Muzica ambientala va fi taxata! Ai taxiu platesti, vrei sa fii mireasa si sa ai si muzica platesti!

Remuneratiile datorate pentru comunicarea publica a operelor muzicale in scop ambiental sunt cuprinse in cadrul unei Decizii a Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, publicata recent in Monitorul Oficial. Metodologia publicata a fost stabilita printr-o Decizie a ORDA, care a admis cererea formulata de organismul de gestiune colectiva Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR – ADA) Totodata, utilizatorii de opere muzicale in scop ambiental au obligatia ca, inaintea oricarei utilizari de opere muzicale, sa obtina din partea UCMR – ADA “autorizatia licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor muzicale si sa plateasca remuneratii”. Astfel, unitatile de cazare (hoteluri, vile turistice, pensiuni), unitatile de alimentatie publica (restaurante, terase, cafenele, baruri, fast-food-uri, pizzerii, sali de nunti, petreceri, baluri), unitatile comerciale (magazine de orice tip, mall-uri, supermarketuri, galerii comerciale), dar si salile de jocuri de noroc, cazinourile, salile de internet, parcurile de distractie, scolile de dans, muzeele, centrele sau cabinetele medicale, targurile, expozitiile, aeroporturile, garile etc. trebuie sa plateasca taxe pentru a putea difuza muzica ambientala in incinta lor.

 

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

www.indrumari-juridice.eu
www.indrumarijuridice.wordpress.com
http://indrumarijuridice.forumest.ro
Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

2 comments to “Muzica ambientala va fi taxata! Ai taxiu platesti, vrei sa fii mireasa si sa ai si muzica platesti!”
  1. in urma unui control am fost gasit cu televizorul pe programul romania tv. neavand licenta pentru difuzarea muzicii in sop ambiental am fost acuzat art.140 alin.1 lit. c.Legea nr. 8/1996 . fiind un program de stiri ce difuza stire se aplica art. 9, lit. “e” din Legea nr. 8/1996 ?.ce pot face in acest caz tinand cont ca am primit amenda administrativa si am contestat o la judecatorie? ce sanse de castig am?

    • Buna ziua! Pentru a va putea da un raspuns detaliat avem nevoie de p-v prin care vi s-a aplicat contraventia. In alta ordine de idei, sa stiti ca aceste contraventii sunt destul de rare, fapt pentru care daca si justificarea avuta in vedere la redactarea plangerii contraventionale este sustenabila atunci veti avea castig de cauza. av. Cuculis 0722298011

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.