Avocat Malpraxis Bucuresti – Cuculis

Avocat malpraxis Bucuresti – Formular Inscriere Proces Malpraxis Formular Mai Jos – Avocat Cuculis

Ca avocat de malpraxis important este sa se analizeze cauza in integralitate, unind in acelasi timp aspecte de drept si de medicina generala sau speciala.

Alaturi de specialistii in medicina colaboratori,am  reusit reprezentarea atat a pacientilor, cat si a doctorilor, spitalelor sau clinicilor medicale. Scopul solutionarii unei cauze de malpraxis medical il reprezinta intr-un final dezvoltarea si perfectionarea domeniului medical.

Aveti o problema de malpraxis? trimiteti un email aici – avocat@indrumari-juridice.eu

Conform articolului 642 din legea 95/2006 , malpraxisul reprezintă eroarea profesională care aduce daune pacientului. Cei care pot răspunde disciplinar, dar şi penal sunt atât personalul medical, cât şi furnizorul de produse şi servicii medicale. De altfel, afla că malpraxisul nu se referă numai la medici, ci la toţi cei care practică profesii liberale, cum ar fi contabili autorizaţi, brokeri, stomatologi, farmacişti, arhitecţi etc.

În cazul medicilor sau al personalului medical, Conform art. 53 din Codul de Deontologie Medicală, medicii şi întreg personalul medical trebuie să folosească toate informaţiile de care dispun pentru a interpretă corect fiecare simptom sau pentru a prevedea complicaţiile ce pot apărea, ştiind istoricul medical al pacientului, cât şi problemele medicale actuale ale acestuia.

Când se poate aduce acuzaţia de malpraxis şi cum este ea analizată?

Un pacient poate înainta o plângere de malpraxis ori de câte ori considera că tratamentul unui medic, manevrele sau indicaţiile acestuia au fost unele necorespunzătoare, atunci când acesta a încălcat normele de confidenţialitate, când a delegat o persoană necalificată pentru a realiza anumite acţiuni, sau atunci când o procedură medicală i-a adus pagube mai mici sau mai mari.

Legea 95/2006 prevede faptul că asiguraţii de sănătate trebuie să încheie un contract individual cu casa de asigurări de sănătate, prin care se vă prevede dreptul de a da medicul în judecată. Totuşi, până la acest pas trebuie să se încerce timp de 15 zile rezolvarea pe cale amiabilă.

Modul în care o acuzaţia de malpraxis este judecată are la baza două principii : eroarea subiectivă şi cea  obiectivă.

Astfel, se încearcă analizarea modului în care medicul sau personalul medical respectiv a acţionat, dacă au fost aplicate în mod eronat unele metode, dacă s-au interpretat greşit simptomele, istoricul medical al bolnavului, dacă examinarea nu a fost făcută aşa cum ar fi trebuit sau dacă medicul a omis recomandarea efectuării unor teste importante.

Eroarea subiectivă presupune faptul că medicul nu a acţionat conform regulilor, nu a ţinut seama de unele simptome sau antecedente medicale, neavând în vedere complicaţiile. Pe scurt, nu a acţionat aşa cum alt medic ar fi făcut-o, rezultatul fiind cu totul altul.

Eroarea obiectivă, însă, se referă la acele rezultate independente de modul de acţionare al medicului său al personalului medical: dotările insuficiente, apariţia unor reacţii ale bolnavului sau a bolii, neinformarea doctorului cu privire la unele simptome etc. Atunci când se ajunge la concluzia că orice medic ar fi procedat la fel şi rezultatul ar fi fost acelaşi, înseamnă că eroarea are un caracter obiectiv.

Atenţie, însă, pentru că, în cazurile în care bolnavul are anumite alergii sau anumite investigaţii ori tratamente prezintă anumite riscuri, el trebuie înştiinţat, fiind nevoit să semneze un acord care să certifice faptul că a fost informat cu privire la riscurile ce pot apărea.

Daca va confrunatti cu un caz de Malpraxis puteti sa stabiliti o programare cu un avocat specializat in Malpraxis – AICI

