Executare silita. Cum putem scapa de executarea silita si ce reprezinta clauzele abuzive din contracte. Un interviu realizat cu av. Cuculis.

In cazul in care va aflati deja in executare silita, trebuie sa stiti faptul ca puteti sa desfiintati executarea daca vorbim despre un contract de credit cu banca.

Daca in cadrul contractului de credit sunt inserate clauze abuzive puteti desfiinta executarea silita.

Ce trebuie sa stiim despre executarea silita in principal?

Executarea silita nu poate sa inceapa decat in baza unui titlu executoriu!

Contractul de credit este prin efectul legii titlu executoriu. Impedimentul punerii in executare este acela ca una dintre cele 3 conditii, respectiv  – exgibilitatea, certitudinea si lichiditatea nu este indeplinita si aici ne referim strict la certitudine. In ideea in care contractul dvs. este plin de clauze abuzive, prin efectul acestui contract,  am platit sume cu titlu de dobanda excesive.

Nu uitati ca si onorariul executorului poate fi redus. De cele mai multe ori acesta este abuziv.

Atunci cand depistati clauze abuzive in contract prezentati contractul specialistului avocat si doar acesta va poate indruma spre a putea scapa de executarea silita sau pentru a elimina din contract aceeste clauze abuzive.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept

 

28 comments to “Executare silita. Cum putem scapa de executarea silita si ce reprezinta clauzele abuzive din contracte. Un interviu realizat cu av. Cuculis.”
 1. Buna ziua ,am si eu o problema ,mama mea a luat in 2005 un credit in valoare de 3300 lei de nevoi personale .aceasta a platit suma de 4000 de lei plus asigurarea in caz de ramanere fara serviciu ,dar acum au inceput de la o firka de recuperari dupa 10 ani sa- trimita amenintari si executori pe motivul ca nu a achitat intarzierile de plata in valoare de 3500 de lei .Am primit si acasa un plic in care era o instiintare ca in termen de 15 zile nu platim ne va executa silit ,ce putem face?
  Multumesc

 2. buna am luat un credit in 2006 de la bcr in jur de 10000 am platit cati va ani si am intrerupt datoria sa mutat la kruk unde am facut cu ei un angajament de plata dupa ce miau pus penalitati mari si iar am ajuns in imposibilitatea de a nu plati acum suma aproape sa dublat iar dupa ce au dublat suma cica ma executa silit ce pot sa fac ?

 3. Buna ziua, am un credit la bcr iar acum este la ajuns la executare silita , doresc sa stiu, daca comisionul de risc este o clauza abuziva in contractul de credit si daca in aceasta situatie mai pot sa fac ceva pentru a anula aceasta executare sau daca pot reduce suma care o am de platit , eoarece acest comision l-am platit din 2006 pana in aproximativ 2011 si era de 20lei lunar RAman profund recunoscatoare daca puteti sa ma indrumati ce sa fac. Am fost contactata telefonic de cei de la kruk si mi-au spus sa fac o cerere catre executor pentru esalonarea sumei . CE ma sfatuiti sa fac . multumesc anticipat!

 4. Buna ziua. Am mostenit impreuna cu 3 frati o casa. Unul dintre frati are sechestru executoriu pe cota parte ce ii revine pentru o suma care depaseste cu mult valoarea de piata a cotei respective. Cum se procedeaza pt o eventuala vanzare a imobilului? Daca se vinde casa, se va retine intreaga datorie sau doar 25% din pretul vanzarii? Va multumesc!

