Malpraxisul Veterinar – Despagubiri Pentru Stapanii Animalelor Vatamate

Malpraxisul in cazul medicului veterinar.

Nu de putine ori stapanii de animale de companie sunt nevoiti sa apeleze la serviciile de medicina veterinara insa mai putini cunosc ca si in acest caz, atunci cand intervine un act de malpraxis, acestia pot obtine despagubiri de la cei vinovati.

Este adevarat ca legislatia malpraxisului in cazul veterinarilor este cu mult restransa fata de aceea in cazul oamenilor, insa exista si aici comisii de malpraxis si chiar si comisii superioare.

Malpraxisul Veterinar
Malpraxisul Veterinar

Desi niciodata pierderea animalului de companie nu poate fi acoperita cu plata unor daune de natura morala, leguitorul a stabilit o granita si un mod de aplicare a acestor despagubiri morale, tocmai pentru ca partea vatamata sa fie pe cat posibil ajutata pecuniar iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere.

In exercitarea profesiei, conform Codului deontologic, medicul veterinar trebuie să dea dovadă, în exercitarea profesiei, de demnitate, onestitate, probitate, competenţă şi devotament profesional. Încălcarea unor astfel de norme deontologice, în măsura în care periclitează valorile apărate de drept, poate atrage răspunderea civilă a medicului pentru malpraxis.

Malpraxisul Veterinar – de la cauza la despagubiri.

Malpraxisul medical este definit în art. 642 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, drept “o eroare profesională săvârşită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare sau farmaceutice”.


           Explicitând definiția conferită de textul legal, se poate afirma că malpraxisul medical reprezintă un comportament neprofesional, inferior unor standarde de competenţă şi pricepere unanim stabilite şi acceptate de către corpul profesional, având la bază neglijenţa sau incompetenţa şi care generează îngrijiri deficitare cu consecinţe negative asupra pacientului.


           Medicul răspunde civilmente pentru prejudiciile produse din eroare, care includ şi neglijenţa, imprudenţa, sau cunoştinţele medicale insuficiente în exercitarea profesiei, prin acte individuale în cadrul procedurilor de prevenţie, diagnostic şi tratament.


Astfel, pentru angajarea răspunderii medicului pentru malpraxis, sunt avute în vedere atât faptele ilicite comise cu intenţie, cât şi faptele comise din culpă. Deşi vinovăţia medicului poate îmbrăca şi forma intenţiei, cele mai multe acte de malpraxis sunt comise din culpă, aceasta fiind de cele mai multe ori forma de vinovăţie cu care acţionează personalul medical.

In ceea ce priveste raspunderea civila medicala, aceasta presupune existenta unui raport juridic obligational nascut fie din neexecutarea unei obligatii civile contractuale (raspundere civila contractuala), fie dintr-o fapta ilicita cauzatoare de prejudicii, in raport cu cae autorul faptei sau o alta persoana chemata sa raspunda poarta obligatia repararii prejudiciului (raspundere civila delictuala).

Asadar, raspunderea civila functioneaza ca o sanctiune de drept civil afectand patrimoniul persoanei raspunzatoare si raspunderea este data si prin legea Legea nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, ce stabileste in ce limite medicul veterinar trebuie sa-si desfasoare activitatea.

Legea civila de drept comun se completeaza in cadrul raspunderii civile medicale cu prevederile legii cadru speciale in domeniul sanatatii-Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Astfel, potrivit art. 642 alin (2) din L 95/2006, prevede ca personalul medical raspunde civil pentru prejudiciile produse prin eroare, care include si neglijenta, imprudenta sau cunostinte medicale insuficiente in exercitarea profesiunii, prin acte individuale sau in cadrl procedurilor de preventie , diagnostic sau tratament”.

Puteti citi si despre Malpraxisul Uman:

Pentu a putea vorbi despre existenta unei raspunderi juridice civile, trebuie sa fie indeplinite urmatoarele conditii:  a) sa se fi savarsit o fapta ilicita, b)sa existe un prejudiciu, c) fapta sa fie savarsita cu vinovatia prevazuta de lege c)sa existe legatura de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciul cauzat.

 Ca element al raspunderii juridice civile, fapta ilicita reprezinta o actiune sau o inactiune prin care, incalcandu-se normele dreptului obiectiv, inclusiv cele ale obiceiului locului, sunt cauzate prejudicii drepturilor subiective sau intereselor unei persoane.