Av.Drd. Cuculis –

0722298011

avocat@indrumari-juridice.eu

11 comments to “Avocat Malpraxis Bucuresti – Cuculis”
  1. Bună dimineața la sfârșitul lui 2007 și începutu lui 2008 am avut mâna stângă sărită de la locul ei și am mers la ortopedul Dinculeasa la clinica sa particulară în Severin cu raza făcută atunci unde era totul normal ,mi-a făcut în 3-4 ședințe infiltrații în umăr și la 2 săptămâni de la rază am mers din nou și am fost întrebat ce am făcut în aceste 2 săptămâni de am terminat umărul ,am mers la Dinculeasa și mi-a dat trimitere urgent la Floreasca motivând că îmi cade umărul ,am mers la Floreasca dar am fost trimis la Universitar ,am avut norocul să fie de gardă Dl Doctor Liviu Diaconescu care a văzut cele 2 raze și ma întrebat ce sa întâmplat după care mi-a făcut puncție și mi-a spus că umărul și așa este terminat și nu am ce face trebuie să pun proteză ceea ce am făcut în 2009 dar pe Dinculeasa medic ortoped primar la Tr Severin nu l-am dat în judecată pentru că Dl Diaconescu Liviu care ma operat a spus că fapta este petrecută și nu am ce face ,dar eu din cauza aceasta am vândut casa în Tr Severin și am vennit la Zimnicea unde îmi este foarte greu ,cred că au trecut mulți ani și este prea târziu toate razele și documentele medicale sunt la Secția de Ortopedie a Spitalului Universitar ,

  2. Buna ziua. Ma numesc marina irina sterian in luna Decembrie am fost la un control ginecolog. Doctorița de acolo mia zis ca am un chist ovarian de 4 centimetri și mia dat o rețeta cu antibiotice dupa care un alt doctor mia dat frumoasa veste ca sunt însărcinată deci al cel chist era un bebe iar eu am luat acel tratament cu antibiotic Iam explicat doctorului care mia zis de sarcina și mia zis sa ma duc la acea doctorița sa ii cer socoteala. Acea doctorița ma pus sa fac o gramada de analize sa fac 2 D și 3D care m-au costat ceva bani dacă nu sa fac avort Acum stau cu grija ca acele antibiotice sa nu mi fi afectat sarcina.

  3. Buna ziua am pus implant si dinti la alexandria dinti au anceput sa se macine an gura este a treia dantura care mi-o pune acest medic prima sa spart a doua sa luat smantul am ramas cu fieru si acum mi se macina an gura am dureri de cap si urechi am dureri de stomac de mor ami miroase gura rau ce as putea sa fac ca acest medic are suport extra ordinar an alexandria si nu cred ca reusesc sa-mi dea bani anapoi si sa ma duc la alt medic va multumesc frumos

      • Buna ziua ,mama mea a suferit acum 7ani o operație de prolaps.Dupa 4 luni de la operație am mers cu mama la medic sa i spunem că se simte f rău cu dureri de burta îngrozitoare ..Dansul ne a răspuns sarcastic “Ei ..atunci am făcut o treabă inutilă”….și atât….De atunci mama mea sta in acele dureri …Se mai poate face ceva împotriva acelui medic?

  4. in anul 2018 martie, mi s-a pus o plomba f mica la dintele din fata ,incisiv (partea de sus a maxilarului), In 2019 ianuarie mi-a cazut acea plomba impreuna cu o jumatate din dintele plombat . am reclamat la CCMB, am reclamat la poltie dar nu s-a luat nici o masura . ce pot sa mai fac .

  5. În anul 2019 în luna aprilie, sotia mea a născut pentru a doua oară printr-o operatie de cezariana cel de al doilea copil al nostru. Inainte de operatie am hotarat impreuna si am vorbit cu dr. sa i se lege trompele uterine.Acest lucru este confirmat si de scrisoarea medicală de ieșire din spital. Acum două zile am aflat in urma unui test de sarcina ca sotia mea este însărcinată. Azi am fost si la alt dr. sa ne confirme sarcina. Sarcina este intrauterina deci trompele nu sunt legate. Nu putem sa păstrăm copilul pentru ca viata soției ar putea fi pusă în pericol având in vedere cele 2 cezariane si perioada scurta între ultima nastere si sarcina actuală. Dr care a confirmat sarcina ne-a spus ca trompele nu sunt legate.Avem de gând să efectuăm si o sonohisterosalpingografie. Dacă aceasta arata faptul ca trompele nu sunt legate, putem considera asta un act de malpraxis din partea dr. care a semnat pentru asta?

  6. Buna ziua, am un baietel de 6 ani jumate. Anu trecut in august a fost operat pt a.i scoate o alunita. Am fost informati ca in urma op se v.a trimite la biopsie(sa vada daca e melanom). A fost diagnosticat cu melanom de gr I, doctor de la fundeni vroia sa.l op apoi sa.i scoata ganglionii santinela (dd la genuchi si inghinal) fara nici un ct sau pet-ct. Nu am fost de acord si am fost plecati la Viena pt investigatii. In urma investigatiilor si biopsiei de acolo s.a dovedit a fi o alunita doar. L.a re-operat pt curatarea complecta. As dori sa stiu cum sa procedez cu cei care au dat diagnostic de melanom.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.