Definitiva Raiffeisen Bank Comision Administrare Acordare Si Dobanda Contractuala Clauze Abuzive-Avocat Cuculis

Definitiva Raiffeisen Bank-Admiterea Intregii Cereri De Chemare In Judecata Impotriva Bancii Raiffesen Pe Clauze abuzive – Comision Administrare, Acordare si Modul De Calcul Al Dobanzii-Avocat Cuculis

Vedeti mai jos clauzele contestate si decizia instantei de judecata a Tribunalului Bucuresti-

Clauza   reclamata 1 – mod calcul dobanda Clauza reclamata 2 – comision  procesare Clauza reclamata 3 – comision administrare
Art. 3.2 contract initial “ Banca poate modifica rata dobanzii curente, in functie de evolutia pietei financiare urmand sa aduca la cunostiinta imprumutatului noua rata a dobanzii in modalitatile mentionate in C.G.D.O.B” Art. 3.7  contract initial – comision procesare “ Pentru procesarea cererii de credit, imprumutatul datoreaza bancii un comision de 3%, calculat prin aplicarea procentului la valoarea creditului mentionata la art. 1.1 litera a) comisionul se va plati integral la data tragerii creditului, imprumutatul autorizand banca sa retina automat contravaloarea comisionului de procesare” Art. 3.5 contract initial “ Pentru monitiorizarea de catre banca, a utilizarii/rambursarii creditului, precum si a indeplinirii oricaror alte obligatii asumate de aceasta in baza contractului de credit, imprumutatul datoreaza lunar bancii un comision de administrare de 0.33% ce se calculeaza prin aplicarea procentului la valoarea initiala a creditului.”

 

Desfasurarea litigiului: pe fondul cauzei instanta de fond a apreciat ca abuziva clauza de modificare unilaterala a dobanzii insa a respins capatul de cerere cu privire la comisionul de acordare si monitorizare/administrare.

Pronuntarea pe fond: 

25.11.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: Complet amanari pronuntare jud.ALECU ROXANA DELIA
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Constată că art. 3.2 teza a II a si art. 3.5 – in ceea ce priveste aplicarea procentului la valoarea initiala a creditului- din Contractul de credit nr. RF 77145758700/07.08.2008 încheiat între reclamant şi pârâtă constituie clauza abuzive. Respinge în rest acţiunea, ca neîntemeiată. Ia act ca partile au solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 25.11.2015.
Document: Hotarâre  22581/2015  25.11.2015

 

Dosarul de APEL

Dosar:   557/299/2015 Tribunalul Bucuresti

Nume Calitate parte
MIHOCI NICOLETA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Apelant
JULA ALEXANDRU AMBROZIE DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
TOTHAZAN PAUL MARCEL DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
SELARU MIHAI ROLAND DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
JULA PETRINA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
SELARU ALINA IONICA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
SELARU MIOARA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
COZA DRAGOŞ DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
COZA ALEXANDRA ELENA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
IORDACHE VALENTIN DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
IORDACHE LAURA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
POPA ADRIAN DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
POPA ANA PAMELA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
FILIP MITITELU DANIELA DOMICILIUL ALES LA AV. CUCULIS ADRIAN Intimat
RAIFFEISEN BANK S.A. Apelant

Şedinţe

10.04.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: C6-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul declarat de apelanta reclamantă. Modifică în parte sentinţa apelată, şi, în consecinţă, Constată si caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit nr. RF7714/08.06.2008 la art.3.5(privind perceperea unui comision de administrare) si art.3.7( privind perceperea unui comision de procesare). Declară nulitatea absolută si a clauzelor menţionate anterior. Men?ine celelalte dispozitii ale sentintei apelate. Respinge apelul declarat de apelanta pârâtă ca nefondat. Respinge solicitarea apelantei pârâte de obligare a apelantei reclamante la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 10 aprilie 2017.
Document: Hotarâre  1484/2017  10.04.2017

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000496892&id_inst=3

avocat@indrumari-juridice.eu

av. drd Cuculis

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.