Definitiva Dare In Plata Stergere Datorie Reziduala Banca Transilvania Tribunalul Bucuresti-Avocat Cuculis

Anularea Datoriei Reziduale In Procedura De Dare In Plata-Decizie Definitiva Impotriva Bancii Transilvania-Avocat Cuculis

Decizia data de catre Tribunalul Bucuresti vine in confirmarea celor expuse de catre decizia 623/2016 a CCR, acolo unde se arata ca inclusiv cei care nu mai au in  proprietate imobilul, pot solicita stergerea datoriilor reziduale.

Decizia este definitiva si este data impotriva Bancii Transilvania.

Reclamantii deja castigasera un proces impotriva bancii Transilvania prin care si-au recuperat integral toate comisioanele platite bancii anuland  astfel parte din executarea silita.

Atentie- decizia este data impotriva Bancii cu prilejul stergerii datoriei reziduale, in acest sens a fost efectuata procedura de notificare de stergere a datoriilor reziduale.

 

Dosar: 13763/301/2016

BANCA TRANSILVANIA Apelant
LAURA MIRCEA LA CA CUCULIS SI ASOCIATII Intimat
LAURA ANDREEA LA CA CUCULIS SI ASOCIATII Intimat

Şedinţe

20.04.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: C3-APEL
Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 20.04.2017.
Document: Hotarâre  1541/2017  20.04.2017

Decizia definitiva este data in premiera de catre o instanta din Bucuresti, asta dupa ce saptamana trecuta judecatoria sectorului 5, pe fond, a dat castig de cauza cu privire la darea in plata, unui debitor ce voia sa dea in plata imobilul ce il avea in proprietate.

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30100000000504257&id_inst=3

Ex lege se precizeaza ca –

„În situaţia in care creditorul nu se conformează dispoziţiilor prevăzute de prezenta lege, debitorul poate cere instanţei să pronunţe o hotărâre prin care să se constate stingerea obligaţiilor (…)” şi ale art.8 alin.(5): „Dreptul de a cere instanţei să constate stingerea obligaţiilor aparţine şi consumatorului care a fost supus unei executări silite a imobilului ipotecat, indiferent de titularul creanţei, de stadiul în care se află ori de forma de executare silită care se continuă contra debitorului” din Legea nr.77/2016 (aplicarea legii cazurilor care se află în procedura de executare silită).

 

Darea In Plata Pentru Cei Executati Silit Pe Imobile Si Decizia CCR 2017 – Interpretare Avocat Cuculis

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.