In ceea ce priveste prejudiciul, acesta reprezinta consecinta negativa suferita de o persoana in raport cauzal cu fapta ilicita savarsita de o alta persoana.

Referitor la vinovatie, aceasta reprezinta atitudinea psihica a faptuitorului, ata de urmarile propriei fapte, precum si fata de legatura de cauzalitate dintre acestea. In ceea ce priveste vinovatia medicala, aceasta poate lua atat forma intentiei cat si forma culpei, atunci cand discutam de nelijenta medicala.

Raportul de cauzalitate presupune existenta unei conexiuni logico-juridice intre fapta ilicita savarsita in cadrul unui raport medical privinda acordarea de ingriiri edicale in sens larg, pe de o parte, si rezultatul, urmarea imediata preudicioasa, pe de alta parte.

Pentru sesizarea cazurilor de malpraxis savarsite de catre medical veterinary, va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune intemeiata pe prevederile Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

    Nu in ultimul rand, este de retinut faptul ca, in ipoteza in care fapta exercitata de catre medical veterinar nu poate fi definita ca malpraxis, nefiind indeplinite toate conditiile mentionate mai sus, trebuie verificat totusi daca aceasta reprezinta o abatere disciplinara a medicului veterinar.

Statutul profesiei defineste conduit pe care medical veterinar ar trebui sa o aiba.

Astfel, in situatia in care normele prevazute in Statut sunt incalcate, puteti sesiza Colegiul Medicilor Veterinari cu privire la conduita medicului veterinar, acesta putand fi sanctionat disciplinar pentru abaterile savarsite.

De asemenea, sesizarea Colegiul Medicilor Veterinari nu exclude desigur si raspunderea de natura civila a medicului prin formularea unei cereri direct in instanta pentru a descoperi Malpraxisul Veterinar.

Daca animalul dvs. de companie a avut de suferit in urma malpraxisului veterinar, completati formularul de mai jos:

12 comments to “Malpraxisul Veterinar – Despagubiri Pentru Stapanii Animalelor Vatamate”
 1. Pisic internat cu diagnostic de FIP, forma umeda. La momentul internarii(nenecesare, părerea mea, deoarece el manca, nu era apatic, avea doar burta puțin umflata) i se fac analize de sânge și testare FCoV care iese pozitiv. Este internat și pus în perfuzii, administranduise interferon 7 zile. Problema: i se administrează furosemid… 27 de zile, nu se face o biochimie decât la cererea mea și evident se constata lipsa mineralelor… Pisicul este complet deshidratat și afectat neuro. Între timp medicul refuza sa facă drenarea parțială a lichidului din abdomen. Accepta pe ultima suta de metri o alta doctorița. Apoi sosește tratamentul nostru pentru fip din străinătate. După 10 zile lichidul din abdomen dispare aproape tot. Doctorul refuza în continuare externarea. Pisicul secătuit de furosemid face fecalom. Tratamentul doctorului consta în așteptăm să facă caca… Și am așteptat și am dat laxative zile… Am fost anunțați ca pisicul face megacolon… L au tratat cu neostrignina… 😱Și peste toate, în acea clinica animalele nu sunt supravegheate peste noapte sau în weekend, nu li se respecta preferințele de hrana, nu este observata scăderea temperaturii pentru a i se pune încălzitor la perfuzie și nu sunt observate nici semnele evidente neurologice pe care începe sa le manifeste în timpul programului de lucru a dansilor!

  • Bună ziua, am citit cu interes pățania pisicului dv. Fiind vorba despre o boală virală, interferonul administrat a fost bine venit. Problema este legată de ascită,datorită afectării hepatice. Drenajul lichidului putea duce la o decompensare bruscă si insuficiență cardiacă acută si moartea animalului. Aici intervine si cazuistica, experiența dr. vet. Manopera este una de risc, aici se mai adauga si infectia bacteriană. Din ce stiu eu „megacolonul” este o boală specifică numai cainilor batrani, colonul este dilatat patologic si se impune euthanasierea. In multe cazuri se intervine chirurgical in fecalom, deoarece fecalele se cimentează. In cazuri fericite se extrage cu o pensă prin rect, se fac clisme, purgative strict uleioase (nu saline, acum nu stiu ce purgative s au dat). Nu este necesar incalzitor la perfuzie daca tratamentul are loc in cabinet la o temp. de 19 grade. daca se lucra pe teren la 6 gr C poate da. In rest in afara de interferon, tratament de sustinere. Imi pare rău ptr felină, eu le indragesc mult.

