In Premiera Avocat Cuculis Va Arata Cu Acte, Cat Valoreaza De Fapt Creanta Vanduta De Catre Banci Catre Recupeartorii De Creante Si Care Este Profitul Lor Real Si Cum Va Mint La “Negocieri” Ca Nu Pot Diminua Datoria

Creante de 33.000.000 Euro sunt vandute pentru 1.500.000 Euro.

Am cumpatat daca sa prezint in mod public acest document fiindca as putea fi ulterior acuzat de faptul ca as avea o disputa personala cu recuperatorii de creante. Sa eliminam de la bun inceput acest lucru, nu am nicio legatura personala cu acestia ci prin prisma clientilor abuzati de recuperatorii de creante am expus cu fiecare ocazie, ceea ce este corect si ceea ce este abuziv.

Poate un recuperator de creante sa perceapa dobanzile din contractul bancar?

Intrebarea de mai sus, probabil ca este in mintea tuturor celor care sunt in executare silita sau sunt cedati catre recuperatorii de creante, acest aspect fiind de asemenea extrem de important cu privire la intinderea concreta a obligatiei contractuale.

20151009 47703 300 2015 contract cesiune si anexe-page-001

20151009 47703 300 2015 contract cesiune si anexe-page-010

In legislatia din Romania exista 2 tipuri de cesiune cu privire la o creanta-

a) Cesiunea de creanta, a sumei de bani efective art 1556 Cod Civil  (1) Cesiunea de creanţă este convenţia prin care creditorul cedent transmite cesionarului o creanţă împotriva unui terţ.

b)Cesiunea contractului care reprezinta practic o substituire in partile initial contractante si este reglementata de art. 1315  respectiv (1) O parte poate să îşi substituie un terţ în raporturile născute dintr-un contract numai dacă prestaţiile nu au fost încă integral executate, iar cealaltă parte consimte la aceasta.

Diferente?

Daca intre Banca si Recuperatorul de creante se incheie un contract de cesiune de creante atunci recuperatorul nu are dreptul sa perceapa dobanzile aferente contractului de credit fiindca nu a primit contractul ci doar creanta, ce poate avea doar o valoare FIXA, respectiv, suma pe care imprumutatul o datoreaza bancii la momentul cesiunii creantei.

Daca intre Banca si Recuperatorul de creante se inchide un contrat de cesiune de contract, acesta este ILEGAL SI NUL si evident ca recuperatorul NU ARE DREPTUL SA INCASEZE DOBANZI.

Rationamentul este unul logic, dat fiind faptul ca un contract de credit, un imprumut bancar, nu poate fi incheiat decat de un anumit tip de creditor si anume cel banacar sau nebacar insa sub coordonarea BNR. Daca contractul de credit ar fi cesionat catre un recuperator de creante care este un S.R.L, acesta NU AR AVEA CALITATEA NECESARA DATA DE LEGE pentru a putea sta parte intr-un contract de credit unde ca si calitate primordiala, imprumutatorul sau creditorul trebuie sa fie Banca Comerciala ORI Institutie financiara Nebancara.

Pe cale de consecinta, dobanzile pe care aceste institutii le percep dupa cesionarea lor de la banca catre recuperatori, sunt ilegale.

Art. 1. – Activitatea bancară în România se desfăşoară prin Banca Naţională a României şi prin bănci.
    Prin lege se poate autoriza desfăşurarea activităţii bancare şi de către alte persoane juridice, cu respectarea principiilor prezentei legi.
Art. 2. – Prezenta lege se aplică băncilor, persoane juridice române, constituite ca societăţi comerciale, precum şi sucursalelor din România ale băncilor, persoane juridice străine.
Extras din legea 58/1999 de reglementare a activitatii bancare.

Cat costa de fapt creante pe cre bancile o vand recuperatorilor?

Creantele se vand cu pana la cel mult 4.5% din suma pe care banca o are impotriva debitorului, asa ca atunci cand negociati cu recuperatorii de creante, puteti cunoaste pozitia de la care ei pleaca.

