Factura La Curent – Cum O Contest

Facturi Marite La Curentul Electric? Vedeti Ce Trebuie Sa Faceti Cand Primiti O Factura Mare La Curent Si Cum Verificati Si Contestati Factura Atunci Cand Este Ilegala ?

Factura la curent si cum o contestam ? Scandalul facturilor la energie electrica pare departe de a se termina.

Facturile la curent pur si simplu au explodat si asta se intampla din pricina faptului ca multi au primit regularizari chiar si pe 4 ani de zile in urma.

Evident ca nimeni nu o sa ne spuna ca de fapt discutam si de clauze abuzive in contractele de furnizare a energiei electrice insa peste toate , discutam despre un abuz dar si despre ilegalitatea emiterii facturilor la niste preturi astronomice si care nu au corespondent in realitatea obiectiva.

Sa aveti in vedere pentru moment, urmatoarele:

– Notificam in scris furnizorul de energie si contestam intinderea valorii facturii;

– Solicitam furnizorului de energie sa puna la dispozitie metrologia contorului si verificam cu indexul vechi daca nu cumva apare o discrepanta;

– Daca nu primim raspuns favorabil in maxim 15 zile, trimitem plangerea la ANRE la departamentul de protectie a consumatorului sau direct la ANPC;

– In pararel deschidem o actiune in instanta pentru anularea facturilor;

Asta pe scurt si evident ca in pasii de mai jos vom detalia fiecare lucru pe care trebuie sa-l faceti.

Sa incepem!

Procese Colective – Aveti factura la curent sau gaze si valoarea ei este disproportionata? Completati formularul de mai jos:

Factura Enel SOCANTA – Regularizare pe ultimii 4 ani de zile si 10000 de euro de plata pentru factura la curent!

Ilegal din start, ORDINUL ANRE arata inca de anul trecut ca –

 1. facturării pe baza consumului de energie electrică măsurat nu trebuie să depăşească 3 luni.
 2. În cazul prosumatorilor, periodicitatea de citire a indexului contorului în vederea facturării pe baza consumului de energie electrică măsurat este o lună calendaristică.

De observat din factura de mai sus ca discutam despre o regularizare facuta la mai bine de 4 ani de zile, lucru care este profund ilegal.

Românii care au depășit plafonul de consum s-au trezit cu facturi astronomice la energie. Ce este de făcut în această situație o sa defalcam mai jos si va ajutam sa scadeti factura la curentul electric atunci cand a fost emisa ilegal.

Ghid Contestare Factura La Curent – Ce pot face cei care s-au trezit cu astfel de facturi la curent ?

In principal discutam despre facturi care vin in recalculare, prin modificarea unilaterala a contractelor si astfel cresterea valorii facturilor, defectiuni de contor de masurare a consumului dar si facturi emise retroactiv in mod illegal.

Prin urmare, avem urmatorii pasi de urmat:

Notificam in scris furnizorul de energie si contestam intinderea valorii facturii;

– Solicitam furnizorului de energie sa puna la dispozitie metrologia contorului si verificam cu indexul vechi daca nu cumva apare o discrepanta;

– Daca nu primim raspuns favorabil in maxim 15 zile, trimitem plangerea la ANRE la departamentul de protectie a consumatorului sau direct la ANPC; Este posibil ca ANRE in conditiile proprii sa suspende dreptul furnizorului de a ne taia energia electrica pana la solutionarea cauzei;

– Deschidem o actiune in instanta pentru anularea facturilor sau si mai sigur pentru anularea clauzelor abuzive din contract.

Atentie – Factura la curent – TITLU EXECUTORIU – puteti fi executat silit , conturi blocate si chiar si casa scoasa la vanzare

Desi pare ireal, este bine sa va atrag atentia asupra acestei marsevii nationale. Facturile la energia electrica va pot arunca in strada. Cazul de mai sus, cu factura de 50000 de lei este unul dintre ele.

Ce faci daca nu poti sa platesti factura si nu stii nici de ghidul de contestare? Dupa 30 de zile, ai casa scoasa la vanzare fiindca n-ai platit curentul. Totul devine absurd si asta este posibil cu ajutoru legii

Art. 42 alin.( 6^1)  din legea din legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice arata ca – Factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu.

