Executarea silita prin predarea imobilelor. Actiunea in EVACUARE. Totul despre cum putem sa ne aparam impotriva unei evacuari silite, contestatia la executare priviind evacuarea din imobile.

Articolul 575. Cod Procedura civila –

Dacă partea obligată să predea un bun mobil, determinat prin calitate şi cantitate, nu-şi îndeplineşte obligaţia în termen de o zi de la primirea somaţiei, predarea lui se va face prin executare silită.

De la acest principiu, executorul judecatoresc POATE solicita instantei de executare, respectiv instantei unde se afla bunul imobil, din care urmeaza sa fie evacuat debitorul obligatiei de a face, urmand ca dupa incuviintarea executarii silite debitorul obligatiei, sau mai bine zis persoana care ocupa abuziv imobilul , poate fi evacuata din imobil.

Mai jos aveti un model de  incuviintare a executarii priviind eliberarea imobilelor stapanite abuziv –

 

predare silita imobile

 

Impotriva executarii silite, insemnand evacuarea din imobile, debitorul, POATE SA FACA CONTESTATIE LA EXECUTARE.

In principal trebuie sa aveti in vedere faptul ca in MAJORITATEA executarilor silite pornite de catre BANCI, puteti ataca atat actele de EXECUTARE dar si cele de EVACUARE, prin contestatie la executare.

Nu va lasati abuzati de executorii judeatoresti, actionati in instanta prin CONTESTATIE LA EXECUTARE si puteti obtine desfiintarea executarii silite.
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumari-juridice.ro
www.indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice
www.indrumari-juridice.ro/Cuculis_Blog
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – Titular de cabinet si membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – Specialist in Drept Penal si Comercial

8 comments to “Executarea silita prin predarea imobilelor. Actiunea in EVACUARE. Totul despre cum putem sa ne aparam impotriva unei evacuari silite, contestatia la executare priviind evacuarea din imobile.”
 1. Buna ziua!ma puteti ajuta cu un sfat sau o eventuala consultatie,recent apartamentul meu a fost licitat si urmeaza si am primit procesul verbal al licitatiei,am inteles ca am 15 zile in care pot face o contestatie,chiar daca stiu ca cel ce a castigat licitatie nu este decat un interpus al sotiei mele cu care sunt in divort si a parasit domiciliul demult,nu am dovada palpabila,cum pot amana sau prelungii eventuala evacuare fortata?

 2. indraznesc sa va cer un sfat.am primit din fondul locativ de stat o locuinta.1996 .in2007 neam trezit cu o firma ca este proprietar.nu ne-a incheiat nici un contract,nu am platit chirie,pur si simplu a disparut.anul acesta,o persoana fizica a spus ca a cumparat imobilul la licitatie si este proprietar.are contact de cumparare de la o alta firma care a intrat in insolventa…nu doreste sa ne faca contract,a cerut o chirie mare dar sa o platim fara sa ne dea chitanta.i-am spus ca nu sunt deacord.mi-a comunicat ca in cursul lunii iulie sa parasesc imobilul.am la primarie dosar depus la locuinte evacuati din 2007.sunt beneficiara legii 341,am domiciliul stabil la adresa,nu am intrat abuziv aici si nici nu am abandonat-o. ma poate scoate in strada?ce ma sfatuiti sa fac? la cine sa apelez?suntem 16 familii in acest imobil.va multumesc din suflet pt timpul acordat.

  • Buna ziua stimata doamna, intrebarea dvs. necesita mai multe lamuriri, in primul rand in 1996 prin ce mod ati intrat in posesie. Tinand cont de faptul ca sunteti intr-o situatie dificila, un coleg va reveni pe emailul dvs. unde o sa va adreseze o serie de intrebari pentru a putea redacta un raspuns calificat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 3. va rog frumos ajutatima.dosar 5374/212/2012.am avut azi proces de evacuare daca perd ce mai pot face;;stau in locuinta din 1984 pana azi.cum pot face la executare ceva (anulare etc)va rog frumos ajutatima .platesc nu este problema 0787515050