 2. Nume: Negru Fabiolla

  Telefon:

  Buna ziua,

  In data de 12/12/2019, catel care prezinta varsaturi e prezentat la medicul veterinar curant. In urma consultatiei se banuieste a fi o gastro-enterita, tratament cu celenia, antibiotic. Pe timpul noptii starea de sanatate s-a degradat semnificativ, varsaturile au continuat si a aparut o dilatare pe partea stinga care s-a dovedit a fi staza stomacala in urma ingerarii de corp strain. Medicul decide operatia la cabinetul medical, sumar dotat dpdv tehnic si personal, interventie dificila datorata starii foarte proaste pe care o prezenta catelul la momentul intrarii in operatie si a cazului complex. Catelul e restituit acasa la numai o ora de la ora iesirii din operatie, moment in care nu se autoregla termic (il incalzea cu feon-ul), nu era perfuzat, asistat respirator cu oxigen si nu avusese inca stare de trezire din anestezie. Dupa 2 ore de la recuperarea catelului, starea este atit de grava incit este admis in ATI la clinica Di-vet fara raspuns la stimuli, voma hemoragica, puls pe arterele femurale slab, aproape insesizabil, temperatura 40 etc. – ii este administrat tratament de soc. Ramine in grija celor de la Di-vet in ambulator pina in data de 18/12/219 moment in care imi dau seama ca nu este spre vindecare, ciinele prezentind voma si reflux gastro-esofagian frecvent, chiar sub medicatie. A se nota ca in urma unei ecografii efectuate aici s-a remarcat prezenta unui corp strain in cavitatea stomacala. Revin la medicul care l-a operat, acesta propunind sa il opereze iar, refuz pentru ca animalul era foarte slabit si il intreb daca nu exista un centru de endoscopie veterinara care sa se ocupe de el. Ma dirijeaza catre Centrul de Endoscopie Veterinara unde este diagnosticat cu Esofagita, stare f grava, esofagul fiind aproape topit in urma refluxului gastro-esofagian (stare de saporificatie esofagiana, cel mai grav caz prezentat la clinica in 13 ani de existenta). In fine, de atunci ne luptam sa il tinem in viata, in data de 28/01/2020 i s-a montat a doua oare be-tube si este hranit prin sonda endo-gastrica. Costurile sunt enorme, am cerut la amiabil medicului care l-a operat sa suporte o parte din cheltuieli si a refuzat.

  Consider ca este malpraxis datorita faptului ca medicul care l-a operat si-a depasit limitele profesionale (lipsa unei sali operatorii corect echipate si o echipa adecvata), nu a stiut a diagnostica corect starea pacientului la intratrea in operatie (esofagita era deja instalata datorita varsaturilor frecvente din ultimile 24 de ore), nu a dat medicatia necesara tratarii esofagitei, nu a asistat post-operator pacientul aflat deja intr-o stare si mai grava la iesirea din operatie. In plus, consider ca ar fi trebuit sa fiu informata ca exista acest centru astfel as fi putut decide in deplina cunostinta de cauza unitatea in care se va practica interventia.

  Doresc va rog, sa cunosc opinia dumneavoastra, am toate documentele necesare la indemina.

  Cu multe multumiri si stima,
  Dna Fabiolla Negru

 3. In data de 01.07.2021 am dus pisica gestanta care nu putea sa nasca la cabinetul domnului Duta Sebastian. Pisica a fost operata de Doamna Banciu Irina…tin sa mentionez ca pisica nu avea rana din frunte,rana a survenit in acel cabinet..pisica nu a fost curata imaginile vorbesc de la sine. Nu e posibil sa externezi o pisica in asemeneahal.cine stie prin ce a trecut biata pisica!!!astazi am fost sa ridic pisica si mi se spune sec-:pisica a decedat!!!fara nonșalanta!!!am tinut sa scriu asta ca sa nu patiti si voi ca mine!!!am inceput procedurile sa răspundă in fata legii pentru ce a facut!!

 4. Buna ziua

  V-am trimis acum 2 saptamani povestea trista a cainelui meu ucis de cei care trebuiau sa-i acorde ajutorul medical.
  Va rog sa ma sfatuiti ce pot face, in conditiile in care vinovatii au refuzat sa-mi arate fisa de tratament.
  Cu stima,

   • Multumesc ptr raspuns. As dori foarte tare sa facem verificari,
    Eu am facut plangere la colegiul medicilor veterinari in 29 septembrie 2021, dar nu am primit pana acum niciun raspuns, desi am revenit la ei in 6 octombrie cu mesaj ca le pot trimite si documente care demonstreaza malpraxis-ul. Va pot trimite povestea tragica asa cum am descris-o in plangerea catre Colegiu:

    Cu speranta ca ma veti ajuta, va stau oricand la dispozitie cu orice informatie..

