Decizie Istorica-Statul German Recunoaste Ghetourile Deschise Naziste Din Romania-Despagubiri Holocaust

Familiile Victimelor Si Supravietuitorii Obtin Despagubiri Pentru Holocaust-Orase Din Romania Decretate Ghetouri Deschise

Daca sunteti un supravietutor al Holocaustului sau daca sunteti o ruda a unui supravietuitor al Holocaustului puteti beneficia de despagubiri din partea Guvernului German si aplicatia se trimite de aici din Romania. Despagubiri Holocaust in Romania.

Astazi la data prezentului se implinesc 80 de ani de le declansarea celui de-al doilea razboi Mondial.

Prin atat de putin si noi SCA CUCULIS&Asociatii incercam sa ajutam la intelegerea drepturilor victimelor Holocaustului dar si a drepturilor supravietuitorilor si familiilor acestora, interpretand legea si gasind o formula simpla de a o traduce.

Ce s-a schimbat in 2019 cu privire la despagubirile pe care supravietuitorii Holocaustului sau rudele acestora ?

Germania recunoaste o serie larga de regiuni din Romania ca avand caracter de Ghetou deschis.

In Romania au fost recunoscute de catre Guvernul German urmatoarele locuri ca facand parte din Ghetourile naziste si unde daca dvs. sau o ruda a fost mutata fortat sau a avut de suferit chiar si pentru o perioada foarte scurta de pe urma acestei mutari sau persecutari, puteti obliga statul German sa va plateasca despagubirile aferente.

GHETORUILE NAZISTE DIN ROMANIA recunoscute de statul german.

Despagubiri Holocaust

Ghetoruile naziste aflate in orasele romanesti de mai sus erau ghetoruri deschise.

  • Ghetourile deschise nu aveau ziduri sau garduri și au existat mai ales în etapele inițiale ale celui de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul ocupat al Poloniei și al Uniunii Sovietice, dar și în provincia Transnistria a Ucrainei ocupată și administrată de autoritățile române. Existau restricții severe cu privire la intrarea și ieșirea de acolo.

Astăzi se împlinesc 80 de ani de la declanșarea celui de-al doilea Război Mondial, iar acest eveniment marcant și extrem de tragic continuă să producă suferință, în principal comunității evreiești, iar compensațiile oferite, indiferent de numărul și măsura lor, pălesc în față tragediilor petrecute începând cu 80 de ani în urmă.

Compensatia in sine nu pune problema repararii fiindca niciodata suferintele victimelor dar si a familiilor si in general a celor ce au avut de suferit de pe urma regimului nazist, nu pot fi compensate cu BANI.

Ce inseamna ca Germania a recunoscut regiuni si orase din Romania ca fiind ghetouri germane deschise?

In principal inseamna ca veti putea solicita plata unei compensatii lunare si o compensatie unica dintr-o singura transa.

Daca sunteti un supravietuitor sau o ruda a acestuia chiar si sot supravietuitor care a lucrat in locurile din Romania aflate si descrise mai sus, puteti fi eligibil pentru a primi o compensatie din partea guvernului German.

Prestatiile sociale din Germania se vor ocupa de plata aceasta fie o suma unica fie plata/luna a compensatiei.

Cine poate sa beneficieze de aceasta despagubire?

Orice persoana care a fost mutata intr-un Ghetou Nazist, sau orice persoana care a locuit intr-un asemenea ghetou chiar si pentru o perioada scurta de timp.

Un sot supravietuitor sau sotie supravietuitoare poate de asemenea sa solicite aceasta compensatie chiar daca celalalt sot este decedat de mai multi ani de zile.

Solicitarea de plata a despagubirilor poate fi solicitata chiar daca sotul supravietuitor deja primeste o despagubire lunara de la Ministerul de Finante din Israel sau chiar de la Guvernul German BEG/ Wiedergutmachung Despagubiri Holocaust.

Daca sunteti un mostenitor al unui supravietuitor al ghetourilor naziste si daca supravietuitorul sau sotul acestuia traia in Iunie 27 2002 , de asemenea puteti primi o despagubire sun forma unica a unei plati.

Procedura cu Germania

Vom face toate demersurile pentru a traduce solicitarea dvs. catre casa nationala de pensii din Germania care se ocupa de plata acestor despagubiri. De asemenea procedura in sine se va face de catre noi direct in limba statului german.