 4. buna ziua am si eu o problema . Tata in 1978 a primit o locuinta de la ICRAL cu contrac de inchiriere pe o perioada de 5 ani ,care numai a fost prelungit , dar nici reziliata . Prina problem apare in 1992 cand este dat in judecata de catre SC AMBASADOR SA care si pierde procesut ( ca acte in process au aratal un ordin de ministru 154 si un certificate de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria m08 nr,0207 si a vilei ) tin sa mentionesz ca avem o prima hotarare devinitiva si irevocabila dupa acesta in 2003 suntem iar dati in judecata de catre SC TELL TURISM SA (care apare ca divizare a societati SC AMBASADOR SA) si castigam si acest process devinitiv si irevocsbil dar nu se opresc aici in 23.06.2014 deschit al proces de acesta data SC TELL TURISM SRL (schimbare forma juridical ) se cer anumite acte .. pana cand ajung la aceel certificate care acum apare pe langa vila si cuvintele “si anexa” si am cerut de la ministerul turismului un certificate conform cu originalul la data de 15.09.2014 si la data de 08.12.2014 pentru a se comunica cererea de intervenţie ( deoare ce ei au vandut la data de 21.10.2014) catre palatal princiart.srl . Ulterior sc tell turism cere radiera firmei si in luna aprile si se radiaza firma dupa cateva zile de la anuntarea hotariri prin care iar castigam ,ulterior au facut apel si la data de 05.02.2016 Pronunţa o nouă hotărâre
  Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei capacităţii de folosinţă a apelantei-reclamante ca neîntemeiată. Admite apelurile formulate. Anulează sentinţa civilă apelată şi în urma evocării fondului: Admite cererea. Dispune evacuarea pârâţilor din încăperile pe care le ocupă în corpul de clădire identificat ca C2 prin documentaţia cadastrală înregistrată sub nr. 1748/26.05.2000 şi respectiv ca locuinţă în suprafaţă de 212,19 mp în extrasul de CF 208680 al OCPI Sector 1 Bucureşti la adresa din Bucureşti, str. Cristian Tell nr. 23, sector 1. Definitivă.
  Document: Hotarâre 582/2016 05.02.2016
  prin urmare care mai sunt caile de atac si ce mai e de facut .. pt ca la ultimul termem tata ia cerut avocatei sa se inscribe in falsuri si dansa a azis ca nu e nevoie si ia mai cerut sa depuna la dosar pangerea penala facuta la DIICOT dar si pe acesta dansa a zis ca nu e nevoie … mentionez ca primele procese au fost aparate de al avocat (care a murit )si dor la apel am fost aparati de catre dansa pe care si l-am pierdut va multumesc frumos 0xxx675951

 5. BUNA ZIUA, AM DEPUS O CONTESTAȚIE LA EXECUTARE DECEMBRIE 2020 PRIN FAPTUL CĂ AVEAM UN CONTRACT DE COMODAT ÎN LOCUINȚA ÎN CARE LOCUIAM. LOCUIESC ÎN ACEASTĂ LOCAȚIE DE 14 ANI ȘI 6 LUNI AM CONSTRUIT TOT CEEA CE REPREZINTĂ ÎN MOMENTUL ACTUAL TERENUL ESTE ÎN CONCESIUNE PROPRIETARUL CONCESIUNII NU NE ADUCE LA CUNOȘTINȚĂ CĂ A LĂSAT LA BANCĂ UN IMOBIL PE ACELAȘI TEREN CARE-I APARȚINE DAR CU ACTELE IMOBILULUI ÎN CARE LOCUIESC DIFERENȚA DINTRE CLĂDIRI ESTE FOARTE VIZIBILĂ A MEA ESTE MICĂ ȘI MANSARDĂ CEA LĂSATĂ LA BANCĂ ESTE O CLĂDIRE CU ETAJ. A AVUT LOC O LICITAȚIE PENTRU CLĂDIREA CEA MARE DAR ÎN INSTANȚĂ CUMPĂRĂTORII AU FĂCUT CONTESTAȚIE CÂND ȘI- AU DAT SEAMA CĂ AU CUMPĂRAT CE NU ERA ÎN FOTOGRAFIILE DOSARULUI DE EXECUTARE. INSTANȚA A DECIS ÎNTOARCEREA LA STAREA INIȚIALĂ DOMNUL EXECUTOR A CERUT SCUZE, MAI CLAR SE SPECIFICĂ CU ” IZ PENAL” FORMULAT DE INSTANȚĂ. TOATE CELE DESCRISE AU AVUT LOC ÎN ANUL 2019. ULTERIOR DOMNUL EXECUTOR A REFĂCUT EXECUTARE SILITĂ ÎMPOTRIVA CELUI CARE DEȚINE TERENUL ÎN CONCESIUNE DUMNEALUI NU A DEPUS CONTESTAȚIE DAR AM DEPUS O EU ȘI SOȚIA ÎN TERMENUL LEGAL. AM PLĂTIT CAUȚIUNEA PROCESUL A FOST STABILIT PE DATA DE 14 IUNIE 2021 ȘI AM OBSERVAT CĂ DOMNUL EXECUTOR LA ACEA DATĂ NU A DEPUS DOSARUL DE EXECUTARE DAR PE 7 IUNIE 2021 A CERUT ÎNCUVIINȚARE DE EXECUTARE SILITĂ ȘI EVACUARE . NOI AM PRIMIT O AMÂNARE PE DATA DE 2 AUGUST 2021 ȘI ESTE POSIBIL CA DOMNUL EXECUTOR SĂ VINĂ SĂ NE EVACUEZE. MENȚIONEZ CĂ A FOST FĂCUTĂ ȘI ADJUDECAREA ANUL TRECUT CHIAR DACĂ AM DEPUS CONTESTAȚIA NU ȘTIU DE CE NU A FOST DEPUS DOSARUL DE EXECUTARE DE CĂTRE DOMNUL EXECUTOR. VĂ ROG SĂ ÎMI SPUNEȚI DACĂ POT SĂ CONTEST EVACUAREA ȘI CUM? VĂ MULȚUMESC.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.