Ce aveti de facut? Contestati conform ghidului de mai jos!

Primul pas – Solicitam furnizorului de energie sa puna la dispozitie metrologia contorului si verificam cu indexul vechi daca nu cumva apare o discrepanta;

In primul rand, inainte de a ne adresa instantei de judecata cu o cerere de anulare a facturilor de energie electrica, trebuie sa stim ca avem obligatia de a incerca rezolvarea problemei, chiar cu furnizorul de energie electrica.

Atentie daca vrem sa ajugem cu plangerea la ANRE , este obligatoriu sa urmam acest pas.

Oricum, avocatul specializat in legea energiei electrice si a gazelor naturale va indruma exact si va face notificarea ca atare catre furnizor.

Legea 123/2014 a energiei electrice si a gazelor naturale arata ca –

Articolul 7^2

Soluţionarea plângerilor

(1)Plângerile adresate ANRE se soluţionează în conformitate cu prevederile prezentului titlu şi ale regulamentelor/procedurilor ANRE, prin derogare de la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 233/2002, cu modificările ulterioare.

(2)Înainte de a adresa o plângere către ANRE, dacă aceasta priveşte activitatea unui prestator de servicii/de activităţi, reclamantul trebuie în prealabil să se adreseze spre soluţionare prestatorului de serviciu/activitate de a cărei prestaţie este nemulţumit.

Astfel, daca ne uitam in legea 123/2012 parcurgerea primului pas este OBLIGATORIE.

Prin notificare cerem INDEXUL VECHI si METROLOGIA CONTORULUI ELECTRIC

Practic, obligatia distribuitorului este sa suporte costul lucrărilor de verificare metrologică, demontare şi remontare a grupului de măsurare în situaţia prevăzută la lit. h) în cazul în care sesizarea clientului final se dovedeşte a fi întemeiată

ATENTIE – Daca furnizorul de curent electric la cererea facuta nu pune la dispozitia dovada METROLOGIEI aparatului, contorului de curent, factura la energia electrica este NULA!

Pasul doi – Daca nu primim raspuns favorabil in maxim 15 zile, trimitem plangerea la ANRE la departamentul de protectie a consumatorului sau direct la ANPC; Este posibil ca ANRE in conditiile proprii sa suspende dreptul furnizorului de a ne taia energia electrica pana la solutionarea cauzei;

Anre are dreptul sa faca investigatii la furnizori si la distribuitori si sa constate incalcarea legii 123/2012 si ca atare pana atunci, plata facturii este suspendata.

Trebuie sa stiti ca fie ca sunteti persoana fizica sau persoana juridica, aveti dreptul de a depune plangere la ANRE.

Articolul 84

Dispunerea efectuării investigaţiilor

Preşedintele autorităţii competente dispune, prin decizie, efectuarea de investigaţii, potrivit prevederilor art. 86, de către personalul propriu împuternicit în acest sens, din oficiu sau ca răspuns la o plângere înregistrată la autoritatea competentă, formulată de către o persoană fizică ori juridică afectată în mod real şi direct de o potenţială încălcare a prevederilor prezentului titlu, numai în domeniile în care ANRE are competenţa de investigare potrivit legii.

Plangerea facuta la ANRE SUSPENDA obligatia de plata a facturii la energie electrica

Ce se întâmplă dacă nu reușesc să plătesc această factură? Despre ce sancțiuni vorbim? Unii oamenii pur și simplu nu au acești bani.

Daca adresam plangerea si catre ANRE, fie ca suntem persoana fizica sau juridica, pana la solutionarea plangerii , se  suspenda dreptul de executare silita impotriva noastra in conformitate cu regulile ANRE.Asta inseamna ca cel putin pana cand nu se rezolva plangerea de la ANRE, nu trebuie sa platim factura insa eu apreciez ca vor adauga penalitati.

Art. 102 indice 2 din legea 123/2012 arata foarte clar ca :

(5)Pe perioada soluţionării plângerilor de către ANRE, efectele acţiunilor titularilor de licenţe/autorizaţii/atestate în domeniul energiei împotriva reclamanţilor sunt suspendate, în condiţiile stabilite de ANRE, cu excepţia celor care prin neaplicarea lor ar conduce la producerea unui prejudiciu iremediabil.

