus Bank Sanctionata – Primele Executari Silite Anulate – Avocat Cuculis – Contestarea Executarii Silite

Orice ar face Bancile, instantele anuleaza executarile silite, fie ca le anuleaza pentru existenta clauzelor abuzive asa cum am mai aratat fie pentru faptul ca timp de un an de zile toti executorii judecatoresti din Romania au executat silit in baza unor legi neconstitutionale.

Executare Silita piraeus anulata

http://www.zf.ro/proprietati/cea-mai-scumpa-casa-executata-silit-in-romania-un-milion-de-euro-5991991/poze/

Astfel Judecatoria Cornetu

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte contestatia la executare. Dispune anularea incheierii de incuviintare a executarii silite din data de 21.12.2015 pronuntata in dosarul de executare nr. 478/2015 aflat pe rolul BEJA Popescu Marian si Popescu Adina-Vali. Respinge cererea de constatare a caracterului abuziv al clauzei contractuale din sectiunea III referitoare la comisionul de acordare, ca inadmisibila. Cu apel in 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecatoria Cornetu. Pronuntata in sedinta publica, azi, 17.03.2016.

http://portal.just.ro/1748/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=174800000000082101&id_inst=1748

Concluzia?

Instanta arata foarte clar ca dispune astfel , anularea incheierii de incuviintare a executarii silite din data de 21.12.2015, moment la care executorul judecatoresc isi incuviintase executarea silita.

Astfel, nefiind necesara nicio alta precizare in dispozitivul hotararii, observam ca daca a fost ANULATA incheierea initiala de incepere a executarii silite codul de procedura civila arata ca Articolul 704 Nulitatea executarii silite
Art 704 : Nerespectarea dispozitiilor privitoare la executarea silita insasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage nulitatea actului nelegal, precum si a actelor de executare subsecvente, dispozitiile art. 174 si urmatoarele fiind aplicabile in mod corespunzator.

Actul initial a fost practic incuviintarea executarii, astfel din dispozitiile legale se trage concluzia anularii intregii executari silite.

av Cuculis

2 comments to “Decizia CCR Produce Efecte – Piraeus Bank Sanctionata – Primele Executari Silite Anulate – Avocat Cuculis – Contestarea Executarii Silite”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.