Despagubiri Transport Aerian – Imbarcare Cu Intarziere,Anulare Bilet avocat Cuculis

Despagubiri zboruri anulate,amanate sau intarziate.

Trebuie sa stiti ca aveti drepturi atunci cand avionul are intarzieri iar despagubirile se pot ridica si la 600 de euro in anumite conditii.

Evident ca acest lucru nu inseamna ca daca ati avut si alte pierdeti, se rezuma totul la cei 600 de euro.

In materialul de astazi vrem sa analizam toate situatiile in care un pasager poate sa obtina de la compania aeriana despagubiri, in situatia in care zborul sau a fost anulat, amanat ori i-au fost pierdute bagajele.

Daca cineva pierde un zbor fiindca ii este refuzata imbarcarea sau din pricina amanarii prea indelungate pierde o alta conexiune, acesta poata da in judecata firma aeriana pentru

Ati avut un zbor anulat sau amanat fie vi s-a refuzat imbaracrea ori vi s-a pierdut bagajul ? Completati formularul de mai jos –

Recuperare bani zbor intarziat Despagubiri intarzieri zboruri!

Regulamentul european ce face posibila despagubirea pasagerilor prevede o limita de 600 de euro fara a merge in instanta, insa daca daunele pricinuitebau fost mai mari, puteti deschide un litigiu in instanta impotriva companiei aerien.

Daca vi s-a anulat biletul de calatorie sau daca ati fost intarziat la imbarcare cu mai mult de 5 ore ori poate din cauza unei greve nu ati putut sa ajungeti la timp intr-o alta tara si ati ratat o semnare de contract importanta, puteti trage la raspundere compania aeriana.

Avocatul Cuculis Adrian va pune la dispozitie cateva cazuri in care puteti cere despagubiri, extrase din normele europene.

images

Regulamentul (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 februarie 2004 de stabilire a unor norme comune în materie de compensare şi de asistenţă a pasagerilor în eventualitatea refuzului de îmbarcare şi anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor şi de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91

Ce drepturi am ca pasager al unei curse aeriene?

Nu trebuie să vi se ceară să plătiţi un preţ mai mare pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc.

Secundar, în caz de probleme, trebuie să ştiţi că aveţi anumite drepturi. Acestea se aplică în situaţiile în care programul vă este perturbat din cauza întârzierilor, anulărilor şisuprarezervărilor

Aceste drepturi se aplică dacă discutam despre tarile UE.

Restituirea costurilor sau gasirea unei alternative de zbor.

Nu vi se permite îmbarcarea, zborul dumneavoastră este anulat ori s-au făcut rezervări peste limita locurilor disponibile? Atunci aveţi dreptul:

 • fie să vă continuaţi călătoria folosind mijloace de transport comparabile,
 • fie să obţineţi rambursarea preţului biletului şi, dacă este cazul, să beneficiaţi de transport gratuit înapoi la punctul de plecare.

Întârzieri mari– aveţi dreptul la rambursarea costului biletului dacă zborul întârzie mai mult de 5 ore. Din momentul în care acceptaţi soluţia rambursării, compania aeriană este scutită de obligaţia de a vă asigura continuarea călătoriei sau de a vă oferi alt tip de asistenţă.

Compania aeriană are datoria să vă informeze asupra drepturilor de care beneficiaţi şi asupra motivelor refuzului îmbarcării, anulării zborului sau întârzierii prelungite a acestuia (în general, este vorba despre orice întârziere de peste 2 ore, cu excepţia zborurilor pe distanţe de peste 3 500 de km, caz în care se iau în considerare întârzieri de până la 4 ore).

Cazarea şi masa

Raportat la  de distanţa de zbor şi de durata întârzierii, aţi putea avea dreptul la băuturi răcoritoare, gustări, acces la mijloace de comunicare (ex. un apel telefonic gratuit) şi eventual cazare.

Despăgubirile aferente situatiei dvs. particulare

Dacă nu vi se permite accesul in aeronava, zborul este anulat sau ajungeţi la destinaţia finală, înscrisă pe bilet, cu o întârziere de peste 3 ore puteţi primi şi despăgubiri între 250 şi 600 de euro, în funcţie de distanţă.

Zboruri în interiorul UE:

 • sub 1 500 de km: 250 €
 • peste 1 500 de km: 400 €

Zboruri între un aeroport din UE şi unul din afara UE:

 • sub 1 500 de km: 250 €
 • între 1 501 şi 3 500 de km: 400 €
 • peste 3 500 de km: 600 €

Dacă operatorul aerian vă oferă un zbor alternativ, cu un orar asemănător, valoarea despăgubirii poate să scadă cu 50%.