 5. Buna ziua,
  Iertati-ma ca va deranjez cu problemele mele dar am nevoie de un sfat. Sotia mea a facut un card de credit la Garanti Bank de 3500 lei. L-a folosit o perioada dupa care nu am reusit sa mai returnam din rate. Creditul a fost inchis, in ideea ca nu am mai avut acces la bani, doar sa depunem din datorie. Nu am reusit. Sotia nu are de lucru iar eu nu pot sustine singur, avand si copii in intretinere si un alt credit la Piraeus, care este la zi dupa o perioada in care ne-am confruntat cu greutati si in plata aceluia.
  Ca s-o scurtez, creditul a ajuns la Kruk si la enorma suma de 6700 lei. Tipii imi spun ca daca nu achit 10% din suma, adica 670 lei pana pe 15.10.2015 inainteaza dosarul spre executare. Mi se pare normal sa-mi platesc datoriile, dar aceasta suma mi se pare complet ireala. La intrebarea mea cum s-a ajuns la aceasta suma, un tip mi-a raspuns ca trebuie sa-si ia si ei salariul…Ce pot face in aceasta situatie?

 6. Buna seara am rugamintea de a raspunde la o nelamurire te poate executa banca pentru 3 rate neplatite la timp iar creditul este ipotecar si am fost anuntat ca voi discuta cu unexecutor e posibil.Va multumesc

 7. Buna seara am rugamintea de a raspunde la o nelamurire te poate executa banca pentru 3 rate neplatite la timp iar creditul este ipotecar si am fost anuntat ca voi discuta cu unexecutor e posibil.Va multumesc..

 8. buna ziua. sunt din petrosani,in 2012 tatal meu a scos un car de 2000 lei cu 104 rate saptamanale unde eu sunt giranta. dupa 3 luni perioada in care nu sau achitat rate s-a trecut la executare atat lui poprire pe pensie si mie pe salariu(rate restante, dobanzi si penaliz+cheltuieli exec). eu am achitat toata suma prin retinere iar tatal meu are retinere inclusiv acum 10.2015. seful meu a trimis lunar op-urile achitate in contul exec si la final din nou, iar pana in 2014 cand trebuia sa fie data ultimei rate saptamanale nu am mai primit nimic. in schimb at am primit ca sa ajuns suma la peste 4200 lei reprez suma de (cea retinuta care reprez rate restante…samd…) si rest actualizarea sumei. am sunat au spus ca nu au intrat platiile mele. am trimis email nou si eu si angajatorul. liniste. in 2015 acelasi lucru suma de aproape 4400 lei reprezentand suma de (aceea din prima adresa de retinere, care sa retinut) si ce la mine infiintarea popririi a sumei 4400 lei si tatalui mentinerea popririi pana la achitarea sumei de 4400 lei. adica sa ne retina la amandoi aceasta suma 8800 lei total plus ca platita din retineri ne intindem pe cativa ani buni la care se va mai reactualiza. ce nu inteleg dupa trimiterea retinerii in 2012 ratele au curs in continuare conform contractului, dar de ce suma aceea persista in acte in 2015 daca eu am platito si tatal inca plateste. pana acum in jur de 5800 lei s-au platit in total. este normal? legal? multumesc

 9. gusty-buna ziua am si o intrebare la dvs va rog,acum 2 ani am luat un produs in rate prin cetelem (ei miua dat printrun card deal lor)de vreun an de zile nu am mai putut plati ratele la el cum erau fixate , am primit o somatie mobiliara de la un executor prin care imi spune ca in timp de o zi sa pun suma pe care o datorez , ce se intampla dupa ce trece termenul asta de o zi si nu am platit ptr ca nu am de unde sa pun toata suma care este chiar daca lucrez nu am salariu mare , eu cand am facut cardul stateam la adresa sotiei , intre timp neam despartit si eu stau la o bunica , domnul ezecutor poate veni unde stau eu acum sau unde stateam inainte , bunuri mobile si imobile nu am pe numele meu

