Documentul De Care Se Pot Folosi Toti Cei Care Sunt In Procese Cu Bancile -Dobanda De Referinta – Raiffeisen Bank Stia De Marja In 2008 – Avocat Cuculis

Puteti folosi documentul de mai jos, in toate procesele deschise, sau viitoare, pe care le aveti impotriva RAIFFEISEN BANK.

Demascam inca o data ca bancile v-au mintit si au aplicat dupa cum au vrut niste dispozitii ce au dus Romania si pe romani in pragul familentului si i-au aruncat in mainile executorilor si recuperatorilor de creante.

Banca Raiffeisen STIA din 2007 care este formula LEGALA de calcul a dobanzii si insera PREFERENTIAL aceasta formula de calcul in contractele de credit!

MARJA BANCII era folosita de catre Raiffeisen inca din 2008 iar in toate litigiile unde pierd, se apara spunand ca NU EXISTA O ASEMENEA FORMULA DE CALCUL.

Ce spune contractul din 2008?

Rata dobanzii curente se stabileste in forma procentuala la o rata egala cu  Rata de referinta  plus o MARJA DE 1,75%. Pentru scopurile prevazute in prezentul contract Rata de Referinta, o reprezinta LIBOR CHF LA O LUNA”

Raiffeisen contracte!

contract bancar raiffeisen dobanda

contract bancar raiffeisen dobanda

 

O alta intoxicare a fost atunci cand banca NU  a aplicat OUG 174/2008 care spunea foarte clar ca :

2. La articolul 8, literele b) si c) vor avea urmatorul cuprins:
“b) valoarea dobanzii, cu precizarea tipului acesteia, fixa si/sau variabila, iar in cazul in care dobanda este variabila, variatia acesteia trebuie sa fie independenta de vointa creditorului, raportata la fluctuatiile unor indici de referinta verificabili, mentionati in contract, sau la modificarile legislative care impun acest lucru;

OUG 50/2010 spunea si ea la randul ei ca:

Art. 37
In contractele de credit cu dobanda variabila se vor aplica urmatoarele reguli:
a) dobanda va fi raportata la fluctuatiile indicilor de referinta EURIBOR/ROBOR/LIBOR/rata dobanzii de referinta a BNR, in functie de valuta creditului, la care creditorul poate adauga o anumita marja, fixa pe toata durata derularii contractului;
b) marja dobanzii poate fi modificata doar ca urmare a modificarilor legislative care impun in mod expres acest lucru;
c) in acord cu politica comerciala a fiecarei institutii de credit, prin exceptie de la prevederile lit. b), valoarea marjei si valoarea indicilor de referinta pot fi reduse;
d) formula dupa care se calculeaza variatia dobanzii trebuie indicata in mod expres in contract, cu precizarea periodicitatii si/sau a conditiilor in care survine modificarea ratei dobanzii, atat in sensul majorarii, cat si in cel al reducerii acesteia;
e) elementele care intra in formula de calcul a variatiei dobanzii si valoarea acestora vor fi afisate pe site-urile si la toate punctele de lucru ale creditorilor.

Concluzia este ca banca APLICA CU MULT INAINTE MARJA BANCII si calculul dupa INDICELE DE REFERINTA LIBOR!

Folositi documentul de mai sus, este sabotaj la economica nationala!

Din aceeasi categorie :

Inghetarea cursului valutar pentru creditele in CHF

avocat Cuculis

2 comments to “Documentul De Care Se Pot Folosi Toti Cei Care Sunt In Procese Cu Bancile -Dobanda De Referinta – Raiffeisen Bank Stia De Marja In 2008 – Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua domnule avocat.
    Sunt expert contabil si am de efectuat o expertiza contabila judiciara cu urmatoarele obiective:
    1) Sa se indice daca banca a respectat formula de calcul a dobanzii contractului de credit incheiat la data de 01.08.2008.
    2) am cerut bancii Raiffeisen BANK , formula de calcul si componenta marjei , raspunsul este evaziv.

    Daca aveti o speta cu referire la obiectivul de mai sus, va sunt recunoscator.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.