Cititi si :

Pasul trei – deschidem o actiune in instanta pentru anularea facturilor sau si mai sigur pentru anularea clauzelor abuzive din contract.

Actiunea in instanta poate sa fie deschisa si ceruta pe calea ordonantei presedintiale , inclusiv suspendarea efectelor a ceea ce inseamna obligatia de plata a facturii, asta doar daca nu am apelat la ANRE.

Practic, in instanta se cere metrologia se verifica contractul de furnizare a energiei electrice din punct de vedere al clauzelor abuzive care permit modificarea tarifului la kwh si practic in ceea ce priveste pe consumator, poate sa solicite inclusiv un raport de expertiza cu privire la contorul electric.

Actiunea trebuie sa vizeze anularea facturilor colosale sau reducerea lor la o valoare normala.

Care sunt documentele de care am nevoie dacă vreau să rezolv această problemă?

Factura este documentul incriminator, asa ca tot de el avem nevoie pentru a porni la lupta. Pe langa factura vom folosi si contractul de energie in asa fel incat daca sunt clauze abuzive in el, sa le putem ataca.

Unde trebuie să depunem contestație prima data cu privire la factura de curent?

In principal daca suntem persoana fizica , ne putem adresa si ANPC insa inainte de orice, ar trebui sa facem o contestatie la furnizorul de energie electrica.

Daca suntem persoana juridica, putem depune plangerea la ANRE si daca nici acolo nu se rezolva nimic, mergem mai departe in instanta.

Putem rezolva problema cu factura la curent de unii singuri sau avem nevoie de un avocat?

Avocatul este cel mai bun prieten al tau in vremuri de criza. Cam asa as caracteriza relatia cu avocatul in perioada aceasta.

Nu impune legea un reprezentant calificat insa este necesar sa cunosti legea 123/2012 a energiei electrice si gazelor natural, motiv pentru care , daca vrem sa dam eficienta unei plangeri, as indruma sa avem un profesionist langa noi.

Ce trebuie să fac dacă am primit astfel de factură, nu o pot plăti, dar vreau să schimb furnizorul?

Furnizorul se poate schimba pe baza de cerere insa facture veche ramane in divergenta. Astfel trebuie sa aveti in vedere si faptul

Nu uitati, facturile la energie electrica pot fi contestate. Nu va lasati abuzati daca si dvs. constatati ca s-a incalcat legea.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
28 comments to “Factura La Curent – Cum O Contest”
 1. Buna ziua, in 2020 am primit o factura de 5.800 de ron pentru un apartament cu 2 camere unde timp de 3 luni nu a stat nimeni , am facut cred ca cel putin de 20 de ori reclamatie, promisiuni au fost de la Electrica, dar nici pana azi nu am primit un raspuns corect si nici banii. Asa ca degeaba, poti sa faci reclamatii, poti sa te enervezi gasesc ei calea ca sa nu recuperezi banii.
  Cu stima

 2. Buna ziua,daca mi-au fost emise 2 facturi una in data de 23.09 cu perioada de facturare 14.05-15.06.2022 si una emisa in 29.09 cu perioada de facturare 16.06-16.09.2022,desi am dat autocitirea in fiecare luna pot cere facturarea pe fiecare luna in parte ptr a se vedea consumul lunar?Mentionez ca anul trecut am avut un consum mediu de 330 kw.Multumesc

 3. Bună ziua. Am nevoie de o părere. În urma cu câteva zile, din incompetenta unui medic stomatolog, tatălui meu i s-au extras 2 măsele, ultimele, care de fapt ele erau în curs de tratare. S-a produs i eroare. În loc de cele rele i le-au extras pe cele bune. Acum nu mai are nici măcar una. Va rog, o sugestie, cum ar fi bine sa procedam. Mulțumesc