 10. Buna seara, in anul 2007 am luat de la BCR un credit de nevoi personale si am achitat ratele pana in 2011, moment din care nu am mai reusit sa-mi achit ratele. Intre timp creditul a fost cesionat catre Kruk Romania iar in baza unei hotarari judecatoresti incepand cu luna iunie 2013 mi s-a spus poprire de 1/3 din salariu, pana la plata sumei de 14218 lei, ceea ce reprezinta ” cv. credit restant, dobanzi restante, penalitati si cheltuieli de executare, plus dobanda penalizatoare calculata conform contractului de credit, pana la plata integrala a debitului datorat.” Am achitat de achitat debitul de 14 218 in luna iunie 2015. In luna octombrie 2015, m -am trezit iar cu retineri pe salariu, fara a primi vreo instiintare in prealabil. Cand m-am interesat la serviciu era vorba de o adresa care a venit de la acelasi executor judecatoresc care imi fixase poprirea initiala, prin care se solicita sa mi se opreasca suma de 3372 lei. Am sunat la respectivul executor si acesta mi-a spus ca eu nu mai trebuia sa fiu notificat de aceasta noua poprire pe salariu si ca aceasta suma reprezinta dobanzile si penalizarile calculate pana in momentul achitarii sumei de 14218 lei. Intrebarile mele sunt: 1) este normal sa mi se opreasca bani din salariu fara ca eu sa iau la cunostinta de noile retineri? 2) din moment ce s-a specificat clar, ca suma de 1418 lei reprezinta cv. credit restant, dobanzi restante, penalitati si cheltuieli de executare, plus dobanda penalizatoare calculata conform contractului de credit, pana la plata integrala a debitului datorat, de ce m-au pus sa mai platesc inca 3372 lei cu titlu de dobanzi?
  3) de ce mi-au trimis diferenta de plata la 3 luni dupa ce am terminat de achitat intreaga datorie ( din spusele executorului judecatoresc, tot eu voi plati dobanzi si penalizari si pentru aceste 3 luni) Va rog mult sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac, ca o sa ajung la pensie si astia tot datoare ma vor scoate. Va multumesc din suflet

 11. Buna ziua,am o intrebare vis-a-vis de un credit ipotecar pe care la -am facut in 2008,impropriu spus l- am facut,eu am fost doar pionul,omul naiv care a cazut in capcana.Administratorul firmei la care lucram pe vremea aceea ma convins sa fac un credit ipotecar pe numele meu,el a girat cu apartamentul mamei sale.In august 2015 apartamentu a fost scos la licitatie si sa vandut.Intrebarea mea este,ce se intampla acum,se inchide dosarul sau eu voi platii diferenta,mentionez faptul ca mama lui a fost girantul meu si este pensionara.ce solutii exista? ,ce se va intampla acum?

 12. La o executare pentru un credit de nevoi personale nerambursat:
  – se poate pune poprire pe somaj?

  – se poate pune poprire pe un venit dintr-o microintreprindere de 200 lei lunar (venitul de 200 de lei se adauga la somaj si totalizeaza peste 1000 lei lunar)?

 13. Buna ziua, imi puteti spune daca cei de la kruk au dreptul sa faca o recalculare si sa ceara 5000 lei, dupa ce am platit toate ratele restante celor care mi-au pus poprire pe salariu(biroul judecator executor Guli Constantin)?.. Va multumesc!

 14. Buna ziua. In 2010 am luat impreuna cu fostul.meu sot suma de 15000 lei de la BRD. El era titularul creditului iar eu coplatitorul. Din 2012 fostul sot nu a mai fost interesat de ratele la banca spunand ca lui nu are ce sa-i ia banca. Casa este pe numele meu innainte de casatorie. In 2013 am platit la BRD si dupa 3 luni BRD-ul spune ca creditul a fost cesionat catre Kruk. Banii pe care i-am depus la BRD erau depusi in contul fostului sot si eu nu mai puteam sa-i scot. Eu nu am fost anuntata de cesiune.
  Am facut apoi angajament de plata cu KRUK. Acesta mu-a spus ca a preluat datorie de 15200 la care percepe si dobanda de 8%pe an. Saptamana trecuta m-am trezit cu somatie imobiliara pt suma de 166700 lei.
  BRD-ul nu-mi da extrasele de cont pt ca nu sunt titularul contractului…
  KRUK-ul nu accepta poprire pe salariu….pe motiv ca suma este prea mare.
  Ce fac? Sunt divortata, cu salariul minim plus 20 bonuri ( lucrez la Profi) si cu o fetita de 9 ani. Cum fac sa nu raman fara casa?
  Am dreptul la contestatie pana pe 20 august.
  Multumesc!