   • Va trimit plangerea pe care am facut-o la CMV, in 29 sept 2021:

    Plangere de Malpraxis

    Subsemnata Carmen Baron, proprietara cainelui Speaky in varsta de 7 ani va aduc la cunostinta lipsa tratamentului de urgenta (malpraxis) care a condus la moartea acestuia.

    Cainele meu, fiind perfect sanatos, a avut in seara zilei de 2 iulie 2021 o stare de moleseala si o albire a gingiilor cu temperatura scazand de la 38,2 la 37,7 dar cu respiratie normala si fara alte simptome. Am fost sfatuita de medicul nostru curant sa-l duc de urgenta la un spital cu terapie intensiva ptr ca are hemoragie interna si am ales, de comun acord, Pet Stuff din Militari.

    Ajunsi acolo am stabilit, impreuna cu dl. dr. Stefan Antoniu medicul de garda, sa facem tot posibilul sa-l tinem in viata ptr a-i pune un diagnostic cert si a-l trata: respectiv toate analizele relevante ptr stabilirea diagnosticului , toate tratamentele efective ptr oprirea hemoragiei oricate transfuzii (am spus ca aduc catei donatori insa mi s-a spus ca au tot ce le trebuie) erau necesare ptr mentinerea lui in viata, indiferent de cost. Dupa ce am stabilit tratamentul si comunicarea clinicii cu noi in ziua urmatoare si am fost anuntata ca politica spitalului este sa tina legatura cu apartinatorii, si in caz de inrautatire a starii pacientului sa fim anuntati imediat. Am plecat acasa si l-am lasat acolo. Cu speranta.

    A 2-a zi, sambata 3 iulie 2021 la ora 11 ne-a sunat medicul Stefan Antoniu care l-a preluat cu o seara inainte si ne-a anuntat ca i s-a facut punctie si o transfuzie si cainele se simte mai bine. Am cerut permisiunea sa-l vedem si s-a stabilit 30 min incepand cu ora 15. Am fost la clinica si cainele era intr-adevar intr-o stare mult imbunatatita . Era prezent, ne-a recunoscut si chiar s-a bucurat. A lins din cutia cu hrana recovery. Nu s-a lasat intors cu burta in sus cand a fost dus inapoi in salon. Avem poze cu el. Speranta ca este pe drumul cel bun s-a conturat puternic.

    Nu am mai primit nici o veste de la Pet Stuff pana pe 4 iulie 2021 ora 5:58 cand ni s-a spus scurt “ne pare rau dar cainele dvs a decedat azi noapte la ora 3”. M-au mintit ca m-au sunat la ora 3 si ca eu nu am raspuns. Nu exista acest apel in telefonul meu.

    Nu am inteles ce s-a intamplat si am cerut lamuriri. Nimeni din cei in grija carora a fost, de ex. Dr. Robert Carst medic de garda in data de 3.07.2021si specialist in medicina de urgenta, nu stia nimic despre evolutia cainelui meu. Mi-a fost clar, inclusiv din ceea ce mi s-a cerut sa platesc, ca bietul animal nu a mai primit ajutorul de urgenta necesar, solicitat de mine si stabilit in prima seara, respectiv transfuzii si tratament.

    Am cerut atunci , conform legii, sa am acces la Fisa de Tratament/Observatie. Nu mi s-a aratat nimic. Sub pretextul ” este un ocument intern pe care nu putem sa vi-l aratam”. Mi-au trimis o radiografie si rezultatele analizei de sange de la internare si o Fisa de Consultatie, toate din dimineata zilei de 3 iulie 2021. Nimic cu ce s-a intamplat dupa ora 15:30 pana la deces.
    Am mai cerut sa stau de vorba cu medicul de garda din noptea decesului. A fost imposibil sa-i aflu macar numele. Apoi , cererile mele repetate de a fi primita in audienta de catre managerul general/patronul spitalului au fost ignorate. Si apoi mi-au trimis o Foaie de consultatie din 4 iulie 2021 cu sumarul consultatiei, fara tratament si la cateva ore bune dupa decesul cainelui “consultat”.