 

Operatorul trebuie să vă propună una din următoarele variante chiar si in conditiile exceptionale:

 • rambursarea costului biletului (întreg sau corespunzător segmentului de zbor pe care nu l-aţi parcurs)
 • o altă modalitate de transport până la destinaţia finală, cu prima ocazie
 • reprogramarea zborului la o dată aleasă de dumneavoastră (în funcţie de locurile disponibile).

De asemenea, operatorul trebuie să vă ofere asistenţa necesară pe durata aşteptării unui alt mijloc de transport.

 

Recuperare bani bilet avion – Cum obtinem o despagubire?

Completaţi formularul de plângere al pasagerilor. Nu uitaţi să păstraţi o copie.

Acest formular poate fi depus pentru a fi sigur ca este completat corect,

Prin avocat.

Conditii speciale –

Bagaje înregistrate pierdute sau deteriorate fac obiectul despagubirilor

Bagaje predate– atentie, puteti obtine despagubiri de pana la 1250 euro

Dacă bagajele pe care le-aţi predat la check-in sunt pierdute, deteriorate sau au sosit cu întârziere, aţi putea avea dreptul la o despăgubire din partea companiei aeriene, cu o valoare de până la aproximativ 1 220 euro.

Excepţie – dacă deteriorarea se datorează unui defect al bagajului, insa compania aeriana trebuie sa dovedeasca acest lucru.

Bagajul de mână

Operatorul răspunde dacă bagajul a fost deteriorat din vina sa.

Pentru aceasta, trebuie să depuneţi o plângere în termen de 7 zile de la recepţionarea bagajului (sau 21 de zile, dacă bagajul întârzie).

Eventualele acţiuni în justiţie trebuie înaintate în maxim 2 ani de la data primirii bagajului.

Dacă transportaţi obiecte de valoare, puteţi înainta companiei aeriene o declaraţie specială contra cost, cel târziu în timpul formalităţilor de check-in. Acest fapt v-ar putea permite să obţineţi despăgubiri mai mari de 1 223 €.

Vă recomandăm totuşi să încheiaţi, în astfel de cazuri, o poliţă privată de asigurare de călătorie.

Nu există un formular standard pentru declaraţia specială menţionată mai sus – acesta este ales de compania aeriană.

Companiile aeriene trebuie să afişeze preţul total al biletului încă de la începutul procedurii de rezervare on-line (incluzând toate elementele obligatorii cum ar fi taxele şi suprataxele), astfel încât să puteţi face o comparaţie cu alte oferte şi să alegeţi în cunoştinţă de cauză.

Site-ul trebuie să indice următoarele informaţii: tarif de zbor, taxe, taxe de aeroport şi alte taxe, suprataxe sau tarife.

Toate costurile suplimentare opţionale trebuie să fie menţionate explicit şi să apară ca propuneri pe care clientul să le poată accepta sau respinge.

 Puteti deschide o actiune in instanta daca compania aeriana nunda curs solicitarii de despagubire.

De regula toate companiile aeriene au un reprezentant in Romania si acest lucru face posibila actionarea unei companii aeriene din Italia, in instantele din Romania.

Evident ca scandalul Blue Air a deschis o serie intreaga de probleme si e bine sa clarificam o parte dintre ele

Cum putem proceda daca avem deja un bilet cumparat la ei, in perioada in care vor avea zbourile anulate.

Recuperare bani zbor anulat – Ne putem recupera banii sau nu?

In primul rand trebuie sa stim ca daca Blueair nu ne anunta cu cel putin 2 saptamani inainte de zborul stabilit , ca urmeaza ca acel zbor sa fie anulat, atunci vor avea de platit atat contravaloarea biletului de avion dar si o compensatie de pana la 600 de euro in cazul in care vor fi chemati in aeroport si vor astepta acolo mai mult de 2 pana la 4 ore.

Care e primul pas pe care trebuie sa-l facem? Putem suna undeva?

De sunat ar fi bine sa sune compania aeriana fiindca ea este singura in culpa pentru anularile de zbor. Astfel, in conditiile in care totusi nu vrem sa stam prin aeroport si sa asteptam avionul cu gandul ca vom primi banii pe compensatia e zbor, ar fi indicat sa luam legatura cu operatorul de zbor in asa fel incat sa vedem exact daca mai avem acel zbor sau nu si evident sa primim banii inapoi.