 15. Buna ziua! Creanta mea BRD a fost cesionata catre Top Factoring Bucuresti , am fost notificata cu o scrisoare din data de 2 august 2016 in suma totala de 28664,55 ron compusa din credit 26540,97 ron, dobanda 3051,78 ron, comision 0,prime asigurare 71,80 ron . I-am sunat sa incerc sa rezolv pe cale amiabila si ei imi solicita plata anticipate 7000 ron dupa care ei vor decide in cate transe imi vor solicita restul sumei.Eu nu pot plati asa decat esalonat pe o perioada mai lunga. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez? Multumesc anticipat.

 16. Buna ziua Domnule avocat

  Ma numesc Ionita Eduard
  Am luat un credit 6700 Ron de la cec bank am platit 54 de rate de 200 Ron si a mai rămas de plata 1300 Ron ,si am rămas fără serviciu
  Creditul s a vîndut la sc kruk România Si secapital să cu sediul în Luxemburg

  Am primit titlu Executoriu de la Bej lica ionel din Ploiești de executare silita
  Menționez că acest credit este din 2006 si am circa 5 ani de la ultima plată către cec ,
  Ce as putea sa fac sa contest executarea silita si cam cît m ar costa în cazul în care mă puteți ajuta multumesc anticipat pentru tot ce faceți pentru oameni de rînd care au ajuns la capătul puterilor si fara servicii si cu datorii

 17. Buna ziua domnule avocat!Am luat două credite de la banca in valoare de 20000 Ron la O banca am platit cca un an ratele și din 2008 nu am mai platit nimic că nu am mai avut loc de muncă m-au tot urmărit până în 2013 când am găsit un loc de muncă s-a înființat proprirea pe sa lariu și plătesc și în prezent către Kruk dar suma s-a dublat cu plus adică 44000ron obligat sunt clauze abuzive atât din partea executorului cât și a Kruk mi sa proprit până acum cca 25000ron ce trebuie sa fac?Nu îmi oferă nici măcar un grafic de rambursare decate ori îi sun îmi spun tot O suma mai mare de plată nu înțeleg nu de scade nimic din proprire?Și cheltuieli de judecată trebuie să continue până la achitarea sumei?Sunt multe ilegalități in fiecare luna 200 Ron oprește executorul și 600ron Kruk dar tot nu de mai termina?Va multumesc!

 18. Bună-ziua am și eu o întrebare,soțul meu a luat în urma cu 8 ani un credit de nevoi personale în valoare de 3000 de euro,situația sa înrăutățit nu a mai avut loc de munca și nici cum sa ne descurcam!el nu a mai plătit ratele de 8 ani eu nu am stiut iar acum am primit după 8 ani o executare silita ce se poate intampla pt ca îmi este foarte frica,va rog sa îmi dați un sfat!va mulțumesc anticipat

   • buna seara,spuneti-mi va rog,daca eu am facut un imprumut de nevoi personale in anul 2005,am platit doi ani si jumatate,dupa aceea nu am mai avut posibilitatea sa achit datoria,nu imi aduc aminte k banca in termen de trei ani sa ma fi executat silit,doar k m’au dat la kruc,eu lucrez afara si vreau sa-mi cumpar o casa pe numele meu,ma poate afecta faptul ca nu am achitat datoria bancii dau kruc?multumesc frumos

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.