Bancile, prin creerea de provizioane, pe care mai departe le deduc fiscal tot de la STATUL ROMAN, nu ies in pierdere cu niciun leu, insa prin cesiunea de creanta facuta pe un “pret corect” asa cum apare in contractul de cesiune.

In documentul de mai sus, observati un capat de tabel prin care, creantele dvs. de 33.000.000 Euro sunt vandute pentru 1.500.000 Euro.

avocat Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

17 comments to “In Premiera Avocat Cuculis Va Arata Cu Acte, Cat Valoreaza De Fapt Creanta Vanduta De Catre Banci Catre Recupeartorii De Creante Si Care Este Profitul Lor Real Si Cum Va Mint La “Negocieri” Ca Nu Pot Diminua Datoria”
 1. IN CAZUL EXECUTARII SILITE DOBINZILE CE NU POT FI LUATE DE RECUPERATORI,SINT LUATE DE EXECUTORII JUDECATORESTI ASA CA NU MAI VEZI ACHITATA SUMA NICIODATA FIINDCA TOT TIMPUL TE AFLI IN SITUATIA DE INCEPUT:PARCA NU AI FI DAT VREODATA VREUN LEU!IN TARILE CIVILIZATE,PE LINGA FAPTUL CA DOBINZILE SINT F MICI,OAMENII POT CU SALARIILE PE CARE LE AU, SA ACHIZITIONEZE O CASA O MASINA FARA A STA CU FRICA ZILEI DE MIINE;ORI NU MAI AM SERVICI,ORI AJUNG IN STRADA !IN ACESTE TARI NU EXISTA TERMENII DE EXECUTORI,RECUPERATORI,FIINDCA ASA CEVA ESTE ABSURD!CE TARA ISI ARUNCA CETATENII IN STRADA FARA SA LE PESE?

 2. Buna,

  Am si eu o mica nelamurire, daca sunt asa de multe ilegalitati, de ce recuperatorii impreuna cu executorii pun in aplicare si merg mai departe cu executarile, pe cale legala? Nu contest ceea ce spuneti (nu sunt de specialitate) si nu vreau sa incep vreo polemica pe tema asta, doar ca citind acest randuri imi vin in minte tot felul de intrebari. Multumesc

 3. Buna seara,

  Domnule avocat, sora mea a contractat un credit CHF cu OTP. Doreste sa dea in judecata banca. Cum pot sa va contactez pt a o reprezenta in instanta?

 4. Buna ziua d-l avocat , va rog sa-mi spuneti ce sa fac am facut un credit de nevoi personale la BCR in 2006 am platit pina in 2011 dec . dupa diminuarea salariilor sotul a ramas fara servioci si eu cu mai putin de 50 % din salariu ma refer si la toate drepturile salariale suspendate .,nu am mai putut plati m-am trezit cu o firma de recuperare KRUK P[E CAP m-au amenuintat stresat peihic copilul il deranja si cin era la scoala nu stiu de unde avea si numarul copilului , in 2012 mai aveam 47oo de ron si acestia mi-au umflat suma la 10.600 ron dupa ce aiu angajat executor judecatoresc platit tot din banii mei .Pai eu nu inteleg daca ei ca firma nu cheltuie nimic si ma jupoaie tot pe mine ei ce sunt delegatii bancii? ajutati-ma sa va trimit toate actele ca am poprire pe salariu si nu le comvine mi-au trimis si somatie imobiliara si i aseara am gasit o carte de vizita in usa a execurtorului judecatoresc si mi-e frica sa nu imi ia casa am si copil minor in intretinere .daca eu platesc prin poprire din salariu de ce nu ma lasa ca doar ei mi-au trimiso nr de telefon .0787800850 .pot sa trimit documentele prin e-mail sau sa vin la dv la sediu? multumesc .

 5. si creditele vandute catre srl cu sediul in strainatate fara ca acestea sa fi fost declarante scadente? sunt legale?

