Problema Recalculare Pensie- HG nr. 257/ 2011-Avocat Cuculis

Problema Cu Recalcularea Pensiei-Avocat Cuculis

Ma numesc TUDOSE DUMITRU locuiesc in orasul Ploiesti,tel.

In anul 2012 am facut Cerere de recalculare a pensiei la Casa Jud. de Pensii Ph.(C.J.P.Ph.) fiind anexata Adeverinta care atesta realizarea acestor venituri,si pentru care s-a platit contributia CAS, pentru perioada 1973-1990 . Conform deciziei nr 312732/21.ian.2013, C.J.P.Ph. respinge cererea de recalculare a drepturilor de pensie prin valorificarea sumelor reprezentand munca in accord global, intrucat acestea nu constituie spor cu caracter permanent conf. Anexei 15 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010,aprobate prin HG nr. 257/ 2011.

Nu am facut contestatie in termenul de 30 zile ,considerand ca aceasta este legea. Intre timp colegii mei care au facut contestatie si dupa care au dat in judecata C.J.P.Ph. au castigat in instanta. Consultand avocatul acesta mi-a comunicat ca pot da in judecata C.J.P.Ph.chiar daca nu am facut contestatie si ca atare am deschis dosar nr.6288/105/2015 impotriva C.J.P.Ph.pentru recalcularea pensiei cu luarea in considerare a veniturilor realizate in accord global. Conform Hotararii civile nr.2587din 21 sept. 2016 data de Tribunalul Prahova,Sectia Civila, mi se admite actiunea formulate si obliga C.J.P.Ph. sa emita o noua Decizie de pensionare prin care sa se recalculeze pensia retroactive,cu apel in termen de 30 zile. C.J.P.Ph.face apel,invocand lipsa procedurilor prealabile si Curtea de Apel Ploiesti, conform Hotararii civile nr. 228 din 27 ian.2017, schimba in tot sedinta apelanta in sensul ca admite exceptia lipsei procedurii prealabile invocate . In data de 30 ian. 2017 am depus la C.J.P.Ph. o noua Cerere pentru recalcularea pensiei anexand la dosar o noua Adeverinta (mult mai detailata conform cerintelor CJPPh.) care atesta realizarea acestor venituri si pentru care s-a platit contributia CAS., semnata si stampilata. In data de 18 sept. 2017 a avut loc primul termen si s-a amanat pentru data de 13nov. 2017 pentru ca parata sa depuna la dosar documentatia (ce documentatie nu stiu sa spun). Avocatul mi-a comunicat ca este posibil sa pierd in instanta deoarece C.J.P.Ph. a invocat “ AUTORITATEA DE LUCRU JUDECAT”art.430 din NCPC. INTREBARE :ESTE POSIBIL ASA CEVA ??? si daca DA ce cai de atac trebuie sa mai fac si ce sanse de castig am??. Multumesc anticipat tuturor celor care i-mi vor da un raspuns.

Raspuns:

In mod normal problema se mai poate transa doar in instanta, deci este necesar sa mergeti pe calea unei actiuni in prestatie sociala.

Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

2 comments to “Problema Recalculare Pensie- HG nr. 257/ 2011-Avocat Cuculis”
  1. Buna ziua, sotul meu a iesit la pensie anticipata in anul 2020 si cand a primit decizia era specificat ca adeverinta pe care o avea ptr. perioada lucrata la IIRUC Bucuresti NU a fost luata in calcul…pe motiv ca nu scrie temeiul legal, am facut contestati prin judecatorie si am cautat firma care se ocupa de arhiva angajatilor mi-au eliberat un certificat cu sporuri si un certificat cu venituri. La certificatul cu sporuri a scris ca temeiul legal de accordare a fost conform contractului colectiv de munca, dar la certificatul de venituri au mentionat ca s-a retinut contributia pentru pensie suplimentara ,dar nu detin documente din care sa reiasa ca au fost si virate…din acest motiv instanta a res[ins cererea de recalculare a pensiei.
    Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa le cer celor de la arhiva ca sa pot inainta apel in 30 zile.
    Multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.