Pentru a inainta o plangere cu ajutorul nostru pentru una dintre situatiile identificate mai sus, puteti trimite o solicitare pe urmatoarea adresa:

avocat@indrumari-juridice.eu

Avocat Cuculis Adrian

031.412.48.88

0722298011

12 comments to “Despagubiri Transport Aerian – Imbarcare Cu Intarziere,Anulare Bilet avocat Cuculis”
 1. Buna ziua, in cazul in care am rezervat un bilet de zbor online printr-o agenție de transport si cu 4 luni înainte vreau sa imi anulez zborul si cer despăgubire si mi se Răspunde ca nu pot primi pentru ca asta e politica companiei aeriene având in vedere ca ambele companii Lufthansa si AirCanada au cancellation policy cu full refund ce pot face? Cum pot acționa agenția de turism in judecată sau ce as putea face? Pentru ca nu mi s-a dat niciun alineat sau vreo reglementare prin care sa mi se spună exact unde scrie ca este aceasta politica de nerambursare?

  • Buna ziua, in cazul in care ati semnat acele conditii, nu o sa puteti face lucrul acesta decat prin intermediul instantei de judecata pentru a arata ca este un abuz de pozitie. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 2. Buna , Lesanu florentina Mihaela și in momentul de fata sun in aeroportul din Turcia in Istanbul mai exact , trebuia sa zbor azi la ora 17:40 spre Viena Austria iar zborul meu a fost anulat pe mâine la ora 13:00 și nu am fost informata. Am mers la INFO Point și m-au informata ca zborul a fost schimbat și ca ei nu ma pot ajuta cu cazare sau cu alt bilet pe azi ca sunt full dar problema mea este urgentă am fost operata la nas cu 5 zile in urma și nu ma pot expune in aglomerație . Număratul de bilet este 4979748864 cu firma Turkish Airlines . Mulțumesc

 3. Buna seara! Numele meu este Agripina Dumitrașcu și sunt interesată să recuperez contravaloarea transportului aerian pe ruta Tomania-Canada , avand ca scop casatoria cu un cetatean roman, rezident permanent in Canada, calatorie care urma sa aiba lic la data de 16 August zbor care mi-a fost refuzat din cauza Covid 19.
  As dori sa va contactez . Detalii vom discuta ulterior.
  Cu stima, Agripina Dumitrascu

 4. Buna Ziua. Am cumparat 2 bilete de avion de la compania ; vola.ro.
  Bucuresti – Amstetdam si Amsterdam – Islanda. . Am locul de munca in Islanda si trebuia sa ma duc inapoi la lucru pe data de 23 ianuarie . Sunt din judetul Mures si am calatorit in Bucuresti pe data de 22 ianuarie la aeroport Otopeni. Compania vola.ro nu mi a trimis biletul bucuresti amsterdam si eram la aeroport si ceream prin email sa mi trimita biletul ca pleaca avionul peste 2 ore. Asta era pe data de 23 ianuarie dimineata la ora 6. Nu au trimis biletul si nu am putut pleca . Ce sfatuiti , ce sa fac cu vola . ro sa dau in judecata?
  cu stima LAMPO JOZSEF

 5. Bună ziua, compania Animawings mi_au pierdut bagajul. A trecut o luna de zile de atunci. Va rog frumos dacă puteți sa ma ajutați

 6. Buna ziua as dori representanta juridica impotriva companies blue air pentru refuz de imbarcare pe motiv de over boarding

 7. Buna ziua,
  In data de 07.01.20124 am cumparat de la Wizz Air doua bilete de avion Cluj-Napoca – Lyon si retur (plecare din Cluj pe 02.08.2024, intoarcere din Lyon pe 12.08.2024).
  In data de 03.02.2024, Wizz Air imi trimite notificare pe mail prin care ma anunta ca zborul s-a anulat. Imi ofera alternative: returnarea pretului intr-un cont, in niste credite Wizz cu valoare de 120% din pretul biletelor, pe care sa le pot folosi timp de un an, sau returnarea banilor pe card, suma integrala. Eu am gasit o varianta: plecare din Bucuresti pe 03.08, intoarcere din Lyon pe 13.08, dar este mai scump. Din moment ce eu am platit deja pentru doua bilete, mi se pare normal sa-mi emita bilete cu plecare din Bucuresti, cu decalaj de o zi, dar fara ca eu sa mai platesc ceva in plus.
  Va rog, daca se poate, spuneti-mi daca gresesc cu ceva.
  Multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.