Motivarea Tribunalului Bucuresti Pentru Inghetarea Cursului Valutar La Otp Bank – Clauze Abuzive Denominare Avocat

Motivarea Sentintei Pentru Inghetarea Cursului Valutar La Momentul Semnarii Contractului Data De Catre Tribunalul Bucuresti –  “Instanta aprecieaza ca principiul nominalismului monetar nu este incalcat” –

Sentinta dispune inghetarea cursului valutar!

Apreciaza Tribunalul ca apararea paratei potrivit careia se incalca principiul nominalismului monetar prin inghetarea cursului valutar, este lipsita de fundament legal, in conditiile in care reclamantii trebuie sa restituie, in continuare, imprumutul tot in CHF(moneda contractului) restituind aceeasi cantitate si calitate de bunuri primite! In aceste conditii, Tribunalul considera ca parata nu este dezavantajata in vreun fel(inclusiv prin reducarea profitului acesteia) prin inghetarea cursului valutar avand in vedere pe de-o parte ca aceasta nu a probat la randul ei ca s-ar fi imprumutat de pe piata valutara  externa la un curs valutar CHF exagerat de ridicat astfel ca ar fi nevoita sa resituie, valuta la aceeasi valoare iar pe de alta parte Tribunalul aprecieaza ca parata a avut grija sa se puna la adapost fata de orice cutremur al pietei valutare in imprumuturile acordate, aceasta protectie fiind evidenta si din modul de formulare al celorlalte clauze contractuale si care nu au fost atacate de reclamanti. In raport de cele retinute anterior, concluzionand , tribunalul in baza dispozitiilor, art. 1,2,4 6 si 13 din legea 193/2000 art. 992 si urmatoarele.

inghetare-curs-otp-denominare-cuculis

 

Pe,cale de consecinta va declara nulitatea absoluta a clauzelor mentionate anterior si va dispune inghetarea cursului de schimb valutar CHF LEU pentru efectuarea platilor in temeiul contractului mai sus mentionat la valoarea de la momentul semnarii contractului respectiv 2.0043 CHF.

av.drd. Cuculis

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.