Executat Silit Pentru Datorie Prescrisa – Contestatie Executare Persoane Fizice Av. Cuculis

O datorie prescrisa nu poate fi pusa in executare silita iar daca a fost pusa in executare silita codul de procedura civila ne arata cum putem suspenda de fapt executarea fara plata unei cautiuni suplimentare.

Astfel,avand in vedere dispozitiile articolului 719 alin. 4 din contul de procedura civila suspendarea executarii silite este obligatorie si cautiunea nu este necesara daca 1. Hotararea sau inscrisul care se executa nu este, potrivit legii, executoriu.

Plecand de la dispozitiile mai sus reiterate si coroborand acest articol cu art. 707 cod procedura civila respectiv Efectele Implinirii Prescriptiei alin. 2 “Prescriptia stinge dreptul de a obtine executarea silita si orice titlu executoriu isi pierde puterea executorie”

Hotarare Prescriptie Datorie

Petru a se pronunta o asemenea solutie precum :  Admite excepţia prescripţiei dreptului de a obţine executarea silită, invocată de contestatorul Radu . Constată ca fiind prescrisă executarea silită în dosarul de executare silită nr. xx/2015 al BEJ Clinciu Gheorghe. Admite cererea de contestaţie la executare, formulată de contestatorul Radu , în contradictoriu cu intimata Domniţa. Anulează executarea silită însăşi în dosarul de executare silită nr.xx/2015 al BEJ Clinciu Gheorghe,

instanta de judecata nu a facut altceva decat sa aplice in mod corespunzator, dispozitiile legale si anume art. 706 cpc – dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.

Avocat Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

 

9 comments to “Executat Silit Pentru Datorie Prescrisa – Contestatie Executare Persoane Fizice Av. Cuculis”
  1. Am avut un credit nevoi personale, pe care nu l-am mai plătit . Au dat dosarul la o firma de recuperatori care m-a suna in continuare.

  2. Cum se poate ca o banca din Romania sa se trezeasca dupa 8 ani ca am o darie la ei? Sa va explic cum a fost : In anul 2005 am cumparat un sistem audio si un dvd de la altex.Valoarea creditului a fost de 1200 ron.Creditul a fost pe 24 de luni.Am platit valoarea creditului in 23 de luni dar…dupa cele 24 de rate ma trezesc ca sunt dator 1300 de ron dupa ce am platit 1800 si ceva de ron.Daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat.

  3. Buna ziua se pare ca nu peste tot in tara se aplica acceasi lege…sotul meu a luat un credit de nevoi personale de la bcr 10.000 euro in 2008 nu am mai platit din 2010 si ultima “plata” a fost din indemnizatia de crestere copil luata de banca..si ne-am trezit executati de kruk in luna mai 2015 iar instanta de fond sa luat dupa graficul de rambursare si a declarat prescrise ratele pana in 2012,sa facut apel care a fost declarat nefondat inca nu sa dat motivarea sentintei de 2 luni asteptam nu stim cat mai este de datorat din credit nu sau spus ce sume sunt alea prescrise si pana la urma de ce sa mers pe graficul de rambursare cand de fapt ei cer toata suma undeva la 14.000 euro ..si a fost declarat scadent anticipat.ce se poate face in continuare ????…retinerile in fiecare luna ne omoara de un an si vad ca se tot lungeste…multumesc

  4. Bună ziua soțul meu are mai multe amenzi de circulație de vreo 15 ani și aproape toate sunt prescrise. Dar cei de la primărie nui mai da voie sa plătească datoriile la casa sau sa înscrie mașina. A primit și o executare silita. Ce putem face

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.