Imobil Salvat Executare Anulata-Brd Si Secapital-Cum Le-Am Anulat Executarea Silita Si Cum Instanta A Dispus Restituirea Comisioanelor Abuzive-Avocat Cuculis

Clauzele Abuzive Ale BRD Si Imoralul Recuperator Secapital-Imobilul Executat Silit A Fost Salvat Chiar La Termenul De Licitatie Iar Ulterior Instanta A Anulat Toate Actele De Executare-Avocat Cuculis

Instanta anuleaza clauza comisionului de intocmire dosar dar si comisionul lunar de gestionare.

Contestatia la titlu, a fost pornita in termenul de 3 ani de zile, astfel, dupa constatarea ca abuzive a clauzelor de mai sus instnta a dispus inclusiv anularea tuturor actelor de executare silita ale debitorului!

Vedeti actul de executare prin care, in 2013 recuperatorul solicita suma de 10000 de euro, sume ce   s-au majorat pana in 2016!

                                         executare silia la titlun anulata

 

Solutia instantei, mai jos –

Dosar:

Nr. unic (nr. format vechi) : 5668/233/2015*

13.02.2017

Ora estimata: 09:00

Complet: CC18

Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a BRD Groupe Societe Generale SA, ca neîntemeiată. Respinge excepţia perimării cauzei, ca neîntemeiată. Respinge excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită, ca neîntemeiată. Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii contestatorii Ghiţă Mariana şi Ghiţă Vasile în contradictoriu cu intimatele BRD Groupe Societe Generale SA şi SECAPITAL S.a.R.L.

Anulează actele de executare efectuate în dosarul execuţional nr. 23/2013 al BEJ Plăcintă Adina Maria.

Anulează în parte titlul executoriu reprezentat de Contract de credit nr. 300285/23.07.2007 emis de BRD Groupe Societe Generale ca urmare a constatării caracterului abuziv privind clauzele referitoare la perceperea comisionului de întocmire dosar şi a comisionului lunar de gestionare a creditului prevăzute la art. 8.1 şi 8.2 din contract.

Dispune restituirea sumelor ce au fost percepute cu titlu de clauze declarate ca fiind abuzive, la care se adaugă dobânda legală de la data introducerii cererii de chemare în judecată până la plata efectivă. Cu drept de a formula recurs în termen de 15 zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Galaţi. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13.02.2017.

Pe de-o parte ca practica incepe sa se unifice, cu privire la introducerea contestatiilor la executare peste termenul de 17 zile si pana la 3 ani, iar acest lucru inseamna in mod clar o aplicare eficienta a dispozitiilor legale, dar in acelasi timp si o aplicare a legislatiei clauzelor abuzive in cadrul contestatiilor la executare!

http://portal.just.ro/233/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=23300000000252118&id_inst=233

 

av. drd. Cuculis

Executat silit? Anuleaza executarea silita!

Executare Silita asociat

                                        Debitor executata silit

 

4 comments to “Imobil Salvat Executare Anulata-Brd Si Secapital-Cum Le-Am Anulat Executarea Silita Si Cum Instanta A Dispus Restituirea Comisioanelor Abuzive-Avocat Cuculis”
  1. da si doresc sa fac xecutare silita dar nu stiu cm sa procedezva astept pe dumneavoastra sami rezolvati acest litigiu,

  2. v multumesc dar eu nu am pregatire n acest caz as dori ca dumneavoastra sami rezolvati acest litigiu, si sami spuneti cum sa procedam de oare ce noi locuim in buzias ,si dorim sa va contactam pe dumnevoastra , multumesc de intelegere,,

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.