Executarea Silita A Bancii Transilvania Anulata – Instanta A Depistat Clauze Abuzive In Contract – Avocat Cuculis

Executarea Silita A Bancii Transilvania Anulata – Instanta A Depistat Clauze Abuzive In Contract – Avocat Cuculis – Comisionul de 0.22% aplicat la sold si dobanda ilegala mostenita de la fosta Volksbank, i-a adus Bancii Transilvania un proces pierdut si un minus de 73000 de chf

Executarea silita, anulata inca de la primul act de executare, de catre instanta de judecata si anume Judecatoria Sfantul Gheorghe, privea un contract semnat in 2008 pentru suma  73000 chf, ce inevitabil avea si un comision de 0.22% aplicat la soldul creditului.

suspendare executare silita banca transilvania avocat Cuculis

Suspendare executare silita banca transilvania avocat Cuculis

Astfe, inceputa executarea silita, fostii imprumutati, actuali debitori, au contestat in instanta executarea silita invocand faptul ca exista clauze abuzive in contractul lor si asta in acceptiunea codului de procedura civila este o cauza de zadarnicire a executarii. 

Cheltuielile executorului judecatoresc ANULATE –

Anularea cheltuielilor de executare, a fost un pas urmator, pe care instanta l-a luat, atunci cand a dat solutia de mai jos, avand in vedere si faptul, ca a anulat inclusiv incheierea prin care s-a dispus incuviintarea executarii silite, astfel incat, cheltuielile executorului, au cazut in sarcina Bancii Transilvania.

Mai pe scurt, am solicitat instantei de judecata sa constate ca titlul executoriu este lipsit de certitudine si executarea silita nu poate fi continuata si mai mult, ea trebuie in esenta anulata.

Solutia instantei de anulare a executarii silite a Bancii Transilvania – 

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a contestatorului Szilagyi Jozsef , invocată de către intimata Banca Transilvania S.A. Admite în parte contestaţia la executare formulată de către contestatorul Szilagyi Jozsef, în contradictoriu cu intimata Banca Transilvania S.A.-Sucursala Judeţului Covasna şi în consecinţă: – constată caracterul abuziv şi nul al următoarelor dispoziţii din convenţia de credit nr.0150076/07.10.2008, încheiat între S.C. Volskbank Romania S.A. :articolul nr.5.1 litera a) şi articolul nr.3 litera d) – respinge cererea de constatare a caracterului abuziv şi nul al articolului nr.4.1 şi art.4.2 din convenţia arătată mai sus. – dispune anularea încheierii din data de 06.01.2015 a Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, pronunţată în dosarul civil nr.36972/300/2014, precum şi a somaţiei, a încheierii de stabilire a cheltuielilor de executare şi a încheierii de încuviinţate a executării silite, toate emise la data de 27.01.2015, în dosarul execuţional nr.34/2015 al Biroului Executorului Judecătoresc Buzoianu Romulus Emanuel.

http://portal.just.ro/305/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000356359&id_inst=305

avocat Cuculis

Formular Plangere Penala Credite Exportate Pentru Care S-au Incasat Dobanzi Bancare Ilegale De Catre Recuperatorii De Creante – Avocat

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.