 4. Bună seara, ma numesc Popa Marius Adrian, în luna martie am primit o factura de regularizare pe ultimii 6(sase) ani ,în valoare de 4800 de ron.Mentionez ca am fost cu plata la zi,la noi în comuna venea un reprezentant enel sa citească contorul,factura fiind emisa o data la două luni.Dansul nu a transmis citirea indexului și ca urmare eu am plătit în decurs de 6 ani facturi de estimare. Acum 3 ani a fost mutat contorul din curtea casei în strada de către angajații Enel și nici atunci nu au binevoit sa facă regularizare. Am făcut contestație la Enel de nenumărate ori dar,de fiecare dată mi se sugera sa merg la casierie și sa esalonez plata facturii, nu am primit alt răspuns. Am depus o plângere și la ANRE,aștept răspuns. De două luni sunt sunat insistent și primesc somație de plata de la EOS KSI sa plătesc factura deoarece Enel a externalizat plata acestei firme de recuperare.Va rog din suflet sa îmi dați un sfat,ce mai pot face,sunt disperat.Va mulțumesc mult, Doamne ajuta!

 5. Bună ziua domnu avocat,am și eu o întrebare,vă rog din suflet să-mi răspundeți,băiatul meu a fost prins cu mașina fără permis și fără acte la ea,ce poate păți în acest caz?

 6. Bună seara! Mama mea a primit o factura de regularizare la gaz,pe perioada octombrie 2021-martie 2022, in valoare de 5549 lei. A achitat această sumă eșalonat in lunile aprilie,mai,iunie și iulie,după aceea venind încă o factura de 5500 lei. Va rog un sfat, pașii care trebuie urmați! Mulțumesc!

 7. Buna ziua.
  Dat fiind faptul ca, din data de 15.09.2022 am ridicat o solicitare catre Electrica Furnizare SA in vederea punerii la dispozitie a unor informatii legate de facturile emise din noiembrie 2021 pana in prezent, insotite de explicarea modalitatii de calcul ptr. consumul inregistrat, fac mentiunea ca nici pana astazi, 08.11.2022, NU am primit un raspuns pertinent, raspunsul furnizorului fiind doar unul ce face trimitere la modul de calcul cu extras din OG;
  si,
  dat fiind faptul ca, in ciuda faptului ca timp de jumatate de an NU au fost emise facturi, prima factura pe 2022 fiind emisa abia in iunie cu o valoare de 4533,82 lei, dupa care, fara nicio comunicare de aducere la cunostinta privind modul in care sunt emise facturile si modul in care furnizorul intelege sa calculeze consumul, acesta a continuat sa emita facturi cu sume care sunt imposibil de achitat pana la scadenta
  si,
  dat fiind faptul ca mi-a fost impusa achitarea unei sume care depaseste cu mult posibilitatile mele financiare intr-un termen scurt (din iunie si pana in oct, suma de achitat 6834 lei???) – in conditiile in care, timp de 6 luni nu a fost facturat nimic? Si, din bun simt, chiar daca nu am avut facturi, eu am platit pana in iunie 2022 suma de 1273,82 lei.
  Oare cum sunt intelese obligatiile ce-i revin furnizorului?…brusc si-au pus in practica DOAR dreptul de a recurge la deconectarea locului de consum daca facturile nu sunt achitate in termenul impus, uitand ca primeaza OBLIGATIILE contractuale( emiterea la timp a facturilor, instiintarea consumatorul despre iminenta actiunii de debransare, aducerea la cunostinta consumatorului despre existenta ordinului de debransare, etc)
  si,
  dat fiind faptul ca incepand cu data de 02.11.2022 am fost deconectata de la reteaua de energie electrica, VA ROG sa-mi spuneti ce pasi am de urmat pentru a ma adresa instantei.
  Fac precizarea ca pana in acest moment am ridicat 4 solicitari xatre Electrica Furnizare SA, 2 petitii catre ANRE, o petitie catre ANPC… NU AM NICIUN RASPUNS CONCLUDENT… MAI MULT, IN URMA ACTIUNILIR MELE, IMEDIAT S-A PUS IN EXECUTARE DEBRANSAREA LOCULUI DE CONSUM.

  Fac o mentiune importanta… este unica locuinta, nu avem unde sa ne stabilim temporar, deci suntem fara curent electric din data de 02.11.2022, am doi copii care fac zilnic naveta la scoala pe o distanta de 45 km, isi fac temele cu lanterne si lumanari, nu avem la ce gati, nu avem cum spala, calca haine, etc
  TRIST!
  N-am trait asa nici in perioada de dinainte de 1989, cu toate neajunsurile acelei perioade.
  VA ROG SUPORT!

