Inscrieri procese colective BUGETARI!

22 comments to “Inscrieri procese colective BUGETARI!”
 1. Lucrez in domeniul sanitar (asistent medical)din anul 1987 fara intrerupere(decat un an si patru luni pe perioada satisfacerii stagiului militar)si am constatat ca odata cu reducerea salariului cu 25% am pierdut foarte mult pentru ca venitul meu lunar era compus din salariul de incadrare plus sporuri-vechime(la acel moment 20%),periclitate(100% la acel moment),izolare(20% la acel moment),spor de tura(15% la acel moment).Va mai spun ca eu am toate gradele in aceasta meserie(deci cel mai mare salariu de baza din bransa) dar am colegi cu salarii mult mai mici,lucrez intr-o sectie de boli contagioase(TBC),intr-o zona izolata(fostul sanatoriu tbc moroieni care nu mai exista juridic,actualmente fiind o sectie a spitalului judetean de urgenta targoviste) si locuiesc in imediata vecinatate a spitalului in locuinta de serviciu( pentru care platesc inclusiv chirie si restul utilitatilor).V-as mai spune ca mai sunt si acum nereguli in salarizarea noastra pentru ca pe perioada cand lucram la sanatoriul tbc moroieni aveam un salariu de baza mai mic cu 30% decat restul colegilor din alte spitale pentru ca eram platiti pe anexa 2 a legii de salarizare(nu stiu exact legea de salarizare pentru bugetarii din spitale) dar si acum dupa desfiintarea sanatoriului si trecerea ca sectie a spitalului judetean de urgenta Targoviste nu am un salariu de baza asemanator colegilor din acest spital.Concret aveam salariul de baza inainte de taierea cu 25% 1050 ron,dupa reintregirea salariului am 1060 ron pe cand colegii cu aceeasi pregatire sau chiar mai slaba au peste 1300 ron.Ni se spune mereu ca nu conteaza salariul de baza ci venitul lunar(care intr-adevar este asemanator colegilor din celelalte sectii ale spitalului) dar se uita un lucru ca in sectia in care lucrez se gasesc pacienti bolnavi de tuberculoza,fac uneori tratamente mai multe si mai diversificate decat in alte sectii,riscurile sunt imense pentru ca de obicei tuberculoza se poate asocia cu hiv ,hepatita c sau alte boli extrem de grave si atunci chiar nu vad de ce atata reticenta in a ne retribui conform muncii prestate intr-un loc extrem de periculos din punctul de vedere al propriei sanatati.Va multumesc si imi cer scuze daca v-am retinut mai mult dar am vrut sa aveti o imagine de ansamblu asupra superficialitatii cu care suntem tratati atat ca salariati dar mai ales ca oameni.

  • Buna ziua stimate domn. Din pacate realitatea in care dvs. lucrati nu o cunoastem insa ne bucuram ca este expusa si toti cei care trec prin situatii asemnanatoare sa poata spune ceva referitor la conditiile de “munca”. Cu riscul repetitiei, noua ne pare rau insa din pacate, nu pot decat sa va ajut cu asistenta juridica si cu toata disponibiliattea noastra profesionala pana la momentul in care dvs. va veti putea obtine salariile taiate de catre stat. In acest sens, un coleg avocat urmeaza sa va contacteze pentru a putea stabili cu acesta toate aspectele necesare unei actiuni pentru recuperarea salariilor taiate.
   Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 2. As dori sa stiu daca se mai poate face ceva pentru recuperarea banilor din invatamant avand in vedere ca am lucrat pana in 2012 iar din 2010 pana in 2012 am lucarat pe jumatate de catedra, din 2012 neprofesand in domeniu deoarece n-am mai gasit catedra si nici ore! Sunt multi dintre noi care nu au aflat de aceasta decizie pentru recuperarea banilor! Se mai poate face ceva? Va multumesc!

 3. Buna ziua,

  Va rog, spuneti-mi daca se mai poate depune solicitare in vederea recuperarii taierilor de salariu-25 la suta -Sunt functionar public..in cadrul unei institutii de asistenta sociala.
  va multumesc.

 4. Buna seara, tocmai ce am aflat de restituirea celor 25% retinuti abuziv din salariu.Sunt interesat (cine nu ar fi…?) de recuperarea banilor, dar am inteles ca asta se poate face doar in urma unui proces (colectiv sau individual).
  Mai pot “aplica” la un proces sau e tardiv…
  Multumesc anticipat!

 5. Buna ziua,

  Ma intereseaza daca se mai poate face ceva in vederea recuperarii diminuarii salariale din 2010 – legea 118/2010
  .
  Este vorba de cazul unei persoane care este atat medic primar cat si asistent universitar.