    In final pe 4 august 2021, la o luna de la deces dupa insistente sisifice, am fost primita in audienta de managerul de personal care i-a convocat pe cei trei medici curanti care au fost in contact cu Speaky si ar fi trebuit sa aplice tratamentul de urgenta. Abia acum am aflat care este numele doctorului de garda in tura caruia a murit catelul meu fara sa i se acorde ajutorul medical de urgenta si fara ca eu sa fiu informata la timp despre inrautatirea starii lui. O stagiara Cristiana Popescu – care a recunoscut ca “trecea pe la pacienti doar la 2,5 ore o data” – este cea care l-a condamnat la moarte.

    Eu stiu ca accesul proprietarului la documentele medicale este asigurat prin lege. Am mai multe indicii ca nu s-a procedat corect in administrarea tratamentului stabilit si nici in comunicarea cu noi. Timp de 4 saptamani nu au vrut sa-mi spuna nici macar numele medicului de garda din noaptea decesului. In plus, din discutia cu cei 3 medici, cainele nu a fost sub supravegherea unui medic specialist in medicina de urgent si nici sub observatie. Medicii din tura de noapte sunt stagiari, absolventi din 2018, iar medicul din noaptea mortii tinut ascuns 4 saptamani a afirmat ca ea avea mai multi pacienti in acea noapte si trecea la 2,5 ore pe la fiecare.

    Eu cred ca din Fisa de tratament/observatii, daca nu a fost ajustata intre timp, s-ar vedea condamnarea la moarte a cainelui meu prin neaplicarea terapiilor de urgenta.

    Vinovatii de malpraxis sunt Clinica Pet Stuff care nu a asigurat nici medici specialisti si nici tratamentul de urgenta necesar, dar si dr. Carst Robert prin neimplicare si dr. Popescu Cristiana prin neprofesionalism si indiferenta – care nu au acordat ajutorul medical de urgenta. Doar medical stagiar Antoniu Stefan a facut efectiv ceva ptr catelul meu.
    Va pot pune la dispozitie documente , inscrisuri si fotografii care sustin cele afirmate de mine.

    Carmen Baron 29.09.2021

   • Plângere către,
    Colegiul Medicilor Veterinari
    Subsemnata, Leonița Golianu, cu domiciliul în județul Suceava, orașul Broșteni, strada Gt. Kirileanu, nr. 1, cod 727075, cu CNP-ul: 2870323331667, seria XV, nr. 117002, în calitate de petent, declar următoarele:
    În ziua de 16.09.2022, cățelușei mele de rasa bichon Havanesse (Maya), fiind gestantă am constatat eu că i s-a declanșat fătarea, eliminând un lichid albicios, având și ușoare contracții. Menționez faptul că ziua ei de fătare era pe data de 20.09.2022! Am mers cu Maya la un medic veterinar din oraș, controlând un posibil blocaj ai feților, constatând că puiuții nu erau coborâți suficient pentru a avea loc fătarea. Mi-a sugerat să merg acasă cu Maya liniștită deoarece poate avea loc fătarea mai devreme, dar sub supraveghere și până mâine în prima parte a zilei dacă nu se întâmplă acest lucru să merg cu ea la o clinică veterinară cu dotări mai ample, el neavând cele necesare. Maya s-a comportat normal( a mâncat, a băut apă, a dormit liniștită).
    În data de 17.09.2022, în jurul prânzului, am mers la un alt domn medic veterinar spunându-i cele menționate mai sus, a decis să îi administreze o injecție de dilatare pentru a o ajuta. Am venit cu cățelușa acasă și am observat că, contracțiile erau mai dese, vomita și bea apă foarte multă, dar nu reușea să fete vreun puiuț. În acest timp, îngrijorarea mea fiind din ce în ce mai mare, am căutat disponibilitatea unor clinici veterinare, (fiind weekend), și prin recomandarea unei doamne doctor veterinar, am primit un contact unde aș putea merge pentru a vedea starea Mayei la un cabinet cu dotările necesare. Am luat legătura cu domnul doctor veterinar Ungureanu Vlad-Alexandru, din orașul Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, și am stabilit împreună să merg la Cabinetul Veterinar UVA VET 2, de pe strada Ion Creangă 4, 725100. În timpul conversației telefonice îi explicam cum că am mai fost la alți doi doctori veterinari fiind foarte important și firesc ca el să știe în continuare cum ar trebui să procedeze. El lipsit de interes a ridicat tonul iritat spunându-mi că pe el nu îl interesează efectiv la ce alți doctori am mai fost eu cu cățelușa mea. Pentru moment mă speriase, dar îmi era atât de teamă de viața cățelușei mele, mi-am păstrat calmul și în urma conversației am cerut adresa pe whats app după care am pornit la drum spre cabinet.
    Am ajuns la cabinet, au urmat analizele, testul cardio, ecografia, apoi a cântarit-o, mirându-se de starea ei de sănătate atât de bună, în urma rezultatelor analizelor. Deci după calculele lui cățelușa era în stare perfectă pentru intervenția chirurgicală ce va urma. La ecografie am privit împreună puiuții cum mișcau, spunându-mi că asta este foarte bine, dar neputând constata cu exactitate starea lor de sănătate.
    A urmat să i se administreze injecția cu anestezic calculată pentru greutatea ei
    (nu i-a administrat anestezia totală, neavând dotările necesare în acel cabinet). A luat-o pe brațe, a dus-o în camera de operație și la un moment dat după ce a pregătit-o, după câteva minute am auzit-o pe Maya cum a șcheunat de două ori de pe masa de operație. Am mers repede spre acea cameră și am întrebat ce se întâmplă și Maya de ce nu e adormită complet și simte durerea (intrase în șoc cardio-respirator din cauza durerii pe care a simțit-o). Mi-a spus să stau la distanță că el știe ce face și că eu nu am voie acolo. A ieșit din acea cameră, a venit în cabinet, a luat o injecție pe care i-a administrat-o, aceasta fiind cealaltă jumătate din anestezie. Deci el nu i-a făcut anestezia totală, spunând că i-a administrat doar jumătate din anestezie din teamă să nu o piardă (am înregistrare cu acest domn doctor când spune asta). Apoi m-a chemat și mi-a spus că dacă am rezistența să