 8. Buna seara. Am primit in data de 1.11.2022- dată de pe plic- o factura de la Electrica furnizare de regularizare în valoare de 370.18 repzentand recalculare consum pentru perioada 15.12.2021-20.09.2022, 1600 kWh. 5.73 kWh/zi.Mentionez ca nu am semnat contract cu ei zicând că vor face tot cum vor ei si am toate facturile plătite. Pe fata facturii este trecută PERIOADA de facturare 27.08.2022-20.09.2022. Am văzut că altii au sume mult mai mari si recalculari pe perioade mai scurte. Suntem pensionari si suma este totuși destul de mare . CE sa fac? Multumesc.

 9. Buna ziua,
  In luna Septembrie am schimbat furnizorul de energie electrica, am plecat de la Enel. In luna Noiembrie am primit un SMS de la un anume INTRUM prin care suntem informati ca trebuie sa achitam in termen de 48 ore 1235ron catre ENEL.
  Specific ca nu am primit nicio factura de la ENEL cu aceasta valoare. Am sunat la ENEL si mi s-a spus ca sunt facturate 2 luni, Iulie si August si asta reprezonta aceasta valoare. Nu este logic sa primesc factura, sa vad ce anume mi-au facturat si ce reprezinta aceasta suma? Si orice factura are un termen scadent de 15-20 zile, nu este normal sa beneficiez de acest termen de plata? De ce trebuie sa platesc in 48 de ore o suma care nu stiu ce reprezinta? Unde trebuie sa ma adresez? Am trimis catre ENEL un e-mail prin care am solicitat dovada expedierii catre mine a facturii aferente acestei sume.
  Va rog sa imi spuneti daca am procedat corect. INTRUM acesta in calitate de ce imi solicita mie acesta plata in conditiile in care eu nu am fost notificata in niciun fel de catre ENEL ca am datorii neachitate.

 10. Bună ziua.Am o factura la electrica pe 255 kw.Factura este pe 25 zile.Media pe zi este de 10.20 kw.Mi s-a facturat cu 1,3 lei/kw.Intrebarea este se poate face ceva?Mie nu mi se pare corect .

 11. Sant plecată din țara de aproximativ 3 ani in Februarie 2022 am plătit regularizare și facturi la enel de 4000 am fost deconectată și am achitat tot nu a mai venit nici o factura pana in Septembrie 2022 când am aflat ca am de plata alte 14000(o suta patruzeci milioane lei vechi)ca in Martie 2022 au schimbat contoarul și atât am de plata! In Iulie 2023 mi au intrerupt energia și am fost la ei am făcut o eșalonare . Am semnat alt contract și in August mi au trimis alta factura in valoare de 19000 deci plus ce aveam 31000am achitat din suma când am semnat noul contract vreo 6500 Menționez ca am trei copiii sant mama singura nu a stat nimeni in acel imobil! Muncesc in Anglia vin acasă 1 luna pe an ! Nu știu ce sa fac ! Am fost Lari dau din umeri nu ii interesează nimic !

 12. Bună seara.Am o problemă cu factura electrică emisă de câteva zile (regularizare) neefectuată de 800 zile de către Electrica în tot acest timp am trimis indexul auto citit luna de luna venidu-mi factura de plată online pe baza indexului trimis și achitând valoarea lor ..Acum am de plată o valoare mult mai mare decât kw ce ar trebui să-i plătesc ,motivul fiind în urma sesizării făcută de către mine către relații cu clienții că diferență este din cauza modificării prețului intr-e acel interval de timp adică din anul 2021 -2023 . Nu mi se pare normal chiar dacă este adevărat să presupunem, atâta timp cat eu trimit indexul și mi se facturează kw consumați la prețul făcut de ei luna de luna ,se trezesc ca ceva nu este ok după 2 ani și îmi pun în factură greșelile lor .va multumesc și aștept îndrumările dv..ce trebuie făcut mai departe.Mentionez ca nu este prima abatere de acest fel din partea Sc .Electrica.SA sucursala Sibiu referitor la mine .