  Va multumesc

  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra

  • Buna ziua. Calculati 3 ani de zile ca si termen de prescriptie va rog si daca va incadrati reveniti cu solicitare la 031.412.48.88 multumesc. Av Cuculis 0722298011

 6. Buna ziua, as dori sa incerc si eu sa imi recuperez sumele taiatte in 2010. Sunt profesoara, am lucrat la catedra pana in marie 2011 cand mi am dat demisia pt ca era imposibil sa rezist financiar , am ramas cu rate la banca si cu intarzieri, sunt in biroul de credit pt asta, nu am mai putut recupera acele intarzieri. Din pacate sindicatele au obtinut ceva dar numai pt membrii lor, cei nesindicalisti si suplinitorii, etc.. nu au primit nimic. Ma bucur ca dvs ayti luat aceasta initiativa. Actualmente lucrez in strainatate dar pot furniza actele necesare daca se mai poate face ceva, pt ca am inteles si ca unele sume , dupa 3 ani, se prescriu. Va rog sa ma contactati pe mail sau la tel 00393291018972.
  Va multumesc, cristina Lazar

 7. As dori sa stiu daca se mai poate face vreun demers pentru recuperarea banilor aferenti diminuarii salariilor, conform Legii nr. 118/2010. In perioada respectiva am fost functionar public la Consiliul Judetean. Sunt multi colegi care abia acum au aflat de aceasta posibilitate de recuperare a banilor. In asteptarea unui raspuns, va multumesc.

 8. Buna ziua!as vrea sa stiu daca se mai poate face vreun demers pentru recuperarea drepturilor salariale neacordate.Sindicatul institutiei de invatamat unde lucrez a depus un dosar la Judecatorie in vederea recuperarii drepturilor banesti ne acordate conform legilor de salarizare nr. 221/2008 si 330/2009.Acum am constatat ca acel dosar a fost retras sau perimat.Membrii sindicatului nu au fost consultati in momentul retragerii dosarului.Se poate relua vechiul dosar sau putem deschide un nou dosar?Va multumesc!

 9. Buna ziua!Sunt lucrez in sanatate si as vrea sa stiu daca pot sa inaintez un dosar prin care imi cer drepturile salariala taiate in 2010 cei 25% prin legea118/2010?va multumesc1!

 10. Nerecunoașterea gradului principal dobândit printr-un examen organizat si promovat , cum se procedează ? Din câte știu Angajatorul are obligația sa acorde salariaților toate drepturile ce decurg din lege . Sunt asistent medical Cu 8 ani vechime ,cu studii superioare si grad principal , cu un salar de 1380.
  Ne-am luat si un avocat care ne gAranta suta la suta câștigarea procesului …asta pana a ajuns in fata faptului si a pierdut …!!! Totuși cum se explica ?!!!

 11. am popriri pe salariul meu si al sotului ( martie 2015 ) pentru un credit. in 6 luni am platit 4347 lei(RATA ERA DE 300 LEI LUNAR) datoria totala este de 27000 lei….desi de 7 luni platim cu cate 1/3 din salariu….banca, prin executor, vrea sa ne vanda casa la o valoare estimata (vizionata peste gard) de 140000 euro…..desi datoria este de cca. 5100 euro. In afara abuzurilor din contractul de credit..ASTA ESTE CEL MAI MARE ABUZ. CE POT FACE IN CEASTA SITUATIE? MULTUMESC !!!!!!!!!

 12. Buna seara,
  As dori sa aflu daca mai pot initia un proces individual pentru recuperarea diferentelor salariale prevazute in Legea 221/2008. Precizez ca
  lucrez in invatamant din anul 1990 pana n prezent si nu am recuperat decat o mica parte din diferentele salariale, doar pentru perioada sept 2009 – dec 2009.

 13. Am inteles ca ma pot inscrie intr-un proces colectiv impotriva statului, ca fost bugetar, pentru drepturile salariale diminuate conform Legii 118/2010.
  Precizez ca, la nivelul anului 2010, lucram in MApN ca Functionar public/Consilier grad superior. Actualmente sunt pensionara, din februarie 2022.
  As dori mai multe detalii in legatura cu procedura acestui demers juridic colectiv, persoana de contact si/sau documentele necesare pentru inscrierea in grupul colectiv vizat in aceasta speta juridica.
  Cu rugamintea de a-mi raspunde printr-un mail, va multumesc anticipat.
  Cu deosebita consideratie, dna AF

 14. Buna seara. Am inteles ca ma pot inscrie intr-un proces colectiv impotriva statului, ca fost bugetar, pentru drepturile salariale diminuate conform Legii 118/2010.
  Precizez ca, la nivelul anului 2010, lucram in MApN ca Functionar public/Consilier grad superior. Actualmente sunt pensionara, din februarie 2022.
  As dori mai multe detalii in legatura cu procedura acestui demers juridic colectiv, persoana de contact si/sau documentele necesare pentru inscrierea in grupul colectiv vizat in aceasta speta juridica.
  Cu rugamintea de a-mi raspunde printr-un mail, va multumesc anticipat.
  Cu deosebita consideratie, Anghelache Florina

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.