 6. buna ziua ! lucrez in austria,permisul mi-a expirat de 1 an si 2 luni si sunt nevoita sa conduc,spuneti-mi va rog ce se mi se poate intampla daca ma opreste politia. va multumesc !

 7. buna seara! am fost arestata in germania pentru port de arma alba si m-au condamnat la 6 luni cu suspendare plus o amenda de 200 eur . acum mi-au sosit hartiile in care mi-au adaugat 1410 eur cheltuieli de judecata . spuneti-mi va rog, ce se intampla daca nu platesc aceasta suma. va multumesc!

 8. Am primit acasa de la soc.civila prof. de executori judecatoresti , cedant Glasro Holding srl , mandatar Top factoring o somatie de 1958.10lei de la Vodafone ( va dati seama cat isi iau fiecare daca suma s-a dublat) ca fiica mea trebuie sa plateasca aceasta suma pentru un telefon de 800 ron , ca altfel o executa silit !
  Oare cate firme au preluat creanta de s-a ajuns la aproape 2000 ron ?
  II voi plati eu creanta in rate , dar nu cred ca pot plati actat de mult cand suma initiala a fost de 800-1000 ron !

 9. Buna xiua,
  am citit cu mare atentie comentariile facute pe anumite cauze, in baza unor legi, intemeiate, pe care omul de rand nu le cunoaste, si de aici pleaca toate necazurile. Vreau sa stiu de ce, in conditiile in care mergi sa achizitionezi un credit, fara un avocat langa tine, esti inselat si pus in situatia de a fi executat silit ? Se urmareste acest lucru?
  Eu am acizitionat un credit in franci elvetieni in 2007(mare prostie), am platit ratele pana in 2011, dupa care am cerut o intrerupere,pentru ca nu mai puteam plati. In momentul achizitionarii plateam o rata de 1100 ron, iar dupa un an rata era de 2400ron. Perioada de intrerupere de un an , a fost adaugata la perioada de creditare.In 2012, ca sa nu ajung la executare silita, am fost nevoit sa vand (de comun acord cu banca), imobilul.Dupa vanzare am achitat bancii o suma , dupa care am fost anuntat ca am o rata reziduala, pentru care am fost obligat sa semnez un nou contract. In baza acestui contract sunt hartuit de catre banca, sa nu mai spunem ca urmeaza poprirea pe salariu, ca alte proprietati nu mai am. As dori sa stiu daca pot contracara aceste masuri care vor fi luate impotriva mea.
  Sunt mult mai multe de discutat, dar nu se poate face asta acum. Astept un mesaj din partea dumneavoastra, cu o indrumare sau o informatie care m-ar putea ajuta.

  Cu stima,
  Marius Chiorascu
  tel.07269xxxxz
  e-mail: zatramarius@yahoo.com

 10. buna ziua, am si eu o problema cu cei de la top factoring…care azi mi_au adus la cunostinta ca vor incepe demararile procedurii de valorificare a creantei in instanta de judecata. pt un abonament vodafone. Ei pot sa ma dea in judecata avand in vedere ca nu am mai platit 3 facturi la vodafone din privina ca netul meu nu mergea deloc? ce pot sa imi faca? am si numerele inchise si scrie ca pt reconectarea serviciilor e de 1100 lei iar suma datorata de 2300 lei

 11. Pot sa fiu data in judecata avand in vedere ca abonamentu nu e expirat si serviciile sunt taiate,,,iar telefonic imi ziceau ca nu mai pot fii activate?

 12. Am avut un credit in franci elvetieni, nu l am putut continua din anul 4 din cei 25. Datoria la firma de reuperare EOS-KSI , dupa executarea silita si pierderea imobilului este mul mai mare decat suma imprumutata. In instanta nu am putut rezolva nimic si sunt nevoita sa negociez cu firma. Exista oameni experimentanti in negociere care sa ma ajute?

  Multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.