De asemenea dupa ce aplicatia este aprobata despagubirea aferenta va fi platita direct in contul dvs. de catre statul German.

Daca nu sunt sigur ca pot beneficia de aceasta compensatie, ce pot sa fac?

Spre finalul acestui articol, exista un formular de contact. Dupa ce veti completa datele cerute si veti trimite solicitarea catre noi, ne vom ocupa de verificarea conditiilor de eligibilitate si vorm reveni la dvs. cu toate datele.

Ce inseamna de fapt Ghetourile Deschise din Romania si de ce statul German TREBUIE sa plateasca aceste despagubiri Holocaust?

În ianuarie, anul acesta, o nouă rezoluție a Parlamentului European1, atrăgea atenția asupra necesității contracarării unui val de creștere a tendințelor antisemite sau xenofobe, fiind necesară o atitudine verticală din partea autoritățile ce pot interveni în fiecare stat membru.

1 http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-8-2019-0032_EN.html?redirect

Statul german și-a asumat constant poziția de vionvată pentru ororile petrecute și propune mereu programe de reparații pentru persoanele ce au trăit represiuni nedrepte, datorate simplei apartenențe la o religie sau rasă, iar de curând a deshis un nou program de compensare, de data aceasta inclusiv pentru soții supraviețuitori ai deținuților sistemului nazist (și a statelor ce au coalizat cu acesta) și chiar pentru erezii (implicit nenăscuți) părinților ce au fost deținuți în lagăre de concentrare, ghetto-uri (sau locuri de acest tip pentru încarcerare în cadrul Programului German de Muncă în Scalvie) sau chiar au trăit clandestin, sub identitate falsă (ilegal), pentru o perioadă de cel puțîn 4 luni, în țări ocupate de naziști sau de AXA.

Una dintre variante propune compensații unice și pentru non-evreii care au ajutat la salvarea unor evei în timpul Holocaustului. Despagubiri Holocaust.

În mod evident, pentru obținerea unor reparații, vor fi necesare demersuri din partea beneficiarului, în față autorităților germane, prin comisia de revendicări, ce presupun menționarea mai multor elemente de identificare, respectiv documentele aferente, informații cu privire la istoricul familiei din care provine, dar și povestirea detaliată a trăirilor din timpul războiului, respectiv declararea pe proprie răspundere a veridicității informațiilor oferite și acordarea consimțământului pentru prelucrarea datelor de către instituțiile abilitate.

În România, încă din anul 1990, a fost promulgat DECRETUL-LEGE nr. 118 din 30 martie 1990 (**republicat**) privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străînătate ori constituite în prizonieri, apoi fiind aplicate și alte măsuri reparatorii pentru represiuni pe motiv de religie sau rasă cauzate de regimul comunist.

O astfel de compensație, deși va fi comunicată comisiei în formularul de completat, nu exclude posibilitatea de a fi primit în noul program de compensații.

Guvernul german a recunoscut și lagărele și taberele de concentrare din România dar si ghetourile fie ele inchise sau deschise, ce nu fuseseră anterior recunoscute, în scopul extinderii eligibilității pentru primirea compensațiilor și crescând, astfel, numărul persoanelor îndreptățite a le fi reparate suferințele atrocitatilor cauzate de ultimul război mondial, conform Articolului 2 al CEDO – dreptul la viață.

Acestea sunt Alba Iulia, Targu Neamt, Buzău, Iași, Botoşani, Focşani, Bacău, Constanţa, Bȃrlad, Craiova, Galaţi, Roman, Vaslui, Râmnicu Sărat, Hârlau, Ştefăneşti, Tecuci, adăugându-se teritoriilor deja recunoscute, Transnistria și Cernăuţi (Czernowitz).( vedeti lista de mai sus).

Pentru a va face o idee despre cum vede legislatia din Romania daunele morale, cititi aici.

SCA Cuculis&Asociatii vor face diligentele pentru dvs. in calitate de reprezentanti legali in Romania, in vederea identificarii atat in arhivele nationale dar si pe langa alte institutii,a documentelor, cartilor de identitate si orice alte acte necesare dovedirii situatiei persoanele a solicitantului.

Completati datele dvs. de contact mai jos-

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.