Executare Silita A Firmei Anulata Prin Prescriptie -Avocat Cuculis

Executare Pornita De  CEE COLLECT ROMANIA Anulata – Invocarea Prescriptiei De Catre Garantul Ipotecar Din Contractul De Credit Pentru Anularea Intregii Executari Silite Pornite Impotriva Societatii Comerciale Si Impotriva Garantilor Ipotecari – Executare Silita Anulata Intr-un Dosar Al Executorului Judecatoresc Gont si Asociatii Pentru Suma 408.197 lei – Avocat Cuculis

In dosarul instrumentat de catre noi este vorba despre un Contract de credit bancar ce a fost incheiat cu firma detinuta de catre cele doua persoane fizice. In urma imprumutului, debitorii, garanti ipotecari, si-au ipotecat bunurile imobile pentru garantarea imprumutului societatii.

executare silita ralfi ifn avocat

Executare silita BCR Cee Collect

 

Solutia Instantei – 

Ora estimata: 09:00
Complet: C17 – civil şi executări
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea formulată de contestatori, in contradictoriu cu intimata si intervenientul in interes propriu in sensul ca : admite contestatia la executare formulată de contestatori, in contradictoriu cu intimata si intervenientul in interes propriu. Constata prescris dreptul intimatei de a cere executarea silita. Anuleaza executarea silita in toate formele de executare , efectuata in dosar de executare nr 1185/2015 al BEJA Dorina Gont, Lucian Gont si Marian Panait, precum si incheierea de investire cu formula executorie din 11.03.2015 pronuntata de Judecatoria Sector 3 Bucuresti in dosar nr 10687/299/2015. Admite exceptia inadmisibilitatii contestatiei la executare si contestatiei la titlu privind invocarea clauzelor abuzive si respinge ca inadmisibila cererea contestatorilor de constatare a caracterului abuziv a clauzelor prev la art 7.1 integral, la art 6.2., 6.3, 6.4, 6.5 , 6.6 din Contractul de Credit nr 3/251/11.03.2008. Respinge cererea de interventie in interes propriu formulata de intervenient , in contradictoriu cu contestatorii si intimata, ca neintemeiata. Respinge cererea de suspendare a executarii silite, ca ramasa fara obiect. La data ramanerii definitive a prezentei hotarari se restituie contestatorilor, Dima Florin si Dima Dorina, suma de 1000 lei . Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a se depune la Judecatoria Sector 4 Bucuresti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.06.2016.
Document: Hotarâre  7360/2016  28.06.2016

http://portal.just.ro/4/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=400000000281603&id_inst=4

In momentul in care ratele nu au mai putut fi restituite catre banca, de catre persoana juridica, de firma, practic banca a inceput demersurile de executare silita. Dupa primirea actelor de executare, garantul ipotecar impreuna cu persoana juridica a solicitat instantei de judecata, sa constate ca garantul ipotecar NU a mai platit de mai bine de 3 ani de zile imprumutul, desi firma a platit cat a putut, atat vreme cat garantul nu a facut nicio plata de mai bine de 3 ani de zile de la scadenta, atunci creditul este PRESCRIS.

Au fost invocate, prin prisma legii 72/2013 si practicile abuzive ale persoanei juridice  si anume ale bancii BCR  insa instanta a considerat ca nu le poate anliza, insa a anulat executarea silita.

Ce spune legea aplicabila clauzelor abuzive pentru persoanele juridice?

 Art. 13. – Calificarea clauzelor si a practicilor abuzive
In determinarea caracterului abuziv al unei clauze sau practici, instanta tine cont de toate circumstantele cauzei, in special de:
a) abaterile grave de la practicile statornicite intre parti sau de la uzantele conforme ordinii publice sau bunelor moravuri;
b) nerespectarea principiului bunei-credinte si a principiilor de diligenta in executarea obligatiilor;
c) natura bunurilor sau serviciilor;
d) neprevederea motivelor obiective de derogare de la termenele de plata sau de la rata dobanzii, potrivit prezentei legi;
e) pozitia dominanta a cocontractantului in raport cu o intreprindere mica sau mijlocie.

Insa solicitarea de constatare a practicilor abuzive a fost respinsa, insa constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita a fost admisa si astfel s-au anulat toate actele de executare iar atat garantul cat si societatea comerciala au fost scutiti de la plata sumei de 90000 de euro.

Vedeti aici si anularea executarilor silite pentru persoane fizice executare silit!

Avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.