Insotitor Instituire Curatela-Art. 182 Noul cod civil Procedura de instituire Curatela  Avocat Cuculis

Problema Juridica:

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine referitor la problema
ca nu ma pricep de loc!. Tata e bonlav de ALZAIMAR , SI de curind a venit
certificatu de Handicap de boala care sufera. Si eu nu am bani sa angazez avocat pentru a ma reprezenta chear luna curenta mai exact pe 17.10 .2017. Pentru  insotitor Curatela ! Si daca nu am posibilitate sa iau avocat ca eu nu stiu si nu ma descurc cum e in tribunale as dori sa renunt la asistent curatela eu ca fica lui,ca orcum am grija fara de tata fara sa mai fiu la tribunal. Intrebarea mea va rogmult: tata poate primi o pensie de handicap fara insotitor curatela ? Va multumesc frumos anticipat.

 

Raspunde av. drd. Cuculis-

Tatal dvs. in mod cert poate sa primeasca o pensie de handicap, insa este necesar ca cineva sa-i administreze aceasta pensie de aceea este nevoie sa mergeti in instanta pentru a putea fi institutia cauratela. Trebuie mers impreuna cu un avocat.

Art. 182 Noul cod civil Procedura de instituire Curatela

Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

avocat@indrumari-juridice.eu

2 comments to “Insotitor Instituire Curatela-Art. 182 Noul cod civil Procedura de instituire Curatela  Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua!Ma confrunt cu o problema si as avea nevoie de indrumare .Am o fiica de 13 ani care din 2009 este incadrata cu handicap grav (gr 1)-sufera de fibroza chistica.In 2009 .primul certificat de handicap-acordul catre primarie a fost pe numele sotului dar in urmatorii ani,eu am foat cu copilul la evaluare si toate celelalte acorduri au fost pe numele meu pt a ridica indemnizatia copilului.Pama acum am luat banii pe stat ,erau pe numele sotului,iar acum am solicitat sa mi se vireze banii pe card pt ca achizitionez o serie de medicamente care trebuie platite cu cardul ,de aceea doresc ca banii sa ii vireze direct pe card,insa la cererea mea mi s-a spus ca nu se poate pt ca copilul are curatela (desi noi nu avem probleme ,suntem casatoriti ,copilul traieste normal ,nu existau motive pentru instituirea curatelei pe numele sotului.Am fost la dgaspc si s-au crucit candcau auzit de aceasta problema .Toate acordurile au fost pe numele meu iar eu dadeau banii pe stat pe numele sotului.Nici nu stiau ca acordurile sunt pe numele meu pt ca mi-au spus ca daca am acord ,o sa imi vireze banii pe card .Am ajuns si la presedintele consiliului judetean si deasemenea i-a contactat si mi-a spus apoi personal ca ” au facut o mare incurcatura si sa se prezinte la prefect pentru a gasi o modalitate de rezolvare.Nu am primit nici o instiintare niciodata de la primarie .Stau sa umblu cu copilul bolnav sa rezolv greselile lor.Va rog ,daca se poate sa imi spuneti daca pot deschide proces impotriva lor ,ce sanse sunt de rezolvare?Va multumesc frumos!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.