    privesc puii ce îi scoate. Primul pui și al treilea nu erau în viață, al doilea era în viață, dar l-a eutanasiat, spunându-mi că are o oarecare malformație și nu are șanse de supraviețuire.
    M-am retras în cabinet, și la un moment dat cum îi pulsează pieptul și mi-a spus că nu mai are cardio! A ieșit din camera de operație, aluat aparatul cardio și resuscita pieptul cățelușei. Am intrat în camera operației și să îi fac respirație gură la gură, dar aerul pe care il transmiteam îi ieșea în gol efectiv, burtica fiind deschisă. Trecuse aproape 15-20 de minute și el ținea acest aparat cardio lipit de inima cățelușei fără a o ajuta în nici un fel. Strigam să o intubeze cu oxigen, să facă ceva pentru a o salva, spunându-mi că nu are oxigen și nu are ce să îi mai facă. Apoi a prins botul cățelușei în pumn și a început să îi sufle jucându-se cu mine căci trecuse deja foarte mult timp. L-am rugat s- o coase înapoi căci nu mai avea intenția să o facă, apoi mi-a adus-o în cabinet mi-a cerut 200 de lei, pentru analize, mi-am luat cățelușa și am plecat spre casă atâția kilometri în ultimul hal posibil.
    Menționez faptul că nu mi s-a adus la cunoștință nici cel mai mic risc posibil cum că aș putea pierde acest suflet, asumându-și încrezător această operație neavând dotări și resurse necesare pentru intervenții chirurgicale de acest gen, plus că nu era însoțit de o asistentă medicală pe tot parcursul intervenției lasând cățelul nesupravegheat de mai multe ori!
    Stimați domni doctori veterinari, este normal, firesc și omenesc, atunci când urmează o operație de acest gen…riscantă…să fie adus la cunoștință toate riscurile stăpânilor animalelor?! Mie personal nu mi s-a adus la cunoștință acest lucru sau să-mi dea de înțeles cum că ar fi posibilitatea să o pierd!
    Dețin toate înregistrările unde acest domn doctor veterinar Ungureanu Vlad-Alexandru spune cu exactitate eroarea pe care a comis-o din lipsă de dotări ale cabinetului și cum a decurs la demersurile proprii riscând cu conștiință viața acestui suflet nevinovat.
    Apelez cu încredere și siguranța la dumneavoastră de a rezolva acest caz, și nu numai…cu rugămintea să opriți acest domn doctor veterinar Ungureanu Vlad-Alexandru din a mai ucide și alte animăluțe cu zile!
    Vă mulțumesc pentru timpul acordat citind această plângere și cred din suflet că această problemă va fi rezolvată de către dumneavoastră!
    26.09.2022 Golianu Leonița

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.