   • Bună seara!
    Sm și eu următoarea situație cu furnizorul energie electrica:
    Deși sunt cu facturile la zi ,în 13.12 2023 am primit o notificare pe maill in care mi se aduce la cunoștință că au câteva informații importante la facturile emise în perioada ianuarie 2023 -octombrie 2023 ,și ca dintr-o eroare de sistem,facturile emise în aceasta perioada nu au inclus și costul energiei consumate,acestea cuprinzand doar tarifele de distribuție și costurile abonamentelor asociate contractului de furnizare a energiei electrice.
    Facturile emise greșit urmând a fi stornate ,și emise altele corecte.
    Tot în notificare sunt informata ca cf ordinului ANRE 5/2023pot solicita eșalonare.
    În condițiile în care factura pe decembrie nu a fost transmisa.
    În aplicația lor My Enel este încărcată o factura de regularizare in suma de 2237,12 RON emisa in 22 decembrie cu scadenta 8 ianuarie 2024, factura ce nu se poate vizualiza.

    Ce este de făcut în aceasta în aceasta situație?Consumul nu a crescut ?

    Multumim!

 13. Bună ziua.
  Cumnatul meu care locuiește cu familia în străinătate de mai bine de 10 ani, a primit o factură de la Electrica Furnizare pe o cantitate de 3600 kv. pe motiv ca la stâlpul de electricitate din fața casei lui a avut loc un scurtcircuit urmat de defecțiunea contorului. Din factură nu reiese perioada în care era stricat contorul .
  Acestea s-au întâmplat anul trecut când a venit cu familia în luna august când au concediu ,lună în care vin în fiecare an acasă. Atunci au fost în audiență la directorul de la Electrica Furnizare din Satu Mare, unde au primit și plătit o factură de 800 lei pe perioada contorului defect, fiindu-le schimbat contorul și au primit asigurări că sunt cu plata la zi.
  Factură cu 3600 kv. au primit-o acum în Octombrie, la un an și 2 luni de când au avut această problemă.
  Menționez că au contorul la stradă și persoana care citește indexul avea acces la contor.
  Mai arătat că cumnatul stă efectiv 3 luni în țară și chiar am calculat că are un consum mediu de 80 kv. pe lună, undeva la 1000 kv. pe an.
  Cum este posibil să primească o factură pe 3 ani și 6 luni.
  Ce recomandați?
  Mulțumesc anticipat

 14. buna ziua, mi-a venit o factura regularizare in luna noiembrie 2023 care insumeaza o perioada 1017-2023 si este in valoare de 209mil. Tin sa precizez ca eu sunt prosumator din martie sau aprilie 2023 cand s-a si umblat-schimbat contoarul. De atunci nu am primit nici o instintare ca as avea ceva de plata pana in luna noiembrie 2023 cand a venit acea factura de regularizare.

 15. Bună ziua,am în proprietate o casă bătrânească la țară unde nu mai locuiește nimeni de 10 ani.Contorul electric este pe proprietate dar cititorul electrică avea acces să îl citească pentru că o vecină avea cheia .Factură venea tot zero până când în anul 2022 a venit o factură de 1100 lei.Am contestat factură la Electrică Furnizare SA și am cerut verificarea metrologica a contorului.Contorul a fost demontat, trimis la verificare și răspunsul primit a fost că nu se poate verifica pentru că este defect cu mențiunea eroare afișaj.Au făcut o recalculare conform Ord 190 2020 dar nu pe perioada in care contorul a fost defect ci pe perioada dintre citirea eronată pe care eu o contest și montarea noului contor.Nu am achitat factură în cauză și în octombrie 2023 am fost debranșat.Am reclamat situația la ANRE și a urmat o lungă corespondența, operatorul de distribuție a fost amendat pentru nerespectarea regimului de citire a contorului,au urmat trei întâlniri on-line între mine furnizor și distribuitor dar aceștia refuza anularea facturii și branșarea locației.Asadar întreb dacă o factură generată de un contor declarat defect ,furnizorul nu a prezentat nici ultimul buletin de verificare metrologica a contorului,poate fi atacată în justiție pentru că ANRE a comunicat că anularea facturii generate de un contor cu verificare metrologica expirată nu este in competența sa.As dori un răspuns din partea dumneavoastră,mulțumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.